Marcowe Mamy 2015 cz. 3 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-01, 08:51   #1741
smv
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 3

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość
To dzisiaj cały dzień w łóżku, nie daj się rozkręcić chorobie
Ja wczoraj odpoczęłam, wcześnie się położyłam i dzisiaj się czuję sto razy lepiej

I zapomniałam się pochwalić, że wczoraj wybiło u mnie 20 tygodni
Witaj w klubie ja też dzisiaj 20tc zaczęłam jupiii
Stary 2014-11-01, 09:09   #1742
ojustyna
Zadomowienie

Witam kobietki
za 20 tydzień
I ja dziś zaczęłam liniwie dzień, wtulona w TŻa to się nawet wstawać wcześnie nie chciało Bubcia nasza dziś spokojna, ale na pewno nie aż tak, żeby tylko 6 minut w ciągu dnia aktywna była. Teraz planuje cały dzień, namówiłam swojego żeby na cmentarz przejść się spacerkiem (przyjemne z pożytecznym) a później rodzinny obiadeek i pewnie najem się tak, że poczuje uczucie rozchodzenia się w szwach, taki mój dzidziuś niezdecydowany kulinarnie, że wszystkiego musi spróbować
Stary 2014-11-01, 09:19   #1743
tout-petit-fille
Zadomowienie

Również witam się w nowy dzień!

Dzisiejsza noc była świetna - nie mogłam spać, jak się okazało moja mama również, więc spotkałyśmy się o 2:50 i ucięłyśmy miłą pogawędkę do 4.

Zmęczyłyśmy się i dalej luli:P

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-01, 09:19   #1744
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Dobijają mnie moje sny
Ufam mojemu TŻ i myślę, że nie zrobiłby mi czegoś takiego ale już którąś noc śni mi się, że mnie zdradza i ja go na tych zdradach przyłapuję. Nie opowiadałam mu o tym ale męczą mnie takie nocne wizje a między nami wszystko dobrze

A w tematach kulinarnych moje dziecię przepada za szarlotką, za każdym razem jak zjem to czuję fikołki
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-01, 09:35   #1745
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Dobijają mnie moje sny
Ufam mojemu TŻ i myślę, że nie zrobiłby mi czegoś takiego ale już którąś noc śni mi się, że mnie zdradza i ja go na tych zdradach przyłapuję. Nie opowiadałam mu o tym ale męczą mnie takie nocne wizje a między nami wszystko dobrze

A w tematach kulinarnych moje dziecię przepada za szarlotką, za każdym razem jak zjem to czuję fikołki
Też miałam taki durnowaty sen i wstałam obrażona na TŻa, ja od razu opowiadam co on tam w tych snach wyczynia, jeśli bierze w nich udział i się ze mnie śmieje, a te sny to chyba takie obawy, że możemy już nie być aż tak atrakcyjnez tymi dodatkowymi kg, ale gdzie oni fajniejsze znajdą? Takie okrąglutkie i 2w1
O fikołki, ja czekam aż moja mała Bunia wstanie, bo jakaś dzisiaj leniwa jak mamusia
Stary 2014-11-01, 10:07   #1746
jalouse
Wtajemniczenie

Cytat:
To dzisiaj cały dzień w łóżku, nie daj się rozkręcić chorobie
Ja wczoraj odpoczęłam, wcześnie się położyłam i dzisiaj się czuję sto razy lepiej

I zapomniałam się pochwalić, że wczoraj wybiło u mnie 20 tygodni
U mnie tez wczoraj plowka

W ciazy straszne glupoty sie snia, a do tego sa takie realistyczne, ze glowa mala.
jalouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-01, 10:13   #1747
smv
Zakorzenienie

No dziś np moje dziecię znów machalo do mnie rękami przez brzuch heh nawet go trzymałam zabite rączki A potem ze w pracy byłam i na umowie o pracę było wyraźnie zaznaczone że jestem już pełnoletnia... Hehe
Stary 2014-11-01, 12:27   #1748
Michiru
Zakorzenienie

Ależ sny macie :P mi się śniło pomieszanie serialu House i filmu Kruk.. Miał być koszmar, ale coś nie wyszło i było jak dobry film, trxymający w napięciu za to obudziłam się strasznie niewyspana i obolała.

Ja 20tc zaczynam jutro
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-01, 14:12   #1749
crystal25
Zakorzenienie

witajcie mamusie
Pochwale sie ze moj TZ wczoraj poczul maluszka, i to dosc mocno, a dzis jak sie budzilam, ale on myslal jeszcze ze ja spie, to nakrylam go jak trzyma rece na moim brzuchu i probuje poczuc jak kopie nie udalo mu sie a trzymal dosc dlugo, ale jak sie porzadnie przebudzilam, to maluszek dal o sobie znac, i przylozylam rece TZ to sie bardzo ucieszyl
Brawa za 20 tydzien polowa za wami
u mnie wczoraj sie zaczal 21 tydzien i odliczam wizyte u lekarza jeszcze dwa dni...
Dobrego weekendu dla wszystkich
My dzis mamy leniwa sobote, jeszcze w lozku lezymy i nie myslimy zeby wstac

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
Dobijają mnie moje sny

Nie martw sie takimi snami, mam je dosc czesto, mysle ze one sa, bo za bardzo boimy sie o naszych TZ ze moga to zrobic, a my ich tak bardzo kochamy....

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
Jestem po USG-oto Oskar oszukaniec-w poczekalni wiercił sie że masakra -weszliśmy do gabinetu I twarz rączkami zasłaniał....
Wszystko jest ok,przepływy,serduszko ale doctor zmartwił mnie bo powiedział,ze łożysko mam na tylnej ścianie macicy ale jeden kraniec jest niedaleko ujścia. Za miesiąc na wizycie trzeba to sprawdzić no I sie wystraszyłam...zaczełam czytać na necie..... no nic trzeba to kontrolować I tyle...
Wyglada na bardzo zadowolonego Napewno bedzie dobrze na nastepnej wizycie

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Witajcie!
jaka ja zmęczona... Was tez szybko dopada zmęczenie... tragedia, widzę, ze juz na maratony po sklepach się nie nadaję nogi mi odpadna zaraz i trochę brzuszek pobolewa
jedynie kupiłam dzisiaj rampersy z H&M w lumpku za 3 zł hihi

i przejechałam się do ZUSu zapytać kiedy mi kasiorkę wypłacą... mam czekać do 5 listopada

lejdi_aga13 super, ze synuś zdrowy a za 6 tyg. do nast USG szybko zleci, też kiedys tyle czekałam i jakoś da się wytrzymać

z okazji urodzin Wszytskiego naj naj najlepszego dziewczyny! co tylko sobie wymarzycie by się spełniło Nouvelle, 87Marta
Sto lat Sto lat !!!
super rampersy, tez znalazlam jedne w uzywanych, przydadza sie jak bedzie cieplo Mnie zmeczenie dopada i to jakie.... czuje sie ociezala moj TZ sie smieje, bo sam mowi ze tak wygladam a to dopiero 5 miesiac a co bedzie za dwa miesiace i po nowym roku
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-01, 14:23   #1750
ojustyna
Zadomowienie

A my po spacerku na cmentarz i takim oto cudem przeszliśmy pół miasta, i jeszcze po cmentarzu trochę i teraz czuje jak mnie bolą plecy i nogi od chodzenia zmienił się środek ciężkości a i takie cycuchy wielgachne utrzymać i brzuszek to nie lada wyczyn dla biednego kręgosłupa a zaraz jeszcze posiadówka rodzinna przy stole i jak to wszystko przeżyć? Najchętniej to bym poszła spać wrrr...
Stary 2014-11-01, 14:28   #1751
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny )
Ja właśnie po obiadku :
Dorsz, zmiemniaczki i surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka mniam ...
Byłam dzis na zakupach i oczywiscie cos dla dzidziusia kupiłam :
Jedne śpioszki troche babskie bo różowe ale miały fajna cenę a jakościowo sa super
Załącznik 5827441Załącznik 5827442Załącznik 5827443

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
super zakupy

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
A my po spacerku na cmentarz i takim oto cudem przeszliśmy pół miasta, i jeszcze po cmentarzu trochę i teraz czuje jak mnie bolą plecy i nogi od chodzenia zmienił się środek ciężkości a i takie cycuchy wielgachne utrzymać i brzuszek to nie lada wyczyn dla biednego kręgosłupa a zaraz jeszcze posiadówka rodzinna przy stole i jak to wszystko przeżyć? Najchętniej to bym poszła spać wrrr...
U nas na cmentarze nie wielu chodzi... jaka szkodaaaa.... nie pamietac o zmarlych, a w Polsce zawsze chodzilam to wszedzie mnostwo ludzi, pelno zapalonych zniczy, i kwiatow.... hihi widze ze nie tylko ja sie czuje ciezko
Stary 2014-11-01, 14:29   #1752
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
Ja się nachodziłam w czwartek i wracając późnym popołudniem do domu myślałam, że nie dojdę z przystanku a mam kilkaset metrów - pierwszy raz tak bardzo bolały mnie plecy. Boję się co będzie później...
Stary 2014-11-01, 16:23   #1753
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Hej dziewczęta.
Ja wczoraj i dziś od rana z córką po lekarzach chodziłam. Ostre zapalenie oskrzeli ma i antybiotyk na 10 dni przepisany spłakałam się wczoraj przez to i dziś w nocy przy niej czuwałam bo gorączka taka że aż nas parzyło jak się przytuliła.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-01, 17:00   #1754
smv
Zakorzenienie

Współczuję ;( oby córcia szybko wyzdrowaiala!
Stary 2014-11-01, 17:19   #1755
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Hej dziewczęta.
Ja wczoraj i dziś od rana z córką po lekarzach chodziłam. Ostre zapalenie oskrzeli ma i antybiotyk na 10 dni przepisany spłakałam się wczoraj przez to i dziś w nocy przy niej czuwałam bo gorączka taka że aż nas parzyło jak się przytuliła.
zdrowka dla corki Tez mam zapalenie oskrzeli i antybiotyk na 8 dni ehhh.... a dziecko to zawsze gorzej znosi choroby....

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-01, 17:23   #1756
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Mordka - dużo zdrowia, mam nadzieję, że leki szybko dadzą efekt

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
zdrowka dla corki Tez mam zapalenie oskrzeli i antybiotyk na 8 dni ehhh.... a dziecko to zawsze gorzej znosi choroby....
Najgorzej to znoszą faceci
Stary 2014-11-01, 17:34   #1757
JoaMro
Raczkowanie

Mi też już ciężko. Utyłam jakieś 3-4 kg, 23 tygodnie dopiero, chodze już jak kaczka, ciężko mi się obrócić z boku na bok w nocy. Na serio się boje co będzie dalej. Przez ostatni miesiąc bardzo mi urósł brzuch, więc dla dziewczyn,u których nie specjalnie widać takie pocieszenie, że niedługo będą wielkie
Stary 2014-11-01, 17:56   #1758
ewka5891
Zakorzenienie

Hej kochane

Tz z młodym szaleje w fun factory a ja popijam kawke. Przykro mi, ze nie mogłam odwiedzić grobów najbliższych odkąd wyjechałam ani razu nie mogłam być na wszystkich świętych w Polsce, ale za tydzien nadrobie
Wieczorem idziemy na halloween do znajomych, ciekawa jestem przebran innych
Jutro kończę 20 tc i kończę pierwszą polowe ciazy

Cytat:
Dobijają mnie moje sny

Hehe skąd to znam nie raz budzilam sie skrajna na Tzta, bo śniło mi sie jakies głupoty

Cytat:
Hej dziewczęta.
Biedna duzo zdrowka dla niej

Gratuluje kolejnych tygodni

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-01, 18:48   #1759
nouvelle2
Zakorzenienie

hej hej
co robicie?
ja dzisiaj pół dnia spędziłam na cmentarzu, a teraz wieczorem grzeję się pod kocykiem Babcia mnie rozpieszcza, na kolację zrobiła jajka faszerowane

mordka zdrówka dla córci

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-01, 19:08   #1760
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Właśnie myślałam o tym ile rzeczy powinnam była dziś zrobić a zabrałam się praktycznie za nic dlatego za chwilę ruszę się na spacer z psem, zrobię sobie mini-spa na polepszenie nastroju a resztę dnia spędzę czytając książkę do prezentacji, którą mam w przyszłym tygodniu

Moja babcia też się rozszalała i cały dzień podtykała mi jedzenie, już nie mogę
Stary 2014-11-01, 19:22   #1761
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Współczuję ;( oby córcia szybko wyzdrowaiala!
Cytat:
Cytat:
Mordka - dużo zdrowia, mam nadzieję, że leki szybko dadzą efekt

Najgorzej to znoszą faceci
Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Hej kochane

Tz z młodym szaleje w fun factory a ja popijam kawke. Przykro mi, ze nie mogłam odwiedzić grobów najbliższych odkąd wyjechałam ani razu nie mogłam być na wszystkich świętych w Polsce, ale za tydzien nadrobie
Wieczorem idziemy na halloween do znajomych, ciekawa jestem przebran innych
Jutro kończę 20 tc i kończę pierwszą polowe ciazy

Hehe skąd to znam nie raz budzilam sie skrajna na Tzta, bo śniło mi sie jakies głupoty

Biedna duzo zdrowka dla niej

Gratuluje kolejnych tygodni
Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
hej hej
co robicie?
ja dzisiaj pół dnia spędziłam na cmentarzu, a teraz wieczorem grzeję się pod kocykiem Babcia mnie rozpieszcza, na kolację zrobiła jajka faszerowane

mordka zdrówka dla córci
Dziękujemy
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-01, 19:25   #1762
nouvelle2
Zakorzenienie

znalazłam internetowy outlet z niemowlęcymi ciuszkami http://dablo.pl/

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-01, 20:50   #1763
aaakarolina
Wtajemniczenie

hej
ja dziś od rana na grobach, a później obiadek rodzinny (jedynie 30 osób)
było bardzo fajnie, kuzynka obiecała mi trochę ubrań ciążowych, a to dobrze, bo już powoli nie mam co ubierać, a szkoda mi kupować na te kilka miesięcy. Będę miała też ciuszki dla małej, ona ma 2 chłopców, ale na pewno coś wybiorę co będzie pasowało a co najfajniejsze w marcu dostanę od niej fotelik maxi cosi oraz bazę isofix do samochodu , która bardzo ułatwia życie, a tania nie jest, więc pewnie sama bym jej nie kupiła

u mnie już leci 23 tydzień, więc już bliżej niż dalej, no i w końcu coś po mnie widać

dodaję w końcu zdjęcia, nie jest za bardzo wyraźne, ale może uda się coś Wam zobaczyć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20141031_171207_jzzpl.jpg (27,9 KB, 24 załadowań)

Edytowane przez aaakarolina
Czas edycji: 2014-11-01 o 21:03
aaakarolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-01, 21:37   #1764
smv
Zakorzenienie

A ja znowu mam infekcje w pochwie bo mnie swędzi i piecze już mam dość było 3.tyg spokoju i znowu... Jutro kupie jogurtów naturalnych... Zła jestem zła!
No i basen sobie odpuszczam na razie... ;/
Stary 2014-11-01, 21:40   #1765
lesyeux
Zadomowienie

Witam sie i ja dzisiaj
My tez dzisiaj rodzinnie spedzilismy sobote. A teraz leniuchujemy przed tv z obżartymi brzuszkami
Miłego wieczorka Kochane
Do jutra
Stary 2014-11-01, 21:45   #1766
debraM
Wtajemniczenie

Hejo kobitki
Pamiętacie mnie jeszcze?
Mieliśmy tygodniowy remont, bo chcieliśmy przekształcić jeden pokój dla dzieciaczka i stwierdziliśmy, że jak już robimy bajzel to odmalujemy całe mieszkanie i tak przez tydzień byłam odcięta od świata, a jak remont się skończył tzn. wczoraj to wylądowałam w szpitalu. Wczoraj zaczęłam 24tydzień i myślałam, że dostałam skurczy. Ból był tak duży, że zginął mnie w pół. Dostałam kroplówki i zastrzyk rozkurczowy, a rano dostałam krwiomoczu, więc to chyba nie były skurcze, a kolka nerkowa, ale chyba, bo weekend i święta, więc trudno o lekarza. Chyba dopiero w poniedziałek się dowiem jak przyjdzie moja ginekolog.

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-01, 22:12   #1767
smv
Zakorzenienie

O matko debraM ale się zalatwilas.. Zdrowiej kochana w takim razie!

Ja się wlasnue uplakalam nad filmem Nad życie ;( aż rzuci mnie zaczęło kopać

Powiem wam ze coraz mocniej się boję w tej ciąży że nagle coś się stanie.. ;( nie chce tak myśleć ale non stop w głowie mam że dostanę skurczy i urodzi się dziecko martwe i w ogóle..... Czarnowidztwo ;/

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-01, 23:33   #1768
JoaMro
Raczkowanie

Cytat:
Powiem wam ze coraz mocniej się boję w tej ciąży że nagle coś się stanie.. ;( nie chce tak myśleć ale non stop w głowie mam że dostanę skurczy i urodzi się dziecko martwe i w ogóle..... Czarnowidztwo ;/
Ja też mniej więcej od 18-19 tygodnia zaczęłam się tego bać. Mniej więcej wtedy zaczęłam odczuwać twardnienia brzucha i się martwić mocno :/
Stary 2014-11-02, 07:18   #1769
marcia45
Zadomowienie

Ja nie moge spac Jestesmy u rodziców, wszyscy słodko drzemią, a ja od 6 spać nie mogę i wczoraj też

Byliśmy na grobach, później goście i rodzinny weekend fajnie. Byłam u chrześniaczki, która tak słodko mówiła ciotuniu

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Hejo kobitki
Pamiętacie mnie jeszcze?
Mieliśmy tygodniowy remont, bo chcieliśmy przekształcić jeden pokój dla dzieciaczka i stwierdziliśmy, że jak już robimy bajzel to odmalujemy całe mieszkanie i tak przez tydzień byłam odcięta od świata, a jak remont się skończył tzn. wczoraj to wylądowałam w szpitalu. Wczoraj zaczęłam 24tydzień i myślałam, że dostałam skurczy. Ból był tak duży, że zginął mnie w pół. Dostałam kroplówki i zastrzyk rozkurczowy, a rano dostałam krwiomoczu, więc to chyba nie były skurcze, a kolka nerkowa, ale chyba, bo weekend i święta, więc trudno o lekarza. Chyba dopiero w poniedziałek się dowiem jak przyjdzie moja ginekolog.
Debra trzymam kciuki, żeby okazało się, że to nic groźnego. Mojej kuzynce wyszly problemy z nerkami właśnie w połowie ciąży i całą musiała przeleżeći to z bólami, bo maleństwo kopało w nerki, w których miała kamienie.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-02, 07:48   #1770
papalinka83
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny Siedzimy sami we Wszystkich Świętych i jakoś mi smutno z tego powodu. Za to dzisiaj chyba sięwybiorę na małe zakupy, chciałabym sobie kupić jeansy ciążowe jakieś porządne, a w tym miesiącu dostałam pierwszą normalną wypłatę po roku 80%, więc trzeba to uczcić

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
A ja mam jeszcze pytanie, co sądzicie o przewijakach nakładanych na łóżeczko? Bo się zastanawiam czy czegoś takiego sobie nie sprawić, co by nie zagracać sypialni. Chodzi mi o to, że i tak drugi, duży przewijak będzie przy wyjściu z łazienki i tam będziemy składować wszystkie kosmetyki, szpargały pielęgnacyjne itd. A przy przewijaku w pokoju tylko te najpotrzebniejsze rzeczy, więc nie jest mi potrzebne miejsce na to Wtedy kilka pieluszek + zasypka + kremiki mogłyby wisieć w tym:http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10288299/
Służyć on miałby tylko do przewijania dziecka w nocy, ale zastanawiam się nad bezpieczeństwem takiego wynalazku, nie zsunie mi się to z łóżeczka?

dobra, a teraz się przyznam po prostu znalazłam fajne lustro i akurat by mi pasowało w to miejsce, gdzie miał być przewijak 'nocny' i szukam jakiegoś rozwiązania
Ja mam jeszcze nadal tylko taki przewijak na łóżeczku i przewijam Olę, mimo że ma rok. Świetnie się sprawdza i na pewno się nie zsunie Przez jakiś czas jak Ola miała 2 miesiące mieszkaliśmy u teściów, tam nie było przewijaka, to tak sobie zjechałam kręgosłup przewijaniem na łóżku, że masakra

Cytat:
Napisane przez emilia1987 Pokaż wiadomość
Pytanie do mam które miały lub będą miały ten sam problem co ja. Jak sobie radzilyscie/ będziecie radzily z wychodzeniem codziennym na spacer z wózkiem i dzieckiem z wys piętra ( w moim przypadku 4) bez windy. U nas nie ma domofonow, wózkowni. Jest ryzyko duże kradzieży wózka jeśli bym zostawiala go na parterze. Mąż w domu tylko na weekendy i zostaje mi wnoszenie go samej na gore z dzieckiem.. Przeraża mnie to
Ja wprawdzie mieszkam na 1 piętrze, a nie 4, ale robiłam tak, że najpierw zjeżdżałam wózkiem na dół, nie nosiłam, tylko tak jakby jechałam tylnymi kołami, wtedy w ogóle nie czuć ciężaru, choć pewnie nie najlepsze to dla eksploatacji wózka, ale robię tak nadal, a potem szłam po Olę, która już była ubrana.
Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
Jestem po USG-oto Oskar oszukaniec-w poczekalni wiercił sie że masakra -weszliśmy do gabinetu I twarz rączkami zasłaniał....
Wszystko jest ok,przepływy,serduszko ale doctor zmartwił mnie bo powiedział,ze łożysko mam na tylnej ścianie macicy ale jeden kraniec jest niedaleko ujścia. Za miesiąc na wizycie trzeba to sprawdzić no I sie wystraszyłam...zaczełam czytać na necie..... no nic trzeba to kontrolować I tyle...
Śliczne zdjęcie Oskarka A łożyskiem się nie przejmuj, na pewno będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Witam Was cieplutko w ten miły wieczór

Co ja miałam dziś za poranek... MASAKRA!! Więcej takich nie chcę

Wczoraj po dłuuugej podróży samochodem i totalnym wytrzęsieniu na beznadziejnych drogach, nasza malutka nie ruszała się w brzuszku, prawdopodobnie ze zmęczenia. Jak sobie myślę co musiała przeżywać, aż chce mi się ryczeć.

Kładąc się spać wciąż jej nie czułam, chociaż przed snem zawsze sobie buszuje po brzuszku.
Dziś rano wstałam w zasadzie z dobrym humorem, ale nagle uświadomiłam sobie, że wciąż nie czuję maleńkiej. W nocy pędziło mnie do toalety, więc niby musiała uciskać na pęcherz.

Struta lekko przywitałam się z TŻ, on zaczął całować brzuszek jak zwykle rano i mówię mu, że coś jej nie czuję. Pyta czy bolą mnie piersi. Dotykam i NIC! W jaką panikę nagle wpadliśmy oboje, to masakra.. Ryk, strach, trzęsące całe ciało, szybko chwyciłam za telefon i dzwonię do szpitala z zapytaniem czy mogą mi natychmiast pomóc, bo muszę sprawdzić czy bije serduszko.

Przyjechałam do szpitala, musiałam oczywiście kilka razy pobiegać od jednego do drugiego, zanim ktoś mógł mi powiedzieć jakiś konkret.
Chcieli mnie położyć na oddział (w końcu muszą za mnie otrzymać kasę). Niby innej możliwości zbadania mnie nie było. A moje prośby były jak głową w mur

Wywalczyłam jednak swoje, bo zdecydowanie nie zgodziłam się na bezmyślne i bezsensowne kładzenie mnie na oddział i zabieranie łóżek najbardziej potrzebującym, bo w końcu była u mnie nadzieja, że wszystko ok. A gdyby było inaczej, rzecz jasna, że musieliby mnie położyć...

W końcu dostałam skierowanie na konsultację, gdzie zbadano mnie dokładnie (świetni lekarze!!!!! bardzo profesjonalnie i precyzyjnie się mną zajęto) i będąc o krok od wyplucia serca dowiedziałam się nagle, że SERDUSZKO BIJE!

:
Strasznie współczuję przeżyć, ale najważniejsze, że wszystko dobrze. A co do jechania do szpitala w razie wątpliwości, to popieram, nie ma sensu się stresować niepotrzebnie, jak można sprawdzić
Cytat:
witajcie mamusie
Pochwale sie ze moj TZ wczoraj poczul maluszka, i to dosc mocno, a dzis jak sie budzilam, ale on myslal jeszcze ze ja spie, to nakrylam go jak trzyma rece na moim brzuchu i probuje poczuc jak kopie nie udalo mu sie a trzymal dosc dlugo, ale jak sie porzadnie przebudzilam, to maluszek dal o sobie znac, i przylozylam rece TZ to sie bardzo ucieszyl
Super, na pewno był bardzo szczęśliwy
Cytat:
Hej dziewczęta.
Biedna Niech szybko zdrowieje
Cytat:
A ja znowu mam infekcje w pochwie bo mnie swędzi i piecze już mam dość było 3.tyg spokoju i znowu... Jutro kupie jogurtów naturalnych... Zła jestem zła!
No i basen sobie odpuszczam na razie... ;/
Właśnie chciałam mówić, że odpuść sobie basen, jak masz skłonności do infekcji, bo one w ciązy wracają. Wiem po sobie niestety
Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Hejo kobitki
Pamiętacie mnie jeszcze?
Ale miałaś przezycia oby było wszystko dobrze z tobą i maluszkiem i tż

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości