![]() |
#2461 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 3
Cytat:
wiecie co ja się tak wystraszyłam wpisu Ally że dzisiaj w związku z bólami brzucha pogrzałam rano do mojej ginki ale okazało się na nieszczęście że dzisiaj i wczoraj z powodu choroby nie przyjmuje i nie ma za nią żadnego zastępstwa. Więc w te pędy poleciałam do domciu i umówiłam się na dzisiaj ![]() wcześniej też o tym myślałam ale że połówkowe u mojej ginki było ok - chociaż nie dostałam zdjęcia i opisu - to sobie darowałam ale teraz ze wzg na bóle jadę jednak i będę mieć dokładny opis dzidzi i zdjęcie.
![]() ![]() |
![]() |
#2462 | |
Wtajemniczenie
|
Zielona ja do przedwczoraj miałam to samo ze swędzocym brzuchem, oliwki, balsamy, masła nic nie pomagało. Dopiero teraz, przestało, bo od 2 dni smaryję się maścią z wit. A. Pomaga
![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2463 |
Zakorzenienie
|
jej wlasnie zobaczylam te stronke Arciszewskich
tez chce tam rodzic ![]()
#2464 |
Zakorzenienie
|
hej wam
zimmo u nas brrr logoasia ja jestem taka padnieta,ze nie pamietam ze bylam w wc w nocy albo ze dawalam corce wode do picia ![]() MaamaaZuzi to sie wymeczylas,ale racja najwazniejsze ze zuzia zadowolona a wez mi przypomnij ile ona ma lat?bo niby z testami wszelkimi powinno sie poczekac az dziecko jest starsze-i tu rozne juz cuda slyszalam,ze od 3 r.z ze od 5,a raz mi lekarka powiedziala ze malutkim dzieciom sie robi z krwi i wychodza moja miala testy bo tez caly czas jest podejrzenie alergii,ona miala niby skaze bialkowa,ale nic jej nie wyszlo,ale tez mysle ze cos bylo na rzeczy,wiecznie czerwone placki na policzkach miala takie suche ![]() koszulka swietna,ale te kwiatki ![]() ![]() zielona butelka fajnie ze jestes ![]() a ze teraz plany mieszkaniowe bardziej absorbujace-moze nie bardziej no ale mimo wszystko tez rozumiem,a kuchni jakze zazdroszcze! hehe juz sie nie moge doczekac az my odlozymy kase i bedziemy chodzic i ogladac,bo juz bym chciala normalna kuchnie miec ![]() co do brzucha mnie nie swedzi,ale za to swedzi mnie skora ud wrr ![]() maladT gratulacje 7-mca i fajnie ze na wizycie wszystko dobrze,wlasnie a ten bol glowy to moze od cisnienia skaczacego? i Oliwia jaka juz duza ![]() ewccik to kciuki za wizyte,mam nadzieje ze bedzie fachowa i ze dowiesz sie wszystkiego co Cie trapi,i ze z dzidzia wszystko w porzadku jest ![]() panna migotka bo ja jak do tesciow jezdze to blisko Katowic jestem ![]() emdzik daj znac co kardiolog powiedzial Ilonka nooo faktycznie pospaliscie,moze budzik dzwonil a ktores z was odruchowo wylaczylo?nam sie czasem zdarza haha a potem ja mowie budzik nie dzwonil a moj tz-et przeciez wylaczylas ![]() Aga a mialam pisac ze mam taki sam kocyk,ten gladki w jednym kolorze,a ubranka bardzo ladne,z kapphala?oni tam maja slicznosci |
![]() ![]() |
![]() |
#2465 |
Zadomowienie
|
maladT- super że wizyta ok i że z dzidzią wszystko ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2466 |
Zakorzenienie
|
cIsnienie mi skacze wczoraj np. 109/50 i puls 86 to myślałam ze serce mi wyskoczy gardłem. Ale czasem mam 142/65 a po 10minutach 135/111. Także skacze jak dzikie
Dziś u gina 142/80 także szalu nie ma. Co do bólu głowy to pytała tylko w którym miejscu wogole była zdziwiona bo z cala lista objawów poszłam i większość to niestety od wagi. Mam juz 100kg a czuje się jakbym Tone ważyła... No i mam chodzić z córka na basen,ale jak gince powiedziałam ze od 5lat w stroju kąpielowym nie byłam z powodu kompleksów to zrobiła wielkie oczy...
#2467 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2468 |
Zakorzenienie
|
Serio muszę zacząć się ruszać. No i krzywa cukrzycowa w ciągu 2tygodniam zrobić... Martwię sie
---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- To moze wszystkie tam będziemy rodzic co?
#2469 |
Zakorzenienie
|
masakra z tymi nocami
![]() gratuluję udanych wizyt ![]() mnie coś wczoraj szyjka pobolewała, czuję ze maluszek nisko siedzi, myślałam czy by nie wyskoczyć do gin, ale zaczekam już do przyszłej środy |
![]() ![]() |
![]() |
#2470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mozemy rodzic ale ja nie mam tyle kasy ![]() ale wiecie,jakbym miala to pewnie bym rozwazyla,a co,zaplacic i sie czuc taak komfortowo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2471 |
Zakorzenienie
|
Ewciik, to my możemy sobie przybić piątkę, bo ja też poród planuję u Arciszewskich
![]() Cena za poród w wannie 2 tys. Dla porównania w Warszawie 8 lub 9 tys. Dodatkowo, nawet w państwowym szpitalu regularnie dodatkowo, dla świętego spokoju opłaca się położną, która kosztuje bagatela, właśnie 2 tys, a różnie potem bywa z tą opieką... A jaki to krem z witaminą A? Buuuuziaki
Zielonkowo blog Turkusowy hamak-Zakątek Kreatywnych Kobiet WALNIĘTA WYMIANKA NA DZIEŃ KOBIET 2014- regulamin, temat i inne ![]() Edytowane przez zielona butelka Czas edycji: 2014-10-30 o 09:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#2472 |
Wtajemniczenie
|
Ewa ja jakieś pojęcie mam tylko liche bo moje serwetki to były zawsze czapkami, a tłumaczenie że muszę dorabiać oczka nigdy nie pomagały. Ale fakt filmiki to świetna sprawa może mnie podleczą :P
Ja nie mogę tego wszystkiego przyjąć do końca życia Ci się nie będę mogła odwdzięczyć. Z tymi mazakami to fajny pomysł może Mikołaj jej przyniesie oj będzie zadowolona ![]() Zielona ale gest miał doktorek że zaprosił do siebie super ![]() ![]() Mała ja też mam wielki problem z Zuzką gdybym musiała iść do szpitala. Dziwne że tak długo kazała Ci obserwować i dopiero przyjść ale faktycznie skacze jak szalone. Super że reszta jest dobrze. Buu jak ja byłam w szpitalu z Zuzką to do 3 roku życia robili dzieciom test na alergię z krwi ale one nie były takie 100% a moja ma już 5,5 więc powinni jej te testy zrobić. U Was to może alergia nie na białko tylko gluten? Koleżanki córka właśnie musiała wszystko bezglutenowe jeść i placki czerwone i szorstkie zeszły. A ja dojrzałam u siebie taki bardzo żółty śluz. Już wczoraj wieczorem się pojawił. Dobrze że mam dzisiaj wizytę bo bym musiała gnać. Mam nadzieje ze to nie groźna infekcja. ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Mała ile przytyłaś od początku?
#2473 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Asia no cena jak za takie warunki to niska bym powiedziala u nas w Gda w jedynym prywatnym szpitalu jest 6tys lub 7tys...:/
http://agicosmoholic.blogspot.com/ Mój wlasny, prywatny blog. ![]() http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/ Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach ![]() Edytowane przez 1141655 Czas edycji: 2014-10-30 o 10:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2475 |
Wtajemniczenie
|
Ejjjj weźcie mnie nawet nie denerwujcie, że będziecie rodzić u Arciszewskich, bo mnie zazdrość zżera! :P Dlaczego mam tak daleko?!?! A może się teleportuję?
![]() Oooo albo Aga siostro Ty moja, może uruchomisz swe prezydenckie znajomości i wyślesz po mnie helikopter jak zacznę rodzić?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2476 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Kobietki, cała noc snił mi się płaszczyk na zimę z lumpka. Zaraz pędzę go kupić. Nie wytrzymam ![]() A poza tym zauważyłam, że przy katarze, leci mi krew z nosa ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2477 |
Zakorzenienie
|
13,5kg... udusze sie
#2478 |
Wtajemniczenie
|
Olcia to nie serwetki, to kwiatki 2 cm
![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- No sporo, a ginka coś mówiła że za dużo? Ciekawe co mój mi dzisiaj powie. Maciejka nie możesz się doczekać wizyty?
#2479 |
Zakorzenienie
|
13,5 kg na plusie? A cukrzyca, a glukoza jak?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2480 |
Zakorzenienie
|
glukoza do zrobienia... no niby nic nie mowiła czy sporo czy nie... u mnie mama z kazda z nas ponad 20kg przytyła a siostra w 2 ciazach tez ponad 20kg... ja z Wiki 23kg (tyle ze od 67kg zaczynałam a nie od 86)
mysle sobie czy czasem przestac ze słodyczami szalec bo jem ich troche codziennie... codzień przynajmniej jeden baton... no i zaczne cwiczyc od poniedziałku- córke do tego zaprzegne to chetnie bedzie mnie motywowac
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez maladT Czas edycji: 2014-10-30 o 10:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2481 |
Zadomowienie
|
Mala kurczę te skoki faktycznie spore... Ale kontroluj, odstaw sól i wszytsko co słone i przetworzone, mam nadzieję, że to pomoże.
Mi lekarz mówił, że na takie skoki trzeba uważać, o ile np. cały czas ciśnienie jest podwyższone, to organizm się adaptuje i jak dziecko dobrze się rozwija to często bez leczenia być może uda się obyć. A przy skokach z różną częstotliwością kurczą się naczynia odżywiające Maleńswto i może mieć ,mniej ważnych składników. A i przy problemach z ciśnieniem w ciąży ogranicz wysiłek fizyczny. Jakiś spacer, basen ok, ale ogromne porządki, przemęczanie się niekoniecznie. Dziewczyny co do swędzenia zróbcie sobie próby wątrobowe, nawet bez zlecenia lekarza one 15-20 zł kosztują ![]() a od swędzenia zaczyna się cholestaza, choroba, która nieleczona jest dla Maleńswta niebezpieczna. |
![]() ![]() |
![]() |
#2482 |
Wtajemniczenie
|
No ja z Zuzką przytyłam 32 czy 33. A właśnie tak pytam co gin na to bo startowałaś z wysoką wagą, tak jak ja i dlatego podpytuje.
#2483 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2484 |
Zakorzenienie
|
zrób koniecznie glukozę, koniecznie. Ja robiłam w zeszłym tygodniu. Do połowy kubeczka byłam dzielna, potem to już tylko na mojej twarzy zmieniały się odcienie zieloności, z każdym kolejnym łykiem. Wiem, że każda z nas ma inaczej i na pewno nic nie da się z tym zrobić jak już leci, przecież nie będziemy się odchudzać. Twoja ginka trochę słabo się tym przejmuje, może powinna Ci coś poradzić, gdzieś skierować. Jeszcze 3 miesiące przed nami, 3 miesiące w których nasze małe urosną najbardziej. Może diabetolog by coś poradził, bo im dalej tym jeszcze ciężej przecież będzie. Ech.... Trzymam kciuki.
A propos słodyczy, też odczuwam zwiększony apetyt. W większości zaspakajam go jabłkiem, gruszką, ale też czasem M fika na dół do sklepu po czekoladę z okienkiem, inaczej histeria! Podwójna ![]() ![]()
Zielonkowo blog Turkusowy hamak-Zakątek Kreatywnych Kobiet WALNIĘTA WYMIANKA NA DZIEŃ KOBIET 2014- regulamin, temat i inne ![]() Edytowane przez zielona butelka Czas edycji: 2014-10-30 o 10:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#2485 |
Wtajemniczenie
|
Zrobiłam porządek z ostatnią półką dla małej. Jak ja się przy tym zmęczyła. Głowa mnie rozbolała
Dobrze że słońce w okna świeci bo pewnie bym się wzięła za mycie bo te okna też mi zalegają. I jeszcze rowery. Już bym chciała mieć to zrobione.
#2486 |
Raczkowanie
|
Moje Drogie! Najdroższe
![]() Wybaczcie, ale musiałam zrobić sobie przerwę od czytania i pisania w wątku, by zamknąć temat na magisterki (pisałam po 14 godzin... w końcu oddałam i czekam na decyzję) i miałam masę spraw na głowie dot. firmy... Obiecałam sobie, że dopóki wszystkiego nie pozałatwiam, to nie wracam do Was (najgorsza tortura EVERRRR ![]() Ps. Dziękuję za priv msg ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2487 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja z Oliwką 27kg i wtedy lekarz na mnie krzyczał, a teraz jak narzekam dla ginki że tyję - już 12kg - to ginka mówi że muszę tyć a temu wiecej niż wtedy bo jestem starsza.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2489 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mnie cos od wczoraj wieczora brzuchol pobolewa tak kluje, promieniuje, takie rozciaganie czuje, az to lini pepka ..wzielam nospe i sie polozylam znow ![]() musi przejsc troszku, cos czuje,ze w tym moim brzusiu bejbik ma co raz mniej miejsca :P pod pache wzielam jakies dwie ksiazki poczytam o pielegnacji malucha (ta mama wczoraj dala mi karton z 20stoma ksiazkami ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2490 |
Wtajemniczenie
|
Vexi gratuluję ukończenia pracy.
Zielona cieszę się ze u Ciebie wszystko gra ![]() Mała fajnie że dzidzia rośnie, szkoda tylko ze masz te problemy z wagą...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:38.