|
|
#811 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 791
|
Dot.: Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek - cz. IX
Ja nie by³am na placu na pierwszych jazdach, od razu na miasto.
|
|
|
|
|
#812 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 131
|
Dziewczyny dzisiaj by³am osk i mia³am badanie lekarskie. Za tydzieñ rozpoczynam kurs i ju¿ mam stresa....
|
|
|
|
|
#813 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 534
|
|
|
|
|
|
#814 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 131
|
Za badanie p³aci³am 100 z³. Ten lekarz jaki¶ dziwny, tak niewyra¼nie gada³, ¿e nic nie rozumia³am, pyta³ sie mnie czy wiem co to epilepsja
|
|
|
|
|
#815 |
|
Zakorzenienie
|
Kurs to sama przyjemno¶æ
08.06.2016 r. Kierowca ![]() 24.06.2016 r. Nauczyciel kontraktowy ![]() 03.09.2016 r. 04.01.2019 r. 13.06.2020 r. Pisz±c z telefonu nie mam opcji cytowania. Je¿eli przekrêcê jaki¶ nick to przepraszam. |
|
|
|
|
#816 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 253
|
Cytat:
Powodzenia i dobrej zabawy! Pamiêtaj, ¿e to ja jestem ostatni± osob± na tym ¶wiecie, która mia³a szanse nauczyæ siê je¼dziæ (totalne beztalencie i parali¿uj±cy stres na pierwszych lekcjach), a skoro ja da³am radê, to Ty bêdziesz tylko lepsza! ![]() Aha, duuuu¿ooo cierpliwo¶ci ¿yczê. Jako¶ tak wszystkim nam siê wydaje, ¿e te kilkana¶cie godzin zrobi z nas kierowcê Silnik ma prawo gasn±æ nawet na koniec kursu (nawet po 20 latach codziennego prowadzenia!), b³êdy mo¿e pope³niæ ka¿dy, ale lepiej je pope³niaæ na kursie, ni¿ po, bez czujnego instruktora obok Pozwalaj sobie na takie b³êdy, bo to na nich siê nauczysz
|
|
|
|
|
|
#817 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek - czê¶æ IX"
Dziewczyny s³uchajcie czy za to, ¿e z parkowania wyjecha³o siê zle (w nie t± stronê) mo¿e oblac? Czy to nie powinno byæ jako b³±d, a nie od razu papa? Pytam siê bo kole¿anka w³a¶nie ¼le wyjecha³a i od razu koniec...
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e
|
|
#818 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 709
|
Chyba mo¿na oblaæ je¶li jest jednokierunkowa, bo jest to traktowane jako jazda pod pr±d.
|
|
|
|
|
#819 | |
|
Zakorzenienie
|
No w³a¶nie te¿ tak my¶lê, zaraz siê zapytam jaka to by³a.
Cytat:
Z takim ka¿da jazda bêdzie super, a nie jakiego¶ gbura. Gbury to mog± byæ na egzaminie, tam wyboru nie mamy... Ale jazdy to ma byæ sama przyjemno¶æ i pamiêtaj, ze jak co¶ zawsze masz prawo zmieniæ instruktora, a nawet osk w ka¿dym momencie
Edytowane przez Quadesha Czas edycji: 2014-10-29 o 09:06 |
|
|
|
|
|
#820 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 253
|
Cytat:
Edytowane przez Ariene Czas edycji: 2014-10-29 o 10:29 |
|
|
|
|
|
#821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#822 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 144
|
|
|
|
|
|
#823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej Haha u mnie teoria by³a mega, a jazdy równie¿ super Stres nie jest potrzebny, ale wiadomo ³atwo siê mówi, trudniej zrobiæ :p Ja zawsze by³am panikara :P W jakim mie¶cie zdajesz? |
|
|
|
|
|
#824 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 164
|
Cytat:
Instruktor oceni Twoje mo¿liwo¶ci i nie da Ci ¿adnego zadania ponad to, które mo¿esz wykonaæ. Ja na pierwszej godzinie je¼dzi³am po mie¶cie 20km/h i wê¿ykiem, bo ¶ci±ga³o mnie w ¶rodek |
|
|
|
|
|
#825 | ||
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 144
|
Cytat:
teraz jest stres, strach, no a w sobotê zapewne panika dojdzie do tego a zdajê w Zielonej Górze Cytat:
|
||
|
|
|
|
#826 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewcyny, niedawno zacze³am kurs, tydzieñ temu skoñczy³a mi sie teoria, powinnam i¶æ zdaæ teorie w szkole i zacz±æ jazdy, ale ja jestem gupek i ci±gle zwlekam bo jako¶ nie mam kiedy przysi±¶c do nauki a wieczorami juz sie nie chce
No ale mam zamiar i¶æ w poniedzialek, zdaæ i od wtorku jako¶ zacz±æ jazdy. My¶licie ¿e jest szansa wyrobiæ sie w tym roku ze zdaniem? Od przysz³ego roku nie do¶æ ¿e dochodz± jakie¶ rzeczy jak ekojazda to jeszcze egzamin kosztuje 300 zl, no¿ fak :sciana: A dziwiê siê ¿e placicie za badania 100 z³ :O jak ustawowo jest uregulowane ¿e musi byæ 200 z³ i ja te¿ tyle w³a¶nie zap³aci³am. Masakre robi± z tymi kosztami.
|
|
#827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie jazdy to by³y 3 tygodnie, ale tak zazwyczaj to oko³o 1,5 miesi±ca Zale¿y ile u Ciebie jest osób i jak dysponujesz czasem. W jakim mie¶cie zdajesz? W³a¶nie mnie te¿ zdziwi³o te 100 z³ :P Dlatego zapyta³am bo podobno teraz wszêdzie 200, co jest g³upot±... Te 50 z³ co zap³aci³am za 5 min to za du¿o, a co 200...
|
|
|
|
|
|
#828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec tak z pó³tora mam... a jeszcze zdanie teorii, potem praktykaa, ustalenie terminuuu, niezdanie drugie ustalenie terminu... W 3 tyg jazdy? to musia³a¶ codziennie je¼dziæ po 2 godz. I naumia³a¶ sie po tych 3 tyg? czy bra³a¶ dodatkowe jazdy? Zdaje w Lublinie. Bosz, ja jedyn± rzecz± jak± siê martwiê to jest to by sie wyrobiæ do koñca roku Nikomu w rodzinie nie powiedzialam, ¿e robie, fajna by by³a niespodzianka przy stole wigilijnym
|
|
|
#829 |
|
Konto usuniête
|
A sk±d info ze w 2015 egzaminy maja kosztowaæ 300zl?
![]() Jesli skoñczysz kurs i zdasz teorie w 2014 to w 2015 zdajesz na starych zasadach, przynajmniej z tego co czyta³am ![]() Sent from my Windows Phone using Tapatalk |
|
|
|
|
#830 |
|
Zakorzenienie
|
Tu co¶ pisz±, choæ to przypuszczenia http://www.kurierlubelski.pl/artykul...ozej,id,t.html
ale jak pyta³am instruktora czy to pewnie to mówi³, ¿e tak Zara poszukam moze s± jakie¶ pewniejsze info. Gdzie¶ jeszcze czyta³am, ¿e na egz mo¿e byæ inne auto ni¿ na kursie.
|
|
#831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak dok³adnie to 3 tygodnie 3 dni, wiêc ¶rednio je¼dzi³am co drugi dzieñ, czasami codziennie :P Moimi zdaniem by³o to fajne, instruktor mówi³, ¿e to dobrze, ze tak czêsto je¿d¿ê bo wszystko pamiêtam, nie tracimy czasu na przypominanie jak ma z kim¶ kto np. Je¼dzi tylko 2 razy w tygodniu. Co do dodatkowych to kupi³am po 2 przed ka¿dym egzaminem, ale to po prostu dlatego, ze nie mia³am wiary w siebie :P Jego zdaniem to starata pieni±dze, ale ja po prostu czu³am siê lepiej psychicznie
|
|
|
|
|
|
#832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ee no to z teoretycznym powinnam sie wyroobiæ.Quadesha to ile bra³a¶ na raz ? 3 godziny ?
|
|
|
#833 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 105
|
To z lekka nie tak.
Jak zmieniaj± siê ceny egzaminów- dotyczy wszystkich.. Nie zale¿nie kiedy zaczê³a¶ kurs etc. Je¶li zapiszesz siê na egzamin 9p³acisz star± kwotê) a zdajesz ju¿ od dnia nowej kwoty to musisz dop³aciæ... Potrafi± dzwoniæ z WORD i przypominaæ. Najpó¼niej w dniu egzaminu lub ew piszesz w WORD o¶wiadczenie ¿e w przeci±gu kilku dni uregulujesz resztê. Pamiêtam jak zmieniali w 2013 z 112 na 142. Op³aca³am 17.01 na star± kwotê (tak w okienku chcieli) a potem dzwonili do mnie ¿e trzeba dop³aciæ. Jakby od razu nie mogli przy zapisie... |
|
|
|
|
#834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
15,16,17,18 20,22,23,24,28,29 lipiec 2,5,6,7 sierpnia A¿ spojrza³am na grafik Mam zapisane w kalendarzu I tak jak 1 egzamin bêdzie przed 2015 r. To zdajesz na starych, tak by³o przy tamtej zmianie
|
|
|
|
|
|
#835 |
|
Zakorzenienie
|
O widze, ¿e te¿ w niedziele sie mog³a¶ umawiaæ. Kurcze to mo¿e faktycznie jako¶ sie tam uda. No ale wlasnie te¿ gdzie¶w jakim¶ artykule przeczyta³am, ¿e wystarczy teorie zdaæ przed 2015... tylko chyba w³asnie zdaæ, a nie tylko przyst±piæ
![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- A d³ugo czeka³a¶ na wyznaczenie terminu egzaminów? widze ¿e jazdy skonczyla¶ 7 a teoria dopiero 21.
|
|
#836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A 3 jak widaæ, ale to tylko dlatego, ze wyjezdzalam na wycieczkê, a najwcze¶niejszych termin by³ jako¶ za 13 dni w dzieñ wyjazdu :P Teraz u mnie czeka siê 9-10 dni (kole¿anka zdaje :p). Jeszcze jakie¶ pytania? :P Jak co¶ zawsze pomogê np. Mogê napisaæ na czym oblalam za 1 i 2 :p
Edytowane przez Quadesha Czas edycji: 2014-11-01 o 19:50 |
|
|
|
|
|
#837 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
Ja nie pisa³am o cenach ale o eko je¼dzie. Ale czy ceny wzrosn± a¿ tyle Szczerze w±tpiê.
|
|
|
|
|
|
#838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak same g³upie badania z kilkudziesiêciu do 200 wzros³y, to wszystko jest mo¿liwe Quadesha choera troche d³ugo :/ a mo¿na sie zapisaæ na egzamin koñcz±c dopiero jazdy?
|
|
|
#839 |
|
Zakorzenienie
|
No niestety mo¿na zapisaæ siê dopiero po zdaniu wewnêtrznego w szkole
S± szko³y, które wystawiaj± za¶wiadczenie jak zostaje jeszcze np. 4H jazdy ¿eby by³o przed egzaminem :p Ale to s± wyj±tki, u mnie by³a dodatkowa godzina przed egzaminem, wiêc dopiero po tych 30h
|
|
|
|
|
#840 | |||
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 477
|
Cytat:
U nas by³ pod koniec, przed samym zapisem na egzaminem.W ka¿dym razie, jak chcesz siê wyrobiæ do koñca roku, to radzi³abym Ci siê pospieszyæ. U mnie jazdy trwa³y ok. miesi±ca. To znaczy, takie 'regularne' jazdy, bo wyje¼dzi³am w ten miesi±c 28 h i jeszcze 4 h mia³am przed egzaminem (mia³am dwie gratisowe ). Ale w³a¶nie, egzamin. Wewnêtrzny mia³am 26 lipca, na egzamin jecha³am siê zapisaæ 31 lipca (w³a¶nie na 27. i 28. godzinie jazd), a pierwszy egzamin praktyczny mia³am dopiero 20 sierpnia, a jazdy dzieñ przed i w dzieñ egzaminu. I generalnie na ka¿dy egzamin czeka³am po 2-3 tygodnie. W niektórych wordach jest lepiej, zreszt±, u moim jeszcze nie wiosnê te¿ by³o. Kole¿anka po niezdanym egzaminie w kwietniu nastêpny mia³a za tydzieñ, a mog³a mieæ nawet za 2 albo 3 dni, ale sama wybra³a sobie trochê pó¼niejszy termin, bo chcia³a dokupiæ jazdy. Kolega tak samo, te¿ zdawa³ jako¶ na wiosnê. Zreszt±, nawet na pocz±tku wakacji, z tego, co s³ysza³am, nie by³o a¿ tak ¼le z terminami. Co prawda, o mo¿liwo¶ci zdawania za 2 dni nie s³ysza³am, ale o terminach w odstêpach 10 dni, maksymalnie 2 tygodni, ju¿ tak. Dopiero potem, na prze³omie lipca i sierpnia, zrobi³o siê trochê gorzej i póki co siê nie zapowiada, ¿eby te kolejki siê zmniejsza³y, bo moi znajomi, którzy nie zdali w tym tygodniu, maj± egzaminy w okolicach 18 listopada, niestety. Dla kontrastu, w innym mie¶cie niedaleko mnie na egzamin czeka siê ok. tygodnia, czasem nawet mniej, tak¿e z tymi terminami bywa ró¿nie, nie w ka¿dym wordzie a¿ tak ¼le. ![]() No, ale musisz siê liczyæ z tym, ¿e te¿ sobie na egzamin/egzaminy trochê poczekasz. Na jazdy te¿ musisz ok. miesi±ca liczyæ, to ju¿ zale¿y od dyspozycyjno¶ci Twojej i instruktora. Ja je¼dzi³am dosyæ czêsto, najczê¶ciej co 2 dni, a czasem nawet dzieñ po dniu, d³u¿sz± przerwê, bo 5 dni, mia³am miêdzy 2. a 3. godzin± i potem ju¿ pod koniec te¿ chyba dwie jazdy mia³am bardziej 'roz³o¿one', bo wcze¶niej wyje¼dzi³am du¿o godzin, chyba najwiêcej z ca³ej grupy, wewnêtrzny pisali¶my wspólnie, a przecie¿ przed egzaminem te kilka godzin musia³y zostaæ, wiêc ju¿ nie by³o kiedy je¼dziæ i mia³am w czwartek przed wewnêtrznym i w czwartek po wewnêtrznym, jak jecha³am siê zapisaæ. No, ale ogó³em jazdy trwa³y miesi±c z ma³ym hakiem i generalnie mniej wiêcej tyle musia³aby¶ te¿ sobie zarezerwowaæ, wiêc jakby¶ zaczê³a teraz, to same jazdy skoñczy³aby¶ w okolicach koñca listopada/pocz±tku grudnia. A z egzaminem potem nie wiadomo - raz, ¿e ró¿nie bywa z terminami, a dwa, ¿e nie wiesz, do ilu egzaminów bêdziesz podchodziæ. Jasne, ¿e fajnie by³oby zdaæ za pierwszym i tego Ci ¿yczê. Ale ró¿nie z tym bywa, niestety. ![]() Tak¿e podsumowuj±c, mo¿esz mieæ ciê¿ko wyrobiæ do koñca roku - tym bardziej, je¶li bêdziesz z tym zwlekaæ. ![]() Cytat:
Komu¶ siê ustroje pomyli³y? ![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.

Ile placilas za to badanie?

Silnik ma prawo gasn±æ nawet na koniec kursu (nawet po 20 latach codziennego prowadzenia!), b³êdy mo¿e pope³niæ ka¿dy, ale lepiej je pope³niaæ na kursie, ni¿ po, bez czujnego instruktora obok 

Instruktor oceni Twoje mo¿liwo¶ci i nie da Ci ¿adnego zadania ponad to, które mo¿esz wykonaæ. Ja na pierwszej godzinie je¼dzi³am po mie¶cie 20km/h i wê¿ykiem, bo ¶ci±ga³o mnie w ¶rodek
No ale mam zamiar i¶æ w poniedzialek, zdaæ i od wtorku jako¶ zacz±æ jazdy. My¶licie ¿e jest szansa wyrobiæ sie w tym roku ze zdaniem? Od przysz³ego roku nie do¶æ ¿e dochodz± jakie¶ rzeczy jak ekojazda to jeszcze egzamin kosztuje 300 zl, no¿ fak :sciana: 

Zara poszukam moze s± jakie¶ pewniejsze info. Gdzie¶ jeszcze czyta³am, ¿e na egz mo¿e byæ inne auto ni¿ na kursie.
Szczerze w±tpiê.
jak same g³upie badania z kilkudziesiêciu do 200 wzros³y, to wszystko jest mo¿liwe
S± szko³y, które wystawiaj± za¶wiadczenie jak zostaje jeszcze np. 4H jazdy ¿eby by³o przed egzaminem :p Ale to s± wyj±tki, u mnie by³a dodatkowa godzina przed egzaminem, wiêc dopiero po tych 30h