Mamusie Kwietniowe 2015! cz.IV - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-01, 21:01   #1651
Majka232
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.IV

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość

MAtko dziewczyny dostalam wczoraj przelee z zusu!!!!
Super!!!

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
moj nie jest niesmialy, juz prawie jak dynia

hehe oj tam i tak malo lamentuje Czasami kazdy musi

Sonia super dzien spedziliscie, lubie grac w gry rozne

Ja dzis na obiad zupa czosnkowa oraz makaron wstazk carbonara zrobilam
Co do lamentu to jak najbardziej, czasami trzeba, ale chyba dobrze jak ktoś wytłumaczy, ze lament niepotrzebny?

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość

zdrowia dla Marcela, mój też gorączka:/
Zdrówka życzę!
Stary 2014-11-01, 21:03   #1652
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
U nas przez pierwszy rok było tak, że jak ciuszki 3-6 m-cy to nosił w 3-4 m-cu i potem za małe. Rozm.74 synek nosił mając ok.7-8 m-cy.
Zdrówka dla Marcelka!
To moj nosil prawie ksiazkowo, czasem tydzienopoznienia mial.Ale nie wiem czego ze spodni i bluz pozniej wyrastal niz z bodow, koszulek i spiochow.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-01, 21:04   #1653
Patusia1711
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Czyli co, o czasie dostałaś kasę? I jak kwota?

Ja dostałam kase z pracy, ale coś mało. Ktoś się na tym zna? Dostałam jakies 767zł z groszami a powinnam najniższą. Czy to dlatego że dostarczyłam zwolnienie od 1do26 października? Bo nastepne dopiero w poniedziałek dojdzie do księgowej. Czy któraś z Was mogła by mi napisać coś na ten temat?

Powiem Wam że ten dzień mnie i tż wykończył. A jutro znowu...

Któraś z Was pisała o kłopotach z pracą tżta, współczuje i trzymam kciuki żeby znalazł nową i lepiej płatną !
O kłopotach z Tż pisałam ja więc dziękuję
A co do Twojej wypłaty to mi tłumaczyli tak, że to się wylicz średnią z ostatnich 12 miesięcy (włącznie z wszelkimi premiami itp.) I wtedy przelewają taką kwotę jaka im wyjdzie
❤ 1.08.2014
08.03.2015
1CS
Patusia1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-01, 21:09   #1654
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Babie nie dogodzisz:P

Blackberry, a od 26 do 31 czy dalej mialas zwolnienie? Ja dostaje u siebie z pracy za kazdy dzien zwonienia czy to sobota, niedziela czy inny dzien, wiec musze miec ciaglosc, tzn nie mam l4 od 01 do 31 np, ale teraz mam do 13 list. pozniej od 14 bede miec, wiec kazdy dzien na zwolnieniu

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-01, 21:09   #1655
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patusia1711 Pokaż wiadomość
O kłopotach z Tż pisałam ja więc dziękuję
A co do Twojej wypłaty to mi tłumaczyli tak, że to się wylicz średnią z ostatnich 12 miesięcy (włącznie z wszelkimi premiami itp.) I wtedy przelewają taką kwotę jaka im wyjdzie
To się zgadza, u mnie wyszło więcej bo wliczyli 13-tkę. Nagród się nie wlicza.

Oglądam film o Agacie Mróz, nie wiem po co, bo będę ryczeć...

Wczoraj poczułam jakby pyknięcie w brzuchu. Teraz coś mi plumka lekko, ale nie wiem czy to TO
Stary 2014-11-01, 21:22   #1656
Patusia1711
Rozeznanie

Cytat:
Nie starczyło

No właśnie i hipp i babydream chyba pachną. A składy mają spoko także chyba na te kosmetyki się skuszę

jaka kochana, za rok ja bym jej złożyła takie.

Nasz pokój gotowy. Jest super, jestem zadowolona! u dzidzi jutro skończymy bo zabrakło farby jasnej. Potem tylko sprzątanie kompleksowe i bedzie pięknie!

Czekamy na pizze, bo nie było głowy do gotowania dzisiaj. A potem idziemy do teściowej. Jeszcze poprosiła mnie zebym ciacho zrobiła a ja nie mam kompletnie czasu... ale w obliczu pogrzebu nie umiem odmówić. Powiedziałam ze zrobie ale u nich bo u mnie chlew w kuchni i nie da rady...

Ciesze się ze taka cisza na wątku to spokojnie nadrobiłam mimo chwilki czasu jak juz ogarnę remonty i sprzątanie to możecie pisać
Ja też Hippa chyba wybiorę. Super, to już zaraz koniec remontu
Cytat:
Przykro mi z powodu problemów
Super, że dzidzia ładnie rośnie

My byliśmy na spacerze wieczornym i odwiedziliśmy cmentarz. U nas chłodno, ale, że spacer był dosyć energiczny, więc nie zmarzliśmy
Męczy mnie zgaga. Mimo ostatniego braku apetytu jakimś cudem mam na plus prawie 5 kg i nie wiem czy to dzidzia tak podbiła kg czy to chwilowe, bo byłam w szoku stając rano na wadze
Dziękuję Ja też apetytu brak od początku 2 trymestru a tu +7,5 kg... A przez ostatnie 3 tyg +2kg...
Cytat:
Napisane przez _Madison_ Pokaż wiadomość
Super, że z Domisiem wszystko ok
Bardzo współczuję problemów
Trzymam kciuki za znalezienie przez tzta pracy &&&!

Super, że wasz pokoik wykończony już finisz przed wami

A my przed chwilą wrócilismy z wyprawy. Jestem totalnie wypompowana. Mała Madzia to świetna dziewuszka, rośnie jak na drożdzach, a Kacperek jest przesłodki kupiłam mu w tesco komplecik, ale niestety rozmiarowo za mały mały ma 8.5msc, a już ciuszki na 80-86cm nosi, a ja 74 wzięłam
Tak więc przywieźliśmy go spowrotem i będzie dla Mateuszka.

Dzieciakom się podobało, groby odwiedzone. Jedynie co to Marcello z wyjazdu z temperaturą wrócił:-(

I teraz właśnie idę do łobuza. Miłego wieczoru wszystkim wam życzę :-*
Dziękuję Fajnie, że Wam się wyprawa udała Zdrówka dla Marcelka
Cytat:
Majka ja na plusie 2kg, ale tez bylam w szoku, bo dlugo waga stala, a tu pyk i skoczyla.

Mnie dzis caly czas boli lewa strona brzucha, ale tam mlody sie kitłasi strasznie, wiec mysle, ze przez niego, nawet tz wyczul go pod reka, łobuz juz od poczecia
W ogole jestem taka podekscytowana, ze bedzie synek i mam nadzieje, ze sie nie zmieni juz, bo znowu bede lamentowac

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Madison zdrowka dla Marcelka!
Dobrze, że już cieszysz się na synka

Cytat:
Kochane..rozpisalam sie i m isie tel wylaczyl

No wiec objadlam sie u tesciiw..byl rosol i drugie danie-dwa rodzaje mieska,dwie surowki..no zyc nie umierac
DO tego deser banannowo cxekoladowy i potem ciasto. Pogralismy w scrabble,zjadlam dokladke obiadu i wlasnie do domu wrocilisny a ja zniw bym cos zjadla
Takze posiedzielismy mega milo 5h

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

MAtko dziewczyny dostalam wczoraj przelee z zusu!!!!
Mi tak często na lapku się dzieje, że mi się kasuje wszystko... Dobrze, że obiadek smakował i miło spędziliście czas
Cytat:
moj nie jest niesmialy, juz prawie jak dynia

hehe oj tam i tak malo lamentuje Czasami kazdy musi

Sonia super dzien spedziliscie, lubie grac w gry rozne

Ja dzis na obiad zupa czosnkowa oraz makaron wstazk carbonara zrobilam
Mniam mniam ( chociaż nie wiem jak smakuje zupka czosnkowa, ale chyba dobrze, bo inaczej by takiej nie było )
Cytat:
Współczuję kłopotów i mam nadzieję że odnajdziecie jasną stronę mocy. Ja powoli odnajduję swoją. Kciuki żeby mąż pracę szybko znalazł!!

Babie nie dogodzisz:P

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

zdrowia dla Marcela, mój też gorączka:/
Dziękuję
Cytat:
Co do pracy to moj M w sierpniu zostal bez pracy i szukal do 22wrzesnia bo wtedy udalo mu sie pojsc do pracy i od wtedy ma umowe..za 600-700zl mniej co prawda:/ bo zarabial 1900-2000 a teraz 1300..
Ale tez bylo slabo,bo ja mam tylko 1300zl i musielismy dwa miechy za to zyc:/
Slabo bylo,dobrzr ze oszczednosci byly to z nich bylismy zmuszeni tez skorzystac

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

I kciuki zeby dzieciaczki Wam zdrowialy laseczki.ja lrce sie kapac i bede szamac zielone jablko

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Niezawsze ciesze sie ze sie cieszysz z chlopca
A co do Blackberry to mam nadzieje ze szybko ciacho sklecisz i bedxiesz mogla odpoczac

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Aaa i co do wagi to spoko ja tez 5,2 na plusie ;P
Smacznego ja bym chciała żeby zarabiał nawet i te 1300 byle by zarabiał bo z mojego 1300 nam się nic nie uda... Bo gdzie tu zapłacić wszystkie opłaty, ratę kredytu i jeszcze wyżyć...
❤ 1.08.2014
08.03.2015
1CS
Stary 2014-11-01, 21:23   #1657
Hanka20
Zakorzenienie

dziewczyny ja tez dostałam wczoraj pierwszy przelew z zusu i w ogóle jestem w szoku bo dostalam smieszna kwote 158 zł. zastanawiam sie co to ma byc? na L4 jestem od 8.09 i ostatniego wrzesnia dostalam od szefowej wyplate, a potem z pracy juz nic, tylko wczoraj ten maly przelew. Kurcze czeka mnie wizyta w ZUS-ie.
Co do johnssona moja siostra uzywala przy małej płynu do kapieli tego z pompką i byl super, ale oliwek i pozostalych kosmetyków nie polecam, wlasnie ze względu na ich skład. Ja mam zamiar spróbować na początku uzywac babydream z rossa, maja dobre ceny i dobre składy
Tez wydaje mi się, że zaczynam odczuwać pierwsze ruchy maluszka, na razie rybka sobie pływa i jest to super fajne uczucie. Czekam az moi bliscy tez beda mogli poczuc, bo na razie czuje tylko ja!

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-01, 21:34   #1658
niezawsze
Zakorzenienie

Kurcze nieciekawie z tym zusem, wspolczuje wam, rachunki, kredyty trzeba placic, a tu takie akcje robia

My dzis z tz ogladalismy ciuszki w necie roznych sklepow mysle, ze tyle ogladal, bo to dla chlopca, dla dziewuszki by nawet pewnie minuty nie dal rady Cale szczesce mamy podobny gust i sie zgadzamy w czym maly smigal bedzie

Maciuś
Stary 2014-11-01, 21:34   #1659
Patusia1711
Rozeznanie

Cytat:

Blackberry, a od 26 do 31 czy dalej mialas zwolnienie? Ja dostaje u siebie z pracy za kazdy dzien zwonienia czy to sobota, niedziela czy inny dzien, wiec musze miec ciaglosc, tzn nie mam l4 od 01 do 31 np, ale teraz mam do 13 list. pozniej od 14 bede miec, wiec kazdy dzien na zwolnieniu
Ja nie wiem jak to dokładnie jest wiem tylko, że mam ciągłość zwolnienia i, że wyliczyli mi ok 100 zł więcej niż miałam w ostatnim czasie (mimo, że pół roku pracowałam na półetatu )
Cytat:
To się zgadza, u mnie wyszło więcej bo wliczyli 13-tkę. Nagród się nie wlicza.

Oglądam film o Agacie Mróz, nie wiem po co, bo będę ryczeć...

Wczoraj poczułam jakby pyknięcie w brzuchu. Teraz coś mi plumka lekko, ale nie wiem czy to TO
Ja też oglądam "Nad życie" i też będę wyć na pewno. Oj mam przeczucie, że to TO!
Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
dziewczyny ja tez dostałam wczoraj pierwszy przelew z zusu i w ogóle jestem w szoku bo dostalam smieszna kwote 158 zł. zastanawiam sie co to ma byc? na L4 jestem od 8.09 i ostatniego wrzesnia dostalam od szefowej wyplate, a potem z pracy juz nic, tylko wczoraj ten maly przelew. Kurcze czeka mnie wizyta w ZUS-ie.
Co do johnssona moja siostra uzywala przy małej płynu do kapieli tego z pompką i byl super, ale oliwek i pozostalych kosmetyków nie polecam, wlasnie ze względu na ich skład. Ja mam zamiar spróbować na początku uzywac babydream z rossa, maja dobre ceny i dobre składy
Tez wydaje mi się, że zaczynam odczuwać pierwsze ruchy maluszka, na razie rybka sobie pływa i jest to super fajne uczucie. Czekam az moi bliscy tez beda mogli poczuc, bo na razie czuje tylko ja!
Oooo rety Co to ma być! No musisz się kochana przejść bo to Ci śmieszne pieniążki przelali. No i gratuluję ruchów Mój Mężuś na pocieszenie wczoraj pierwszy raz "coś" poczuł jak trzymał rękę na brzuchu. Ale to i ja czułam i to było jak takie pulsowanie.
Aaa i zapomniałam napisać. Dominik ułożył się już główką w dół i wiem, że jest już długi bo na ostatnim badaniu był na wysokości pępka a teraz podczas badania lekarz już wyczuwał go w okolicy żeber
Najgorsze, że nie mam żadnego ładnego zdjęcia z wczoraj. Mam ich chyba z 15 ale na żadnym nie ma go ładnie ułożonego bo przed usg zjadłam Kinder bueno żeby się troszkę powiercił a on jak na złość szaleństwo w brzuchu urządził i lekarz nie mógł go dokładnie pomierzyć
❤ 1.08.2014
08.03.2015
1CS
Stary 2014-11-01, 21:39   #1660
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli co, o czasie dostałaś kasę? I jak kwota?

Ja dostałam kase z pracy, ale coś mało. Ktoś się na tym zna? Dostałam jakies 767zł z groszami a powinnam najniższą. Czy to dlatego że dostarczyłam zwolnienie od 1do26 października? Bo nastepne dopiero w poniedziałek dojdzie do księgowej. Czy któraś z Was mogła by mi napisać coś na ten temat?

Powiem Wam że ten dzień mnie i tż wykończył. A jutro znowu...

Któraś z Was pisała o kłopotach z pracą tżta, współczuje i trzymam kciuki żeby znalazł nową i lepiej płatną !
Kochana mialam l4 od 1 do 28.. i teraz dostalan 29tego l4 od 29go do 26.11 a zus mi wyplacil z koncem miesiaca juz za caly miesiac pazdziernik,czyli dostali tez kolejne l4 ktore jest do 26.11
Ja Ci nie powiem jak to jest,mozliwe ze wladnie brak tych kilku dni??

Cytat:
Super!!!

Co do lamentu to jak najbardziej, czasami trzeba, ale chyba dobrze jak ktoś wytłumaczy, ze lament niepotrzebny?

Zdrówka życzę!

no jestem w szoku

Cytat:
Ja też Hippa chyba wybiorę. Super, to już zaraz koniec remontu

Dziękuję Ja też apetytu brak od początku 2 trymestru a tu +7,5 kg... A przez ostatnie 3 tyg +2kg...

Dziękuję Fajnie, że Wam się wyprawa udała Zdrówka dla Marcelka

Dobrze, że już cieszysz się na synka

Mi tak często na lapku się dzieje, że mi się kasuje wszystko... Dobrze, że obiadek smakował i miło spędziliście czas

Mniam mniam ( chociaż nie wiem jak smakuje zupka czosnkowa, ale chyba dobrze, bo inaczej by takiej nie było )

Dziękuję

Smacznego ja bym chciała żeby zarabiał nawet i te 1300 byle by zarabiał bo z mojego 1300 nam się nic nie uda... Bo gdzie tu zapłacić wszystkie opłaty, ratę kredytu i jeszcze wyżyć...

super ze Ty tez za hippem
Ja sie teraz smaruje ta oliwka i jest super,a jej sklad mega!
Co prawfa kosztuje w tesco 14,99 ale rewelka.
No dlatego trzyman kciuki oby znalazl prace
Jak najszybcirj
Ale wiadomo bolesne to ze nagle ma sie 700zl mniej..choc po dwoch mcach nicxego to i tak dobrze ze tyle..

Cytat:
powiem Ci ze zus ogolen lubi wyplacac w transzach czyli za kazdy okres zwolnienia osobno. Jak masz np od 26pazdz do 26list przykladowo to w pazdz lubi wyplacic za te dni do konca pazdz..a potem dopiero w listopadzie placi np za te 26dni
.i osobno za reszte z kolejnego l4.

Nie wiem czy jasno wyjasnilam

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
Kurcze nieciekawie z tym zusem, wspolczuje wam, rachunki, kredyty trzeba placic, a tu takie akcje robia

My dzis z tz ogladalismy ciuszki w necie roznych sklepow mysle, ze tyle ogladal, bo to dla chlopca, dla dziewuszki by nawet pewnie minuty nie dal rady Cale szczesce mamy podobny gust i sie zgadzamy w czym maly smigal bedzie

hehe super kochana mieliscie zajecie

Cytat:
Ja nie wiem jak to dokładnie jest wiem tylko, że mam ciągłość zwolnienia i, że wyliczyli mi ok 100 zł więcej niż miałam w ostatnim czasie (mimo, że pół roku pracowałam na półetatu )

Ja też oglądam "Nad życie" i też będę wyć na pewno. Oj mam przeczucie, że to TO!

Oooo rety Co to ma być! No musisz się kochana przejść bo to Ci śmieszne pieniążki przelali. No i gratuluję ruchów Mój Mężuś na pocieszenie wczoraj pierwszy raz "coś" poczuł jak trzymał rękę na brzuchu. Ale to i ja czułam i to było jak takie pulsowanie.
Aaa i zapomniałam napisać. Dominik ułożył się już główką w dół i wiem, że jest już długi bo na ostatnim badaniu był na wysokości pępka a teraz podczas badania lekarz już wyczuwał go w okolicy żeber
Najgorsze, że nie mam żadnego ładnego zdjęcia z wczoraj. Mam ich chyba z 15 ale na żadnym nie ma go ładnie ułożonego bo przed usg zjadłam Kinder bueno żeby się troszkę powiercił a on jak na złość szaleństwo w brzuchu urządził i lekarz nie mógł go dokładnie pomierzyć
Haha moja dzidzia wlasnir takie szalenstwa robi w brzuchu!

Ja juz po kapieli i herbatka z miodem i cytrynka i zielone jablko

Co do zusu wlasnie widze ze mi chyba beda na koniec mca w jednej kwocie placic,tak widze po tym mcu..ale to jesscxe nic pewnego.
JEstem w szoku ze mam kase!

Hanka a pracowalas na caly etat? I jak mialam l4 wystawiane?
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-01, 21:46   #1661
soniuska
Zakorzenienie

Ja chyba w tym mcu w koncu kupie adapter do pasow,bo brakuje mi prowadzenia autka i nie chce mi sie z pasami kombinowac bede miec adapter i spokoj
No i chce bardzo detektor tetna
Stary 2014-11-01, 21:48   #1662
Hanka20
Zakorzenienie

Jasno się wyrazilas soniuska, z tym, że z moich obliczen wynika, ze do 15 pazdziernika mialam okres 33 dni platnych przez pracodawce, i zostaje jeszcze dwa tygodnie miesiaca, wiec nie mam pojecia jak oni to wyliczyli ze dostalam takie smieszne pieniadze.
Tak pracowalam na caly etat na najnizszej sredniej, nie mialam nigdy przedtem L4.

Co do oliwki hippa tez bardzo lubię

Stary 2014-11-01, 21:51   #1663
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Jasno się wyrazilas soniuska, z tym, że z moich obliczen wynika, ze do 15 pazdziernika mialam okres 33 dni platnych przez pracodawce, i zostaje jeszcze dwa tygodnie miesiaca, wiec nie mam pojecia jak oni to wyliczyli ze dostalam takie smieszne pieniadze.
Tak pracowalam na caly etat na najnizszej sredniej, nie mialam nigdy przedtem L4.

Co do oliwki hippa tez bardzo lubię
I caly rok mialas caly etat i najnizsza krajowa tak?
Bo liczy sie srednia z ostatnich 12mcy.
Wez tez pod uwage ze w 2013r ktory liczy sie do ostatnich 12mcy najnizsza krajowa byla 1600 a teraz od 2014 jest 1680.
Stary 2014-11-01, 21:55   #1664
Hanka20
Zakorzenienie

I w ogóle moja szefowa tez ma ksiegowa od siedmiu bolesci, bo ta chyba nie wytlumaczyla jej, ze skoro zaczelam L4 8.09, to ona ma obowiazek zaplacic mi za 33 dni, a nie tylko za miesiac wrzesien. A dostalam przelew od niej tylko za wrzesien a co z pozostalymi dwoma tygodniami? masakra teraz bede sie musiala prosic o wlasne pieniadze jak ja tego nie lubie...

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:
I caly rok mialas caly etat i najnizsza krajowa tak?
Bo liczy sie srednia z ostatnich 12mcy.
Wez tez pod uwage ze w 2013r ktory liczy sie do ostatnich 12mcy najnizsza krajowa byla 1600 a teraz od 2014 jest 1680.
O tym nie pomyslalam, ale to juz nie bedzie chyba duza roznica kwotowa.

Tak pracuje juz siedem lat ponad na calym etacie na czas nieokreslony.

Stary 2014-11-01, 21:56   #1665
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
I w ogóle moja szefowa tez ma ksiegowa od siedmiu bolesci, bo ta chyba nie wytlumaczyla jej, ze skoro zaczelam L4 8.09, to ona ma obowiazek zaplacic mi za 33 dni, a nie tylko za miesiac wrzesien. A dostalam przelew od niej tylko za wrzesien a co z pozostalymi dwoma tygodniami? masakra teraz bede sie musiala prosic o wlasne pieniadze jak ja tego nie lubie...
No niestety:/
ALe warto sie o to klocic.

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

O tym nie pomyslalam, ale to juz nie bedzie chyba duza roznica kwotowa.

Tak pracuje juz siedem lat ponad na calym etacie na czas nieokreslony.
Mysle ze ta roznica jednak troszke wyniesie. Policz sobie.
Od wrzesnia jestes na l4.
Wiec do wrzesnia to jest 8mcy a 4mce starej stawki o ile sie nie myle
Stary 2014-11-01, 21:57   #1666
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:

Mój Tż takimi rzeczami jak ciuchy się nie interesuje nic a nic

Cytat:
Mam nadzieje, że TO

Cytat:
Ja chyba w tym mcu w koncu kupie adapter do pasow,bo brakuje mi prowadzenia autka i nie chce mi sie z pasami kombinowac bede miec adapter i spokoj
No i chce bardzo detektor tetna
Na warsztatach Bezpieczny Maluch gość mówił, że można normalnie jeździć w pasach, jeżeli nam wygodnie i nam nie przeszkadzają, oczywiście odradzał jazdę bez pasów. Pokazywał też 2 modele adapterów
Stary 2014-11-01, 21:58   #1667
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:

Mam nadzieje, że TO

Na warsztatach Bezpieczny Maluch gość mówił, że można normalnie jeździć w pasach, jeżeli nam wygodnie i nam nie przeszkadzają, oczywiście odradzał jazdę bez pasów. Pokazywał też 2 modele adapterów
wiem ze mozna,ale wole jednak z adapterem. Jezdze z pasami ale dolny trzymam w rekach daleko od brzucha bo mi juz uciska,a co dopiero jak bardziej urosne..

Hanka to wyjdzie jakos na oko tak 1218zl netto o ile sie nie myle.
Stary 2014-11-01, 21:58   #1668
niezawsze
Zakorzenienie

Patusia ja za pazdziernik tez dostane wiecej kasy niz za wrzesien, bo mial 31 dni, a wrzesien 30 tylko

Ogolnie zarabiam okolo 1000zl mniej niz jakbym pracowala, bo odeszly mi dodatki za nocowanie, za godziny nocne, diety, za rajstopy, za pranie itp. wiec tez nie wyrabiam z kasa, jeszcze urzadzamy to mieszkanie i tz. musial uz pozyczac od rodzicow

Maciuś
Stary 2014-11-01, 22:00   #1669
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Patusia ja za pazdziernik tez dostane wiecej kasy niz za wrzesien, bo mial 31 dni, a wrzesien 30 tylko

Ogolnie zarabiam okolo 1000zl mniej niz jakbym pracowala, bo odeszly mi dodatki za nocowanie, za godziny nocne, diety, za rajstopy, za pranie itp. wiec tez nie wyrabiam z kasa, jeszcze urzadzamy to mieszkanie i tz. musial uz pozyczac od rodzicow
Smutne co?:/

Ja mam gola wyplate zawsze wiec nie ma z tym problemu:/
Ale mam 1800brutto wiec 1320zl netto wychodzi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-01, 22:00   #1670
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
No niestety:/
ALe warto sie o to klocic.

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Mysle ze ta roznica jednak troszke wyniesie. Policz sobie.
Od wrzesnia jestes na l4.
Wiec do wrzesnia to jest 8mcy a 4mce starej stawki o ile sie nie myle
Wlasnie policzylam i wyszlo brutto 1653,33, wiec nie jest to duza sumka
Nic, pojade w poniedzialek do tego ZUS i sie dowiem o co kaman.

Stary 2014-11-01, 22:02   #1671
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
To bedzie 1200 netto jakos z takiej sredniej

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Moze zus wyplacil Ci jakas czesc
Stary 2014-11-01, 22:03   #1672
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
no moj tez mial to gdzies, ale Mikolaja powiedzial, ze to on bedzie ubieral

Maciuś
Stary 2014-11-01, 22:08   #1673
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
To bedzie 1200 netto jakos z takiej sredniej

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Moze zus wyplacil Ci jakas czesc
no mam nadzieje, tylko zastanawia mnie to, czy na kolejna czesc bede czekala caly miesiac? bo jesli tak to my kurde nie wyrobimy...

Stary 2014-11-01, 22:09   #1674
Patusia1711
Rozeznanie

Cytat:

Nie no ja zawsze taką samą kwotę dostawałam bez względu na ilość dni i teraz na L4 też tak mam tyle, że normalnie byłam na umowie 1680 czyli miałam ok 1250? czy jakoś tak a teraz mimo płącenia dodatkowo 2 ubezpieczeń (moje i Tż ok 70 zł chyba razem jakoś tak) na konto wpływa mi 1290 zł czyli więcej. No i ja jedynie miałam roczne premie inwentaryzacyjne a tak żadnych dodatków. No ale tą premię, którą wiem, że powinnam dostać nie dostałam. Ale jeszcze poczekam do 10.11 bo jeszcze mogła się opóźnić...
Cytat:
Smutne co?:/

Ja mam gola wyplate zawsze wiec nie ma z tym problemu:/
Ale mam 1800brutto wiec 1320zl netto wychodzi
No to i tak miałaś lepszą umowę niż ja
Cytat:
Nie no jedź i się kłóć bo to jednak Twoje pieniążki
❤ 1.08.2014
08.03.2015
1CS
Stary 2014-11-01, 22:10   #1675
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
wiem ze mozna,ale wole jednak z adapterem. Jezdze z pasami ale dolny trzymam w rekach daleko od brzucha bo mi juz uciska,a co dopiero jak bardziej urosne..

Hanka to wyjdzie jakos na oko tak 1218zl netto o ile sie nie myle.
Ja na razie nie kupuję. Poprzednią ciążę całą przejeździłam za kierownicą bez adaptera, a z pasami. Może teraz też

Cytat:
Widzę, że radość z syna jest ogromna

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2014-11-01 o 22:11
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-01, 22:10   #1676
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Oj mój TŻ tez sie za bardzo tym nie interesuje, byle by było w co dziecko ubrac i byloby czyste hahaha. Ale ja się ciesze, bo bede miala co wybierac na zakupach i nikt mi nie bedzie niczego kwestionowal.

Stary 2014-11-01, 22:13   #1677
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
no mam nadzieje, tylko zastanawia mnie to, czy na kolejna czesc bede czekala caly miesiac? bo jesli tak to my kurde nie wyrobimy...
Nie wiem..musisz isc do pracodawcy i do zusu wyjasnic

Cytat:
Nie no ja zawsze taką samą kwotę dostawałam bez względu na ilość dni i teraz na L4 też tak mam tyle, że normalnie byłam na umowie 1680 czyli miałam ok 1250? czy jakoś tak a teraz mimo płącenia dodatkowo 2 ubezpieczeń (moje i Tż ok 70 zł chyba razem jakoś tak) na konto wpływa mi 1290 zł czyli więcej. No i ja jedynie miałam roczne premie inwentaryzacyjne a tak żadnych dodatków. No ale tą premię, którą wiem, że powinnam dostać nie dostałam. Ale jeszcze poczekam do 10.11 bo jeszcze mogła się opóźnić...

No to i tak miałaś lepszą umowę niż ja

Nie no jedź i się kłóć bo to jednak Twoje pieniążki

no i taka umowe mam ale od roju,wczesniej mialam minimalna,a ze dziewuchy dostaly podwyzke to i ja musialam

Cytat:
Ja na razie nie kupuję. Poprzednią ciążę całą przejeździłam za kierownicą bez pasów. Może teraz też

Widzę, że radość z syna jest ogromna
ja sie boje bardzo..

Hehe Niezawsze no popatrz,szkoda ze moj taki niechetny

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Patusia to bylo 1237,20
A w 2013r netto bylo 1181,38
Stary 2014-11-01, 22:19   #1678
Patusia1711
Rozeznanie

Cytat:
Nie wiem..musisz isc do pracodawcy i do zusu wyjasnic

no i taka umowe mam ale od roju,wczesniej mialam minimalna,a ze dziewuchy dostaly podwyzke to i ja musialam

ja sie boje bardzo..

Hehe Niezawsze no popatrz,szkoda ze moj taki niechetny

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Patusia to bylo 1237,20
A w 2013r netto bylo 1181,38
Dostawałyśmy jakiś dodatek na pranie czy coś i dlatego było ok 1250
❤ 1.08.2014
08.03.2015
1CS
Stary 2014-11-01, 22:19   #1679
Hanka20
Zakorzenienie

Dziewczyny a zmieniajac temat, dostalam łożeczko od siostry i chcialabym je przemalowac na biało, jak myslicie, czy moge to zrobic sama, i jaka farbe wybrac? robilyscie juz cos takiego same?

Stary 2014-11-01, 22:21   #1680
_Madison_
Zadomowienie

KOPERCO - zdrówka dla synka

NIEZAWSZE - świetnie, że tak cieszysz się z syneczka
Ja teraz też nie wyobrażam sobie by Mateusz i Zosia zmienili płeć.

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

MAJA - u mnie synek rozmiar 74 z tesco nosił tak do 11/12msc
12.2012- MARCELEK
07.2014 - IVF
_Madison_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości