|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Juz sie teraz nie staramy, bo malenstwo w brzuchu mamy- mamusie po staraniach
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48756724]O widzisz Trusiu, tego nie wiedziałam
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() Tak źle sypiam ostatnio że chociaż to wyśledziłam na październikówkach ![]() Maja chyba ok 3600g i 56cm ![]()
#2912 |
Konto usunięte
|
Dot.: Juz sie teraz nie staramy, bo malenstwo w brzuchu mamy- mamusie po staraniach
No, ale najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło
![]() ![]() WITAJ KRUSZYNKO ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2913 |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48756751]No, ale najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło
![]() ![]() WITAJ KRUSZYNKO ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() Dokładnie! ![]() ![]()
#2914 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak,tak byłam 24.10 u lekarza,wcześniej 3.10,ale Pani doktor stwierdziła,że nic nie widać i poszłam do innego ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2915 |
Zakorzenienie
|
Ale kruszyna,super!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2916 |
Zakorzenienie
|
Super ze Majeczka na swiecie. Serdeczne gratulacje
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2917 |
Wtajemniczenie
|
No to witamy Majeczke na swiecie
![]() Elinka, gratulacje i kciuki. Wszystko bedzie dobrze. U mnie w szpitalu nie ma zzo, tylko gaz. Mysle, ze i tak nie chcialabym znieczulenia, bo boje sie tej wielkiej igly. Po porodzie pewnie tz wezmie 2 tyg. opieki nad zona, a potem sie zobaczy. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2918 |
Zakorzenienie
|
Nowa gratuluję kochana ! Majeczko witaj na świecie
![]() Gryziu dziękuję czuje sie dobrze.jedynie na co moge ponarzekać to na prace.jestem strasznie zmęczona. Teraz mam do czwartku wolne na szczęście ![]() Cos witaj ![]() A co u Was ?
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 ![]() 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki ![]() 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2919 |
Zakorzenienie
|
Nowa gratulacje
![]() ![]() Elinka to trzymam kciuki i czekamy na serduszko ![]() Cos - mi się robiło słabo jak położna mówiła o porodzie ![]()
#2920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2921 |
Zakorzenienie
|
Simonee damy radę
![]() ![]()
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 ![]() 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki ![]() 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2922 | |
Zakorzenienie
|
jest ok
![]() na pewno lepije niz u tesciow ![]() wczoraj bylam odwiedzic kolzanke,ma pol roczna coreczke,ostatni raz ja w ciazy widzialam,rany jaka kochana mala a nasza corcia stwierdzila ze nie jedzie z nami,ze zostaje zmoja sis ![]() ![]() a jutro spowrotem do tesciow,oni caly zcas gadaja o tym ze mam rodzic u nich ![]() Cytat:
jesli teraz bedzie mozliwosc wziecia znieczulenia,nie mowie ze sie na nie nie zgodze,chce wierzyc ze bedzie dobrze,ale juz jeden porod przeszlam i sorry ale heroicznosc na zdrowie mi nie wyszla i to nie jest tak kochana ze jestesmy slabe oj nie,porod to nie jest takie hop siup,wiec glowa do gory u ejdych jest lzej u innych ciezej,wszystko jest do przezycia,a najwieksza nagroda-dzieciatko ![]() i damy rade,wiecej wiary w siebie ![]() kciuki ![]() nowa aaaaa witam na swiecie malutka Majeczje ![]() ![]() gratulacje szczesliwa mamo ![]() magiusa ja to pisalam o tesciach,i to nie jest tak ze ja od nich nie chce pomocy,tylko z tego co oni mowia moga mi pomoc jak do nich przyjade mieszkac-sorry juz to przerabalam,i nie zgodze sie na drugi raz na cos takiego,taka sama droga jest do nas,chca pomoc zapraszam,ale ja i moj maz mamy swoj dom,swoje zycie,nie bede im wiecznie udowadniac ze jestesmy juz osobna rodzina,i uwierz mi ja dopiero odzylam jak bylams ama z dzidzia u siebie,a nie jak bylam u nich z wiecznymi citkami mnie odwiedzajacymi i komentujacymi moj maz ma zalegly urlop z tego roku,bo nie wzial jeszcze calego,urlop z nowego roku plus 2 tyg urlopu ojcowskiego,wiec przypuszczam ze miesiac z nami bedzie,zreszta tak juz zapowiedzial w firmie moja sis ma ferie w lutym,przyjedzie do mnie juz mi mowila,bo juz z nia rozmawialam,i wie z czym to sie bedzie pisac a druga sis tez wezmie urlop wprawdzie tylko 5 dni ale chce wziac wtedy jak mam miec termin i tez chce przyjchac do nas tak ze ja sie ciesze,a jak przyjdzie mi byc samej tez bede musiala dac rade ![]() no innej opcji nie ma |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2923 |
Konto usunięte
|
My byliśmy dzisiaj u mojego taty, bo tam mam większość bliskich na cmentarzu. Jestem rozczarowana na maxa... Powiedzieliśmy mu, że będzie dziadkiem - zero radości, jakieś wymuszone gratuluję, nie zapytał o termin, o to jak się czuję, o to który to tydzień... Nic... Nawet mnie nie uściskał ani mężowi ręki nie podał
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2924 |
Zakorzenienie
|
Gryziu , a tata wie o stracie zeszlej ? Bo u mnie tez tak bylo. Moj tata mi wytlumaczyl ze po prostu bal sie ze znowu moze coś sie stac i stracimy malenstwo Teraz jest zupelnie inaczej.dzwoni do mnie i pyta o rozne rzeczy
![]() ![]() |
![]() |
#2925 |
Konto usunięte
|
Brawurko wie. Ale czy to jest powód, żeby nawet nie zapytać jak się czuję i który to tydzień? Nie będę go usprawiedliwiać, jest mi przykro
![]() ![]() |
![]() |
#2926 |
Zakorzenienie
|
Wiem ze jest Ci przykro. Ale sama wiesz ze mężczyźni reagują różnie na nowiny. Moze przy następnej okazji porozmawiaj z tatą i powiedz ze jest Ci przykro
![]() ![]() |
![]() |
#2927 |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48761131]Brawurko wie. Ale czy to jest powód, żeby nawet nie zapytać jak się czuję i który to tydzień? Nie będę go usprawiedliwiać, jest mi przykro
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() Gryzia przykro cholernie. To nie tak powinno wyglądać.. Coś o tym wiem bo mój nic nie skomentował a teraz wychodzi jak się pojawia" temat " albo zupełnie ignoruje. Moja bratowa też zaszła w ciąże z 3 ![]()
#2928 |
Konto usunięte
|
Brawurko właśnie problem polega na tym, że nie wiadomo kiedy będzie następna okazja... Tata w poniedziałek wyjeżdża do Niemiec do pracy i raczej nie przyjedzie nawet na Boże Narodzenie... Także wiesz...
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2929 |
Zakorzenienie
|
Gryziu przykro mi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2930 |
Konto usunięte
|
Trusiu to też niezbyt miło
![]() ![]() |
![]() |
#2931 |
Zakorzenienie
|
Trusiu
![]() Gryziu przykro mi.mam nadzieje ze przy nastepnym spotkaniu będzie całkiem inaczej
![]() ![]() |
![]() |
#2932 | |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48761434]Trusiu to też niezbyt miło
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() No nie bardzo ale ja to jakoś olalam nigdy nie byłam jakoś blisko ze swoim ojcem. Jeśli Ty jesteś związana na pewno bardziej to odczulas i boli bardziej.. Kurde dlaczego tak jest? Przecież to rodzice wsparcie powinno być na pierwszym miejscu Cytat:
Poza tym mają dwie córki i może teraz będzie synek ![]()
![]() |
#2933 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie no ja rozumiem. A o przyjeciu pomocy to napisalam ogolnie. Nie do Ciebie. Moje zdanje jest takie ze najgorsze co mozna zrobic to namowic mezow by brali te 2 tyg.ojcowskie zaraz po porodzie. Tak naprawde jest to najlzejszy czas bo tak male dziecko duzo spi. Jesli nawet nie w lozeczku ( tak bylo z Darkiem) to na rodzicu i do tego je i sika i robi kupe. To jest tak naprawde najmniej pracowity okres. I osobiscie zamierzam TZ powiedzidc by nie bral teraz po porodzie. Poprosze go by wzial pozniej albo jesli beda jakies kolki po tych 6 tyg.od porodu ( tfu tfu i marze by nie bylo) albo dopiero po 3 mies.bo dzieciaczek juz wtedy mniej spi, potrzebuje wiecej zabawiania a pobudki w nocy sa zwykle rownie czeste jak w pierwszym tyg.po porodzie tylko gorzej z odpoczynkiem bo juz wtedy trza dziecko zabawic a nie mozna sie polozyc obok i z nim spac. [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48760717]My byliśmy dzisiaj u mojego taty, bo tam mam większość bliskich na cmentarzu. Jestem rozczarowana na maxa... Powiedzieliśmy mu, że będzie dziadkiem - zero radości, jakieś wymuszone gratuluję, nie zapytał o termin, o to jak się czuję, o to który to tydzień... Nic... Nawet mnie nie uściskał ani mężowi ręki nie podał ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() Przykro mi. Choc w sumie u mnie przy Darku tez bylo tak. Tzn.dalismy kubki dziadka i babci i rodzice niby sie cieszyli ale mowili ze sie boja ze cos sie stanie...wiec nie widzialam jakiejs euforii. Moje dziecko dzis nie mialo drzemki a wczoraj poszedl dodpiero o 15:00...boje sie ze konczy sie czas drzemek. W ogole wlasnie teraz dopiero doceniam jaki to byl komfort niedlugo po porodzie lub gdy byly 3 lub 2 drzemki w ciagu dnia. Pewnie niedlgo zatesknie chocby za jedna. :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() & ![]() ![]() Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2014-11-01 o 18:02 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2934 |
Zadomowienie
|
Nowa... Grarulacje dla Ciebie i dla meza. Witaj Majeczko :kwiatek: jestem ciekawa, w ktory miesiac sie zalapala mala. Odnosnie pierszenstwa to mnie sie nie spieszy i moge ustapic ciezarnym
![]() ![]()
#2935 |
Zakorzenienie
|
Magiusa wiesz ja mysle ze to jest bardzo indywidualna kwestia kiedy brac ten urlop ojcowski
Moja corcia to nie byl typ dziecka spiacego,jedzacego i robiacego kupki tylko ![]() Dlatego wydaje mi sie ze kazdy taka decyzje podejmuje tak jak uwaza za stosowne i nie uwazam ze to blad Ja czasem mam wrazenie ze mamy niby te same ale jednak rozne poglady ![]() Ja wim ze lepiej sobie sama poradze ze starszym bejbikiem,a nie wiem jak sie bede czula po porodzie,mam coreczke ktorej musze poswiecic duzo uwagi lub nawet wiecej w tym czasie,i majac kogos przy boku uwazam ze lepiej dam sobie tak rade ![]() Ale kazdy powinien robic tak,zeby jemu bylo najlepiej a wiadomo ze jestesmy rozne ![]() Gryziu przykro mi :-( nie wiem jakie masz relacje z tata,ale taki chlod musial byc bolesny :-( Mam nadzieje ze on jeszcze jakos zmieni podejscie,moze zadzwoni zapyta |
![]() ![]() |
![]() |
#2936 |
Zakorzenienie
|
Buu haha smutno chyba co? Ze siostre wolala..
Ale faanie ze randka byla ![]() I befxiesznmiala pomoc super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2937 |
Zakorzenienie
|
Ringo trusia loo matko jakie teksty :-(
To powiem wam,ze ja slysze coraz wiecej glupich i nie na miejscu komentarzy jak sie dowiaduje ktos ze u nas bedzie druga corcia ![]() Bardzo przykro mi wtedy ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Sonia no tak dziwnie ![]() Ale cieszy mnie to,bo ona jest bardzo niesmiala i do tej pory z nikim nie chciala zostac Wiec sie ciesze ale no szok przezylam haha ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2938 |
Konto usunięte
|
Buu to też nie jest fajne... Jakie to ma znaczenie czy córcia, czy synek? Najważniejsze, żeby było zdrowe!
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2939 |
Zakorzenienie
|
no dokladnie, dziwne ;/
dostalam kase z zusu o mamo, szok ! ze tak szybko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2940 |
Konto usunięte
|
Sonia super
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:17.