|
|
#1921 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV
Cytat:
Dzięki za pocieszenie może jeszcze się uda bo szczerze to już się nastawiłam na SN mimo że wcześniej chciałam cc. Na szkole rodzenia jednak naprawdę pomagają żeby to udźwignąć psychicznie. Mój mąż tez stwierdził ze podczas cc nie będzie przydatny a podczas SN to już sobie w głowie ułożył jak ma mi pomagać a z Twoim maleństwem na pewno wszystko będzie dobrze a lekarze to konowały
|
|
#1922 |
|
Wtajemniczenie
|
Justysia toz to Ja jak czołg jestem
taranem tam jutro wejde Madziqqqq och tak mi dobrze tak mi mów
|
#1923 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wczoraj wylało mi z toalety i zalaliśmy sąsiadkę (mieszkamy na 1 piętrze kamienicy) dzisiaj od rana panowie kują mi łazienkę i aż serce mnie boli. Mam nadzieję że zdążymy z remontem zanim mały się urodzi. Cytat:
ja już bym chciała żeby było po a tu jeszcze 7 tygodni. Męczy mnie ostatnio dosłownie wszystko no i żebra strasznie mnie bolą mały chyba kopie mnie od wewnątrz po nich ![]() Cytat:
poszukam jakiś tańszych kafelek na necie nie pomyślałam o tym dzięki za radę
|
|
#1924 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- A u mnie na obiad pizza, home-made żeby nie było, na razowym spodzie
|
|
#1925 |
|
Rozeznanie
|
jestem zła bo mam wizytę dziś i tż miał jechać ze mną ale jednak jak zwykle muszę jechać sama
|
|
|
|
#1926 |
|
Zakorzenienie
|
Śniło mi się dziś, że urodziłam i że zajęło mi to 20min i że położna do domu przyjechała odebrać ten poród, bo się bała, że nie zdążę dojechać
|
|
|
|
#1927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że sprawa się okaże, na wizycie co mam 18 listopada, w tedy będę już w 35tc. więc będzie lepszy obraz tego co dalej. Bo jeśli się poprawią te płytki to jest szansa, że dostanę pozwolenie na to sn, jeśli nie to obawiam się, że lekarz nie pójdzie na 'ryzyko' dla mnie. Bo już teraz raczej był skłonny na cc, z tego co mi mówił, ale nie przeciągał strony bo mówił, że wszystko się okaże jak będą się miały płytki bliżej granicy. dzień dobry. dzisiaj znów odsypiałam, obudziłam się o 11, podniosłam z łóżka o 12 czuje się przez to jeszcze gorzej niż jakbym się nie kładła, albo no... porównywalnie :P włączyłam kolejne pranie i nic więcej nie robię, po za obiadem. potem tylko wskoczę do wanny, strzelę sobie jakiś kolorek na paznokciach i heja. Muszę kolor nałożyć bo już mam odrosty.
|
|
#1928 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez antosia5 Czas edycji: 2014-10-30 o 13:07 |
|
|
|
|
#1929 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja jestem baaaaardzo ciekawa jak wygląda moja Nadka i czy będzie miała czarną czuprynkę po tz czy będzie łysa jak ja, kiedy się urodziłam
|
|
|
|
|
#1930 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1931 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1932 |
|
Zadomowienie
|
TŻ jutro bierze wolne i jedziemy na zakupy ostatnie...jaram się jak nie wiem
tylko liste muszę jakąś zrobić...
|
|
|
|
#1933 |
|
Rozeznanie
|
Ja już obiad zrobiłam
Chodził za mną bigos więc musiałam go zrobić
|
|
|
|
#1934 |
|
Rozeznanie
|
Paulinkus- kolega tak teraz kupił o 400zł taniej kafelki, drzwi wejściowe też o 400zł taniej no i prysznic i cała reszta też taniej, on tak wszystko do mieszkania kupił on line
|
|
|
|
#1935 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
(ps. herbatę piję dziennie litrami więc gdzieś musiał być madziq przeciek że aż ci się to przyśniło )
|
|
#1936 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi meridol nic tez nie pomog, a przez niego nawet gorzej było, bo miałam wrazenie jakby kamień utwardzał (rozmawiałam z dentystką i mowiła ze ich przestawiciele mowili ze zawiera cos takigo co robi jakby powłokę chroniącą, i to jest jej wina). A plyn z paradontax u mnie sie spisał najlepiej, a popróbowałam różnych
|
|
|
|
|
#1937 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam od babci nakupowała ciuszków dla małej
zaraz jade do położnej a potem do endokrynologa na wizyte.
|
|
#1938 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jutro lecę po parodontax i mam nadzieję że w końcu się trochę poprawi, bo już mnie to dobija jak każde szczotkowanie zębów kończy się krwawicą Bo szałwią można też płukać??? ona też ma jakieś właściwości przeciwzapalne i ściągające chyba...
|
|
#1939 |
|
Wtajemniczenie
|
Na grupie mam z opola toczy się bardzo ciekawa dyskusja... Otóż Dziewczyny umowily się ze będą chodziły z dziećmi w halloween,wczesniej poroznosily po osiedlu ulotki ze jeśli ktoś sobie życzy to ma wywiesic karteczkę z napisem "zapraszamy po cukierki" żeby nikomu się nie narzucać ale frajda zeby była
a jak Wy zapatrujecie się na ten pomysł ??
|
#1940 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny właśnie zobaczylam ze na wkladce mam brazowa wydzielinę co to moze byc. Denerwuje się lekarz nie odbiera tel.
|
#1941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie jeśli jest tego malutko, to nie ma się co niepokoić - tak przynajmniej położna mówiła. Niepokoić należy się dopiero żywokrwistą wydzieliną |
|
|
|
|
#1942 |
|
Zadomowienie
|
też mi się wydaje że bez paniki...jesteś w 34-35?nie pamiętam dobrze... może czop puszcza a może coś się zatarło albo puściło jakieś mini naczynko.... tylko żywoczerwona wydzielina nas teraz martwi.. w sensie jeśli się pojawi:P
Inka-osobiście nie jestem zwolenniczką halloween bo jakoś to do mnie nie przemawia. właśnie sobie pomyślałam że gdyby tak jakieś dzieciaki zapukały to nic dla nich nie mam....z drugiej strony skoro nie wstydzą się chodzić po domach w listopadzie to gdzie podtrzymanie tradycji kolędników? dużo bardziej to do mnie przemawia. w rodzinnym domu mam sąsiadów w wieku szkolnym i co roku się przebierają jakieś wierszyki przygotowują. to rozczula. przypominam sobie jak sama byłam małym szkrabem i żeby dostać prezent od mikolaja-sąsiada musiałam powiedzieć jakąś rymowankę
|
|
|
|
#1943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co nie znaczy, że trzeba szykanować dzieciaki bo sobie powycinają dynię albo zorganizują im rodzice jakąś zabawę przebierańcową- tutaj przykład jednej matki, której synka 6 letniego katechetka nastraszyła, że jak się będzie bawił dynią to go będą w nocy straszyć duchy etc. i każdego z rodziny opętają. dziecko zaczęło moczyć się w nocy, bo się tak zaczęło bać, bo mama 'bawiła' się dynią, robiła ciasto dyniowe. ![]() my mamy dynię co nam ciocia męża zrobiła dla naszej małej.powycinała jakoś zabawnie i wsadziła lampkę ledową. Córka się cieszy, że jej się na balkonie świeci, przecież nic w tym złego. no ale niektórzy uważają inaczej...
|
|
#1944 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
|
|
#1945 |
|
Rozeznanie
|
Dzwonilam do poloznej powiedzialam jakie mam objawy a ona super trzeba czekac wody i skurcze a ja jej mowie ze do porodu jeszcze miesiac a ona ze tak moze byc bo szyjka moze sie rozwarstwiac i co teraz nie wiem uspokoiła mnie ze jak bedzie nadal taki objaw to kontrolnie do lekarza mam isc
|
#1946 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie wiem co bym takiej katechetce zrobiła... brrr... rozumiem niechęć kościoła ale przecież tutaj nikt nie uprawia żadnego okultyzmu i nie wpaja dzieciom żadnej ideologii, jeśli ma to formę zabawy to przecież nic w tym złego. Jeśli chodzi tylko o zabawę - bo tak to odbieram u nas - to czemu straszyć dzieci opętaniem
|
|
#1947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1948 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny a kupujecie podkłady na materacyk?takie nieprzemakalne żeby się materac nie brudził?bo jak patrzę w sklepie do którego się jutro wybieram to 62zł.....ciut drogawo mi się wydaje....
|
|
|
|
#1949 |
|
Rozeznanie
|
Basjenia, ja kupiłam taki podkład w biedrze za 20 zł. Ciekawe czy się sprawdzi...
|
#1950 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba pod przescieradlo podłoże podkład "swój" i wystarczy narazie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.

może jeszcze się uda bo szczerze to już się nastawiłam na SN mimo że wcześniej chciałam cc. Na szkole rodzenia jednak naprawdę pomagają żeby to udźwignąć psychicznie. Mój mąż tez stwierdził ze podczas cc nie będzie przydatny a podczas SN to już sobie w głowie ułożył jak ma mi pomagać 
taranem tam jutro wejde
Strasznie Wam współczuję... Ja przeszłam identycznie to samo ponad 2 lata temu... To jest koszmar... Bez kuchni można żyć, ale bez łazienki to istna tragedia :/ My wprowadziliśmy się do mieszkania, zrobiliśmy generalny remont (bo kupiliśmy mieszkanie w starszym bloczku). Pomieszkaliśmy 2 miesiące i kanaliza nam padła... Zalaliśmy na szczęście tylko piwnicę sąsiadowi, bo mieszkamy na parterze. I trzeba było remontować łazienkę na nowo... Remont trwał chyba z 2 mce i to były najgorsze 2 mce w tym mieszkaniu... A wiadomo wszystko kosztuje... Więc szczerze Ci współczuję, bo te pieniądze, które drugi raz musicie przeznaczyć na remont, mogły iść na dziecko, albo chociażby na Wasze zachcianki...
wczoraj wylało mi z toalety i zalaliśmy sąsiadkę (mieszkamy na 1 piętrze kamienicy) dzisiaj od rana panowie kują mi łazienkę i aż serce mnie boli. Mam nadzieję że zdążymy z remontem zanim mały się urodzi.
poszukam jakiś tańszych kafelek na necie nie pomyślałam o tym
czuje się przez to jeszcze gorzej niż jakbym się nie kładła, albo no... porównywalnie :P

13.08.2011r.

nie wiem co bym takiej katechetce zrobiła... brrr... rozumiem niechęć kościoła ale przecież tutaj nikt nie uprawia żadnego okultyzmu i nie wpaja dzieciom żadnej ideologii, jeśli ma to formę zabawy to przecież nic w tym złego. Jeśli chodzi tylko o zabawę - bo tak to odbieram u nas - to czemu straszyć dzieci opętaniem