|
|
#2221 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV
Kazde dziecko rosnie w innym tepie znajomych synek ma pol roku aciuszki nosi juz duzo wieksze.
a ja leze w lozku musialam sie polozyc bo mi strasznie niedobrze od rana. Ble.
|
|
#2222 |
|
Wtajemniczenie
|
Pytanie z serii tych intymnych... Czy u Was tez się tak nasilił dość gęsty biały śluz ??
infekcji raczej nie mam bo dopiero byłam w szpitalu i tam było okay
|
#2223 |
|
Zadomowienie
|
Ja moje dziecko czuje w pachwinach i jednocześnie pod cyckami, chyba się rozciąga
ale potrafią ją czuć w wielu miejscach i niby była głową w dół, a jak teraz jest to nie wiem Co do jedzenia to ja ostatnio jestem ciągle głodna. Zjadam i czuję, że za mało :p ale ja tak mam na końcówce Lolcia ściągnięcie krążka bolało ?
|
|
#2224 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od początku ciąży musiałam zmniejszyć swoje porcje jedzenia i tak jest do tej pory. Najem się już niewielka ilością. Czasami mogłabym nic nie jeść bo później ociężała się czuje
ja ostatnio liczyłam swoje ubranka ale kompletnie nie pamiętam co mi wyszło Ogółem to dziś ospała jestem i nic mi się nie chce. Ale umówiona z koleżanką na ploty jestem więc mam motywację
|
|
#2225 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki
![]() U mnie błogie lenistwo póki co Jak ostatnio mam problemy z zasypianiem tak wczoraj po 21 padłam, obudziłam się na siku o 23 i znowu zasnęłam i tak parę razy w ciągu nocy. Obudziłam się po 9 poleżałam, zjadłam śniadanko, napiłam się herbatki i znowu zasnęłam. Masakra Teraz to się wyspałam chyba na cały tydzień Co do zgagi to ja miewam też.. przychodzi z nienacka wieczorem i trwa pół nocy Ale zauważyłam, że mam ją głównie po mocno doprawionych potrawach, które zjem za późno. A ostatnio i burgery bywały na kolację, i pizza i flaki.. Więc później pół nocy zdychałam Ja małą czuję też bardziej po prawej stronie pod żebrem, a jak się napnie to też po ukosie na dole po lewej Bywa że i cały brzuch faluje, ale najczęściej pozycja po ukosie właśnie ![]() Nie wiem czy to Ty Madziqqq dodawałaś ten przepis wcześniej czy ktoś inny, ale właśnie skopiowałam go i potwierdzam! Też odkąd zrobiliśmy sami pizzę wg tego przepisu to nie zamawiamy już z pizzerii!! Wychodzi zawsze i jest przepyszna U mnie ostatnio z owocami morza królowała ![]() Mi teściowa dała już śpiworek, ręczniczek i podusię do karmienia, zaraz powklejam fotki. Śpiworek cudny, mięciusi i w ogóle, a do tego właśnie teściowa domówiła z jednej stronki mamagama.pl ten ręczniczek i podusię.
|
#2226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam u dr dziś i dostałam leki na nadciśnienie , w środę kolejna wizyta bo podejrzewa zatrucie ciążowe i zobaczymy co dalej
|
|
#2227 |
|
Wtajemniczenie
|
A czym się objawia u Ciebie to zatrucie ciazowe ??
|
#2228 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli to nie był jednorazowy skok ciśnienia tylko utrzymuje Ci sie?
|
|
#2229 |
|
Zakorzenienie
|
Ciśnienie dochodzi od paru dni do 150/99 jakoś mi tak słabawo i mam stopy jak balony
Utrzymuje się już tydzień ponad i rośnie
|
#2230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2231 |
|
Rozeznanie
|
Hasiap teściowa skarb
widać, że bardzo przeżywa rolę babci ja jak na razie od teściowej nic nie dostałam ale teść mężowi powiedział, że wózek kupi także zobaczymy co z tego wyjdzie za to moja mama szaleje w szmateksach co przyjadę to coś nowego ma dla małego chociaż by body czy koszulkę ![]() dziś kupiłam taki zwykły rożek w pepco za 25 zł Inka ja ostatnio właśnie też zauważyłam, że mam taką białą gęstą wydzielinę ale byłam w czwartek na wizycie i wszystko było ok. moja mamuśka jest przewrażliwiona na punkcie moich spuchniętych nóg, najchętniej widziałby mnie na oddziale |
|
|
|
#2232 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2233 |
|
Raczkowanie
|
pochwalę się, że ja dziś kupiłam
miałam kupować nówkę Riko Nano, ale udało mi się upolować używany Jedo w super cenie (bo w sumie oba te wózki łaziły mi po głowie) wprawdzie jechaliśmy po niego prawie 90 km w jedną stronę, ale się opłacało wrzucam zdjęcie wózka z netu, żeby pochwalić się kolorem, bo na razie nie chce mi się cykać fotek ![]() mała chyba się też podnieca wózkiem, bo pierwszy raz w nocy mnie obudziły kopniaki i w ogóle dziś jakaś taka mega ruchliwa jest, non stop kopie
|
|
|
|
#2234 |
|
Zakorzenienie
|
Fotki dodalam
ja dzisiaj jestem bez życia nawet mi się pisać nie chce wybaczcie :-(
|
#2235 |
|
Wtajemniczenie
|
Oglądanie "Nad życie" będąc w ciąży... To zdecydowanie nie był dobry pomysł
|
#2236 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj to przerabialam. Ryczalam jak glupia prawie przez caly film.
|
|
#2237 |
|
Wtajemniczenie
|
Ogladalam ten film parę lat temu jak tylko wyszedł i wtedy dziwilam się dlaczego Agata podjęła taką a nie inną decyzje... Dziś słowa Nad życie nabierają zupełnie innego sensu...
|
#2238 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie nadałam ostateczny 'szlif' kącikowi, dokończyłam prasowanie , poukladałam w szafie , komodzie..mam nadzieje ze w środe nie wezmą mnie do szpital.. oby tylko te 3 tyg dotrwać... eh..
|
#2239 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Wózio czeka na rundkę, nosidełko uszykowane ze śpiworkiem, w środę po wizycie dopakuję (lub wypakuję połowę) z torby Bo wtedy też dowiem się co trzeba a co nie na cc wziąć ze sobą Czuję się już taka podekscytowana, że to już chwila moment i mała z nami będzie
|
|
#2240 |
|
Zadomowienie
|
Hasiap a śpiworek do nosidełka masz taki montowany "na stałe" w sensie z dziurami na pasy?bo ja planuje poprostu kocyka używać... wogóle nie kupuje żadnych śpiworków na zewnątrz
|
|
|
|
#2241 |
|
Zakorzenienie
|
mi zostały już tylko poprać i poprasować jakies niedobitki które ostatnio babcia i ciocia mi dały. tak to wszystko mam gotowe. We wtorek wizyta i może sie dowiem co i jak
|
|
#2242 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też ostatnio oglądałam i też inaczej już go odbieram niż dawniej..
|
#2243 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Powiedzcie mi, czy któraś już się orientowała gdzie jakie i kiedy formalności się załatwia w związku z urodzeniem dziecka??
|
|
#2244 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak Agata umarła 6 lat temu, to nie znałam jej historii do końca. A tak to właśnie z tego filmu się dowiedziałam, że chorowała od 10 lat. To dla mnie zmienia całkowicie ocenianie jej decyzji. Rozumiem ją, choć ja pewnie inaczej bym zrobiła. Porobiliśmy sobie zdjęcia z Tżem w ogrodzie teściów - nie miałam pendrive'a przy sobie, więc przerzucę je za tydzień i wkleję na maila
|
|
|
|
|
#2245 |
|
Zakorzenienie
|
Pracodawcy sklada się wniosek o urlop z aktem ( czy 6 czy 12 miesiecy wraz z oświadczeniem ze tata nie bedzie brał urlopu) , do przychodni ze urodziło sie dziecko i wtedy oni położną wysyłają. Nie wiem gdzie czy pracodawca czy nfz ze podpinaja dzicko pod ubezpieczenie. Do US zareestrowac i wystapić jeszcze o pesel
|
#2246 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bierze się zaświadczenie ze szpitala o urodzeniu dziecka i idzie do usc, gdzie podaje się imiona rodziców, imię dziecka itp. Oni wydają akt urodzenia. Na przykładzie Wrocławia http://www.wroclaw.pl/nadanie-numeru-pesel |
|
|
|
|
#2247 |
|
Zadomowienie
|
papiery, papiery, szczepienia, czarna magia jak dla mnie. Musze poczytac, zeby nie dac sie wykiwac.
|
#2248 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, czy któraś z was miała ostatnio wydzielinę podbarwioną na różowo/brązowo? Niby nic nie zaobserwowałam, żadnych zmian ani nowości czy innych dolegliwości, po prostu śluz jest trochę zabarwiony
Wizytę mam dopiero za 2 tyg., więc nie będę wszczynać paniki, ale ciekawa jestem, od czego to |
|
|
|
#2249 |
|
Wtajemniczenie
|
Miskowa może czop zaczyna Ci odchodzić,ponoć póki wydzielina nie jest krwisto czerwona to nie ma co panikowac
|
#2250 |
|
Raczkowanie
|
Nad życie specjalnie nie oglądałam, ale za to poryczałam się na cmentarzu. Przeczytałam tabliczkę na grobie: "dałeś nam 70 minut szczęścia", data urodzenia i śmierci, i łzy mi same zaczęły płynąć. Te hormony zupełnie mnie rozwalają...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.

infekcji raczej nie mam bo dopiero byłam w szpitalu i tam było okay
ale potrafią ją czuć w wielu miejscach i niby była głową w dół, a jak teraz jest to nie wiem
ja ostatnio liczyłam swoje ubranka ale kompletnie nie pamiętam co mi wyszło

Teraz to się wyspałam chyba na cały tydzień