Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-31, 09:07   #2011
Ringo6
Zadomowienie

Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV

bimbunia... Co cie tak napadlo z tym czyszczeniem pralki? Ja swojej nie czyszcze, tylko myje wsyp na proszek, a piore naprawde brudne ubrania mojego meza. Zachowuje tylko odpowiednia kolejnosci od czystszego do brudnego i z powrotem i sama sie wyplukuje -robie cale pranie w jeden dzien, sporo tego, ale to jest dobry sposob na moja pralke, a ciuszki dzieciece pralam przed i po bialym praniu. kiedys, jak mialam zepsuta i przyjechal fachowiec (modul elektroniczny padl) to mowil zeby nie prac dywanikow z guma, trampek i innych gumowych rzeczy, bo guma sie rozpuszcza, kruszy i oblepia odplyw w pralce, przez to pranie moze byc nieraz "niedoprane" no i w dlugim praniu i wyzszej temp. jest moc, przynajmniej w mojej pralce -pisze w instrukcji co sie najbardziej oplaca. Lolcia.... Trzymam kciuki, oby dzidzi sie nie spieszylo.
Kopniaczki 19/40
12.12.14r. <3N<3
Ringo6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 09:15   #2012
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Hej

Czyli dziś już mozesz miec maluszka? Jako pierwsza ?
Na to wygląda czyli może być tak jak przepowiadałam .
Ja psychicznie byłam już przygotowana na ten koniec października, więc tak tego nie przeżywam. Dziś zaczynam 35tc. więc i tak jest ekstra w porównaniu do możliwości porodu w 24

Tymoteusz
23.11.2014r

Edytowane przez LoLcIa123
Czas edycji: 2014-10-31 o 09:18
LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 09:26   #2013
Roksape
Zadomowienie

Madziqq nie przejmuj się wagą malucha, bo mi lekarz mówił, że za każdym razem jak by się przyłożyło sądę do brzucha to wyjdzie co innego dlatego granica błędu to 0,5 kg. W sumie to lepiej urodzić SN dziecko 3 kg od 4 kg a na mleczku szybko się podtuczy )
Cytat:
Napisane przez Chemisette Pokaż wiadomość
A kojarzycie coś takiego jak Niebieskie pudełko ( czyli darmowe paczki dla matek z próbkami) po urodzeniu dziecka. Podobno trzeba wypełnić jakąś ankietę w szpitalu. Spodlałyście się z tym?
Tak. W sumie to ja dostałam dwa pudełka. Niebieskie i fioletowe,a w nim próbki, ulotki i gazetki. W zamian ankieta i dostajesz poradnik na 4 m-ce, 6 m-cy i 12 m-cy plus jakas probka mleka, kaszki, soku itp. Pierwszym razem to nie narzucali się, ale przy drugim dziecku to naciągali na ubezpieczenia, maszynki do golenia itd... a, że dane mieli to od razu tekst " Pani potwierdzi adres to my wyślemy "
Cytat:
Napisane przez bimbunia_ Pokaż wiadomość
Chciałabym się poskarżyć i przestrzec, że skorzystałam z tej metody oczyszczania pralki domestosem i octem i efekt "rewelacyjny" bo muszę kupić nową pralkę. Otóż od domestosa po prostu wybuchła, wywaliło korki zrobiło się spięcie piana eksplodowała, armagedon. Dodam że to nie jakiś grat tylko dobra duża kilkuletnia pralka za kupę pieniędzy, z którą nigdy nie było problemu. Dzieci nie próbujcie tego w domu.
Było umyć ręcznie, lub specjalnym środkiem do czyszczenia pralek lub do odkamieniania i by było ok. Szkoda pralki, współczuję wydatku, zresztą ja od miesiąca bez automatu jestem...
Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Wczorajsza wizyta u mojej Pani Dr. zadecydowała o dzisiejszym ściągnięciu krążka w warunkach szpitalnych. Mam wziąć torbę, bo mogę zacząć od razu rodzić. Mamy być na terenie szpitala ok 2h, jeżeli nie będzie akcji, to chyba(?) wracam do domu i czekam, do 2 tyg powinnam się rozwiązać.
Dziecko ma ponad 2,5kg dostało zastrzyki na płucka w 28tyg, więc myślę że będzie ok .
Dam znać po powrocie do domu, lub po porodzie.
Buziaki
Co tam się dzieje, że trzeba ściągać krążek ?? Trzymam kciuki, może Tymuś jeszcze posiedzi w brzuszku a jak nie to da radę będziesz pierwszą forumową mamą
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 09:35   #2014
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

Lolcia kciuki !!!! Oby malenstwo jeszcze chociaz troszke wytrzymalo czekamy niecierpliwie na wiadomosci

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

27.09.2014 Najszczęśliwsza żonka na świecie
Lili już jest z nami 19.12.2014
Sweet Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 09:46   #2015
alekaz1
Zakorzenienie

Dobry wstalam o 9 teraz na szybkiego sie szykowac bo na herbatke umowiona jestem i mam poznac kuzyna coreczke ktora urodzila sie 3 tygodnie temu

lolcia kciuki
Stary 2014-10-31, 09:51   #2016
karooka
Raczkowanie

Ja tak od dobrego tygodnia podczytuje październikowe mamy i hmm no nie jest łatwo na początku... ale się nie nakręcam. Dzieki nim odkryłam metody dr Karpa - popatrzcie sobie, rzeczywiście ma to sens a na YT jest duzo filmikow które pokazują, ze uspakajanie jego metodami naprawdę działa
Wypilam pierwsza dawke syropu Prenalen i jest mi niedobrze, odbija mi się tym czosnkiem
karooka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 09:55   #2017
mysza88
Rozeznanie

Lolcia o kurcze to trzymam kciuki może jeszcze Tymek zostanie w brzuszku i wrócicie dawaj znać

karooka mówisz o październikowej odchowalni?
mysza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 10:01   #2018
bimbunia_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
miałam na myśli formę amerykańską i odniosłam się do tamtej tradycji... i tak, czytałam
No tak tak, tylko sprostowanie robię odnośnie tego że u nas tego nie było, otóż było tylko kościół zakazał ale święto zmarłych to pozostałość właśnie po pogańskim obrządku

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
Buziaki
Jaaaa Cieeeee !!!! No trzymamy kciuki żeby było dobrze, cokolwiek by to nie oznaczało. Ostatnio poznałam dwój bardzo przystojnych fajnych prężnych facetów, obaj bardzo wcześni wczesniacy z 7 miesiąca

A co do tej pralki to ja sama tego nie wymyśliłam tylko tutaj na forum pisała o tym Linka i ja dokładnie jej przepis zastosowałam, z jej pralką nic się nie stało i mówiła chyba że położna jej polecała tak zrobić. Gościu od pralki powiedział że domestos ok ale 2 nakrętki a nie pół litra. No i bądź tu człowieku mądry.
bimbunia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 10:08   #2019
LoLcIa123
Zakorzenienie

Dziewczyny dzięki za kciuki . Na pewno dam znać co i jak

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Dziewczyny, które znają się na tym co można, a czego nie w ciąży .
Można jeść łososia? mama kupiła w biedrze, piszę że wędzony na gorąco w dymie z drzewa jakiegoś tam...
Można to jeść? bo mi ślinka cieknie i zanim pojadę jeszcze bym to wsunęła

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2014-10-31, 10:08   #2020
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej dziewczyny
Wczorajsza wizyta u mojej Pani Dr. zadecydowała o dzisiejszym ściągnięciu krążka w warunkach szpitalnych. Mam wziąć torbę, bo mogę zacząć od razu rodzić. Mamy być na terenie szpitala ok 2h, jeżeli nie będzie akcji, to chyba(?) wracam do domu i czekam, do 2 tyg powinnam się rozwiązać.
Dziecko ma ponad 2,5kg dostało zastrzyki na płucka w 28tyg, więc myślę że będzie ok .
Buziaki
trzymam kciuki za ciebie

czuję się źle, mam gorączkę i gardło mnie boli...
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 10:09   #2021
karooka
Raczkowanie

Mysza, jeszcze w poczekalni: "Październikowa juz konczy sie porodowka..."
W niedziele wielki dzien - wreszcze skręcimy mebelki z voxu dla syna bo na razie tylko łóżeczko stoi a caly pokoik czeka zeby go dopiescic
Doloresd łącze się w bólu bo mnie też rozlozylo. Kup prenalen syrop i lykaj 3xdz. A przy okazji zapytam: jak Ci idą ćwiczenia z balonikiem?

Edytowane przez karooka
Czas edycji: 2014-10-31 o 10:29
karooka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 10:36   #2022
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karooka Pokaż wiadomość
Mysza, jeszcze w poczekalni: "Październikowa juz konczy sie porodowka..."
W niedziele wielki dzien - wreszcze skręcimy mebelki z voxu dla syna bo na razie tylko łóżeczko stoi a caly pokoik czeka zeby go dopiescic
Doloresd łącze się w bólu bo mnie też rozlozylo. Kup prenalen syrop i lykaj 3xdz. A przy okazji zapytam: jak Ci idą ćwiczenia z balonikiem?
tak prenalen mam obcykany i też mi się odbija paskudnym czosnkiem

A co do ćwiczeń - chyba dobrze idzie, zwiększam sobie obwód i ćwiczę 2 razy dziennie. Jak na razie obwód 20 cm. Więc powinnam dobić do 30 cm, jeżeli urodzę na czas
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 10:50   #2023
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chemisette Pokaż wiadomość
A kojarzycie coś takiego jak Niebieskie pudełko ( czyli darmowe paczki dla matek z próbkami) po urodzeniu dziecka. Podobno trzeba wypełnić jakąś ankietę w szpitalu. Spodlałyście się z tym?
Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Dostałam taka paczuszke i tam kilka probek, smoczek Aventu, jakies kosmetyki, mala woda. Fajnie, ale nic za darmo W zamian za paczke trzeba bylo wypelnic ankiete, podac swoje dane i potem przychodzilo pelno korespondencji reklamowej.
Dokładnie jak pisze Demeter. Trzeba wypełnić ankietę, podać swoje dane i dać zgodę na rozpowszechnianie w celach reklamowych.
Ja nie wypełniałam chyba żadnej ankiety, natomiast paczkę dostałam ze szpitala z jakimiś tam ulotkami, próbkami.

Cytat:
Dziewczyny dzięki za kciuki . Na pewno dam znać co i jak

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Można jeść łososia? mama kupiła w biedrze, piszę że wędzony na gorąco w dymie z drzewa jakiegoś tam...
A to chcesz na surowo zjeść ?
ja jadam łososia ale nie na surowo. jeśli wędzony na gorąco to teoretycznie można.

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 10:53   #2024
Chemisette
Rozeznanie

Współczuję z tą pralką Bimbunia Teraz Was czeka kolejny wydatek Może poszukaj na wyprzedażach z wystawy lub internecie

Lolcia trzymam kciuki Może Tymkowi nie będzie śpieszno wychodzić...

Karooka i Doloresd - życzę Wam zdrowia

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

A czyli te pudełeczka to tylko po to aby nasze dane wyciągnąć i potem ulotkami nas bombardować. Nie lubię czegoś takiego
Chemisette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 11:06   #2025
87agata
Raczkowanie

Właśnie wyciagnełam sobie z gaci czop sluzowy całkiem duży i jadę do poloznej
Stary 2014-10-31, 11:12   #2026
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87agata Pokaż wiadomość
uuu daj znać co się dowiesz.

Stary 2014-10-31, 11:14   #2027
Justyssia87
Rozeznanie

agata- a jak ten czop wyglada? bo mi tez jakiś sluz rano poszedł. 3mam kciuki oby było dobrze moze to jeszcze nie poród, dawaj znac

lolcia- ja jadam łososia i to wedzonego na zimno wiec samo zło ale co zrobić
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 11:15   #2028
LoLcIa123
Zakorzenienie

A miałam zamiar właśnie na kanapkę go zjeść, bo doszłam do wniosku, że skoro wędzony na gorąco to ok , ale jakoś mi niedobrze, więc chyba sobie daruje, choć wszyscy się objadają . Tylko nie mówcie, że złapałam jelitówkę, bo chyba umrę, nie znoszę tego dziadostwa !!

U nas już zaczyna się porodówka

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2014-10-31, 11:17   #2029
bimbunia_
Raczkowanie

Cytat:
Słuchaj lepiej nie jedz, zaraz już bedziemy jeść wszystko, bo to jednak może być jakieś zagrożenie toksoplazmozą, ALE ja jednego lekarza pytałam i powiedział że można.
bimbunia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 11:17   #2030
Karo89
Zakorzenienie

Justysia czop to jest taki duży, długi glut, że tak to najprościej opiszę. Raczej nie da sobie tego pomylić ze zwiększoną ilością śluzu
mi odszedł dopiero w szpitalu.

Stary 2014-10-31, 11:18   #2031
Chemisette
Rozeznanie

Cytat:
Już? no trzymam kciuki, daj znać co i jak
Chemisette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 11:18   #2032
Suqub
Zakorzenienie

Ja się umawiałam z Gabrysią, że nie wcześniej niż 10go grudnia i mam nadzieję, ze Dziewczę me się mamusi posłucha

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 11:27   #2033
madziqqq
Rozeznanie

dziewczyny wy się tak nie rozładowujcie już :P
ja się z moim małym dogadałam, że ma siedzieć w brzuchy przynajmniej do początku grudnia czyli do przyjazdu ojca bo inaczej nogi zaciskam i na głowie staje a go nie wypuszczam :P chociaż teraz w ogóle terminz usg sie przesunął aż na 16 grudnia ale to pewnie przez tą wagę
muszę kupić płyn jakiś do prania i zacząć małego ciuchy prac
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 11:33   #2034
basiabasia989
Rozeznanie

Lolcia trzymam kciuki, co by nie było i tak będzie dobrze

Bimbunia ja pralkę czyscilam takim środkiem z biedronki chyba do czyszczenia pralek, a potem pranie albo na 60 stopni dzieciowe albo 40 stopni nasze i doprane pachnące.

O takiej paczce ze szpitala też czytałam. A co w niej jest to zależy...albo jakieś próbki, pampek jakiś, gazetka ulotki albo jakieś bony czy rabaty na kosmetyki dziecięce. Zależy jaka firma sponsoruje

A ja rycze smarkam od wczoraj ... Weźcie mnie kopnijcie żebym się ogarnęła!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-10-31, 11:35   #2035
miskowa
Zakorzenienie

Jestem dziś ostatni dzień w pracy, w listopadzie będę pracować z domu i mam się pojawić raz w tygodniu - 4 razy w sumie jeszcze.

Też dziś zaobserwowałam więcej śluzu o jakimś brązowawym zabarwieniu. Oby to nie czop, bo ja jeszcze jestem w proszku
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 11:36   #2036
Roksape
Zadomowienie

Cytat:

Teoretycznie czop odchodzi czasem na 2 tyg przed porodem, ale pamiętam, że rodzące po raz drugi na forum napisały, że czop odszedł i lądowały na porodówce tego samego dnia. Daj znać co się dzieje

Dziewczyny czopu nie da się przeoczyć To tak jak byście miały w majtkach pół miseczki galaretki ;p
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 11:36   #2037
Justyssia87
Rozeznanie

karo- dzięki ja gluta nie miałąm hehe tylko duużo sliskiego śluzu cokolwiek to moze być, pierwszy raz w ciazy takie coś mam ale nie martwie się jakoś zbieram sie na miasto
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 11:46   #2038
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Lolcia dostałam ostatnio pół kilo łososia wędzonego od teściowej bo była nad morzem. Nawet nie wiem czy był wędzony na zimno czy na ciepło... Jadłam ze smakiem i to w sałatce robiłam pastę i nic mi nie jest
Stary 2014-10-31, 12:08   #2039
madziqqq
Rozeznanie

tymi rozmowami o łososiu zrobiłyście mi smaka na rybkę
makreli wędzonej bym zjadła o mamuśku
Inka a ciebie już wymasowali w tym szpitalu czy dopiero czekasz :p
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 12:11   #2040
maczuma
Rozeznanie

Ja się dopiero witam, nie wiem czemu tak mi się przysnęło

Lolcia, jestem z Tobą myślami, może od razu nie zaczniesz rodzić

Bimbunia, też myłam pralkę domestosem, ale wlałam tylko trochę. ten W5 z lidla u mnie daje radę

Agata, jeśli to niezabarwiony czop, to tak jak dziewczyny pisały, możesz jeszcze 2 tyg wytrzymać, oby jak najdłużej i bliżej tp

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości