Rossmann cz. XXIV - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-01, 21:09   #1651
ania10zg
Rozeznanie

Dot.: Rossmann cz. XXIV

Cytat:
Napisane przez shanta Pokaż wiadomość
myślałam że będzie -40% to sobie jakoś zakupy na raty rozłożę i po różnych Rossach pochodzę, a tak to trudno

czy któraś z Was używała korektora w sztyfcie synergen? Waham się pomiędzy nim, a tym z miss sporty który miałam wcześniej.
Uzywałam kilka opakowań Synergena, ale przerzuciłam się na Catrice. Synergen teraz używa moja mama, mi jednak nie pasował kolorystycznie (brak jasnego ładnego odcienia, same pomarańczki). Miss Sporty właśnie skończyłam, też ponownie nie kupię po wypróbowaniu innego korektora z Catrice, bo ten Miss Sporty ma drobinki, które mi nie przeszkadzały, ale jednak słabo krył i szybko znikał, wchodził w załamania ;/ Na początku był ok, bo nie miałam porównania z lepszym pod oczy.

Cytat:
Napisane przez scrabble1 Pokaż wiadomość
Bratnia dusza Pudru Manhattan z ostatniej promo nawet nie otworzyłam, Clump Defy mogę polecić, fajnie się sprawdzał ale nadal szukam lepszego. Do reanimacji możesz spróbować tego
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,20153,duraline.html Tani i warty każdej złotówki

A co do Rimmel 25h właśnie testuję i nie zapeszając wolę go bardziej od Bourjois 123 czy HM.
Mam mieszaną cerę.
O to ciekawe, moim ulubionym jest Bourjois 123, ciekawe jak ten nowy Rimmel. Też mam cerę mieszaną, ale też mam 4 podkłady w zapasie ;// więc narazie musze dojść przynajmniej do jednego.
ania10zg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-01, 21:13   #1652
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniesiaa Pokaż wiadomość
Ja też, poczekam aż w hebe zrobią -40%.
Aj, że nie mam H
Cytat:
Napisane przez kudlik_kk Pokaż wiadomość
No to piona dziewczyny!!!!!
Ze mną też
Cytat:
Napisane przez florence244 Pokaż wiadomość
Bardzo dobrze kryje, i nie przesusza skóry, może wręcz przeciwnie nawet nieźle utrzymuje nawilżenie (mam skórę suchą )
Stosowałam jego starszą wersje(czarna tubka) i faktycznie lekko nawilżał ;o
Masz może z tamtym jakieś porównanie? Długo się utrzymuje na buźce?
Od stycznia ma być nowy podkład Rimmela lasting finish(bodajże?) i opis ma taki jak tamten czarny miał

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-01, 21:19   #1653
florence244
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smerfetka696969 Pokaż wiadomość

Stosowałam jego starszą wersje(czarna tubka) i faktycznie lekko nawilżał ;o
Masz może z tamtym jakieś porównanie? Długo się utrzymuje na buźce?
Od stycznia ma być nowy podkład Rimmela lasting finish(bodajże?) i opis ma taki jak tamten czarny miał
Nie mam porównania ze starszą wersją, niestety.
U mnie utrzymuje się na twarzy cały dzień (czyli od mniej więcej 8 do 21), lekko zjeżdża mi tylko z nosa, ale ja w okresie jesienno-zimowym nieustannie smarczę, więc to może od tego
florence244 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-01, 21:20   #1654
martuunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Doti1987 Pokaż wiadomość
Mam nadzieje że nie odbije mi szajba i nie nakupuje jak głupia zapasów. Puder Manhattanu kupiłam rok temu i jeszcze nie używam bo od 2 lat zużywam Bourjois w kamieniu ale już dno widać nie jest jakiś wybitny a nie chce trzech naraz mieć otwartych jak w przypadku tuszy i wszystkie się zsychają i musze je ratowac gliceryną co jakiś czas. W planach tylko korektor eveline, tusz z wyzszej półki Loreal Million lashes lub max factor clump defy. Który polecacie?? Chciałam bronzer lovely ale w sumie to nie umiem używac i daje tylko róż na policzki. Kusi mnie także CC bourjois albo rimmel 25h ten nowy. Przyjże się także piaskom wibo i lovely. Ach i zapomniałabym o nudziastej kredce mac factor jesli będzie
oba są świetne, jednak moim ulubionym jest ten od Loreal, klasyczna wersja zauważyłam, że tusze MF dłużej się utrzymują niż ten od Loreala, jednak właśnie efekt Volume Million Lashes uwielbiam

podkład od Rimmel właśnie testuję, odzwyczaiłam się od zwykłych podkładów, bo na co dzień używam kremów bb, ten jednak wstępnie się sprawdza gdy potrzebuję trochę mocniejszego krycia albo dodaję kroplę dla uzyskania lepszego koloru. Szczerze mówiąc dużo się po nim nie spodziewałam a okazuje się całkiem niezły

trochę polecieli z tą promocją, takie 1+1 za grosz mi się z Superpharmem kojarzy :p no nic, tym razem Rossmann zadbał o nasze portfele

Edytowane przez martuunia
Czas edycji: 2014-11-01 o 21:23
martuunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-01, 21:24   #1655
Atenya
summer vibes;)

Cytat:
Napisane przez martuunia Pokaż wiadomość
oba są świetne, jednak moim ulubionym jest ten od Loreal, klasyczna wersja zauważyłam, że tusze MF dłużej się utrzymują niż ten od Loreala, jednak właśnie efekt Volume Million Lashes uwielbiam

podkład od Rimmel właśnie testuję, odzwyczaiłam się od zwykłych podkładów, bo na co dzień używam kremów bb, ten jednak wstępnie się sprawdza gdy potrzebuję trochę mocniejszego krycia albo dodaję kroplę dla uzyskania lepszego koloru. Szczerze mówiąc dużo się po nim nie spodziewałam a okazuje się całkiem niezły

trochę polecieli z tą promocją, takie 1+1 za grosz mi się z Superpharmem kojarzy :p no nic, tym razem Rossmann zadbał o nasze portfele
A właśnie- w temacie MF, kiedyś uwielbiałam tusz 2000 calorie dramatic look, a potem kupiłam inna wersję dramatic volume, która była w innym opakowaniu i wg mnie była znacznie gorsza...Czy dramatic look wycofali ze sprzedaży? Bo w Rossmannie tego tuszu nie widzę, a szkoda.
Atenya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-01, 21:30   #1656
8c5e47fe6e48fd89bc9c227f1239fe5b9f79e095_5edd71729ccf0
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Ja wlasnie z mama na pol sie dziele,wiec nam wyjdzie tanio, tylko ciekawe czy beda jakies nie zmacane tusze max factora masterpiece, bo co chcialam to nic w szafladach nie bylo tylko pare sztuk na polce :/
Szkoda że promocja 1+1 ale pomysl dzielenia sie z mama bardzo dobry ;d
8c5e47fe6e48fd89bc9c227f1239fe5b9f79e095_5edd71729ccf0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-01, 21:53   #1657
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doti1987 Pokaż wiadomość
o duraline słyszałam ale na razie spróbowałam tańszej opcji z gliceryną za 3 zł ;p plus kropla płynu micelarnego i od 3 miesięcy używam tuszu który po otwarciu był zaschnięty. Jak mi zaschnie eyeliner to poratuje się wtedy inglotem. Bourjois mam oba i starą wersje HM lubię, o 123 jeszcze nie mam zdania bo kilka razy użyłam. Nie potrzebuję mocnego krycia ale jeśli nie przesusza, nie zapycha i nie robi maski to bym przetestowała ten podkład z Rimmel
Duraline kosztuje chyba 20 kilka zł, to mało jak na wydajność. Reanimowałam nim już wszystko i przez następne 3 lata nie zużyję ale nie namawiam. Prędzej próbowałam gliceryny i tusz odbijał mi się na powiece.
HM mi się lepiej sprawdza niż 123, nie wiem jest jakiś taki tępy, coś mi nie do końca w nim pasuje.
Rimmel nie sprawia (póki co) żadnego problemu, świetnie się trzyma przez cały dzień, z kolorem chyba pierwszy raz w życiu trafiłam idealnie. Oby tak dalej
A i kupiłam go sama, piszę, bo chyba był testowany i myślałam, że dzięki temu nazbierał takie dobre recki ale nie.

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Czekoladowe_Serce Pokaż wiadomość
A mi w sumie pasuje ta promocja :p
I tak nie zamierzalam kupowac nic do testow Taniej mnie moje zakupy wyjda niz przy -40%
Tu masz rację, robiąc zapasy można być zadowolonym

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Bardzo dobrze kryje, i nie przesusza skóry, może wręcz przeciwnie nawet nieźle utrzymuje nawilżenie (mam skórę suchą )
Zgadzam się, krycie ma lepsze od wspomnianych Bourjois albo może inaczej, trzyma się cały dzień a z tamtymi różnie bywało.

Konkursomaniactwo '15
"Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! "
scrabble1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-01, 21:56   #1658
florence244
Zakorzenienie

Cytat:

Zgadzam się, krycie ma lepsze od wspomnianych Bourjois albo może inaczej, trzyma się cały dzień a z tamtymi różnie bywało.
Dokładnie, a też mam porównanie z HM
A no i moja opinia też jest wydawana po kupnie produktu (już 2 opakowań) przeze mnie, nie dostawałam go do testów
Stary 2014-11-01, 21:56   #1659
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania10zg Pokaż wiadomość

O to ciekawe, moim ulubionym jest Bourjois 123, ciekawe jak ten nowy Rimmel. Też mam cerę mieszaną, ale też mam 4 podkłady w zapasie ;// więc narazie musze dojść przynajmniej do jednego.
No to do wiosny wykończ tamte a promocja poczeka

Konkursomaniactwo '15
Stary 2014-11-01, 21:59   #1660
Karoolcia
Raczkowanie

Dziewczyny, chciałam pochwalić lakier wibo extreme nails, kryje za jednym pociągnięciem <3 mam kolor czarny, więc w sumie to też może mieć wpływ:p

i widzę, że moje małe wyznanie nt prawie wykończonego bronzera wywołało dyskusje to nie jest tak, że nie ma go już wcale, ale na dobrą sprawę jak na kosmetyk tego typu to zużycie jest naprawdę spore
Karoolcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-01, 22:00   #1661
adie94
Zadomowienie

Polecicie dobry korektor pod oczy? Słyszałam że jakiś z Maybelline czy Loreala jest dobry ale nie mogę znaleźć który

"And while I wait I put on my perfume, yeah I want it all over you.

I gotta mark my territory." 😻

A.

adie94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-01, 22:01   #1662
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:
A no i moja opinia też jest wydawana po kupnie produktu (już 2 opakowań) przeze mnie, nie dostawałam go do testów
Używam dopiero ze 2 tygodnie ale gdyby miał zapchać to już by to zrobił. Ciężko mi określić to nawilżenie, bo używam i kwasów i tego serum z Bielendy z retinolem. Zainteresowanym powiem, że warto pobawić się chociaż testerami.

Konkursomaniactwo '15
Stary 2014-11-01, 22:18   #1663
florence244
Zakorzenienie

Cytat:
Używam dopiero ze 2 tygodnie ale gdyby miał zapchać to już by to zrobił. Ciężko mi określić to nawilżenie, bo używam i kwasów i tego serum z Bielendy z retinolem. Zainteresowanym powiem, że warto pobawić się chociaż testerami.
No ja jestem już w trakcie 2 opakowania. Mnie nie jest w stanie nic zapchać, więc w tej kwestii się nie wypowiem, ale naprawdę pod względem nawilżenia żaden, absolutnie żaden podkład nie sprawdzał się u mnie tak dobrze, a chwaliłam sobie już Wake me up, a ten 25h jest po stokroć lepszy. A, że mam suchą skórę i atopię to dla mnie ten podkład to prawdziwe wybawienie, dlatego będę go wychwalać pod niebiosa. Ale ubóstwia go też moja mama z tłustą cerą (nie lubi matujacych podkładów).
Stary 2014-11-01, 22:32   #1664
malakami
Raczkowanie

Ja mam teraz ten 25h rimmela, I jest swietny
Stary 2014-11-01, 23:04   #1665
Czekoladowe_Serce
Zakorzenienie

Ile kosztuje ten rimmel 25h?

Z moim A
Czekoladowe_Serce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-01, 23:05   #1666
lifrete
Zadomowienie

Dziewczyny sporo mówicie o nowym pokładzie rimmel. Mam go i ja, w najjaśniejszym kolorze. Mam wrażenie, że jest nieco różowy. Jak to jest u Was?
Stary 2014-11-01, 23:32   #1667
florence244
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lifrete Pokaż wiadomość
Dziewczyny sporo mówicie o nowym pokładzie rimmel. Mam go i ja, w najjaśniejszym kolorze. Mam wrażenie, że jest nieco różowy. Jak to jest u Was?
Na mojej bardzo jasnej cerze, to czysty beż
Jeszcze jak się trochę utlenia, to aż zbyt ciemny (ale rozjaśniam pudrem)
Stary 2014-11-01, 23:52   #1668
panterarozyczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez adie94 Pokaż wiadomość
Polecicie dobry korektor pod oczy? Słyszałam że jakiś z Maybelline czy Loreala jest dobry ale nie mogę znaleźć który

Loreal True match czy tam Perfect match, oby dwa te napisy sa na opakowaniu. Srebrna 'zakretka'.
panterarozyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-02, 00:07   #1669
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam porównania ze starszą wersją, niestety.
U mnie utrzymuje się na twarzy cały dzień (czyli od mniej więcej 8 do 21), lekko zjeżdża mi tylko z nosa, ale ja w okresie jesienno-zimowym nieustannie smarczę, więc to może od tego
Oo starsza wersja również długo się utrzymywała.
Z noskiem mam to samo, co chwile smarkam i podkład schodzi.
A tak w ogóle polecacie jakoś mega dobrą baza pod podkład? To se kupie i na nos tylko będę używać

Cytat:

Cytat:
No ja jestem już w trakcie 2 opakowania. Mnie nie jest w stanie nic zapchać, więc w tej kwestii się nie wypowiem, ale naprawdę pod względem nawilżenia żaden, absolutnie żaden podkład nie sprawdzał się u mnie tak dobrze, a chwaliłam sobie już Wake me up, a ten 25h jest po stokroć lepszy. A, że mam suchą skórę i atopię to dla mnie ten podkład to prawdziwe wybawienie, dlatego będę go wychwalać pod niebiosa. Ale ubóstwia go też moja mama z tłustą cerą (nie lubi matujacych podkładów).

Czyli musze go kupić jak skończy mi się Astor 24h starsza wersja(też dobra swoją drogą) i jak zwykle wycofują rzeczy, które podpasują mojej skórze -_-

Cytat:
Napisane przez malakami Pokaż wiadomość
Ja mam teraz ten 25h rimmela, I jest swietny
Git

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Stary 2014-11-02, 06:39   #1670
lifrete
Zadomowienie

Cytat:
Na mojej bardzo jasnej cerze, to czysty beż
Jeszcze jak się trochę utlenia, to aż zbyt ciemny (ale rozjaśniam pudrem)
Nie mam skrajnie jasnej cery, ale inne odcienie były zbyt ciemne. Może to już wynika z tego, że za bardzo fiksuję, że mam za ciemny podkład
Stary 2014-11-02, 07:15   #1671
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Te promocje Skarbu są ważne do 09 a potem gazetka wychodzi? Bo mam aplikacje na tel z gazetkami i są w niej promo ze Skarbu.

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Stary 2014-11-02, 09:00   #1672
annajustyna
BAN stały

Cytat:
Napisane przez adie94 Pokaż wiadomość
z Maybelline polecam affinitone https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...rmule.html-nie leci w róz, i nie zmienia odcienia po nałozeniu a loreal tez ma dobry True match https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...concealer.html

Edytowane przez annajustyna
Czas edycji: 2014-11-02 o 09:05
annajustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-02, 09:10   #1673
cosmetix
Makeup challenge winner

Cytat:
Napisane przez zielona dziesiatka Pokaż wiadomość
od 10.11 jest promocja na kolorówkę 1 produkt + drugi gratis (w tej samej cenie lub tańszy)

źródło: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1860
Czyli pogłoski się potwierdziły. Dla mnie to fatalnie. Potrzebuję kilku różnorodnych produktów. Na rachunku rabatują się tańsze produkty z par, więc będę musiała rozłożyć na kilka razy.

Edytowane przez cosmetix
Czas edycji: 2014-11-02 o 09:35
cosmetix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-02, 09:46   #1674
Vilena
hakuna matata

ja w pierwszej chwili też byłam zawiedziona, ale jak sobie rozpisałam na czy mi zleży na tej promocji to przy podziale na 3: Podkład- puder,2x tusz i top coat plus lakier wychodzi mi -45% no i nie poniesie mnie tak fantazja, jak ostatnio
Stary 2014-11-02, 09:50   #1675
Czekoladowe_Serce
Zakorzenienie

No wlasnie wystarczy rozpisac ceny w pary polaczyc i przy kasie rozbic na paragony i bedzie sie bardziej oplacalo niz obnizka -40

Z moim A
Stary 2014-11-02, 10:23   #1676
Atenya
summer vibes;)

Fakt, trzeba będzie rozbić to na różne paragony, żeby się opłacało. Chociaż wolałabym 40%, albo najlepiej 49%, wtedy nie trzeba byłoby kombinować, no ale cóż.
Atenya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-02, 10:25   #1677
Czekoladowe_Serce
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atenya Pokaż wiadomość
Fakt, trzeba będzie rozbić to na różne paragony, żeby się opłacało. Chociaż wolałabym 40%, albo najlepiej 49%, wtedy nie trzeba byłoby kombinować, no ale cóż.
Ja sie ciesze w ogole ze jest obnizka jaka kolwiek. Bede miala spokoj z kolorowka na jakis czas

Z moim A
Stary 2014-11-02, 10:49   #1678
nkfn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malakami Pokaż wiadomość
Chcialam sie was dziewczyny zapytac, czy jak nakladacie na twarz podklad, to czy jeszcze kladziecie puder ? bo to chyba zalezy kto jak lubi
Używam pudru niemalże zawsze. Nie lubię efektu świecącej się cery, wiec wolę ją zmatowić pudrem i delikatnie rozświetlić rozświetlaczem.
Obecnie używam pudru z Manhattanu, z którym za kilka dni będę musiała się pożegnać, więc liczę na promocję.
______
Teraz doczytałam, że jednak będzie promocja 1+1.. trochę średnio, no ale puder i tak musze zakupić, więc "przy okazji" wpadnie coś innego.

Pinger
 Blogspot

/Nigdy nie pozwól, by strach przed działaniem wykluczył Cię z dalszej gry.

Edytowane przez nkfn
Czas edycji: 2014-11-02 o 10:53
nkfn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-02, 10:49   #1679
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

na mnie chyba rossman tez nie zarobi.
Jest w rossku jakiś eyliner w pisaku godny uwagi?
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-02, 10:51   #1680
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

Rozmawiałam dziś z kierowniczką R. w którym robiłam zakupy i powiedziała, że promocja 1+1 jest od 10 listopada, co już wielokrotnie pisałyśmy i, że można wziąć np. jeden podkład i jeden tusz i wtedy ten tańszy jest za 1 grosz. Pewnie jak będzie, okaże się 10go Ja i tak poczekam na hebe, bo w sumie chciałam kupić tylko tusz

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości