|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dumne z nas wrześniowe mamy, nasze szczęścia są już z nami. Wrześniówki 2014
Cytat:
|
|
|
#2192 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dumne z nas wrześniowe mamy, nasze szczęścia są już z nami. Wrześniówki 2014
Ja mam rainforest, pisałam o niej kilka stron temu
Polecam
|
|
|
|
#2193 |
|
Zakorzenienie
|
Cofnę się, dzięki ☺
---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- A sama mata też wydaje jakieś dźwięki czy tylko to co wisi nad nią,te zabawki?I gdzie znajdują się światełka?
|
#2194 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Oj widać szczęśliwe dziecko! Cieszę się, że już lepiej ![]() Asia współczuję akcji z tą nóżką... Biedactwo ![]() A jaką szczepionką szczepiliście? Pewnie pisałaś, ale nie pamiętam. Paulina mi się płaszcz podoba |
|
|
|
|
#2195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2196 |
|
Rozeznanie
|
My tradycyjnie juz na spacerze
![]() Paulina niestety nic nie poradzę bo mam zdjęcie miniaturkę i Cię w płaszczu nie zobaczę :/ płaszcz z kolei fajny ale napewno nie na mnie bo ja buła jestem Kurczę wczoraj pisałam o tym płaczu malucha i googlalam o wygooglalam to opatulenie metoda Karpa i .. Działa jak narazie maluch spokojny i przespał ponad 5h )) tylko jak to u nas - wszystko działa na chwile![]() Co do kp dalej non stop. mam nadzieje ze bedzie tak jak Paulina piszesz ![]() Asia współczuję bidulce. Ile te dzieci musza sie nacierpiec..grunt ze teściowa pomoc niezastąpiona Chwała ze moja mimo to juz pojutrze jedzie ![]() Niestabilna a ten płaszcz to z jakiej marki/sieciówki? Bomba/ tylko ze czarny bym chciala . Tu nie ma srogich zim wiec by mi służył![]() "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem..." |
|
|
|
#2197 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A tak mysle, ze moze ja tak wyglądam bo niska jestem,troszke okrąglejsza,a on długi i masywny... Zawsze wygladam cieżko w zimowych kurtkach/płaszczach itp... Dlatego często zima chodzę w ramonesce... ![]() Latte Twój fajny, Ty wysoka na pewno dobrze bedziesz wyglądać, ale ja juz np nie bardzo- wyszedłby mały baleronik...
Ważnych jest kilka tych chwil, tych na które czekamy... Edytowane przez Paulina Darek Czas edycji: 2014-10-29 o 12:24 |
|
|
|
|
#2198 |
|
Rozeznanie
|
I nie wiem jak to jest ze jedne zdj widzę na tel a innych nie. Używacie konkretnych aplikacji czy jak?
I nie cierpię swojego zflaczalego brzucha:// juz po pierwszym nie byl idealny a teraz--- teraz kupie wszystko co go skutecznie zamaskuje ![]() "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem..." |
|
|
|
#2199 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Polecam! Fajnie maskują brzuch a i podobno dobrze się smarować czymś ujędrniającym i zakładać właśnie takie wysokie ściągające majtasy.Mam też pas poporodowy Jak go ubieram to wyglądam jakbym brzucha wcale nie miała
|
|
|
|
|
#2200 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
skoro Ci sie podoba i dobrze sie w nim czujesz to BIERZ !
|
|
|
#2201 |
|
Rozeznanie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;48720337]Ja mam mega sexi majtki ściągające
Polecam! Fajnie maskują brzuch a i podobno dobrze się smarować czymś ujędrniającym i zakładać właśnie takie wysokie ściągające majtasy.Mam też pas poporodowy Jak go ubieram to wyglądam jakbym brzucha wcale nie miała [/QUOTE]Te galoty. Napewno przy okazji bede musiała kupić )) ale pas poporodowy mam,ale jak go zakładam to chyba wszystkie wnętrzności mi do gardła podchodzą wiec zakładam sporadycznie![]() "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem..." |
|
|
|
#2202 |
|
Wtajemniczenie
|
mieszcze sie we wszystkie spodnie ktore nosilam przed ciaza
|
|
#2203 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ala waży już 5630g Przybrała kg w miesiac!Bylismy w pn na usg bioderek z Alą i ma dysplazję lewego bioderka na szczęście bez zwichnięcia. Na razie mamy kupić szelki Pavlika potem ma byc poduszka. Dziś mamy jechać do szpitala i ten lekarz co robił usg ma te szelki założyc pokazac nam o co chodzi. Bądą częste kontrole. U Marty też nie wszystko było ok ale sie „wyprostowało” miała 3x usg i w końcu wszystko samo się rozwinęło jak należy. U Ali też mogłoby, ale trzeba dmuchać na zimne i przeciwdziałac ew. zwichnięciu. Co do bioderek to wiem, że to się wszystko da łasnie wyprowadzić. No ale zawsze to jakaś dodatkowa troska siedzi z tyłu głowy... wiecie jak jest. Wczoraj byliśmy na szczepieniu - refundowanymi. Ala darła się jak nigdy w życiu! Strasznie. Ale wiedziałam, że zaraz się uspokoi. Dziś ma troszkę ramię napuchnięte. Czopka nie mam kupionego jakby miało się pogarszać...
|
|
#2204 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moze zalezy czym zdjecie robione... Nie wiem, nie znam sie... ![]() Ja tez nie moge patrzeć na swój OKROPNY, SFLACZAŁY, CAŁY W ROZSTEPACH BRZUCH... mam pas poporodowy, w którym chodzę cały dzien, ale noce są bez niego i nawet mężowi nie bardzo pozwalam sie dotykać...juz tego nie lubię... nawet sie przy nim staram nie rozbierać... Czy któraś z Was używa laktatora Tommee Tippee??? Bo ja mam pożyczony Avent i musze go oddać, z reszta nie jestem zadowolona i chciałam kupic tt... Jakies opinie...???
Ważnych jest kilka tych chwil, tych na które czekamy... Edytowane przez Paulina Darek Czas edycji: 2014-10-29 o 13:22 |
|
|
|
|
#2205 |
|
Zadomowienie
|
My już po szczepieniu... Tragedia
jeszcze nie słyszałam tak przeraźliwego płaczu mojego dziecka, a łzy jak grochy leciały ![]() ostatni raz poszłam z Lenusią na szczepienie ![]() Lekarz - konował dzisiaj stwierdził, że przepukliny pępkowej nie ma, a tydzie temu kazał plasterkować pępek (oczywiście nie plasterkowałam). Mała waży 5100 ale lekarz wpisał 4800 bo odjął pieluszkę (to nic, że była sucha, bo dopiero co zmieniałam).Kupiłam Lenie czopki Viburcol i kropelki na gorączkę Pedicetamol... Oby nie były potrzebne... A i przyszedł smoczek soothie o 15 jedziemy jeszcze do gina sprawdzić czy z mamuśką wszystko ok. A co do ząbków, to wolałabym żeby jeszcze nie wychodziły...
|
|
#2206 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
Wczoraj było ładnie i poszliśmy na spacerek. Oczywiście ubrałam botki, które w zeszłym roku miałam kilka razy ubrane, przez co ostro sobie starłam małe paluszki i prawą piętę, miałam bąbla wielkości pięciozłotówki, teraz startą skórę Dziś znów słonko, po 6tej umyłam głowę wysuszyłam, bo mówię zanim wyjdziemy to coś około 10, bo akurat mam awizo na polecony do odebrania, a poczta właśnie od 10. Poleciałam z rana jak wczoraj wyprowadzić wózek, w międzyczasie sama się ogarnęłam to myślę mała wstanie, zje, ubiorę ją i lecimy. Yhy, jasssne, w żadnych butach nie mogę się poruszać, bo odcisk tak duży i bolący, nawet w moich najwygodniejszych na świecie adidasach, które zawsze ratowały mnie w takich sytuacjach, ale teraz widać nieźle obtarłam tę piętochę Chyba jeszcze nigdy tak się nie załatwiłam. A też mądra jestem, bo jak już czułam, ze coś się dzieje to powinnam była wracać do domu, to sobie jeszcze do Stokrotki poszłam... eh brak słów. Wkurzyłam się, przebrałam w domowe ciuchy, zaczęłam karmić znów małą, bo widziałam, że kima to myślę walnę się spać z nią. No toć chiiiba... kolejna porażka, tak mnie łeb naparza w prawej skroni, że aż się poryczałam Paracetamolu nie mam, nie wiem co mogę innego wziąć, bo prochów trochę w apteczce leży. Położyłam sobie żelową opaskę co mam na oczy to na skroń, a że była w lodówe to taka fajna schłodzona, jednak szybko się ogrzała, to potem masowałam sobie to miejsce... zimnym jajkiem |
|
|
|
#2207 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny bylam z malym na zdrowej stronie u lekarza zeby ktos go w koncu zwazyl i tak: wazy 4600,jest w 55centylu. Przytyl 900g w miesiac
zbadali go,niby zdrowy i od razu chcieli mi go zaszczepic ale nie zgodzilam sie.W ogole to nie rozumiem... on wg mnie ma katar a babka ze to sapka????? zeby duuuuuuuuzo spacerowac i wietrzyc mieszkanie a my tak wlasnie robimy!myslicie ze to przez suche powietrze?bo ja w nocy to sama wypijam z pol litra wody...ale co mam zrobic? wieszam mokre pranie,wietrze mieszkanie... i to nic nie daje![]() ![]() w ogole to zasikał tam wszystko ![]() i pytanie bo chyba Katerina miala to samo.Chodzi o pępek,babka mowila ze troche sie rozchodzi na boki i mozliwe ze bedzie trzeba zakladac plaster?tez tak mialas? ale na razie mowila ze nic nie robic A no i powiedziala ze u chlopczykow jak sie zaklada pampka to jąderka musza byc w gorze zeby nie bylo wodniaczkow... pierwsze slysze ![]() a skorke w kąpieli ściągac i tyle. martyna za wage widzisz mnie lekarka tez straszyla tą przepukliną... ale na razie mam nic nie robic echa i mi wazyli malego bez pampersa dlatego wszystko osikal hahaa co do szczepien...w zyciu nie poszlabym bez Tzta bo wyłabym tak jak ty
13.09.2014 Szymonek jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm) Edytowane przez małaPaulina Czas edycji: 2014-10-29 o 13:53 |
|
|
|
#2208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2209 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i nie narzekam
|
|
|
#2210 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2211 |
|
Zakorzenienie
|
Swiatelka żółte i czerwone sa u góry na środku maty (tam gdzie łączą się łuki) pod nimi wisza motylki z możliwością ich obracania (same się nie kręcą). Zabawki wydaja dźwięki na zasadzie grzechotki (po prostu są grzechotkami) ale jest takie ustawienie dzwiekow maty,ze w momencie jak sie poruszy jakas zabawka,to mata zaczyna grac. Możliwe jest też ustawienie ze mata gra ciagle bez względu czy dziecko coś rusza czy nie. I dźwięki lalu jako osobna opcja. Głośniki są też u góry maty nad światełkami.
|
|
|
|
#2212 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu brawo
Jak pięknie wrócilas do formy ![]() Przedstawiam rozgadana Lilcie i jej nowy outfit Dziś sama zniosłan i wniosłam wózek |
|
|
|
#2213 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawo za wagę dla Lenki i Szymonka ![]() Martynko ja nie wiem jak ja przeżyje szczepienie właśnie... Dzielna jesteś :-* |
|
|
|
|
#2215 |
|
Wtajemniczenie
|
a ktoś może mi polecić nawilzacz?? bo są przerozne ech...
![]() Latte ale biedroneczka
|
#2216 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2218 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Macie już jakieś zabawki dla swoich maluchów ? Mój ma tylko huśtawkę z pałąkiem, krzesełko do karmienia z pałąkiem, jedną grzechotķę wydającą jakieś dźwięki i ze dwa gryzaki na ząbkowanie.No i ta mata co jutro przyjdzie.Aaa i jakieś pianino co w prezencie dostał.A tak to bieda, nie ma nic.Chyba już czas na zabawkowe zakupy, jak myślicie? ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
|
|
#2219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już myślałam, że moje dziecię jakieś pokrzywdzone, bo nie ma zabawek 😆, wkrótce muszę się za czymś rozejrzeć, bo zbliża się ten czas 😊
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:31.

ale sprawdź jeszcze na mosquito czy coś Ci w oko nie wpadnie tez są fikusne płaszcze 

a cały jakby z futerka i świetny ten kołnierz

jeszcze nie słyszałam tak przeraźliwego płaczu mojego dziecka, a łzy jak grochy leciały
Chyba jeszcze nigdy tak się nie załatwiłam. A też mądra jestem, bo jak już czułam, ze coś się dzieje to powinnam była wracać do domu, to sobie jeszcze do Stokrotki poszłam... eh brak słów. Wkurzyłam się, przebrałam w domowe ciuchy, zaczęłam karmić znów małą, bo widziałam, że kima to myślę walnę się spać z nią. No toć chiiiba... kolejna porażka, tak mnie łeb naparza w prawej skroni, że aż się poryczałam
Paracetamolu nie mam, nie wiem co mogę innego wziąć, bo prochów trochę w apteczce leży. Położyłam sobie żelową opaskę co mam na oczy to na skroń, a że była w lodówe to taka fajna schłodzona, jednak szybko się ogrzała, to potem masowałam sobie to miejsce... zimnym jajkiem