|
|
#3511 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tatuaż część III - wątek zbiorczy
I nic z tego.To jest moje zdanie na temat tribali,co nie znaczy,że każdy posiadacz tribala ma go teraz ścierać tarką do warzyw.Z resztą sama mam tribala i póki co nie chce nic z nim robic.Pytanie było ,czy uważamy że mandale będą jak tribale,więc ja odpowiedziałam zgodnie z tym co myślę.I nie należy tego brać zbyt osobiście,bo jeśli zdecydujesz sobie zrobić tribala,mandalę czy inny biomech na całych plecach,to to Twoje plecy i Twoja sprawa.
Wszyscy jesteśmy bardzo dojrzali,dopóki ktoś nie przyniesie folii bąbelkowej ![]() __________________ 2011-01-02, 17:45 #2206 "idę popatrzeć na trolle i pandory TYLKO popatrzeć!" -----> 2013 __________________ -57-61-66-69-95...........efekt jo-jo...........117! Edytowane przez aliena7 Czas edycji: 2014-10-27 o 22:14 |
|
|
|
#3512 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3514 |
|
Zadomowienie
|
A tak zeby zmienic temat na dziarki, pytania dwa:
1) co sądzicie o Ondrashu? 2) co sadzicie o dziaraniu klasycznych malowidel, np Klimta, Van Gogha?
|
#3515 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3516 |
|
Raczkowanie
|
samohin <wzdech> a on tylko na ukrainie czy gdzieś wyjeżdża dziarać?
|
|
|
|
#3517 |
|
Raczkowanie
|
![]() Gdy cały biały pies nie będzie miał konturów, tylko biały barwnik, to nie będzie wyglądał jak plama na ciele? Coś jak te wzorki robione białym tuszem, co się latem opalają na żółto lub znikają? Edytowane przez Rukmini Czas edycji: 2014-10-28 o 10:05 |
|
|
|
#3518 |
|
Raczkowanie
|
Mnie też się wydaje, że lepiej zrobić tego psa bez białego, szkoda by było jakby zrobił się żółty albo tatuaż zaczął przypominać plamę. Jak widać po powyższej sroce jest to do zrobienia
|
#3519 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bd musiała dogadać sie z tatuatorem ale z tego co ci mowil i pamietam to żolknie przez to ze nie sa używane filtry do opalania albo solarka, to drugie na bank mi nie grozi ![]() Wysłane z aplikacji iphone |
|
|
|
|
#3520 |
|
Raczkowanie
|
Nawet przez filtry się człowiek opala (ja się opalam mimo spf50 - mniej, ale jednak), a opalony naskórek jest nad pigmentem i stąd zmiana koloru.
Mi biały pigment w większości zniknął ze skóry. Może go dorobię przy kolejnym tatuażu, bo specjalnie nie chce mi się jechać tak daleko. |
|
|
|
#3521 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zobaczymy jak wyjdzie w praniu, do róży musiałam dobijać barwnik i teraz trzyma sie Wysłane z aplikacji iphone |
|
|
|
|
#3522 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No wlasnie ja tez jestem zachwycona, ale i znowu sie okazuje, ze wielcy artysci nie maja czasu na takie ☠☠☠☠☠☠☠y jak informacja o np dostepnych datach i cenach. Jego strona www jest przekierowaniem na fejs na ktorym nie na absolutnie zadnej informacji. Zadnej. Dla mnie to smieszne w sumie, bo potem maja pretensje ze ludzie wysylaja zapytania, gdy np nie ma juz terminow do 2016. Serio, edycja informacji ma fejsie w 'About me' zajmuje 5 minut, Ondrash ma asystentke, WTF. Napisalam majla z zapytaniem, czy nie ma sesji na Sierpien 2015, ale raczej watpie, bo to niecaly rok. Wkur. mnie to, bo serio, jakis szacunek do klienta, Nawet Cartier i Tiffany maja ceny i dostepnosc na stronie www, tak samo jak galerie sprzedajace wspolczesnych popularnych autorow, takze bez przesady i zadecia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Jezdzi duzo, relatywnie jak na dziaracza miejscowego, ale dostac termin to ten. Kraza plotki , ze moze uda sie go sciagnac do Meksyku, tylko, ze ceny sesji sa w wielu tsiacach euro i raczaj jak juz bedzie wiadomo, ze przyjedzie, to wszystkie terminy beda zajete. Dostanie sie do Samohina jest raczaj cudem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3523 |
|
Raczkowanie
|
ha! to wyzwanie
![]() Fajna sroka
|
|
|
|
#3524 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam problem. Właściwie nie ja (bo już bym odwaliła kitę z paniki, że zostanę bez ręki), ale mój facet - zrobił sobie tatuaż dwa tygodnie temu i paprze mu się niebieski barwnik. Ten niebieski to właściwie jeszcze luz, ale ma trochę miętki (tak, facet z miętką
) i ten kolor to już konkretny dramat - zrobiła się rana (właściwie wyrwa). Leczymy to antybiotykami (od początku ten kolor się maślił mówiąc obrazowo. No i zastanawiam się - bo jesli to alergia na barwnik, to przecież uzupełnienie upapra się tak samo. Widziałyście kiedyś podobne akcje? Może to się zapaskudziło, bo jakos zakaził? (ale z drugiej strony tatuaż jest spory, a inne kolory (żółty-pomarańczowy-czerwony i czarny są w idealnym stanie).
|
#3525 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3526 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Van Gogh to pewnie pacykarz. ![]() W każdej Twojej wypowiedzi są tylko dziary, dziaracze i dziaranie. Naprawdę nie można używać właściwych słów? O bieganiu tez piszesz per ''dymanie'' czy ''popier**lanie''? Dziara i dziaracz są określeniami pejoratywnymi. negatywnymi. Tutaj rozmawiamy o TATUAŻACH. Chyba, że dla Ciebie Twoje tatuaże niczym się nie różnią od dziar Zdziśka i czy innego Pabla z garażu rytych chińską maszynką z ebaya czy inną samo☠☠☠ką. Edytowane przez 201712071518 Czas edycji: 2014-10-29 o 11:41 |
|
|
|
|
#3527 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wychodzi na to, że tatuaże robi się na chybił trafił- przyjmie się, albo fundujesz sobie jeden dupny problem
|
|
|
|
|
#3528 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To ja nawet nie wiedziałam, że to pejoratywne określenia. Poważnie! Sama używam ich zamiennie. Ale przestanę, skoro to może być tak odbierane. Myślałam, że to bardziej na zasadzie "wet/wetka" zamiast "lekarz/lekarka weterynarii". Edytowane przez Rukmini Czas edycji: 2014-10-29 o 11:50 |
|
|
|
|
#3529 |
|
Zadomowienie
|
Chylińska też mówi, że ma dziary, a nie wydaje mi się, żeby uważała je za uciupane w piwnicy przez Rycha
|
|
|
|
#3530 |
|
Konto usunięte
|
dziara wywodzi się ze slangu więziennego i generalnie jest pogardliwym określeniem.
Skoro już tutaj się jaramy tak Yadou, Samohinem czy Ondrashem to pisząc do nich piszemy w stylu ''walniesz mi dziarę na bicu?" czy może jednak w nieco innym tonie. Mnie akurat ''dziara'' i wszystkie pokrewne słowa bardzo rażą, bo tyle się trąbi o szacunku do ludzi wytatuowanych, o akceptacji tatuażu w pracy, o tym, że tatuaż to forma sztuki itp, to po co używać słowa, które kojarzy się jednoznacznie negatywnie. Jakoś w anglojęzycznej literaturze nie używa się zamiennie słowa tattoo i scratch - uznając jednoznacznie to drugie za beznadziejny/popsuty pseudo-tatuaż. Kiedy powstawały pierwsze studia w Polsce, nie bez powodu każde nazywało "Studio tatuażu ARTYSTYCZNEGO" żeby się odróżnić od więziennych i post więziennych dziaraczy czy dziargaczy Edytowane przez 201712071518 Czas edycji: 2014-10-29 o 12:21 |
|
|
|
#3531 |
|
Raczkowanie
|
A może czasy się zmieniają. Mało jest więziennych tatuaży, zdecydowana większość nimi nie jest, więc określenie się przewartościowało?
Nigdy bym nie pomyślała, że określenie "dziara" jest pozbawione szacunku. Pewnie, że do artysty bym nie powiedziała "Walniesz mi dziarę..?" ale już po fakcie bym tak mogła powiedzieć swojemu mężowi "ale mi super dziarę walnął" i nie uważałabym, że kogoś tym urażam. No, ale każdy ma swoje czułe słowa. Niedawno nie miałam pojęcia, że określenie "motor" zamiast "motocykl" może kogoś razić. Teraz wiem, że może. Nie wiem, może "bzykanko" zamiast "współżycia" tez jest obraźliwe? Ja bym to wrzuciła do tej samej beczki - słownictwa mało formalnego. Nie obracam się wśród środowiska związanego z tatuażem, a wśród "normalnych/przeciętnych" ludzi słowo "dziara" nie ma nic wspólnego z negatywnością. Edytowane przez Rukmini Czas edycji: 2014-10-29 o 12:30 |
|
|
|
#3532 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój brat ma "dziary" z więzienia, a mówi o nich tatuaże z motocyklem tak samo, wśród swoich mówię "jestem na motku, ciuchy na motor", ale rozmawiając z obcymi mówię motocykl to wtedy takie pro bzykanko jest urocze |
|
|
|
|
#3533 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
współżycie kojarzy mi się mega formalnie i nie odnosi się tylko do ''obcowania płciowego" dla niektórych osób określenie dziara, to taki ciężar gatunkowy zniewagi jak określenie geja pedałem, albo osoby ciemnoskórej czarnuchem. Mnie to aż tak bardzo nie razi - ale akurat nadrabiałam kilka stron wątku i było tylko dziara/dziaracz/dziaranie w każdej wypowiedzi. Moim zdaniem jeśli nie jesteś w stanie powiedzieć do tatuażysty wprost "wydziarasz mi coś", albo "dobrym jesteś dziaraczem" to znaczy, że jednak nie są to słowa zupełnie neutralne. Ja tak się nie zwracam, ale może ktoś ma luźniejsze podejście do języka i znaczenia słów |
||
|
|
|
#3534 |
|
Zadomowienie
|
Tatuaż część III - wątek zbiorczy
czepiasz sie. Jezyk jest dynamiczny. Ja generalnie posluguje sie duza iloscia kolokwializmow, tak mam. I zeby byla jasnosc, do jedynego polskiego tatuazysty zwracalam sie Pan Dziaracz. O tatuazy mowilam dziara. Uwazal to za zabawne. Nikt nie mial problemu, wiec moze spusc z tonu, bo pekniesz.
Uzywm tego slowa, bo jest pochodzenia polskiego wiec bardziej mi sie podoba, niz zapozyczony tatuaz. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez cacajuate Czas edycji: 2014-10-29 o 12:58 |
|
|
|
#3535 |
|
Zakorzenienie
|
W przypadku maślącego się tatuażu wolelibyśmy jednak oszczędzić sobie skaryfikacji
Pytanie nadal aktualne
|
#3536 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc jeśli posiadacz motocykla obraża się za "motor", to jest zabawny za wikipedią, motor to potoczne określenie dla motocykla- zgadzam się, bo mootooocyykl to strasznie długie słowo i motor to maszyna ![]() chyba jakieś buce bez luzu w podejściu do świata obrażają się za motor ![]() seks też może się znudzić ale to chyba ze stałym partnerem, nie zaryzykowałabym przy nowym "chodź się puknąć" |
|
|
|
|
#3537 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dodam jeszcze, ze tatuaze wywodza sie z polswiadka, proste. To nie Polinezja ani Nowa Zelandia. tu sobie plemiona slowian nie robili tatuazy Peruna. Tu tatuowali sie najpierw zeglarze i recydywisci. Nawet Sailor Jerry uczyl sie od Japonskich dziaraczy, ktorzy, jak wiemy, tez tatuowali np. Japonska mafie, a on sam dziaral zeglarzy. Takze serio, nie pojmuje zadecia. Moze Ondrasz ma piekne prace, ale jest popularny bo kiedys tam to sie zaczelo od prostytutek, skazancow i zeglarzy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3538 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szczerze, ja się nie wgłębiam w to jak kto mówi, jak ktoś nazywa pseudo artystyczne "chińskie znaki" tatuażem, to też mu nie mówię "weeeź, to zwykła dziara jest" ![]() Przybylska mówiła o sobie że jest marną aktoreczką, a o mężu, że to podrzędny piłkarzyna, wyluzowani ludzie
|
|
|
|
|
#3539 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i tak - członkowie rodów słowiańskich tez się tatuowali. ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
Edytowane przez 201712071518 Czas edycji: 2014-10-29 o 14:18 |
|||
|
|
|
#3540 |
|
Zadomowienie
|
no trochę tak
Ja z męża też się nabijam, żeby sprzedał w końcu swój skuter (tak się na nim czuję w porównaniu z mocniejszym) i nie obraża się
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:16.

z tego co pamiętam któraś z dziewczyn miała do niego jechać.