|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko o Avonie - Część III
Cytat:
Mój TŻ zarabia 7 funtów za godzine a za nadgodziny ma prawie 2x tyle płacone :eeh: - od prawie miesiąca ma codziennie po 4 godziny nadgodzin (pracuje 12 zamiast 8) wiec tez można łatwo obliczyć jaką kasiorke zarabia . A nic praktycznie nie robi - obija sie i ciągle do mnie dzwoni i smsuje. Raz sie zdarzyło, że w nocy wysłał mi smsa: kochanie, kazali mi pracować! Gdy byłam u niego 2 tygodnie w lutym, to kupiłam super tuniczkę za 1 funta czyli niecałe 6zł - przeceniona była z 10 funtów. Ale ta sprawa z cenami to nie tylko w Avonie - wszystkie kosmetyki które "sprawdzałam" kosztowały tyle samo co w pl. TZ sie wkurzał jak sie zastanawiałam czy kupić coś za 2 funty - dla mnie to były 2 godz pracy a dla niego ok 20 minut
|
|
#3392 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo u nas,w Polsce, placi się za marke,a nie za produkt... |
|
|
|
|
#3393 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuję bardzo
i przepraszam, ale wcześniej nie zauważyłam odpowiedzi
|
#3394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3395 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
).Nie chce nawet myslec ile kasy odlozy, zwlaszcza ze utrzumuja ja tam calkowicie rodzice. A co do kosmetykow to pamietam jaka mine mialam w perfumeriach(widac bylo od razu,ze jestem ze Wschodu heheh ).Perfumy za 30-40 euro, a u nas 300, 400 zl A ciuchy--- przyjechalam z walizka markowych i w ogole tego nie odczulam finansowo...Niby mamy gospodarke rynkowa,ale tam czulam sie jakbym przyjechala z glebokiego PRL-u ![]() Ponarzekalysmy sobie
|
|
#3396 |
|
Rozeznanie
|
ja tak samo, zawsze miałam termin na poniedziałek, a paczkę dostawałam w sobote rano
|
#3397 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jeszcze przemysle czy warto sciagac to z Ameryki dla 1 torby kilku balsamow i dezodorantow w kulce- czy warto zachodu.
|
|
#3398 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3399 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3400 |
|
Raczkowanie
|
Ja się zadowolę polskim Avonem. Choć bardzo mi się podobają kolory poczwórnych cieni a Avon cienie to akurat ma świetnej jakości, to jednak w sumie nie warto. Tyle jest sklepów z kosmetykami innych firm - również dobrych, że mi się to zupełnie nie kalkuluje. Ale jeśli ktoś lubi wrażenia
, lub planuje sporo kupić to nie widzę w tym nic złego. Sama podrzuciłam linka szwagierce i spytam czy coś by chciała.I nie mam nic przeciwko butom czy stanikom w katalogach, czemu nie? Zwłaszcza, że kozaczki mają miodzio
|
|
|
|
#3401 |
|
Konto usunięte
|
no mi akurat się nie podobaja
|
|
|
|
#3402 |
|
Joanna d'Moder
|
Avon znowu przegina.Ale jestem zła.Odebrałam wczoraj paczkę,a w środku ani widać panoramy,katalogu,gazetki ,ulotki itd.Gdybym nie kupiła jednego katalogu "na zapas" to wogóle nic bym nie miała
.
|
|
|
|
#3403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3404 |
|
Konto usunięte
|
istne chamstwo. inaczej tego nie nazwe.
napisz skarge.
|
|
|
|
#3405 |
|
Joanna d'Moder
|
tak też zrobię
|
|
|
|
#3406 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że planujecie zakupy z amerykańskich katalogów
![]() Ciekawa jestem jakie są ich kosmetyki. Podobają mi się te mleczka do ciała z Naturalsów i z kolorówki parę rzeczy, ale nie będę zamawiać narazie nic.
|
#3407 |
|
Raczkowanie
|
Miałam nadzieje ,ze dzis dostane paczke z II terminu kat 9.bo tydzien temu,na I termin miałam własnie w sobote.Szkoda bo tak na nią czekałam.
|
|
|
|
#3408 |
|
Zakorzenienie
|
mnie z katalogu usa zainteresowaly tylko kolczyki z kotkami
moze uda mi sie je przez znajoma sciagnac bo dla 1 kolczykow nie warto doplacac 10 zl
|
|
|
|
#3409 |
|
Zakorzenienie
|
Czy woda London pachnie tak jak strona pachnąca w katalogu? Bo się nad nią zastanawiam, ale nie do końca dowierzam tym pachnącym stronom
|
|
|
|
#3410 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3411 |
|
Konto usunięte
|
pachnie tak samo bez obaw
|
|
|
|
#3412 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;4873952]pachnie tak samo bez obaw
[/quote]Dzięki Wam ![]() To może wezmę. Zobaczę jak tam rozplanuję zakupy
|
|
|
|
#3413 |
|
Raczkowanie
|
Czemu miałoby mi być głupio?
Ceny są Avonowskie, jak w sklepie, ustalone z góry. Niczego nie "ciągnę", na nic nikogo nie namawiam i nie ściemniam - jak coś jest kiepskie to mówię. Kupuję katalogi, próbki, torebki, gratisy, jak mała przesyłka to placę za spakowanie, poświęcam na to swój czas, płacę za bilety autobusowe by dowieźć produkty itd. Moja mama będzie kupowała sobie w sklepie z upustem (mieszka w innym mieście), ale reszta normalnie i nie widzę w tym niczego krępującego. Gdybym pracowała w normalnej drogerii to też miałabym się zrzec części wynagrodzenia na rzecz rodziny? Owszem, rodzina dostaje więcej próbek, kupowanych PRZEZE MNIE specjalnie dla nich. |
|
|
|
#3414 |
|
Konto usunięte
|
ja rodzinie sprzedaje z opustem.
|
|
|
|
#3415 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3416 |
|
Raczkowanie
|
Aż z ciekawości wzięłam i policzyłam jakież to zatrważające kwoty "ciągnę" od rodziny. Wszystko notuję więc wiem:
KAMPANIA 8 Zarobek na rodzinie 8,94, na koleżance 9,46 czyli w sumie 18,40. Kupiłam: katalogi, próbki, torebki - w sumie 20,70 KAMPANIA 9 Zarobek na rodzinie 12,39, innego zarobku brak kupiłam: katalogi, próbki, gratis - w sumie 29,91 Faktycznie, okropnie krzywdzę rodzinę ps. zamówienie od rodziny na kampanię 10 wynosi 41,60 - zarobek 8,32 Rany Boskie co ja zrobię z TAKĄ KASĄ
|
|
|
|
#3417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Cytat:
1. Wydaje mi się, że nici z tego będa, bo właśnie na dobra sprawę dla balsamu czy pomadki szkoda zachodu, po pewnym czasie zadziała również zdrowy rozsądek. 2. Lucia żle obloczyłas martusia kalkuluje, że rozbije przesyłke ze stanów na ilośc osób i w tym przypakdu robi się to niesprawiedliwie, bo niektórzy stracą inni zyskają, opócz opłaty ze stanów, dodatkowo poczta polska i koperta bąbelkowa- koszt około 8 złotych. Kalkulując dalej martusia proponuje, że około 10 złoty na osobe przesyłka ze Stanów, kolejna przesyka z Polski z opakowaniem, opłata w banku jesli przelew - wychodzi tego sporo. Poza tym nie bądżmi zbytnio ufni, martusia może się bać nas, że nie zapłacimy, a my martusi, że nie wyslę i znowu kółko. Żeby nie było, nikogo nie obrażam to są tylko moje insynuacje, bo nawet na sprawdzonym allegro można zostacć oszukanym Jesli jednak ktoś został urażony to przepraszam ale moja nieufnośc wynika z czasów w jakich dano jest nam życ 3. Podoba mi się ceria cytrynowa i naturalsy pomarańczowe ![]() 4. JAk się wszystko uda to tez się pisze, ale pierw moja natura pesymisty musiała dac znac ![]() ![]() [1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;4871858]zgadzam się z tobą. to nasz osobisty wybór, ale dlaczego mamy nie pomóc innej konsultantce? i tak ma na pewno duże zamówienia, bo wystawia na allegro te kosmetyki. A to się nazywa ksenofobia ![]() ![]() Swego czasu miałam nawet Avon z Niemiec i coż to ten sam Avon Wy nie wspieracie tylko konsultantki, ale CAŁĄ FIRME, to ten jeden stwór Zobaczcie w domu czy macie produkty firmy Unilever-oni produkuja od jedzenia po srodki do czyszczenia muszli Globalizacja............. .Cytat:
Podobnie robie, prawdziwe perfumy tylko ze strefy bezłcowej lub ktoś mi kupuje gdzieś Poza tym chciałam podziękować dwóm Avonkom Amaretta Poza tym sa to chyba jedyne perfumy z Avonu, które sie tak ślicznie rozwijaa, to jakby połaczenie always z today albo tomorrow ( niestety nie wiem, które sa tak fajne słodki i tez mi się podobaja). Baaa wyczuwam nawet te pomarańcze i nie drazni mnie ta nuta z alwaysu Ja-Mona- kofffana duszyczka, dzieki której ślicznie pachne ![]() |
||
|
|
|
#3418 |
|
Zakorzenienie
|
A ja żałuję że nie wzięłam z Chorwacji tamtego katalogu bo dziewczyny w Omisiu stały ze swoimi katalogami... szkoda
|
|
|
|
#3419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam wielkie zamowienia i "stac" mnie na to aby nie tylko sprzedawac bez upustu ale nie brac od rodziny (oczywiscie tylko domowników, mieszkam z rodzicami i babcia) żadnych pieniazków, poprostu kosmetyki kupuje ja. Ale jesli ktos ma minimalny zarobek to nie róbcie afery ze dorabia sie na rodzinie. ... |
|
|
|
|
#3420 |
|
Konto usunięte
|
no nie mowilam ze sie dorobia,a bo nie wiezdialam jaki to zarobke
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:19.

Wczoraj dzwonila kolezanka ktore jest teraz u rodzicow w Hiszpanii---pracuje jako sprzataczka w kancelarii adwokackiej---uklada papiery, sprzata etc. Dostaje za godzine 12 euro, pracuje 7-8 godzin dziennie---latwo policzyc ile zarabia-kilkaset zlotych dziennie i to jako sprztaaczka
. A nic praktycznie nie robi - obija sie i ciągle do mnie dzwoni i smsuje. Raz sie zdarzyło, że w nocy wysłał mi smsa: kochanie, kazali mi pracować! 
i przepraszam, ale wcześniej nie zauważyłam odpowiedzi

) i nie wycofywać tego co fajne 

Ceny są Avonowskie, jak w sklepie, ustalone z góry. Niczego nie "ciągnę", na nic nikogo nie namawiam i nie ściemniam - jak coś jest kiepskie to mówię.

Poza tym sa to chyba jedyne perfumy z Avonu, które sie tak ślicznie rozwijaa, to jakby połaczenie always z today albo tomorrow ( niestety nie wiem, które sa tak fajne słodki i tez mi się podobaja). Baaa wyczuwam nawet te pomarańcze i nie drazni mnie ta nuta z alwaysu