|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VI
Weekend to cisza
|
#4352 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4353 |
|
Zadomowienie
|
I jeszcze weekend + swieto
|
|
|
|
#4354 |
|
Zakorzenienie
|
A dobrze
ale nie dosiadlam,bo padlismy jak muchy do spanka
|
#4355 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4356 |
|
Zakorzenienie
|
hahah to po tej sytej kolacji tacy ociezali :p haha---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Ja to bym chciala się odrobinę przeterminowac i w styczniu urodzić.chociaż juz teraz jak slonica się czuje :p |
|
|
|
#4357 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ja mam dziś w planach nic nie robienie, tylko do teściów na obiad (jak wroca z cmentarza ok 16-17) wiec biore sie za nadrabianie
|
#4358 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Kinqaa nic nie jadłam jeszcze i bardzo chętnie zjadłabym te Twoje wczorajsze danie ja to bym chciała się przeterminować o 3 dni, by tacie prezencik zrobić a coś mi się wydaje, że Młody to będzie chciał wyjść prędzej
|
|
|
|
#4359 |
|
Zadomowienie
|
A ja mam pytanie, mam nadzieje ze nie zostane zbesztana :-D
Lubie od czasu do czasu wypic lampkę dobrego wina albo domowe babci ;-) i pilam tak średnio raz na tydzień. Teraz jak jestem w ciazy to odstawilam calkowicie alkohol, wiadomo ;-) i planuje karmić dziecko piersia tak dlugo jak sie da, nawet rok. I tak mysle czy az przez rok w ogole nie moge pozwolić na winko np raz w mcu? Wiem ze z mlekiem matki alkohol idzie do dziecka, nie wyobrażan zeby tak truc dziecko. Ale myslalam nad taka opcja aby mleko ściągnąć z cyca, wypic winko i karmić butelka. Alkohol chyba po jakims czasie wyparuje z organizmu matki? Kurcze mam nadzieję ze złą matką nie będę :-( |
|
|
|
#4360 |
|
Zakorzenienie
|
lilijka
za wizyte. Niezły psikus z dziewczynką hehe. A ja myślałam, ze mozliwa jest tylko pomyłka w drugą stronę.To ja nie wiem jak ja robie ze mi wyszło ponad 400 ![]() bajlaga ja nie pamietam czy miałam to bgs, ale teraz mam coś dodatkowego do zrobienia, ale nie potrafie tego rozszyfrować ![]() ewka super, ze termometr już jest a który był polecany, bo miałam w zakładkach ale mi wcięło ![]() dusiolka ja w grudniu to się chyba nie ruszę już. Teraz mi cięzko, a jak pomysle, ze za miesiąć czy półtora mam prac a później stać i prasować to aż mi sie słabo robi. Dobrze ze mama obiecałą poprasować. Teraz ciężko mi kolacje zrobic wieczorem :mdlje: Ty to ptzynajmniej wiesz co na co pomaga hehe. Dobrze Ci tak Tzn nie ze chora, tylko ze wiesz jak zaradzic a ja sie męczę z moją wysypką i swędzi jak diabli ![]() eirene zdrówka Wam życzę ![]() no sprawdze sprawdze. Asia moze żurawinke jedz?' mój jeszcze jest wklęsły, ale nie aż taki głęboki jak przed ciążą ![]() kinqaa ulala ![]() charliss co wy macie z tymi snami heheja sie obawiam ze koło gwiazdki, albo sylwka moge sie rozpakować juz hehe, chociaz wolałabym po nowym roku ![]() ewka ja też miałam mieć wizytę po 4 tygodniach, czyli 20.11, ale ze moja gin bedzie na jakimś szkoleniu, to dała mi na tydzień wcześniej. szczeperka ja bym nawet tych 200km nie przejechała bez siku ![]() suszarka mi prenalen początkowo też nie pomagał, ale po 3 dniach przeszło spróbuj też inhalacje z majeranku ![]() tommorow co kupiłaś ![]() simone za 8 miesiąć ![]() No jakoś nadrobiłam ![]() Ja na 99% nie ide na cmentarze dziś. U nas nie da sie przejechać, a dojść nie dojde, bo to kilka km i mamy groby na dwóch w różnych częściach miasta. Ok 17 idziemy na obiad do teściów (ma byc tez szwagier z żoną wiec nie wiem jak wysiedze, skoro ciagle jestem w pozycji półleżącej hhe) i moze pozniej skoczymy jesli nie bedzie korków. A jak nie to jutro, bo o 11,.30 mamy msze za babcie małża, to po kościele oblecimy cmentarze juz na splokojnie mysle ![]() U nas wczoraj na kolacje sałatka grecka trochę zostało, wiec zrobie sobie tosta i zaraz zjem na śniadanie ![]() A w ogóle miałam cięzką noc. Cały wieczor nie mogłam się ułożyć, bolało a raczej ciągnęlo mnie pod prawymi żebrami, a cała noc przeleżałam na lewym boku bo inaczej sie nie dało. Jestem jak z krzyża zdjęta ![]() boze jak te 2 miesiące mają tak wyglądać to a właśnie w tym czasie(32 tydzien) moja bratowa urodziła nasze kruszynki
Choć ciężko mi to idzie, walczę ze słabościami ![]() O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta. Leoś 29.12.2014 Edytowane przez ma.ko Czas edycji: 2014-11-01 o 08:52 |
|
|
|
#4361 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jak będziesz chciała się napić więcej to możesz odciągnąć i karmić z butelki jeżeli dziecko zechce z niej pić albo możesz podać mm. Ja nie piję jak jestem z dzieckiem bo uważam że zawsze musi być ktoś trzeźwy w razie czego a że mnie nie ciągnie do alkoholu to dla mnie to nie problem ![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4362 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wyobrażam sobie karmić piersią i wypić chociażby lampkę wina czy piwo a jak odciągniesz z cyca i do butli to przecież to jest tak samo jak bezpośrednio z cycka
|
|
|
|
|
#4363 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4364 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale ja bym zrezygnowała w ogóle.
|
|
|
|
|
#4365 |
|
Wtajemniczenie
|
Hefitka - słyszałam że mleko może stać do 2h tylko... także nie wiem czy Twój plan jest wykonalny...
|
|
#4366 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Byłam u znajomych ostatnio co mają 2 m. Tymusia i jego mama wypiła lampkę wina tuż po karmieniu, pielęgniarka środowiskowa jej powiedziała, że są małe szanse aby taka ilość alkoholu dostała się do pokarmu. A mi się marzy rum przywieziony Meksyku i na pewno jak już mały będzie większy zrobie sobie dzień off chociaż myślę, że po tak długiej abstynencji jeden drink mnie ulula.
|
|
|
|
|
#4367 |
|
Rozeznanie
|
hej
|
|
#4368 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to małej się nie spieszyło
|
|
#4369 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hejo
nocka cała przespana hurra ![]() chyba leki i antybiotyk zadziałał ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
choć raz na jakiś czas ale to po jakiś 3 miesiacach jeśli dalej będę karmicCytat:
o matko w 32 tygodniu urodziła..... szybko no ale przy bliźniakach to częste lecę sprzątać trochę
|
|
#4370 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie spalam.do 5:p
Niepotrzebnie wypilam kawe w ciagu dnia i totalnie nie chcialo mi sie spac:p
|
#4371 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kurcze nie wiem jak Ci z tym pomoc.. payU dziala tak ze Cie powinno przeniesc do strony banku (wybierasz w jedym z pierwszych krokow np. place z PKO, platnosci Getin itp) i przenosi Cie do Twojego systemu bankowego - normalnie sie logujesz, po zalogowaniu jestes w swoim systemie bankowym ale "uproszczonym" - powinno Cie przeniesc do wypelnionego do przelewu formularza, nic tam nie wpisujesz tylko akceptujesz, autoryzujesz platnosc zgodnie z zasadami przyjetymi w banku, dajesz zakoncz lub wyloguj i powinno byc ok… Cytat:
co do karmienia - oczywiscie bezwzglednie nie wolno karmic bezposrednio po tym jak sie wypilo alkohol, natomiast gdzies czytalam (w jakiejs madrej ksiazce czy poradniku ) ze mozna mleko sciagnac po wypiciu %, wylac i dopiero nastepnym nakarmic, no albo podac mm to jest wtedy bezpieczne. Tylko ze oczywiscie mowa o ilosci alkoholu jak kieliszek wina, a nie setka wodki. Powiem szczerze ze sie w temat nie wczytywalam bo mnie nie interesowal gdyz nigdy duzo nie pilam a teraz na czas karmienia raczej watpie zeby mnie do tego ciagnelo. Prawda jest taka ze od kiedy zyje w absolutnej abstynencji, to moje zycie ma naprawde lepsza jakosc, zaobserwowalam to na wielu plaszczyznach. Do czasu ciazy pilam kieliszek wina raz-dwa w miesiacu wiec powiedzmy szcezrze ze i tak to odstawienie alkoholu nie bylo nie wiadomo jakim szokiem dla organizmu, ale i tak czuje duza roznice. |
||
|
|
|
#4372 |
|
Rozeznanie
|
Eirene, u nas te noc przespana. Młody wstał tylko o 00:30 na mleko i został w swoim łóżku do 6:30
![]() Kolejne trzy posypały się na listopadówkach. Ich miesiąc się zaczął.
|
|
#4373 |
|
Zadomowienie
|
tak dokladnie mowac to chodzi o to ze nie wystarczy odczekac, tylko koniecznie mleko po wypiciu alko trzeba sciagnac...
|
|
|
|
#4374 |
|
Zadomowienie
|
Rozumiem
w kazdym razie ja się tylko pytam, moze oczywiście tak być ze czasie karmienia w ogóle nie bedzie mi sie chciało pić ;-)
|
|
|
|
#4375 |
|
Zadomowienie
|
nie no spoko
jak sie natkne jeszcze raz na ten akapit/artykul to cos pocytuje bo teraz nie pamietam gdzie to bylo
|
|
|
|
#4376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podam na swoim przykładzie, przez pierwsze 6mscy malutki jadł nawet i co godzine, lacznie w nocy, więc nawet nie miałam ochoty na zadne alko po drugie bałam się, ze będąc lekko pod wpływem nie obudze się do małego albo co gorsza go przydusze, bo na mnie alko działa bardzo rozluzniajaco i śpię jak zabita. Po pół roku, gdzie przesypial całe nocki po nocnym karmieniu jak najbardziej winko czy połowa piwa, bo niestey ciągle trzeba być na posterunku. Co do alkoholu utrzymujacego sie we krwi to nie pamiętam, ale bodajże są to dwie godziny, także nawet jak odciagniesz to ciągle musisz pamiętać o tym, ze jak ominiesz jedno karmienie lub nie odciagniesz, laktacja moze zwolnić. |
|
|
|
|
#4377 |
|
Zadomowienie
|
No tak
zobaczymy jak często Leosia bede karmić :-D
|
|
|
|
#4378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ni właśnie tego sie obawiam wuj, ale miałam. Trochę czasu żeby odpocząć hehe. Ją juz wstawilam pranie, zagniotlam ciasto i zaraz ją mąż pojedzie zapalić znicze rovmoze poscieram kurze ![]() Witaj w klubie. Ją sie całą nic krefilam, ale jak ok 4 poszłam na soku to juz całkiem po spaniu było.
|
|
#4379 |
|
Rozeznanie
|
ja to bym chciala urodzic 1.01 w nasza rocznice termin mam 8-10.01 ale obstawiam i czuje ze bedzie juz w grudniu z nami
|
#4380 |
|
Zakorzenienie
|
A co do karmienia i picia, to jeszcze nie wiem. Może sie zdarzy tak że nakarmie i wypije lampeczke a później dopiero za kilka godz ale to na pewno nie przy noworodki. Zwłaszcza że faktycznie jedno z rodziców przy takim maluchy musi być zupełnie trzezwe. Ale czasem teraz chce mi sie winka czy drineczka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.

ale nie dosiadlam,bo padlismy jak muchy do spanka
to córci się nie spieszyło
hahah to po tej sytej kolacji tacy ociezali :p haha
a coś mi się wydaje, że Młody to będzie chciał wyjść prędzej
za wizyte. Niezły psikus z dziewczynką hehe. A ja myślałam, ze mozliwa jest tylko pomyłka w drugą stronę.
a ja sie męczę z moją wysypką i swędzi jak diabli 

mi prenalen początkowo też nie pomagał, ale po 3 dniach przeszło
nie wyobrażam sobie karmić piersią i wypić chociażby lampkę wina czy piwo

) ze mozna mleko sciagnac po wypiciu %, wylac i dopiero nastepnym nakarmic, no albo podac mm to jest wtedy bezpieczne. Tylko ze oczywiscie mowa o ilosci alkoholu jak kieliszek wina, a nie setka wodki.