|
|
#2131 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)
Dzięki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi i te dotyczące butów i te dotyczące nakrycia głowy
![]() Nawijko-u nas też ogromny problem ze śniadaniem. Aktualnie mleko,mleko i tylko mleko ![]() Robie mu placuszki z płatków z owocami,budynie,jajecznic e,gofry,kaszki na różne sposoby,musli,płatki śniadaniowe,kanapki,serki twarogowe,-nie tknie NIC choćby skały srały. Mój łobuz właśnie usnął,aż dziwne że to tak łatwo poszło
|
#2132 |
|
Zakorzenienie
|
MALA, to widze, ze podobny egzemplarz dzieciowy mamy
![]() A to wszystko moja wina, bo sie uparlam na zdrowe sniadanie i jak sie dowiedzialam dzisiaj od szanownego TZ nie pozwalalam dawac Kubie parowek jak rozszerzalismy diete!!! NANCY, tak wlasnie myslalam o tym, zeby wozic kasze... zobaczymy jak to sie rozwinie. Narazie bede dawac Kubie mm przed wyjsciem, jak nie zje sniadania w zlobku (bedzie tylko 2h poki co) to nic mu nie bedzie... a moze cos sie ruszy ![]() Widze, ze rozumiesz moj bol
|
|
|
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2134 |
|
Zakorzenienie
|
nie mialam nic innego pod ręką;p tzn... później znalazłam skrobaczke;] ale Pan mnie pocieszył, że wczoraj była u niego babka z porysowaną szybą, skrobała końcówką od ołówka;> ale gumka się zdarła i zostało to ostre;] a jeszcze inna perfumami;p tak więc nie jets źle
|
|
#2135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
You made my day |
|
|
|
|
#2136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój tż na szczęście rozumie że ja się staram żeby jadł różnorodnie ale to nie moja wina że mamy wybredne dziecko ![]() co do argumentów twojego tż'ta-co ma piernik do wiatraka i gdzie tu twoja wina? O ile dobrze pamiętam kuba(przepraszam że z małej ale gdzieś mi uciekła opcja dużych liter ) jak był mniejszy zjadał zadziwiająco duże ilości i jadł wszystko co mu podałaś. I co? Wtedy było ok że fiksujesz ze zdrowym jedzeniem bo kuba jadł i nie było problemu,powstał problem (nie jedna z nas go teraz ma,widocznie taki etap) to automatycznie twoja wina? Ehh
|
|
#2137 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam to samo w domu, na śniadanie musi być kasza i nic innego nie przełknie, ewentualnie koktail mocno owocowy Za każdym razem jak gdzieś wyjeżdżamy to mamy bunt jedzeniowy i też kombinujemy co by tu pod nos podstawić, żeby szanownemu zasmakowało. W ubiegłym tygodniu byliśmy na mazurach i ta sama historia, to nie, tamto nie, nie walczyliśmy, nie chciał to nie, nadrabiał bananami albo jabłkami. To samo przez tydzien w Turcji, żywił się bananami, pamarańczami, pomidorami i makaronem, przeżył, wrócił do domu i jadł "normalnie". Mi się wydaję, że jeżeli nie stanowi to dla Ciebie dużego problemu to zanoś te kaszki do przedszkola, z pewnością wyjdzie mu to na zdrowie, a kanapek jeszcze się w życiu naje
|
|
|
|
|
#2138 |
|
Zakorzenienie
|
nafiqa a ja mysle,że co do jedzenia i spania to nie musisz się martwić, nasze dzieci naprawde dadzą sobie radę
u nas byl taki problem że Leos nie chciał wogole jesc kanapek i co? ja przed przedszkolem podawalam mu lekkie sniadanko np tarożek i teraz co? pani mowi,że piekne wcina kanapki a w domu wołą mama dawaj bułe ![]() ze spaniem to jest tak,że w domu jak usypiam go JA to: -mały zasypia strasznie dlugo, kręci sie i wierci a najlepiej żeby mama go lulała ![]() -w przedszkolu zasypia pieknie sam, czasem pani mowi,że sie koło niego kladzie -z TZ zasypia w sekunde- a wczoraj ja mialam wieczorem wychodne, TZ uspił go w taki sposob ze polozyl do lozeczka dal kaszke, przecytal bajke i wyszedł - moj S ustpia go tak,ze szepce mu do ucha,raz,dwa,trzy,cztery i maly spi zatem jakie wnioski? dzieci sie swietnie adoptuja do danej sytuacji
|
|
|
|
#2139 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak samopoczucie marsi? |
|
|
|
|
#2140 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry!
powiem wam, że czuję się dziś jak wyrodna matka moja teściowa: no co ty, ja ją uśpię, zajmę się nią, niczym się nie przejmuj. No i poszłam, przyszłąm o 14 a moje dziecko co? nie mogło zasnąć z babcią, histeria za histerią, a obiecali, że zadzwonią. 20 minut ją uspakajałam, aż mi w końcu zasnęła na rękach ale przecież mogli zadzwonić Nawijko - u nas na śniadanie są zawsze 2 dania, że tak powiem na pierwsze zazwyczaj kasza jaglana, płatki owsiane, płatki jęczmienne, rzadko kukurydziane itp. a na drugie kanapki różnorakie. Co Ania je? nie mam pojęcia coś tam zawsze sobie wybierze, bo umówiłam się z Paniami, że będą mnie informować jeśli tylko Ania nie zje któregoś z posiłków, więc jeśli takiej informacji mi nie dają to nie dopytuję. Powiedziałam tylko Paniom,że jak nie chce jeść to niech nie wmuszają, mogą zapytać raz lub dwa, ale jak nie to nie, bo nie chciałam żeby dziecko traumę dostało.No i nie wiem co to znaczy, że dziecko się w końcu przyzwyczai, może dopytaj co? bo u nas też takie hasła padały, ale to raczej nie było w złej intencji - bo widziałam i słyszałam, jak panie ją tulą mówią do niej, tłumaczą, siadają z nią przy innych dzieciach (ania się bała innych na początku). U nas Pani tak mówiła, ale wiem, że miała na myśli odzyskanie poczucia bezpieczeństwa. Nawijko, ja wiem że jest ciężko, z resztą Ania przechodziła żłobek chyba najciężej z wszystkich wątkowych dzieciaczków, więc znam to uczucie
|
|
#2141 |
|
Lurker ;)
|
A ja sie wlasnie dowiedzialam, ze mi dziecko do starszakow przenosza
Na zlosc poprosilam dzis tza, zeby po drodze odebral mala, a tu takie info( on oczywiscie nie wpadl na to, zeby dopytac...).Tam sa juz dorosle dzieci Normalnie na nocniki robia i gadaja zdaniami, a moj krasnal nie
|
#2142 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
Misiael, Ty chyba pisałaś kiedyś, że masz zamair kupić dla Hani na śnieg buty z decathlonu? czy mi sie ubzdurało coś? pisałaś do tej babeczki od czapek? a w ogóle dostałaś moją wiadomość na fb? Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2143 |
|
Wtajemniczenie
|
Deli padłam ze skrobaczki
nawijko teksty Tż tragiczne:/ przecież to nie jest Twoja wina:/ ellmi tak dostałam, jak w łóżku leżałam i zapomniałam napisałam do tej dziewczyny, ale mi jeszcze nie odpisała. a tak
|
#2144 |
|
Zakorzenienie
|
Rety ale mnie boli glowa.... mialan robic ruskie pierogiale jakos weny nie mam; (
|
|
#2145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2146 |
|
Zakorzenienie
|
Szczerze to ledwo zyje mam juz serdecznie dosc jak w poprzednich ciazach wilam gniazdko szykowalam wyprawki tak w tej nic mi sie nie chce moglabym lezec w lozku caly dzien nawet jak mam teraz czas na ksiazki tak przeczytam 2-3 strony i odkladam
A Ty jak? KIJA ja i moja matka kochamy Musierowicz Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2147 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi ja dzis zaczelam 20 tydzien oczywiście dowiedziałem się tego z aplikacji na tablecie inaczej zylabym w nieświadomości ze to juz.
I z tej okazji kupilam w ciuchach misiowy kombinezon z hm za cale 13 zl czas zacząć myśleć o wyprawce
|
#2148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś odgrzebałam w zakładach buty które brałam pod uwagę i jedne były i ładne i tanie i co? Aukcja zakończona. Z resztą wszystkie są zakończone te które zapisałam Muszę ich poszukać pod jakąś inna nazwą może.
|
|
#2149 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewulka, nie miej wyrzutów sumienia. Tez masz prawo czasem gdzieś wyjsc
|
|
#2151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byliśmy dziś oglądać zimowe buty dla Kuby i powiem Wam, że mam gorsze dylematy niż ze swoimi ![]() oglądaliśmy w deichmanie o takie http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...=marki/cortina i takie http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...=marki/cortina Znacie taką markę? Dobre to to będzie na sanki? W ogóle czy oprócz tych kupować jeszcze jakieś inne ocieplane? |
|
|
|
|
#2152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś odgrzebałam w zakładach buty które brałam pod uwagę i jedne były i ładne i tanie i co? Aukcja zakończona. Z resztą wszystkie są zakończone te które zapisałam Muszę ich poszukać pod jakąś inna nazwą może.
|
|
#2154 |
|
Zakorzenienie
|
Fajny film na tvp 2 leci;]
|
|
#2155 |
|
Zakorzenienie
|
http://m.allegro.pl/-40-quechua-bibo...709899402.html
Misia to dokładnie te same które upatrzyłam i o których wcześniej pisałam (ładne i tanie) - tylko ta aukcja się skończyła Dziękuje Ci za link ,skoro już go mam to je kupię żeby znowu mi coś nie umknęło
|
#2156 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2157 |
|
Zakorzenienie
|
Misia, Mała jakie rozmiary będziecie brały?
|
|
|
|
#2158 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ahahahaha ale pasują na małą płytkę z lego tych zwykłych ![]() Cytat:
![]() Kurcze dziewczyny nie ogarniam weźcie mi doradźcie bo spacery zaczynają być dla mnie męczące. Wygląda to tak, że wychodzę na spacer w tuli albo z wózkiem( w tuli mi lepiej ale nie zajdę mega daleko) jak zaczyna marudzić, lub dojdę do w miare bezpiecznego miejsca to ją wypinam i daje na nóżki. No i zaczyna się problem bo ona dostaje małpiego rozumu zaczyna biegać przed siebie jak np po chodniku to zbiega sobie na jezdnie. Jak proszę ją o rekę to płacze i kładzie się na ziemi. Generalnie wszystkie próby ograniczenia jej wolności (dla jej bezpieczeństwa) wiążą się z płaczem i siadaniem na chodniku. U mnie nie ma za bardzo gdzie wyjść żeby było bezpiecznie. Biorę ja często na taka uliczke z domkami jednorodzinnymi gdzie jest ulica jednokierunkowa mało uczęszczana ale zawsze jak idziemy z 4 samochody pojadą więc tez nie dam jej biec hen przede mnie. Na plac zabaw już nie chodzę bo ona chce do piasku a wiecie jak ten piasek teraz wygląda zimy i mokry. Więc unikam problemu płaczu. Gdzieś między blokami, to od razu na trawnik ale teraz już jest mokro no i te psie kupy :/ Może przesadzam, wyolbrzymiam. Może mój stres i takie wieczne pilnowanie też ją wkurza. Już nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- jaki? ja widziałam te z decathlonu na żywo i nie pamiętam już co ale coś mi w nich niepodpasowało....
|
|
#2159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/listing/listing.ph...3-default-1021 |
|
|
|
|
#2160 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
gdyby nie to, że ja dla 2 muszę brać, a nie chcę po jednej rzeczy, to bym brała Nawet jako wspólny prezent dla obu A piesek fajny, sporo w tym stylu jest, a córa koleżanki ma takiego ale łaciatego i uwielbia ![]() My (tzn. rodzice i moja mama) dla Dorki mamy na razie wózek i torebeczkę przez ramię z my little pony - Agatka plecaczek taki dostanie, więc pewnie awantura by była ale... teraz tak myślę, że mogłam w sumie dla obu plecaczek :/Wczoraj z A. oglądałam w necie zabawki i ona mi przypomina, że przecież dla Dorki do Mikołaja też trzeba coś napisać Cytat:
Cytat:
zaczęło być w miarę ok po 3 urodzinach. Teraz ma 4,5 i jest ok. Cytat:
najmłodsza w grupie linkę daję, możecie popatrzeć i poszukać mojej córy ![]() http://pm13bedzin.edupage.org/about/...e=4#gallery/65 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:37.

nie mialam nic innego pod ręką;p tzn... później znalazłam skrobaczke;]
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

moja teściowa: no co ty, ja ją uśpię, zajmę się nią, niczym się nie przejmuj. No i poszłam, przyszłąm o 14 a moje dziecko co? nie mogło zasnąć z babcią, histeria za histerią, a obiecali, że zadzwonią. 20 minut ją uspakajałam, aż mi w końcu zasnęła na rękach
Na zlosc poprosilam dzis tza, zeby po drodze odebral mala, a tu takie info( on oczywiscie nie wpadl na to, zeby dopytac...).

mam nadzieję, ze będzie dobrze!
nie ogarniam weźcie mi doradźcie bo spacery zaczynają być dla mnie męczące. Wygląda to tak, że wychodzę na spacer w tuli albo z wózkiem( w tuli mi lepiej ale nie zajdę mega daleko) jak zaczyna marudzić, lub dojdę do w miare bezpiecznego miejsca to ją wypinam i daje na nóżki. No i zaczyna się problem bo ona dostaje małpiego rozumu zaczyna biegać przed siebie jak np po chodniku to zbiega sobie na jezdnie. Jak proszę ją o rekę to płacze i kładzie się na ziemi. Generalnie wszystkie próby ograniczenia jej wolności (dla jej bezpieczeństwa) wiążą się z płaczem i siadaniem na chodniku. U mnie nie ma za bardzo gdzie wyjść żeby było bezpiecznie. Biorę ja często na taka uliczke z domkami jednorodzinnymi gdzie jest ulica jednokierunkowa mało uczęszczana ale zawsze jak idziemy z 4 samochody pojadą więc tez nie dam jej biec hen przede mnie. Na plac zabaw już nie chodzę bo ona chce do piasku a wiecie jak ten piasek teraz wygląda zimy i mokry. Więc unikam problemu płaczu. Gdzieś między blokami, to od razu na trawnik ale teraz już jest mokro no i te psie kupy :/ Może przesadzam, wyolbrzymiam. Może mój stres i takie wieczne pilnowanie też ją wkurza. Już nie wiem