Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.21 Plus offtopy, bo tak chcemy! - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-02, 11:01   #2221
Niedopowiedzenia
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.21 Plus offtopy, bo tak chcemy!

Cytat:
Napisane przez blekitnams Pokaż wiadomość
Co do Agaty Mróz, nie chcę wywoływać burzy, ale dla mnie ona była głupia, skrajnie nieopowiedzialna i egoistyczna. Nie rozumiem jak mogła dopuścić do zajścia w ciąży wiedząc w jakiej jest sytuacji. Co do tego, że miała prawo wybrać czy urodzi, też nie do końca się zgadzam, bo do poczęcia dziecka przyczynił się też ojciec, a ona jego zdania w ogóle nie wzięła pod uwagę.
Dokładnie

Nie dbaj o markę ołówka, sprawdź czy jest zatemperowany.

Porozmawiaj z nami o Bułgarii

Od dupy strony, zapraszamy
Niedopowiedzenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-02, 11:02   #2222
201604190934
Konto usunięte

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.21 Plus offtopy, bo tak chcemy!

ja uważam tak-niech każdy sobie robi co mu się podoba i ponosi konsekwencje, no ale nie stawiajmy pomników tym osobom
201604190934 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-02, 11:04   #2223
201607111004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mjos Pokaż wiadomość
ja uważam tak-niech każdy sobie robi co mu się podoba i ponosi konsekwencje, no ale nie stawiajmy pomników tym osobom
Mam dokładnie to samo zdanie.

Czytałam sobie wczoraj z ciekawości różne powiadomienia w kościele. Była jakaś ulotka odnośnie rekolekcji. Co drugi temat zawierał słowo gender, najczęściej w temacie kobiecości.
201607111004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-02, 11:04   #2224
201604190934
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Pokaż wiadomość
To, że oceniam, nie wyklucza tego, że mi to wisi co ona robi. Ktoś może robić coś czego nie popieram, ale jednocześnie dopóki mnie to nie dotyka - mam to gdzieś.
nie wiem, może masz rację, popatrzyłam z mojego punktu widzenia, jak mi zwisa to nawet nie myślę nad oceną, bo jak oceniam to jestem zaangażowana i ustosunkowana

ale faktycznie-każda z nas może mieć inne podejście do obojętności
Stary 2014-11-02, 11:07   #2225
maryanna3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Dziewczyny. Co do agaty Mroz.
Ja bym jej nie uznala za bohaterke, ale tez nie ma sie co wysmiewac
To byl jej wybor i ona tak chciala i czula, ze tak bedzie dobrze.
Tak po prostu.
A jej corka, moze bedzie wlasnie wiodla dobre zycie, bo doceni te decyzje. Nie bedzie to dla niej ciezarem ale raczej dobrym doladowaniem.
No daleka byłabym od wyśmiewania zwłaszcza że akurat białaczka to bliski mi temat. Z tego względu nawet nie posunę się do niektórych określeń na samą Agatę Mróz, które już tu padły chociaż cisną mi się na usta.

Po prostu chore dla mnie, że jakaś fakt faktem gó.wniana telewizja stwierdziła sobie odgórnie, że to bohaterstwo, stworzyła do bólu słaby i schematyczny film w którym brak jakiejkolwiek dyskusji, refleksji. Tylko myślenie czarno białe a przeciwnicy won i jesteście źli. Każdy kto oglądnął w swoim życiu więcej niż 3 filmy i nie były to bajki albo Zmierzch zobaczy, że to zwykły gniot a temat ważny więc tym bardziej żal.
A następnie ta sama telewizja puszcza te brednie w porze największej oglądalności w święto jakby to był jakiś film edukacyjny dla całych rodzin.

Łącząc oba tematy to dziwię się w takim razie, że nie ma jeszcze ulicy Agaty Mróz

Edytowane przez maryanna3
Czas edycji: 2014-11-02 o 11:09
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-02, 11:10   #2226
201604190934
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez SweetHusky Pokaż wiadomość
Mam dokładnie to samo zdanie.

Czytałam sobie wczoraj z ciekawości różne powiadomienia w kościele. Była jakaś ulotka odnośnie rekolekcji. Co drugi temat zawierał słowo gender, najczęściej w temacie kobiecości.
a to mnie wkurza ze względów naukowych

kościół zupełnie wygina, nagina, mieli i niszczy założenia gender...niestety robi to głośno, krzykliwie i z tupnięciem nogi!, więc ta ich wizja zjawiska gender wtargnęła do mediów i jest używana
Stary 2014-11-02, 11:12   #2227
Niedopowiedzenia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maryanna3 Pokaż wiadomość
No daleka byłabym od wyśmiewania zwłaszcza że akurat białaczka to bliski mi temat. Z tego względu nawet nie posunę się do niektórych określeń na samą Agatę Mróz, które już tu padły chociaż cisną mi się na usta.

Po prostu chore dla mnie, że jakaś fakt faktem gó.wniana telewizja stwierdziła sobie odgórnie, że to bohaterstwo, stworzyła do bólu słaby i schematyczny film w którym brak jakiejkolwiek dyskusji, refleksji. Tylko myślenie czarno białe a przeciwnicy won i jesteście źli. Każdy kto oglądnął w swoim życiu więcej niż 3 filmy i nie były to bajki albo Zmierzch zobaczy, że to zwykły gniot a temat ważny więc tym bardziej żal.
A następnie ta sama telewizja puszcza te brednie w porze największej oglądalności w święto jakby to był jakiś film edukacyjny dla całych rodzin.

Łącząc oba tematy to dziwię się w takim razie, że nie ma jeszcze ulicy Agaty Mróz
Co do filmów edukacyjnych dla całych rodzin to uważam,że mogliby puścić Oskara i panią Różę.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-02, 11:13   #2228
201605161006
Konto usunięte

Tak w ogóle, fajny artykuł popularnonaukowy o mrówkach zombie - [link]. Polecam przeczytać.

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Niedopowiedzenia Pokaż wiadomość
Co do filmów edukacyjnych dla całych rodzin to uważam,że mogliby puścić Oskara i panią Różę.
A ja jestem świeżo po obejrzeniu Brokeback Mountain. Boże, jaki ten film jest piękny...

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2014-11-02 o 21:47 Powód: Link.
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-02, 11:13   #2229
WhiteCherry
Zakorzenienie

dla mnie też zachodzenie w ciąże w takiej sytuacji to skrajna głupota, nieodpowiedzialność.

Cytat:
Agata Mróz nie przeżyła krytycznego okresu po przeszczepie. Powodem śmierci był wstrząs septyczny, czyli gwałtowna reakcja zapalna organizmu na atak zarazków. Większości pacjentów udaje się uniknąć infekcji, bo zwykle są przygotowywani do przeszczepu kilka miesięcy. U Mróz nie było na to czasu.
Stary 2014-11-02, 11:14   #2230
maryanna3
Zakorzenienie

Cytat:
Moja ukochana książka, nie wiem jak to się stało ale filmu jeszcze nie widziałam
Ale np. chyba na dwójce wczoraj puścili 'Kwiat pustyni' więc widać da się coś ambitniejszego niż łzawe szity tvnu.
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-02, 11:16   #2231
Niedopowiedzenia
Zakorzenienie

Cytat:
A ja jestem świeżo po obejrzeniu Brokeback Mountain. Boże, jaki ten film jest piękny...
Nie oglądałam,ale pisząc o Oskarze i Pani Róży miałam na myśli również to,że jest to film zarówno dla dorosłych jak i dla dzieci.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-02, 11:18   #2232
201607111004
Konto usunięte

Cytat:
a to mnie wkurza ze względów naukowych

kościół zupełnie wygina, nagina, mieli i niszczy założenia gender...niestety robi to głośno, krzykliwie i z tupnięciem nogi!, więc ta ich wizja zjawiska gender wtargnęła do mediów i jest używana
Powoli przez ten suzm sama już nie wiem co to gender, znam tylko definicję kościelną choć z wypowiedzi na wizażu wiem, że jest błędna. Ale szczegółów nie znam.
To przykre ilu jeszcze ludzi tak zmanipulowali.

Cytat:
Tak w ogóle, fajny artykuł popularnonaukowy o mrówkach zombie - [link]. Polecam przeczytać.

Czyj blog dziś reklamujesz? Wspólnika?

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2014-11-02 o 21:41 Powód: Link w cytacie.
Stary 2014-11-02, 11:18   #2233
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Cytat:
Właśnie,chociażby dziewczyna zrobi jakąś głupotę i od razu ojciec jej wypomni.
A nawet nie będzie trzeba drugiej osoby. Dziecko prędzej czy później zrozumie całą sytuacje i w razie jakiejś porażki, nawet małej, to będzie może i sama sobie wypominała. Ciężar nie do pozazdroszczenia.
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-02, 11:18   #2234
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Dziwi mnie, że dzisiaj na cmentarzu wszystkie stare ciotki i wujki i inne takie musiały mnie wycałować. Ja się odchylam, odchodzę, wyrywam, a ci dalej swoje. Mam niestety baaaaaardzo liczną rodzinę, ale tą dalszą z którą nie utrzymuję kontaktu i ich po prostu nie lubię. Ja w ogóle nie lubię czułości, dotykania, przytulania. A te ciotki i wujki strasznie śmierdzą (kurzem, potem, starością, wilgocią), nie wiedzą co to szczoteczka do zębów i zawsze mają usta wymalowane jakąś tandetną szminką. Za którymś razem powiedziałam że mam anginę ropną i już nie chcieli mnie całować.
Mnie całowanie ciotek nie dziwi, akurat tylko z jedną wczoraj musiałam się tak witać, ale dziwi mnie ostatnio, że jak się witam z braćmi ciotecznymi to chcą się całować Ludzie z którymi się trochę wychowywałam, mamy fajne relacje, ale jak zobaczyliśmy gdzieś po 2 latach to oni z całowaniem wylatują po kolei

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
A z Przybylską co? Niby lepiej ktoś rzucił pomysł, żeby nazwać jej nazwiskiem ulice

a w temacie Mrozowej- dziwi mnie jej mąż, który co chwilę udziela wywiadów w tv i szmatławcach... mam wrażenie, ze on odczuwa jakąś ekstatyczną przyjemność w opowiadaniu o zmarłej żonie..
Głupota, postawią tam jakiś urząd, nawet mąż, matka czy dzieci będą szukać gdzie to jest i o, ulia przybylska, ulica po matce, żonie, córce. No ja bym czegoś takiego nie chciała, powinni ich spytać najpierw o zgodę wg mnie.

Serio? Już dawno o niej nic nie słyszałam, ale może dlatego, ze na pudelku jestem raz na miesiąc, a brukowca już dawno w rękach nie miałam

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
No ja przykro to mowic ale potepiam cos takiego. Mala szansa ze jej corka bedzie miec normalne zycie. Jej matka zmarla zdby ona mogla zyc - mie chcialabym nosic takiego pietna. A rodzina zazwyczaj tez nie idzwignie tego dobrze.
Czy ja wiem czy piętno. Gdyby poświeciła swoje życie dla niej gdyby ta miała powiedzmy 10 lat to ok, ale ja wychodzę z założenia, że czego oczy nie widzą tego sercu nie żal. Wg mnie nie jest to coś takiego przez co małą nie będzie miała normalnego życia.
Cytat:
Napisane przez blekitnams Pokaż wiadomość
Co do Agaty Mróz, nie chcę wywoływać burzy, ale dla mnie ona była głupia, skrajnie nieopowiedzialna i egoistyczna. Nie rozumiem jak mogła dopuścić do zajścia w ciąży wiedząc w jakiej jest sytuacji. Co do tego, że miała prawo wybrać czy urodzi, też nie do końca się zgadzam, bo do poczęcia dziecka przyczynił się też ojciec, a ona jego zdania w ogóle nie wzięła pod uwagę.
A skąd wiesz, że nie wzięła pod uwagę jego zdania?
Cytat:
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-02, 11:19   #2235
201604190934
Konto usunięte

Cytat:
Powoli przez ten suzm sama już nie wiem co to gender, znam tylko definicję kościelną choć z wypowiedzi na wizażu wiem, że jest błędna. Ale szczegółów nie znam.
To przykre ilu jeszcze ludzi tak zmanipulowali.
najśmieszniejsze jest to, że wiele środowisko tzw. progender samo stosuje teraz tę kościołową definicję

dla mnie to wygląda tak
kościół mówi, że gender to zło, pokażmy mu jak bardzo zło i to bardziej

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-02, 11:19   #2236
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
Czyj blog dziś reklamujesz? Wspólnika?
Uspokój się, po prostu polecam fajny artykuł. Nieważne czyj.
Stary 2014-11-02, 11:20   #2237
201604181004
Konto usunięte

Izzie - w filmie tak to pokazano ;p a film podobni czerpal z zycua i byl krecoby w porozumieniu.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-02, 11:22   #2238
201607111004
Konto usunięte

Cytat:
Uspokój się, po prostu polecam fajny artykuł. Nieważne czyj.
No wiesz, po tym co tu wyprawiasz ciężko niektórym potraktować twoje posty poważnie a linki jako zwykłe linki, nie reklamę. Ja właśnie do nich należę. Poza tym, ja jestem spokojna.
Stary 2014-11-02, 11:24   #2239
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maryanna3 Pokaż wiadomość

Mnie temat chorob nowotworowych jest niestety bliski i przerabialam go nie raz.
I wlasnie to mnie nauczylo, ze kazdy chory, jak kazdy czlowiek, podejmuje wlasne decyzje i nawet jesli ja sie z nimi nie zgadzam czy mnie one wrecz bola, to musze je zaakceptowac.
Ja jestem osoba, ktorej zdarzalo sie isc pod prad i podejmowac decyzje, ktore nie podobaly sie ludziom, w tym moim rodzicom. Dlatego takim sprawdzianem bylo dla mnie to, jak moj ojciec podjal decyzje, ktora mi sie absolutnie nie podobala i ktorej bylam przeciwna. I przekonalam sie, ze nie tylko ja mam prawo podejmowac swoje decyzje ale inni tez moga. I nie powinno byc to nic dziwnego.
Nawet jesli ja sama, jak mysle, nie podjelabym takiej czy innej decyzji, umiem ja jakby "uszanowac", czy tez z bieda ale zrozumiec, rozne decyzje innych ludzi.

Filmu nie widzialam

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-02, 11:24   #2240
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
No wiesz, po tym co tu wyprawiasz ciężko niektórym potraktować twoje posty poważnie a linki jako zwykłe linki, nie reklamę. Ja właśnie do nich należę. Poza tym, ja jestem spokojna.
Dobrze, ale nie musisz pisać takich złośliwych tekstów. Nikt Ci przecież nie każe też czytać tego artykułu . Mniejsza o to, kto będzie chciał, to przeczyta.
Stary 2014-11-02, 11:27   #2241
201604181004
Konto usunięte

Luba ale serio nie jestesmy uposledzone i na tyle swiadome jestesmy ze wiemy ze kazdy ma prawo do decyzji. Tak jak kazdy ma prawo te decyzje komentowac. Lol.
Stary 2014-11-02, 11:27   #2242
201607111004
Konto usunięte

Cytat:
Dobrze, ale nie musisz pisać takich złośliwych tekstów.
W sumie racja. Następnym razem będę milczeć i kliknę zp a mod sam zadecyduje czy to forma reklamy, współpracy, spamu.
Stary 2014-11-02, 11:29   #2243
aer
O RLY?

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość

Zartujesz?! A co niby sie nie podoba w tej kwescie?
1. kwestowanie na cmentarzach to wstyd i tylko hołota to robi
2. kwesta na Powązkach popiera żebractwo
3. lepiej daliby na biedne dzieci niż na cmentarz, który nikomu nie jest potrzebny
4. kwestujący zarabiają 2874827427$ i powinni sami utrzymywać Powązki jako swoją fanaberię jak chcą, ale wiadomo, że wszystko przepijają, a później żebrzą o kasę u zwykłych, szarych ludzi.
5. kwestujący sami na pewno nie dali ani złotówki bo nigdzie nikt tak nie napisał (ciekawe, że jeśli ktoś by napisał byłoby, że się chwalą i obnoszą)

to tak mniej więcej

Byłam wczoraj na Powązkach, dałam na kwestę - usłyszałam, że wspieram złodziei.

Living zagranico juz 30 months. I zapomniec polski language
aer jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2014-11-02, 11:32   #2244
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
W sumie racja. Następnym razem będę milczeć i kliknę zp a mod sam zadecyduje czy to forma reklamy, współpracy, spamu.
Ani forma reklamy, ani współpracy, ani spamu. Po prostu polecam ciekawy artykuł. Tak trudno to zrozumieć?

A co do samej reklamy, to o ile wiem, można reklamować za darmo dopóki się na blogu nie zarabia i/lub nie jest to spam (czyli coś nie w temacie, np. jest rozmowa o odchudzaniu, a ktoś wrzuca bez komentarza itd. link ni z gruchy ni z pietruchy o samochodach).
Stary 2014-11-02, 11:37   #2245
201607111004
Konto usunięte

A ty niby nie wrzuciłaś linka ni z gruchy ni pietruchy? A kto co chwilę nawołuje do czytania postów na swoim blogu? Nie raz spamiłaś więc potem niektórzy są czujniejsi. Nie dziw się teraz, że tak potem obierają twoje wpisy, choćby w twoim ząłożeniu były niewinne jak aniołek.

EOT
Stary 2014-11-02, 11:38   #2246
201604190934
Konto usunięte

zabłądziłam na jutubie parę dni temu i odkryłam "torebkę Agi"

no i dziwię się, że rodzina, ktoś bliski nie powie dziewczynie, że ludzie się śmieją i ją prowokują do "dalszych filmików"

ja rozumiem, że są osoby z różnymi dysfunkcjami, np niezdolne do realnej oceny czy nie potrafiące odczytywać ironii, ale otoczenie chyba powinno wykazać się wzmożoną troską
Stary 2014-11-02, 11:38   #2247
WhiteCherry
Zakorzenienie

dziwi mnie, że chce wam się ciągle o tym blogu gadać :d ja omijam takie posty milczeniem i pełen luz :P

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2014-11-02 o 11:39
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2014-11-02, 11:41   #2248
201604181004
Konto usunięte

Torebka ago na yt krazy od ooohohoo. Tez mnie dziwi gdzie jest rodzina
Stary 2014-11-02, 11:41   #2249
201604190934
Konto usunięte

Cytat:
Ani forma reklamy, ani współpracy, ani spamu. Po prostu polecam ciekawy artykuł. Tak trudno to zrozumieć?

A co do samej reklamy, to o ile wiem, można reklamować za darmo dopóki się na blogu nie zarabia i/lub nie jest to spam (czyli coś nie w temacie, np. jest rozmowa o odchudzaniu, a ktoś wrzuca bez komentarza itd. link ni z gruchy ni z pietruchy o samochodach).
no właśnie to zrobiłaś

no i zarabianie na blogach zaczyna się przy odwiedzinach, a te właśnie nasępują przy takich niepozornie wrzucanych linkach

Edytowane przez 201604190934
Czas edycji: 2014-11-02 o 11:50
Stary 2014-11-02, 11:42   #2250
pitu pitu
Rozeznanie

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

[/COLOR]Wizaz sie psuje

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości