|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VI
Taaa, chciałam Was nadrobić, nawet 3 strony już miałam odpisane i internet mi się zawiesił, a później nie skopiowało mi tego co napisałam.
NIe mam już siły do moejgo lapka. nawet wczoraj nei mogłam sokowirówki zamówić, bo nie ładował strony. Próbowałam na 3 różnych przeglądarkach, aż w końcu G zamówił dzis w pracy. Tak wiec poczytam Was zaraz na tel, ale pewnie nie odniose sie do postów, bo nie lubie pisać dużo z tel. A ja wczoraj poszłam na spacer, bo musiałam odebrać mężowi zdjęcia do cv, ale po drodze musiałam przysiąść na chwile na ławce bo sie zmęczyłam heh. Póxniej odpoczełam u rodziców i mąż po mnie przyjehał. Zjedliśmy obiad u teściów i pojechaliśmy jeszzce do biedronki po owoce. W pewnym momencie w sklepie tak mi zaczęło serce walic i zrobiło mi się jakoś słabo, ze ledwo stałam w kolejce, ale oczywiście nikt nas nie przepuścił mimo, ze brzuch wywaliłam na wierzch no ale ok. A jak wsiadłam do auta, to normalnie siedziec nie mogłam musiałam sie podpierac z tyłu heh. Na szczęście jak wróciliśmy do domu i położyłam się, to po kilku minutach wszystko wróciło do normy. Dzisiaj cały dzień odpoczywam no i postanowiłąm zrobić liste co kupić do wyprawki z all, ale to na leżąco
|
#3722 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Ma.ko - w sklepach mam takie doświadczenie że jeśli sama nie poprosisz żeby Cie przepuscili to nikt tego nie zrobi... straszna jest ta znieczulica...
|
|
|
#3723 |
|
Zakorzenienie
|
Coś tak mi sie jednak udało doczytać hehe. Czytam w tel, a pisze tutaj
![]() montanka ciesze sie, ze wszystko dobrze u nas w 28/29 tyg waga była podobna jak u Was![]() simone pierwsze słysze o planie porodu ![]() dusiolka ja już myślałam I pewnie chrzciny zrobimy po świętach wielkanocnych, żeby juz było ładnie i ciepło. I na pewno nie w niedziele. Pewnie w sobote. A po kościele obiad w restauracji - rodzice, dziadkowie, rodzeństwo (czyli chrzestni Leosia). oczywiście moja teściowa twierdzi, ze trzeba ochrzcić w miesiąc-dwa po urodzeniu, ale w dupie mam to co ona chce. To moje dziecko i nie mam zamiaru robić pod jej dyktando. eirene za wizytetroche bez sensu, przecież daje im karte ciązy, a tak wszystko jest ja na porodówce mam pamiętać dokładną date pierwszych ruchów ![]() Kinqaa na co chcesz przepis? madziku jaki zgrabny malutki brzuszek ![]() ewka "a za ile ksiądz tą łaskę zrobi" ![]() fashion przeczytałam Twoja liste rzeczy na 0-3m i sie załamałam ![]() robie dziś zamówienie na all hehe monique za wizyte ![]() mmgi nie każdy rossman ma wszystko. Ja chciałam kupić paste do zębów w promocji, to mi pani powiedziała, ze oni są małym sklepem nie nie mają wszystkiego co jest w gazetce ![]() heffitka ja mam kreche, ale ciągle wyfaje mi sie ze to włosy ![]() teja ![]() Asia łądny wózek ![]() justyna za wizyte ![]() dusiolka mój Leoś miał w 29 tyg 1200g ![]() szczeperka jak mam się później nasłuchać ludzi i widzieć te wredne spojrzenia, to chyba wole stać. Może jak padne, to ktos mnie kiedys przepuści hha. Jeden raz kobitka mnie przepuściła. Ona miała pełny koszyk, a ja dwie torebki sosu ![]() Qrde na początku ciązy wyskoczyło mi uczulenie na prawej piersi. Takie małe krosteczki. Zeszły już dawno i teraz widze, ze na obu piersiach na dole znó wyskoczyły ![]() posmaruje kilka dni kremem nivea sos i jak nie zejdzie to chyba trzeba bedzie isc do dermatologa już dziś spałam bez na wszelki wypadek.AAA ide zaraz po buraki, bo moze dziś bedzie moja sokowirówka ![]() juz czuje ten pyszny soczek - marchew, burak jabłko hehe
|
#3724 |
|
Buc
|
hej, jestem dziś jakaś kompletnie nieprzytomna :/
|
#3725 |
|
Zakorzenienie
|
ja to samo. jeszcze się przeziębiłam na domiar złego. wszystkie kostki mnie bolą, czuję się jak starowinka, dyszę jak lokomotywa i chodzę jak pingwin
![]() pozostaje mi leżenie w łóżku i myślę, co by pooglądać, jaki nowy serial by zacząć, bo lekarzy i przyjaciółki mam do przodu, Czas Hoonoru oglądam z mężem ...może Prawo Agaty zacznę. a na obiad gołąbki ze słoiczka taki leń
|
|
|
|
#3726 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3727 |
|
Zakorzenienie
|
Ma.ko na ten makaron z kurczakiem i brokulami!
|
#3728 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja zaraz jadę do koleżanki, a też się tak średnio czuję w sumie. Koleżanka ma termin porodu pod koniec listopada, to będziemy miały o czym gadać W ogóle to mam fajnie, bo jedna bliska znajoma i przyjaciółka urodziły we wrześniu, a jeszcze jedna przyjaciółka ma termin na luty Zgadnijcie co jest tematem przewodnim podczas naszych spotkań ![]() Jak wrócę to też będę leżeć i pewnie poczytam jakąś książkę, tym bardziej, że obiad mam od wczoraj Chyba mamy już wszystko do wyprawki. Potrzebuję jeszcze szlafroka i klapek do szpitala i to wszystko
|
|
|
|
|
#3729 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej hej
![]() ale się nie wyspałam nie mogę się do strony męża przyzwyczaić acha ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mojej znajomej tylko to pomagało nic więcej ![]() Lilijka, w końcu pójdziesz na to L4 i sobie odpoczniesz! bo oszalalaś w tej ciąży Kinqa, oj to chyba nawet kombinezonik dla Małego Ci się przyda przypomnisz sobie jakie zimy były w PL ![]() a właśnie mialam WAM wczoraj pisać że zapisujcie się do połóżnych środowiskowych bo każdej z nas się to nalezy! nieważne czy chodzicie do lekarza na NFZ czy prywatnie ale każda ma prawo do opieki podczas ciąży i po jej zakończeniu, wczoraj położna mówiła że dziwi się że tak mało dziewczyn w ciąży o tym wie, więc śmigajcie do przychodni
|
|
#3730 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę bardzo
![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2958
|
#3731 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dziś na obiad zrobie łososia, bo tak za mną chodzi juz od tygodnia, tylko nie mam pomysłu jak go zrobić
![]() zna którą fajny przepis?
|
#3732 | |
|
Zakorzenienie
|
mmgi sliczna czapucha
my na pewno część kupimy w h&m mimo cen. i na milion % kupimy w HM to http://www.hm.com/pl/product/05716?article=05716-A ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
![]() Albo ugotuj makaron. Wymieszaj go z pesto (obojętnie czy kupisz, czy zrobisz np pietruszkowe, bazyliowe czy jakie tam lubisz zielone), rybe usmaż albo upiecz jak wyżek i wyłóż porwaną na kawałki na makaron
Choć ciężko mi to idzie, walczę ze słabościami ![]() O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta. Leoś 29.12.2014 Edytowane przez ma.ko Czas edycji: 2014-10-29 o 09:34 |
|
|
|
|
#3733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję! ![]() ale będę szamać
wreszcie z nami Synek 03.01.2015 Edytowane przez smerfetka2808 Czas edycji: 2014-10-29 o 09:35 |
|
|
|
|
#3734 |
|
Zakorzenienie
|
Smerfetka dla mnie najlepszy jest smażony normalnie sól,pieprz skropiony sokiem z cytryny i na masełku
mozna dodać do Dania brokuły ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Jakos nie chce mi sie zapisywać do żadnej poloznej,jeszcze jej mi teraz tu brakuje;d one sa zdziwione i chca prwnie by ciężarne sie zapisywały bo dostają za to pieniążki dodatkowe;p |
|
|
|
#3735 |
|
Zakorzenienie
|
Mako ja też nie wiedziałam o planie dopiero położna o tym zaczęła mówić jak byliśmy w szpitalu.
Smerfetka ja dziś tez jestem potluczona po nocy, obudziłam się zmęczona z zerowa energią. Za parę dni spanie po stronie męża będzie normalne
|
#3736 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry.
Znowu mi internet nie chodzi:/
|
#3737 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję dziewczyny za miłe słowa ![]() a ja tradycyjnie zaczęłam się zastanawiać w co będę ubierać dziecko zanim zacznie się ciepło i słonecznie, tzn np taki marzec temperatura ok 10-12 stopni, kombinezony ktore mam beda juz za male (dziecko ok 2-3 m-ce), to co wtedy kup[ujecie ? jakąs kurteczke?ale mam rozkminyz rana wiem, że czasu sporo jeszcze ale ja wlasciwie wszystko musze kupic, nic nie dostaniemy wiec zaczynam juz o tym myslec, zeby na te pierwsze m-ce miec garderobe dla malego zaplanowana![]() Edytowane przez AsiaW** Czas edycji: 2014-10-29 o 09:42 |
|
|
|
#3738 |
|
Zakorzenienie
|
a ja własnie nigdy nie robiłam i raz w życiu go jadłam
i tak mnie naszło więc zbieram wszystkie pomysły ![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- simonee, mam nadzieję bi mnie chyba trafi jak będę taka niedorobiona do końca ciąży ![]() Dusiolkaa, moim zdaniem jak się należy to trzeba korzystać ale to moje zdanie :p
|
#3739 |
|
Zakorzenienie
|
smerfetka bo sie zawstydze hihi
uwielbiam łososia, mogłabym go jeść i jeść a G woli dorsza, bo łosoś mu sie przejadł przeze mnie hahadusiolka ja się zapisałam do położnej jak przychodnie zmieniałam. Babka w rej powiedziałą, ze mają jedną i podałą mi jej nazwisko, to wpisałam w deklaracji ![]() simone aha, zobaczymy co moja powie, bo w porzyszłym tyg mam do niej dzwonić ![]() Dostałam maila ze sklepu, ze moja sokowirówka bedzie jutro do odbioru. To jeszcze dzis sie soku nie napije. A podacie mixy jakie robicie w sokowirówce?
|
#3740 |
|
Rozeznanie
|
hej
![]() kilka dni mnie nie bylo a tu tyle stron do ogarniecia- a zastanawialam sie co ja bede robila do poludnia |
|
|
|
#3741 |
|
Zakorzenienie
|
Smerfetka nic do tego nie mam,mi po prostu by przeszkadzało jej przychodzenie przed porodem wiec i tak bede musiała wykazać sie duza cierpliwością by ja dzierżyć po porodzie
|
|
|
|
#3742 |
|
Zakorzenienie
|
ma.ko, oj tam oj tam
![]() co do mixów to ja tylko burak + jabłko, pomarańcz + jabłko, jabłko + marchewka
|
#3743 |
|
Zakorzenienie
|
Dusiolka, w SR musialam podpisac deklaracje o wyborze poloznej srodowiskowej (do dnia porodu) ogolnie byl to warunek aby chodzic do SR z NFZ. I jeszcze ciekawostka, swojego rodzinnego mam na osiedlu u moich rodziców. Tu gdzie mieszkam jest blisko przychodnia, byłam się zapytać o położna i owszem mają ale żeby po urodzeniu przyszła położna to musze przenieść moja kartę i się u nich zapisać!
Tak więc położna załatwię z mojej obecnej przychodni i pediatre hmmm chyba tez
|
#3744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mialam.sie dsis troszke.ruszyc z domu ale maz pojechal na rozprawe do innego miasta i zabral mi samochod;/ Smialam.sie rano przez sen-maz wstal o swicie powtorzyc sobie mowe koncowa, za jakis czas wraca odwrocil sie tylkiem i wola zebym sie przytulila. No to przygniotlam brzuchol do jego plecow i on mowi: jeszcze 20minut moge polezec potem wstaje i do roboty. A wtedy Kryska zasadzila kopniaka i on: "no,Krysia zatwierdzila kopniakiem, to dobranoc."
|
|
#3745 | ||||||
|
<3 <3 <3
|
hej
Franka wczoraj obkupiłam w super marynarkę, płaszczyk i inne pierdołki O 9 miałam mieć wizyte ale... nie było szans żebym zdążyła- zadzwoniłam do gin i mogę przyjść później ![]() A czemu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę A TSH chyba jakieś jaja sobie robi ale spokojnie zwięszy dawkę i będzie OK A wcześniej jaki miałas wynik ![]() Cytat:
za udaną wizytę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3746 |
|
Zakorzenienie
|
Z lekarzy "darmowych" tez nie korzystam jak i z wszelkich badan..nie mam cierpliwości zeby siedziec pol dnia po skierowanie ,latać od jednego do drugiego;p wole pójść ,zapłacić i byc w mig "obsłużonym" ;p pierwszy raz skorzystam z tego co opłacam podczas porodu;p
|
|
|
|
#3747 |
|
Zakorzenienie
|
fashion
Mnie ostatnio G przytulił i nagle się odsuwa i mówi "o chyba ktoś mnie kopnął w brzuch" hehe
|
#3748 |
|
<3 <3 <3
|
A co do chrztu to chce jak najszybciej
)
|
#3749 | ||
|
Zakorzenienie
|
ubrałam syna do pkola wyjechałam z domu za wioskę i wróciliśmy. rano jak wstał troszkę kaszlał a w aucie to już co chwilę. znów pulmicort pójdzie w ruch... wolę go przetrzymać dziś to może do jutra przejdzie.
ja za to najchętniej bym się położyła a tu trzeba się bawić.... a dziś nie mam siły na to. Mako mam nadzieję że dziś lepiej się czujesz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no ja też zdziwiona byłam. aż prawie pokłóciłam sie z lekarką pyta mnie jaki dzień pierwszych ruchów mówię do niej 16 tydzień a ona do mnie się drze: pytam o datę! ja jej odp. że nie wiem niech sobie policzy na kalendarzu a ta do mnie że ona już 30 lat po porodzie i dalej datę pamięta ruchów dziecka i jak ja tak mogę nie pamiętać. pogratulowałam pamięci ale już nie miałam siły się kłócić. haha to ty no widzisz ![]()
|
|
#3750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten wiekszy Kombinezon, ktory mam trudno mi ocenic kiedy bedzie za maly... ale tez wydaje mi sie za gruby na takie temp jak piszesz. Mam taki bardzo gruby pajac, spiochy i bluze- bawelniane wypchane w srodku czyms nie wiem czym, moze to plus jakas kurteczka czy polarek na gore. No nie wiem.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:18.

za wizyte
ja na porodówce mam pamiętać dokładną date pierwszych ruchów 

nie mogę się do strony męża przyzwyczaić