Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-03, 00:21   #2341
Trusiulandia
Zakorzenienie

Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Trusia toz to Ja się zrywam na dwie nogi i biegne do tej łazienki za ludzi i koty uszkodzone po drodze nie odpowiadam
Wyobrażam sobie

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Julianek 16.12.14r. 5.05!
Trusiulandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 00:22   #2342
19Inka90
Wtajemniczenie

Jakich znowu okresowych ?? bo Ja tu juz dzisiaj nie nadazam

Sasiowa Ty juz dzisiaj siedz cicho bo znowu Cie zbanuja

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 00:23   #2343
maczuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Trusiulandia Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki! A ograniczylas jedzenie?
Węglowodanów jem mniej, przestrzegam diety, ale wiadomo, głodzić się nie będę
Stary 2014-11-03, 00:24   #2344
Trusiulandia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chemisette Pokaż wiadomość
Ja bym chciała tak albo przed świętami urodzić albo się przeterminować i 1 stycznia akurat w urodziny dziadka Nie wiem, z tego co czytałam na forum to organizm wysyła różne sygnały że to już, ale też nie zawsze. To jest indywidualna sprawa każdego organizmu. Mam nadzieję że jak przyjdzie co do czego to będziemy wiedzieć co i jak
Położne się śmiały ze tego się przegapić nie da ale tych sygnałów jest strasznie dużo a każdy ma inne..ja to bym chciała najwcześniej 1 grudnia

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-11-03, 00:25   #2345
antosia5
Rozeznanie

Poucinalo mi wszystki cytaty

Co do filmow itd, to u mnie chyba hormony maja sie dobrze- od samego początku ciązy nic mnie nie rusza bardziej niz przed

A co do wyprawki to moze uznacie za przechwalanie sie, ale chyba nic nie wydalismy, mimo ze bylismy przygotowani i mielismy kase odlożoną Wózek ze spacerówką i gondolą i fotelikiem i wszystkimi bajerami dostalam od kolezanki. Przyszli dziadkowie z obu stron tak sie mega ciesza z pierwszego wnuka ze byli mega szoczdrzy i niby dali na lozeczko i komode, ale starczylo juz i na ciuchy i na pieluchy itd Na badanie na szczescie tez wydalam malo (tylko tokso i jedno dodatkowe usg, bo już nie moglam sie doczekac by dowiedziec sie płci), bo wszytsko potrzebne mam na kase chorych Więc na razie mielismy szczeście Moze to dobrze,bo remont i meble do mieszkania pochlonely nam sporo kasy

A już sie pytalam, ale moze jeszcze raz spytam- wiecie czy mozna ochrzcic dziecko bez chrzesnych?

Edytowane przez antosia5
Czas edycji: 2014-11-03 o 00:27
antosia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 00:26   #2346
Chemisette
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość
i ja mam jutro wizytę - tylko, że u diabetologa, aż boję się jej glukometr dać do sprawdzenia, bo coś ostatnio mi ten cukier skacze :/
Też trzymam kciuki za wizytę. Może nie będzie tak źle.

Ja ich nie miałam.

Inka podobno przepowiadacze przypominają bóle okresowe i my się zastanawiamy czy któraś miała takie
Chemisette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 00:30   #2347
Trusiulandia
Zakorzenienie

Inka no boli jak.na okres hmm..ze to przepowiadajace są o ile się orientuje dobrze

Maczuma to myślę ze wystarczy przecież głodzić się nie wolno ;-)

---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ----------

Cytat:
Napisane przez antosia5 Pokaż wiadomość

Co do filmow itd, to u mnie chyba hormony maja sie dobrze- od samego początku ciązy nic mnie nie rusza bardziej niz przed

A co do wyprawki to moze uznacie za przechwalanie sie, ale chyba nic nie wydalismy, mimo ze bylismy przygotowani i mielismy kase odlożoną Wózek ze spacerówką i gondolą i fotelikiem i wszystkimi bajerami dostalam od kolezanki. Przyszli dziadkowie z obu stron tak sie mega ciesza z pierwszego wnuka ze byli mega szoczdrzy i niby dali na lozeczko i komode, ale starczylo juz i na ciuchy i na pieluchy itd Na badanie na szczescie tez wydalam malo (tylko tokso i jedno dodatkowe usg, bo już nie moglam sie doczekac by dowiedziec sie płci), bo wszytsko potrzebne mam na kase chorych Więc na razie mielismy szczeście Moze to dobrze,bo remont i meble do mieszkania pochlonely nam sporo kasy

A już sie pytalam, ale moze jeszcze raz spytam- wiecie czy mozna ochrzcic dziecko bez chrzesnych?
Ja nie wiem ale też bym chciała :yes: a wydaje mi się ze niemożna

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-11-03, 00:32   #2348
Chemisette
Rozeznanie

Cytat:

Kiedyś czytałam że trzeba wybrać jednego chrzestnego albo dwoje i mus być to para. Ale nie powiem Ci tego na 100% najlepiej jak byś poszła do księdza się spytała albo trzeba szukać w prawie kanonicznym
Stary 2014-11-03, 00:33   #2349
sasia25
Rozeznanie

A te bole mocne czy słabe? ja czasem czuje bol, ale taki jak na zblizajacy sie okres (czyli ten słaby). Podobny czułam jak już byłam w ciąży, na samiutkim początku.

Inka, rano spodziewam się wiadomosci od admina. i prezentu
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 00:35   #2350
antosia5
Rozeznanie

Cytat:

Ja nie wiem ale też bym chciała :yes: a wydaje mi się ze niemożna
Cytat:
Napisane przez Chemisette Pokaż wiadomość
Kiedyś czytałam że trzeba wybrać jednego chrzestnego albo dwoje i mus być to para. Ale nie powiem Ci tego na 100% najlepiej jak byś poszła do księdza się spytała albo trzeba szukać w prawie kanonicznym
Hmm to niedobrze, chyba pojde i powiem ze wszystkich w rodzinie i znajomych mam ateistow i nie mam nikogo
antosia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 00:36   #2351
Chemisette
Rozeznanie

Cytat:
Hmm to niedobrze, chyba pojde i powiem ze wszystkich w rodzinie i znajomych mam ateistow i nie mam nikogo
No zawsze jeszcze może być osoba prawosławna podobno...
Stary 2014-11-03, 00:40   #2352
19Inka90
Wtajemniczenie

Ja od wczoraj mam nagle, dziwne bóle krzyżowe, mocne ale trwają dosłownie parę sekund... Cos któraś ma podobnego ??

Emilka
Stary 2014-11-03, 00:51   #2353
Chemisette
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
A te bole mocne czy słabe? ja czasem czuje bol, ale taki jak na zblizajacy sie okres (czyli ten słaby). Podobny czułam jak już byłam w ciąży, na samiutkim początku.

Inka, rano spodziewam się wiadomosci od admina. i prezentu
Nie wiem ja ich jeszcze nie miałam i też się zastanawiam jakie są. Podpieram się o to co dziewczyny pisał, a że czytam też październik to tam często o tym pisały. Ja miałam taki przeszywający który krótko trwał i też się zastanawiam co to było. I myślałam że któraś wie, a jak nie to spekuluje że to ten przepowiadający był, albo szyjka się skraca. Dowiem się na wizycie dopiero

---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ----------

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Ja od wczoraj mam nagle, dziwne bóle krzyżowe, mocne ale trwają dosłownie parę sekund... Cos któraś ma podobnego ??
Nie nie miałam, ale na październiku dziewczyny pisał że takie krzyżowe to najgorsze są

---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ----------

Dobra ja już zmykam spać bo mnie tż prześwięci. Dobranoc
Stary 2014-11-03, 02:05   #2354
sjero
Raczkowanie

Promolcia nie mam pojecia z ktorego to roku, nie pytalam, ale w jednym z ogloszen widzialam info, ze taki sam wozek kupiony w lipcu 2012. Mi sie tak kolor spodobal, ze musialam go miec

Kurde, spac nie umiem
sjero jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 07:44   #2355
Trusiulandia
Zakorzenienie

Dzień dobry!
To ja ani krzyżowych ani okresowych nie miałam więc myślę ze do porodu daleko. Znowu mi koleżanka mówiła ze skurcze to jest takie napięcie/twardnienie brzucha plus klucie poczekamy zobaczymy

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-11-03, 07:54   #2356
Suqub
Zakorzenienie

Witam.
Ja okresowe mam. Mimo wszystko mam nadzieję, ze to nie oznacza porodu w ciągu najbliższego miesiąca...
U mnie dziś brzydko i ponuro, z łóżka jeszcze nie wyszłam ale wypadałoby jakieś śniadanie zjeść bo moje dziecię się domaga.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 07:57   #2357
Trusiulandia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Witam.
Ja okresowe mam. Mimo wszystko mam nadzieję, ze to nie oznacza porodu w ciągu najbliższego miesiąca...
U mnie dziś brzydko i ponuro, z łóżka jeszcze nie wyszłam ale wypadałoby jakieś śniadanie zjeść bo moje dziecię się domaga.
Na to chyba nie ma reguły więc trzeba czekać i tyle nam pozostaje
Twoje dziecię głodne a moje urządza sobie rewolucje w brzuchu i tak fika i macha nozkami, raczkami jakby chciało gdzieś dopłynąć

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-11-03, 07:59   #2358
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Na to chyba nie ma reguły więc trzeba czekać i tyle nam pozostaje
Twoje dziecię głodne a moje urządza sobie rewolucje w brzuchu i tak fika i macha nozkami, raczkami jakby chciało gdzieś dopłynąć
Moja to najchętniej przez pępek by wyszła, tak się rozpycha.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 08:04   #2359
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87agata Pokaż wiadomość
zmienmy temat moze mi ktoras z Was podsunie jakis pomysl na imie dla chlopca szukam czegos oryginalnego moja corka zaproponowala mi imie Posejdon to o malo nie runelam na podloge

Cytat:
Napisane przez 87agata Pokaż wiadomość
moja corka miala byc Marianem i wcale nie jest to zart tylko moj tz sie na to imie uparl na szczescie urodzilam dziewczynke a ze jestem zapobiegliwa to pozniej dalam naszemu kotu na imie Marian w skrocie Maniek i teraz jestem spokojna ze nie bedziemy mieli synka Mariana

Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość
i ja mam jutro wizytę - tylko, że u diabetologa, aż boję się jej glukometr dać do sprawdzenia, bo coś ostatnio mi ten cukier skacze :/

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Moja to najchętniej przez pępek by wyszła, tak się rozpycha.
moja czasem też

nie ogarniam swoich hormonów popłakałam się dziś ze złości na kierowcę autobusu

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 09:03   #2360
LoLcIa123
Zakorzenienie

Ja też mam bóle jakby przed @, ale wydaje mi się, że po prostu szyjka wraca do normy po opuchliźnie z pessara .
Zaraz idę odebrać odczyn combsa a później poleniuchuję .

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 09:07   #2361
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
Ja idę na wizytę moj tz wziął sobie wolne specjalnie i jedziemy razem na 11 na scan zobaczymy ile urosła nasza kruszyna
trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez NaamaH6669 Pokaż wiadomość
Zawsze jak mowa o kasie to się konflikty robią. Każdy wydaje tyle ile chce lub może ale zawsze jakaś zawiść z którejś strony wychodzi. Ludzie nie potrafią bezinteresownie cieszyć się ze komuś coś się udało, coś osiagnął, ze ma więcej ale nie biorą pod uwagę faktu ze ktoś np sam ciężka praca na to zarobił. Dla niektórych fanaberia jest chodzenie w ciąży tylko prywatnie do lekarza a nie na NFZ. Np Na same wizyty wydaliśmy już ok 2k ale nie żałuje bo przynajmniej jestem godnie traktowana. Mamy dostać używany wózek ale ja nie uznaje akurat tego używanego i z mężem kupiliśmy nowy za 3k. Wiadomo ze każda z nas chce jak najlepiej dla swojego dziecka i nie powinno się oceniać czy to dobrze ze się wydało na wyprawkę mało czy dużo pieniędzy. Każdy robi jak uważa
mnie się wydawało, że dyskusja rozbija się ogólnie o to czy wyprawka to droga rzecz, a nie konkretnie, ile która wydała

A co do bólu przedporodowego, każdą matkę pytałam, to jest ból gorszy od miesiączki - kilkakrotnie gorszy nie da się tego przegapić ani pomylić z czymś innym, chyba że któraś jest ewenementem i nie miała bóli miesiączkowych - zdarza się, ale chyba bardzo rzadko.
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 09:11   #2362
Justyssia87
Rozeznanie

Hej, ale znowu zaskrobałyscie.

Dziewczyny dziwie sie wam czasem, ze tak sie czepiacie. Jest proste pyatnie "czy 3tys to duzo czy mało?" czyli każdy odpowiada wg siebie prawda?ktoś mówi ze dużo, któś mówi ze mało, proste. A wy sie zaczynacie czepiać odpowiedzi, dajcie spokój. Mi się to też wydaje mało, i co chwale sie ze wiecej wydałam?Nie. Po prostu moze do droższego sklepu trafiłam i tyle A to że każdy kupuje to na co go stac to też dla mnie oczywiste sasia, bo ciezko byłoby kupić coś na co nas nie stać a dziwnie sie do tego odnosisz ze ja mam śpiworek za 20zł, przecież nikt ci nie wylicza ze ty kupisz droższy

No ale tak jest z samymi babami w ciąży zawsze pada proste pytanie na który wystarczy powiedziec "tak" lub "nie" a tu taka dyskusja sie rodzi eh.

Ja dziś mam wizyte, zobaczymy co gin powie oby było wszystko okej. Potem w końcu na cmentarz ale na dłuuzej

aha jeszcze jedna rzecz mnie martwi, bo niektóre z Was pisza, że to głupie dziecku wyliczać ile się wydało..ale moze należałoby bardziej się sprecyzowac w wypowiedzi? Bo teraz dużo z nas poczuło się źle ze liczy ile poszło na wydatki zwiazane z ciążą- tylko, ze to że ktoś spisuje sobie wydatki nie znaczy że wylicza dziecku. To są dwie inne sprawy, ktoś spisuje z ciekawości zwykłej, ktoś spisuje dlatego żeby widzieć gdzie kase na głupoty uwala i co faktycznie warto kupić... Troche strach tu wchodzić osttanio.

uciekam papa
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 09:25   #2363
alekaz1
Zakorzenienie

Wlasnie nadrobilam jaka wojne swoim pytaniem wywolalam. Hehehe dziewczyny wyluzujcie to bylo tylko pytanie takie na spokojnie a nie zeby wojne wywolywac.

Kazdy ma inne podejscie do pieniedzy i tego czego jego dziecko potrzebuje dobra koncze temat pieniedzy bo znowu wojna bedize :
Stary 2014-11-03, 09:29   #2364
Trusiulandia
Zakorzenienie

Myślę ze bez sensu wracać do tematu dzisiaj tym bardziej ze jak widać jakies nie potrzebna emocje wywołał ;-)
Umowilam się właśnie do.położnych na stany przejściowe

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Stany przejściowe noworodka żeby nie było :-D

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-11-03, 09:29   #2365
19Inka90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez doloresd Pokaż wiadomość
trzymam kciuki

mnie się wydawało, że dyskusja rozbija się ogólnie o to czy wyprawka to droga rzecz, a nie konkretnie, ile która wydała

A co do bólu przedporodowego, każdą matkę pytałam, to jest ból gorszy od miesiączki - kilkakrotnie gorszy nie da się tego przegapić ani pomylić z czymś innym, chyba że któraś jest ewenementem i nie miała bóli miesiączkowych - zdarza się, ale chyba bardzo rzadko.
Doloresd to akurat Ty potrafisz czytać ze zrozumieniem bo rzeczywiście dyskusja dotyczyła tego czy wyprawia jest droga i czy odczuwa się to az tak jak to się rozlozy w czasie a nie kto wydal 3 tys na wózek bo co mi do tego ?? Dziewczyny kompletnie błędnie zrozumiały temat dyskusji

Co do reszty,przepraszać Linki nie będę bo jeśli komuś będzie się chciało zaglebic w moment w którym wlaczylam się do dyskusji... Powinien zauważyć ze nie atakowalam Nikogo... Zaznaczylam ze każda z nas wyprawke musi mieć podobną, to Linka wdała się w dyskusje... Ze jedni używane,drudzy nowe, jedni zabawki drudzy nie jedni od 0-3 drudzy 0-6 i tego jakoś nie odbieranie jako zaczepne ??? Ale mój żart ze Linka się przechowała to tylko Trusia odebrała prawidłowo... Reszta o mały włosy by mnie nie zjadła a chyba jesteśmy dorosłe ?? Była to dyskusja a nie linczowanie jak niektóre z was to odebrały wiec dziewczyny zanim ocenicie przeczytajcie następnym razem cos 5 razy Nie będę robić przedstawienia i opuszczać wątku bo jesteście dla mnie ważne i meczylabym się nie wiedząc co u Was i waszych maleństw

Emilka
Stary 2014-11-03, 09:36   #2366
Trusiulandia
Zakorzenienie

Pojęcie ironi i żartu na forum czasem ginie i ludzie zapominają ze jest coś takiego, na prawdę nie wiem o co.to wielkie halo było aż śmiać mi się chce

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-11-03, 09:37   #2367
19Inka90
Wtajemniczenie

Truska toz to Ja się od wczoraj śmieje

Emilka
Stary 2014-11-03, 09:44   #2368
karooka
Raczkowanie

Ah dziewczyny, dajcie spokoj. 2dni mnie tu nie bylo a tu znow afera o nic. Widać, ze hormony szaleja. Szkoda, ze Linka chciala do nas wrocic i znow jakies ataki. Jak to Inka napisala - jestesmy dorosle wiec pewne info mozna w innej formie przekazac. I zeby nie bylo - odnosze sie do obu stron.

Co do wyprawki, ja nie liczylam ale mysle ze duzo wiecej niz 3k. Prawda jest taka ze niby rzeczywiście wszystkie potrzebujemy tego samego ale jest wiele czynnikow ktore swiadcza o cenie koncowej: to ile ktos zarabia, czy kupi rzecz uzywana czy nowa itd.

Ja odpukac nadal czuje sie ok, przeziębienie duzo mniejsze i w sobote jednak na cmentarz pojechalam, odpuscilam tylko msze na powietrzu. U nas bardzo ciepło bylo.

A wczoraj mąż skręcił mebelki i dzis bede sprzatac ustawiac myc i prac

A w czwartek mamy wizyte wiec prosimy o kciuki

Edytowane przez karooka
Czas edycji: 2014-11-03 o 09:49
karooka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 10:11   #2369
sasia25
Rozeznanie

Uważam, ze większość nie czyta ze zrozumieniem.

Justysia ja nigdzie nie napisałam, że Ty masz śpiworek za 20 zł nie przypisuj mi proszę słów, których nie użyłam, bo ja Tobie niczego nie wyliczam (Tobie ani nikomu).

No to idę się ogarniać do szpitala.
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 10:18   #2370
19Inka90
Wtajemniczenie

Karooka zgadzam się jedni kupia droższe, drudzy tańsze... A mi chodzi o to czy to naprawdę takie ważne ??? Żeby wyliczac komuś ze Ja to mam nowe a Ty używane ??
Podsumowując chodziło mi o to ze :wózek,lozeczko,bujaczki, ubrania,pieluchy musi mieć każda a to czy kupi pampers czy dady to juz indywidualna sprawa

Emilka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości