|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Październikowa już kończy się porodówka, zaraz się rozpakuje ostatnia ciążówka.
Cytat:
Moze rodzinka zbyt intensywnie sie z Malym bawila tuz po jedzeniu i to byl tylko taki jednorazowy wypadek?
|
|
|
#752 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Październikowa już kończy się porodówka, zaraz się rozpakuje ostatnia ciążówka.
Cytat:
![]() Nowa - za łatwy poród! To już dziś zostaniesz Mamą! Ever, Pędząca Skarpeta - oby się Wam szybko akcja już rozkręciła Pozostałe nieodzywające się jakiś czas Brzuchatki - mam nadzieję, że można Wam już gratulować Maluchów, ale jeśli dalej w dwupaku to kciuki również dla Was
02.10.2014 Edytowane przez nocnyskowronek Czas edycji: 2014-10-30 o 02:41 |
|
|
|
|
|
#753 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#754 |
|
Raczkowanie
|
Witam z rana. My wlasnie jestesmy po porannym łapaniu siuskow do badan. Mam nadzieje, ze te kilka mililitrów wystarczy. U nas noc nadwyraz dobrze. Jedno karmienie i od razu spanie, ale zasnela po 23, takze obudziła sie po 2 i kolo 5. Śmieje sie do TŻ, ze od 5 rano to juz przechodzimy na karmienia dzienne.
Magsik, u mnie tez to odbijanie to jakas mordega. I tez raz odbije a raz nie. Jak dlugo nie odbija to odkładam ja na chwile i biore znowu. A jak dalej nie odbija to kładę na brzuch, wtedy zawsze ulewa. W nocy różnie, jak spi to jej nie ruszam i nie odbijam. Takie obfite ulewanie jak jest połączone z dobrymi przyrostami nie jest niczym złym, choc wygląda strasznie. Mam ten problem i wczoraj dostalam BioGaje i Debridat. BioGaje podaje a z Debridatem sie wstrzymałam. A i z tego, co kojarze moje dziecko jest dzisiaj ostatni dzien noworodkiem, a od jutra zaczyna okres niemowlectwa. Jak to zlecialo ![]() Pozdrawiam. K86
|
|
#755 | |
|
Zadomowienie
|
Magsik - obserwuj w takim razie Michala, a w razie csego podpytaj pediatry o takie mocne ulewanie.
Cytat:
pytalam o to pediatre, polozna i doradce laktacyjnego - wszystkie stwierdzily, ze widocznie moje dziecko nie potrzebuje odbijania i mam sie nie przejmować, jak sie nie uda jej odbic... tez mamy biogaie ale najpierw skonczymy uzywac dicoflor. Mloda tez od tygodnia wiecej i czesciej ulewa...nie wiem, czy to nie skok rozwojowy wagowo przyrasta ponoc az za dobrze wiec sie nie przejmuj e tylko pilnuje tego ulewania i kladzenia na boku
Asia Bąbelek Edytowane przez Mojra87 Czas edycji: 2014-10-30 o 06:35 |
|
|
|
|
|
#756 |
|
Zadomowienie
|
trzeci raz nic się nie odbiło i nie ulało, leymy teraz na brzuszku może coś pomoże
|
|
#757 |
|
Raczkowanie
|
U nas też dziś ostatni dzień jako noworodek
![]() Z tej okazji rano zaskoczyła nas największa do tej pory niespodzianka w pieluszce! Małą trzeba było pod kranem umyć tak wszędzie tego poszło Jak?Ulewające fontanny zdarzają się nam czasami zazwyczaj gdy za bardzo nią ruszamy śpiesząc się czy to z przybieraniem czy żeby szybciej odbiła. ![]() Z odbijaniem to w nocy raczej nie potrzebuje i prawie nie ulewa (ale po kp trzymam ją jeszcze trochę pod skosem w sensie głowa wyżej niż nóżki, a pózniej na boczek - no chyba że zasnę i nie odłożę jej ). W dzień przeciwnie jest i odbijanie i ulewanie i problemy brzuszkowe Dzień zaczynamy zwykle ok 6 a kończymy o 20
|
|
#758 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Co to za metoda na usypianie w 3 minuty? zdradź proszę, ja też tak chcę...
|
|
|
|
#759 |
|
Rozeznanie
|
Nocny skowronek, koralinka u nas tez ostatni dzień niemowlectwa
a już w niedzielę nasze maluszki będą miały miesiąc! Strasznie ten czas leci... Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#760 |
|
Zadomowienie
|
Diabli gratulacje!!! Ale stres musial byc...
Nowa czekamy na info ![]() A ja witam sie w 41 tc moze to bedzie halloweenowy potworek hehe, obym nie musiala za dlugo czekac.Zaczelam czytac o karmieniu, diecie itd. Bardzo dobry ten blog hafija.pl. Na sr dowiedzialam sie tylko dlaczego karmienie takie dobre i pozycje do karmienia duzo sie.dowiedzialam i.ciesze sie.ze.nie.ma.zadnych diet
|
|
#761 | |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Cytat:
Wielkie gratulacje i życzę Wam szybkiego wyjścia ze szpitala ![]()
|
|
|
#762 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#763 |
|
Zadomowienie
|
Czy to mozliwe ze mala ma problemy z kupka przy kp? Cala noc stekala i sie prezyla a ja oczy na zapalkach
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#764 |
|
Zadomowienie
|
Hehe to jest fajne:
http://kurazdoktoratem.blogspot.dk/2...pacze.html?m=1 Ja juz Tz tlumacze, zebysmy zawalu nie dostali jak ciagle bedzie plakac... o ukladzie trawiennym itd.
|
|
#765 |
|
Rozeznanie
|
Ever dobre!
Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#766 | |
|
Zadomowienie
|
Tz w garazu, auto w rozsypce, mowi do Emily, ze jak juz spozniona to niech zaczeka jeszcze chwilke
![]() Zaczynam sie bac jak ja urodze, jak bedzie wazyc ponad 4kg... ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
Z tego co ja czytam to niemowlaki/ noworodki maja ciagle problemy prawie ze wszystkim
|
|
|
#767 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#768 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() za wyniki!Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nowa ![]() Zaobserwowałam dziś trzy nieśmiałe uśmieszki do mnie Wyglądały na świadome |
||||||
|
|
|
|
#769 |
|
Rozeznanie
|
Naprawdę dziewczyny polecam tą metodę Karpa - mała dziś znowu przespała pięknie od 22 do 6. I wieczorem jak marudziła bez problemu udało się ją uspokoić.
Kilka linków: http://www.veronique.pl/wyspijmy-sie-mamo/ http://www.bliskodziecka.com.pl/meto...za-spowijanie/ http://www.bliskodziecka.com.pl/najs...y-harvey-karp/
|
|
#770 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W moim szpitalu tak krępują dzieci, przy pomocy tetrówek i my też tak w domu robiliśmy. Teraz już niestety nie przejdzie, bo Tymek się wkurza i bardziej nakręca jak go wiążemy. Woli mieć rączki nad główką jak śpi. |
|
|
|
|
|
#771 |
|
Rozeznanie
|
Olka też się wkurza podczas zawijania ale po wzieciu na boczek i wlaczeniu suszarki zasypia minuta osiem.
|
|
#772 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry znad cyca
![]() Pisalam do Nowej ma podłączony cewnik i czeka na rozpoczecie akcji...Trzymajmy kciuki! ![]() U nad ok.Maly jest cudny i grzeczny tfu tfu skończył dzis tydzien...nafal nie moge uwierzyc ze juz jest ze mna...Z gorszych informacji to dzis mamy ostatni dzien z tztem. Na noc juz jedzie do sienie bo lolo 6 rano wyjezdza do pracy. Wczoraj ryczelismy oboje. Jeśli będzie mi ciezko to po prostu wroci... Mi juz jest ciężko. Boje sie ze malo więzi zlapie z malym... Ciężkie jest to wszystko
|
|
#773 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#774 |
|
Raczkowanie
|
Hejo
Diabli gratulacje ![]() Nowa trzymam ![]() I nam zdarzyły się już 3 fontanny... najgorsza dziś rano. O mały włos nie zeszłam na zawał... Ale to dzieje się tylko po mm. Zauważyłam też, że Miłek ma wtedy problem z pierdusami, pręży się i wygina, stęka, jak go popuści jest ok... nie wiem czy nie zmienić mu mleka? Podaje Bebiko
|
|
|
#775 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Diabli! Serdeczne gratulacje! Witamy Zojeczkę! Życzę zdróka dziewczynki! Dobrze, że tylko na nerwach się skończyło, uff! Poczwarkah! Znam to uczucie szczęścia Fajny opis, taki spokojny ![]() Nowa, Pewnie masz niezłego stresa... za pozostałe nierozpakowane, dzieciaczki październik się kończy!Siedzę w krzakach, bo Zośka się zasmarkała i jest w domu, tak więc armagedon, ale staram się trzymać... Miłego dnia! |
|
|
|
|
#776 |
|
Zadomowienie
|
Ja dzis nie mam sily na nic
![]() Chyba pranie poskladam i Tz na spacer wyciagne,.na dworze tak pieknie pachnie lisciami... ![]() Autko juz prawie zrobione, uf
|
|
#777 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Ja/szamam szpitalniany obiad.
Tak jak Pur pisala mam ten cewnik. Bolało troche, jednym slowem nic przyjemnego Ale czeka mnie cos gorszego wiwc przezylam. Gin mowil, ze liczy na/dzis, jutro, ze bwdziemy po. Sie okaze., Jesli balonik sam nie wypadnie to jutro o 11 sciagniecie. Strachuje sie
|
|
#778 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
Szczęście w nieszczesciu, że to tylko katar. Moja mała dzisiaj całą noc wymiotowala Chyba złapała rota A ja ryczalam, bo się boje, że Tomus się zarazi, a dla noworodka to praktycznie od razu oznacza szpital i może być wręcz niebezpieczne dla życia. Za 2 tygodnie mam go szczepić, a tu juz teraz musiała przynieść
|
||
|
|
|
|
#779 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny
Gratuluję wszysstkim nowym Mamusiom!!! Nowa- trzymam ogromne kciuki za dziś!! Oby poszło szybko i sprawnie!!!! Diabli- Gratki za Zojunie!!!!!!!! My dziś nocka taka sobie Mały spał niespokojnie .. a o 4 rano ewidentnie męczył go brzuszek.. bo sie prężył podczas karmienia i puszczał bączki przy tym.. i popłakiwał... i tak do 9 rano z małymi przerwami.. Mam straszne wyrzuty sumienia bo przez ostatnie 2 dni dokarmiam go nawet w dzień MM... wcześniej zdarzalo się to tylko na wieczór.. Ale on tak płacze jak ssie cycka - chwilę złapie possie płacz i już nie mogę go przystawić.. ja nie wiem czy on się nie najada moim, a naprawde potrafi zjeść dużo.. jak robię mu MM to potrafi wciągnąć nawet 80ml... I często mam wrażenie że on płacze właśnie bo jest niedojedzony, jak się naje to zupełnie inny Juliuszek.. błogi stan ma wtedy.. Moje cyce w końcu powoli ruszyły z laktatorem nie poddaje się.. wczoraj uzbierałam z dwóch dni 70ml, a dziś przez 30 minut udało mi sie też ściągnąć 70ml.. mam nadzieję że to się rozkręci jeszcze bardziej.. W ogóle myślę że z moich piersi ten pokarm leci takim cieniusieńkim strumieniem bardzo.. jak podpatrywałam filmiki jak kobiety ściągają mleko to u nich leci jak z gejzera.. i myślę że może on właśnie dlatego się nie najada.. Płakałam aż wczoraj jak musiałam mu dać to MM w dzień... że tak bardzo chcę karmić a tu butla i butla i butla... Ale z drugiej strony zadaję sobie pytanie czy moje dziecko w takim razie ma byc głodne?? Nie wiem mam dołka z tego powodu.. I za każdym razem chce mi się płakać... dziś wypiłam herbatkę z kopru włoskiego może mu pomoże cos na te boleści brzuszkowe.. A poza tym Tz pojechał dziś do pracy na popołudnie.. wróci dopiero po 23. Dziś dzień kąpania.. Będę robiła to pierwszy raz sama i mam nadzieję że dam radę.. W ogóle to teściowa doprowadza mnie do istnego szału!!!! Jak Julinek ostatnio płakał głosniej przyleciała oczywiscie na górę.. i zaczeła nad nim i nade mną skakać jak go starałam się uspokoić.. I cały zcas ojj nie płacz ojj nie płacz.. co mu jest .. czemu on aż tak płacze.. może mu niewygodnie.. tak się wqrwiłam że powiedziałam że żeby poszła na dół bo mnie denerwuje.. później mój tz do niej zszedł żeby z nią pogadać.. I oczywiście wszystko robimy źle!!! Niedobrze bo nosimy go na rękach bez rożka, nie bujamy w wózeczku.. otwieramy okna, ja chodzę bez skarpetek i nie przykładam pieluszki do piersi!!! To mój tż jej mówi że całą naszą ciąże czytaliśmy i wiemy naprawdę dużo i nie potzrebujemy rad z przed 30 lat.. i że jetem na forum gdzie pełno jest kobiet które teraz urodziły i wymieniamy się doswiadczeniami opisami itd.. to powiedziałam że po co takie coś w sensie ze bez sensu.. Mamy które dokarmiaja mm- ile ml wasze dzieci zjadaja mój przed chwilą wmucił 70ml pozdrawiam was wszystkie dziekuje za wsparcie!! czytam na telefonie na bieżąco, ale nie zawsze mam kiedy odpisac a na tel cięzko sie pisze.
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|
|
|
|
#780 |
|
Zadomowienie
|
Farminko, wiem co przeżywasz! Zosia w ubiegłym tygodniu miała biegunki, ładne pare dni, które zaczęły się ze dwoma pawiami... Najadłam się stracha, ale jakoś się nie rozkręciła, była w dobrej formie, raz stan podgorączkowy, ale w domu też ją przetrzymaliśmy. Tż też to załapał, dziadki też... Myślę że to była jakaś dłuższa niestrawność lub lekkie rota (nie była szczepiona). Izolowałam ją jak mogłam, trochę babcia ją zabierała, ale wiadomo, my wszyscy w jednym pokoju śpimy... Ale jakoś mnie i Mikołaja nic nie ruszyło na szczęście. Niedługo szczepienia, mam nadzieję, że dotrzymamy w zdrowiu.
Trzymam za Was ![]() Małej możesz tłumaczyć, że w ramach rozrywki idzie do babci, może wtedy nie będzie się źle z tym czuła? Zosia pcha się teraz do małego, a ja jej nie odganiam, nie chcę, ale stram się odwrócić uwagęi zająć czymś innym... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:46.

za łatwy poród! To już dziś zostaniesz Mamą!

pytalam o to pediatre, polozna i doradce laktacyjnego - wszystkie stwierdzily, ze widocznie moje dziecko nie potrzebuje odbijania i mam sie nie przejmować, jak sie nie uda jej odbic... tez mamy biogaie
ale najpierw skonczymy uzywac dicoflor. Mloda tez od tygodnia wiecej i czesciej ulewa...nie wiem, czy to nie skok rozwojowy
wagowo przyrasta ponoc az za dobrze
wiec sie nie przejmuj e tylko pilnuje tego ulewania i kladzenia na boku
Małą trzeba było pod kranem umyć tak wszędzie tego poszło 

październik się kończy!