|
|
#2851 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015!! cz. 2
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Fistaszek ta karuzela jest super mój najlepszy zakup dzięki niej mogłam pospać dłużej ![]() Do skoczków nie jestem przekonana hej! mnie już chyba wszelkie dolegliwości I trymestru opuściły dziś kończymy 11 tydzień
|
|
#2852 |
|
Raczkowanie
|
Ja też Was cały czas czytam.
Dzisiaj mam straszny dzień cały czas płacze, tż dzisiaj wyjeżdża i czuje jakąś pustke ;( wiem że jestem przewrażliwiona ale od 8 lat jesteśmy non stop razem a tu nagle ma go nie być tyle czasu ;( a co do ciśnienia to ja mam właśnie wysokie 135/85 i musze mierzyć trzy razy dziennie przez to, a tętno dzisiaj z rana 122 ;/ ale nie dziwie się bo serce to chce mi wyskoczyć ;( Miłego dnia Wam życze dziewczyny i gratujule już tych drugich trymestrów. Moje USG genetyczne dopiero za 1,5 tygodnia.
|
#2853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#2855 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć, Kochane!
Ja Was podczytuję cały czas ![]() Ale dziś nie będę aktywnie się udzielać, bo mam zapieprz w pracy. Proszę o kciuki za wizytę - mam dzisiaj na 18:30 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2856 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Najgorszy pierwszy miesiac przyzwyczaić sie, nauczyć sie siebie nawazjem, ogarniac wszytko. Potem idzie oki. U jednych poytrzeba tygodnia dwóch inni potrzebują 4 tygodni by wszytko poukladac a jak się poukalda to jest fajnie i super człowiek sie odnajduje. Co do kremów ja użwyalam ziajki a na odpażenia Bephanten. jest tez dobry na podrażnione i poranione sutki wiec najpierw ja potem mały uzywał. Teraz przy antybiotyku odpaża mu się mocno pupa więc po każdy przebieraniu smaruje bo ma czerwoną a tak to nei używam lub na wieczór czasem posamuje zwykłym ochronnym. Rzopisałam sie ale wczoraj umierałam. Strasnzie źle sie czułam. Spałam popołudniu co mi się nie zdaża a czułam sie tylko gorzej. Dzis już lepiej wiec nadrabiam wsyztko |
||
|
|
|
#2857 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do kosmetyków to u nas najlepiej na pupę sprawdziła się zwykła zasypka.. Aczkolwiek gdzieś słyszałam, że się od niej odchodzi i nie jest polecana. Ale dlaczego, to nie wiem, u nas działą super do tej pory. A na odparzenia Alantan Plus. Sudocremu chyba nigdy nie użyłam. W szpitalu po porodzie leżałam z dziewczyną, która smarowała swoje maleństwo grubaśną warstwą Sudocremu. Jak to położna zobaczyła, to kazała odstawić tą maść i brać przykład ze mnie Ja miałam Bepanthen i maść witaminową. I wiecie co? Zadzwoniła do matki, że ma jej przywieść 5 Bepanthenów i 5 maści wit I dalej smarowała tak pupę, że skóry nie było widać |
|
|
|
|
#2858 |
|
Konto usunięte
|
hej Wam
witam się po bardzo emocjonującym weekendzie... wybaczcie kalafior, nie potrafię się odnieść do Waszych wypowiedzi. pamiętam tylko o smarowaniu pupy kremem. szwagierka poradziła mi zwykłą wazeliną smarować. [ ta spoko szwagierka ] z kolei ta wredna zaoferowała się, że odda nam łóżeczko po Tza chrześniaku. ciekawe skąd ta dobroć nagle. ale tz ucieszony, bo on kupował wtedy dla niego to łóżeczko, więc tak jakby do nas wroci tylko materacyk rzecz jasna do wymiany. takie z szufladą na dole. |
|
|
|
#2859 |
|
BAN stały
|
Zaraz lece Was nadrabiac, chcialam sie tylko przywitac
U mnie juz wszystko w normie Dziekuje dziewczynom za slowa otuchy.Buziak dla kazdej z Was Miewala ktoras w ciazy skorcze?? W sobote taki mnie w lydce zlapal ze do dzisiaj mnie noga boli ;/ Wiem ze magnez powinno sie jesc ale czy to normalne ze noga nadal mnie boli? Dzisiaj pierwszy dzien szkoly rodzenia.Idziemy razem z TZ-tem.Ciekawa jestem jak to bedzie
|
|
|
|
#2860 |
|
Raczkowanie
|
Hej
jestem, czytam, nie odzywam się, bo mam bardzo zły humor dzisiaj już ryczałam ![]() echhhh 07_Pati_07 nie jest tak źle jak Ci kuzynka przedstawiła na początku noworodki sporo śpią, więc nawet leżaczek nie jest niezbędny, bo dziecię kima w łóżeczku, a ty siup i się oporządzisz inna rzecz jest taka, że najtrudniejszy (psychicznie) na początku jest ten etap gdy się poznajecie... oczywiście on też ma swoje uroki a jak już wyłapiesz o co chodzi w określonym stękaniu czy płaczu to czujesz się mistrzem świata ja pamiętam, że mój młody dopiero jak miał coś około 3-4 miesiące to musiałam go ze sobą zabierać np. do kuchni i później to już krzesełko do karmienia świetnie się sprawdzało zwłaszcza, że ma pasy a tak btw zobaczysz jak szybko zaczną cię rodzice i teściowie po porodzie wkurzać swoimi dobrymi radami Do smarowania pupy ja głównie korzystałam z bepanthenu, tormentiolu i sudocremu ale mój młody musiał mieć smarowanie hardcorowe ze względu na chorobę... Pamiętam, że zaraz po porodzie w szpitalu dostałam jakieś takie pudło z ulotkami i próbkami dla młodej mamy m.in było tam małe pudełko sudocremu, paczuszka proszku (chyba lovela) i coś tam jeszcze... I teraz mam pytanie do dziewczyn, które rodziły później ode mnie (czyli chyba do wszystkich Generalnie ja jestem za tym żeby kupić wszystkie niezbędne rzeczy przed porodem, ale myślę, że jeden lightowy krem w stylu alantanu czy bepanthenu naprawdę wystarczy reszta jest łatwo dostępna w aptece a poza tym nie ma nic cudowniejszego niż móc samemu po prostu wyjść z domu choćby po taki sudocrem jak już się dziecko urodzi |
|
|
|
#2861 |
|
Zakorzenienie
|
fistaszek dzięki za wytłumaczenie co do leków i tsh
Mi dzisiaj znowu trochę niedobrze było z rana, chyba tak szybko jednak mdłości nie odpuszczą ![]() My na usg prenatalne idziemy w 12t5d |
|
|
|
#2862 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I to normalne, że boli, bo w miejscu skurczu odkłada się kwas mlekowy i to on jest przyczyną tego bólu trzeba w miarę możliwości pracować tym mięśniem w obrębie skurczu żeby przyspieszyć jego wchłonięcie...Najlepsze działanie przeciwskurczowe ma piwo, ale jego w twoim stanie nie proponuję |
|
|
|
|
#2863 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja niby z tej firmy u poloznej dostalam juz kilka 'prezentow' wiec po porodzie pewnie tez ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
Jak udal sie wypad do mamy? |
||
|
|
|
#2864 |
|
Konto usunięte
|
a u mnie nie wiem jak z tymi prezentami..
pozatym nadal się nie mogę zdecydować gdzie rodzić..
|
|
|
|
#2865 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Podpytam moze dzisiaj w tej szkole.Bo jesli tak dalej bedzie to zostaje mi siedzenie na tylku ;/ |
|
|
|
|
#2866 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tyle, że to było daaaaawwwwwnnnooooooooo temu
|
|
|
|
|
#2867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2868 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2869 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Nie biore wlasnie.Ale chyba trzeba bedzie sie w niego zaopatrzyc |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2870 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzięki za info o ziajce ![]() ziajkę pamiętam, że miałam na początku do kąpieli młodego ale później przesiadaliśmy się przymusowo na oilatum lub balneum...
|
|
|
|
|
#2871 |
|
Konto usunięte
|
Iluzja udał się. ugotowała leczo, gołąbków, upiekła ciasto
weszliśmy to kazała mi usiąść zrobiła herbaty. pokazałam jej zdjęcie to zaraz kazała mi zabrac i... rozpłakała się później ogólnie zapytała co słychać itp. naprawdę była miła [ ona. jak to możliwe? ] ale cóż. był ten jej fagas. oczywiście musiał wszystko skomentować nieprzychylnie. ze po co ona tak koło mnie lata. " przeciez to nie Twoje dziecko " a matka od razu wk... i naskoczyła na niego, ze to ze nie urodziła nie znaczy ze nie jest matką. miałam ochotę jej przypomnieć ile razy mnie wyzywała i było, ze jestem przybłędą. ale juz sie powstrzymałam. sam fakt, ze stanęła za mną, i to przed nim, który zawsze ją podjudzał na mnie a ona jeszcze z nim trzymała... no cóż. zaskoczona byłam. no i później się nawaliło jeszcze do nas ludzi, trochę z rodzeństwem posiedziałam. no i na koniec TZ wszedł tam gdzie siedzieli w pokoju [ tam mieszkanie ciasne ] podał wszystkim rękę no i mieliśmy się zbierać. matka siedziała na podłodze oparta o meble. i mówi zebym podeszła no to podeszłam juz w kurtce, kucnęłam a ona mnie przytula, całuje po policzkach i mówi dbaj o siebie. a ja następne zaskoczenie. dziewczyny uwierzcie, nie pamiętam , naprawdę nie pamiętam jak żyję, kiedy ona mnie przytuliła. naprawdę... no i zapytała czy przyjadę w święta. że chciałaby. no to powiedziałam, ze przyjedziemy. no i odjechaliśmy zaraz po tym. a wczoraj tz mnie obudził rano i mówi, szykuj się jedziemy na cmentarz. to myślałam, ze gdzieś do niego. a on na Radom jedzie. to tez myślałam, ze gdzies do niego. ale wyjechał za Radom i jedzie. pytam się gdzie. a on mówi tam gdzie trzeba. Dziewczyny, zawiózł mnie do mamy na grób. do tej biologicznej. mimo, ze planowaliśmy za tydzień. pozatym byłam tez u przybranego ojca na grobie u brata i u siostry. nie wiem dlaczego, ale sucho to przeszłam. podeszłam zapaliłam świeczkę postałam kilka minut i poszłam dalej. jakoś nie wiem dlaczego tak... :/ a poszłam do przyjaciółki, która nie żyje, może kiedyś Wam opowiem dlaczego, ale to bardzo bardzo trudna historia, ponieważ zarówno ja jak i ona jesteśmy z nią związane. no i zapaliłam świeczkę, położyłam kwiaty. usiadłam. i nie mogłam łez powstrzymać... siedziałam i płakałam. odrazu wszystko wróciło. mimo, ze to było dzieciństwo, pamiętam wszystko jak dziś. tz mnie chciał odciągnąć, zebysmy juz wracali, zebym przestała płakać. ale ja nie chciałam. siedziałam półtorej godziny przy jej grobie. u mamy to samo. zwłaszcza, ze miałam pierwszy raz w życiu okazję być przy jej grobie. także emocje były... |
|
|
|
#2872 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja avent osobiście uwielbiałam niektóre rzeczy są w użyciu do tej pory ![]() magne b6 został przetestowany i można go w ciąży brać, a skoro Cię skurcze nóg zaczynają męczyć to chyba lepiej zacząć już brać i to tak ze 3 tabletki dziennie (na wizycie pogadaj z lekarzem o tym, to albo zwiększy, albo zmieni, albo coś doda...) |
|
|
|
|
#2873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#2875 |
|
Wtajemniczenie
|
hej!
![]() nie nadrabiam, bo za dużo tego także do niczego się nie odwołam...od piątku nie miałam czasu na wizaż.. odpoczywałam przy TŻ ![]() witam nowe Mamuśki i lecę uzupełniam zmiany na 1 stronie
|
#2876 |
|
Raczkowanie
|
Ola ależ miałaś przeżycia i emocjalne święta
i brawa dla tż jak prawdziwy facet!
|
|
|
|
#2877 |
|
Wtajemniczenie
|
Ola przeczytałam Twoje przeżycia i aż łzy mi w oczach stanęły..
i przypomniał mi się mój ojciec.. w prawdzie żyjący ale ile krzywdy mi wyrządził
|
#2878 |
|
Raczkowanie
|
muszę się wykąpać i popracować trochę
nie chce mi się okrutnie, ale cóż taki lajf... ciekawe czy mi komp będzie działał
|
|
|
|
#2879 |
|
BAN stały
|
Olka, czyli mozna powiedziec ze bylo lepiej niz moglas sobie wyobrazic.
Ciesze sie.Moze teraz dziecko zmieni cos miedzy Toba a Twoja rodzina ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Delektuje sie wlasnie toscikami z dzemorem |
|
|
|
#2880 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
z boku ludzie chyba myślą, ze beztrosko sobie zyjemy, młodzi, jakie my możemy mieć zmartwienia i problemy? jednak możemy.. cóż, różnie się życie układa ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- u biologicznego ojca tez byłam, leży obok matki.. dla mnie to absurd, po tym co jej, co nam zrobił... ale to tez inna sytuacja, jego zdązyłam poznac , zobaczyć na oczy, zamienić słowo... chociaż czasami wolałabym go wcale nie poznać. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.

dziś kończymy 11 tydzień 

.
Matka sama wie, co jest najlepsze dla dziecka. Szczerze, to nie wyobrażam sobie, żeby np. pierwszą kąpiel robiła za mnie babcia
A słyszałam, że często tak bywa, że dziadkowie koniecznie chcą tak pomagać. A nie ma nic wspanialszego, niż przeżywanie tych chwil w obrębie własnej rodziny, mąż, ja i dziecko.

Ja miałam Bepanthen i maść witaminową. I wiecie co? Zadzwoniła do matki, że ma jej przywieść 5 Bepanthenów i 5 maści wit
dzisiaj już ryczałam
a tak btw zobaczysz jak szybko zaczną cię rodzice i teściowie po porodzie wkurzać swoimi dobrymi radami 

także do niczego się nie odwołam...