...Zrzucamy balast po złych nawykach lub ciąży...cz.II - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-10-31, 20:12   #301
konwalia57
Zadomowienie

Dot.: ...Zrzucamy balast po złych nawykach lub ciąży...cz.II

Cytat:
Napisane przez eewelinaa92 Pokaż wiadomość
I: dwie kanapki z grahamki, serka smietankowego, poledwicy sopockiej i rzodkiewki + 0,5l zielonej herbaty z pigwa
II: lazanki z kapusta i pieczarkami + 0,5l herbaty zielonej
III: activia pelne ziarna 180g + herbata z cytryna 0,5l
IV: 'sledzik na raz' z biedronki +0,5 l wody z sokiem malinowym
V: dwa jajka na miekko + 2 plasterki szynki + 0,5l herbaty zielonej

Takie moje jedzenie dzisiaj Ciekawa jestem jutrzejszego wazenia bo @ blisko wiec moge miec nadwyzke. Wreszcie mam czas dla siebie i lece sie kapac a pozniej malowac ;-)

Do jutra
Jutro ważenie! Zapomniałam.... ja nie chce :banghead:

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Adelajda84 Pokaż wiadomość
S-kawa z mlekiem,koktajl z owoców
2S-grahamka z masłem i pomidorem
O-zupa ogórkowa
K-poł bagietka +sałatka ziemniaczana.
Widze że na poważnie podeszłaś do odchudzania :p i prawie nic nie jadłaś.... moim zdaniem więcej na śniadania a na kolację bez pieczywa...
Stary 2014-10-31, 20:28   #302
Wioletta 098
Raczkowanie

GG do Wioletta 098

Witam! Dosłownie padam z nóg, ale wyrobiłam się.
I 3łyżki otrąb owsianych z jogobellą 0% + plasterek wieńca drożdzowego z serem, kawa
II bułka pełnoziarnista z wędzonką surową+ zielona herbata(o,5l)
III kapuśniak z kapusty włoskiej+ mała kiełbaska śląska+ kawa
IV próbowanie (maleńki tak ok 250kcl) pyszności które robiłam na jutro, a także na halloween dla dzieci+ pokrzywa
V jajecznica tzw oszukana z 2 jajek ( skład 2 jajka +100ml mleka1,5%+łyżka mąki+plasterek szynki)z kromka chleba żytniego 100%+ kromka bułki wrocławskiej+ czerwona herbata
woda ok 1,5-2 litry
Wagę kupiłam, zobaczymy jak jutro ważenie, aż się boję.Dziś pewnie przeholowałam z kaloriami, ale jak gotować nie próbując? Nie wszystko da sie na wyczucie doprawić.Idę odpocząć , jutro zobaczymy jak sie dzień zacznie . Dobranoc.
Wioletta 098 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-01, 06:03   #303
aga533
Raczkowanie

Witam dziewczynki

Ja po kawce i cisteczku owsianym i ważeniu

Dziś 73,6kg

Nie wyspowiadałam się wczoraj, ale padłam czy usypianiu Gabi. Zresztą nie było się czym chwalić. Cały dzień zabiegany i z jedzeniem kiepsko, mało wczoraj zjadłam

Do celu 10kg

(...)nikt nie może stracić z oczu tego, czego pragnie. Nawet kiedy przychodzą chwile, gdy zdaje się, że cały świat i inni są silniejsi. Sekret tkwi w tym, by się nie poddać".
aga533 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-01, 07:41   #304
konwalia57
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aga533 Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki

Ja po kawce i cisteczku owsianym i ważeniu

Dziś 73,6kg

Nie wyspowiadałam się wczoraj, ale padłam czy usypianiu Gabi. Zresztą nie było się czym chwalić. Cały dzień zabiegany i z jedzeniem kiepsko, mało wczoraj zjadłam
Ładny wynik :thumbup: i oby juz tak dalej
U mnie 69.6 czyli 0.9 w górę! Też ładny wynik, co nie
Dobrze że jeszcze spodnicę mogę nałożyć , myślałam że się nie zmieszczę
Stary 2014-11-01, 07:57   #305
eewelinaa92
Zakorzenienie

Hej U mnie bez zmian 63,5 ale myślę, że gdyby nie @ byłby jakiś spadek

-30kg

eewelinaa92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-01, 08:36   #306
jakwino
Raczkowanie

U mnie 70.8 na liczniku. Nie ma tragedii zwłaszcza że 2 dni były ponad 2000kcal. Menu wczorajsze to później może wrzucę bo dopiero się budzę i teraz potrzebuję kawyyyyyyy
[edit]
o mamuniu jaki dobry obiad zrobiłam

Dzisiaj nie liczę kalorii bo nie ważyłam większości tego co jadłam. Jem na oko małe porcje ok 100-150g

póki co na liście:
1. herbata z ksylitolem, kromka chleba bezglutenowego + twaróg z dżemem porzeczkowym, malinowym i miodem
2. jajecznica z parówką na boczku (wielkość środka dłoni - mąż sobie zrobił i nie mogłam się powstrzymać )
3. kawa z mlekiem i ksylitolem
4. placki z dyni bezglutenowe(100g)+potraw ka z kurczaka(100g)

co prawda wyszło mi trochę uczulenie i nie bardzo wiem po czym(wczoraj tez miałam popołudniu), jeszcze nie zlokalizowałam winowajcy.

no i oglądam "Puszyści vs. Szczupli" na BBC, widziałyście to? bardzo lubię ten program jak i wiele innych dokumentów na BBC albo TLC sporo się można dowiedzieć.

Edytowane przez jakwino
Czas edycji: 2014-11-01 o 13:52
jakwino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-01, 16:08   #307
berbla1855
Raczkowanie

A u mnie dziewczyny straszny okres trzymam się jako tako dwa , trzy dni i zawalam i tak w kółko To tragedia
Wstyd mi samej przed sobą , psychicznie czuje się jak jakaś chora , aby nie można zapanować nad jedzeniem i ilością to nie jest normalne .

Edytowane przez berbla1855
Czas edycji: 2014-11-01 o 16:11
berbla1855 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-01, 16:13   #308
jakwino
Raczkowanie

berbla ale to chyba tak jest, ja też średnio co 3 dni grzeszę. Nawet jak spojrzałam na ostatnie kilka tyg raportów to 30% dni było z jakimś "grzechem" także coś w tym musi być że nie dajemy rady dłużej wytrzymać. Ja osobiście jestem sfrustrowana że nie ma praktycznie żadnych efektów tego że sobie odmawiam wszystkiego przez większość czasu :/ i wtedy właśnie przychodzi taki moment że wpierdzielam 4 kromki drożdżaka ....
o.... sorbet mam.... cholera, musialam sobie przypomnieć? grrrr

do tego idzie zimno, to tez raczej najgorszy czas na diety i odchudzanie bo organizm chce magazynować na zimę a my mu burzymy porządek wszechświata zimnymi sałatkami warzywkami i chudymi potrawami :/
Stary 2014-11-01, 16:19   #309
aga533
Raczkowanie

berbla1855 spróbuj prowadzić dziennik. Mi to bardzo pomogło, miałam straszny problem z podjadaniem.

Moja spowiedź

1. kawa + ciastko owsiane
2. siemię lniane
3. gołąbek z kaszy jaglanej
4. kawa + ciastko owsiane + mandarykna
5. 3 gołąbki

i znowu za mało zjadłam, niedawno dopiero wróciliśmy prawie cały dzień w drodze....ale może jutro bedzie lepiej

Do celu 10kg

(...)nikt nie może stracić z oczu tego, czego pragnie. Nawet kiedy przychodzą chwile, gdy zdaje się, że cały świat i inni są silniejsi. Sekret tkwi w tym, by się nie poddać".
Stary 2014-11-01, 16:29   #310
berbla1855
Raczkowanie

Moim największym problemem jest np zjedzenie normalnej ilości jakieś zakazanej potrawy albo mniejszej No nie ja muszę się nazrec ..... Mój muzg jakoś dziwnie to sobie tłumaczy i tak juz zawalilam zjadlam maly kawalek czekoladyi wcale to nie jest takie przyjemne jak by się wydawało to będę jeść do puli końca nie widać i czekać na ta niby przyjemność Właściwie to nie wiem nawet jak to opisać
Stary 2014-11-01, 16:31   #311
jakwino
Raczkowanie

wiem o co ci chodzi. ja tak mialam z tym drożdżowym, zjadlam kawalek, drugi a potem jeszcze 4 bo przeciez i tak juz po jabłkach nie? to przynajmniej się najem. Też nei umiem zjeść "troszkę" bo to nie ma sensu, rozdrażniam się tylko i biorę jeszcze, bardzo łatwo tracę panowanie nad tym jak w amoku jakimś. mimo że głowa wie że nie powinnam a ręce pchają do buzi :/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-01, 16:39   #312
berbla1855
Raczkowanie

Dziękuje za zrozumienie . Mam nadzieje ze jutro będzie lepiej
Stary 2014-11-01, 17:28   #313
Adelajda84
Wtajemniczenie

Na tę chwilę wszamałam
-zmiksowaną marchewkę,pół jabłka,banana i kiwi
-ooooooooooooogromny obiad-ziemniaki z sosem +kawał mięsa
-2 śliwki w czekoladzie
Hmm okropna ta moja dieta,nie jem prawie nic wartościowego.Póki co nie mam tez pomysłu na kolację
Stary 2014-11-01, 18:00   #314
jakwino
Raczkowanie

nie mogę... mój mąż usiadł właśnie obok z obłędnie pachnącym talerzem pełnym pyz z boczkiem i cebulą no.... menda jedna no. nie wiem czy mu złorzeczyć czy ukraść....
Stary 2014-11-01, 18:10   #315
Wioletta 098
Raczkowanie

GG do Wioletta 098

Witam Podaję wagę 75,8 czyli mniej niż w ub tyg 0 400g. Hurra ! .
Niestety dziś oprócz śniadania nic nie było dietetyczne i do tego było tego dużo ( pewnie dużo ponad 200kcl). Mam nadzieję,że jutro będzie lepiej. Nie będzie gości więc i pokusy nie będzie( brak żarełka na stole). Idę dogorywać z obżarstwa. Pa
Stary 2014-11-01, 18:29   #316
jakwino
Raczkowanie

Wioletta gratulację spadku i to tak ładnego i tak jak mówisz, jutro będzie lepiej
Stary 2014-11-01, 20:40   #317
eewelinaa92
Zakorzenienie

Hej Balam sie dzisiejszego dnia, bo okazji do jedzenia nie brakowalo. Ale ostatecznie, mimo ze niezbyt dietetycznie to najgorzej nie jest

I: dwie kanapki z bulka pelnoziarnista, szynka i papryka + 0,5 l herbaty z cytryna
II: dwa tosty z zoltym serem +0,5l wody z sokiem malinowym
III: kotlet schabowy, dwa ziemniaki, surowka z kapusty pekinskiej, papryki, kukurydzy z sosem jogurtowym.
IV: kawaleczek strucli + kawa
V: kanapka mala z szynka z bialego chleba i surowka z obiadu + 0,5l wody z sokiem malinowym
VI: serek wiejski + 0,5 l zielonej herbaty z pigwa

Bylam dzisiaj u Ciebie Ela w miejscowości na cmentarzu

Gratuluje spadków

Adelajda staraj się jeść wiecej posiłków, a do tego bardziej wartościowych, bo jesz za mało

-30kg

Edytowane przez eewelinaa92
Czas edycji: 2014-11-01 o 20:47
Stary 2014-11-02, 06:09   #318
konwalia57
Zadomowienie

Cześć laski
U mnie nadal utrzymuje się system 3 dni obzarstwa i 1 dzień diety.... wczoraj nie zjadłam nic dietetycznego... och niewiem co ze ze mną będzie trzymajcie kciuki za dziś dzień
Stary 2014-11-02, 07:18   #319
berbla1855
Raczkowanie

Myślę Konwalia ze jesteśmy juz zmęczone wieczna dieta

Ja juz po śniadaniu . Postaram się chociasz jeść regularnie od czegoś
muszę zacząć. Jakieś wyrwy nie czuje ale wiem ze nie mogę tego tak zostawić bo kilogramy nadrobie z nawiązką

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-02, 08:18   #320
Wioletta 098
Raczkowanie

GG do Wioletta 098

Kolejny dzień czas zacząć. Panowie pojechali po tusz do drukarki, (wczoraj się syn zorientował,że brak, a musi podrukować konspekty prac), więc mam malutka chwilę dla siebie( Mąż pojechał z nim bo Synuś ma rękę na temblaku). Dziś powinno być spokojniej, ma tylko zawitać u nas kuzyn Męza, ale juz żadnych obiadków nie będzie (resztki z wczoraj). Zatem i dietę łatwiej będzie utrzymać. Na razie jestem po I śniadaniu czyli to co zwykle i dopijam pokrzywę. Elu ja mam podobnie , dopiero ten tydzien ( do wczoraj) był prawie dietetyczny bez większych wpadek.Chciałabym zjechac choć do 70 kg, ale coś koszmarnie pod górkę droga. Aby tylko dziś , a póżniej będzie łatwiej. Póżniej będą nastepne święta, ale te może uda się jakos przetrwać. Zapowiedziałam,że nie piekę , kupię tylko makowca i kawałek sernika, po zatym reszte potraw to ryby , już szukam przepisów na dietetyczne. Uszka będą razowe.Berbla zmęczenie dietą jest, ale najgorsze,że musimy gotować szykować i karmić krewnych, którzy maja w nosie nasze problemy z wagą, a jak przytyjemy to cytuję mojego brata" ale się spasłaś siostra". I tyle.Ide szykować sie do kościoła, lubie ostatnio chodzić na mszę(roznie bywało)tam mam spokój.Narka

Edytowane przez Wioletta 098
Czas edycji: 2014-11-02 o 08:19
Stary 2014-11-02, 08:25   #321
konwalia57
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez berbla1855 Pokaż wiadomość
Myślę Konwalia ze jesteśmy juz zmęczone wieczna dieta

Ja juz po śniadaniu . Postaram się chociasz jeść regularnie od czegoś
muszę zacząć. Jakieś wyrwy nie czuje ale wiem ze nie mogę tego tak zostawić bo kilogramy nadrobie z nawiązką
Dokładnie, tez tak myśle...jestem zła ze to tyle trwa, że inni mogą a j nie....

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Wioletta 098 Pokaż wiadomość
Kolejny dzień czas zacząć. Panowie pojechali po tusz do drukarki, (wczoraj się syn zorientował,że brak, a musi podrukować konspekty prac), więc mam malutka chwilę dla siebie( Mąż pojechał z nim bo Synuś ma rękę na temblaku). Dziś powinno być spokojniej, ma tylko zawitać u nas kuzyn Męza, ale juz żadnych obiadków nie będzie (resztki z wczoraj). Zatem i dietę łatwiej będzie utrzymać. Na razie jestem po I śniadaniu czyli to co zwykle i dopijam pokrzywę. Elu ja mam podobnie , dopiero ten tydzien ( do wczoraj) był prawie dietetyczny bez większych wpadek.Chciałabym zjechac choć do 70 kg, ale coś koszmarnie pod górkę droga. Aby tylko dziś , a póżniej będzie łatwiej. Póżniej będą nastepne święta, ale te może uda się jakos przetrwać. Zapowiedziałam,że nie piekę , kupię tylko makowca i kawałek sernika, po zatym reszte potraw to ryby , już szukam przepisów na dietetyczne. Uszka będą razowe.Berbla zmęczenie dietą jest, ale najgorsze,że musimy gotować szykować i karmić krewnych, którzy maja w nosie nasze problemy z wagą, a jak przytyjemy to cytuję mojego brata" ale się spasłaś siostra". I tyle.Ide szykować sie do kościoła, lubie ostatnio chodzić na mszę(roznie bywało)tam mam spokój.Narka
Aż się boję tych świąt...
Zjadlam owsiankę na sniadanie ( to już coś), zainstalowalam program do odchudzania( z ktorym zaczynalam odchudzanie) i od teraz ważymy, notujemy i liczymy... na drugie sniadanie planuje gofry twarozkowe
Stary 2014-11-02, 08:37   #322
jakwino
Raczkowanie

Konwalia komputerowego dietetyka masz? Ja tez korzystałam z niego ale teraz mam Myfitnesspal bo jest online i moge zewszad sie zalogowac i aplikacje w tel mam.
U mnie dzis 70.3 (moze zmienimy dzien wazenia na niedziele? :P)
Wypilam pol kawy i czeka mnie pol dnia na ostrym dyżurze pewnie. W piatek syn niefortunnie kopnął i trafił w piszczel kolegi no i opuchlizna nie schodzi,wiec jedziemy na rtg. A planów na menu kompletnie nie mam,kasze jaglaną może ugotuję u potrawkę na szybko zrobię.

[edit]
nno dziecko ma gips pod kolano (cudooownie) wróciliśmy po 12. Zrobiłam zakupy i oczywiście zapomniałam kupić najpotrzebniejszych rzeczy czyli oleju, kurczka itp....tak więc moim śniadaniem i obiadem za razem była z biedroneczki kupiona prosciutto z parmezanem i octem balsamicznym, taki zestaw za 7.99 do tego pomidorek i pycha jedzonko, do tego kubas herbaty i jakoś pół dnia minęło.

Menu na dziś:
1. kawa z mlekiem+ksylitol
2. prosciutto,sałata,parmeza n,pomidor,ocet balsamiczny, sól pieprz+herbata 0.5L(ksylitol,cukier)

w planie:
-budyń waniliowy z sosem truskawkowym (biedronka)
-serek wiejski z miodem
-szynka parmeńska

aaa i kupiłamw bierdonce opiekacz taki do tostów ale z płytką grilową na całej szerokości więc nie dość że wszystko będę mogła tam wrzucić to jeszcze wypróbuję np do kurczaczka czy rybki jako grill elektryczny, ciekawe czy zadziała.

Edytowane przez jakwino
Czas edycji: 2014-11-02 o 12:47
Stary 2014-11-02, 15:48   #323
eewelinaa92
Zakorzenienie

u mnie dziś dzień nie jest dietetyczny, więc się nie spowiadam wieczorem Dzień zaczełam jak zawsze, ale później niestety dobrze nie był.. Bo na obiad spaghetti, później kawałek sernika, mały rogalik z dżemem, kanapka z białego chleba..boje się, co będzie w reszcie dnia. Zaraz przyjedzie TŻ, więc może wyskoczymy na jakieś jedzenie na mieście wieczorem. Chyba dzisiaj sobie pozwolę na grzeszenie, a jutro się znowu ogarnę Albo już teraz się ogarnę

miłego wieczoru

-30kg

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-02, 16:44   #324
jakwino
Raczkowanie

u mnie też dziś w kratkę niestety
ale nagotowałam gar kapuśniaku i zamierzam się nim napychać :P
nawet nie doczekałam az się kapucha dobrze rozgotuje
zjadłam już jedną michę i szykuję się do następnej

a teraz włączyłam sobie filmik z Jennifer Love Hewitt ( <3 )
Stary 2014-11-02, 17:02   #325
konwalia57
Zadomowienie

Hej, ja już mogę przystąpić do spowiedzi...
1. Otręby na mleku z rodzynkami
2. 2 gofry twarogowe z wiśniami ( jeden ok 90 kcal)
3. Ziemniaki, kurak pieczony i marchewka gotowana
4. 1 gofr i kubek kisielu
5. Mleko z Siemieniem ( będzie)
Oczywiście wpadło 1 ciasteczko kruche i czekoladka z bombonierki
Stary 2014-11-02, 19:45   #326
aga533
Raczkowanie

Jestem i ja na spowiedź

1. Kawa+siemię+4 plasterki wędliny
2. Owsianka + jabłko+miód
3. 2 szaszłyki + brązowy ryż
4. jabłko banan

Do celu 10kg

Stary 2014-11-02, 19:50   #327
konwalia57
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aga533 Pokaż wiadomość
Jestem i ja na spowiedź

1. Kawa+siemię+4 plasterki wędliny
2. Owsianka + jabłko+miód
3. 2 szaszłyki + brązowy ryż
4. jabłko banan
Znikniesz niedługo
Stary 2014-11-02, 21:02   #328
aga533
Raczkowanie

Elu nie grozi mi to

Po tych szaszłykach była tak najedzona, że nie miałam już ochoty na jedzenie...sama się sobie dziwiłam Dziś nie było tak źle z wyliczeń wychodzi 1200-1300kcal

Do celu 10kg

Stary 2014-11-03, 08:36   #329
konwalia57
Zadomowienie

Cześć dziewczyny

Wstałam dzisiaj w bojowym nastawieniu, bo jakoś tak lekko i szczupło się poczułam hehe
Biorę sie za gotowanie zycze wszystkim podobnego nastawienia i miłego dnia...
Stary 2014-11-03, 09:13   #330
eewelinaa92
Zakorzenienie

Cześć Jak mówiłam, wczoraj dieteę odpuściłam. Ale dzisiaj nie dam się . Jestem po śniadaniu, planuje posiłki na cały dzień i zamierzam nie grzeszyć

jakwino wymieniłam swój stary opiekać właśnie na ten z biedronki. Przy tostach sprawuje się idealnie, ale aby w nim grilować kurczaka, czy rybe bym nie pomyślała. Sprawdzałaś już jak działa jeśli chodzi o to zastosowanie ? Bo szczerze wątpie w jego możliwości

Ela, aby to nastawienie bojowe nam nie minęło przez cały tydzień

-30kg

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości