Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX) - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-30, 00:01   #2101
Kija80
Zadomowienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)

Dziś nie było rolników tylko lalusie z mamusiami
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 02:05   #2102
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
kurcze ale macie pecha

dzieki dobra Kobieto za link

a wozek fajniutki

byl dzis u nas Niemiec nasz sasiad, i pytal mnie jak w mini clubie, to pow, Jemu, ze zadna z kobiet nic sie do mnie nie odezwala, (a ladnie sie przedstawilismy jak weszlismy) a Martin na to, ze to normalne, ze kobiety tu bardzo zadzieraja nosa i ze On z zona(bo oni tu przyjechali z innego miasta - ale rodowici Niemcy) przenosil synka do innej miejscowosci do przedszkola bo nie dalo sie z tymi babami.
wielka szkoda ja liczylam na to, ze moze uda sie znalezc jakas przyjazna dusze i pocwiczyc jezyk, ale trudno
wiecej tam nie pojdziemy, chyba nie ma sensu, myslalam, ze moze sprobuje jeszcze raz ale po tym co Martin powiedzial chyba sobie odpuszczę

Nie rezygnuj. Tobie I Małej Dobrze Zrobią Takie wyjścia. I Przestań Się Tak Przejmować Opinia Innych .

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiem że teraz są w biedronce śniegowce(może je wezmę tylko nie wiem o ile będą za duże,wskazane tak ok 1cm by było),tam rozmiar zaczyna się od 24 my mamy 23/24 (więc teoretycznie powinny być dobre) ale to zależy od buta i producenta. Gdyby był przy tym podany rozmiar wkładki to bym wzięła bez zastanowienia bo znam długość stopy a tak to nie wiem jak mierzyć dziecku nogę w takich butach (to nie sandały że się widzi co i jak). Boję się mierząc na dziecku że kupię złe bo nie wyczuje gdzie on ma palce (strach że kupię za ciasne a on przecież mi nie powie że palcami dotyka czubka buta ).
Jak to ogarniacie??? Ja buty które widać gołym okiem stopę(sandały) albo łatwo wyczuć pod palcami (trampki,kapcie,adidasy) mogę kupić stacjonarnie ale jednak takie porządne gdzie ciężko wymacać jak ta stopa jest tam ułożona to wolę przez internet sugerując się dł. wkładki.

My wyjmujemy wkładkę że środka i stawiamy na niej stopę. Dziecko musi stać, nie siedzieć.

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 02:53   #2103
meneq
Zakorzenienie

Czesc!
sarah jestem w podobnej sytuacji do Ciebie i wiesz, jak to wyglada z mojej perspektywy? Kiedy zmienilam nastawienie i rzeczywiscie zaczelo mi zalezec na zawieraniu znajomosci, to nagle sie okazalo, ze te wszystkie niedostepne i zadzierajace nosa mamy sa bardzo otwarte i pozytywnie do nas nastawione. Raz to mala spolecznosc, jestes zupelnie obca i jeszcze bariera jezykowa. Dasz rade, zobaczysz. Tylko musisz cos wiecej z siebie dac
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 06:47   #2104
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
widziałam dzisiaj w biedronce te buty i chyba rozmiar 23 był najmniejszy
a co do mierzenia, to może stary sposób z patyczkiem będzie dobry
Musiałabym jechać i zobaczyć te buty. Co o nich myślisz? Nadają się czy też coś z nimi nie teges?

Witam drogie panie pobudka o 5:20
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 06:53   #2105
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
a tak w ogóle, to kupiłam w biedronie tą lampkę ledową, co Pstryczek wczoraj pisała, tylko ja wzięłam tą kwadratową z oczkami; fajne światło daje, takie ciepłe i nawet nieźle wygląda
Fajna jest, Oli lubi ją brac sobie do łóżeczka
Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Dziś nie było rolników tylko lalusie z mamusiami
Nie oglądałam ale nagrałam, dzisiaj mam zamiar patrzeć jak będę prasować.

Co do butów, mam śniegowce od bratowej z Bartka bo kupiła dla swojego ale on ma tak wysokie podbicie i nei włoży a na Oliwkę weszły. Trochę chłopięce ale do kombinezonu będą. Za to w 5-10-15 kupiłam takie bardziej wyjściowe fioletowe, skórzane i w sumie za grosze bo ostatania para była a jeszcze z pracy mamy taką kartę dla dzieci, jak jest jakas okzaja to wpłacają nam tam kasę zeby na dziecko to wykorzystać, co prawda jak na taką firmę to śmieszne grosze wpłacają no ale cóż.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 07:07   #2106
pstryczek84
Zakorzenienie

hej.
bosz, snily mi sie takie obrzydliwie wielkie, grube i wlochate pajaki
sarah - dla Ciebie! dziewczyny dobrze mowia wiemy ze jest Ci ciezko i strasznie to przezywasz ze jestes na obczyznie ale nie mozesz tak wszystkiego brac do sibie bo sie dziewczyno zameczysz psychicznie!!! to ze panie zadzieraja nosa - no fakt, przykre ale jaka masz pewnosc ze nie byloby tak samo w kazdym innym nowym miejscu? musisz sama wyjsc z inicjatywa, pkoazac sie od tej najlepszej strony, pokazac ze jestes mila, sympatyczna, kolezenska itd. a uciekajac od ludzi tego nie zdzialasz! i teraz co zamierzasz? zamknac sie w domu na 4 spusty? chodzcie normalnie na te zajecia, wychodźcie do ludzi, usmiechaj sie do kazdego, wychodz z inicjatywa pomocy, nawet przy byle pie.rdole, mow gutentag itd. nie przejmuj sie opiniami innych, wszedzie mozesz byc skrytykowana i przez kazdego, trzeba nauczyc sie z tym zyc i robic swoje! z czasem bedzie tylko lepiej i za jakis czas nie bedziesz wogole o tym pamietac!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 07:39   #2107
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiem że teraz są w biedronce śniegowce(może je wezmę tylko nie wiem o ile będą za duże,wskazane tak ok 1cm by było),tam rozmiar zaczyna się od 24 my mamy 23/24 (więc teoretycznie powinny być dobre) ale to zależy od buta i producenta. Gdyby był przy tym podany rozmiar wkładki to bym wzięła bez zastanowienia bo znam długość stopy a tak to nie wiem jak mierzyć dziecku nogę w takich butach (to nie sandały że się widzi co i jak). Boję się mierząc na dziecku że kupię złe bo nie wyczuje gdzie on ma palce (strach że kupię za ciasne a on przecież mi nie powie że palcami dotyka czubka buta ).
Jak to ogarniacie??? Ja buty które widać gołym okiem stopę(sandały) albo łatwo wyczuć pod palcami (trampki,kapcie,adidasy) mogę kupić stacjonarnie ale jednak takie porządne gdzie ciężko wymacać jak ta stopa jest tam ułożona to wolę przez internet sugerując się dł. wkładki.
Ja wyciągnęłam wkładkę z butów, w których aktualnie chodzi i włożyłam do kozaków - widziałam jaka jest różnica.

Szaja,moja też kotkowa i tak się zastanawiam, niby nie chciałam grających, buczących zabawek, ale w smyku widziałam takie kotki na baterie, które chodzą, miauczą, reagują na dotyk i takie tam, Ola by oszalała tylko pytanie jak długo by za nim szalała, szkoda by było, żeby jej się znudził za chwilę. z drugiej strony ja miałam kiedyś takiego pieska który chodził i szczekał, pamiętam, że długo się nim bawiłam no i do tej pory go mam i Ola lubi (tzn teraz to już nie działa :p ) a i ten kotek był chyba za 60 lub 70zł.

Wózek mamy taki jak Ty chcesz, tylko spacerówkę,szał niezmiennie, jak go dostała na dzień dziecka to chciała z nim nawet spać ale zastanawiam się czy jej nie wziąć takiego wózka z prawdziwego zdarzenia, z różnymi gadżetami :p ale nie wiem czy jest sens kupować drugi...
A jaką lale byś polecała na ten wiek? Ta lalka nancy to nie za wcześnie dla dwulatki? Mamy bobasa smiki i barbie też mamy - ubiera ją i rozbiera ciągle

Mi się oczywiście lego podobają, tylko mamy mały farmę duplo, mamy clemmy no i jakoś nie ma szału na klocki...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ----------

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
hej.
sarah - dla Ciebie! dziewczyny dobrze mowia wiemy ze jest Ci ciezko i strasznie to przezywasz ze jestes na obczyznie ale nie mozesz tak wszystkiego brac do sibie bo sie dziewczyno zameczysz psychicznie!!! to ze panie zadzieraja nosa - no fakt, przykre ale jaka masz pewnosc ze nie byloby tak samo w kazdym innym nowym miejscu? musisz sama wyjsc z inicjatywa, pkoazac sie od tej najlepszej strony, pokazac ze jestes mila, sympatyczna, kolezenska itd. a uciekajac od ludzi tego nie zdzialasz! i teraz co zamierzasz? zamknac sie w domu na 4 spusty? chodzcie normalnie na te zajecia, wychodźcie do ludzi, usmiechaj sie do kazdego, wychodz z inicjatywa pomocy, nawet przy byle pie.rdole, mow gutentag itd. nie przejmuj sie opiniami innych, wszedzie mozesz byc skrytykowana i przez kazdego, trzeba nauczyc sie z tym zyc i robic swoje! z czasem bedzie tylko lepiej i za jakis czas nie bedziesz wogole o tym pamietac!
Pstryku trafił w samo sedno!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 07:51   #2108
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość

Mi się oczywiście lego podobają, tylko mamy mały farmę duplo, mamy clemmy no i jakoś nie ma szału na klocki...

Pstryku trafił w samo sedno!

.

a wracajac to lego to wytlumaczcie mi jedna rzecz bo nie kumam czaczy
mamy takie lego https://www.google.pl/search?q=lego+...-p%3B600%3B600 te klocki sa takie hmm, duze. widzialam ostatnio w oszolomie plytke juz nawet chcialam kupic ale ona bya taka mala, plaskie te "oczka" miala, no za chiny niepasowalaby do tych naszych. (takie same male oczka mamy na stoliku). sa jakies dwa rodzaje tych lego? znaczy sie wszystkie duplo sa duze a zwykle lego male? tak sie to dzieli?

to se sama odpowiem bo widze ze jeszcze spicie
-tak Pstryniu, masz racje. jestes wprost genialna! wlasnie w ten sposob dzieli sie lego.
i w ogole to masz super cycki!

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2014-10-30 o 08:35
Stary 2014-10-30, 08:04   #2109
Kija80
Zadomowienie

Pstryniu zwykłe lego są malutkie, kilka razy mniejsze od duplo
Stary 2014-10-30, 08:45   #2110
MaJulMi
Raczkowanie

Nawijko, to jeszcze jak będziesz faktycznie rozmawiała z dyrektorką to ja bym się umówiła w godzianach kiedy dzieci nie spią i poprosiła o możliwość poobserwowania co się dzieje na sali. Ja wiem że często są niechętne bo dzieci różnie reagują na obych i niektórych to wybija z rytmu (moja chociażby Malutka taka jest) ale powinna pozwolić np żeby zajrzeć trochę przez ledwo uchylone drzwi. Albo niech pozwoli Ci posiedzieć z Kubą jednego dnia w sali z dziećmi (u nas była taka możliwość). Chodzi o to żebyś trochę poobserwowała Panie w naturalnym zachowaniu do dzieci, wtedy będziesz widziała jak się odnoszą do nich czy są czułe czy oschłe. Wydaje mi się że wiele Twoich rozsterek jest spowodowana właśnie obawą czy Panie będą dostatecznie czułe i empatyczne wobec Kuby, może jakbyś zobaczyła jak się zachowują do innych dzieci to byś się przekonała (na tak lub nie ) A chociażby po Marsi ostatniej wypowiedzi widać że jak Panie są czułe i opiekuńcze to drobne sprzeczności z Twoimi poglądami można wybaczyć
A jak nie są to nawet odeologicznie zbieżne z Twoimi przekonaniani przedszkole nie będzie dobrym miejscem.
MaJulMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 08:51   #2111
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Charliz my mamy pieska o ktorym piszesz. Blanka go uwielbia. Bawi się nim kto parę ładnych tygodni.

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

W nocy wrócił TZ Z tej okazji Mała zobaczyła rano tatę i wstała o 4

Debrah czy Ty się na mnie gniewasz???
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 08:54   #2112
MaJulMi
Raczkowanie

Exclamation Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)

[QUOTE=litllesweetangel;48 729099]A dlaczego ktos ze znajomych mialby rozniesc w swiat? W jakim celu, po co? Mi sie to nie kloci wcale. Na swoim profilu przede wszystkim to ja decyduje komu i jakie zdjecie udostepniam. Nie robi mi brak zdjec z festynow( ktorych i tak nasz zlobek zapewne nie organizuje :P).

Ja się zgodzą z Little. Ja tez nie wyraziłam zgody, tylko nie na robienie zdjęć, ale na używanie wizerunku mojego dziecka. Co jak co ale taka ogólna zgoda pozwala im nawet na zrobienie bilboardu ze zdjęciem dziecka. Ja natomiast przekazałam dyrektorce że możemy napisać bardziej szczegółowe pismo i uściśliliśmy że nie wyrażam zgody na rzeczy typu ulotki reklamowe, facebook i inne publiczne media ale na wywieszanie zdjęć wewnątrz przedszkola w gablotce, czy publikowanie w internecie ale na tzw. Strefie rodzica do której hasło mają tylko rodzice z przedszkole wyrażamy zgodę.

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Nie rezygnuj. Tobie I Małej Dobrze Zrobią Takie wyjścia. I Przestań Się Tak Przejmować Opinia Innych .

Zgadzam się
MaJulMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 08:55   #2113
s i l v e r
Zakorzenienie

Ale nocka nie umiałam spać od 4 do 6
Daria ładnie spała -

Idę ćwiczyć. Może poczuję się lepiej.
Ewulka
Stary 2014-10-30, 09:01   #2114
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Ja wyciągnęłam wkładkę z butów, w których aktualnie chodzi i włożyłam do kozaków - widziałam jaka jest różnica.

Szaja,moja też kotkowa i tak się zastanawiam, niby nie chciałam grających, buczących zabawek, ale w smyku widziałam takie kotki na baterie, które chodzą, miauczą, reagują na dotyk i takie tam, Ola by oszalała tylko pytanie jak długo by za nim szalała, szkoda by było, żeby jej się znudził za chwilę. z drugiej strony ja miałam kiedyś takiego pieska który chodził i szczekał, pamiętam, że długo się nim bawiłam no i do tej pory go mam i Ola lubi (tzn teraz to już nie działa :p ) a i ten kotek był chyba za 60 lub 70zł.

Wózek mamy taki jak Ty chcesz, tylko spacerówkę,szał niezmiennie, jak go dostała na dzień dziecka to chciała z nim nawet spać ale zastanawiam się czy jej nie wziąć takiego wózka z prawdziwego zdarzenia, z różnymi gadżetami :p ale nie wiem czy jest sens kupować drugi...
A jaką lale byś polecała na ten wiek? Ta lalka nancy to nie za wcześnie dla dwulatki? Mamy bobasa smiki i barbie też mamy - ubiera ją i rozbiera ciągle

Niezły pomysł z tą wkłądką

Wczoraj byłam u sąsiada i mają pieska na takiej zaszadzie jak kot o którym mówisz. Sząłu nie było, wtuliła się we mnie, troszkę zerkała ale generalnie była na nie.
Wózek mamy taki nawet wypasiony ma torebkę, ocieplacz itp, Oli nie używa tego wogóle.
Mamy bobasa którego kąpie, to akurat fajna sprawa i widzę ze jej się podoba, drugiego mamy w wózku to on sobie tam leży po prostu, więcej szału robią miśki. Barbi i inne takie to na razie czesze im włosy.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 09:21   #2115
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaJulMi Pokaż wiadomość

Ja się zgodzą z Little. Ja tez nie wyraziłam zgody, tylko nie na robienie zdjęć, ale na używanie wizerunku mojego dziecka. Co jak co ale taka ogólna zgoda pozwala im nawet na zrobienie bilboardu ze zdjęciem dziecka. Ja natomiast przekazałam dyrektorce że możemy napisać bardziej szczegółowe pismo i uściśliliśmy że nie wyrażam zgody na rzeczy typu ulotki reklamowe, facebook i inne publiczne media ale na wywieszanie zdjęć wewnątrz przedszkola w gablotce, czy publikowanie w internecie ale na tzw. Strefie rodzica do której hasło mają tylko rodzice z przedszkole wyrażamy zgodę.
ale ja nie mowie ze to jest zle. chcialam tylko wyjasnic jak to wyglada od tej drugiej strony, dlaczego te panie zrobily "dziwna mine"

takie szczegolowe pismo to jest wlasnie chyba najlepsze co w tej sytuacji moze byc swietny pomysl!

Stary 2014-10-30, 09:23   #2116
litllesweetangel
Lurker ;)

Pytanie kulinarne!
Jutro odwiedza mnie kolezanki, chcialabym zrobic cos dobrego do jedzonka( normalnie zrobilabym sushi, ale w tym momencie to za droga impreza na 5 osob ). Nie chce robic wielkiej kolacji tylko cos podzarcia podczas rozmowy. Any ideas?

ps. tz kupil wczoraj grzejnik elektryczny, zaraz sobie dogrzeje pokoj

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 09:26   #2117
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Nie chce robic wielkiej kolacji tylko cos podzarcia podczas rozmowy. Any ideas?

paluszki i koreczki z sera

poka grzejnik? ile daliscie? tez mysle o czyms takim do nas na gore... u nas zwykly piec. jak wygasnie w nocy to nad ranem jest masakrejszyn :/ malz moglby wlaczac o 5 jakby wychodzil do pracy i na rano byloby juz nagrzane w miare...

Stary 2014-10-30, 09:27   #2118
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Pytanie kulinarne!
Jutro odwiedza mnie kolezanki, chcialabym zrobic cos dobrego do jedzonka( normalnie zrobilabym sushi, ale w tym momencie to za droga impreza na 5 osob ). Nie chce robic wielkiej kolacji tylko cos podzarcia podczas rozmowy. Any ideas?

upieklabym chlebki pita (maka,drozdze,woda,oliwa ) i podałabym z różnymi dodatkami/dipami
ewentualnie zrobi pizze
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 09:33   #2119
misiaeel
Wtajemniczenie

hej

Hania też strasznie kotkowa. psów się boi, ale koty uwielbia. dlatego myślę co by Jej tego kotka pod choinkę kupić- http://allegro.pl/interaktywny-kotek...719361615.html
trochę jest drogi ale może Dziadki się dołożą

MaJulMi dziękuję za odpowiedź chyba kupię Jej te klocki na Mikołajki

Deli masakra z tym piecem:/

nawijko pewno Ci ciężko jeszcze teksty Tż mam nadzieję, ze będzie dobrze!

bokeh też mamy śniegowce z hello kitty

sarah nie przejmuj się innymi ludźmi

little może papryka nadziewana?

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 09:43   #2120
sarah67
Zadomowienie

Cytat:

My wyjmujemy wkładkę że środka i stawiamy na niej stopę. Dziecko musi stać, nie siedzieć.

Aga ja z tych zajec sportowych nie zrezygnuje, nigdy w zyciu, bede chodzic, po zajeciach wzielam od pana karte zgloszeniowa zeby pobierali nam z konta oplaty (bbo 2 razy moglysmy przyjsc za free).
TYlko o tej mini club, najpierw pomyslam, ze moze jeszcze raz sprobuje ale po tym co Martin powiedzial to chyba nie pojde.

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
sarah jestem w podobnej sytuacji do Ciebie i wiesz, jak to wyglada z mojej perspektywy? Kiedy zmienilam nastawienie i rzeczywiscie zaczelo mi zalezec na zawieraniu znajomosci, to nagle sie okazalo, ze te wszystkie niedostepne i zadzierajace nosa mamy sa bardzo otwarte i pozytywnie do nas nastawione. Raz to mala spolecznosc, jestes zupelnie obca i jeszcze bariera jezykowa. Dasz rade, zobaczysz. Tylko musisz cos wiecej z siebie dac
probuję, usmiech mam amerykanski, chyba juz przyklejony na stale, tak ze wracam do domu, to mnie zawiasy w gebie bolą, a i wyglada szczerze bo raczej taki jest. Jak do tej pory wszyscy byli dla mnie bardzo mili w przedszkolu, dopiero te zajecia. Wlasnie dlatego wszedzie wyszukuje jakos zajec, zeby sie zintegrowac i pocwiczyc jezyk bo na szkoleniu tylko gramatyka sama jak do tej pory.

Cytat:
hej.
wiesz w Pl niechby sobie zadzieraly tez przeciez takie sie zdarzaja, tylko tu jestem nie u siebie, to raz a dwa jezyk.

Wychodze, kazdemu mowie hello, a do straszych osob guten tag, i Ci starsi sa mili no ale teraz zima i nie wychodza tak z domu.

Staram sie byc pomocna, teraz do przedszkola na jakis festyn sa kartki ze jesli ktos chce pomoc to zeby ciasto upiec, i mimo ze umiem tylko 3 to sie zadeklarowalam. Ja staram sie te zajecia przeciez wszystkie to sama wyszukuje, o sportowych mi pani Nataszki powiedziala i ja chetnie bardzo. Natomiast moja znajoma polka, ktora pozalam w przedszkolu, Jej nie zalezy ani na zajeciach, powiedziala, ze jej sie nie che bo 2 razy w tygodniu jezdzi sprzatac (tak nawiasem za ladna stawke 12 euro godzina na czysto) ani na tym kursie co ja poszlam.

I z zajec sportowych nie zrezygnuje
chodzilo mi o mini club.
Ja myslalam, ze tam sa jakies orhanizowane zabawy dla dzieci, czy cos. A wygladalo to tak, ze byly tam 3 mamy z dziecmi, i te dzieci robily co chcialy a mamy siedzialy i rozmawialy. Gdybym wiedziala, ze tak to wyglada, to wzielabym jakies ciasto, kawe, zeby wkupic sie w laski no ale kurcze nie wiedzialam.
Wiec po tym co mi niemiec powiedzial chyba nie pojde, bo czulam sie tam jak idiotka, usmiechalam sie, cos probowalam zagadac,
pojde drugi raz i co?

a ojciec to pismo co dostal to za nieplacenie abonamentu

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:
ale ja nie mowie ze to jest zle. chcialam tylko wyjasnic jak to wyglada od tej drugiej strony, dlaczego te panie zrobily "dziwna mine"

takie szczegolowe pismo to jest wlasnie chyba najlepsze co w tej sytuacji moze byc swietny pomysl!

U Nati robia zdjecia i są wywieszane na tablicy przed ich "pokojem" i jest tez taka duza ramka elektroniczna i tez mozna poogladac zdjecia, dla mnie jest to super sprawa, bo widzę choc troche co Nati porabia, jak sie bawi z innymi dziecmi. Gdyby byl monitoring to pewnie przez pierwszy miesiac nie odchodzilabym od monitora
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 09:44   #2121
litllesweetangel
Lurker ;)

Pstryniu haha to nie Kogel Mogel

Wzielismy taki, ma dobre opinie w necie. Kupilismy z podobnego powodu, tz boi sie teraz wlaczac piec na noc i jak spimy( tez wychodzi o 5 na ranna zmiane), wiec rano wstal dogrzal troche tym sobie, pozniej wstalam ja z mala i sobie salon dogrzalysmy tez zanim gazowe sie rozkrecilo

http://www.saturn.pl/bydgoszcz/grzej...2003s,id-31983 u nas w saturnie byl w jakiejs promocji chyba nawet 20 zl taniej.

Hmm chyba zrobie muffiny na ostro, robilam kiedys z pomidorkami koktajlowymi, kurczakiem i mozzarella. Do tego np. paroweczki z ciescie francuskim?

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 09:58   #2122
sarah67
Zadomowienie

Dziewczyny i Szaja boś Ty bardzo zabawkowa

ja chyba zakupię te klocki co Mika wklejała, bo chyba warto??
http://allegro.pl/klocki-przyssawki-...708473623.html

tylko pytanie czy 24 elementy wystarcza czy lepiej 50 sztuk??

bo beda Mikolajki, Wigilia, i Nat ma 2 stycznia urodziny, bedziemy sami.
I chcialam dla Niej duzo prezentow, zeby miala pod choinka, ale kupowa kilka ☠☠☠☠☠☠☠ co sie nimi chwilke pobawi, to chyba lepiej takie klocki, mam nadzieje, ze jej sie spodobaja, i do tego ewentualnie jakies drobniejsze prezenty zeby mogla co odpakowywac,
na urodzinki musze cos jeszcze wymyslec, chyba te koraliki co Szaja wklejala

i dziewczyna szla po chodniku z takim pieskim i Nat sie oglada, co myslicie?
http://allegro.pl/fisher-price-piese...664357251.html
dla mnie on taki niepieskowy bo plastykowy, no ale moglaby go na dwor zabierac, bo moja to bardziej pieskowa jest

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
hej

Hania też strasznie kotkowa. psów się boi, ale koty uwielbia. dlatego myślę co by Jej tego kotka pod choinkę kupić- http://allegro.pl/interaktywny-kotek...719361615.html
trochę jest drogi ale może Dziadki się dołożą

MaJulMi dziękuję za odpowiedź chyba kupię Jej te klocki na Mikołajki

Deli masakra z tym piecem:/

nawijko pewno Ci ciężko jeszcze teksty Tż mam nadzieję, ze będzie dobrze!

bokeh też mamy śniegowce z hello kitty

sarah nie przejmuj się innymi ludźmi

little może papryka nadziewana?
fajny ten kotek,

ceny zabawek powalaja z nog
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 10:03   #2123
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Aga ja z tych zajec sportowych nie zrezygnuje, nigdy w zyciu, bede chodzic, po zajeciach wzielam od pana karte zgloszeniowa zeby pobierali nam z konta oplaty (bbo 2 razy moglysmy przyjsc za free).

TYlko o tej mini club, najpierw pomyslam, ze moze jeszcze raz sprobuje ale po tym co Martin powiedzial to chyba nie pojde.

probuję, usmiech mam amerykanski, chyba juz przyklejony na stale, tak ze wracam do domu, to mnie zawiasy w gebie bolą, a i wyglada szczerze bo raczej taki jest. Jak do tej pory wszyscy byli dla mnie bardzo mili w przedszkolu, dopiero te zajecia. Wlasnie dlatego wszedzie wyszukuje jakos zajec, zeby sie zintegrowac i pocwiczyc jezyk bo na szkoleniu tylko gramatyka sama jak do tej pory.

wiesz w Pl niechby sobie zadzieraly tez przeciez takie sie zdarzaja, tylko tu jestem nie u siebie, to raz a dwa jezyk.

Wychodze, kazdemu mowie hello, a do straszych osob guten tag, i Ci starsi sa mili no ale teraz zima i nie wychodza tak z domu.

Staram sie byc pomocna, teraz do przedszkola na jakis festyn sa kartki ze jesli ktos chce pomoc to zeby ciasto upiec, i mimo ze umiem tylko 3 to sie zadeklarowalam. Ja staram sie te zajecia przeciez wszystkie to sama wyszukuje, o sportowych mi pani Nataszki powiedziala i ja chetnie bardzo. Natomiast moja znajoma polka, ktora pozalam w przedszkolu, Jej nie zalezy ani na zajeciach, powiedziala, ze jej sie nie che bo 2 razy w tygodniu jezdzi sprzatac (tak nawiasem za ladna stawke 12 euro godzina na czysto) ani na tym kursie co ja poszlam.

I z zajec sportowych nie zrezygnuje

chodzilo mi o mini club.

Ja myslalam, ze tam sa jakies orhanizowane zabawy dla dzieci, czy cos. A wygladalo to tak, ze byly tam 3 mamy z dziecmi, i te dzieci robily co chcialy a mamy siedzialy i rozmawialy. Gdybym wiedziala, ze tak to wyglada, to wzielabym jakies ciasto, kawe, zeby wkupic sie w laski no ale kurcze nie wiedzialam.

Wiec po tym co mi niemiec powiedzial chyba nie pojde, bo czulam sie tam jak idiotka, usmiechalam sie, cos probowalam zagadac,

pojde drugi raz i co?

a ojciec to pismo co dostal to za nieplacenie abonamentu

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

U Nati robia zdjecia i są wywieszane na tablicy przed ich "pokojem" i jest tez taka duza ramka elektroniczna i tez mozna poogladac zdjecia, dla mnie jest to super sprawa, bo widzę choc troche co Nati porabia, jak sie bawi z innymi dziecmi. Gdyby byl monitoring to pewnie przez pierwszy miesiac nie odchodzilabym od monitora

To badz naturalna i zagaduj. Zapytaj o jakies dzieciowe sprawy, czy moga polecic jakies inne zajecia, gdzie mozna w weekend rodzinnie pojechac. Pewnie "psiapsiolki" i dlatego tym trudniej. I "lapowki" nie przynosilabym.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 10:10   #2124
Kija80
Zadomowienie

Czy któraś oprócz mnie jest jeszcze na tyle dziecinna żeby czytać Musierowicz? Bo jak tak to 6.11 jest premiera Wnuczki do orzechów
Stary 2014-10-30, 10:59   #2125
Debrah
Zakorzenienie

Fewcia : nie, no skąd, ja obraziłam? niby czemuuu?

Już lecę ci adres podać.

Moje małe wstało 6;30 więc już ma drzemkę.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 11:38   #2126
nafiyqa
Zakorzenienie

U nas dzis rekord - pobudka o 6:30!!!

Z racji tego moj syn wlasnie drzemkuje

Ale.. TZ znow dolozyl do pieca :/
Ja nie wiem, czy my ciagle musimy sie spierac????

Ubzdural sobie, ze on nauczy Kube jesc inne sniadania niz kasza/platki (to z racji zlobka, bo tam na sniadanie glownie kanapki).
Z racji tego upichcil jajecznice, bulke wysmarowal maslem, pokroil pomidora na kawaleczki.
Kuba nie tknal ani lyzki - od razu krecil glowa i mowil nienienie, nawet nie sprobowal.
Akurat musialam wyjsc cos zalatwic, wracam, dziecko spi.
Pytam co jadl - nic.
Zapytalam dlaczego nie zrobil mu tej nieszczesnej kaszy.
Odp - "bo albo zje jajecznice albo nic".
Czy tylko mi sie wydaje, ze takie metody nic nie pomoga????

Aha. Czyli od 6:30 Kuba zjadl 5 paluszkow. Czyli pozywne sniadanie zastapilismy super zdrowa przekaska.

TZ wymyslil sobie, ze ja Kubie wciskam na sile zdrowe jedzenie i nie pozwalam dac nic innego, w sytuacji gdy to Kubus nie chce nic innego zjesc!! A ja wlasciwie codziennie daje mu do sprobowania swoje sniadanie i niiiic.

Co myslicie? Wiem, ze zameczam Was ostatnio...

EWULKA, Ty pisalas, ze Ania tez antykanapkowa.
co je na sniadanie w zlobku?

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-10-30 o 11:48
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 11:45   #2127
nancykenator
Zakorzenienie

widzę, że u nawijków zmiany
ja miałabym takie same dylematy jak Ty, a mój tż identyczny jak Twój, z identycznym podejściem więc też pewnie bym była zdołowana...
Ja bym się jeszcze raz umówiła i przegadała na spokojnie sprawę z dyrektorką (może bez Kuby i tż?) , takie wyrywanie płaczącego dziecka nie jest dla nikogo dobre... Trzymam mocno za Was kciuki

little muffiny na ostro? Brzmi smacznie

mika pytałaś mnie o przepis na ciastka amarantusowe, ja robię z takiego przepisu
http://plaszkowo.blogspot.com/2014/0...arantusem.html
te, które misiaeel podawała to są ciastka jaglane, do których też dodaję amarantus, bo ja ogólnie do ciastek, które Kuba je dodaję amarantus
jakbyś jeszcze chciała zrobić to z amarantusem polecam takie placuszki (smaży się je na patelni) http://www.pipilotka.pl/placuszki-am...owe-bez-cukru/

Deli masakra z tym piecem :/

Sarah głowa do góry

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

nawijko a może dałoby radę, żebyś gotową kaszę przynosiła Kubie do jedzenia do żłobka? Nawet już taką gorącą podgrzaną, żeby tylko wyjąć i ją podać Kubie?
A podejście tż
niestety ten sam typ mam w domu :/
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 11:57   #2128
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
U nas dzis rekord - pobudka o 6:30!!!

Z racji tego moj syn wlasnie drzemkuje

Ale.. TZ znow dolozyl do pieca :/
Ja nie wiem, czy my ciagle musimy sie spierac????

Ubzdural sobie, ze on nauczy Kube jesc inne sniadania niz kasza/platki (to z racji zlobka, bo tam na sniadanie glownie kanapki).
Z racji tego upichcil jajecznice, bulke wysmarowal maslem, pokroil pomidora na kawaleczki.
Kuba nie tknal ani lyzki - od razu krecil glowa i mowil nienienie, nawet nie sprobowal.
Akurat musialam wyjsc cos zalatwic, wracam, dziecko spi.
Pytam co jadl - nic.
Zapytalam dlaczego nie zrobil mu tej nieszczesnej kaszy.
Odp - "bo albo zje jajecznice albo nic".
Czy tylko mi sie wydaje, ze takie metody nic nie pomoga????

Aha. Czyli od 6:30 Kuba zjadl 5 paluszkow. Czyli pozywne sniadanie zastapilismy super zdrowa przekaska.

TZ wymyslil sobie, ze ja Kubie wciskam na sile zdrowe jedzenie i nie pozwalam dac nic innego, w sytuacji gdy to Kubus nie chce nic innego zjesc!! A ja wlasciwie codziennie daje mu do sprobowania swoje sniadanie i niiiic.

Co myslicie? Wiem, ze zameczam Was ostatnio...

EWULKA, Ty pisalas, ze Ania tez antykanapkowa.
co je na sniadanie w zlobku?

:/ zamulił Twój tzt zdecydowanie.

Ja siedze wlasnie w domu u matuli.. zostawiłam samochód w warsztacie, mialam jutro jechać polerować ale dziś tzt wraca, jak by on to zobaczył..ale i tak mu powiem bo mnie to męczy;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 12:04   #2129
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
:/ zamulił Twój tzt zdecydowanie.

Ja siedze wlasnie w domu u matuli.. zostawiłam samochód w warsztacie, mialam jutro jechać polerować ale dziś tzt wraca, jak by on to zobaczył..ale i tak mu powiem bo mnie to męczy;p

To czym skrobałaś tą szybę ?????

Mąż raz zgodził się by na parkingu dzieciaki umyły szyby. Dorabiały sobie. W efekcie przednia szyba od strony pasażeraa jest tak porysowana że masakra.
Dobrze że nie od kierowcy bo musiał wymieniać albo polerować.
A uzywali takiej zwykłej ściągaczki do wody.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 12:07   #2130
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
To czym skrobałaś tą szybę ?????

Mąż raz zgodził się by na parkingu dzieciaki umyły szyby. Dorabiały sobie. W efekcie przednia szyba od strony pasażeraa jest tak porysowana że masakra.
Dobrze że nie od kierowcy bo musiał wymieniać albo polerować.
A uzywali takiej zwykłej ściągaczki do wody.
Płyta CD ;]

polerka 100zł. ;/

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2014-10-30 o 12:10
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości