|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Co planujecie kupic a co bedzie modne?
NR bardzo mi się podoba i na mojej skórze pachnie bosko
Promesse też testowałam i na mnie nie pachniał zbyt intensywnie, jak dla mnie może być, ale nie na jesien, raczej na cieplejsze dni
|
|
#32 |
|
Konto usunięte
|
Dla mnie również Promesse jest nieodpowiednie do nadchodzącego sezonu, bo jakieś takie ulotne, lekkie, wiosenne, nietrwałe. I odrobinę banalne, z kwaskową nutą wśród słodyczy.
Niestety, jako "zapach ulicy" typuję Alien i już się boję. Zgadzam się, że jest zabójczo trwały i jedno małe psiknięcie może zwalić z nóg. Chociaż ciekawa to propozycja, alemyślę, że gdyby był firmowany innym nazwiskiem, nie byłby wcale hitem. |
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
W czwartek poznałam Promesse - była to znajomość przelotna, z pewnością się nie zaprzyjaźnimy
.Wczoraj (w piątek) natomiast wpadłam do Sephory z obłędem w oczach i tylko "ochy" i "achy" z siebie wydawałam. Na widok tylu wyczekiwanych nowości of course .Leżą przede mną (na papierkach, żeby nie było nieporozumień) Narciso Rodriguez, Alien, Hypnose i My Queen (ten ostatni z Douglasa ). Zacznę od tego, że Narciso jest tak piękny, jak podejrzewałam i zaczarował mnie (podobnie jak Scent). Alien - jest w wątku o Alienie . Też żywię pewne obawy co do jego ulicznej popularności. Hypnose - w zasadzie nic odkrywczego, taki "przyjemny zapaszek" No i największe dzisiejsze rozczarowanie - My Queen , młodsza siostra mojego ukochanego Kingdom. Flakon w rzeczywistości prezentuje się gorzej niż na zdjęciach, a zapach, pomimo zachęcającego składu jest mdły i nieciekawy. Nie czułam ani fiołków, ani migdałów, jedynie wszechogarniającą i dość męczącą wanilię (którą lubię, ale w innych proporcjach, bądź też w innym zestawie). Z pewnością i My Queen znajdzie swoje zwolenniczki, amatorki słodyczy . Ja jednak pozostanę wierna Kingdom.Wracając do tematu uprzejmie informuję, że mogłabym stać się niezmiernie szczęśliwą posiadaczką któregoś (a najchętniej wszystkich ) z poniższych: - Scent Costume National, - Narciso Rodriguez For Her, - Black Cashmere, - Le Baiser du Dragon (nie znam, ale wiem, że bym chciała ),- Dolce Vita, - Hypnotic Poison, - Desnuda, - kolejnego... Kingdom, bo niepokojąco mało się go zrobiło. |
|
|
|
|
#34 |
|
Wtajemniczenie
|
Opowiem Wam wczorajsza historyjke dot. popularnych zapachow na ten sezon:
Wsrod 4 falkonow ktore przynioslam( Agent, Alien,Rodriquez,Flowerbom b) zainteresowanie od razu wzbudzil- Alien( w sumie wzbudzal przez caly czas "testowania" a to forma, a to zapachem)pozniej Flowerbomb.. potem Agent ( latwe do przeiwdzenia reakcje co dziwne mojemu TZ na mnie podobaja sie wprost oblednie..ale z flakonu nie toleruje. Na szarym koncu Rodriquez... bez zachwytow i kompletnie zadnej reakcji( towarzystwo bylo mieszane czyli mesko -damskie)wiec bez strachu Wizazanki uzywajace N.R - pozostaniecie wyjatkowe
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
1. Flowerbomb jest w Polsce???
2. Co to jest Agent??? |
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już jestem szczęśliwą posiadaczką Rodrigueza i od kilku dni bezustannie nim pachnę. Cudnie zgrał się z moją skórą i na chwilę obecną wyparł ukochanego Cartiera
![]() A na mojej wish-list jest jeszcze... Alien, którego już poznałam i którego jaśminowe nuty niesamowicie na mnie podziałały. Ciekawi mnie My Queen, ale jeszcze nie miałam z nim przyjemności. Za kilka dni wybiorę się do Sephory, żeby jeszcze raz przeniuchać Aliena i zerknąć na pozostałe nowości. A nuż wtedy moja lista życzeń się zmieni
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.2. Agent Provocateur - perfumy producenta najseksowniejszej bielizny na świecie . Podobno baaardzo zmysłowe.
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
ja przymierzam sie do zakupu Not for everybody bruno banani
na jesien i zime planuję kupić flower by kenzo oraz violet angel
|
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
Flowerbomb nie jest dostepny w perfumeriach, mozna spotkac na Allegro, podobno ma być u nas za jakis czas, ale szczegółów nie pamiętam.
|
|
|
|
|
#40 |
|
Wtajemniczenie
|
Flowerbomb dostepny jest w wielu krajach UE od sierpnia
natomiast Agent- od okolo 5 lat- wylacznie w Londynie i Moskwie (!) i w niektorych perfumeriach internetowych.Ciezkie, bardzo zmyslowe, piekne dopiero gdy rozkwitna na skorze- w pierwszym kontakcie- upajajaco- odurzajace do tego stopnia- ze nieznosne.. |
|
|
|
|
#41 |
|
Zadomowienie
|
Mnie sie marza przede wszystkim 24 rue Faobourg Eau Delicate, a takze Narciso w wersji perfum z kuleczka - zwykla edt jest na mnie zabojczo nietrwala, mam sucha skore i zapachy ogolnie sie licho na mnie trzymaja
Z zakupem Narciso pewnie wstrzymam sie do wiosny, bo na razie z kasa krucho, ale nie recze za swoja reakcje na widok Hermesa Poza tym jesien (ta chlodniejsza, bo poki co jeszcze ciesze sie letnimi i kwiatowymi zapachami ) bedzie u mnie pod znakiem starych, dobrych zapachowych "ocieplaczy", a przede wszystkim mojej lipcowej zdobyczy - Celine Oriental Summer, najbardziej smakowitego zapachu swiata ![]() Jesli chodzi o nowosci, to po raz pierwszy mam wrazenie, ze Cacharel wypuscil na rynek zapachowego niewypala! O ile nie przepadam za ostatnimi propozycjami tej firmy -ani Noa, ani Gloria, ani Amor-Amor nie wzbudzaja mojego entuzjazmu- o tyle doceniam ich dopasowanie do potrzeb rynku i w ogole swietny marketing Ale Promesse to juz nieporozumienie - sam zapach jesli wyroznia sie czyms, to tylko na minus, ta kwasna podrobkowa nuta, wrrr. Szczerze mowiac, tym razem watpei, czy nowy Cacharel bedzie takim bestsellerem, jak poprzednie, naprawde... Z innych nowosci - Aliena jeszcze nie wachalam, ale obstawiam w ciemno, ze bedzie modny :P Za to mam nadzieje, ze ulica nie zacznie pachniec City Glam - to IMHO najgorsza propozycja tego sezonu, jeszcze mniej udana niz Promesse
|
|
|
|
|
#42 |
|
Rozeznanie
|
Po pierwszym
napewno kupię Addicta, po serii testów absolutnie przekonał mnie do siebie.Spodobały mi sie Hypnose, nie obraziłabym się gdybym dostałe je na imieniny ![]() Intuicyjnie, bo zapachu nie znam kuszą mnie Flowerbomb (w życiu nie pomyślałabym że będę miała ochote na perfumy o takiej nazwie ) oraz Prada
|
|
|
|
|
#43 |
|
Raczkowanie
|
U mnie na liscie jest ekstrakt perfum Arpege Lanvina i to na pierwszym miejscu. Chetnie wrocilabym tez do Madness. Na razie zadna z nowosci mnie nie powalia na kolana, tak jak rozswietlacz JAipure YSL wiec czekam... Chce dokupic balsam Black Casmire,balsam Shalimar, moze flakonik Desnudy
Sama nie wiem..
|
|
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Co planujecie kupić a co będzie modne?
A ja szukam czegoś nowego. Długo byłam wierna Mademoiselle ale chyba chwilowo mam ich dość. Wchodzę do perfumerii i po powąchaniu 4-5 perfum już nic nie czuję
Chciałabym coś lekkiego i delikatnego. Macie jakieś typy? Zebym wiedziała co wąchać w pierwszej kolejności
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:11.

Promesse też testowałam i na mnie nie pachniał zbyt intensywnie, jak dla mnie może być, ale nie na jesien, raczej na cieplejsze dni

.
, młodsza siostra mojego ukochanego Kingdom. Flakon w rzeczywistości prezentuje się gorzej niż na zdjęciach, a zapach, pomimo zachęcającego składu jest mdły i nieciekawy. Nie czułam ani fiołków, ani migdałów, jedynie wszechogarniającą i dość męczącą wanilię (którą lubię, ale w innych proporcjach, bądź też w innym zestawie). Z pewnością i My Queen znajdzie swoje zwolenniczki, amatorki słodyczy