Brak orgazmu, problemy z orgazmem - wątek zbiorczy - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-10-28, 21:24   #1171
florence244
Zakorzenienie

Dot.: Bezradność w łóżku

Cytat:
Napisane przez evek Pokaż wiadomość
To Ty zapoznaj sie z najnowszymi badaniami a nie wiedza z Wikipedii. Moze ty sie opierasz na wiedzy z gimnazjum. Ja jestem jestem juz zgoła dekadę po studiach i nie czerpie swojej wiedzy z podręcznika do biologii...
A gdzie ja powołuję się na wiedzę z wikipedii, albo podręcznika od biologii?
Najnowsze badania? No proszę, to odeślij mnie do nich, podaj jaki zespół je przeprowadzał i kiedy, w jaki kraju, na jakiej populacji. Skoro jesteś po studiach to na pewno wiesz, że kiedy powołujemy się na jakieś badania, trzeba właśnie podać te wszystkie szczegółowe dane, ich dotyczące.

Z chęcią je zobaczę, a i na tym, swoim poście dyskusję zakończę, bo nie ma ona żadnej wartości dla zadającego pytanie, a ja nigdy nie zgodzę się, ze stwiedzeniem, że kobiety mają "głęboko sięgającą łechtaczkę".

Pozdrawiam!

Edytowane przez florence244
Czas edycji: 2014-10-28 o 21:30
florence244 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-28, 21:27   #1172
Yennefer92
Zadomowienie

Dot.: orgazm tylko w nocy ?

A zastanawiałaś się może, że za dużą uwagę przywiązujesz do orgazmu? Czy to że jesteś otwarta, znaczy, że podczas kochania ze swoim partnerem zatracasz się w tym, co się dzieje, czy że nie boisz się różnych "technik"? Bo według mnie najważniejsze w osiągnięciu jest wzajemne zaufanie i skupienie się na tym co tu i teraz się dzieje .
Yennefer92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-29, 17:36   #1173
Pejsik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Yennefer92 Pokaż wiadomość
A zastanawiałaś się może, że za dużą uwagę przywiązujesz do orgazmu? Czy to że jesteś otwarta, znaczy, że podczas kochania ze swoim partnerem zatracasz się w tym, co się dzieje, czy że nie boisz się różnych "technik"? Bo według mnie najważniejsze w osiągnięciu jest wzajemne zaufanie i skupienie się na tym co tu i teraz się dzieje .
Najważniejsze to jest dawać rozkosz - a nie brać....
"Sodomitą to może być byle żak, mnich, żebrak, chłop czy inny łazęga. O książętach i dostojnikach Kościoła mówimy natomiast, że w sprawach miłości cielesnej wznoszą się ponad zwyczajowe standardy kultywowane przez większość społeczności." - Ja Inkwizytor. Wieże do nieba (Jacek Piekara)
Pejsik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-29, 18:16   #1174
Yennefer92
Zadomowienie

Według mnie jedno nie wyklucza drugiego .
Stary 2014-11-02, 19:18   #1175
akasza
Raczkowanie

Dot.: Brak orgazmu, problemy z orgazmem - wątek zbiorczy

hej. ja też mam problem z orgazmem. żaden z moich facetów (dwóch) nie doprowadził mnie do tego. zaczynam myśleć, że coś jest ze mną nie tak :/ podczas seksu myślę, że boli mnie gdy porusza się we mnie, albo że chce mi się siku
akasza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-02, 20:10   #1176
Yennefer92
Zadomowienie

To że nie masz teraz orgazmu nie oznacza, że nie możesz mieć go w przyszłości . A masz stałego i kochającego partnera?
Stary 2014-11-03, 15:34   #1177
akasza
Raczkowanie

z obecnym facetem spędziłam 1 jedną noc. ile trzeba czasu aby się "zgrać"? ehh jedna osiągają łatwo orgazm a inne
akasza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-03, 15:44   #1178
Yennefer92
Zadomowienie

Z poprzednim partnerem spędziłam wiele nocy i nie miałam ani jednego orgazmu :P.
Z obecnym też mi to trochę zajęło.
Daj sobie czas i bądź cierpliwa. Poza tym czy w kochaniu się chodzi o orgazm? Czy o zbliżenie się, otwarcie się, pozbycie się tego wszystkiego, co chowa prawdę o nas samych w dzień, o stanie się nagim emocjonalnie i wyznanie sobie fizycznie miłości?
Skąd ten dziwny kult orgazmu? Jedna noc u nie miałaś orgazmu? TO nic strasznego! O ile kochasz partnera i ufasz mu, to orgazm jest jedynie kwestią czasu.
Stary 2014-11-06, 12:03   #1179
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Z poprzednim partnerem spędziłam wiele nocy i nie miałam ani jednego orgazmu :P.
Z obecnym też mi to trochę zajęło.
Daj sobie czas i bądź cierpliwa. Poza tym czy w kochaniu się chodzi o orgazm? Czy o zbliżenie się, otwarcie się, pozbycie się tego wszystkiego, co chowa prawdę o nas samych w dzień, o stanie się nagim emocjonalnie i wyznanie sobie fizycznie miłości?
Skąd ten dziwny kult orgazmu? Jedna noc u nie miałaś orgazmu? TO nic strasznego! O ile kochasz partnera i ufasz mu, to orgazm jest jedynie kwestią czasu.
Bo kobieta też chce go mieć? Uważam, że to niesprawiedliwe, że faceci mają, a babki nie dla mnie seks bez orgazmu jest jak... potrawa bez soli
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-06, 12:37   #1180
Yennefer92
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość
Bo kobieta też chce go mieć? Uważam, że to niesprawiedliwe, że faceci mają, a babki nie dla mnie seks bez orgazmu jest jak... potrawa bez soli
Ale gdy skupiasz się wyłącznie na orgazmie, to seks traci swój prawdziwy sens :P.
Stary 2014-11-06, 12:40   #1181
cherry_flamme
Zakorzenienie

Jak uprawiam seks i nie mam orgazmu, to następnego dnia cierpię na syndrom niedopchnięcia Mizianie też jest ważne, ale nie wiem, jak można się dziwić, że komuś przeszkadza bark orgazmu

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
Ale gdy skupiasz się wyłącznie na orgazmie, to seks traci swój prawdziwy sens :P.
Ja mam podzielną uwagę

Zwłaszcza 30 ostatnich dni.
cherry_flamme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-06, 12:44   #1182
Yennefer92
Zadomowienie

[QUOTE=cherry_flamme;48824 090]Jak uprawiam seks i nie mam orgazmu, to następnego dnia cierpię na syndrom niedopchnięcia Mizianie też jest ważne, ale nie wiem, jak można się dziwić, że komuś przeszkadza bark orgazmu [COLOR="Silver"]

Tzn. ja się nie dziwię, ale skąd takie tragizowanie, że po pierwszej nocy z partnerem nie ma się orgazmu . Sama również uwielbiam orgazmy, ale nie każdy musi je mieć od razu i na zawołanie. Część musi się zgrać zanim do tego dojdzie.
Stary 2014-11-06, 12:47   #1183
201701121500
Konto usunięte

Cytat:
Czyli jaki? Zasadniczo to o prokreację w tym chodzi, nie?
201701121500 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-06, 12:51   #1184
Yennefer92
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Inachis Pokaż wiadomość
Czyli jaki? Zasadniczo to o prokreację w tym chodzi, nie?
Czyli bez koloryzowania o wkładanie penisa w pochwę? Romantyczne <3
Stary 2014-11-06, 13:03   #1185
201701121500
Konto usunięte

Cytat:
Czyli bez koloryzowania o wkładanie penisa w pochwę? Romantyczne <3
Nie, o rozmnażanie. Wszystko poza tym to już zasadniczo przyjemność i wydziwianie. Jeden lubi czułostki a drugi orgazm. Kult orgazmu... hm... mogłabym założyć taką religię.
Stary 2014-11-10, 13:52   #1186
Blue789
Przyczajenie

Hej, ostatnio w moim życiu mam problemy z orgazmem, ale w dość nietypowy sposób. Kiedy współżyję ze swoim chłopakiem w pozycjach, w ktorych jest możliwość stymulacji łechtaczki przez ocieranie się to nie mam problemu żeby dojść - nie jest to jednak bardzo intensywny i robiący tzw. efekt wow. Najlepsze orgazmy miałam podczas pieszczot ręką. Jednak odkąd zaczęłam brać tabletki (jestem podczas 2 opakowania) mogę o nim pomarzyć. Udało mi się w ten sposób dojść tylko raz i tylko wtedy, kiedy pomagałam sobie sama. Zrobiłam sobie test, czy jestem w stanie jeszcze przeżywać orgazm, więc masturbowałam się sama. Okazało się, że orgazm jeet, muszę jednak włożyć więcej wysiłku, aby wystąpił. Mam teraz do was pytanie, czy wszystko się jeszcze unormuje, czy po prostu musimy się z chlopakiemna nowo nauczyć jak mnie dotykać, aby było dobrze? Nie chcę za bardzo rezygnować z tabletek, zwłaszcza, że to jest jedyny skutek uboczny (z którym chciałabym zawalczyć )
Blue789 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-10, 18:46   #1187
kizdaM
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Blue789 Pokaż wiadomość
Hej, ostatnio w moim życiu mam problemy z orgazmem, ale w dość nietypowy sposób. Kiedy współżyję ze swoim chłopakiem w pozycjach, w ktorych jest możliwość stymulacji łechtaczki przez ocieranie się to nie mam problemu żeby dojść - nie jest to jednak bardzo intensywny i robiący tzw. efekt wow. Najlepsze orgazmy miałam podczas pieszczot ręką. Jednak odkąd zaczęłam brać tabletki (jestem podczas 2 opakowania) mogę o nim pomarzyć. Udało mi się w ten sposób dojść tylko raz i tylko wtedy, kiedy pomagałam sobie sama. Zrobiłam sobie test, czy jestem w stanie jeszcze przeżywać orgazm, więc masturbowałam się sama. Okazało się, że orgazm jeet, muszę jednak włożyć więcej wysiłku, aby wystąpił. Mam teraz do was pytanie, czy wszystko się jeszcze unormuje, czy po prostu musimy się z chlopakiemna nowo nauczyć jak mnie dotykać, aby było dobrze? Nie chcę za bardzo rezygnować z tabletek, zwłaszcza, że to jest jedyny skutek uboczny (z którym chciałabym zawalczyć )
Nie wiem na ile będzie to pomocna informacja, ale ja zmieniłam swoje tabletki po roku ich brania, teraz biorę od ponad tygodnia inne i wczoraj kochając się z Tż praaawie doszłam, na prawdę nie wiele brakowało, dzisiaj już nawet nie mogliśmy dokończyć bo trochę za długą mieliśmy przerwę od siebie w tym temacie :P Ale mimo brania nowych tabsów od tygodnia czuję różnicę i to zdecydowaną. Nie wiem czy łatwo uda mi się osiągnąć orgazm, ale na pewno łatwiej niż było to przy poprzednich tabsach.
kizdaM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-11, 15:45   #1188
Gosia Gonia
Raczkowanie

Nie chwaląc się najwięcej miłam 10 orgazmów podczas stosunku , za każdym razem kiedy uprawiamy seks czy szybki numerek muszę zakończyć orgazmem, taka już jestem Orgazmy osiągam wtedy kiedy mąż robi to paluszkami, języczkiem albo kiedy razem dochodzimy. U nas za każdym razem seks jest inny ,zdarzyło mi się na "jeżdzca" również szczytować .
Stary 2014-11-14, 20:39   #1189
Frezja__
Zakorzenienie

Po jakim czasie od rozpoczęcia współżycia dostałyście pierwszego orgazmu? Pytanie kieruję raczej do tych co dostał go raczej później niż wcześniej.
Frezja__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-15, 15:41   #1190
Floydka
little hungry lady

Dot.: mam problem z osiągnieciem orgazmu...

Mnie juz męczy brak orgazmu podczas normalnego stosunku. Musze sie sporo natrudzic i w gruncie rzeczy sama, zeby do "czegokolwiek dojsc" Partner mowi, ze sie stara, bla, bla, a dla mnie to po prostu w jego wykonaniu wyglada jak odwalenie tego na szybko, brak cierpliwosci itd. Byc moze poczatki sa takie trudne.

Wysłane z szajsunga.
Stary 2014-11-16, 19:11   #1191
Yennefer92
Zadomowienie

Jakieś 5 miesięcy i tu jest mowa tylko podczas stymulacji oralnej. Orgazmu wynikającego z penetracji jeszcze nie miałam (współżyjemy półtora roku).
Stary 2014-11-16, 19:15   #1192
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Inachis Pokaż wiadomość
Nie, o rozmnażanie. Wszystko poza tym to już zasadniczo przyjemność i wydziwianie. Jeden lubi czułostki a drugi orgazm. Kult orgazmu... hm... mogłabym założyć taką religię.
ciekawa jestem figur bożków , i jak by wyglądały obrzędy.
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-17, 12:27   #1193
201701121500
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek1969 Pokaż wiadomość
ciekawa jestem figur bożków , i jak by wyglądały obrzędy.
Pracuję nad tym.
Stary 2014-11-17, 12:43   #1194
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Czyli? Seks to przyjemność, a orgazm to najwyższa forma tej przyjemności, koniec kropka napisałaś, że nie miałaś orgazmu pochwowego, więc... wszystko przed tobą jak już będziesz miała, to się ze mną zgodzisz. Nie da się tego porównać.
Ja nie mówię, że skupiam się podczas seksu na orgazmie. Nie. Najczęściej to ja w ogóle o tym nie myślę, bo po prostu uprawiam seks i czerpię z tego przyjemność. Czasem zwalniam, bo potrafię dojść w pół minuty ale, błagam, nie wmawiajcie mi, że orgazm nie jest ważny. Mizianie, pieszczoty, orale, penetracja - tak, to miłe, ale... no miłe i tyle.

Żeby nie było: swój pierwszy orgazm pochwowy (podczas penetracji) przeżyłam jakoś po 5 latach od rozpoczęcia współżycia...
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-17, 16:04   #1195
Yennefer92
Zadomowienie

Cytat:
Czyli? Seks to przyjemność, a orgazm to najwyższa forma tej przyjemności, koniec kropka napisałaś, że nie miałaś orgazmu pochwowego, więc... wszystko przed tobą jak już będziesz miała, to się ze mną zgodzisz. Nie da się tego porównać.
Ja nie mówię, że skupiam się podczas seksu na orgazmie. Nie. Najczęściej to ja w ogóle o tym nie myślę, bo po prostu uprawiam seks i czerpię z tego przyjemność. Czasem zwalniam, bo potrafię dojść w pół minuty ale, błagam, nie wmawiajcie mi, że orgazm nie jest ważny. Mizianie, pieszczoty, orale, penetracja - tak, to miłe, ale... no miłe i tyle.

Żeby nie było: swój pierwszy orgazm pochwowy (podczas penetracji) przeżyłam jakoś po 5 latach od rozpoczęcia współżycia...
Nie mówię, że nie jest ważny, ale że jednak nie na tym powinno się skupiać w 100% . Ale nie kwestionuję, że ktoś może myśleć inaczej. Poza tym dotyczy to bardziej osób, które orgazmu nie miały, bo według mnie myślenie "O, to chyba początek orgazmu. A nie jednak nie.. A może już? Oj, znowu nie. No to czekamy dalej. Może będzie później. Ale co jeżeli nie? O Boże, mój seks jest tak beznadziejny, bo nie mam orgazmu.." nie pomaga w jego osiągnięciu..
Stary 2014-11-17, 16:20   #1196
normalnyFacet
Zakorzenienie

A czy coś w tym jest, że orgazmy pojawiają się też po pierwszej ciąży?
normalnyFacet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-17, 16:21   #1197
Yennefer92
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez normalnyFacet Pokaż wiadomość
A czy coś w tym jest, że orgazmy pojawiają się też po pierwszej ciąży?
Pierwsze słyszę o takiej teorii .
Stary 2014-11-17, 18:19   #1198
Frezja__
Zakorzenienie

Cytat:
Po 5 latach? Może jest jeszcze dla mnie nadzieja

normalnyFacet gdzieś coś kiedyś czytałam o tym. Niby po porodzie SN pochwa jest lepiej ukrwiona czy jakoś tak. Koleżanka urodziła i jak na razie nie potwierdzone, ale nie wiem na ile w tym prawdy xD

Yennefer92 Po paru latach uprawiania seksu brak orgazmu jest po prostu frustrujący. Choćby nie wiem jak mi wszelkiego rodzaju pieszczoty sprawiały przyjemność, czuła bliskość, troskę etc partnera i jeszcze czytała jak to wszyscy dookoła szczytują bla bla a ja nic = FRUSTRACJA

Edytowane przez Frezja__
Czas edycji: 2014-11-17 o 18:23
Stary 2014-11-17, 20:05   #1199
Yennefer92
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Frezja__ Pokaż wiadomość
Po 5 latach? Może jest jeszcze dla mnie nadzieja

normalnyFacet gdzieś coś kiedyś czytałam o tym. Niby po porodzie SN pochwa jest lepiej ukrwiona czy jakoś tak. Koleżanka urodziła i jak na razie nie potwierdzone, ale nie wiem na ile w tym prawdy xD

Yennefer92 Po paru latach uprawiania seksu brak orgazmu jest po prostu frustrujący. Choćby nie wiem jak mi wszelkiego rodzaju pieszczoty sprawiały przyjemność, czuła bliskość, troskę etc partnera i jeszcze czytała jak to wszyscy dookoła szczytują bla bla a ja nic = FRUSTRACJA
To jest oczywiste, tylko często zgłaszają się dziewczyny, które nie miały orgazmu po pierwszym stosunku z partnerem :P.
Stary 2014-11-18, 01:39   #1200
Frezja__
Zakorzenienie

Cytat:
To jest oczywiste, tylko często zgłaszają się dziewczyny, które nie miały orgazmu po pierwszym stosunku z partnerem :P.
A no chyba że tak. Po pierwszym stosunku i żal że się nie ma ^^ Ja odnoszę się tylko do dłuższego okresu współżycia xD
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości