Rozmowa kwalifikacyjna - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-07-26, 21:11   #151
olilina
Zakorzenienie

Dot.: Rozmowa kwalifikacyjna

Cytat:
Napisane przez wiola_p Pokaż wiadomość
a tak nie jest??? moze w tym momencie nie jest to tak widoczne ale za kilka lat na prawde pracodawcy bede szukali pracownikow...

wg mnie jesli jakas osoba tak mowi to zna swoja wartosc i za byle grosze nie beda pracowac, a wiem ze sa takie sytuacje ze pracuje sie za 500zl bez ubezpeczenia...
owszem moze i nasz rynek pracy sie zmienia
i brakuje pracownikow,
ale co innego kiedy taka osoba w sposob grzeczny
i kulturalny zapyta o warunki pracy i placy,
a co innego jezeli juz od progu pyta o to
w sposob conajmniej nieelegancki,
a to chyba Magda miala na mysli.
olilina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-26, 21:15   #152
_Magda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość
Mam pytanie jak przeprowadzasz rozmowy i masz
bardzo wiele osob do "przepytania"
to czy te osoby z konca maja wogole jakies szanse?
czy juz calkiem nie chce sie sluchac..
No pewnie,że mają szanse.Wiadomo,że jest jakieś tam znużenie,ale nie wpływa ono na decyzje dotyczącą przyjęcia osoby
Cytat:
Napisane przez wiola_p Pokaż wiadomość
a tak nie jest??? moze w tym momencie nie jest to tak widoczne ale za kilka lat na prawde pracodawcy bede szukali pracownikow...

wg mnie jesli jakas osoba tak mowi to zna swoja wartosc i za byle grosze nie beda pracowac, a wiem ze sa takie sytuacje ze pracuje sie za 500zl bez ubezpeczenia...
Wg mnie już tak jest,że szuka sie pracowników.I nawet uważam,ze to dobrze,dzięki temu stawki są wyższe i ludzie mają szanse na godne życie.Ale wierz mi,że niektórzy potrafią być tak bezczelni,że nie ma to nic wspólnego ze znaniem swojej wartości.Uważam,ze obie strony na takiej rozmowie powinny byc na rowni,jako partnerzy w rozmowie,a nie,że jedna ze stron "robi łaskę".A tak się niestety niektórzy zachowują.My zawsze oddzwaniamy jeszcze tego samego dnia z informacją,a jak ktos nie odbiera to próbujemy kolejne trzy dni kilk razy i dopiero przestajemy.Generalnie staramy się być fair,odnosić się z szacunkiem do kandydatów.A oni czasem zachowują się niezbyt fajnie
_Magda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-26, 21:29   #153
wiola_p
Zadomowienie

wiem ze niektorzy maja przerost ambicji i wyobrazaja sobie nie wiadomo co..
ale chodzi mi o ludzi z pewnymi zasadami i kultura
wiola_p jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-26, 21:38   #154
olilina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Magda Pokaż wiadomość
No pewnie,że mają szanse.Wiadomo,że jest jakieś tam znużenie,ale nie wpływa ono na decyzje dotyczącą przyjęcia osoby

Wg mnie już tak jest,że szuka sie pracowników.I nawet uważam,ze to dobrze,dzięki temu stawki są wyższe i ludzie mają szanse na godne życie.Ale wierz mi,że niektórzy potrafią być tak bezczelni,że nie ma to nic wspólnego ze znaniem swojej wartości.Uważam,ze obie strony na takiej rozmowie powinny byc na rowni,jako partnerzy w rozmowie,a nie,że jedna ze stron "robi łaskę".A tak się niestety niektórzy zachowują.My zawsze oddzwaniamy jeszcze tego samego dnia z informacją,a jak ktos nie odbiera to próbujemy kolejne trzy dni kilk razy i dopiero przestajemy.Generalnie staramy się być fair,odnosić się z szacunkiem do kandydatów.A oni czasem zachowują się niezbyt fajnie

a jeszcze takie pytanie,
na jakiej zasadzie dobieracie kolejnosc kandydatow do rozmowy?
na dzisiejszej rozmowie na ktorej bylam bylo tak ze osoby ktore szly w pierwszej kolejnosci siedzialy tam dlugo, a te z konca o wiele krocej...

To jakas solidna firma hehe
mnie ostatnio babka powiedziala ( choc nawet o to nie zapytalam)
ze do wszytskich bez wyjatkow oddzwonia do godziny 15,
bylo to z 2 tygodnie temu,
nie zadzwonili do teraz
kolezanki mowily mi, ze u nich tez tak obiecuja
a oddwaniaja tylko do wybranych...
Stary 2007-07-26, 22:13   #155
_Magda
BAN stały

U nas kolejność jest przypadkowa.Umawiamy po kolei od rana i tyle.
Dziwne,że obiecują a nie oddzwaniają.Psują opinie firmie.
Stary 2007-07-27, 07:06   #156
Ines1985
Zakorzenienie

Ja jak przeprowadzałam rozmowy, mówiłam że oddzwonimy tylko kiedy wynik rozmowy będzie pozytywny i kiedy zdecydujemy się właśnie na tę osobę. Podawałam też termin, kiedy można się spodziewać ewentualnego telefonu.

A właśnie, skoro już o rozmowach mowa... Dziewczyny, błagam, zawsze kiedy z jakichś powodów nie możecie przyjść na umówioną rozmowę - dajcie o tym znać potencjalnemu pracodawcy. Pamiętam sytuacje, jak niedawno kogoś szukaliśmy i umawiałam np. 5 osób na dany dzień i przychodziła jedna albo nikt . A my specjalnie siedzieliśmy cały dzien w biurze czekajac na te osoby. Raz byla taka sytuacja, że ktoś byl umowiony na 15. My tego dnia mielismy bardzo dużo do zalatwienia, ale bylismy pewni ze sie wyrobimy wrocic na ta 15 do biura. Spoznilismy sie może 2 minuty, natychmiast zadzwonilam do osoby ktora miala przyjsc na ta rozmowe (bo moze np. byla przed czasem i nikogo nie zastała)... Nie odbierala... Zadzwonilam z drugiego numeru ktory wyswietla sie jako zastrzeżony i odebrala od razu . Zaczela cos strasznie krecic (bo jak sie okazalo tez nie przyszła na ta rozmowe) ale zalezalo jej zeby mogla przyjsc nastepnego dnia. Więc ją umowilam i znowu nie przyszła

Zrobilismy sobie czarna liste takich nieodpowiedzialnych osób... bo wyobraźcie sobie, ze zdarza się że potem znowu przysylaja do nas swoje CV

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-27, 07:36   #157
st95lp
Raczkowanie

GG do st95lp

Ja wczoraj bylam na drugiej rozmowie i 2 godzinnym sprawdzeniu u jednym ze sklepów z firmowymi ciuszkami w markecie. Po kilku pytaniach typu po jakiej szkole, doświadczenie i ile chcialabym zarabiac, przez 2 godziny poprawilam ekspozycje i kierownik powiedzial ze z tego co widział bylam w sumie najlepsza z dotychczasowych kandydatek (nie chwalac sie ze umiem koszulki składac, wielka filozofia ). Powiedział ze mógłby mnie przyjąć i od kiedy bym mogła zacząć. Ja że od zaraz. Sprawdził grafik i mówi że od soboty bym mogła. No to juz bylam happy. Bo po tygodniu szukania pracy po galeriach i agencjach pracy w końcu sie udało.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-07-27, 09:33   #158
wesna
Wtajemniczenie

Wczoraj późnym wieczorem wysłałam swoje cv, a dzis wczesnym rankiem (no dobra, o 9:00 ) zadzwoniła do mnie pani, zapraszając na rozmowe. Jestem z deczka przerażona gdyz bedzie to moja pierwsza rozmowa kwalifikacyjna w życiu i nie mam bladego pojęcia jak sie zachować.

Po pierwsze, jestem ciekawa jak wygląda taka rozmowa ze swiezo upieczonym absolwentami praktycznie bez zadnego doświadczenia zawodowego (to ja). Wiecie cos na ten temat?

Po drugie, pani, ktora dzwonila, byla najbarzdiej zainteresowana moim angielskim, gdyz w cv napisalam "angielski biegły w mowie i piśmie" (skonczylam anglistyke). Domyslam sie, ze rozmowa ma równiez zweryfikować te umiejetnosc. Orientujecie sie moze, jak to bedzie wygladalo? Jakies testy, czy moze bezposrednia rozmowa z pracowadca (firma jest miedzynarodowa)?

Aby uniknac stresu postanowilam podejsc do tej rozmowy jak do "cwiczenia, ktore ma mi pomoc oswoic sie z rozmowa kwalifikacyjna". Czyli w skrocie: jestem przygotowana na to, a nawet pewna tego, ze uslysze "Odezwiemy sie do Pani", a potem przez miesiac głuchą ciszę . Czy myslicie ze takie "luzackie" podejscie do sprawy okaze sie dobre?
wesna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-27, 09:54   #159
anetka_m
Zadomowienie

Ines85 może ja u Ciebie w firmie jestem na czarnej liście Hehe Osobiście zdarzyło mi się w całej mojej karierze poszukiwania pracy 2 razy nie zgłosić na umówione spotkania. Najgorsze jest to, że właśnie zazwyczaj przyszli pracodawcy dzwonią z zastrzeżonych numerów i nie ma możliwości oddzwonić do nich
W ogóle to fajny wątek, można wiele się nauczyć Mam nadzieje, że będziecie dalej wymieniały się spostrzeżeniami
Stary 2007-07-27, 09:54   #160
chmurka80
Zadomowienie

GG do chmurka80

Cytat:
Napisane przez ewulinek@vp.pl Pokaż wiadomość
wow to super! gratuluje!! troche stresu ...ale jaka nagroda!
dziekuje

non permettere al passato di "rubarti il futuro "

chmurka80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-27, 10:09   #161
grin_ajz
Wtajemniczenie

GG do grin_ajz

wesna ja mogę Ci powiedzieć jak wyglądała moja rozmowa, w zasadzie I etap rozmowy - sprawdzenie języka angielskiego (firma jest amerykańska). Rozmawiałam z przemiła kobietką...kazała mi opowiedzieć o sobie na początku (po ang oczywiście ) potem zadawała mi różne pytania m.in jakie cechy uważam za przydatne an tym stanowisku, ogólnie dopytywala wcześniej do tego co o sobie mówię..taka luźna rozmowa o wszystkim i oniczym...a na końcu miałam mały sprawdzianik., czyli dostałam kartkę z dwoma poleceniami - musiałam napisać dwa maile po ang...potem obiecali oddzwonić i faktycznie to zrobili, ale dzwonili aby przekazać, że nie spełniłam ich wymagań ale ty po anglistyce to na pewno biegle władasz angielskim, więc myślę, że sobie poradzisz powodzenia

grin_ajz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-07-27, 12:37   #162
Ines1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anetka_m Pokaż wiadomość
Ines85 może ja u Ciebie w firmie jestem na czarnej liście Hehe Osobiście zdarzyło mi się w całej mojej karierze poszukiwania pracy 2 razy nie zgłosić na umówione spotkania. Najgorsze jest to, że właśnie zazwyczaj przyszli pracodawcy dzwonią z zastrzeżonych numerów i nie ma możliwości oddzwonić do nich
W ogóle to fajny wątek, można wiele się nauczyć Mam nadzieje, że będziecie dalej wymieniały się spostrzeżeniami
Ja z zastrzeżonego korzystam tylko w sytuacjach kiedy chce sprawdzic czy ktos nie odbiera telefonow konkretnie od nas czy ogólnie .
Tak normalnie używam zwykłego i kazda z osob zaproszonych na rozmowe ma nasz numer i moze z niego skorzystać .

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-27, 14:31   #163
olilina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ines1985 Pokaż wiadomość
Ja z zastrzeżonego korzystam tylko w sytuacjach kiedy chce sprawdzic czy ktos nie odbiera telefonow konkretnie od nas czy ogólnie .
Tak normalnie używam zwykłego i kazda z osob zaproszonych na rozmowe ma nasz numer i moze z niego skorzystać .
Kiedy mnie zapraszali na rozmowy to w obu przypadkach
dzwonili z numeru zastrzeżonego,
w pierwszym przypadku gdybym miala potrzebe oddzwonic
to nie mialabym jak bo ogloszenie bylo z internetu
i nie podano konkretnie firmy ani namiarow na nia
Stary 2007-07-27, 15:47   #164
Nektarynka
Zadomowienie

Ja zawsze przychodziłam na umówione rozmowy. Nawet godzinę przed czasem. Nie toleruję spóźnialstwa a tym bardziej niepoinformowania przyszłego pracodawcy o jakiś kłopotach i ewentualnym przełożeniu terminu rozmowy.
Moja pierwsza rozmowa o pracę miała miejsce 1 m-ąc po skończeniu szkoły średniej. W CV nie było dużo doświadczenia zawodowego, nie ukrywałam tego przed szefem a i on sam miał świadomość, że jestem młoda i gdzieś w końcu muszę pracować. Rozmowa przebiegała miło, szczerze mówiąc nie przygotowywałam się do niej i mimo tego, wg mnie, nie wypadłam źle. Co prawda nie pracowałam tam, ale to z innych powodów.
Wkurza mnie jednak coś innego, otóż: idę na rozmowę, zgłaszam się do jakieś babki w danej firmie np. kadrowa, sekretarka itp. a one wytrzeszczają oczy jakby nie wiedziały o tym, że jest u nich przeprowadzana rekrutacja i karzą Tobie poczekać na korytarzu a one zaraz kogoś poproszą. Mówią to jakimś niemiłym głosem. Dziwactwo jakieś :/ Co za lekceważące zachowanie. Myślą sobie, że skoro tam pracują to mogą sobie w arogancki sposób pozwolić na to aby od razu z góry zniechęcić człowieka. Cóż za maniery - i pomyśleć, że takie osoby mają prezentować firmy w naszej Polsce. Na ich miejsce mogłabym polecić inne osoby, w tym także mnie Od razu zmieniłby się wizerunek.

http://kropelka-wiary.pl/

Nektarynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-27, 15:57   #165
Nektarynka
Zadomowienie

Aaaa dodam coś jeszcze przy okazji, że śledzą ten wątek osoby, które przeprowadzają rozmowy: bądźcie miłe dla przyszłych pracowników hehe -mam tu na myśli bycie takim hmm naturalnym, ale do pewnych granicy co by nie przejść na kontakty koleżeńskie-bo to byłoby też dziwne. Rozmowa tylko na temat przyszłej pracy, nic poza tym, ale żeby atmosfera nie była zniechęcająca. Odpychają mnie wypłoszone kuropatwy.
Mam nadzieję, że wiecie o czym mówię

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-07-27, 17:33   #166
_Magda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Ines1985 Pokaż wiadomość
A właśnie, skoro już o rozmowach mowa... Dziewczyny, błagam, zawsze kiedy z jakichś powodów nie możecie przyjść na umówioną rozmowę - dajcie o tym znać potencjalnemu pracodawcy. Pamiętam sytuacje, jak niedawno kogoś szukaliśmy i umawiałam np. 5 osób na dany dzień i przychodziła jedna albo nikt . A my specjalnie siedzieliśmy cały dzien w biurze czekajac na te osoby. Raz byla taka sytuacja, że ktoś byl umowiony na 15. My tego dnia mielismy bardzo dużo do zalatwienia, ale bylismy pewni ze sie wyrobimy wrocic na ta 15 do biura. Spoznilismy sie może 2 minuty, natychmiast zadzwonilam do osoby ktora miala przyjsc na ta rozmowe (bo moze np. byla przed czasem i nikogo nie zastała)... Nie odbierala... Zadzwonilam z drugiego numeru ktory wyswietla sie jako zastrzeżony i odebrala od razu . Zaczela cos strasznie krecic (bo jak sie okazalo tez nie przyszła na ta rozmowe) ale zalezalo jej zeby mogla przyjsc nastepnego dnia. Więc ją umowilam i znowu nie przyszła

Zrobilismy sobie czarna liste takich nieodpowiedzialnych osób... bo wyobraźcie sobie, ze zdarza się że potem znowu przysylaja do nas swoje CV

Niestety w firmie ,w której pracuje nie porzychodzenie na rozmowy zdarza się nagminnie-na 16 umówionych osób dziennie czasem potrafi przyjść tylko połowaKiedy dzwonimy spytać dlaczego to najczęściej nie odbierają.Czasem w dość pokrętny sposób się tłumaczą,umawiają na inny dzień i znów nie przychodząZdarza się też niestety,że rzucają słuchawką bez słowa lub mrucząc jakieś "jezuuuu"jak mówie nazwe firmy.Na tyle osób,do których dzwoniłam zaledwie kilka,może ze 4 mnie pszepraszały,ze nie dały znać,że nie przyjdąNaprawde czasem ni emogę zrozumieć jak tak możnaCzy az tyle ich kosztuje odebranie telefonu żeby powiedzieć,ze nie są już zainteresowani?
Stary 2007-07-27, 18:25   #167
Nektarynka
Zadomowienie

_Magda a powiedz mi jakie osoby sprawiają pozytywne wrażenie w czasie rozmowy ?
- pewne siebie z uśmiechem od ucha do ucha, które chcą po pierwszej wypłacie "podbić świat" a wiadomo, że rzadko tak bywa
- łagodne, naturalne, pracowite, znające swoją wartość

Wiadomo, że na stanowisko kierownicze musi być osoba "twarda" itd., ale ogólnie rzecz biorąc: co na Ciebie działa przychylnie ?

Stary 2007-07-27, 20:27   #168
_Magda
BAN stały

Nektarynka,ja pozytywnie odbieram różne osoby.Mogą być pewne siebie,a mogą być nieśmiałe.Byle po prostu nie chamskie,bezczelne i zachowujące się z wyższością.Uczulona jestem na takie zachowania.Ostatn io jeden facet przyszedł spóźniony i od progu powiedział,ze spóźnił się ,bo przez telefon nie został zachęcony do tej pracy więc nie dbał o punktualność.
Tak ogólnie pozytywne wrażenie sprawia osoba z poczuciem humoru
Stary 2007-07-28, 11:40   #169
ewulinek@vp.pl
Zakorzenienie

dziewczyny dostałam pracę!!
ewulinek@vp.pl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-07-28, 12:15   #170
olilina
Zakorzenienie

Cytat:
gratulacje
Stary 2007-07-28, 12:20   #171
ewulinek@vp.pl
Zakorzenienie

Cytat:
gratulacje
dziękuję trochę się boję , ale mam nadzieje będzie ok!
Stary 2007-07-28, 14:14   #172
Nektarynka
Zadomowienie

Cytat:
Jak już masz pracę to nie ma czego się bać
Jak było na rozmowie ? Nie pisałaś chyba o tym Rozumiem, że to praca w biurze podróży. I jakie podałaś swoje "wymarzone" wynagrodzenie ? Pisz wszystko

Stary 2007-07-28, 14:25   #173
Nektarynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Magda Pokaż wiadomość
Nektarynka,ja pozytywnie odbieram różne osoby.Mogą być pewne siebie,a mogą być nieśmiałe.Byle po prostu nie chamskie,bezczelne i zachowujące się z wyższością.Uczulona jestem na takie zachowania.Ostatn io jeden facet przyszedł spóźniony i od progu powiedział,ze spóźnił się ,bo przez telefon nie został zachęcony do tej pracy więc nie dbał o punktualność.
Tak ogólnie pozytywne wrażenie sprawia osoba z poczuciem humoru
Chyba żartujesz? Co za kulturalne zachowanie. Trza było go pogonić! Może wtedy będzie miał nauczkę.
Poczucie humoru powiadasz? -pewnie tak, ale do granic. U mnie wszystko ma swoje granice hee Zdarzyło mi się zażartować na rozmowie, ale to zależy też od osoby prowadzącej kwalifikację. Potrafię odróżnić "starego zgreda" od wesołej osoby.
Zawsze wydawało mi się, że te nieśmiałe mają najmniejsze szanse, bo wiadomo ... trudno nawiązać kontakt, mogą sobie nie poradzić itd. -mowa o cechach osobowości bo doświadczenie zawodowe swoją drogą, ale gdybym miała wybierać pomiędzy szarą myszką z dużym bagażem umiejętności zawodowych a pewną siebie panną (uśmiechnięta ponad wszelkie granice , stanowcza, komunikatywna) to wybrałabym chyba tą 1-szą

Stary 2007-07-28, 19:17   #174
ewulinek@vp.pl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nektarynka Pokaż wiadomość
Jak już masz pracę to nie ma czego się bać
Jak było na rozmowie ? Nie pisałaś chyba o tym Rozumiem, że to praca w biurze podróży. I jakie podałaś swoje "wymarzone" wynagrodzenie ? Pisz wszystko
Kochane moja rozmowa kwalifikacyjna to po prostu istne szaleństwo - nie dość że miałam 45 minut - żeby się uwinąć ( bo musiałam jeszcze biec do domu przebrać się przed śluben znajomych - a wiadomo że nie tylko ode mnie zależało ile będę tam siedzieć! ) no i poszłam...wchodzę do biura podróży a tam klienci , pani poprosiła mnie żebym poczekała na zewnątrz ( bo to malutkie biuro ) po jakiś 10 minutach czekania wyszedł Pan Dyrektor i pyta czy możemy pogadać na zewnątrz , bo wie ze mam mało czasu a tamci klienci ciągle siedzieli - więc ok - szef rozgadał się na czym by polegała praca , odrazu zapowiedział mi ze pierwsza umowa na czas określony to najniższa krajowa !! pózniej pensja rośnie - mam nadzieje no i pan opowiada mi na czym polegałaby moja praca - i w pewnym momencie jak luneło - po prostu totalne urwanie chmury i potężny wiatr - i szef ucieka do klatki schodowej obok biura i mnie woła - reszta rozmowy kwalifikacyjnej odbyła się w ciasnej klatce schodowej gdzie oprocz nas byli ludzie chowający się przed deszczem!
Ogólnie szef to młody facet , bardzo sympatyczny...powiedział że jako jedyna z osob ktore zlozyly CV studiuje turystykę i mam pojęcie o branży, dał mi dzień do namysłu i swoją wizytówkę , zebym dzis sie odezwala czy biorę tą pracę czy nie! no to ja dziś na małym kacu budzę się po weselu szukam wizytówki żeby przedzwonić że się zgadzam - a wizytówkę wcieło - cała rodzina szukała i nic! zestresowałam się bo biuro nie jest czynne w sobotę i nie mialam kontaktu - na szczęscie w internecie znalazlam numer! uff...no i w poniedzialek idę pierwszy dzien - praca od 10 do 17 , sobota i niedziela wolne...ten cały tydzień będę się uczyć od dziewczyny która do tej pory była w tym biurze , a tydzień pózniej juz sama ,bo dziewczyna przechodzi do poznania! trzymajcie kciuki za mnie
przepraszam ze sie tak rozpisalam i za chaos w odpowiedzi ( ale ledwo dziś żyję - skutek wesela )
buziaki
Stary 2007-07-28, 21:22   #175
olilina
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba żartujesz? Co za kulturalne zachowanie. Trza było go pogonić! Może wtedy będzie miał nauczkę.
Poczucie humoru powiadasz? -pewnie tak, ale do granic. U mnie wszystko ma swoje granice hee Zdarzyło mi się zażartować na rozmowie, ale to zależy też od osoby prowadzącej kwalifikację. Potrafię odróżnić "starego zgreda" od wesołej osoby.
Zawsze wydawało mi się, że te nieśmiałe mają najmniejsze szanse, bo wiadomo ... trudno nawiązać kontakt, mogą sobie nie poradzić itd. -mowa o cechach osobowości bo doświadczenie zawodowe swoją drogą, ale gdybym miała wybierać pomiędzy szarą myszką z dużym bagażem umiejętności zawodowych a pewną siebie panną (uśmiechnięta ponad wszelkie granice , stanowcza, komunikatywna) to wybrałabym chyba tą 1-szą
Nektarynko to ja chyba mam małe szanse,
bo nie dość ze nieśmiala i niewygadana
to jeszcze praktycznie zerowe doswiadczenie zawodowe...

ewulinek
jednym słowem rozmowa w warunkach ekstremalnych
Stary 2007-07-28, 21:34   #176
ewulinek@vp.pl
Zakorzenienie

Cytat:

ewulinek
jednym słowem rozmowa w warunkach ekstremalnych
dobrze to określiłaś!
Stary 2007-07-29, 15:28   #177
Nektarynka
Zadomowienie

ewulinek@vp.pl rozumiem, że po odnalezieniu nr tel. w necie zadzwoniłaś tam Gratuluje i powodzenia. Młody szef mógł sobie pozwolić na dziwne miejsce rozmowy o pracę, jest chyba bardziej współczesny.

olilina - to tylko teoria, często życie okazuje się inne. W mojej firmie musiałabyś wtedy przyjść na parę dni próbnych. To najlepsze wyjście - wtedy zobaczyłabym jak opanowujesz system pracy, jak sobie radzisz z tym wszystkim itd. Uważam, że trzeba dać szansę młodym ludziom i nie zamartwiaj się bo nie jest regułą, że pracę znajdują osoby tylko z doświadczeniem. Uwierz mi Ja nie mam dużego bagażu doświadczeń zawodowych i w ciągu 2 m-cy (okres sezonowy) mogłam już pracować w trzech miejscach. A teraz pracuję w jeszcze innym
Ja bywam raczej pogodna, otwarta, ale w sytuacjach takich jak np. poznanie chłopaka albo rozmowa kwalifikacyjna (temat wątku) zaczynam się nieco blokować i jestem nieśmiała, ale idąc na rozmowę wmawiam sobie, że: muszę być twarda, muszę mieć tą pracę skoro Bóg mi ją zesłał, muszę sobie poradzić W czasie rozmowy o pracę (z przystojnym facetem) wracam już do swojego pierwotnego stanu i jest ok Najgorszą rzeczą chyba jest czekanie na osobę, z którą będzie prowadzona rozmowa. Jak już zobaczysz jak owa osoba się prezentuje to w podświadomości odczuwasz ulgę i bywa lżej - bynajmniej u mnie tak jest. Chyba, że trafisz na, wcześniej wspomnianego, starego zgreda

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-07-29, 21:46   #178
ewulinek@vp.pl
Zakorzenienie

Cytat:
ewulinek@vp.pl rozumiem, że po odnalezieniu nr tel. w necie zadzwoniłaś tam Gratuluje i powodzenia. Młody szef mógł sobie pozwolić na dziwne miejsce rozmowy o pracę, jest chyba bardziej współczesny.

tak tak znalazłam numer - zadzwoniłam do biura w bydgoszczy i miły Pan podał mi numer do szefa - uff ale stresa miałam małego jak szukałam wizytówki - wcieło ją po prostu i tyle
no to jutro 1 dzień - napiszę Wam jak było! buzi i dobranoc
Stary 2007-07-29, 22:06   #179
olilina
Zakorzenienie

Cytat:

olilina - to tylko teoria, często życie okazuje się inne. W mojej firmie musiałabyś wtedy przyjść na parę dni próbnych. To najlepsze wyjście - wtedy zobaczyłabym jak opanowujesz system pracy, jak sobie radzisz z tym wszystkim itd. Uważam, że trzeba dać szansę młodym ludziom i nie zamartwiaj się bo nie jest regułą, że pracę znajdują osoby tylko z doświadczeniem. Uwierz mi Ja nie mam dużego bagażu doświadczeń zawodowych i w ciągu 2 m-cy (okres sezonowy) mogłam już pracować w trzech miejscach. A teraz pracuję w jeszcze innym
Ja bywam raczej pogodna, otwarta, ale w sytuacjach takich jak np. poznanie chłopaka albo rozmowa kwalifikacyjna (temat wątku) zaczynam się nieco blokować i jestem nieśmiała, ale idąc na rozmowę wmawiam sobie, że: muszę być twarda, muszę mieć tą pracę skoro Bóg mi ją zesłał, muszę sobie poradzić W czasie rozmowy o pracę (z przystojnym facetem) wracam już do swojego pierwotnego stanu i jest ok Najgorszą rzeczą chyba jest czekanie na osobę, z którą będzie prowadzona rozmowa. Jak już zobaczysz jak owa osoba się prezentuje to w podświadomości odczuwasz ulgę i bywa lżej - bynajmniej u mnie tak jest. Chyba, że trafisz na, wcześniej wspomnianego, starego zgreda
ja ciagle mam wrażenie, że
gdybym była inna tzn wygadana
łatwiej byłoby mi znaleść prace
A wiem ze gdyby tylko ktos dał mi szanse
(jak to brzmi...
to napewno bym sie sprawdzila
Musze zmienic jakos swoje nastawienie
tylko jak
Przed rozmową jestem mądra
tzn wiem co powiedziec
a jak przychodzi co do czego
wszystko mi z glowy ucieka
i moje wypowiedzi sa jakies nieskładne..
Stary 2007-07-30, 09:58   #180
chmurka80
Zadomowienie

GG do chmurka80

Cytat:
dziękuję trochę się boję , ale mam nadzieje będzie ok!
ja ide w środe i też mam lekką nerwice

non permettere al passato di "rubarti il futuro "

chmurka80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości