|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Martucha witaj... Bardzo mi przykro
![]() My dostaliśmy pieniądze z ubezpieczenia, ale ja straciłam ciążę w 30 tygodniu i normalnie dostałam akt urodzenia, z dopiskiem dziecko martwo urodzone, dostałam zasiłek z ZUSu na pogrzeb i w ogóle wszystko jakby dziecko było donoszone. Ech jutro już trzeci raz na Wszystkich Świętych sprzątam mały grobek ![]() Artur strasznie lobuzuje, taki z niego zboj mały potem napisze więcej.
|
|
|
|
#4292 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Witam
I ja dotłaczam do was .Tydzień temu w czwartek była moja pierwsza wizyta u ginekologa myslałam ze to bedzie piekny dzien a tu przy badaniu ginekolog widzi krwawienie przepisała Luteine i leżenie w łóżku po powrocie zaczełam krwawic a w piatek to szkoda gadać pojechałam do szpitala i wczoraj wróciłam po łyżeczkowaniu nie myślałam ze mi sie to przydaży a jednak
|
|
|
|
#4293 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#4294 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
|
#4295 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48740192]Martucha witaj... Bardzo mi przykro
![]() My dostaliśmy pieniądze z ubezpieczenia, ale ja straciłam ciążę w 30 tygodniu i normalnie dostałam akt urodzenia, z dopiskiem dziecko martwo urodzone, dostałam zasiłek z ZUSu na pogrzeb i w ogóle wszystko jakby dziecko było donoszone. Ech jutro już trzeci raz na Wszystkich Świętych sprzątam mały grobek ![]() Artur strasznie lobuzuje, taki z niego zboj mały potem napisze więcej.[/QUOTE]Czas pewnie Wam zleciał i chyba to On jest najlepszym lekarstwem. Wasz Aniołek na pewno pilnie czuwa nad Arturkiem - jak na starsznego brata przystało. Nic sie nie dzieje bez przyczyny chyba.. i ja w tej calej sytuacji staram sie widziec swiatelko w tunelu. Ciężko mi ale moj TZ ogromnie mnie wspiera i jest moja siłą i chyba wiara mi bardzo pomaga. Wierze, ze w przyszlym roku sie powiekszymy ) Patni... przykro mi bardzo ale głowa do góry. Musimy zadbać o siebie i zbierać siły by było wszystko dobrze
|
#4296 |
|
Konto usunięte
|
Maartucha czas to najlepszy lekarz. Nigdy nie zapomnisz, ale z czasem będzie lżej
|
|
|
|
#4297 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Martucha Patn witam was. Przykro mi ze was to spotkało. Czytam was ale nie zawsze wiem co napisac. Duzo tu o dzieciach a ja zielona w temacie. Izka wspolczuje sytuacji z tż. Wiem jak Ci musi byc ciezko. Mam nadzieje ze znajdziesz prace i wszystko sie ulozy. Rena Gryzia trzymam kciuki. A co tam ja tez chce miec Mikołajki. Zapisuje sie. I mam pytanie. Od trzech cykli tydzien przed @ mam niewielkie brazowe plamienia. Co to moze byc? Myslicie ze musze pedzic do ginekologa? Dodam tylko ze my sie nie staramy. Pozdrawiam
|
#4298 |
|
Konto usunięte
|
Ciociami to może być niedomaga lutealna. Nic groźnego, ale wkurza. Poszłabym do gina, żeby się upewnić. No i możesz jeszcze zbadać progesteron jak się zaczną znowu te plamienia. Dziękuję za kciuki
|
|
|
|
#4299 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musze brzuszka dotknąć czy oddycha napewno ![]() brawa za kp ![]() Cytat:
Martucha, Patn bardzo mi przykro
|
||
|
|
|
#4300 |
|
Raczkowanie
|
Gryzia a progesteron to sie nie bada w jakies dni cyklu? Cos tam kiedys czytalam.
Wkurza i to bardzo zawsze mysle ze tydzien wczesniej okres dostaje. ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Gryzia super ta metryczka.
|
#4301 |
|
Konto usunięte
|
Ciociami bada się, po owulce, żeby sprawdzić czy była. A jak są plamienia, to badaniem sprawdza się czy to jest przyczyną.
Dziękuję ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#4302 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niestety co do ubezpieczenia nie pomoge. [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48739393]Rena super, że nie ma plamień dzisiaj ![]() ![]() Zostało mi tylko tło do zrobienia - co myślicie? Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]piekna Cytat:
Leż i odpoczywaj [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48740192]Martucha witaj... Bardzo mi przykro ![]() My dostaliśmy pieniądze z ubezpieczenia, ale ja straciłam ciążę w 30 tygodniu i normalnie dostałam akt urodzenia, z dopiskiem dziecko martwo urodzone, dostałam zasiłek z ZUSu na pogrzeb i w ogóle wszystko jakby dziecko było donoszone. Ech jutro już trzeci raz na Wszystkich Świętych sprzątam mały grobek ![]() Artur strasznie lobuzuje, taki z niego zboj mały potem napisze więcej.[/QUOTE]![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#4303 |
|
Raczkowanie
|
Agatko Ty sie pytalas o malenką.
Wiec po ostatniej wizycie pani dr stwierdzila ze tetnica plucna nie rozwija sie tak jak powinna. Na pytanie czy to moze sie zmienic i jakie są rokowania stwierdziła ze nie jest wróżką. Dlatego brat z bratową muszą poszukac innego lekarza. Cos jeszcze mialam napisac i zapomnialam. ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Gryzia dzieki za odpowiedz.
|
#4304 |
|
Zakorzenienie
|
Patn i Marucha- witajcie- bardzo Wam współczuję strat Maluszków, zostańcie z nami
iza- trzymam kciuki, żeby jednak wszystko się poukładało Berbie- zaproszenia jednostronicowe ze zdjęciem anitka- przy Kasi prawie nie ruszałam się z pokoju - siedziałam przy łóżeczku- biegłam do łazienki lub kuchni jak ktoś przychodził do mnie teraz jak tylko Tosia poje to odkładam ją do łóżeczka, wychodzę z pokoju i zamykam drzwi na klucz aby Kasia nie budziła Tosi albo nie wydłubała oczu...- Tosię zostawiam z elektroniczną nianią- idę zająć się Kasią a na monitorze obserwuję co u drugiej... a ze sprawdzaniem oddychania to mi nie przeszło...czasem wręcz budzę moje dziewczyny aby upewnić się, że wszystko ok
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2014-10-30 o 21:13 |
|
|
|
#4305 |
|
Rozeznanie
|
Ja tak na szybko
![]() Na Mikołajki mnie tez,mnie tez ![]() Renia tak się cieszę,ze ta beta tak rośnie!odpoczywają dużo i nie nie zamartwiaj się niech dziecię rośnie w spokojnej atmosferze![]() My do ubezpieczenia z PZU potrzebowalismy tylko aktu urodzenia,u nas nie było granicy w tyg ciąży,my stracilismy synka w 16 Dopytaj jutro w szpitalu. Nie miej wyrzutów sumienia,to są Twoje pieniądze,mogą się przydać na badania np Przykro mi ze musialyscie tu dołączyć,ale zostanie bo dziewczyny dają duże wsparcie ![]() Ehhhh ide sprzatac...wrócę niebawem ![]() I na szybko zaktualizuje tylko Dzordza tu ze świeżo stworzonym "straśnym dinozualłem"
|
|
#4306 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadrobie sobie potem, a wpadlam zapytac, czy to normalne ze tak bardzo bola mnie krzyze? Dokucza mi to bardzo :-(
|
|
|
|
#4307 |
|
Zakorzenienie
|
hope- nie wiem, przy Kasi mnie bolało wszystko)- codziennie coś innego(krzyża też, przy Tosi praktycznie nic...
dziewczyny jak zaszczepię Tosię na rota ( to jest doustne?) a ona uleje to co? Trzeba powtarzać? mamy się szczepić w przyszłym tygodniu i chciałam tak się umówić aby po szczepieniu pojechać na bioderka ale jak zaczną Tosią okręcać przy usg to mi uleje te szczepionkę.... ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Gryzia- cudna metryczka wieka- Dzordz niezły artysta ![]() Usia obcięta?
|
#4308 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Po prostu tak się stało.Ale Arturek jest moim największym szczęściem i każda z wątkowych AM się takiego szczęścia doczeka ![]() Gryzia super metryczka Ale masz talent...Wieka fajne dzieciaczki ![]() Zebra po takim czasie tym nie uleje, tego nie jest aż tak wiele, a poza tym wchłania się przez śluzówki (tak mi wyjaśniała pielęgniarka), czyli już będzie Tosia dawno zaszczepiona
|
||
|
|
|
#4309 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Ja dziś ide do urzędu i dowiem się czy na pewno nie dostane tego zaległego zasiłku.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#4310 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4311 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety z ubezpieczeniem nie pomogę ale trzymam kciuki, żeby udało się wam to załatwić, pieniądze zawsze się przydadzą. i oby tak zostało ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48739393] Zostało mi tylko tło do zrobienia - co myślicie?[/QUOTE] super! Cytat:
![]() ja dzień przed pierwszą rocznicą ślubu dowiedziałam się, że serduszko nie bije... każda z nas pamięta, z czasem łatwiej sobie z tym radzić... Dla mnie niezwykłą otuchą było i jest to, że wiele AM tutaj ma swoje ziemskie dzieci i jestem pewna, że każda z nas tego szczęścia doczeka - sama obecnie czekam na swoją córeczkę ![]() Cytat:
i za spacery ![]() Cytat:
zostań z nami, będzie trochę łatwiej. Każda z nas rozumie przez co przechodzisz... ![]() Cytat:
co za tekst... trzymam kciuki za Malutką ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4312 |
|
Wtajemniczenie
|
witam chora i zasmarkana
dzisiaj dzień spędzam w łóżku!
|
|
#4313 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez zasmarkana choc to raczej nasilenie takoego ciazowego kataru.
A te plecy... Ludzie kochani, jam ze wsi, tyle czlowiek sie opracowal, naschylal calymi dniami, to wie co to bol plecow, ale to jak mnie nieraz zarwie to jest gorsze niz pierwszy tydzien zbiorow... ;-) Zniose, jak wszystko, nie chodzi o to by pomarudzic, ale po prostu nieco sie zastanowilam i zaniepokoilam, ale jak normalne to czas sie pogodzic
|
|
|
|
#4314 | ||
|
Zakorzenienie
|
hope może ci Bobers po prostu naciska na kręgosłup. mi naciskał na pachwinę i były takie dni, że ledwo chodziłam. a na koniec ciąży przeszło z dnia na dzień.
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48739393] [/QUOTE] zdolniachaCytat:
Cytat:
|
|
#4315 |
|
Zakorzenienie
|
Gryzia - cudna metryczka!
Witam nowe Aniołkowe Mamy |
|
|
|
#4316 |
|
Zakorzenienie
|
Wyobrazcie sobie że dalej nie ma decyzji czy pieniądze mi się należa
![]()
|
|
|
#4317 |
|
Konto usunięte
|
Iza a co oni? Do ministra pisali zapytanie?
|
|
|
|
#4318 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48748961]Iza a co oni? Do ministra pisali zapytanie?
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]kONTAKTOWALI SIĘ Z INNYM UP W KTÓRYM TEŻ nie wiedzą
|
|
|
#4319 |
|
Konto usunięte
|
Jakbyś Ty miała coś zapłacić, to decyzja byłaby w 15 sekund
|
|
|
|
#4320 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.

potem napisze więcej.

musze brzuszka dotknąć czy oddycha napewno 

niech dziecię rośnie w spokojnej atmosferze
coming soon lipiec'2016
za spacery
co za tekst... trzymam kciuki za Malutką