Mamusie Kwietniowe 2015! cz.IV - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-29, 10:30   #451
czajelka
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.IV

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
nie przejmuj sie krwia, ja tez tak mam. ma to zwiazek ze zwiekszonym przeplywem krwi, tym bardziej jesli czesto kichasz badz bylas przeziebiona
Dzieki ale to prawda ze zaczęłam częściej kichać, ale nie myślałam, ze to moze byc czegos przyczyną

ja to ostatnio mam takie straszne sny, dla Tż boje sie nawet o nim wspominać... tak bardzo sa realistyczne....

II kreseczki 30.07.2014

Czekamy na nasza Malutką Miłość
czajelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 10:31   #452
kordelka85
BAN stały

Mlody dostal nowe lozeczko i materac mu tez wymienilismy na coienszy, siega mu po szyje wiec mam nadzieje, ze za szybko z tamtad niewyjdze.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 10:32   #453
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Ja tam wolalam wszystko po swojemu moja mama chciala wziąć 2 tyg urlopu jak urodze ale sie nie zgodzilam, urlop wzial tż i razem we trójkę spędziliśmy fajnie czas

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 10:33   #454
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
To na pewno brzuch ? Macica ? a może jelita ?
Na pewno macica, znam te skurcze.Ale w sumie to juz 19 tydzien i tylko jeden...
Stary 2014-10-29, 10:33   #455
magalska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Mlody dostal nowe lozeczko i materac mu tez wymienilismy na coienszy, siega mu po szyje wiec mam nadzieje, ze za szybko z tamtad niewyjdze.
a ile ma Twój Mały? ja właśnie sie zastanawiam kiedy dziecku zmienia się łóżeczko,,.,,,

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2014-10-29, 10:35   #456
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
No już śmiga zaczął sam dreptać jak skonczyl 10 miesięcy ufff udało mi się jakieś znaleść ale upociłam się próbując dopasować mu je na syrkę zwiewał mi po całym sklepie
no to maly spryciarz
Cytat:
Napisane przez czajelka Pokaż wiadomość
Dzieki ale to prawda ze zaczęłam częściej kichać, ale nie myślałam, ze to moze byc czegos przyczyną

ja to ostatnio mam takie straszne sny, dla Tż boje sie nawet o nim wspominać... tak bardzo sa realistyczne....
ja tez mam straszne sny ;/
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 10:36   #457
kordelka85
BAN stały

Cytat:
a ile ma Twój Mały? ja właśnie sie zastanawiam kiedy dziecku zmienia się łóżeczko,,.,,,
13 miesiecy (11.09.2013).Ale ja zmienilam bo mialam takie z plyta do polowy wysokosci, a dopiero potem szczebelki i on na ta plyte wylazil, az w koncu z lozeczka wyszedl.Gdybym miala takie jak teraz od poczatku to bym pewnie nie zmieniala, bo nie ma gdzie tak nogi postawic.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-29, 10:37   #458
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tam wolalam wszystko po swojemu moja mama chciala wziąć 2 tyg urlopu jak urodze ale sie nie zgodzilam, urlop wzial tż i razem we trójkę spędziliśmy fajnie czas
Znając moją mamę to tez weżmie urlop od razu po porodzie już mi powiedziała, że będzie codziennie do mnie przyjeźdzać ale mi to na rękę przynajmniej sie wyśpię jak mama zajmie się malenstwem przez chwilę tż tez bedzie w domku ale wiadomo mama sie bardziej zna na dzieciach niż my więc wiecej nam pomoże

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 10:38   #459
soniuska
Zakorzenienie

co do opieki to ja chcialabym zeby M wzial wolne,a jesli nie wezmie i zostawi sobie je na lato to tez fajnie, bo wtedy mame sciagne
Stary 2014-10-29, 10:38   #460
Koperco
Zakorzenienie

sie witam i ja.
Dziś pracowity dzień wiec dużo z Wami nie posiedzę.

Święta już w sklepach?-nie ograniam, dobrze że nie od sierpnia

Wczoraj leżeliśmy z M i Młodym i oglądaliśmy baje i Fasolka zaczęła kopać. Zazwyczaj to 1kop i już a teraz dawaj po brzuchu. to wzięłam rękę M na brzuch i nawet on czuł -mówił ze strasznie delikatnie ale czuł (zgadzało się z tym co ja czułam więc nie oszukiwał). Ale się ucieszył! A do teraz znów cisza:/

Mnie dziś M wkur..ił. Miałam tę stłuczkę i M sobie wymyślił, że musimy jak najwięcej wyciągnąć kasy od ubezpieczalni to oszczędzimy przed narodzinami dziecka i kupimy inny samochód bardziej rodzinny.. normalnie ręce opadają..Jak on chce oszczędzić jak to wydać jeszcze trzeba. Zamiast o regale, przewijaku to on mi tu o samochodzie..
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 10:39   #461
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
sie witam i ja.
Dziś pracowity dzień wiec dużo z Wami nie posiedzę.

Święta już w sklepach?-nie ograniam, dobrze że nie od sierpnia

Wczoraj leżeliśmy z M i Młodym i oglądaliśmy baje i Fasolka zaczęła kopać. Zazwyczaj to 1kop i już a teraz dawaj po brzuchu. to wzięłam rękę M na brzuch i nawet on czuł -mówił ze strasznie delikatnie ale czuł (zgadzało się z tym co ja czułam więc nie oszukiwał). Ale się ucieszył! A do teraz znów cisza:/

Mnie dziś M wkur..ił. Miałam tę stłuczkę i M sobie wymyślił, że musimy jak najwięcej wyciągnąć kasy od ubezpieczalni to oszczędzimy przed narodzinami dziecka i kupimy inny samochód bardziej rodzinny.. normalnie ręce opadają..Jak on chce oszczędzić jak to wydać jeszcze trzeba. Zamiast o regale, przewijaku to on mi tu o samochodzie..
hhaha faceci
wspolczuje Ci
gratuluje i zazdroszcze ruchow
Stary 2014-10-29, 10:42   #462
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
no to maly spryciarz

ja tez mam straszne sny ;/
ja mam tylko wtedy jak tż nie ma przy mnie
a dziś miałam sen !!!! że wyjechałam do Anglii i zaczęłam pracę w burdelu !! ale nie jako pani do towarzystwa bo byłam w ciąży a jako sprzątaczka aby sobie dorobić i za pracę dostałam kupę kasy i same polki tam były i była fajna atmosfera haha

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Typowy facet mój to samo, gada o samochodzie a łóżeczko i reszta rzeczy to można od kogos dostać odkupić a samochód to samochód musi być rodzinny i w ogóle

Stary 2014-10-29, 10:44   #463
Patusia1711
Rozeznanie

Cytat:
alez ja ci wspolczuje :/ upros tego o lekarza o l4, albo udaj sie prywatnie do innego lekarza.

powodzenia w pracy, oby szybko ci zlecialo

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

no mi sie lezka zakrecila, ale dobrze sie krylam ladna baja.
no to udanego seansu

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

dlatego boje sie szpitali. mysle, ze moglabym sie tam stac nieobliczalna

Cytat:
15w3d z samiutkiego rana

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Dobry!

Witam się przy śniadanku. Poranek spędziliśmy z mężem z Urzędzie Skarbowym. Tylko półtorej godziny Zanim dotarliśmy do domu, myślałam że z głodu padnę!

Wow, ale już masz brzusio!
oj oj... Jak ja nie lubię urzędów... A przy okazji smacznego
Cytat:
ooo przypomnialas mi ze mialam zdj brzucha w pon zrobic koncze jesc i lece sesje trzepnac, pokaze wam no i czekam na twoj brzucholek
J też muszę zdjątko zrobić
Cytat:
Hejka
Wchodzę na wizaż a tu kolejna czesc jak ładnie brzuchatki pracuja
witam sie i jak w 4 czesci

nie bylo mnie przez dwa dni, bo jezdzilismy szukalismy mebli do salonu, i rogówki, listew.... i to praktycznie caly dzien zlatywal...

ale juz jestem i biorę sie za czytanie

buziaki
Mam nadzieję, że zakupy udane
Cytat:
witamy sie w 18t2d brzuchol moj kochany.
i lecimy nadrabiac dalej

Cytat:
Mi tez ciagle zimno:/
Czapke juz nosze.
Wspolczuje braku kasy:/
Nas dzis tez zakupy czekaja

slicznosci
My wczoraj zakupy odbębniliśmy... A na obiad dziś smażona kiełbaska z cebulką... A mi zazwyczaj nie było zimno a teraz w ciąży to mi wiecznie zimno... A koleżanki mówiły mi zawsze, że w ciąży podobno jest ciągle gorąco...
Cytat:
rogowke w kolorze bialo grafitowym, dzis po pracy tz ma po nia jechac, to najwyżej zdjecie potem dodam

i zamówiliśmy meblościanke z brw

Madison masz prześliczny brzuszek

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Ja do wc w nocy biegam 3 razy.... i do tego od poniedziałku w nocy zaczęła mi lecieć krew z nosa..... i nie wiem od czego to....
Aaaa czyli zakupy udane
Cytat:
z tego co zauwazyłam u moich kotów to starszy jest jak matka, zawsze jak przynieśliśmy do domu przybłędę zaopiekował sie, wylizał, a jak na niego syczał to odchodził na bok i czekał aż się uspokoi nigdy nas nie podrapał (specjalnie) ani nie ugryzł... normalnie oaza spokoju a dugi to straszny boidudek jak przychodzi ktoś do nas to on się chowa i nie wyjdzie z kryjówki puki ten gość nie pójdzie... a do nowego kota to tak z ostrożnością, jak tamten na niego syknie to on też ale nic więcej nie zrobi, a jak sie z przybłęda zapoznał to najlepsi koledzy więc za bardzo się nie obawiam o to że kotki coś zrobią dzidzi jedynie starszy może (jak odezwie się jego instynkt macierzyński) wylizać maleństwo
Ooo to fajne masz kociaki ja jestem ciekawa jak moja yoreczka zareaguje na dzieciątko bo ona jest na "nie" w stosunku do dzieci...
Cytat:
Napisane przez aagatrycze Pokaż wiadomość
mam taki pamiątkowy filmik z ciąży z córcią uwielbiam go oglądać

jeejjju jaki brzunio ale co się dziwić jak dwoje maluchów tam mieszka

Co do siusiania w nocy, to je też w drugim trymestrze rzadziej wstaję za to nadrobię w 2-3 ostatnich miesiącach ostatnio tak miałam, że w połowie ciąży nie musiałam wogóle wstawać, ale pod koniec, to już nawet 6-7 razy, co nie pozwalało mi normalnie się wyspać... takie uroki ciąży
Ja też planuję sobie coś takiego nagrać ale najpierw musi mi się łobuz zacząć porządnie ruszać.
A mnie od kilku dni ciągle kręci się w głowie... Nie ważne czy chodzę, siedzę czy leże... Ciągle czuję helikopterki w głowie i jeszcze mi dziś jakoś niedobrze po tym jak zjadłam płatki z mlekiem... No i do szpitala do dziadka mam na razie nie jechać tylko na cmentarzu posprzątać.
❤ 1.08.2014
08.03.2015
1CS
Patusia1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 10:45   #464
kordelka85
BAN stały

Cytat:
co do opieki to ja chcialabym zeby M wzial wolne,a jesli nie wezmie i zostawi sobie je na lato to tez fajnie, bo wtedy mame sciagne
Umnie bedzie ciezko zeby dostal na ten czas co bede w szpitalu i potrzebujemy jakies 2 dni na pozalatwianie spraw urzedowych. O tym zeby byl ze mna w domu i pomagal nie mam co marzyc nawet.
Ale jakos dam rade, czasami jedno pojeczy, czasami drugie, z czasem sie przyzwyczaja, ze musza sie mama podzielic.
Stary 2014-10-29, 10:49   #465
czajelka
Rozeznanie

Cytat:
Ja to swojej mamy nie wyślę na urlop bo mam ja pod bokiem
ale myślę, ze poradzimy sobie, ona piluje dziewczynki i mi bedzie mogla pomagać jak juz Karoli nie bedzie

II kreseczki 30.07.2014

Czekamy na nasza Malutką Miłość
czajelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 10:49   #466
Koperco
Zakorzenienie

Witam nowe MAMY

Madison brzuch to masz konkret) Ale śliczny

rosario a najlepsze ze sam wymyslil ten co teraz jest. Tylko trzeba mu przyznać że nie wiedzieliśmy wtedy że tak szybko się uda z ciążą. Oszaleję z nim.

Trzymam kciuki za wizyte SONIA.
Ja mam dziś wieczorem dopiero.

idę poćwiczyć może mi w☠☠☠☠ przejdzie-dzwonił jeszcze przed chwilą M apropo tego tematu właśnie...
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 10:49   #467
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Znowu mialam wczoraj skurcz...
odpoczywaj i nie przemeczaj sie..

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 10:50   #468
rosarioV
Zakorzenienie

Patusia słyszałam, ze w ogóle yorki to wredne psiaczki mają charakterek , ciocia ma yosrka i do niego bez kija nie podchodź :P
a co do kręcenia się w glowie może za mało jesz alb0 jesz rzeczy, które nie zawierają dużo kalorii no i w ogóle tych składników odżywczych ? zrób sobie coś co zawiera dużo żelaza

Stary 2014-10-29, 10:52   #469
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
No jak ktos moze pomoc to jak najbardziewj warto skorzystac,m pod warunkiem, ze pomaga, a nie sie rzadzi.
Tz pomagal jak mogl, ale po 12 godz pracy to nie za wiele mu zostalo czasu i energii.
jak zaczna radzic a nie mogac to im grzecznie podziekuje, zreszta wiem, ze moja mama zna mnie i wie na ile bedzie mogla mi pomagac zebym nie uznala tego za ingerencjew nasze zycie

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Cytat:
No już śmiga zaczął sam dreptać jak skonczyl 10 miesięcy ufff udało mi się jakieś znaleść ale upociłam się próbując dopasować mu je na syrkę zwiewał mi po całym sklepie
a to lobuziak maly

JAŚ

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-29, 10:53   #470
magalska
Zadomowienie

Cytat:
13 miesiecy (11.09.2013).Ale ja zmienilam bo mialam takie z plyta do polowy wysokosci, a dopiero potem szczebelki i on na ta plyte wylazil, az w koncu z lozeczka wyszedl.Gdybym miala takie jak teraz od poczatku to bym pewnie nie zmieniala, bo nie ma gdzie tak nogi postawic.
no to mój miesiąc młodszy 13.10.2013 aaaa no to fakt.. ja mam dla Bruna takie lepsze turystyczne bo on spi w nocy tak ze sie strasznie wierci i w drewnianym by się poobijał

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2014-10-29, 10:56   #471
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:

wiem ze po twoich orzejsciach sny oga byc realistyczne. ale nie martw sie
ja chyba ze wzgledu na mase wolnego czasu i malo wysilku nie moge spac w nocy mysle o glupich rzeczach a i sny ostatnio nie ciekawe, ze caly czas plamie i ze dzidzia sie nie rozwija.. skzoda pisac nawet. ale pamietaj- to sa tylko sny,nawet jesli sa bardzo realne to tylko sny i moze bedzie ci lepiej jesli jednak komus o tym powiesz, nie bedzie ci to ciazylo

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
tz tez juz urlop wstepnie wypisal, wstepnie to jakies ruchome dwa tygodnie. tez licze na jego pomoc i mam nadzieje, ze dzidzia nie da nam popalic. a jeszcze swiaodmosc ze mam jest blisko i moze pomoc tylko mnie bardziej motywuje

JAŚ

Stary 2014-10-29, 10:58   #472
FlightlessBird
Zakorzenienie

Mój mąż od razu po porodzie bierze 2 tygodnie ojcowskiego

No i postanowiliśmy, że jak będzie wolna sala jednoosobowa na której mąż może ze mną zostać przez cały pobyt w szpitalu, to ją wykupujemy

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 10:59   #473
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:

taaa faceta w kwestii samochodu nie przegadasz :/

brawo za kopniaki!

JAŚ

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-29, 11:00   #474
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patusia1711 Pokaż wiadomość

oj oj... Jak ja nie lubię urzędów... A przy okazji smacznego

J też muszę zdjątko zrobić

Mam nadzieję, że zakupy udane

My wczoraj zakupy odbębniliśmy... A na obiad dziś smażona kiełbaska z cebulką... A mi zazwyczaj nie było zimno a teraz w ciąży to mi wiecznie zimno... A koleżanki mówiły mi zawsze, że w ciąży podobno jest ciągle gorąco...

Aaaa czyli zakupy udane

Ooo to fajne masz kociaki ja jestem ciekawa jak moja yoreczka zareaguje na dzieciątko bo ona jest na "nie" w stosunku do dzieci...

Ja też planuję sobie coś takiego nagrać ale najpierw musi mi się łobuz zacząć porządnie ruszać.
A mnie od kilku dni ciągle kręci się w głowie... Nie ważne czy chodzę, siedzę czy leże... Ciągle czuję helikopterki w głowie i jeszcze mi dziś jakoś niedobrze po tym jak zjadłam płatki z mlekiem... No i do szpitala do dziadka mam na razie nie jechać tylko na cmentarzu posprzątać.
fajnie ze masz zakupy za soba;*
i wspolczuje samopoczucia..(
mniam obiadek ja taki bardzo lubie
Cytat:
Umnie bedzie ciezko zeby dostal na ten czas co bede w szpitalu i potrzebujemy jakies 2 dni na pozalatwianie spraw urzedowych. O tym zeby byl ze mna w domu i pomagal nie mam co marzyc nawet.
Ale jakos dam rade, czasami jedno pojeczy, czasami drugie, z czasem sie przyzwyczaja, ze musza sie mama podzielic.
no na pewno dasz rade kochana
no fakt, na sprawy urzedowe tez bede M potrzebowac..
Cytat:
Witam nowe MAMY

Madison brzuch to masz konkret) Ale śliczny

rosario a najlepsze ze sam wymyslil ten co teraz jest. Tylko trzeba mu przyznać że nie wiedzieliśmy wtedy że tak szybko się uda z ciążą. Oszaleję z nim.

Trzymam kciuki za wizyte SONIA.
Ja mam dziś wieczorem dopiero.

idę poćwiczyć może mi w☠☠☠☠ przejdzie-dzwonił jeszcze przed chwilą M apropo tego tematu właśnie...
kochana Ty juz przed wizyta sie szykuj a nie;p
co z tego ze dopiero wieczorem;p
Stary 2014-10-29, 11:00   #475
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam tylko wtedy jak tż nie ma przy mnie
a dziś miałam sen !!!! że wyjechałam do Anglii i zaczęłam pracę w burdelu !! ale nie jako pani do towarzystwa bo byłam w ciąży a jako sprzątaczka aby sobie dorobić i za pracę dostałam kupę kasy i same polki tam były i była fajna atmosfera haha
jaki sen! haha sie usmialam!

JAŚ

Stary 2014-10-29, 11:00   #476
rosarioV
Zakorzenienie

eh.... idę się wziąć za sprzątanie... najgorsze, że płyn do naczyń sie skończył i nie wiem czym mam je umyć ;/

Stary 2014-10-29, 11:01   #477
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
Mój mąż od razu po porodzie bierze 2 tygodnie ojcowskiego

No i postanowiliśmy, że jak będzie wolna sala jednoosobowa na której mąż może ze mną zostać przez cały pobyt w szpitalu, to ją wykupujemy
a co do ojcowskiego/tacierzynskiego to jak to wlasnie jest?
wtedy Ty sie musisz zrzec ? czy co?

bo ja chce wziac roczny macierzynski od razu

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
eh.... idę się wziąć za sprzątanie... najgorsze, że płyn do naczyń sie skończył i nie wiem czym mam je umyć ;/
kochana juz dzi beda zakupy;*
Stary 2014-10-29, 11:04   #478
cashmere
Zakorzenienie

U mnie w razie czego moja mama teraz przeszła na emeryturę, więc jeśli TŻ nie weźmie wolnego(ale będę na to nalegać), to będzie miał kto pomóc.
Ale mężczyzna, może też chyba po porodzie wziąć dwa tygodnie L4 opieki nad żoną. Przynajmniej nasi znajomi tak niedawno zrobili.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 11:04   #479
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
a co do ojcowskiego/tacierzynskiego to jak to wlasnie jest?
wtedy Ty sie musisz zrzec ? czy co?

bo ja chce wziac roczny macierzynski od razu

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

kochana juz dzi beda zakupy;*
nie muszę się zrzekać
urlop ojcowskie się należy każdemu ojcu zatrudnionemu na etat
I można wybrać te 2 tygodnie w ciągu 1 roku życia dziecka

Cytat:
Co ważne, urlop ojcowski przysługuje niezależnie od urlopu macierzyńskiego przysługującego matce dziecka oraz korzystania przez pracownika-ojca z urlopu "tacierzyńskiego" lub dodatkowego urlopu macierzyńskiego. Nie przysługuje jednak osobom zatrudnionym na umowę-zlecenie lub umowę o dzieło.

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 11:05   #480
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
U mnie w razie czego moja mama teraz przeszła na emeryturę, więc jeśli TŻ nie weźmie wolnego(ale będę na to nalegać), to będzie miał kto pomóc.
Ale mężczyzna, może też chyba po porodzie wziąć dwa tygodnie L4 opieki nad żoną. Przynajmniej nasi znajomi tak niedawno zrobili.
no mozna, u lekarza wziac l4 opieke nad zona
tylko my nie malzenstwo..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości