|
|
#1981 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV
Ja też już pokracznie się poruszam
jak próbuje iść "normalnie" to spojenie po chwili mnie boli. W ogóle w ciąży bardzo na miętowe rzeczy mnie wzięło
|
|
#1982 |
|
Rozeznanie
|
mąż mi znowu na miesiąc wyjechał i zostałam sama
![]() wróciłam z wizyty i mały jakiś mały bo w 35 tyg waży ok 2kg, i wody u mnie w dolnej granicy mam nakaz picia dużo więcej i do tego anemia się przypałętała nosz cholera jasna wykończy mnie ta końcówka ciąży ![]() ogólnie do dupy dzień
|
|
|
|
#1983 |
|
Wtajemniczenie
|
Sasia tu masz przykład jednego z moich cudakow
powstanie z nich karuzelka nad lozeczko Mili
|
#1984 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem nie do zycoa. Bylam u poloznej, endokrynologa,taty,potem jeszcze u dwoch ciotek i normlanie jak wrocilam to leze i mnie wszystko boli.
|
|
#1985 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziqqqq pamiętaj ze waga maleństwa ma swoją granice błędu
a po za tym to i tak ładnie masz w sobie dwa kilogramy czystego szczęścia !!
|
#1986 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak jak Inka pisze jest jeszcze granica błędu, więc Mały może więcej waży. Kurcze pewnie musisz się jeszcze oszczędzać---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- A wypychasz czymś te zwierzaczki? |
|
|
|
|
#1987 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wagą aż tak się nie martw, tak jak dziewczyny piszą jest granica błędu. Poza tym często można wyczytać, że dziecko miało urodzić się np 3,5 kg a wyszło 3. Cytat:
wszystko sama rysujesz i wycinasz czy masz szablony? ja też chce takie chociaż nie wiem gdzie miałabym przyczepić, ale chcę
|
||
|
|
|
#1988 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie martw się, pij wiecej i niech lekarz to kontroluje Ja znam dwa przypadki, gdzie dziecko urodziło sie w terminie czyli po 38 tygodniu i ważyło 2,5 kg także spokojna głowa, jeszcze sobie dobije na bank! |
|
|
|
|
#1989 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak sobie teraz o tym myślę, to przypominam sobie, że na początku nic nie dawałam chyba, jedynie pieluszkę pod buźkę, żeby było miękko dla małej, no i jak uleje to żeby nie szło w materacyk. potem dałam ceratkę chyba, a podkłady seni miałam na pewno na przewijaku. bo dzisiaj jak sprzątałam w szufladach z pościelą, znalazłam pokrowiec na prześcieradełko taie ogumowane, a myślałam że tego nie mam a tu jednak zonk, no i tak rozmyślałam właśnie o tej ceracie, bo już sama nie pamiętam kiedy ją dałam. ![]() Cytat:
|
|
#1990 |
|
Rozeznanie
|
A kojarzycie coś takiego jak Niebieskie pudełko ( czyli darmowe paczki dla matek z próbkami) po urodzeniu dziecka. Podobno trzeba wypełnić jakąś ankietę w szpitalu. Spodlałyście się z tym?
|
|
|
|
#1991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1992 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W zamian za paczke trzeba bylo wypelnic ankiete, podac swoje dane i potem przychodzilo pelno korespondencji reklamowej.
|
|
|
|
|
#1993 |
|
Raczkowanie
|
Co do śpiworków, to nie wiem czy jest sens kupować coś wcześniej, chyba że nie szkoda wam kasy. Są różne dzieci, moja od maleńkości nie lubiła być przykrywana i jak tylko czuła że coś ją okrywa to się wybudzała (koszmar), śpiworek odpadał, w życiu by w nim nie zasnęła... I znam wiele mam, które z takich powodów nigdy śpiworków nie użyły.
Ni jest to konieczny zakup na pierwszy miesiąc więc myślę, że można się wstrzymać i zobaczyć jakie się będzie miało dziecko ![]() Na pierwszy miesiąc to wystarczy rożek albo bawełniana pieluszka do owinięcia (zgooglujcie sobie "baby swaddle"). Ceratę na łóżku też odradzam podobnie jak ktoś tu już pisał wyżej. Jak przykryjecie materac ceratą to co miało wsiąknąć w materac zostanie na powierzchni i dziecko po prostu będzie leżało w mokrym ubranku (brrrr...). Z dwojga złego wolę mieć obsikany materac. Szczególnie, że nie zorientujesz się od razu że dziecko przesikało pieluchę, może minąć godzina, dwie zanim się obudzisz i sprawdzisz, nie każde dziecko się samo obudzi (moja się nie budziła). Lepiej podłożyć jak pisała Basjenia ręcznik, dodatkową tetrę lub coś innego, a materac potem wysuszyć na swieżym powietrzu i jest gitara
|
#1994 |
|
Zadomowienie
|
in.moja szwagierka dostala w zwszlym roku niebieskie pudelko. Byla w nim m.in butelka aventu i kremy nivea chyba i pampers jakis. Wypelnila ankiete i raz jej tylko przyszla jakas ulotka i tyle. Czytalam, ze ktos tam mial problemy przez to pudelko, bo caly czas akwizytorzy meczyli reklamami z tych firm i nie tylko, w co nie bardzo chce mi sie wierzyc. Co do poruszania sie, to u mnie normalnie, ale moj pecherz cierpi od kopniakow (mala chyba znowy jest glowa do gory
) za to maz mowi wieczorami: choc tu moja mala orko, wiem ze zartuje, bo my wobec siebie jestesmy sarkastyczni i czasami az lekko zlosliwi i mamy duzy dystans do pewnych rzeczy. A ja w sumie przytylam tylko w brzuchu i troche na buzi i plecy, a reszta patyczki. Moja szwagierka tez siebie porownuje do mnie, ale mam to w nosie. Najbardziej nie lubie jak ktos mi mowi co powinnam robic, wtedy kiedy nie pytam o rade. Albo jak podwaza moje zdanie, czyli jak "ale jak zrobisz tak to bedziesz miala jeszcze lepsze." grrr....
|
#1995 |
|
Raczkowanie
|
o macie tutaj dziewczyny:
http://www.babycenter.com/2_how-to-s...by_10347122.bc wystarczy zwykła pielucha bawełniana lub kocyk. Dla mnie to był zbawienny sposób, bardzo się przydał przy pierwszym dziecku i teraz też zamierzam tak samo robić.
|
#1996 |
|
Raczkowanie
|
Chciałabym się poskarżyć i przestrzec, że skorzystałam z tej metody oczyszczania pralki domestosem i octem i efekt "rewelacyjny" bo muszę kupić nową pralkę. Otóż od domestosa po prostu wybuchła, wywaliło korki zrobiło się spięcie piana eksplodowała, armagedon. Dodam że to nie jakiś grat tylko dobra duża kilkuletnia pralka za kupę pieniędzy, z którą nigdy nie było problemu. Dzieci nie próbujcie tego w domu.
|
|
|
|
#1997 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja rowniez mam nakaz picia wiecej, bo za mało pije (kurcz,e nie mam ochoty Cytat:
![]() Wlasnie to co wklejalam to coś w stylu jak to owinięcie pieluszką, tylko ze tak powiem, latwiejszy w uzyciu , dlatego sie zastanawiam, chco niekonieczne te co pokazalam w linku (to tylko przyklad). A może jednak postawie na pieluszkę- na szczeście umiem tak owijać![]() Ja ceraty nie kupuję, tylko widzialam w sklepie takie jakby pokrycie na materac, który niby wchlania wilgoc, ale nie zostawia na wierzchu i materac nie mokry Nawet jak nie uzyje teraz to na pozniej bedzie
|
|||
|
|
|
#1998 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 01:57 ---------- Poprzedni post napisano o 01:56 ---------- Edytowane przez bimbunia_ Czas edycji: 2014-10-31 o 01:59 |
|
|
|
|
#1999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziwne, ze wybuchła. Kilka dziewczyn na wątku tak czyścilo pralki i ok było. Przykre bo kolejny wydatek czeka Tak w ogóle to Dzień dobry. Ja pobudka z mężem ale spać już nie mogę bo nie długo fachowiec przyjdzie poprawić błędy poprzedniego. Ja będę robić rogaliki(SKRZATEK trzymaj kciuki ) Ogółem to się zapomniałam i nie kupiłam zniczy!! oby w marketach gdzieś były jeszcze bo przy cmentarzu to dwa razy droższe są
|
|
|
#2000 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dziękuję za radę, ale chyba i tak zrobię po swojemu i kupię ![]() bimbunia współczuje. Jak Ty zrobiłaś taką wybuchową mieszankę? może za dużo czegoś nalałaś? |
|
|
|
|
#2001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O nie zdecydowanie nie..mój mąż się przerazi jak mu powiem..jest z branży rtv/agd
|
|
#2002 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Wczorajsza wizyta u mojej Pani Dr. zadecydowała o dzisiejszym ściągnięciu krążka w warunkach szpitalnych. Mam wziąć torbę, bo mogę zacząć od razu rodzić. Mamy być na terenie szpitala ok 2h, jeżeli nie będzie akcji, to chyba(?) wracam do domu i czekam, do 2 tyg powinnam się rozwiązać. Dziecko ma ponad 2,5kg dostało zastrzyki na płucka w 28tyg, więc myślę że będzie ok .Dam znać po powrocie do domu, lub po porodzie. Buziaki
|
#2003 |
|
Raczkowanie
|
Bimbunia - o fak. Słabo. Ja kupiłam w Lidlu W5 czy jakos tak do czyszczenia pralki, chyba zrezygnuje z domestosu w takum razie :/
Ja obudziłam sie dziś chora a nic na to nie wskazywalo kaszle strasznie, a ze mam tendencje do zap. oskrzeli to boje się ze znowu się tak skończy juz drugi raz w tej ciąży.Lolcia-kciuki!!!!!!!!! Edytowane przez karooka Czas edycji: 2014-10-31 o 08:28 |
|
|
|
#2004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2005 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2006 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda, że TŻ wyjechał na tak długo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2007 |
|
Zakorzenienie
|
ok 13 mam zadzwonić i się dowiedzieć, czy jest 'bardzo' pracowity dzień i wtedy się umówimy na konkretną godzinę w czasie gdy nie będzie cesarek i innych niespodzianek
więc ciężko powiedzieć .
|
#2008 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz sobie tak pomyślałam, że przez cały ten czas w ciąży ja piję dużo mleka. Wcześniej takiego pragnienia nie miałam, no i w sumie za dużo mi nie wolno ale naprawdę sporo tego pije, czasami to się łapie na około litrze dziennie
a później to rewolucje żołądkowe mam
Edytowane przez Suqub Czas edycji: 2014-10-31 o 08:45 |
|
|
|
#2009 |
|
Rozeznanie
|
Hejo
![]() madziq- nie martw się waga mi sie wydaje prawie normalna tym bardziej ze jest granica błędu, moj w 34tc ważył 2202g wiec 200g więcej ale pamietajmy o tej granicy błędu ![]() lolcia- kciuki ![]() sjero- to dobrze że wszystko ok nawet jakby miała być cc.Dziewczyny a ja rano jak poszłam do toalety to zauwazyłam jakiś śluz jak się wytarłam nie wiem co to było, ale potem znów się to powtórzyło, nie było krwi ani nic tlyko śluz, którego przedtem nie miałam ![]() ide przygotowac obiad, potem na cmentarz i odebrac wyniki badań |
|
|
|
#2010 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Cytat:
?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:49.

jak próbuje iść "normalnie" to spojenie po chwili mnie boli. 

powstanie z nich karuzelka nad lozeczko Mili
masz w sobie dwa kilogramy czystego szczęścia !! 
chociaż nie wiem gdzie miałabym przyczepić, ale chcę

a tu jednak zonk, no i tak rozmyślałam właśnie o tej ceracie, bo już sama nie pamiętam kiedy ją dałam.
ciepłą wodą z płynem do naczyń 
W zamian za paczke trzeba bylo wypelnic ankiete, podac swoje dane i potem przychodzilo pelno korespondencji reklamowej.

dziwne, ze wybuchła. Kilka dziewczyn na wątku tak czyścilo pralki i ok było.
dziękuję za radę, ale chyba i tak zrobię po swojemu i kupię

nie wiem co to było, ale potem znów się to powtórzyło, nie było krwi ani nic tlyko śluz, którego przedtem nie miałam