|
|
#1711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV
cześć,
Mam dziś wizytę wieczorem, trzymajcie kciuki. Wczoraj położna była na pierwszej wizycie domowej u mnie. Do was też przyjeżdżają? Dziwi mnie to, bo to nieodpłatne w ramach NFZ niby jest. Zrobiła KTG, zmierzyła ciśnienie, obejrzała nogi, czy nie puchną, pomacała cycki, powiedziała, że są zmiany typowo ciążowe i przygotowanie do karmienia, pogadała i pojechała. Mówiła, że będzie się pojawiać raz w tygodniu aż do porodu. W weekend byłam na targach dziecięcym, miałam nadzieję, że się trochę obkupię, ale jednak najwięcej to było ciuchów a tych mam już sporo. Kupiłam kocyk (zielony a z drugiej strony w pandy) i taką przytulankę wilka, uszytą ręcznie. Niby robili tam usg 3d i chciałam podejrzeć rysy małej, bo nie robiłam nic takiego, ale oczywiście tajna kolejka i zapisy wcześniejsze skutecznie mnie odstraszyły. Ciśnienie nadal mam za wysokie i nic nie pomaga, nawet leki. Kończę chyba z pracą i od listopada idę na wolne, chociaż nie wiem, czy wytrzymam w domu do grudnia |
|
|
|
#1712 |
|
Raczkowanie
|
Inka nie daj się tam!!!! Kciuki!
Blow, ja najbardziej ryczalam na 1filmiku. Boze tak patrze na tych facetów i oni tacy przerażeni! moj tez będzie oj będzie ![]() Co do witamin- ja lykam co 2-3dni. Staram się miec mega urozmaicona diete- ryby nabial duzo owocow i warzyw... Co do owocow - w Biedrze sa pyszne mandarynki, takie jak lubie czyli jędrne i kwaśne zarlam wczoraj jak glupia
|
|
|
|
#1713 |
|
Raczkowanie
|
Inka trzymam kciuki na pewno się tam Tobą zaopiekują i będzie dobrze
NaamaH6669 ja biorę żurawit 2xdziennie po jednej, do końca ciąży tak mam przykazane, niestety i tak wróciła infekcja moczowa. Dwa miesiące temu miałam i mnie ginka wyleczyła uroseptem, brałam go dwa tygodnie. Trzymam kciuki, żeby się dziecię obróciło ![]() Byłam u diabetologa i się uspokoiłam, insuliny nie dostanę, dalej dieta i kłucie ale rzadsze. Mały nie powinien być za duży ani mieć problemów zdrowotnych |
|
|
|
#1714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swoją drogą nie czułam potrzeby by przychodziła, bo mam mamę pielęgniarkę i znajomą położną, która była u mnie po porodzie, niemniej jednak dziwi mnie to, że jedne się przykładają do swojej pracy a inne nie.
|
|
#1715 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dziś byłam na badaniach
szpital mi trochę poprzewracał plany i dopiero teraz zrobiłam tą listeriozę odczyn coombsa morfo i crp, mocz oddam jutro.. bo mi się strasznie dziś nie chciało..Pani w Lab. bardzo pochwaliła moją Panią doktor, za badanie na listeriozę powiedziała , że kiedyś to było w standardzie i można było leczyć ciężarne z sukcesem, a teraz to jest rzadkość i niestety coraz gorsze finały..Nawet nie wiedziałam, że nie powinno się jeść lodów ale jakoś wyjątkowo nie miałam podczas tej ciąży na nie ochoty, tylko na początku jej trwania trochę pożarłam
|
#1716 |
|
Raczkowanie
|
U mnie nie było położnej
|
|
|
|
#1717 |
|
Zakorzenienie
|
Inka trzymaj się ! Ja mocno kciuki zaciskam!!
|
#1718 |
|
Rozeznanie
|
witam sie po drzemce
![]() dzięki za porady, dzis mu cos kupie w aptece i niech sie chłopina leczy. blow- ja nie wiem czy on lezy twarza do kregosłupa bo jego kopniecia czuje w prawym boku tak mocno,tak jakby leżal poprzecznie, czyli wnioskuje, że lezy na lewym boku swoim bardziej i nozki prostuje w moj bok, taka L-ka, tak mi sie wydaje sama nie wiem ![]() co do Inki, może ten jej gin wcale nie ma racji? ostatnio jej mówił że ma przodujące łożysko, moze teraz tez mu sie zdaje ze czuje skurcze, zobaczymy ![]() ide chlapną kawe i uciekam
|
|
|
|
#1719 |
|
Wtajemniczenie
|
Inka trzymaj się !
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Moja Mama nas nawiedziła, dostałam rożek, ręcznik kąpielowy, poduszkę do karmienia, kocyk do wózka, komplet ubranek dla noworodka.... babcia szaleje
|
|
|
|
#1720 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja chciałam dziś pochodzić po mieście ale tak mnie boli krocze, że boję się ruszyć
byłam na wizycie wszystko ok było a teraz...eh.http://olx.pl/i2/oferta/sprzedam-woz...ml#:0f629a8a57 Opłaca się? ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
Edytowane przez Suqub Czas edycji: 2014-10-28 o 14:43 |
|
|
|
|
#1721 |
|
Zadomowienie
|
e...tylko jedno zdjęcie mi się otworzyło...klejoną rączke ma?czy to tylko moje wrażenie?i sama gondola?coś mi ten olx szfankuje
|
|
|
|
#1722 |
|
Rozeznanie
|
U mnie to położna dopiero po porodzie sie pojawi, do 6 razy ma przyjść. O wizytach przed bić nie wiem
Inka trzymamy kciuki, niech młoda jeszcze posiedzi ![]() Kurcze ciekawe czy mój sie obkreci, co mu przyszło do głowy żeby znów być odwrotnie. Moja gin uważa ze małe szanse... Grey cat wlasnie kupiłam żurawit i bede znów zażywać może cos to da. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#1723 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() omemgamed pregna - dziś kupiłam, opakowanie 60 kapsułek kosztowało 57zł, drożej niż w gemini, ale tam bym za 300zł nie zrobiła, żeby mieć na darmową wysyłkę i pewnie wyszłoby na to samo. Laski polacają, poczytałam trochę, no więc będę brała. Całą ciążę nic nie brałam bo wyniki były ok, teraz biorę witaminy, bo hemoglobina mi spada no i te DHA. Cytat:
![]() póki co piję ten z pestek dyni, bo tego nie lubią robale (a podejrzewam, że moja mała ma robaki, więc i ją tym faszeruję) ![]() Cytat:
Cytat:
tylko coś co ma duże dawki witaminy C, nie wiem jak pod tym względem wygląda rutynoscorbin, ale pewnie słabo, więc trzeba go dobrze przedawkować, żeby działał jak powinien ![]() do poczytania ![]() http://www.akademiawitalnosci.pl/qa-...at-witaminy-c/
|
|
#1724 |
|
Zakorzenienie
|
Gondola ze spacerowka. Nie klejona nie jest.
|
|
#1725 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1726 |
|
Rozeznanie
|
Ja z DHA zażywam Femibion Natal 2
Omega Med Pregna też bardzo dobry.Zaraz jedziemy odebrać wózek <3 a wieczorem do SR
|
#1727 |
|
Zakorzenienie
|
Tez mam dopegyt i tylko w szpitalu go 2 razy wzięłam. Kurczę to nie fajnie, że Ci ciśnienie nie chce spaść.
|
|
#1728 |
|
Raczkowanie
|
poproszę mądrzejszych o poradę:
Laktator madela sprzedają z butelką ale bez smoczka, no więc muszę dokupić smoczek a na gemini są : 1. Nakładka na butelkę za 42 zł http://www.aptekagemini.pl/medela-sm...o-butelki.html 2. Smoczek z butelką za 48zł http://www.aptekagemini.pl/medela-ca...uplikat-1.html czy nakłądka/smoczek to to samo? bo cena się prawie nie różni. JAk do laktatora dokupię pozycje numer 2 to będzie okej? |
|
|
|
#1729 |
|
Zadomowienie
|
Bimbunia z tego co się interesowałam laktatorami zazwyczaj firmy wypuszczają tak żeby wszystko było kompatybilne ze sobą...
|
|
|
|
#1730 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Raczej GMO to to nie jest, bo teraz GMO w rolnictwie jest surowo zabronione i ktokolwiek wie, że jakiś gospodarz używa tego typu nasion ma obowiązek to zgłosić, bo temu co sieje grozi wysoka kara grzywny. Powiem tylko tyle, że rzepak trzeba wiele razy pryskać, ale wiadomo, że wszystko w swoim czasie i taki oprysk po jakimś czasie się wypłukuje i nie szkodzi. Do tej pory żeby zbiory rzepaku były duże to zasuszało się i zaklejało nasiona, ale już nie pamiętam czy zasuszanie, czy zaklejanie ma być całkowicie zabronione, bo ponoć ten oprysk jest rakotwórczy
|
|
|
#1731 |
|
Raczkowanie
|
kompatybilne tak ale wyglądają inaczej i nie wiem czy ta końcowka akurat do butelki z laktatora. Bo na zdjęciu obie końcówki inaczej wyglądają i skąd taka mala roznica w cenie...?
|
|
|
|
#1732 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1733 |
|
Rozeznanie
|
dzieki minka za artykuł, poczytam sobie
![]() suqub- ja nnie wiem co to za wózek wiec nie pomoge :P a co do wypowiedzi na klubie. może za słabo "ją" otwarłaś?i dlatego nic nie widzialaś pozamiatałam klatke, umyłam ją i ściany też (do połowy jest taka sliska farba co można myc) i tak mnie plecy teraz bolą ojojo :/ coś głupie pomysły mam. ej wam tez sie tak w głowie ciagle kręcci? Już mam tego po kokardy naprawde i jeszcze nieodbrze mi ciekawe co tam u Inki. nudy jakieś, musze sie z młodym pobawić a mi sie nieee chceeee
|
|
|
|
#1734 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie jest ciągle niedobrze.. szczególnie jak zjem coś ciepłego
i chce mi się spać jak niedźwiedziowi w zimę Odebrałam wyniki morfologii i oprócz anemii mam za mało limfocytów, ciekawe co znowu mi wymyślą.. oczywiście CRP nie inne jak 10 z groszami .A na te przeciwciała combsa trzeba tak długo czekać, dopiero wynik będzie w piątek kurde.. a wizyta w czwartek
|
#1735 |
|
Zakorzenienie
|
Hej my właśnie wróciliśmy ze sr i z wizyty. Julinek zdrowy 2kg waży +/- 200g.
dumny tatuś dostał zdjęcie. Cały zdrowy i główką w.dół :-D brzuch nisko więc mam wypoczywać dalej
|
#1736 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam brzuch nisko, ale dopiero teraz mogę wychodzić.. więc na pewno przez to się nie położę..
Szybko mija czas, jak można wychodzić
|
#1737 |
|
Zadomowienie
|
Justysia ja tez tak mam, ze jak stoje to mam wrazenie jak bym zaraz miała upaść,taki kołowrotek.
Trusia fajnie, że wszystko ok po wizycie
|
|
#1738 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie o niebo lepiej mi teraz wygodniej
|
#1739 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Cytat:
Dziś miałam wizytę, nic nie było stwierdzone więc jest dobrze.
|
|
|
#1740 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe jak Inka :-(
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:51.

moj tez będzie oj będzie

ale jakoś wyjątkowo nie miałam podczas tej ciąży na nie ochoty, tylko na początku jej trwania trochę pożarłam

byłam na wizycie wszystko ok było a teraz...eh.

mega 6 czyli super