Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 27. - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-02, 11:40   #1231
NinaSimone
Zakorzenienie

Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 27.

iOS przysługuje w konkretnych udokumentowanych przypadkach. Opis stanu zdrowia, opinia lekarza. I to nie jest tak, ze nie chodzisz. To zależy od wykładowcy jak na to patrzy. I sesja normalnie obowiązuje.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Juli_Juli Pokaż wiadomość
Mam problemy zdrowotne i już od raczej dłuższego czasu nie mogę się uczyć. Na zajęcia chodzę, ale nie jestem na nie przygotowana i nie wchodzi mi nic do głowy z nich. Jak to rozwiązać oprócz dziekanki? Obiło mi się o uszy coś takiego jak ITS, ale nie jestem pewna na czym to polega i na jakich warunkach można dostać.

NinaSimone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-02, 11:42   #1232
Nikaaa152
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 27.

Cytat:
Napisane przez NinaSimone Pokaż wiadomość
A jest jakaś opcja depilatora, który ma dostępne wszystkie nasady dostępne zamiennie w innych modelach ? Sama wersja spa ma 3 opcje. A ja myśle nad ta nabogatsza, tylko nie ze szczotka osobno i nie wiem ktory to

Możesz podać model, ?bo mi muli telefon. Jaka jest różnica w wyposażeniu miedzy tym Twoim a Tym z nasada szczotki? Tylko o szczotkę chodzi?

Czy z tej osobnej szczotki da sie zdjąć głowice ?

Ja mam silk epil 7 7-569 wet&dry bonus edition. W zestawie: głowica goląca, nasadka trymera, nasadka do miejsc wrażliwych , nasadka do golenia twarzy, nasadka operatywna, szczoteczka do twarzy. Tak to wygląda wszystko. Od tej wersji o której wspominałaś różni się tym, że ja nie mam nakładki ze szczoteczką do twarzy tylko mam osobne urządzenie do twarzy (z wymiennymi końcówkami).
Nikaaa152 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-02, 11:49   #1233
NinaSimone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikaaa152 Pokaż wiadomość
Ja mam silk epil 7 7-569 wet&dry bonus edition. W zestawie: głowica goląca, nasadka trymera, nasadka do miejsc wrażliwych , nasadka do golenia twarzy, nasadka operatywna, szczoteczka do twarzy. Tak to wygląda wszystko. Od tej wersji o której wspominałaś różni się tym, że ja nie mam nakładki ze szczoteczką do twarzy tylko mam osobne urządzenie do twarzy (z wymiennymi końcówkami).
To str producenta podaje, ze nie masz tych nakładek ;/

Stary 2014-11-02, 11:58   #1234
jaksy
Zasiedzenie

Cytat:
Napisane przez Angel_00 Pokaż wiadomość
A może to nowe włoski, a nie te wyrwane? Przecież włosy nie rosną wszystkie hurtowo

« czasami piszę z telefonu, więc proszę o wyrozumiałość w razie błędów. Mój słownik czasami ma inne zdanie niż ja :p »
A no nie wpadłam na to :p założyłam że jak gładkość na 3-4 tygodnie, to tak jest :p czyli, z tego co tu czytam, jakiego depilatora by się nie kupiło, trzeba depilować częściej, co tydzień nawet?

Z aplikacji. Przepraszam za literówki - czasem nie trafiam w klawisze.
Stary 2014-11-02, 11:59   #1235
Nikaaa152
Zakorzenienie

Cytat:
To str producenta podaje, ze nie masz tych nakładek ;/

Spisywałam z pudełka przecież Tutaj na stronie http://www.braun.com/pl/female-groom...s-edition.html jest wszystko napisane
Stary 2014-11-02, 12:08   #1236
NinaSimone
Zakorzenienie

Cytat:
Spisywałam z pudełka przecież Tutaj na stronie http://www.braun.com/pl/female-groom...s-edition.html jest wszystko napisane

Dziekuje. Patrzyłam na porównywarkę i tam nie było. To nie był zarzut do Ciebie głowice szczotki da sie zdjąć?

Stary 2014-11-02, 12:23   #1237
Juli_Juli
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Zależy od uczelni. Sprawdź u siebie. U mnie był ITS i IOS.
Cytat:
iOS przysługuje w konkretnych udokumentowanych przypadkach. Opis stanu zdrowia, opinia lekarza. I to nie jest tak, ze nie chodzisz. To zależy od wykładowcy jak na to patrzy. I sesja normalnie obowiązuje.

Zakładając, że byłabym na ITS lub IOS to czy wtedy mogłabym chodzić raczej nieprzygotowana na zajęcia bez konsekwencji i może ew. można mieć przesuniętą sesję? Wydaje mi się, że tak dobrze to nie ma, ale pewna nie jestem. Czy to też zależy od uczelni? U mnie na stronie www tego nie ma. Bo tak jak pisałam, chodzić mogę jako tako, ale uczyć się już nie.
Juli_Juli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-02, 12:24   #1238
Nikaaa152
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje. Patrzyłam na porównywarkę i tam nie było. To nie był zarzut do Ciebie głowice szczotki da sie zdjąć?

Wiem, tylko się zdziwiłam, że mam jakiś oszukany model Tak, końcówki są wymienne
Stary 2014-11-02, 12:34   #1239
NinaSimone
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, tylko się zdziwiłam, że mam jakiś oszukany model Tak, końcówki są wymienne

Ten model od spa ze szczotka chyba niczym sie nie różni poza kolorem. Bardzo niedokładne te opisy. Oszaleć można.

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
Zakładając, że byłabym na ITS lub IOS to czy wtedy mogłabym chodzić raczej nieprzygotowana na zajęcia bez konsekwencji i może ew. można mieć przesuniętą sesję? Wydaje mi się, że tak dobrze to nie ma, ale pewna nie jestem. Czy to też zależy od uczelni? U mnie na stronie www tego nie ma. Bo tak jak pisałam, chodzić mogę jako tako, ale uczyć się już nie.

Przesunąć sesje można w uzasadnionym przypadku np pobyt w szpitalu. Z samego iOS nie przysługują takie przesunięcia. Jak idzie sie na zajęcia to obowiązuje taki sam zakres przygotowania jak iOS. Bez sensu chodzić dla samego siedzenia. iOS ułatwia kwestie usprawiedliwienia nieobecności. Czy indywidualnego terminu egzaminu po ustaleniu z wykładowca. Przesunięcie całej sesji to odrębna decyzja dziekana. Można sie powołać na korzystanie z iOS, ale trzeba uzasadnić dlaczego przesunąć sesje

Stary 2014-11-02, 13:25   #1240
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kasiek1987 Pokaż wiadomość
Ostatnio w pracy w końcu doczekaliśmy się zakupu niszczarki

I teraz mam pytanie: w instrukcji było napisane coś o napuszczaniu oleju po każdym opróżnieniu pełnego zbiornika papieru. Czy to smarowanie jest naprawdę konieczne czy tylko nakłaniają do zakupu dodatkowych rzeczy?
Nigdy wcześniej nie miałam styczności z takim sprzętem
pierwsze słysze. U nas jest jedna niszczarka na piętrze i nie widziałam aby ktokolwiek jakkolwiek ją konserwował, zbiornik jest pełny kilka razy dziennie. z tego co wiem działa już dobrych pare lat. Grunt w tym żeby nie działała non stop i nie wolno pchać zbyt dużo kartek.
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-02, 14:22   #1241
phideaux
Wtajemniczenie

Hej, a ja powtarzam pytanie, bo zgubiło się w innych tematach ;-) problem z Operą, nagle zaczęło mi się wyświetlać dużo reklam, albo po kliknięciu na stronę jestem przenoszona na jakąś inną, reklamową. O co chodzi? Mam zainstalowany AdblockerPlus.
Stary 2014-11-02, 15:29   #1242
khloe
Strzelaj lub emigruj!

pytanhie o wałki do włosów, które lepsze??

mam włosy do zapięcia stanika, dośc grube i chce sobie zawinąć, głównie po to, by uzyskać objętośc.

Które wybrać?

czy może takie:

od razu powiem, że mam w domu te na rzepy i wszystko mi zjeżdza...

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-02, 15:52   #1243
maddzia007
Zakorzenienie

Możecie polecić jakieś blogi kulinarne z megaprostymi przepisami? Coś dla totalnego kulinarnego laika Interesują mnie głównie dania obiadowe i desery
maddzia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-02, 15:57   #1244
201605061000
Konto usunięte

Cytat:
Takie kwestie są uregulowane w regulaminie uczelni. Znajdź regulamin swojej uczelni i poczytaj.

ITS przysługuje zazwyczaj wybitnie uzdolnionym studentom z wysoką średnią z poprzedniego roku (u mnie 4,75) i realizującym dodatkowe przedmioty, badania itp.

IOS przysługuje zazwyczaj w trudnych sytuacjach, np. drugi kierunek, choroba itp. U mnie podania o IOS/ITS nalezy składać do 30 października.

Na pewno na stronie twojej uczelni jest zamieszczony jej regulamin.
201605061000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-02, 16:25   #1245
lisnov
Zakorzenienie

Dziewoje, czy Wy szamacie całe winogrona, włącznie z pestkami? Bo ja na mnie się ktoś właśnie popatrzył jak na wariata, argumentując, że tego się je. Nie je i koniec. Nie ma żadnych wyjaśnień.
Stary 2014-11-02, 16:28   #1246
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lisnov Pokaż wiadomość
Dziewoje, czy Wy szamacie całe winogrona, włącznie z pestkami? Bo ja na mnie się ktoś właśnie popatrzył jak na wariata, argumentując, że tego się je. Nie je i koniec. Nie ma żadnych wyjaśnień.
Oczywiście, że całe. Mam niby wydłubywać te pestki? Wolne żarty

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-02, 16:36   #1247
lisnov
Zakorzenienie

Cytuję ze strony http://www.solgar.pl/wiedza/leksykon/pestki-winogron

Cytat:
Pestki z winogron (Vitisvinifera L.) zawierają duże ilości aktywnych biologicznie związków chemicznych zwanych oligomerycznymi proantocyjanidynami (OPC – oligomericproanthocyanidi ncomplexes). Proantocyjanidyny są biologicznie aktywnymi flawonoidami i ze względu na swoje właściwości nazywane są potocznie „super przeciwutleniaczami”. Wobec niektórych wolnych rodników proantocyjanidyny wykazują kilkadziesiąt razy silniejszy efekt od witamin E i C.
Poza pestkami winogron proantocyjanidyny pozyskiwane są najczęściej także z kory sosny śródziemnomorskiej, aronii, zielonej herbaty oraz żurawiny. Badania jednak wykazały, że to właśnie pestki winogron stanowią ich najlepsze źródło, a proantocyjanidyny z nich pochodzące są najlepszej jakości.
OPC to nie pojedyncze związki biologicznie aktywne. Stanowią one grupę kilkudziesięciu bioflawonoidów połączonych ze sobą w różnych konfiguracjach i mimo, że każdy z nich ma odmienne właściwości, razem działają synergistycznie wzajemnie się uzupełniając i wywierając korzystny wpływ na wiele procesów w organizmie.
Biologiczne właściwości bioflawonoidów, a w tym proantocyjanidyn, są przedmiotem ciągłych badań. Dzięki temu znajdują one coraz szersze zastosowanie w profilaktyce oraz hamowaniu wielu niekorzystnych procesów w organizmie, przede wszystkim z powodu ich przeciwutleniających właściwości.
Oprócz właściwości przeciwutleniających proantocyjanidyn wykazano także ich działanie przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe, przeciwnowotworowe, przeciwzapalne, przeciwalergiczne oraz rozszerzające naczynia krwionośne. Ponadto opisano ich właściwości do hamowania utleniania lipidów, hamowania agregacji płytek krwi, hamowania przepuszczalności naczyń krwionośnych oraz pozytywnego wpływu na ich kruchość, szczególnie naczyń włosowatych, a także wpływ na systemy enzymatyczne, mające duże znaczenie w procesach zapalnych, a także enzymy odgrywające kluczową rolę w procesach degeneracji tkanek łącznych, jak np. skóra czy chrząstka stawowa.
Ale czemu ten facet na mnie patrzył, jakbym była szurnięta. Nie wspominam, że moja znajoma nie jadła ani skórki ani pestek.

kuki9, nie wydłubywać - wypluwać bleeeeee
Stary 2014-11-02, 16:36   #1248
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
zawsze całe.
Stary 2014-11-02, 16:42   #1249
Hikaru
Zakorzenienie

Dziewczyny, która chrząstka obejmuje krtań ze wszystkich stron? Pierścieniowata?
.
Hikaru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-02, 16:44   #1250
nadi-a
Raczkowanie

1. zaczynam nową pracę jako wykładowca, będę duuużo gadać, kilka godzin dziennie. boje się, że na początku może mi wysiąść głos. Co polecacie żeby nawilżać gardło? Planuje mieć ze sobą coś do picia, tylko nie wiem czy woda lepsza czy może jakaś herbata? coś poza tym?

2. potrzebuję czegoś w rodzaju tapety na pulpit, ma być to kalendarz miesięczny (ew. tygodniowy), żebym mogła tam powpisywać różne ważne rzeczy. istnieje coś takiego do ściągnięcia?
"ja nie chcę wiele - Ciebie i zieleń, i żeby wiatr kołysał gałęzie drzew... ja nie chcę wiele, ale nie mniej niż wszystko: Ciebie i zieleń, i żeby listkom akacji było wietrznie, i żeby sercu - bezpiecznie"

narzeczona
nadi-a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-02, 16:53   #1251
For3verYoung
Rozeznanie

W przyszłym tyg. mam assessment center w banku, nigdy nie byłam na czymś takim, czego mogę się spodziewać? Może któraś z was uczestniczyła w takiej rekrutacji w banku bph? Z tego co czytałam w internecie, mogę się spodziewać dziwnych zadań w grupie typu składanie wieży z papieru, wiatraka itd. czy to prawda?
For3verYoung jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-02, 16:55   #1252
201605061000
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nadi-a Pokaż wiadomość
1. zaczynam nową pracę jako wykładowca, będę duuużo gadać, kilka godzin dziennie. boje się, że na początku może mi wysiąść głos. Co polecacie żeby nawilżać gardło? Planuje mieć ze sobą coś do picia, tylko nie wiem czy woda lepsza czy może jakaś herbata? coś poza tym?

2. potrzebuję czegoś w rodzaju tapety na pulpit, ma być to kalendarz miesięczny (ew. tygodniowy), żebym mogła tam powpisywać różne ważne rzeczy. istnieje coś takiego do ściągnięcia?
polecam kalendarz google
201605061000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-02, 17:08   #1253
Wolha
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nadi-a Pokaż wiadomość
Może jakiś program organizer? Tutaj masz spory wybór http://www.dobreprogramy.pl/Organize...indows,93.html Ja kiedyś używałam EssentialPIM i był fajny.

Wolha jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-02, 17:23   #1254
exist_
Zakorzenienie

Dziewczyny, poszukuję sprawdzono przepisu na zupę dyniową

Generalnie nigdy nie miałam dyni w rękach , a jadłam ostatnio krem z dyni w restauracji - ale jako maleńką przystawkę i w sumie mi smakował.
Chętnie zaserwowałabym całej rodzince ale nie mam kompletnie pomysłu co i jak

Aha, i jaki gatunek tej dyni kupić podpowiedzcie
Stary 2014-11-02, 17:30   #1255
trocka8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny, poszukuję sprawdzono przepisu na zupę dyniową

Generalnie nigdy nie miałam dyni w rękach , a jadłam ostatnio krem z dyni w restauracji - ale jako maleńką przystawkę i w sumie mi smakował.
Chętnie zaserwowałabym całej rodzince ale nie mam kompletnie pomysłu co i jak

Aha, i jaki gatunek tej dyni kupić podpowiedzcie
Kup dynie hokaido, ona jest dosyć mała, ma ciemniejszy kolor.
Ponoć nie trzeba jej obierac, ale ja obieram, wydrazam pestki i ten najbardziej miękki miąższ wokół nich, kroje na kostki około 1 cm, dodaje pokrojone w słupki 2 marchewki i pokrojony kawałek imbiru - to wszystko trzeba upiec.
Potem te upieczone kawałki wrzucasz do garnka, zalewa sz bulionem warzywnym i gotujesz aż marchew będzie zupełnie miękka. Potem blendujesz na krem, dodajesz sól, pieprz do smaku.
Można zaciągnąć jakaś łyżka mascarpone.
I polecam podawać z prazonymi pestka mi.

wysłane z telefonu
trocka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-02, 17:31   #1256
201604251028
Konto usunięte

Czy kupię gdzieś atomizer do perfum żebym mogła przelać z butelki 100ml do malutkiej flaszeczki i nosić ze sobą w torebce?
201604251028 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-02, 17:36   #1257
sheryl
szeryfcio

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4876589 4]Uzywam depilatora od lat, facet wyjechał na trochę i zapuściłam nogi.
Mam na nich długie czarne włosy Tak jak gdzieś wyczytałam włosy po goleniu odrastają inaczej- mają tępy koniec i przez to się wydaje ze są grube i strasznie szorstkie.

Zastanawiam się po co golić białe wlosy? My kobiety jesteśmy chyba pod tym względem trochę upośledzone. W gimnazjum ogoliłam sobie ręce ( nie wiem po co, bo miałam jasne włoski) , teraz rosną mi czarne kłaki które od lat likwiduję plastrami (boli jak cholera) i nie widze aby był choćby odrobinkę jaśniejsze i rzadsze. Myślałam że tylko ja taka gupia. Okazuje się że większośc znanych mi kobiet goli włosy na rekach.
[/QUOTE]
Ja na rękach mam jasne, cienkie włosy i też je golę, bo nie cierpię włosów na rękach (brrr, to mało kobiece jak dla mnie), czuję je przy myciu, balsamowaniu i nie mogę no. Są też widoczne, chociaż jasne. Ja jestem jakoś przeczulona w temacie owłosienia i zwracam uwagę na ręce u kobiet i cóż, jasne, ale je widać i mnie się to nie podoba. W ogóle nie lubię owołosienia na ciele (opróccz głowy oczywiście ).
Co do odrastania, z zaskoczeniem zanotowałam, że włosy na rękach odrastają wolniej niż na nogach, z miesiąc mam spokój i nie są mocniejsze. Są wciąż cienkie i jasne.
To samo z odrastaniem na nogach, po depilacji. Włosy nie są inne, czyli słabsze, jaśniejsze, itp....jak reklamują Są takie same jak były 5 lat temu.Mnie włosy odrastaja po 2-3 dniach (wiadomo, że odrastają te nie wydepilowane, które były w fazie wzrostu), ale fakt jest taki, że depilować się muszę co 4-5 dni i sa tak samo ciemne i grube. No, może jest ich trochę mniej na łydce i koło kostki niż było na początku.
sheryl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-02, 17:53   #1258
Kasiek1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yonce Pokaż wiadomość
Czy kupię gdzieś atomizer do perfum żebym mogła przelać z butelki 100ml do malutkiej flaszeczki i nosić ze sobą w torebce?
W Douglasie kiedyś kupowałam atomizer w metalowym opakowaniu za około 10zł, możesz też spróbować na stoiskach z rozlewanymi perfumami

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post55596361
Kasiek1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-02, 17:58   #1259
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yonce Pokaż wiadomość
Ale chcesz ozdobny? To w Sephorze są. Cena regularna ok 50zł ale można czasem na wyprzedaży kupić.

Na allegro zaś masz takie 3ml plastikowe fiolki jak z próbek. Nie porażają swoim pięknem ale kosztują jedynie 1,20zł za sztukę.

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-02, 18:01   #1260
Neonka_
Raczkowanie

Cytat:
Niektórzy wynoszą takie dziwne przyzwyczajenia z domu i potem dziwią się, ze jak coś można TAK jeść
Ja sama jem całe i nie widzę powodu dla którego miałabym dłubać zeby wyciągnąć z nich pestki

khloe, może wybierz sobie takie duże wałki z "żabkami"? Chyba będzie Ci najłatwiej z takimi. O coś takiego: http://termoloki.pl/photos/27/97/69/..._2_orginal.jpg (nie mogłam znaleźć innego zdjęcia )
Neonka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości