![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czy to zwiazek?
Mam problem i dlatego zwracam się z tym do was.
Jakieś 6-7 miesięcy temu poznałam świetnego chłopaka. Oczytany, mądry, sympatyczny, milion tematów. Od tamtego czasu spotykamy się raz w tygodniu (w wakacje raz czy dwa, nie widzieliśmy się dłużej z powodu wyjazdów), on dzwoni, ja smsuje do niego i tak czas leci. Problem w tym, że powoli zaczynam się w tej relacji męczyć z prostego powodu: mam wrażenie, że on broni się rękami i nogami przed przeniesieniem tego na wyższy etap. Przykład: chciałam zaprosić go do domu na ciastko, bo rodzice zaczęli już nawet pytać, czemu nigdy na oczy nie widzieli kogoś komu poświęcam tyle czasu. On zgodził się przyjść w niedziele popołudniu. W piątek zadzwonił jak gdyby nigdy nic z pytaniem co robimy w niedziele. Ja zonk kompletny, mówię: jak to co, miałeś przyjść na kawę, już nawet rodzicom powiedziałam, że będę mieć gościa. "A nie no, w taką pogodę, poza tym ile można kawę pić, to to nie ma sensu lepiej na spacer". Kwestia numer dwa ani ja nie znam jego znajomych ani on moich, zawsze wylawiruje tak, żeby na moich nie trafić, zapoznania ze swoimi nigdy nawet nie wspomniał. Wiecznie krążymy po mieście, z naciskiem na jego obrzeża, albo tereny niezbyt popularne, gdzie nigdy na nikogo z jego grupy nie spotykamy. Ma studenckie mieszkanie, na które nawet teraz w zimie nie dostałam zaproszenia na głupią kawę, tylko co spotkanie marzniemy na jakiś bzdurnych spacerach. Jak myślicie skąd może mu się brać to zapieranie się rękami i nogami? Czy sprawa jest z góry przegrana? Poza tym aspektem jest idealny, bardzo się stara jak się widzimy, jest czuły, dba o mnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy to zwiazek?
1. Może jesteś koleżanką od spacerów?
2. Dba o ciebie, a jednak marzniesz. (aforyzm taki) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Trochę dziwny facet... Nawet nie można mu zarzucić, że chodzi o seks, bo przecież ma warunki, a nigdy Cię nie zaprosił. Gdyby traktował Cię jak koleżankę, to nie bałby się zapoznać Cię ze swoimi znajomymi.
Chyba jednym wytłumaczeniem jest fakt, że lubi spacerować, ale nie solo ![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez cherry_flamme Czas edycji: 2014-11-01 o 20:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Nie wiem, czy bym tę relację nazwała związkiem, skoro facet ewidentnie się wstydzi i najwyraźniej nie chce się z Tobą pokazywać publicznie.
Proponuję pana zapytać bez owijania w bawełnę: czemu unikacie znajomych, czemu nie chce przyjść i czemu nie chce Cię przedstawić. Prosto w oczy, nie w żadnych sms'ach, na fejsbukach i innych czatach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Jak dla mnie to on jeszcze nie jest przekonany czy Cię chce. Chyba też próbowałabym go zapytać na Twoim miejscu. Ewentualnie zerwała znajomość, bo skoro po pół roku jeszcze nie wie czego chce, to może jest po prostu mało asertywny i nie wie, jak się wymiksować z tego układu.
No niekoniecznie. Może po prostu nie widzieć jej w swoim życiu na dłuższą metę i uważać, że nie jest tak ważna aby ją zapoznawać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
A może ma regularną dziewczynę?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tą kawką w niedziele u Ciebie to może zapomniał o tym, zdarza się. Gorzej by było jakby się z Tobą umówił i nie przyszedł. Mógł się też przestraszyć trochę bo jednak poznawanie rodziców to taki poważny krok w znajomości.
![]() |
![]() |
#8 | |||||
Przyczajenie
|
Cytat:
2. Ha, tak na to nigdy nie spojrzałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie rozumiem ''nie jest tak ważna''. Jak byłam kiedyś na kawie z koleżanką z roku i spotkałyśmy moją inną znajomą, to je sobie przedstawiłam. Mimo, że żadna nie jest ważną osobą w moim życiu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Może oszczędza? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A może on jest tak bardzo nieśmiały? Jaki ma kontakt z innymi, nowo poznanymi, czy obcymi ludźmi? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Tu naprawdę nie chodzi o to całe mieszkanie, to był tylko przykład. Chodzi mi o to, że fajnie byłoby wpaść czasem ot tak na jego znajomych czy usłyszeć głupie: "może poszłabyś ze mną na imprezę?". Mam dość zapraszania go na wydarzenia, które np. ja organizuje, a na które on i tak nie przychodzi. I mam dość słuchania od niego opowieści o znajomych, bo wstawki typu: a ten jej pan x/jego panna z, to jest taki i taki, wiem, bo zawsze przychodzą razem na imprezy czy jadą z nami w góry. Wkurza mnie to, tak zwyczajnie po ludzku, bo czuje się jak jakaś gorsza, chowana w szafie i nie mam pojęcia czemu się tak dzieje.
Edytowane przez kobietka_23 Czas edycji: 2014-11-01 o 21:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
No to nie wiem, czemu mu tego nie powiesz
![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Ale naprawdę, spotykacie się od 7 mies., raz w tygodniu, w niedzielę, na spacer, żadnych spotkań pod dachem, żadnego poznawania znajomych? I boisz się spytać o to wszystko, bo on "ucieknie"?
I tak nie do końca o ciebie dba, np. nie zauważa że po 3 rundce spaceru ręce ci zmarzły i z nosa ci kapie (przykładowo, tak to sobie wyobrażam) A zaprosił cię gdziekolwiek, kiedykolwiek w trakcie trwania waszej znajomości? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Mów mu o tym, nie ma się czego bać. Jeżeli koleś tak lawiruje, to albo ma powód (i warto zapytać jaki) albo szuka powodu (i również warto przyspieszyć decyzję). Jak długo zamierzasz tak krążyć (dosłownie i w przenośni) ? Układ na pół gwizdka nie ma najmniejszego sensu,a niby czego facet miałby sie wystraszyć? Bo chyba głównie tego, że sobie buty pościeracie
![]()
![]() |
#17 |
wańka wstańka
|
On tobie: e tam kawa, ile kawy można pić, lepiej spacer
Ty mu na to: e tam spcaer, ile można spacerować? ![]() Facet dziwnie lawruje.Myślę, że spokojnie możesz mu powiedzieć, że taki układ dziwny tobie nie pasuje ( w sensie, ze nie wiesz o co chodzi).
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
Pierwsze, co mi przyszło do głowy: koleś ma już "oficjalną" dziewczynę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Widujemy się w różne dni, zależy jak się zdzwonimy, ale zwykle jest to weekend, bo obydwoje studiujemy dziennie. Cytat:
![]() Edytowane przez kobietka_23 Czas edycji: 2014-11-01 o 22:11 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
a mi się zdaje, że ma dziewczynę/narzeczoną/żonę i po prostu możesz być jego chwilową odskocznią od problemów z nią, choć wówczas kończyłoby się to na seksie... także sprawa jest trochę podejrzana, czasu naprawdę minęło sporo, zachowujecie się jak para, więc czemu nie chce zostać przedstawiony twoim rodzicom?
edit: zważywszy na to co napisałaś w poprzednim komentarzu, którego wcześniej nie przeczytałam, widzę 70% prawdopodobieństwa istnienia jego dziewczyny, której po prostu nie chce spotkać będąc z tobą. może kłamie i mieszka z nią? dlatego nigdy nie zaprosił cię do domu. tak czy owak po prostu jest ktoś, kogo usilnie stara się ominąć będąc z tobą. pogadaj z nim o tym, niestety dalej zastanawia mnie czemu to on nie może przyjść do ciebie. przecież twoi rodzice go nie rozpoznają nawet jeżeli ma jakąś tajemnicę, no chyba że jest jakimś seryjnym mordercą ![]() Edytowane przez amystay Czas edycji: 2014-11-01 o 22:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
No właśnie to zbija mnie z tropu, ale mimo wszystko uważam, że ta wersja jest prawdopodobna. Przecież ten facet ewidentnie robi WSZYSTKO, żeby nikt znajomy go z autorką nie zauważył.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
Ja bym bardziej obstawiała wersję, że ma inną pannę od dawna na oku (podkochuje się w kimś generalnie) i tylko czeka, aż tamta będzie dostępna / w końcu go zechce. A koleżankę "od spacerów" znalazł se z nudów / licząc na wzbudzenie zazdrości w tamtej (bo zawsze jakieś plotki, nawet bez przesadnego afiszowania się mogą do niej dojść).
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2014-11-01 o 22:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
chaos maker
|
Pierwsze, o czym pomyślałam czytając o tych obrzeżach miasta to to, że może ma jakąś dziewczynę i nie chce, żebyście się o sobie dowiedziały.
Bo o ile wzbranianie się rękami i nogami przed poznaniem rodziców jest w miarę normalne (sama tak robię, ekhm), to jednak spacery w miejscach mniej uczęszczanych/niechęć do poznania ze znajomymi brzmią baaaaaaaaardzo podejrzanie. Jakby nie chciał być przez kogoś SPOTKANY z tobą. Ale zapewne nie dlatego, że się ciebie wstydzi.
"I didn't ask for this pain, it just came over me(...) I'm so suprised you want to dance with me now, I was just getting used to living life without you around." "Boję się (...), że on zniknie, wiesz,
ten ktoś, kogo pokocham całym sercem bladym, chociaż mówią, że go już nie mam." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nawet gdyby liczył na plotki, to przez 7 miesięcy jego plan nie zadziałał, więc mógłby już pójść trochę dalej w kontaktach z autorką.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Facet jest dziwny a scenariuszy jego zachowań może być wiele, dlatego ja radzę tylko jedno - rozmowa na ten temat.
W ogóle dziwię się Autorce, że pozwala na przytulasy, pocałunki, gdy nie wie na czym kompletnie stoi i gdy facet zachowuje się tak trochę dziwacznie. Rozumiem to, że np. nie zaprasza cię nigdzie, bo nie ma kasy, a wstydzi się o tym mówić, ale przecież i ty go zapraszałaś do siebie, i niby macie dobry kontakt, więc może by się do tego przyznał. No i dodam, że ja mam takiego kumpla od spacerów. Ale to jest na takiej zasadzie, że mam psa i muszę z nim wychodzić. W natłoku pracy, obowiązkow czasami ciężko o jakieś sensowne spotkania typu bar, kawiarnia, więc piszę smsa, że idę z psem i czy idzie się przejść. Albo on pisze, że chce się przejść i czy nie idę ze swoim paskudem ![]() ![]()
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
Autorko, moja pierwsza myśl - facet ma dziewczynę. I ja bym niestety obstawała przy tym scenariuszu. O ile może nie chcieć na tym etapie poznać Twoich rodziców, o tyle spotkania w jakichś mało uczęszczanych miejscach itd sugerują, że nie chce przypadkiem się natknąć na znajomych, może znajomych dziewczyny albo i na nią samą. Jeśli rzeczywiście ma już dziewczynę, to i tak się nie przyzna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:38.