|
|
#1801 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV
Cytat:
Cytat:
Teściowa będzie przy garach niech obsługuje swoich synków, ale ja to bym chociaż jedno ciasto jakieś upiekła, bo te z masami to moja działka a z dziećmi to raz lepiej raz gorzej, ale są tacy hałaśliwi, że nie wiem jak to będzie, gdy się mała urodzi.. Cytat:
Moje też ostatnio bardzo spuchnięte. Taki jest koniec niestety. Ciśnienie mam w normie np. Jednak powiesz gin na wizycie, że nogi puchną to sam oceni czy to wygląda na zatrucie, czy nie i najwyżej zleci badania w tym kierunku. Cytat:
|
|
|
#1802 |
|
Zakorzenienie
|
My kupiliśmy materac kokos gryka pianka.. I jak żyć? Kupować inny zmieniać? Zostawić ?
|
#1803 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dobry dzień, nie wyspałam się. dzisiaj popołudniu wizyta u gina.
|
|
#1804 |
|
Raczkowanie
|
Dobrze ze chociaz uczciwa babka i jest sklonna oddac pieniazki w razie czego... a z tymi paczkami to ostatnio mlyn ja na posciel z allegro czekalam 2 tyg bo sie panu zapomnialo wyslac a na domiar zlego kurier z pocztexu postanowil sobie zostawic paczke u sasiada nie informujac mnie o tym mimo ze na paczce jak wół byl wpisany nr tel do kontaktu... eh szkoda słów
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1805 |
|
Zadomowienie
|
też myślałam żeby kupić gryka-kokos ale teraz to już zgłupiałam....
piankowy najzwyklejszy jednak? |
|
|
|
#1806 |
|
Zakorzenienie
|
ja miałam taki, i ok. choć wiadomo, że nie jest super hiper.
|
#1807 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez mam jakis taki kokos pianka gryka. I zostawiam. Bez przesady
|
|
#1808 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedyś się wkurzyłam jak kuzynka Tż przyjechała i mówi do mnie ''Wiesz co Roksana zawiodłam się. Zawsze jak przyjeżdżam to masz ciastko, a dziś nie...'' żartem czy nie, ale trochę mnie to wkurzyło. Sama niech sobie upiecze ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Piankowy materac to znaczy ten za 20-30 zł ??
|
|
|
#1809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe co jej powiedziałaś ?
|
|
#1810 |
|
Rozeznanie
|
Ja też mam pianka-gryka-kokos i też zostawiam. Tak naprawdę, to praktycznie do każdego produktu, czy to materac, pieluchy, kremy itp znajdzie się mnóstwo za i przeciw, więc człowiek by zgłupiał gdyby tak wszystko brał do siebie. Najwyżej później wymienię materac jak się okaże że się nie sprawdza i tyle.
|
#1811 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To raczej chodziło o to, że on nie jest zbyt higieniczny, ale jak go dobrze zabezpieczycie, nie powinno być źle. Ja chcę kupić ten piankowy, z tym, że i tak zabezpieczę go ceratą ![]() W ogóle śmiać mi się wczoraj chciało, bo położona ciągle wokół tego tematu sikania, kupkania i ulewania niemowląt - zastanawiam się, czy rzeczywiście niemowlęta aż tak są kłopotliwe. I pewnie tak
|
|
|
|
|
#1812 |
|
Zakorzenienie
|
my zmieniliśmy teraz córce jak łóżko nowe dostała, ale to już zainwestowaliśmy, żeby był porządny.
Tak to jak się dba to nie powinno się nic dziać, ale... zawsze jest ryzyko. zwłaszcza jak się pojawiają jakieś dziwne artykuły w necie
|
#1813 |
|
Zadomowienie
|
ooo Roksi jakbym takie coś usłyszała to...nie życze tej kobicie był w moim zasięgu...
taka piękna pogoda...a u mnie wszystko na nie...nic sie nie chce robić i wogóle z łóżka ciężko wyjść...też macie słabość? |
|
|
|
#1814 |
|
Zakorzenienie
|
Basjena ja też nie mogę się zebrać do działania.
dosypiałam sobie jak przygotowałam Małą do przedszkola, zjadłam śniadanie i usiadłam do kompa, a teraz znów idę jeść, a potem to może się już ogarnę jakoś i coś zrobię bo o 14 odebrać dziecię z przedszkola, nastawić obiad a potem do lekarza. no i kolejny dzień zleci prawie na niczym...
|
#1815 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzisiaj skończyłam 36 tygodni i zaczynam 37 tydzień, jeszcze tydzień i ciąża donoszona. Od paru dni mam często skurcze BH, dziecko mi schodzi niżej bo czuję ucisk na dół i jakby parcie na kupę... nie mam biegunek ale mysle ze to od tego ze dziecko jest niżej. Wczoraj bolał mnie brzuch tak trochę okresowo, ale nie intensywnie. Ja nie mam torby nawet spakowanej! Spanikowałam i zadzwoniłam do TZ który miał iść z kuplami na piwo po pracy, żeby nie pił nic, bo może będzie musiał mnie wieźć do szpitala Jeszcze do końca tygodnia jestem w pracy i potem miałam ogarniać dzieciowe rzeczy a tu takie rzeczy się dzieją
|
|
#1816 |
|
Zakorzenienie
|
To mój Tz usłyszał ostatnio.od brata "Twój chrześnik skończył wczoraj PÓŁ ROKU"! i wszyscy oczywiście prezenty kupowali a my nie.. No w dupach się.ludziom poprzewracalo żeby się o prezenty upominać dla niemowlaka..
---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- I porownywanie że ich dziecko to w 34 tc miało tyle i tyle a nasze ma tyle..nie ważne że granica błędu może być +/- 0,5 kg
|
#1817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1818 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Prezenty na skończone pół roku?
|
|
#1819 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Więcej sobie w myślach dodałam, ale ja nie taka odważna, żeby wszystko co myślę powiedzieć komuś w oczy.. Cytat:
no i co organizowali ''pół roczek'' ??
|
|
|
#1820 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Ja też się znowu nie wyspałam, chociaż poszliśmy spać przed 23 to w nocy wstawałam na siku 2 razy, później pobudka o 6 bo mąż do pracy wstaje, to jak poszedł to się jeszcze zdrzemnęłam, myślałam że trochę pośpię, a tu o 8 już ktoś z sąsiadów wiercił w ścianach i skończyło się dobre, musiałam wstać bo dopadła mnie straszna głodomorra ![]() Byłam dzisiaj u dentysty bo mam straszny problem z krwawiącymi dziąsłami, no nawet solidnie zębów nie mogę wyszczotkować, bo mnie krew zalewa niedługo muszę się wziąć za szykowanie obiadu, ale jakoś nie mam mocy wogóle
|
#1821 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1823 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Uważam tak jak maczuma, do wszystkiego można się przyczepić, nie dajmy się zwariować. Materace nie są aż tak drogie, to można zawsze wymienić jak będzie coś nie tak. Ja kupiłam ten http://www.ikea.com/ie/en/catalog/products/00152866/ czyli piankowy jak dopiero doczytałam. Sprawdziłam, że w PL w Ikei kosztuje 129 zł więc to nie jest majątek (Bimbunia chyba pisała, że też go kupiła). Cytat:
|
||||
|
|
|
#1824 |
|
Zadomowienie
|
pulchniejsze policzki....?!dobrze że nie stepowała w tym brzuchu...
|
|
|
|
#1825 |
|
Zakorzenienie
|
to się nazywa OZM
|
#1826 |
|
Raczkowanie
|
Karo dokladnie tak
bawia mnie takie mamuski :p mam teraz kolezanke ktora jest w 33 tc czyli o tydzien krocej ode mnie i jak slysze teksty ze mam duzo mniejszy brzuch niz ona to pewnie coś jest ze mna i mała nie tak to az mnie telepie. :p ostatnio walnela tekstem przy znajomych ze porzadna matka musi tyc w ciazy conajmniej 15 kg bo inaczej dziecko nie bedzie rozwiniete a ze ja przytylam tylko (wg niej) 7 to na bank mam w dupie dobro dziecka i sie glodze... i wez sie tu nie denerwuj...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1827 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ----------------- Ja wczoraj się tak strasznie wkurzyłam. Ciąża to nie choroba, wiem o tym, ale ludzie nie mają za grosz współczucia. Pojechałam wczoraj do weterynarza, chciałam tylko kupić środek na pchły. Wchodzę, tak pięć osób ze zwierzakami. Nie chciało mi się czekam, zapytałam tylko czy mogłabym wejść bez kolejki tylko po preparat. Stary facet burknął, że ciężarnym to się w dupach przewraca i wszystko wykorzystują. Normalnie aż mi łzy w oczach stanęły. Miękka się zrobiłam w czasie ciąży. |
||
|
|
|
#1828 |
|
Rozeznanie
|
heloł dziewczynki
![]() Ja rano jechałam na badania morf i mocz potem do babci na śniadanie i szybko na sr. Oczyyywiscie nikt mnie nie puscił w przychodni pierwszej za to puscili 2 inne babki z dziecmi, wcale nie ajkimis małymi i wcale im sie nie nudzilo tylko dzieci sie bawiły i sie wkurzyłam! a ja tam ledwo żyłam gr. Dopiero teraz wypiłam kawe i umieram, jestem taka śpiąca i nieprzytomna, ja jak rano kawy nie wypije o swojej porze to potem nie wazne ze i 2kawy wypije- nic nie pomoze ![]() Teraz była jakaś naciągaczka z pgnig z gazu i moje faktury chciałą widzieć, oszustka jedna, kazałam jej spadac. co do materaca eee nie dajmy sie zwariowac, każdy mówi co innego, to bysmy musiały zmieniac materac co i rusz jak ktoś co powie ![]() roksape- bezczelni ci ludzie naprawde ![]() A ja sie dzisiaj o 2 w nocy obudzilam i byłam wyspana..szykowałam sie juz do wstania bo maz mowi ze juz pewnie 6rano jest to sie zbieram..a potem patrze 01:50 wiec sru do łózka znow :Pmialam na coś poodpisywać i nie pamiętam na co dużo tego było :P wybaczcie.a co do brzuchów... mój mnie baardzo martwi!skurczył się, jest mniejszy niż jak był a powinien raczej rosnac i sie zastanawiam czy wód płodowych mam dośc! taki lilipucik sie zrobił z niego naprawde sweet olcia- ja bym z taka kolezanka nie wytrzymala serio. Draznia mnie tacy ludzie strasznieeee. Mamy taka jedna na sr w 26tc i taki brzuszek mzoe nie duzy ale widoczny i za każdym razem jak przychodzi nowa laska i jest dalejw ciazy od niej lub ten sam tc to ona mowi "ohh a ja mam taki duzy brzuch a ty taki malutki" nosz kur... co to ma do rzeczy?pozatym ona mysli ze wiekszy brzuch to lepiej?ona se to ma za coś ze ma taki duży?przecież to tylko brzuch lol mały czy duzy dla mnie to bez znaczenia-tylko zeby wszystko było okej, a ona se to ma za coś ze och taki duzy buhaha i tak drażni wszystkie dziewczyny taka gatka.... gr :P Edytowane przez Justyssia87 Czas edycji: 2014-10-29 o 13:11 |
|
|
|
#1829 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
Byłam wczoraj na wizycie, wszystko dobrze, mała rośnie, waży 1850g, ja przytyłam 1kg, łożysko dobre, szyjka trzyma, choć się trochę skróciła. Generalnie wszystko gra, co mnie cieszy, bo do końca tygodnia jeszcze pracuję a potem się biorę za wyprawkę, zakupy itp. Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.

Teściowa będzie przy garach niech obsługuje swoich synków, ale ja to bym chociaż jedno ciasto jakieś upiekła, bo te z masami to moja działka 
dzis mam.super humor bo za 2 godz ma przyjechac kurier z wozkiem dla Lili <3 zostanie mi tylko jeszcze dzis dokupic materac do łóżeczka i mam juz calutka wyprawke 

nie mam biegunek ale mysle ze to od tego ze dziecko jest niżej. Wczoraj bolał mnie brzuch tak trochę okresowo, ale nie intensywnie. Ja nie mam torby nawet spakowanej! Spanikowałam i zadzwoniłam do TZ który miał iść z kuplami na piwo po pracy, żeby nie pił nic, bo może będzie musiał mnie wieźć do szpitala
naprawde