![]() |
#301 | |
Zadomowienie
|
Dot.: ...Zrzucamy balast po złych nawykach lub ciąży...cz.II
Cytat:
---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Widze że na poważnie podeszłaś do odchudzania :p i prawie nic nie jadłaś.... moim zdaniem więcej na śniadania a na kolację bez pieczywa...
![]() |
![]() |
#302 |
Raczkowanie
|
Witam! Dosłownie padam z nóg, ale wyrobiłam się
![]() I 3łyżki otrąb owsianych z jogobellą 0% + plasterek wieńca drożdzowego z serem, kawa II bułka pełnoziarnista z wędzonką surową+ zielona herbata(o,5l) III kapuśniak z kapusty włoskiej+ mała kiełbaska śląska+ kawa IV próbowanie (maleńki tak ok 250kcl) pyszności które robiłam na jutro, a także na halloween dla dzieci+ pokrzywa V jajecznica tzw oszukana z 2 jajek ( skład 2 jajka +100ml mleka1,5%+łyżka mąki+plasterek szynki)z kromka chleba żytniego 100%+ kromka bułki wrocławskiej+ czerwona herbata woda ok 1,5-2 litry Wagę kupiłam, zobaczymy jak jutro ważenie, aż się boję.Dziś pewnie przeholowałam z kaloriami, ale jak gotować nie próbując? Nie wszystko da sie na wyczucie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#303 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczynki
![]() Ja po kawce i cisteczku owsianym ![]() ![]() Dziś 73,6kg Nie wyspowiadałam się wczoraj, ale padłam czy usypianiu Gabi. Zresztą nie było się czym chwalić. Cały dzień zabiegany i z jedzeniem kiepsko, mało wczoraj zjadłam ![]()
![]() |
#304 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie 69.6 czyli 0.9 w górę! Też ładny wynik, co nie ![]() Dobrze że jeszcze spodnicę mogę nałożyć , myślałam że się nie zmieszczę ![]()
![]() |
![]() |
#305 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]()
![]() |
#306 |
Raczkowanie
|
U mnie 70.8 na liczniku. Nie ma tragedii zwłaszcza że 2 dni były ponad 2000kcal. Menu wczorajsze to później może wrzucę bo dopiero się budzę i teraz potrzebuję kawyyyyyyy
![]() [edit] o mamuniu jaki dobry obiad zrobiłam ![]() Dzisiaj nie liczę kalorii bo nie ważyłam większości tego co jadłam. Jem na oko małe porcje ok 100-150g póki co na liście: 1. herbata z ksylitolem, kromka chleba bezglutenowego + twaróg z dżemem porzeczkowym, malinowym i miodem 2. jajecznica z parówką na boczku (wielkość środka dłoni - mąż sobie zrobił i nie mogłam się powstrzymać ![]() 3. kawa z mlekiem i ksylitolem 4. placki z dyni bezglutenowe(100g)+potraw ka z kurczaka(100g) co prawda wyszło mi trochę uczulenie i nie bardzo wiem po czym(wczoraj tez miałam popołudniu), jeszcze nie zlokalizowałam winowajcy. no i oglądam "Puszyści vs. Szczupli" na BBC, widziałyście to? bardzo lubię ten program jak i wiele innych dokumentów na BBC albo TLC sporo się można dowiedzieć. Edytowane przez jakwino Czas edycji: 2014-11-01 o 13:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
Raczkowanie
|
A u mnie dziewczyny straszny okres
![]() ![]() ![]() Wstyd mi samej przed sobą , psychicznie czuje się jak jakaś chora , aby nie można zapanować nad jedzeniem i ilością to nie jest normalne . Edytowane przez berbla1855 Czas edycji: 2014-11-01 o 16:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#308 |
Raczkowanie
|
berbla ale to chyba tak jest, ja też średnio co 3 dni grzeszę. Nawet jak spojrzałam na ostatnie kilka tyg raportów to 30% dni było z jakimś "grzechem" także coś w tym musi być że nie dajemy rady dłużej wytrzymać. Ja osobiście jestem sfrustrowana że nie ma praktycznie żadnych efektów tego że sobie odmawiam wszystkiego przez większość czasu :/ i wtedy właśnie przychodzi taki moment że wpierdzielam 4 kromki drożdżaka ....
o.... sorbet mam.... cholera, musialam sobie przypomnieć? grrrr do tego idzie zimno, to tez raczej najgorszy czas na diety i odchudzanie bo organizm chce magazynować na zimę a my mu burzymy porządek wszechświata zimnymi sałatkami warzywkami i chudymi potrawami :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
Raczkowanie
|
berbla1855 spróbuj prowadzić dziennik. Mi to bardzo pomogło, miałam straszny problem z podjadaniem.
Moja spowiedź 1. kawa + ciastko owsiane 2. siemię lniane 3. gołąbek z kaszy jaglanej 4. kawa + ciastko owsiane + mandarykna 5. 3 gołąbki i znowu za mało zjadłam, niedawno dopiero wróciliśmy prawie cały dzień w drodze....ale może jutro bedzie lepiej ![]()
![]() |
#310 |
Raczkowanie
|
Moim największym problemem jest np zjedzenie normalnej ilości jakieś zakazanej potrawy albo mniejszej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#311 |
Raczkowanie
|
wiem o co ci chodzi. ja tak mialam z tym drożdżowym, zjadlam kawalek, drugi a potem jeszcze 4 bo przeciez i tak juz po jabłkach nie? to przynajmniej się najem. Też nei umiem zjeść "troszkę" bo to nie ma sensu, rozdrażniam się tylko i biorę jeszcze, bardzo łatwo tracę panowanie nad tym jak w amoku jakimś. mimo że głowa wie że nie powinnam a ręce pchają do buzi :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#312 |
Raczkowanie
|
Dziękuje za zrozumienie . Mam nadzieje ze jutro będzie lepiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#313 |
Wtajemniczenie
|
Na tę chwilę wszamałam
-zmiksowaną marchewkę,pół jabłka,banana i kiwi -ooooooooooooogromny obiad-ziemniaki z sosem +kawał mięsa -2 śliwki w czekoladzie Hmm okropna ta moja dieta,nie jem prawie nic wartościowego.Póki co nie mam tez pomysłu na kolację
![]() |
#314 |
Raczkowanie
|
nie mogę... mój mąż usiadł właśnie obok z obłędnie pachnącym talerzem pełnym pyz z boczkiem i cebulą no.... menda jedna no. nie wiem czy mu złorzeczyć czy ukraść....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 |
Raczkowanie
|
Witam Podaję wagę 75,8 czyli mniej niż w ub tyg 0 400g. Hurra !
![]() Niestety dziś oprócz śniadania nic nie było dietetyczne i do tego było tego dużo ( pewnie dużo ponad 200kcl). Mam nadzieję,że jutro będzie lepiej. Nie będzie gości więc i pokusy nie będzie( brak żarełka na stole). Idę dogorywać z obżarstwa. Pa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#316 |
Raczkowanie
|
Wioletta gratulację spadku i to tak ładnego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() I: dwie kanapki z bulka pelnoziarnista, szynka i papryka + 0,5 l herbaty z cytryna II: dwa tosty z zoltym serem +0,5l wody z sokiem malinowym III: kotlet schabowy, dwa ziemniaki, surowka z kapusty pekinskiej, papryki, kukurydzy z sosem jogurtowym. IV: kawaleczek strucli + kawa V: kanapka mala z szynka z bialego chleba i surowka z obiadu + 0,5l wody z sokiem malinowym VI: serek wiejski + 0,5 l zielonej herbaty z pigwa Bylam dzisiaj u Ciebie Ela w miejscowości na cmentarzu ![]() Gratuluje spadków ![]() Adelajda staraj się jeść wiecej posiłków, a do tego bardziej wartościowych, bo jesz za mało ![]()
Ogarnij dupę, zaciśnij pięści i daj radę. Nie ważne, że nie ma dla kogo, ważne, żeby opadły im kopary -30kg ![]() ![]() Edytowane przez eewelinaa92 Czas edycji: 2014-11-01 o 20:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 |
Zadomowienie
|
Cześć laski
![]() U mnie nadal utrzymuje się system 3 dni obzarstwa i 1 dzień diety.... wczoraj nie zjadłam nic dietetycznego... och niewiem co ze ze mną będzie ![]() ![]()
![]() |
#319 |
Raczkowanie
|
Myślę Konwalia ze jesteśmy juz zmęczone wieczna dieta
![]() ![]() Ja juz po śniadaniu . Postaram się chociasz jeść regularnie ![]() muszę zacząć. Jakieś wyrwy nie czuje ale wiem ze nie mogę tego tak zostawić bo kilogramy nadrobie z nawiązką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#320 |
Raczkowanie
|
Kolejny dzień czas zacząć. Panowie pojechali po tusz do drukarki, (wczoraj się syn zorientował,że brak, a musi podrukować konspekty prac), więc mam malutka chwilę dla siebie( Mąż pojechał z nim bo Synuś ma rękę na temblaku). Dziś powinno być spokojniej, ma tylko zawitać u nas kuzyn Męza, ale juz żadnych obiadków nie będzie (resztki z wczoraj). Zatem i dietę łatwiej będzie utrzymać. Na razie jestem po I śniadaniu czyli to co zwykle i dopijam pokrzywę. Elu ja mam podobnie , dopiero ten tydzien ( do wczoraj) był prawie dietetyczny bez większych wpadek.Chciałabym zjechac choć do 70 kg, ale coś koszmarnie pod górkę droga. Aby tylko dziś , a póżniej będzie łatwiej. Póżniej będą nastepne święta, ale te może uda się jakos przetrwać. Zapowiedziałam,że nie piekę , kupię tylko makowca i kawałek sernika, po zatym reszte potraw to ryby , już szukam przepisów na dietetyczne. Uszka będą razowe
![]() ![]() Edytowane przez Wioletta 098 Czas edycji: 2014-11-02 o 08:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#321 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
Zjadlam owsiankę na sniadanie ( to już coś), zainstalowalam program do odchudzania( z ktorym zaczynalam odchudzanie) i od teraz ważymy, notujemy i liczymy... na drugie sniadanie planuje gofry twarozkowe ![]()
![]() |
![]() |
#322 |
Raczkowanie
|
Konwalia komputerowego dietetyka masz? Ja tez korzystałam z niego ale teraz mam Myfitnesspal bo jest online i moge zewszad sie zalogowac i aplikacje w tel mam.
U mnie dzis 70.3 (moze zmienimy dzien wazenia na niedziele? :P) Wypilam pol kawy i czeka mnie pol dnia na ostrym dyżurze pewnie. W piatek syn niefortunnie kopnął i trafił w piszczel kolegi no i opuchlizna nie schodzi,wiec jedziemy na rtg. A planów na menu kompletnie nie mam,kasze jaglaną może ugotuję u potrawkę na szybko zrobię. [edit] nno dziecko ma gips pod kolano (cudooownie) wróciliśmy po 12. Zrobiłam zakupy i oczywiście zapomniałam kupić najpotrzebniejszych rzeczy czyli oleju, kurczka itp....tak więc moim śniadaniem i obiadem za razem była z biedroneczki kupiona prosciutto z parmezanem i octem balsamicznym, taki zestaw za 7.99 do tego pomidorek i pycha jedzonko, do tego kubas herbaty i jakoś pół dnia minęło. Menu na dziś: 1. kawa z mlekiem+ksylitol 2. prosciutto,sałata,parmeza n,pomidor,ocet balsamiczny, sól pieprz+herbata 0.5L(ksylitol,cukier) w planie: -budyń waniliowy z sosem truskawkowym (biedronka) -serek wiejski z miodem -szynka parmeńska aaa i kupiłamw bierdonce opiekacz taki do tostów ale z płytką grilową na całej szerokości więc nie dość że wszystko będę mogła tam wrzucić to jeszcze wypróbuję np do kurczaczka czy rybki jako grill elektryczny, ciekawe czy zadziała. Edytowane przez jakwino Czas edycji: 2014-11-02 o 12:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#323 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() miłego wieczoru ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#324 |
Raczkowanie
|
u mnie też dziś w kratkę niestety
ale nagotowałam gar kapuśniaku i zamierzam się nim napychać :P nawet nie doczekałam az się kapucha dobrze rozgotuje ![]() zjadłam już jedną michę i szykuję się do następnej ![]() a teraz włączyłam sobie filmik z Jennifer Love Hewitt ( <3 ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#325 |
Zadomowienie
|
Hej, ja już mogę przystąpić do spowiedzi...
1. Otręby na mleku z rodzynkami 2. 2 gofry twarogowe z wiśniami ( jeden ok 90 kcal) 3. Ziemniaki, kurak pieczony i marchewka gotowana 4. 1 gofr i kubek kisielu 5. Mleko z Siemieniem ( będzie) Oczywiście wpadło 1 ciasteczko kruche i czekoladka z bombonierki
![]() |
#326 |
Raczkowanie
|
Jestem i ja na spowiedź
![]() 1. Kawa+siemię+4 plasterki wędliny 2. Owsianka + jabłko+miód 3. 2 szaszłyki + brązowy ryż 4. jabłko banan
![]() |
#327 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#328 |
Raczkowanie
|
Elu nie grozi mi to
![]() Po tych szaszłykach była tak najedzona, że nie miałam już ochoty na jedzenie...sama się sobie dziwiłam ![]()
![]() |
#329 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Wstałam dzisiaj w bojowym nastawieniu, bo jakoś tak lekko i szczupło się poczułam hehe Biorę sie za gotowanie ![]()
![]() |
#330 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() ![]() ![]() jakwino wymieniłam swój stary opiekać właśnie na ten z biedronki. Przy tostach sprawuje się idealnie, ale aby w nim grilować kurczaka, czy rybe bym nie pomyślała. Sprawdzałaś już jak działa jeśli chodzi o to zastosowanie ? ![]() ![]() Ela, aby to nastawienie bojowe nam nie minęło przez cały tydzień ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:31.