|
|
#2101 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV
Szczerze? Zupełnie sobie tego nie wyobrażam..ludzie nie mają wyczucia no na prawdę. Ja bym była dość mocno zniesmaczna, bo może i to nie wasze mieszkanie ale jednak w nim mieszkacie i.macie prawo decydować. Nawet nie chodzi o obsługę gości ale polog niemowlę i tyle ludzi w domu..:-/
|
#2102 |
|
Rozeznanie
|
Olcia a szwagier daleko mieszka, że aż na tyle dni się do Was wybiera? tak jak dziewczyny piszą, zero wyczucia
|
|
|
|
#2103 |
|
Raczkowanie
|
Oni w Gdyni my w Poznaniu wiec troche daleko... siedze i pol wieczora placze bo tak mam humor spieprzony tym.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2104 |
|
Rozeznanie
|
Zamiast Świąt Bożego Narodzenia mogli wybrać Święta Wielkanocne. Dla Ciebie duży plus bo już Mała była by trochę odchowana a Ty byś doszła do siebie
|
|
|
|
#2105 |
|
Raczkowanie
|
No mogli ale widzisz. Zawsze bylo na zmiane raz wielkanoc raz boze narodzenie a.w tym roku na.zlosc chyba i to i to...
|
#2106 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny,
dawno mnie nie było, trochę nie miałam czasu, do tego tz'ta tata w szpitalu, stan cięzki ale stabilny i jakoś tak wyszło ![]() na szybko mi któraś streści co słychać? któraś się rozpakowała, jak Lolcia, Inka? wszyscy zdrowi?
|
#2107 |
|
Rozeznanie
|
Popros tz, zeby pogadał ze szwagrem i dał mu do zrozumienia, ze taka kilkudniowa wizyta z dziecmi może byc dla Ciebie męcząca. powinni zrozumiec. jak juz tak bardzo chcą zostać na kilka dni, to powinni wynająć sobie hotel (ja bym tak zrobiła).
dobrze, ze do mnie rodzina ma daleko ![]() Minka- wszystkie dzieci siedzą w brzuchach Inka w domu (straciła masaż ) a Lolcia bez krążka tez w domu ![]() i zycze duzo zdrówka dla taty tz, wiem ile to stresow jak ktos bliski ląduje w szpitalu :/ Edytowane przez sasia25 Czas edycji: 2014-10-31 o 22:01 |
|
|
|
#2108 |
|
Rozeznanie
|
Sweet Olcia ja sobie tego po prostu nie wyobrażam
Jak tak można? Czy żona szwagra nie pamięta już jak to jest zaraz po porodzie? Ona sama nie wpadła na to, że to beznadziejny pomysł? Nie wiem, ale ja chyba w tej sytuacji ze szpitala jechałabym od razu do domu rodzinnego i na święta i na Sylwester, a po ich wyjeździe wróciłabym dopiero do "domu" w którym mieszkacie.
|
#2109 |
|
Raczkowanie
|
Szwagierka miala dwie cesarki po ktorych szybko wrocila do siebie wiec nie jest do konca swiadoma jaki to wysilek...
|
#2110 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Minka - współczuje odnośnie teścia życzę żeby jak najszybciej odzyskała zdrowie
|
|
|
|
|
#2111 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2112 |
|
Rozeznanie
|
Szpital zapewniał kosmetyczkę i fizykoterapeutkę, akurat w dniu wyjścia miała mieć masaż
|
|
|
|
#2113 |
|
Zakorzenienie
|
Bo Ona to w SPA była a nie w szpitalu
OLCIA każda kobieta inaczej znosi poród i nowa sytuację więc szwagierka mimo wszystko powinna zrozumieć Twoją sytuację.
|
|
#2114 |
|
Wtajemniczenie
|
Patrzcie je jakie zolzy
|
#2115 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oby siedział jeszcze ile trzeba![]() Cytat:
A moze oni specjalnie tak Ja to jestem chamska i bym zrobila by nie przyjeżdzali, no ale to ja![]() Sasia kiedy sie wybierasz po ten spiworek? Pochwal się jak kupisz ![]() Ja dziś poszłam i wreszcie znalazłam takie jaki mi sie podobają, ale cena już taka, że nam sie w oczach zakręciło, a raczej jakoś specjalnie oszczędni nie jesteśmy ![]() Zakupiłam sobie cieplejsze spodnie dla cieżarnych, choc długo sie opierałam- kurcze, nie wiem jak Wam, ale mi starsznie szkoda nakupowywać takich ciuchów (gdybym chodziła jeszcze do pracy to co innego), więc kupuje tylko po 1 sztuce i to najtaniej
|
||
|
|
|
#2116 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
extra akcja ja w ramach SPA byłam dziś kolejny raz na woskowaniu bikini ![]() było prawie pełne, darłam się jak ostatnio
|
|
#2117 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju, podziwiam. Ja bym nie dała rady takiego rwania znieść.
|
|
#2118 | |
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
to ile ten spiworek kosztował, że Was powstrzymało? bo ja widzę w tk maxx takie po 15-25 euro, nawet drozszych nie widzialam nigdy, chyba, ze np w mothercare czy mamas&papas, ale tam ceny moim zdaniem są przesadzone i czekam na zimowe wyprzedaże ![]() A jakie to cieplejsze spodnie? ja już nie bede kupowac ubran dla ciezarnych, bo nie ma sensu na ostatnie 5tyg, kiedy bede sie juz ograniczac do krotkich spacerow. aaaa w sklepach jest ciepło ale też mi szkoda kasy na takie ciuchy i mam tylko jeansy i 2 pary leginsow ciążowych jakos daje rade, obkupie sie po porodzie
|
|
|
|
|
#2119 |
|
Zakorzenienie
|
Olcia zgadzam się z.dziewczynami ja bym sobie nie dała
![]() Inka a woskowania bikini nie.proponowali w tym "spa" ? :-D Minka ja idę w nastepnym tygodniu :-D teraz się bałam ze.poród wywolam ale wtedy.będę już miła skończone 36 tc więc luz :-D taki przedsmak porodu ![]() ---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ---------- Ja też.już nie.kupuje ciazowych. Wczoraj kupiłam torebkę w monari była przecena -30% :-D i szalik w medicine :-D Torbę dzisiaj spakowalam także jestem gotowa jak coś
|
#2120 |
|
Rozeznanie
|
Ja nie wiem czemu, ale od dluzszego czasu marze o koszuli w czarno-czerwoną krate
ale taka fajną, mięciutką, wsadzaną do spodni. widzialam takie jak bylam ostatnio w pl. tutaj juz nie, ale mam nadzieje, ze gdzies znajdę wiem, fajne mam marzenie ![]() Minka, to krysia juz przygotowana do porodu?
|
|
|
|
#2121 |
|
Raczkowanie
|
Gadalam z mezem i powiedział ze bedzie mnie wspierał i nie da sie szwagierce wpierniczac w kwestie opiekii nad nasza coreczka a i powiedzial ze nie ma mowy o skakaniu przy gosciach on sie wszystkim zajmie z tesciowa
ja mam odpoczywac i regenerowac sily po porodzie. Jednak sie mylilam i mogr liczyc na jego pomoc i wsparcie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2122 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A takie dla noworodka zaczynają sie od 35e w górę, a te co mi podpasowaly to 68e- wliczając ze trzeba 2 i to na krótki okres to mi sie nie uśmiecha ![]() Cieple to dzinsy Bo mam tylko jedne spodnie ciążowe z takie letniego materiału, że można było przy +30 stopniach chodzic Teraz niestety za chłodno, wiec smigam na okrągło w rajstopach i sukienkach Leginsy mi tesciowa jedne ciążowe kupila, ale nie lubię ich
|
|
|
|
|
#2123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2124 |
|
Rozeznanie
|
A i kupiłam sobie koszulke nocną z Tchibo z biobawelny (taka : http://www.tchibo.de/nachthemd-p400059013.html) z planem wziąc do szpitala, ale kurcze, przydało by sie jednak cos z głebszym dekoltem
|
|
|
|
#2125 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
To zaopatrzysz się jak na gromadke dzieci tymi okryciami a ja spiworek kupie jeden, bo wlasnie po swietach zaczynaja sie wyprzedaze, a do tej pory i tak mała pewnie będzie spac w rozku Ja lubie leginsy, szczegolnie te ciążowe a jeansy pewnie jeszcze ponosimy troche po porodzie więc dobrze, ze kupiłaś jak nie miałaś żadnycha koszula ładna, tylko chyba te guziki sie nie odpinają? ja mam jedną na porod i chyba wiecej nie kupie, bo po porodzie planuje przebrac sie w pizame-spodnie i bluzka rozpinana Edytowane przez sasia25 Czas edycji: 2014-11-01 o 00:01 |
||
|
|
|
#2126 |
|
Wtajemniczenie
|
Trusiulandia - pierwszy raz idziesz? Ja też się bałam, że urodzę, ale było ok, nawet Małą to pobudziło
koleżanka, która mi to robiła też rodzi w grudniu i sama chodzi na woskowanie do swojej koleżanki, mówi, że w ciąży bardziej boli. Nawet sama niedługo idzie, więc się nawet ze mnie nie śmiała Za jakieś 3-4 tyg. jak nie urodzę to będę musiała iść na poprawkę, ale mam nadzieję, że już będzie coraz lepiej ![]() Spać już nie mogę, idę na sniadanko i książkę poczytać
|
#2127 |
|
Rozeznanie
|
Nie śpię od 4... Pierwszy atak paniki za mną, jakoś skumulowały się te wszystkie lęki i obawy, nie tylko o to jak sobie poradzę z małym, ale nocą nawet najdrobniejsze problemy urastają do rangi tych nierozwiązywalnych. Chyba musiałam to wyrzucić z siebie, biedny ten mój mąż
już mi lepiej... Powiedzcie, że to hormony
|
#2128 |
|
Zakorzenienie
|
Witam. Też nie śpię...
MACZUMA co do ataków paniki też już jeden przeżyłam Wczoraj mąż zapytał czy boję się porodu...?! Hm no boję się i różne argumenty się na to składają. Mama wczoraj poszalała w SH i ubranek jak na razie starczy mi dla Małej.
|
|
#2129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coś czuję że będę ryczec z bólu Fatalnie spalam i jeszcze mnie brzuch/żołądek bolał najadlam się wszystkiego co.się dało i mam..tz mi o 3 w nocy herbatę robił
|
|
#2130 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki
tez Was tak biodra bolą w nocy? Ja mimo rogala i dodatkowej poduszki miedzy kolanami ledwo moge sie ruszac rano Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:18.

Inka w domu (straciła masaż
) a Lolcia bez krążka tez w domu 

Jak tak można? Czy żona szwagra nie pamięta już jak to jest zaraz po porodzie? Ona sama nie wpadła na to, że to beznadziejny pomysł? Nie wiem, ale ja chyba w tej sytuacji ze szpitala jechałabym od razu do domu rodzinnego i na święta i na Sylwester, a po ich wyjeździe wróciłabym dopiero do "domu" w którym mieszkacie.

A moze oni specjalnie tak
wiem, fajne mam marzenie 
Leginsy mi tesciowa jedne ciążowe kupila, ale nie lubię ich