|
|
#2851 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015 :)
hej
![]() Witam sie w 10 tc ndarobilam Was, wiec: Cytat:
Cytat:
za wizyty. super, ze wszystko dobrze Cytat:
![]() nasz synek ma 13 miesiecy i nie bardzo mamy jak go zostawic, wiec ciezko zorganizowac taki wypad, a strasznie bym chciala... Cytat:
w kwestii dolegliwosci nie pomoge, bo ani w pierwszej ciazy, ani teraz ich nie mialam (odpukac ) i niech tak zostanie. Gryziu przykro mi bardzo, ze tata tak Cie potraktowal i zrobil przykrosc u nas tesc tak sie zachowal - ani be ani me, nie pogratulowal, ani razu nie zapytal jak sie czuje. a wie, ze od poczatku mam problemy i musze lezec ale to pewnie wynika z faktu, ze mam na bakier z tesciowa, wytoczylam wojne i nie odpuszcze, a oni albo sie dostosuja, albo zabronie im kontaktow z dziecmi ![]() Alkamor tez wczoraj ryczalam na tym filmie smutny strasznie.Moschina witaj Justi brazowa krew jest stara. dlatego mysle, ze moze to byc po cytologii. nie martw sie na zapas tylko odpoczywaj Mycha to samo tyczy sie Ciebie - wiecej odpoczynku. zawsze moze byc tak, ze z wysilku jakies naczynko, krwiaczek peknie i pojawi sie takie brazowe plamienie. macica jest teraz bardzo mocno ukrwiona. Ja mialam takie plamienia w obydwu ciazach, ale u mnie przyczyna byly niewielkie krwiaki. zalecony odpoczynek, lezenie naprawde pomaga, plus dodatkowo leki
|
|
|
#2852 |
|
Zakorzenienie
|
Siniaa2
Herbata imbirowa. Ja dodaje troszke cytryny i miodu, jak mi jedna z kolezanek tu doradziła. Poza tym na zgage ( a mi także na mdłości ) pomagają migdały. Codziennie pod wieczór pół szklanki mleka migdalowego. |
|
|
|
#2853 |
|
Zakorzenienie
|
Marei mnie na mdłości nie pomaga nic :/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2854 |
|
Zakorzenienie
|
Uuu przykro mi. Są gumy do żucia anty chorobie lokomocyjnej, słyszałaś / próbowałas moze? Wydaje mi się, że kobiety w ciąży je mogą żuć, ale lepiej popytać lekarza. Polecali mi je na moją ciężką chorobę lokomocyjną, ponoć lepsze niz aviomarin
|
|
|
|
#2855 |
|
Zakorzenienie
|
Marei nie słyszałam,ale raz dawno to było wzięłam jakieś mega słodkie tabletki na chorobę lokomocyjną i mam uraz :P muszę to poprostu przeczekać eh...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2856 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a ja bym wolała mieć mdłości niż te bóle brzucha
mam je od początku, praktycznie codziennie tylko z różnym nasileniem
|
#2857 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I jeszcze mam mega humorki, jestem w☠☠☠☠iona i nie wiem na co i czemu... |
|
|
|
|
#2858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli nie jestem sama z tymi bólami? a już myślałam, że jestem wyjątkiem ![]() ja to potrafię teraz płakać na zawołania wystarczy ,że mąż na mnie krzywo popatrzy to ja już w ryk
|
|
#2859 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio zobaczyłam robaka w kuchni i narobiłam takie dramatu, że tż mnie pół godziny uspokajał i niewiele brakowało a o 22 leciał by do tesco po jakąś chemie na to paskudztwo
|
|
|
|
#2860 |
|
Konto usunięte
|
A mój TŻ chyba też jest w ciąży... Ja pochłonęłam właśnie paczkę prażynek bekonowych, które leżały przez 2 dni nieruszone w reklamówce, a on się obraził, że się z nim nie podzieliłam... Ciekawe, że gdybym ich nie zjadła to pewnie cały tydzień by przeleżały.
|
|
|
|
#2861 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48772141]A mój TŻ chyba też jest w ciąży... Ja pochłonęłam właśnie paczkę prażynek bekonowych, które leżały przez 2 dni nieruszone w reklamówce, a on się obraził, że się z nim nie podzieliłam... Ciekawe, że gdybym ich nie zjadła to pewnie cały tydzień by przeleżały.[/QUOTE]
Znam to i chyba coś w tym jest jak byłam w pierwszej ciazy to ok 12tyg byly chrzciny chrzesniaka mojego meza.pod koniec imprezy zjadl kawalek krowki a pozniej wziął ogorka konserwowego Maczal w czekoladzie ktora zostala z krowki pospalam ok 2 h ale i tak nie mam na nic ochoty....a w ogoleto sie chyba jakas antytowarzyska zrobilam...
|
|
|
|
#2862 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie to samo, przez ostatnie kilka dni mega nasilona senność. wczoraj spałam od 21 do 8;30 a jak jechaliśmy na groby 0 10:30 to spałam w samochodzie jeszcze 1,5 h
|
|
#2863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W związku z doświadczeniami z poprzedniej ciąży, paradoksalnie ciesze się, że boli, bo to są znojome mi bóle i wiem, ze są związane z rozwojem ciąży. Oczywiście poprzednio się tym martwiłam, latałam na usg etc, ale kompletnie nic złego się nie działo, a bolało z przerwami całą ciążę. Także nosek do góryOczywiście gdyby bóle były coraz silniejsze, były też krwawienia to jest powód do zmartwienia.
|
|
#2864 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2865 |
|
Konto usunięte
|
A ja obudziłam się o 2.55 i już nie chce mi się spać
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#2866 |
|
Konto usunięte
|
A ja z chęcią bym pospala... A tu do głupiej pracy musze iść
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2867 |
|
Zadomowienie
|
Hej Kochane! My wczoraj powiedzieliśmy teściom i trzeba przyznać, że szczerze się ucieszyli
poza tym cały dzień odpoczywałam i raz po raz przy wizycie w toalecie miałam naprawdę lekko zabarwiony śluz na brązowo. Po wszycie u gina faktycznie dzwigalam trochę zakupów i albumy ślubne, może to było powodem plamien. Dziękuję Wam za rady Co do tych innych objawów, o których pisałyscie to mi też towarzyszy ciągłe zmęczenie albo z drugiej strony przebudze się w nocy i do rana nie mogę już zasnąć. Najgorsz jest jednak to, że mi się nie chce o siebie dbać. Depilacja jak najrzadziej się da, balsam na rozstępy stoi nieużywany, pomalować się z rana to dla mnie teraz największą katorga, a tak to lubiłam... Mąż się śmieje, że dobrze że się chociaż codziennie myję ;-) |
|
|
|
#2868 |
|
Rozeznanie
|
Mycha, mam nadzieję że skoro to nie krew, tylko zabarwiony na brązowo śluz to nic złego się nie dzieje
Ja też mam czasem wrażenie, że mój TŻ też tą ciążę ze mną przechodzi... ![]() Mam tą moją pierwszą wizytę w czwartek, martwię się... Muszę czasem podnieść Marciniaka mojego, po prostu czasem nie ma wyjścia, idę później do toalety ze strachem, czy nie ma żadnego krwawienia Przecież wkładam/wyjmuję go z krzesełka do karmienia, na spacerze czasem odwali cyrk i kładzie się na chodniku no i jest kilka innych sytuacji przy których mój bardzo samodzielny, ale jednak wciąż mały szkrab potrzebuje pomocy a to jednak 14kg...Miłego dnia dziewczyny |
|
|
|
#2869 |
|
Konto usunięte
|
Nomen z drugiej strony nie Ty pierwsza i nie ostatnia, która jest w ciąży a ma małe dziecko wymagające noszenia od czasu do czasu
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#2870 |
|
Zakorzenienie
|
Nomen ja sporo nosze mojego malca bo jeszcze nie chodzi. Lekarz mowil ze jak nic zlego sie nie dzieje to nosic ile trzeba i sie nie przejmowac
|
|
|
|
#2871 | ||
|
Zadomowienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48753316]Dziewczyny czy Wy macie też taki problem z włosami? W sensie wypadania i tego, że kompletnie się nie układają?
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Ojj tak co do włosów to ich kondycja jest fatalna, nawet zastanawiam się nad tym czy przypadkiem nie ściąć ich na bob-a ale TŻ trochę protestuje Cytat:
Cytat:
wspaniałe wiadomości ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48760844]Inflow witaj My byliśmy dzisiaj! u mojego taty, bo tam mam większość bliskich na cmentarzu i też najbliżej, żeby tam pojechać na groby. Jestem rozczarowana na maxa... Powiedzieliśmy mu, że będzie dziadkiem - zero radości, jakieś wymuszone gratuluję, nie zapytał o termin, o to jak się czuję, o to który to tydzień... Nic... Nawet mnie nie uściskał ani mężowi ręki nie podał zawiodłam się na maxa. Gdybym nic nie powiedziała to efekt byłby ten sam.Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE] oj przykro, ale tak jak dziewczyny pisały może naprawdę potrzebuje trochę więcej czasu, mam nadzieje, że zrozumie jakie ma szczęście ![]() Dziewczyny mnie cały week nie było na wizażu, ale zaległości nadrobione Czy was też tak strasznie męczy senność?? Ja bym cały week spała - obojętnie czy to dzień czy noc ![]() A jutro u mnie wizyta Już nie mogę się doczekać
|
|
|
#2872 |
|
Konto usunięte
|
Domincia to pierwsza wizyta?
Mnie raczej męczy bezsenność ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#2873 |
|
Konto usunięte
|
Kolejna moja przełożona (tym razem nie szefowa): tylko nie mów ze w ciazy jestes. Ja sie nie odezwałam a ona "co?" A ja na to "przecież miałam nie mowić". Ona "o ☠☠☠☠a" i koniec rozmowy. Dzisiaj musze juz powiedzieć szefowej zeby dowiedziała sie ode mnie a nie od niej..
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2874 |
|
Zadomowienie
|
Szuuu no koniecznie sama musisz powiedzieć. Trzymam kciuki
|
|
|
|
#2875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2876 |
|
Zakorzenienie
|
Witam po weekendzie. My powiedzieliśmy wczoraj dziadkom partnera, cieszyli się. Akurat przyjechała tez jego kuzynka z mężem i córeczkami więc też się siłą rzeczy dowiedzieli, dziewczynki cieszyły się, że będą mieć kuzyna lub kuzynkę
![]() Idę nadrabiać Gaduły
|
|
|
|
#2877 |
|
Konto usunięte
|
Masakra, przełożona wyszła, ja minutę po niej a ta juz na korytarzu nadaje szefowej. No i szefowa "ja wiedziałam ze tak bedzie"
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2878 |
|
Konto usunięte
|
Szuu
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#2879 |
|
Konto usunięte
|
Szczerze to myślałam ze bardziej sie przejmę
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2880 | |
|
Wtajemniczenie
|
Czerwcowe Mamusie 2015 :)
Cytat:
Co za reakcja, masakra Co za wstrętne babsko😠 Wysłane z iPhone Edytowane przez Aika213 Czas edycji: 2014-11-03 o 08:36 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:43.

za wizyty. super, ze wszystko dobrze
mieliśmy wczoraj wolne z Tż, wiec stwierdziliśmy ze Mała pójdzie mimo wszystko do niani, a my spędzimy caaaly dzuen we dwójkę (od prawie 10 miesięcy nie mieliśmy takiej okazji)! Rano poszliśmy na spacer nad morze, potem pojechaliśmy do miasta obok na lunch i do kina!! Niby nic, ale jak nam to dobrze zrobiło!!! i jeszcze wieczorem znajomi przyszli na drinka
ale to pewnie wynika z faktu, ze mam na bakier z tesciowa, wytoczylam wojne i nie odpuszcze, a oni albo sie dostosuja, albo zabronie im kontaktow z dziecmi 

wystarczy ,że mąż na mnie krzywo popatrzy to ja już w ryk
jak byłam w pierwszej ciazy to ok 12tyg byly chrzciny chrzesniaka mojego meza.pod koniec imprezy zjadl kawalek krowki a pozniej wziął ogorka konserwowego Maczal w czekoladzie ktora zostala z krowki 

oj przykro, ale tak jak dziewczyny pisały może naprawdę potrzebuje trochę więcej czasu, mam nadzieje, że zrozumie jakie ma szczęście