|
|
#2011 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV
bimbunia... Co cie tak napadlo z tym czyszczeniem pralki? Ja swojej nie czyszcze, tylko myje wsyp na proszek, a piore naprawde brudne ubrania mojego meza. Zachowuje tylko odpowiednia kolejnosci od czystszego do brudnego i z powrotem i sama sie wyplukuje -robie cale pranie w jeden dzien, sporo tego, ale to jest dobry sposob na moja pralke, a ciuszki dzieciece pralam przed i po bialym praniu.
kiedys, jak mialam zepsuta i przyjechal fachowiec (modul elektroniczny padl) to mowil zeby nie prac dywanikow z guma, trampek i innych gumowych rzeczy, bo guma sie rozpuszcza, kruszy i oblepia odplyw w pralce, przez to pranie moze byc nieraz "niedoprane" no i w dlugim praniu i wyzszej temp. jest moc, przynajmniej w mojej pralce -pisze w instrukcji co sie najbardziej oplaca. Lolcia.... Trzymam kciuki, oby dzidzi sie nie spieszylo.
|
#2012 |
|
Zakorzenienie
|
Na to wygląda
czyli może być tak jak przepowiadałam .Ja psychicznie byłam już przygotowana na ten koniec października, więc tak tego nie przeżywam. Dziś zaczynam 35tc. więc i tak jest ekstra w porównaniu do możliwości porodu w 24
"Wielkość człowieka polega na jego postanowieniu, by być silniejszym niż warunki czasu i życia." Tymoteusz 23.11.2014r Edytowane przez LoLcIa123 Czas edycji: 2014-10-31 o 09:18 |
|
|
|
#2013 | |||
|
Zadomowienie
|
Madziqq nie przejmuj się wagą malucha, bo mi lekarz mówił, że za każdym razem jak by się przyłożyło sądę do brzucha to wyjdzie co innego
dlatego granica błędu to 0,5 kg. W sumie to lepiej urodzić SN dziecko 3 kg od 4 kg a na mleczku szybko się podtuczy )Cytat:
Cytat:
Cytat:
będziesz pierwszą forumową mamą
|
|
|
#2014 |
|
Raczkowanie
|
Lolcia kciuki !!!! Oby malenstwo jeszcze chociaz troszke wytrzymalo
czekamy niecierpliwie na wiadomosci Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2015 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wstalam o 9 teraz na szybkiego sie szykowac bo na herbatke umowiona jestem i mam poznac kuzyna coreczke ktora urodzila sie 3 tygodnie temu
lolcia kciuki
|
|
#2016 |
|
Raczkowanie
|
Ja tak od dobrego tygodnia podczytuje październikowe mamy i hmm no nie jest łatwo na początku... ale się nie nakręcam. Dzieki nim odkryłam metody dr Karpa - popatrzcie sobie, rzeczywiście ma to sens a na YT jest duzo filmikow które pokazują, ze uspakajanie jego metodami naprawdę działa
![]() Wypilam pierwsza dawke syropu Prenalen i jest mi niedobrze, odbija mi się tym czosnkiem
|
|
|
|
#2017 |
|
Rozeznanie
|
Lolcia o kurcze to trzymam kciuki
może jeszcze Tymek zostanie w brzuszku i wrócicie dawaj znać karooka mówisz o październikowej odchowalni? |
|
|
|
#2018 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Jaaaa Cieeeee !!!! No trzymamy kciuki żeby było dobrze, cokolwiek by to nie oznaczało. Ostatnio poznałam dwój bardzo przystojnych fajnych prężnych facetów, obaj bardzo wcześni wczesniacy z 7 miesiąca A co do tej pralki to ja sama tego nie wymyśliłam tylko tutaj na forum pisała o tym Linka i ja dokładnie jej przepis zastosowałam, z jej pralką nic się nie stało i mówiła chyba że położna jej polecała tak zrobić. Gościu od pralki powiedział że domestos ok ale 2 nakrętki a nie pół litra. No i bądź tu człowieku mądry. |
|
|
|
|
#2019 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dzięki za kciuki
. Na pewno dam znać co i jak ![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Dziewczyny, które znają się na tym co można, a czego nie w ciąży .Można jeść łososia? mama kupiła w biedrze, piszę że wędzony na gorąco w dymie z drzewa jakiegoś tam... Można to jeść? bo mi ślinka cieknie i zanim pojadę jeszcze bym to wsunęła
|
#2020 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czuję się źle, mam gorączkę i gardło mnie boli... |
|
|
|
|
#2021 |
|
Raczkowanie
|
Mysza, jeszcze w poczekalni: "Październikowa juz konczy sie porodowka..."
W niedziele wielki dzien - wreszcze skręcimy mebelki z voxu dla syna bo na razie tylko łóżeczko stoi a caly pokoik czeka zeby go dopiescic ![]() Doloresd łącze się w bólu bo mnie też rozlozylo. Kup prenalen syrop i lykaj 3xdz. A przy okazji zapytam: jak Ci idą ćwiczenia z balonikiem? Edytowane przez karooka Czas edycji: 2014-10-31 o 10:29 |
|
|
|
#2022 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do ćwiczeń - chyba dobrze idzie, zwiększam sobie obwód i ćwiczę 2 razy dziennie. Jak na razie obwód 20 cm. Więc powinnam dobić do 30 cm, jeżeli urodzę na czas
|
|
|
|
|
#2023 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja nie wypełniałam chyba żadnej ankiety, natomiast paczkę dostałam ze szpitala z jakimiś tam ulotkami, próbkami. Cytat:
ja jadam łososia ale nie na surowo. jeśli wędzony na gorąco to teoretycznie można.
|
|
#2024 |
|
Rozeznanie
|
Współczuję z tą pralką Bimbunia
Teraz Was czeka kolejny wydatek Może poszukaj na wyprzedażach z wystawy lub internecieLolcia trzymam kciuki Może Tymkowi nie będzie śpieszno wychodzić...Karooka i Doloresd - życzę Wam zdrowia ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- A czyli te pudełeczka to tylko po to aby nasze dane wyciągnąć i potem ulotkami nas bombardować. Nie lubię czegoś takiego |
|
|
|
#2025 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie wyciagnełam sobie z gaci czop sluzowy całkiem duży i jadę do poloznej
|
|
#2026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daj znać co się dowiesz.
|
|
#2027 |
|
Rozeznanie
|
agata- a jak ten czop wyglada? bo mi tez jakiś sluz rano poszedł. 3mam kciuki oby było dobrze
moze to jeszcze nie poród, dawaj znac ![]() lolcia- ja jadam łososia i to wedzonego na zimno wiec samo zło ale co zrobić |
|
|
|
#2028 |
|
Zakorzenienie
|
A miałam zamiar właśnie na kanapkę go zjeść, bo doszłam do wniosku, że skoro wędzony na gorąco to ok , ale jakoś mi niedobrze, więc chyba sobie daruje, choć wszyscy się objadają
. Tylko nie mówcie, że złapałam jelitówkę, bo chyba umrę, nie znoszę tego dziadostwa !!U nas już zaczyna się porodówka
|
#2029 |
|
Raczkowanie
|
Słuchaj lepiej nie jedz, zaraz już bedziemy jeść wszystko, bo to jednak może być jakieś zagrożenie toksoplazmozą, ALE ja jednego lekarza pytałam i powiedział że można.
|
|
|
|
#2030 |
|
Zakorzenienie
|
Justysia czop to jest taki duży, długi glut, że tak to najprościej opiszę. Raczej nie da sobie tego pomylić ze zwiększoną ilością śluzu
mi odszedł dopiero w szpitalu.
|
#2031 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2032 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się umawiałam z Gabrysią, że nie wcześniej niż 10go grudnia i mam nadzieję, ze Dziewczę me się mamusi posłucha
|
|
#2033 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny wy się tak nie rozładowujcie już :P
ja się z moim małym dogadałam, że ma siedzieć w brzuchy przynajmniej do początku grudnia czyli do przyjazdu ojca bo inaczej nogi zaciskam i na głowie staje a go nie wypuszczam :P chociaż teraz w ogóle terminz usg sie przesunął aż na 16 grudnia ale to pewnie przez tą wagę muszę kupić płyn jakiś do prania i zacząć małego ciuchy prac
|
|
|
|
#2034 |
|
Rozeznanie
|
Lolcia trzymam kciuki, co by nie było i tak będzie dobrze
![]() Bimbunia ja pralkę czyscilam takim środkiem z biedronki chyba do czyszczenia pralek, a potem pranie albo na 60 stopni dzieciowe albo 40 stopni nasze i doprane pachnące. O takiej paczce ze szpitala też czytałam. A co w niej jest to zależy...albo jakieś próbki, pampek jakiś, gazetka ulotki albo jakieś bony czy rabaty na kosmetyki dziecięce. Zależy jaka firma sponsoruje ![]() A ja rycze smarkam od wczoraj ... Weźcie mnie kopnijcie żebym się ogarnęła! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2035 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem dziś ostatni dzień w pracy, w listopadzie będę pracować z domu i mam się pojawić raz w tygodniu - 4 razy w sumie jeszcze.
Też dziś zaobserwowałam więcej śluzu o jakimś brązowawym zabarwieniu. Oby to nie czop, bo ja jeszcze jestem w proszku |
|
|
|
#2036 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teoretycznie czop odchodzi czasem na 2 tyg przed porodem, ale pamiętam, że rodzące po raz drugi na forum napisały, że czop odszedł i lądowały na porodówce tego samego dnia. Daj znać co się dzieje Dziewczyny czopu nie da się przeoczyć To tak jak byście miały w majtkach pół miseczki galaretki ;p
|
|
|
#2037 |
|
Rozeznanie
|
karo- dzięki
ja gluta nie miałąm hehe tylko duużo sliskiego śluzu cokolwiek to moze być, pierwszy raz w ciazy takie coś mam ale nie martwie się jakoś zbieram sie na miasto
|
|
|
|
#2038 |
|
Rozeznanie
|
Lolcia dostałam ostatnio pół kilo łososia wędzonego od teściowej bo była nad morzem. Nawet nie wiem czy był wędzony na zimno czy na ciepło... Jadłam ze smakiem i to w sałatce robiłam pastę i nic mi nie jest
|
#2039 |
|
Rozeznanie
|
tymi rozmowami o łososiu zrobiłyście mi smaka na rybkę
![]() makreli wędzonej bym zjadła o mamuśku ![]() Inka a ciebie już wymasowali w tym szpitalu czy dopiero czekasz :p |
|
|
|
#2040 |
|
Rozeznanie
|
Ja się dopiero witam, nie wiem czemu tak mi się przysnęło
![]() Lolcia, jestem z Tobą myślami, może od razu nie zaczniesz rodzić ![]() Bimbunia, też myłam pralkę domestosem, ale wlałam tylko trochę. ten W5 z lidla u mnie daje radę Agata, jeśli to niezabarwiony czop, to tak jak dziewczyny pisały, możesz jeszcze 2 tyg wytrzymać, oby jak najdłużej i bliżej tp
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:00.

kiedys, jak mialam zepsuta i przyjechal fachowiec (modul elektroniczny padl) to mowil zeby nie prac dywanikow z guma, trampek i innych gumowych rzeczy, bo guma sie rozpuszcza, kruszy i oblepia odplyw w pralce, przez to pranie moze byc nieraz "niedoprane" no i w dlugim praniu i wyzszej temp. jest moc, przynajmniej w mojej pralce -pisze w instrukcji co sie najbardziej oplaca. Lolcia.... Trzymam kciuki, oby dzidzi sie nie spieszylo.

czyli może być tak jak przepowiadałam 

Teraz Was czeka kolejny wydatek