Problem z laptopem - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Komputery, telefony, tablety

Notka

Komputery, telefony, tablety Masz problem z komputerem, telefonem lub tabletem? Potrzebujesz fachowej porady na temat oprogramowania? Masz wiedzę i chcesz pomóc innym? Dołącz.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-10-26, 19:02   #1
astotka100
Raczkowanie

GG do astotka100

Problem z laptopem

Problem z laptopem. Nie wiem czy zamieszczam to w dobrej kategori wiec z gory przepraszam. Mam problem z laptopem, czy ktos moglby mi powiedziec co to jest?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20141026_195352.jpg (26,3 KB, 38 załadowań)
astotka100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-27, 11:36   #2
201609270959
Konto usunięte

Dot.: Problem z laptopem

Obstawiam, że siadła grafika. Pewnie komp się przegrzewał już jakiś czas? Do serwisu albo na gwarancję, bo sama nic z tym nie zrobisz (możesz jedynie podłączyć monitor zewnętrzny żeby dało się z kompa korzystać, ale to średnio praktyczne na dłuższą metę).
201609270959 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-28, 12:37   #3
astotka100
Raczkowanie

GG do astotka100

Cytat:
Napisane przez zomzom Pokaż wiadomość
Obstawiam, że siadła grafika. Pewnie komp się przegrzewał już jakiś czas? Do serwisu albo na gwarancję, bo sama nic z tym nie zrobisz (możesz jedynie podłączyć monitor zewnętrzny żeby dało się z kompa korzystać, ale to średnio praktyczne na dłuższą metę).

Na początku jak go włączyłam to byl obrazale migal, a pozniej wlasnie to sie stalo. Nie mogę znaleźć gwaracji, jaki byłby koszt naprawy na własną rękę?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20141028_134414.jpg (63,9 KB, 19 załadowań)

Edytowane przez astotka100
Czas edycji: 2014-10-28 o 12:48
Stary 2014-10-28, 16:39   #4
SmialyPrawiczek
Raczkowanie

Samo z siebie tak się stało?
Możesz podać model lapka?
SmialyPrawiczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-28, 18:19   #5
astotka100
Raczkowanie

GG do astotka100

Cytat:
Napisane przez SmialyPrawiczek Pokaż wiadomość
Samo z siebie tak się stało?
Możesz podać model lapka?
Mam współlokatora, a ja bylam na uczelni wiec wszystko mozliwe.
Acer intel core'i3 E1-571-32344G32Mnks nie wie co tam Ci podalam ale chyba to co trzeba :P
Stary 2014-10-28, 18:24   #6
malgos93
Rozeznanie

mi to wygląda na matrycę - wymiana matrycy 200-300zł :P
malgos93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-28, 20:35   #7
201609270959
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez astotka100 Pokaż wiadomość
Na początku jak go włączyłam to byl obrazale migal, a pozniej wlasnie to sie stalo. Nie mogę znaleźć gwaracji, jaki byłby koszt naprawy na własną rękę?
U mnie zaczęło się od migania ekranu, a skończyło na totalnej śmierci - biały ekran z kreskami, podobnie jak u Ciebie. Przy filmach i grach komp się resetował i grzał strasznie. Przez jakiś czas pomagało wciskanie palcami ekranu w różnych miejscach , później wszystko siadło w cholerę. Diagnoza: grafika nie wyrabia. Jeśli to właśnie grafika to słabo, bo w laptopie to wszystko jest zintegrowane. Nie jestem w stanie powiedzieć ile by kosztowała taka ewentualna naprawa, ale wydaje mi się, że nie opłaciło by się. Ale jeśli faktycznie matryca, to nie będzie źle - wymienią. Tylko skoro nic na lapka nie rozlałaś ani nie upadł konkretnie, to średnio mi się wydaje, że to wina matrycy. Tak czy owak, raczej skieruj się do serwisu.
201609270959 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-28, 21:46   #8
SmialyPrawiczek
Raczkowanie

a masz możliwośc podłączenia do jakiegoś monitora?
SmialyPrawiczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-29, 10:43   #9
Beatagr3
Zadomowienie

Mnie też to wygląda na to, że matryca siadła
Stary 2014-10-29, 16:00   #10
malgos93
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zomzom Pokaż wiadomość
U mnie zaczęło się od migania ekranu, a skończyło na totalnej śmierci - biały ekran z kreskami, podobnie jak u Ciebie. Przy filmach i grach komp się resetował i grzał strasznie. Przez jakiś czas pomagało wciskanie palcami ekranu w różnych miejscach , później wszystko siadło w cholerę. Diagnoza: grafika nie wyrabia. Jeśli to właśnie grafika to słabo, bo w laptopie to wszystko jest zintegrowane. Nie jestem w stanie powiedzieć ile by kosztowała taka ewentualna naprawa, ale wydaje mi się, że nie opłaciło by się. Ale jeśli faktycznie matryca, to nie będzie źle - wymienią. Tylko skoro nic na lapka nie rozlałaś ani nie upadł konkretnie, to średnio mi się wydaje, że to wina matrycy. Tak czy owak, raczej skieruj się do serwisu.
koszt przepalenia płytki tzw. rebaling 200-300 zł ale nie gwarantuję to, że będzie wszystko stykało bo zależy od szczęścia, może się okazać, że sprzęt po tym będzie działał 2 miesiące i padnie, może też działać kilka lat.
Jakbyś miała stacjonarny komp to polecam opcję z kartą graficzną do piekarnika(to nie fejk) - w internecie można znaleźć jak ustawić by zadziałało.

Moim zdaniem to matryca, koleżanka dba o laptopa i nie pozwala na żadne ustępstwa, a też jej się ekran wylewa..

Przy karcie graficznej mogłyby być problemy z łącznością, przekłamane kolory albo też nie działała by tak jak powinna - ale da się to sprawić podłączając osobny monitor.

Tak czy inaczej, naprawa na "własną rekę" powinna zmieścić się w granicach 200-350 zł.
malgos93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-06, 11:26   #11
Raftech
Przyczajenie

Ewidentnie rozlana matryca, dolny prawy róg wygląda jakby w tym miejscu była uderzona, lub pękła przy jakimś naprężeniu.

Nowe wątki na forum Komputery, telefony, tablety

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości