Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-31, 21:07   #2101
Trusiulandia
Zakorzenienie

Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV

Szczerze? Zupełnie sobie tego nie wyobrażam..ludzie nie mają wyczucia no na prawdę. Ja bym była dość mocno zniesmaczna, bo może i to nie wasze mieszkanie ale jednak w nim mieszkacie i.macie prawo decydować. Nawet nie chodzi o obsługę gości ale polog niemowlę i tyle ludzi w domu..:-/

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Julianek 16.12.14r. 5.05!
Trusiulandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 21:31   #2102
sasia25
Rozeznanie

Olcia a szwagier daleko mieszka, że aż na tyle dni się do Was wybiera? tak jak dziewczyny piszą, zero wyczucia
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 21:32   #2103
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

Oni w Gdyni my w Poznaniu wiec troche daleko... siedze i pol wieczora placze bo tak mam humor spieprzony tym.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

27.09.2014 Najszczęśliwsza żonka na świecie
Lili już jest z nami 19.12.2014
Sweet Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 21:50   #2104
Chemisette
Rozeznanie

Zamiast Świąt Bożego Narodzenia mogli wybrać Święta Wielkanocne. Dla Ciebie duży plus bo już Mała była by trochę odchowana a Ty byś doszła do siebie
Chemisette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 21:51   #2105
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

No mogli ale widzisz. Zawsze bylo na zmiane raz wielkanoc raz boze narodzenie a.w tym roku na.zlosc chyba i to i to...

Stary 2014-10-31, 21:55   #2106
minka26
Wtajemniczenie

hej dziewczyny,
dawno mnie nie było, trochę nie miałam czasu, do tego tz'ta tata w szpitalu, stan cięzki ale stabilny i jakoś tak wyszło

na szybko mi któraś streści co słychać? któraś się rozpakowała, jak Lolcia, Inka? wszyscy zdrowi?
Stary 2014-10-31, 21:58   #2107
sasia25
Rozeznanie

Popros tz, zeby pogadał ze szwagrem i dał mu do zrozumienia, ze taka kilkudniowa wizyta z dziecmi może byc dla Ciebie męcząca. powinni zrozumiec. jak juz tak bardzo chcą zostać na kilka dni, to powinni wynająć sobie hotel (ja bym tak zrobiła).
dobrze, ze do mnie rodzina ma daleko

Minka- wszystkie dzieci siedzą w brzuchach Inka w domu (straciła masaż ) a Lolcia bez krążka tez w domu
i zycze duzo zdrówka dla taty tz, wiem ile to stresow jak ktos bliski ląduje w szpitalu :/

Edytowane przez sasia25
Czas edycji: 2014-10-31 o 22:01
Stary 2014-10-31, 22:27   #2108
Hasiap
Rozeznanie

Sweet Olcia ja sobie tego po prostu nie wyobrażam Jak tak można? Czy żona szwagra nie pamięta już jak to jest zaraz po porodzie? Ona sama nie wpadła na to, że to beznadziejny pomysł? Nie wiem, ale ja chyba w tej sytuacji ze szpitala jechałabym od razu do domu rodzinnego i na święta i na Sylwester, a po ich wyjeździe wróciłabym dopiero do "domu" w którym mieszkacie.
Stary 2014-10-31, 22:28   #2109
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

Szwagierka miala dwie cesarki po ktorych szybko wrocila do siebie wiec nie jest do konca swiadoma jaki to wysilek...

Stary 2014-10-31, 22:39   #2110
Chemisette
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hasiap Pokaż wiadomość
Sweet Olcia ja sobie tego po prostu nie wyobrażam Jak tak można? Czy żona szwagra nie pamięta już jak to jest zaraz po porodzie? Ona sama nie wpadła na to, że to beznadziejny pomysł? Nie wiem, ale ja chyba w tej sytuacji ze szpitala jechałabym od razu do domu rodzinnego i na święta i na Sylwester, a po ich wyjeździe wróciłabym dopiero do "domu" w którym mieszkacie.
Popieram w 100%

Minka - współczuje odnośnie teścia życzę żeby jak najszybciej odzyskała zdrowie
Stary 2014-10-31, 22:39   #2111
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
Popros tz, zeby pogadał ze szwagrem i dał mu do zrozumienia, ze taka kilkudniowa wizyta z dziecmi może byc dla Ciebie męcząca. powinni zrozumiec. jak juz tak bardzo chcą zostać na kilka dni, to powinni wynająć sobie hotel (ja bym tak zrobiła).
dobrze, ze do mnie rodzina ma daleko

Minka- wszystkie dzieci siedzą w brzuchach Inka w domu (straciła masaż ) a Lolcia bez krążka tez w domu
i zycze duzo zdrówka dla taty tz, wiem ile to stresow jak ktos bliski ląduje w szpitalu :/
straciła masaż? jaki masaż straciła?
Stary 2014-10-31, 22:42   #2112
Chemisette
Rozeznanie

Szpital zapewniał kosmetyczkę i fizykoterapeutkę, akurat w dniu wyjścia miała mieć masaż
Stary 2014-10-31, 22:44   #2113
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
straciła masaż? jaki masaż straciła?
Bo Ona to w SPA była a nie w szpitalu

OLCIA każda kobieta inaczej znosi poród i nowa sytuację więc szwagierka mimo wszystko powinna zrozumieć Twoją sytuację.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 23:05   #2114
19Inka90
Wtajemniczenie

Patrzcie je jakie zolzy

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 23:05   #2115
antosia5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jeszcze nie urodziłam, ale mam rozwarcie na jeden luźny palec . Teraz czekamy mały ma 2700g. a ja wróciłam do domubo na ktg słabe skurcze się pisały .
OO, calkiem spory maluszek Oby siedział jeszcze ile trzeba
Cytat:
Napisane przez Sweet Olcia Pokaż wiadomość
Eh dziewczyny mam problem... mieszkamy z tesciami z mezem na 2 pokojach a wlasnie nam tesciowa powiedziala ze starszy brat z zona i dwojka dzieci ( w tym jedno z wrzesnia) przyjada na swieta... eh niby fajnie bo rodzinne swieta ale z drugiej taki tlok jak ja bede swiezo po porodzie to nie bardzo mi sie usmiecha... uwazacie ze przesadzam czy mam prawo byc troche niezadowolona ta sytuacja... :/?

Wspólczuję, trochę to bezszczelne z ich strony A moze oni specjalnie tak Ja to jestem chamska i bym zrobila by nie przyjeżdzali, no ale to ja

Sasia kiedy sie wybierasz po ten spiworek? Pochwal się jak kupisz
Ja dziś poszłam i wreszcie znalazłam takie jaki mi sie podobają, ale cena już taka, że nam sie w oczach zakręciło, a raczej jakoś specjalnie oszczędni nie jesteśmy więc nie kupiliśmy, ale kupiłam kombinezon i jeszcze pare ciuszków, bo mega promocja była na jesienno-zimową kolekcję
Zakupiłam sobie cieplejsze spodnie dla cieżarnych, choc długo sie opierałam- kurcze, nie wiem jak Wam, ale mi starsznie szkoda nakupowywać takich ciuchów (gdybym chodziła jeszcze do pracy to co innego), więc kupuje tylko po 1 sztuce i to najtaniej
antosia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 23:17   #2116
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Chemisette Pokaż wiadomość
Szpital zapewniał kosmetyczkę i fizykoterapeutkę, akurat w dniu wyjścia miała mieć masaż
Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Bo Ona to w SPA była a nie w szpitalu

OLCIA każda kobieta inaczej znosi poród i nowa sytuację więc szwagierka mimo wszystko powinna zrozumieć Twoją sytuację.
doczytałam właśnie extra akcja

ja w ramach SPA byłam dziś kolejny raz na woskowaniu bikini
było prawie pełne, darłam się jak ostatnio
Stary 2014-10-31, 23:20   #2117
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
doczytałam właśnie extra akcja

ja w ramach SPA byłam dziś kolejny raz na woskowaniu bikini
było prawie pełne, darłam się jak ostatnio
Jeju, podziwiam. Ja bym nie dała rady takiego rwania znieść.

Stary 2014-10-31, 23:21   #2118
sasia25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Patrzcie je jakie zolzy

Cytat:
Napisane przez antosia5 Pokaż wiadomość
Sasia kiedy sie wybierasz po ten spiworek? Pochwal się jak kupisz
Ja dziś poszłam i wreszcie znalazłam takie jaki mi sie podobają, ale cena już taka, że nam sie w oczach zakręciło, a raczej jakoś specjalnie oszczędni nie jesteśmy więc nie kupiliśmy, ale kupiłam kombinezon i jeszcze pare ciuszków, bo mega promocja była na jesienno-zimową kolekcję
Zakupiłam sobie cieplejsze spodnie dla cieżarnych, choc długo sie opierałam- kurcze, nie wiem jak Wam, ale mi starsznie szkoda nakupowywać takich ciuchów (gdybym chodziła jeszcze do pracy to co innego), więc kupuje tylko po 1 sztuce i to najtaniej
Jutro albo w niedzielę to ile ten spiworek kosztował, że Was powstrzymało? bo ja widzę w tk maxx takie po 15-25 euro, nawet drozszych nie widzialam nigdy, chyba, ze np w mothercare czy mamas&papas, ale tam ceny moim zdaniem są przesadzone i czekam na zimowe wyprzedaże

A jakie to cieplejsze spodnie? ja już nie bede kupowac ubran dla ciezarnych, bo nie ma sensu na ostatnie 5tyg, kiedy bede sie juz ograniczac do krotkich spacerow.
aaaa w sklepach jest ciepło
ale też mi szkoda kasy na takie ciuchy i mam tylko jeansy i 2 pary leginsow ciążowych jakos daje rade, obkupie sie po porodzie
Stary 2014-10-31, 23:26   #2119
Trusiulandia
Zakorzenienie

Olcia zgadzam się z.dziewczynami ja bym sobie nie dała
Inka a woskowania bikini nie.proponowali w tym "spa" ? :-D

Minka ja idę w nastepnym tygodniu :-D teraz się bałam ze.poród wywolam ale wtedy.będę już miła skończone 36 tc więc luz :-D taki przedsmak porodu

---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ----------

Ja też.już nie.kupuje ciazowych. Wczoraj kupiłam torebkę w monari była przecena -30% :-D i szalik w medicine :-D
Torbę dzisiaj spakowalam także jestem gotowa jak coś

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-10-31, 23:34   #2120
sasia25
Rozeznanie

Ja nie wiem czemu, ale od dluzszego czasu marze o koszuli w czarno-czerwoną krate ale taka fajną, mięciutką, wsadzaną do spodni. widzialam takie jak bylam ostatnio w pl. tutaj juz nie, ale mam nadzieje, ze gdzies znajdę wiem, fajne mam marzenie

Minka, to krysia juz przygotowana do porodu?
Stary 2014-10-31, 23:36   #2121
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

Gadalam z mezem i powiedział ze bedzie mnie wspierał i nie da sie szwagierce wpierniczac w kwestie opiekii nad nasza coreczka a i powiedzial ze nie ma mowy o skakaniu przy gosciach on sie wszystkim zajmie z tesciowa ja mam odpoczywac i regenerowac sily po porodzie. Jednak sie mylilam i mogr liczyc na jego pomoc i wsparcie

Stary 2014-10-31, 23:37   #2122
antosia5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość

Jutro albo w niedzielę to ile ten spiworek kosztował, że Was powstrzymało? bo ja widzę w tk maxx takie po 15-25 euro, nawet drozszych nie widzialam nigdy, chyba, ze np w mothercare czy mamas&papas, ale tam ceny moim zdaniem są przesadzone i czekam na zimowe wyprzedaże

A jakie to cieplejsze spodnie? ja już nie bede kupowac ubran dla ciezarnych, bo nie ma sensu na ostatnie 5tyg, kiedy bede sie juz ograniczac do krotkich spacerow.
aaaa w sklepach jest ciepło
ale też mi szkoda kasy na takie ciuchy i mam tylko jeansy i 2 pary leginsow ciążowych jakos daje rade, obkupie sie po porodzie
Tanio U na stakie ceny to tylko w niektórych sklepach, ale i tak romiary już sa zdecydowanie wieksze, nie nadają sie dla noworodka
A takie dla noworodka zaczynają sie od 35e w górę, a te co mi podpasowaly to 68e- wliczając ze trzeba 2 i to na krótki okres to mi sie nie uśmiecha Poszperam jeszcze- postanowilam ze kupie jeden spiworek, jeden otulacz i takie kocyki/pieluchy do zawijania- zobaczymy w czym moje dziecko bedzie lubiło spać

Cieple to dzinsyBo mam tylko jedne spodnie ciążowe z takie letniego materiału, że można było przy +30 stopniach chodzic Teraz niestety za chłodno, wiec smigam na okrągło w rajstopach i sukienkach Leginsy mi tesciowa jedne ciążowe kupila, ale nie lubię ich Mimo ze są na nogach to mam wrażenie ze sie duszę- ale ja ogołnie nie lubię leginsów i nie mam
Stary 2014-10-31, 23:39   #2123
Trusiulandia
Zakorzenienie

Cytat:
Gadalam z mezem i powiedział ze bedzie mnie wspierał i nie da sie szwagierce wpierniczac w kwestie opiekii nad nasza coreczka a i powiedzial ze nie ma mowy o skakaniu przy gosciach on sie wszystkim zajmie z tesciowa ja mam odpoczywac i regenerowac sily po porodzie. Jednak sie mylilam i mogr liczyc na jego pomoc i wsparcie

Wsparcie Tz najważniejsze

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-10-31, 23:41   #2124
antosia5
Rozeznanie

A i kupiłam sobie koszulke nocną z Tchibo z biobawelny (taka : http://www.tchibo.de/nachthemd-p400059013.html) z planem wziąc do szpitala, ale kurcze, przydało by sie jednak cos z głebszym dekoltem
Stary 2014-10-31, 23:59   #2125
sasia25
Rozeznanie

Cytat:

No to dobrze, ze to obgadaliscie i doszliscie do porozumienia

Cytat:
Napisane przez antosia5 Pokaż wiadomość
Tanio U na stakie ceny to tylko w niektórych sklepach, ale i tak romiary już sa zdecydowanie wieksze, nie nadają sie dla noworodka
A takie dla noworodka zaczynają sie od 35e w górę, a te co mi podpasowaly to 68e- wliczając ze trzeba 2 i to na krótki okres to mi sie nie uśmiecha Poszperam jeszcze- postanowilam ze kupie jeden spiworek, jeden otulacz i takie kocyki/pieluchy do zawijania- zobaczymy w czym moje dziecko bedzie lubiło spać

Cieple to dzinsyBo mam tylko jedne spodnie ciążowe z takie letniego materiału, że można było przy +30 stopniach chodzic Teraz niestety za chłodno, wiec smigam na okrągło w rajstopach i sukienkach Leginsy mi tesciowa jedne ciążowe kupila, ale nie lubię ich Mimo ze są na nogach to mam wrażenie ze sie duszę- ale ja ogołnie nie lubię leginsów i nie mam
No to szkoda, ze nie masz w poblizu tk maxx, bo spiworki wlasnie są obnizone najczesciej o polowe od ceny sklepowej.
To zaopatrzysz się jak na gromadke dzieci tymi okryciami
a ja spiworek kupie jeden, bo wlasnie po swietach zaczynaja sie wyprzedaze, a do tej pory i tak mała pewnie będzie spac w rozku

Ja lubie leginsy, szczegolnie te ciążowe a jeansy pewnie jeszcze ponosimy troche po porodzie więc dobrze, ze kupiłaś jak nie miałaś żadnych

a koszula ładna, tylko chyba te guziki sie nie odpinają? ja mam jedną na porod i chyba wiecej nie kupie, bo po porodzie planuje przebrac sie w pizame-spodnie i bluzka rozpinana

Edytowane przez sasia25
Czas edycji: 2014-11-01 o 00:01
Stary 2014-11-01, 06:26   #2126
minka26
Wtajemniczenie

Trusiulandia - pierwszy raz idziesz? Ja też się bałam, że urodzę, ale było ok, nawet Małą to pobudziło koleżanka, która mi to robiła też rodzi w grudniu i sama chodzi na woskowanie do swojej koleżanki, mówi, że w ciąży bardziej boli. Nawet sama niedługo idzie, więc się nawet ze mnie nie śmiała
Za jakieś 3-4 tyg. jak nie urodzę to będę musiała iść na poprawkę, ale mam nadzieję, że już będzie coraz lepiej

Spać już nie mogę, idę na sniadanko i książkę poczytać
Stary 2014-11-01, 07:00   #2127
maczuma
Rozeznanie

Nie śpię od 4... Pierwszy atak paniki za mną, jakoś skumulowały się te wszystkie lęki i obawy, nie tylko o to jak sobie poradzę z małym, ale nocą nawet najdrobniejsze problemy urastają do rangi tych nierozwiązywalnych. Chyba musiałam to wyrzucić z siebie, biedny ten mój mąż już mi lepiej... Powiedzcie, że to hormony
Stary 2014-11-01, 07:10   #2128
Suqub
Zakorzenienie

Witam. Też nie śpię...
MACZUMA co do ataków paniki też już jeden przeżyłam
Wczoraj mąż zapytał czy boję się porodu...?! Hm no boję się i różne argumenty się na to składają.
Mama wczoraj poszalała w SH i ubranek jak na razie starczy mi dla Małej.

Stary 2014-11-01, 08:40   #2129
Trusiulandia
Zakorzenienie

Cytat:
Trusiulandia - pierwszy raz idziesz? Ja też się bałam, że urodzę, ale było ok, nawet Małą to pobudziło koleżanka, która mi to robiła też rodzi w grudniu i sama chodzi na woskowanie do swojej koleżanki, mówi, że w ciąży bardziej boli. Nawet sama niedługo idzie, więc się nawet ze mnie nie śmiała
Za jakieś 3-4 tyg. jak nie urodzę to będę musiała iść na poprawkę, ale mam nadzieję, że już będzie coraz lepiej

Spać już nie mogę, idę na sniadanko i książkę poczytać
Pierwszy raz ale jestem głupia naiwna i narazie się nie boję coś czuję że będę ryczec z bólu

Fatalnie spalam i jeszcze mnie brzuch/żołądek bolał najadlam się wszystkiego co.się dało i mam..tz mi o 3 w nocy herbatę robił trochę pomogło to usnelam a teraz dalej mnie boli :-(

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-11-01, 08:41   #2130
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

Hej dziewczynki tez Was tak biodra bolą w nocy? Ja mimo rogala i dodatkowej poduszki miedzy kolanami ledwo moge sie ruszac rano

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości