|
|
#2191 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV
W sumie ja jak się urodziłam miałam 51cm mąż tak samo więc w te 62 to duże by były. Za to moja znajoma ostatnio urodzila synka 61 cm i 4100g.
|
|
#2192 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2193 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! To spanie jest takie.męczące
Chyba mi sie Julek odwrócił bo czuję go jakoś inaczej od wczoraj hmm..albo mu tak dupka urosła :-D
|
#2194 |
|
Raczkowanie
|
Hej kuleczki
u mnie jest taka mgla jak by ktoa mleko w powietrzu rozlał :p nie widac bloku na przeciwko ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2195 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Kochane
![]() Byłam wczoraj na urodzinach u synka przyjaciółki Ależ ten czas leci ! jak go poznałam miał 10 msc a wczoraj skończył 6 lat i z niecierpliwością wyczekuje Emilki I odkryłam coś fascynującego Jak całą ciążę starałam się akceptować zmiany które nastąpiły w moim ciele,z pokorą przyznaję się że dzieki tym paru miesiącom odkryłam jakież ze mnie próżne stworzenie Tak teraz lada moment zacznę 9 miesiąc... A Ja jestem kompletnie zakochana w moim brzuszku,sama sobie wydaje się piękna i wczoraj przyłapałam się na myśleniu "jak to mam być bez niego" Tak,tak wiem lepiej późno niż wcale U mnie piękna pogoda,tż śpi obok,a Ja komputerek,śniadanko i dalej leniuchujemy Emilka chyba też jeszcze śpi
|
#2196 |
|
Rozeznanie
|
Witamy się i my
u nas słoneczko od rana, z resztą osttanio tak codziennie ![]() madziqq- poszukaj tych testów w aptece tak jak dziewczyny radzą i będziesz spokojna ![]() a ja koncze powoli robić ciacho dla męża na jutrzejsze urodziny, musi kolegów czymś poczęstować miłego dzionka |
|
|
|
#2197 |
|
Zakorzenienie
|
Obie corki siostry miały ok 68 latem a rodziły się zima. Ja także kupiłam letnie sukienki na 68/74 a rodzę za 3 tygodnie.
|
#2198 |
|
Zadomowienie
|
Dziendoberek
U nas mglisto i wilgotno, maz poszedl po bulki (chociaz nie wiem czy uda mu sie cokolwiek takiego kupic po dniu wolnym ale sie uparl), obiad na leniucha - wprosze sie do mamy ![]() Inka ja tez polubilam ten moj brzuch, i to ze Grzes jest teraz taki moj, tylko mój...poczatkowo troche sie balam ze mnie mocno zdeformuje i narobi rozstepow ale odpukac przy odpowiedniej pielęgnacji nic takiego sie nie dzieje |
|
|
|
#2199 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Wczoraj przywieźliśmy wózek od szwagra i jestem zadowolona, że już jest u mnie Mój gin liczy skończone tygodnie. Tak w ogóle to w tym tygodniu mam wizytę u niego, zobaczymy co tam Co do ubranek to kurcze nie pamiętam dokładnie ile w jakim czasie nosiły moje ale to już sprawa indywidualna,bo dzieci potrafią różnie rosnąć. Czasamj mi się wydawało, że jakiś ciuszek jest jeszcze duży, a jak go nałożyłam to się okazywało, że zaraz będzie za mały :p nie ma co żałować łaszków i zostawiać na specjalne okazje, bo bywa, że się wcale ich nie założy
|
|
#2200 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie Inka od kiedy jest 9 miesiąc?? Heh bardzo dobrze że tak o sobie myślisz
ja też się staram mimo rozstepow na tylku, mówie sobie że to pierwszy urok macierzyństwa ![]() Roksape dokładnie każde dziecko inne a z ciuszkami faktycznie nie ma co żałować tylko stroic
|
#2201 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy Wy też tak nie macie apetytu? rano zjadłam 2 bagietki z ziarnami, sok bananowy 2 szklanki, princepolo i czuję że już dziś nic nie zjem, codziennie mam to samo kurczę, nie mogę prawie nic jeść, mam tak mało miejsca w żołądku czy co
a po ciepłym mam taką zgagę, że wczoraj zwróciłam cały obiad, chyba już aż do porodu nie zjem nic ciepłego..
|
#2202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytanie do mamusiek których dzieciaczek jest główką do góry..jakie to uczucie? Gdzie czuć ruchy?? Mam nadzieję ze się mylę ale.Julek chyba.się odwrócił :-(
|
|
#2203 |
|
Rozeznanie
|
Lolcia, to podobno normalne jak dziecię jest jeszcze wysoko albo atakuje żołądek
|
#2204 |
|
Wtajemniczenie
|
Lola mi też ewidentnie spadł apetyt,teraz wcisnełam na śniedanie dwie kanapki,i jeszcze jakiś czas temu już powoli robiłabym się głodna a teraz czuję się mega nażarta
Ale to już sama końcówka ciąży już raczej jakoś mega dużo nie przytyjemy,przynajmniej widze że u mnie to przystopowało ![]() Trusia Ja też mam tyłek w rozstępach i jeszcze pare tygodni temu jak zaczeły się robić to wpadłam w taaaaką histerie A 9 msc to już zgłupiałam Co do ubranek... Ja na 68 mam jakieś pojedyncze ciuszki jak Emilka podrośnie a Ja już będę wiedziała w czym jej wygodnie "chodzić" a mi w co wygodnie ją ubierać to wybierzemy się na pierwsze babskie zakupy Jak matka z córką Kurczę jak to fajnie brzmi
|
#2205 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze, że tak mówicie bo zaczynam mieć wyrzuty sumienia, że tak mało jem.. ale jak będę jadła więcej to kurczę wszystko zwrócę i nie będzie z tego w ogóle nic.
Miesiąc temu byłam w stanie zjeść sama całą dużą pizze na grubym cieście, a ostatnio jak byliśmy to 2 kawałki ledwo, ledwo.. Tymek jest jeszcze wysoko jak tak sobie patrzę na brzuch, a waży już prawie 3kg więc pewnie to jest powodem..
|
#2206 |
|
Wtajemniczenie
|
Trusia może pytanie nie do mnie bo Emilka od początku jest główką w dół,ale Ja ruchy czuję teraz przedewszystkim po prawej stronie i to właściwie na całej długości
i zdarza się że po przekątnej to po lewej ale wtedy tylko na wysokości biodra,też mi się pare razy wydawało że się obróciła Ba ! nawet byłam tego pewna ale gdzie tam
|
#2207 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ruchy czuję wszędzie
odkąd mam ściągnięty krążek, to czuję nawet w pachwinach jakby..nie wiem czy to możliwe
|
#2208 |
|
Wtajemniczenie
|
Lola Po pierwsze !!
Gdzie moje zdjęcie ?? ![]() Po drugie zmień tygodnie w opisie bo znowu żeś się zapomniała ![]() I po trzecie o mamusiu ! w życiu nie zjadłam sama pizzy
|
#2209 |
|
Zakorzenienie
|
Inka Twoje zdjęcie spędza mi sen z powiek
ale mój tż-et robi paskudne zdjęcia, na każdym wyglądam jak upiór, więc muszę poprosić kuzynkę .No właśnie zmieniłam tydzień dziś mamy 34+2 .Ja w ciąży stałam się mistrzem jedzenia, mogłam zjeść całą pizze jw. cały GARNEK spaghetti, 2kotlety i z 6 ziemniaków, a przytyłam 5kg.. nie mówiąc już o całym magazynie słodyczy
|
#2210 |
|
Rozeznanie
|
Lolcia po co o tej pizzy wspominałaś tylko mi smaka narobiłaś
|
|
|
|
#2211 |
|
Zakorzenienie
|
No to na co czekasz??
![]() W pizzy hut zawsze zamawiam moją ulubioną Americanę na cieście Pan pizza z sosem ziołowym pomidorowym, serem, pieczarkami i pomidorami . Choć już w sumie z 3 tyg nie jadłam..albo więcej
|
#2212 |
|
Rozeznanie
|
u mnie pizza hut nie ma, ale mam świetny przepis na pizze która wychodzi dosłownie jak z pizzeri i coś czuję, że dziś zrobię przez ciebie :P
w jakim proszku prałyście ubranka ? |
|
|
|
#2213 |
|
Rozeznanie
|
Inka ja tez juz nie moge sie doczekac babskich zakupow
Ja wlasnie sie ogarniam, bo jade kupic jej ten spiworek i moze jakies fajne ubranko
|
|
|
|
#2214 |
|
Rozeznanie
|
ale ciacho pyszne wyszło, rafaello
lolcia- mozesz czuc w pachwinie małego, bo ja mojego też tam czuje :/ i przez to sprzegła nie moge wciaskac w aucie, czasami biegu nie moge zmienic ![]() Co do apetytu, ja tam mam dalej duży apetyt a to 37tc. Zjem śniadanie z 2bułek a chwile później ide koktajl robić, płatki sobie zrobić, zupa, potem zaraz drugie danie i desery, i deser po deserze hehe i jeszcze kolacja a po kolacji druga kolacja i od 21-22 zajadam sie przekaskami typu orzeszki, winogrona, wafle ryzowe i tak mi schodzi godzinka także to moze sprawa indywidualana nie zalezna od tygodni, nie wiem, ale nie martw sie, jak lekarz mówi ze wszystko dobrze ![]() Mój synuś wrócił z dworu i przyniósł mi kwiatuszki co prawda to taki bardziej chraszcz, ale co tam ![]() A jakie plany na dzis mają brzuchatki?lenistwo? ![]() ej madziq zapodaj przepis na ta pizze
Edytowane przez Justyssia87 Czas edycji: 2014-11-02 o 11:32 |
|
|
|
#2215 |
|
Rozeznanie
|
Justyna słodki ten twój synek
![]() http://gotuj.skutecznie.tv/2010/07/p...ak-z-pizzerii/ robię z tego przepisu tylko bez tych płatków a sama mąka i powiem ci, że rewelacja odkąd zaczęłam robić nie zamawialiśmy w pizzerii
|
|
|
|
#2216 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziqqq
A Ja piekarnika nie mam !!Lola No Ja czekam !
|
#2217 |
|
Rozeznanie
|
Inka bij Lolcię bo to przez nią się zaczęło :P
|
|
|
|
#2218 |
|
Zadomowienie
|
Trusiu, czuje, ze mnie kopie po pecherzu i kroku, taki szczypiacy bol jak kopie i mam kulke pod zebrami, nieraz wieksza, nieram glebiej i pochylic sie nie moge, bo czuje, ze cos blokuje i zebra bola, jak jest taka kulka. A jak skrzyzuje rece i poloze na brzuchu, to po chwili raczkami mnie zaczepia.
|
#2219 | ||
|
Rozeznanie
|
OO, swieży to jeszcze lepiej
Cytat:
A prać mogę nawet codzinnie- uwielbiam te czynność, mąz aż mówi ze nadużywam![]() Ufff, dobrze ze nie mam nic z tej firmy. Tam nie tylko dla dzieci a i dla dorosłych rozmiarówka jest zawyżona ![]() Cytat:
W ogóle jak rano wstaje to mam nieprzyjemny zapach z ust- nie wiem czy to przez zgagę czy coś innego |
||
|
|
|
#2220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.

wszystko w porzadeczku?

u mnie jest taka mgla jak by ktoa mleko w powietrzu rozlał :p nie widac bloku na przeciwko 

co prawda to taki bardziej chraszcz, ale co tam
W ogóle jak rano wstaje to mam nieprzyjemny zapach z ust- nie wiem czy to przez zgagę czy coś innego