|
|
#2341 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV
Cytat:
|
|
#2342 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakich znowu okresowych ??
bo Ja tu juz dzisiaj nie nadazam ![]() Sasiowa Ty juz dzisiaj siedz cicho bo znowu Cie zbanuja
|
#2343 |
|
Rozeznanie
|
Węglowodanów jem mniej, przestrzegam diety, ale wiadomo, głodzić się nie będę
|
#2344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2345 |
|
Rozeznanie
|
Poucinalo mi wszystki cytaty
![]() Co do filmow itd, to u mnie chyba hormony maja sie dobrze- od samego początku ciązy nic mnie nie rusza bardziej niz przed A co do wyprawki to moze uznacie za przechwalanie sie, ale chyba nic nie wydalismy, mimo ze bylismy przygotowani i mielismy kase odlożoną Wózek ze spacerówką i gondolą i fotelikiem i wszystkimi bajerami dostalam od kolezanki. Przyszli dziadkowie z obu stron tak sie mega ciesza z pierwszego wnuka ze byli mega szoczdrzy i niby dali na lozeczko i komode, ale starczylo juz i na ciuchy i na pieluchy itd Na badanie na szczescie tez wydalam malo (tylko tokso i jedno dodatkowe usg, bo już nie moglam sie doczekac by dowiedziec sie płci), bo wszytsko potrzebne mam na kase chorych Więc na razie mielismy szczeście Moze to dobrze,bo remont i meble do mieszkania pochlonely nam sporo kasy![]() A już sie pytalam, ale moze jeszcze raz spytam- wiecie czy mozna ochrzcic dziecko bez chrzesnych? Edytowane przez antosia5 Czas edycji: 2014-11-03 o 00:27 |
|
|
|
#2346 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja ich nie miałam. Inka podobno przepowiadacze przypominają bóle okresowe i my się zastanawiamy czy któraś miała takie |
|
|
|
|
#2347 | |
|
Zakorzenienie
|
Inka no boli jak.na okres hmm..ze to przepowiadajace są o ile się orientuje dobrze
Maczuma to myślę ze wystarczy przecież głodzić się nie wolno ;-) ---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ---------- Cytat:
|
|
#2348 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2349 |
|
Rozeznanie
|
A te bole mocne czy słabe? ja czasem czuje bol, ale taki jak na zblizajacy sie okres (czyli ten słaby). Podobny czułam jak już byłam w ciąży, na samiutkim początku.
Inka, rano spodziewam się wiadomosci od admina. i prezentu |
|
|
|
#2350 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
, chyba pojde i powiem ze wszystkich w rodzinie i znajomych mam ateistow i nie mam nikogo
|
||
|
|
|
#2351 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2352 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja od wczoraj mam nagle, dziwne bóle krzyżowe, mocne ale trwają dosłownie parę sekund... Cos któraś ma podobnego ??
|
#2353 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ---------- Dobra ja już zmykam spać bo mnie tż prześwięci. Dobranoc
|
||
|
|
|
#2354 |
|
Raczkowanie
|
Promolcia nie mam pojecia z ktorego to roku, nie pytalam, ale w jednym z ogloszen widzialam info, ze taki sam wozek kupiony w lipcu 2012. Mi sie tak kolor spodobal, ze musialam go miec
![]() Kurde, spac nie umiem
|
|
|
|
#2355 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
To ja ani krzyżowych ani okresowych nie miałam więc myślę ze do porodu daleko. Znowu mi koleżanka mówiła ze skurcze to jest takie napięcie/twardnienie brzucha plus klucie poczekamy zobaczymy
|
#2356 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Ja okresowe mam. Mimo wszystko mam nadzieję, ze to nie oznacza porodu w ciągu najbliższego miesiąca... U mnie dziś brzydko i ponuro, z łóżka jeszcze nie wyszłam ale wypadałoby jakieś śniadanie zjeść bo moje dziecię się domaga.
|
|
#2357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Twoje dziecię głodne a moje urządza sobie rewolucje w brzuchu i tak fika i macha nozkami, raczkami jakby chciało gdzieś dopłynąć
|
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
Moja to najchętniej przez pępek by wyszła, tak się rozpycha.
|
|
#2359 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() moja czasem też ![]() nie ogarniam swoich hormonów
|
|
#2360 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam bóle jakby przed @, ale wydaje mi się, że po prostu szyjka wraca do normy po opuchliźnie z pessara
. Zaraz idę odebrać odczyn combsa a później poleniuchuję .
|
#2361 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do bólu przedporodowego, każdą matkę pytałam, to jest ból gorszy od miesiączki - kilkakrotnie gorszy nie da się tego przegapić ani pomylić z czymś innym, chyba że któraś jest ewenementem i nie miała bóli miesiączkowych - zdarza się, ale chyba bardzo rzadko.
|
||
|
|
|
#2362 |
|
Rozeznanie
|
Hej, ale znowu zaskrobałyscie.
Dziewczyny dziwie sie wam czasem, ze tak sie czepiacie. Jest proste pyatnie "czy 3tys to duzo czy mało?" czyli każdy odpowiada wg siebie prawda?ktoś mówi ze dużo, któś mówi ze mało, proste. A wy sie zaczynacie czepiać odpowiedzi, dajcie spokój. Mi się to też wydaje mało, i co chwale sie ze wiecej wydałam?Nie. Po prostu moze do droższego sklepu trafiłam i tyle A to że każdy kupuje to na co go stac to też dla mnie oczywiste sasia, bo ciezko byłoby kupić coś na co nas nie stać a dziwnie sie do tego odnosisz ze ja mam śpiworek za 20zł, przecież nikt ci nie wylicza ze ty kupisz droższy ![]() No ale tak jest z samymi babami w ciąży Ja dziś mam wizyte, zobaczymy co gin powie oby było wszystko okej. Potem w końcu na cmentarz ale na dłuuzej ![]() aha jeszcze jedna rzecz mnie martwi, bo niektóre z Was pisza, że to głupie dziecku wyliczać ile się wydało..ale moze należałoby bardziej się sprecyzowac w wypowiedzi? Bo teraz dużo z nas poczuło się źle ze liczy ile poszło na wydatki zwiazane z ciążą- tylko, ze to że ktoś spisuje sobie wydatki nie znaczy że wylicza dziecku. To są dwie inne sprawy, ktoś spisuje z ciekawości zwykłej, ktoś spisuje dlatego żeby widzieć gdzie kase na głupoty uwala i co faktycznie warto kupić... Troche strach tu wchodzić osttanio. uciekam papa |
|
|
|
#2363 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie nadrobilam jaka wojne swoim pytaniem wywolalam. Hehehe dziewczyny wyluzujcie to bylo tylko pytanie takie na spokojnie a nie zeby wojne wywolywac.
Kazdy ma inne podejscie do pieniedzy i tego czego jego dziecko potrzebuje dobra koncze temat pieniedzy bo znowu wojna bedize ![]() :
|
|
#2364 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę ze bez sensu wracać do tematu dzisiaj tym bardziej ze jak widać jakies nie potrzebna emocje wywołał ;-)
Umowilam się właśnie do.położnych na stany przejściowe ![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Stany przejściowe noworodka żeby nie było :-D
|
#2365 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo rzeczywiście dyskusja dotyczyła tego czy wyprawia jest droga i czy odczuwa się to az tak jak to się rozlozy w czasie a nie kto wydal 3 tys na wózek bo co mi do tego ?? Dziewczyny kompletnie błędnie zrozumiały temat dyskusji ![]() Co do reszty,przepraszać Linki nie będę bo jeśli komuś będzie się chciało zaglebic w moment w którym wlaczylam się do dyskusji... Powinien zauważyć ze nie atakowalam Nikogo... Zaznaczylam ze każda z nas wyprawke musi mieć podobną, to Linka wdała się w dyskusje... Ze jedni używane,drudzy nowe, jedni zabawki drudzy nie jedni od 0-3 drudzy 0-6 i tego jakoś nie odbieranie jako zaczepne ??? Ale mój żart ze Linka się przechowała to tylko Trusia odebrała prawidłowo... Reszta o mały włosy by mnie nie zjadła a chyba jesteśmy dorosłe ?? Była to dyskusja a nie linczowanie jak niektóre z was to odebrały wiec dziewczyny zanim ocenicie przeczytajcie następnym razem cos 5 razy Nie będę robić przedstawienia i opuszczać wątku bo jesteście dla mnie ważne i meczylabym się nie wiedząc co u Was i waszych maleństw
|
|
#2366 |
|
Zakorzenienie
|
Pojęcie ironi i żartu na forum czasem ginie i ludzie zapominają ze jest coś takiego, na prawdę nie wiem o co.to wielkie halo było aż śmiać mi się chce
|
#2367 |
|
Wtajemniczenie
|
Truska toz to Ja się od wczoraj śmieje
|
#2368 |
|
Raczkowanie
|
Ah dziewczyny, dajcie spokoj. 2dni mnie tu nie bylo a tu znow afera o nic. Widać, ze hormony szaleja. Szkoda, ze Linka chciala do nas wrocic i znow jakies ataki. Jak to Inka napisala - jestesmy dorosle wiec pewne info mozna w innej formie przekazac. I zeby nie bylo - odnosze sie do obu stron.
Co do wyprawki, ja nie liczylam ale mysle ze duzo wiecej niz 3k. Prawda jest taka ze niby rzeczywiście wszystkie potrzebujemy tego samego ale jest wiele czynnikow ktore swiadcza o cenie koncowej: to ile ktos zarabia, czy kupi rzecz uzywana czy nowa itd. Ja odpukac nadal czuje sie ok, przeziębienie duzo mniejsze i w sobote jednak na cmentarz pojechalam, odpuscilam tylko msze na powietrzu. U nas bardzo ciepło bylo. A wczoraj mąż skręcił mebelki i dzis bede sprzatac ustawiac myc i prac ![]() A w czwartek mamy wizyte wiec prosimy o kciuki
Edytowane przez karooka Czas edycji: 2014-11-03 o 09:49 |
|
|
|
#2369 |
|
Rozeznanie
|
Uważam, ze większość nie czyta ze zrozumieniem.
Justysia ja nigdzie nie napisałam, że Ty masz śpiworek za 20 zł nie przypisuj mi proszę słów, których nie użyłam, bo ja Tobie niczego nie wyliczam (Tobie ani nikomu). No to idę się ogarniać do szpitala. |
|
|
|
#2370 |
|
Wtajemniczenie
|
Karooka zgadzam się jedni kupia droższe, drudzy tańsze... A mi chodzi o to czy to naprawdę takie ważne ??? Żeby wyliczac komuś ze Ja to mam nowe a Ty używane ??
Podsumowując chodziło mi o to ze :wózek,lozeczko,bujaczki, ubrania,pieluchy musi mieć każda a to czy kupi pampers czy dady to juz indywidualna sprawa
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.

bo Ja tu juz dzisiaj nie nadazam 
Nie wiem, z tego co czytałam na forum to organizm wysyła różne sygnały że to już, ale też nie zawsze. To jest indywidualna sprawa każdego organizmu. Mam nadzieję że jak przyjdzie co do czego to będziemy wiedzieć co i jak

nie da się tego przegapić ani pomylić z czymś innym, chyba że któraś jest ewenementem i nie miała bóli miesiączkowych - zdarza się, ale chyba bardzo rzadko.
A to że każdy kupuje to na co go stac to też dla mnie oczywiste sasia, bo ciezko byłoby kupić coś na co nas nie stać a dziwnie sie do tego odnosisz ze ja mam śpiworek za 20zł, przecież nikt ci nie wylicza ze ty kupisz droższy
nie przypisuj mi proszę słów, których nie użyłam, bo ja Tobie niczego nie wyliczam (Tobie ani nikomu).