Styczniowe mamusie 2015, cz. VI - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-03, 08:27   #4621
dusiolka
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VI

Szczeperka wydaje mi sie ze luca jest większa od mc ale nie wiek juz teraz :p
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 08:30   #4622
Montanka
Rozeznanie

Dziewczyny. cały czas przypatruje się Waszym rozmowom na temat wózków. Cały czas porównujecie te gondole. Prawda jest taka, że każda gondola do lata Wam starczy, a jak dziecko zacznie być bardziej aktywne i ciekawe świata, zacznie chcieć siedzieć i samo unosić główkę z ciekawości, to i tak zamienicie gondolę na spacerówkę
Ja syna przeniosłam na spacerówkę w wieku ok 6-7 miesięcy. Jaki byl szczęśliwy, że wszystko widzi!
Stary 2014-11-03, 08:34   #4623
kleo111
Zakorzenienie

Hej, ale mialam dzis noc do 3 nie moglam spac Dopiero wkurzylam sie i zjadlam troche czekolady, bo akurat mialam pod reka i od razu zasnelam

Instagram
kleo111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 08:34   #4624
smerfetka2808
Zakorzenienie

hej

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Na mnie maz zrobił zamach -przygotował sok z burakow bez dodatku jabłka ! (Zapomniał i myślał ze sie nie zorientuje ;p) nie wiedziałam ze az taka roznica w smaku jest..blee
o współczuję bez jabłka jest wstrętny

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Coś kiepska noc miałam
A teraz trzeba wstać i iść do labolatorium. Ciekawe czy ktoś mnie przepusci w kolejce haha.
u nas też noc mega kiepska
i doszliśmy do wniosku że mamy materac do i chyba czeka nas dodatkowy wydatek

Cytat:
Napisane przez askaa02 Pokaż wiadomość
Heja
Ale jest sukces bo zamówiliśmy w końcu łóżeczko przy dobrych wiatrach powinno jutro być, no oby zwykłe, jasno sosnowe z szufladą
Miłego dnia dla wszystkich!
my dzisiaj zamawiamy

Cytat:
nie chciało mi sie sokowirówki myc jak on juz zrobił i umył,a przegrzanie jabłkiem wydłużyło by moje męki;p nie bede wybrzydzać skoro robi i nie marudzi bo mi sie juz nie chce tej czynności wykonywać..;p
najgorsze jest to mycie

a co do pępka to mnie troszkę pocieszyłyście bo dziwnie to wygląda
Stary 2014-11-03, 09:02   #4625
bajlaga
Zadomowienie

Hej
a no przeleciałam Was

a wkładki laktacyjne różnią się bardzo...
o tych wielorazowych z Aventu dobrych opinii nie słyszałam, o jednorazowych słyszałam dobre opinie marki Lansinoh i takie nabyłam, ale jak pisałam wcześniej "na wyjścia" Babydreamów mam jedną paczkę, którą dostałam od szwagierki, bo jej zostało i już widzę różnicę, nawet bez przyklejania, jak wata jakaś, grube podpachy, ale po domu może będą ok, choć myślałam, by i tak po domu mieć Johnsons wiem, że wtedy moje samopoczucie będą nawet potrafiły zepsuć głupie wkładki i inne pierdołki, więc chcę się przygotować, by jako taki komfort mieć

Ta żyrafka jest okej, ale okropnie droga... no chyba że potrafi robić kanapki czy cuś to rozumiem

My mamy 'zabawkę' dla Młodego... krówkę-grzechotkę, która po naciągnieciu powraca do góry z takimi fajnymi wibracjami kupiłam ją z myślą o foteliku, bo ma zawieszkę

Montanka myślę, że chodzi o to, by Dzidziuś miał nieco więcej miejsca no i by nam było wygodniej właśnie znowu mi przypomniałaś, że w lato będziemy w spacerówce ciekawi mnie czy ten czas zleci szybko, na razie te dni zaczęły mi się strasznie dłużyć, a każdy mi powtarza "a to jeszcze 2 msc, dopiero przy końcu będzie się dłużyło..."

Edytowane przez bajlaga
Czas edycji: 2014-11-03 o 09:04
bajlaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 09:03   #4626
Karoloo
<3 <3 <3

heeej wszystkim

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 09:06   #4627
bajlaga
Zadomowienie

Mamusie lipcowe są... a ja nawet nie wiedziałam, że są czerwcowe. Dociera do mnie, że to już naprawdę chwila...
Stary 2014-11-03, 09:16   #4628
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez Montanka Pokaż wiadomość
Dziewczyny. cały czas przypatruje się Waszym rozmowom na temat wózków. Cały czas porównujecie te gondole. Prawda jest taka, że każda gondola do lata Wam starczy, a jak dziecko zacznie być bardziej aktywne i ciekawe świata, zacznie chcieć siedzieć i samo unosić główkę z ciekawości, to i tak zamienicie gondolę na spacerówkę
Ja syna przeniosłam na spacerówkę w wieku ok 6-7 miesięcy. Jaki byl szczęśliwy, że wszystko widzi!
prawda, my się przesiedlismy jak mały miał 4,5msca bo mi sie wspinal i probowal siadać, jeździł na płasko, dlatego tym razem gondoli nie bede miała bo i tak długie spacery styczeń-koniec kwietnia nie wchodzą w grę, bo tutaj zima uderza właśnie po nowym roku.
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 09:20   #4629
fashionaddicted
Zakorzenienie

Dzien dobry
Stary 2014-11-03, 09:23   #4630
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Widze, ze nie tylko ja miałam ciezką noc. Jest nas więcej ehh. I obawiam się, ze tak bedzie coraz czesciej.

Qrcze jakoś opadłam z sił. Poszłam na te wyniki jeszcze rpzed otwarciem tzn maz mnie zawiózł. Wchodze a tam dzikie tłumy. Ale w miare sprawnie i szybko poszło. Wróciłam do domu, zjadłam śniadanie i opadłam z sił. CHyba sie zdrzemne.

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 09:24   #4631
ellyunia
Wtajemniczenie

oficjalnie witam sie w 8 miesiącu

ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 09:25   #4632
fashionaddicted
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
A widzisz, można się zdziwić

Fashion - dobrą cenę znalazłaś
Hmm nie powiem ze to malo bo nie jest malo, ale po wstepie myslalam ze wiecej:p tu mkze chociaz za jakis marleting sie placi a nie raz widzialam beznadziejne zabawki, bez zadnej "ideologii" i kosztowaly tyle lub wiecej:p
Jakbys jakas promocje wyhaczyla to akurat a slodka jest hehe
Stary 2014-11-03, 09:29   #4633
dusiolka
Zakorzenienie

Fashion ideologie Zawsze mozna dorobić samemu a w przypadku żyrafy podał nam ja na tacy producent ;d
Stary 2014-11-03, 09:32   #4634
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Napisane przez ellyunia Pokaż wiadomość

Super

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 09:39   #4635
bajlaga
Zadomowienie

ellyunia

Ja od dzisiaj mam liczyć ruchy w sumie to za niedługo już odnotuję 10. ruch ...
Stary 2014-11-03, 09:40   #4636
ewka555
Zakorzenienie

heeej.
no, czas leci, ja wczoraj też się zorientowałam, że chwila moment i mała z nami będzie...
ale już mi tak ciężko :P

ja mam kiepski humor dziś, jeszcze wczoraj jak wrócilismy do gdanska, to z tesciowa się pokłócilismy, a w sumie ona się na nas obraziła.

lecę do kuchni, chyba pomidorówkę zrobię ;d
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 09:40   #4637
charliss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alb Pokaż wiadomość
Racja, ja kiedyś miałam super wkładki i nie pamiętam jakie to były i teraz nie mogę trafić na takie

Co do wkładek laktacyjnych to ja kiedyś kupiłam w promocji dwa opakowania aventu i byłam w szoku jakie są beznadziejne. Nie byłam w stanie ich używać nawet w domu - równie dobrze mogłabym sobie napchać waty do stanika ale opinie na necie miały niezłe, więc albo na necie opłacone komentarze albo ja jestem jakaś dziwna
Dla mnie ważne żeby były cienkie i miały pasek z klejem. I fajnie jak są pakowane pojedynczo. No i żeby mnie nie uwierały bo niektóre miały drapiące krawędzie, ale to już każdy musi sprawdzić na swoim biuście
Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
Dzień dobry, noc do bani... wierciłam się, potem o 3 obudziłam, bo córa wołała "tutu" czyt. mleko A godzinę później przyszedł mąż z pracy i na dzień dobry w jego "żartach" rzucił takim hasłem, że dostał w czapę... Za karę przeciorałam go po całym łóżku (ale nie bara bara), bo nie mogłam znaleźć sobie wygodnej pozycji do spania.

Bajlaga
powiadasz przeleciałaś?

ja nie czytałam opinii o wkładkach laktacyjnych ale trochę żałuję, bo miałam jedną paczkę tych bella i masakra, do tego mega mnie uczuliły
z resztą, jak zaczniecie używać, to same zauważycie różnice między jednymi i drugimi - bo cena gra rolę.... przynajmniej w moim przypadku tak było, bo te tanie to badziew, a te droższe warte swojej ceny.

trzeba było dorobić soku z jabłka, albo zagryzać jabłkiem. Mąż pewnie wyraził skruchę, albo trzeba było się z nim tym podzielić.

no to jakie wkladki kupic w koncu?

Cytat:
Nic... Jestem totalnie niezdecydowana - od brata męża mamy dostać mutsy ale jak nim jeździłam z jego dziećmi to bardzo źle mi się go prowadziło dlatego szukam wózka pod siebie. Ale moje wymagania są z kosmosu to i problem mam duży
W najgorszym wypadku będę używać gondoli mutsy a potem kupię inną spacerówkę. W tym tygodniu znów wybieram się oglądać wózki, ale ile można?

Mi się wydaje że po wydaniu tylu pieniędzy na małą zabawkę wszyscy muszą się zachwycać bo inaczej trzeba by przyznać że nie było sensu wydawać tyle pieniędzy na jakąś Żyrafę. Ja jej nie planuję kupować. Oprę się konsumpcjonizmowi
Szczeperka szczerze mowiac uwazam ze to niegłupi pomysl z tym zeby wziac sama gondole i potem dokupic tylko spacerowke. Przede wszystkim dlatego ze wiekszosc osob co kupuje wozek 2w1 i tak chce wymienic spacerowke po jakims czasie bo powiedzmy sobie szczerze ze poza paroma wyjatkami spacerowki z zestawow sa zawsze wieksze, ciezsze i mniej wygodne. Do tego spacerowka jest wozkiem na dluzej i jest wiekszy wybor poza tym co by tu duzo mowic-spacerowka ma wiecej roznych funkcji, opcji, udogonien itp.
Ja mysle ze jakbym miala od kogo dostac sama gondole to bym chetnie ja wziela a potem zastanowila sie nad porzadna spacerowka skrojona pod moje wymagania latwiej wybrac jeden wozek niz dwa wozki, a tak jest w przypadku zestawow
charliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 09:42   #4638
fashionaddicted
Zakorzenienie

Cytat:
Fashion ideologie Zawsze mozna dorobić samemu a w przypadku żyrafy podał nam ja na tacy producent ;d
Jasne ze tak. Ale po prostu widzialam brzydsze zabawki bez zadnej ideaologii za cene niewiele mniejsza czy taka sama sama w tym momencie nie wydalabym za nia tyle, jest dla mnie za droga, ale myslalam ze ponad 100kosztuje czy cos:p

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
gratuluje i zazdroszcze
Stary 2014-11-03, 09:43   #4639
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Montanka Pokaż wiadomość
Ja akurat nie porównuje gondoli tylko ogolna wielkość wózka, jego skrętność i łatwość prowadzenia, wagę... wiem że gondola starczy do lata

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 09:47   #4640
dusiolka
Zakorzenienie

Ja nawet nie chciałam dostawać od kogokolwiek wozka czy to gondoli czy spacerówki. Nigdy tak naprawdę nie wypierzesz tego porządnie itp jakos nie dla mnie taka opcja. Spacerówke to raczej na jakies zagraniczne wyjazdy lżejsza sie dokupi ale tak to nie chce jakiejś super lekkiej co mi wiatr zdmuchnie ;d

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Fashion ja za kawałek gumy tez nie dam 60zl ;d zawsze patrzę czy dana rzecz jest warta swojej ceny.
Stary 2014-11-03, 09:47   #4641
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Dziwwdzyny zmienię na chwilę temat.
Powiedzcie jak chce wykorzystać z all ten kupon na 20zl to musze kupić jedną rzecz za conajmniej 50 zl, czy mogę np. dwie pary getrow u jednego sprzedawcy ktore razem będą kosztowały ponad 50 ?

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 09:48   #4642
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja nawet nie chciałam dostawać od kogokolwiek wozka czy to gondoli czy spacerówki. Nigdy tak naprawdę nie wypierzesz tego porządnie itp jakos nie dla mnie taka opcja. Spacerówke to raczej na jakies zagraniczne wyjazdy lżejsza sie dokupi ale tak to nie chce jakiejś super lekkiej co mi wiatr zdmuchnie ;d

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Fashion ja za kawałek gumy tez nie dam 60zl ;d zawsze patrzę czy dana rzecz jest warta swojej ceny.
Ja też nie chciałam a dostanę :-P

Ignaś 11.03.2016
Stary 2014-11-03, 09:51   #4643
dusiolka
Zakorzenienie

Szczeperka tez miałam opcje ale nie chciałam :d
Stary 2014-11-03, 10:05   #4644
allgoodthings
Zadomowienie

Cytat:
hej hej, ja też zaczełam 8 msc... jeszcze 2 i będzie dzidziuś
Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
Dziwwdzyny zmienię na chwilę temat.
Powiedzcie jak chce wykorzystać z all ten kupon na 20zl to musze kupić jedną rzecz za conajmniej 50 zl, czy mogę np. dwie pary getrow u jednego sprzedawcy ktore razem będą kosztowały ponad 50 ?
możesz kupić kilka rzeczy u jednego sprzedawcy i jak już w aplikacji wybierasz do zapłaty te rzeczy, to ustawiasz dostawę i jest zakładka z tym kuponem.
Cytat:
Ja też nie chciałam a dostanę :-P
ja tak samo. I w sumie się cieszę, kasa na wózek jest odłożona, więc w razie czego kupi się drugi. Gondola była prawie nieużywana, bo jak dzidziuś się urodził, to straszne mrozy przyszły i nie wychodził na długie spacery
Wózek jest od rodziny, więc wiem co z nim się działo

wkładki laktacyjne kupiłam u tego pana z all, johnsona bo były tanie, dokupię jeszcze z rossmana. Łóżeczko zamawiamy za tydzień i przy okazji łóżko sobie
Stary 2014-11-03, 10:26   #4645
Szczeperka
Wtajemniczenie

Ja sporo rzeczy dostanę i mnie to cieszy bo największe wydatki mi odchodzą a jeśli prezenty się nie sprawdzą to wtedy kupię rzeczy sama. Wózek, fotelik, łóżeczko, wanienka ze stelażem - wszystko czeka przygotowane i będzie w grudniu
Wszystko jest od brata męża po jego chrześniaku więc też ze sprawdzonego źródła

Ignaś 11.03.2016

Edytowane przez Szczeperka
Czas edycji: 2014-11-03 o 10:28
Stary 2014-11-03, 10:26   #4646
ellyunia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość
hej hej, ja też zaczełam 8 msc... jeszcze 2 i będzie dzidziuś
za 50 dni święta i dzidziuś tuż tuż

A grudniówki jeszcze chyba się trzymaja i żadna nie urodziła

ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 10:28   #4647
alb
Zadomowienie

Ja bym dała nawet więcej za tą żyrafkę gdybym wiedziała że dzięki niej dziecko będzie spokojne miałam różne zabawki i gryzaki ale moja córka niczym się nie interesowała...
alb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 10:29   #4648
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alb Pokaż wiadomość
Ja bym dała nawet więcej za tą żyrafkę gdybym wiedziała że dzięki niej dziecko będzie spokojne miałam różne zabawki i gryzaki ale moja córka niczym się nie interesowała...
Tylko że takiej pewności nie dadzą ci żadne zabawki i pieniądze...

Ignaś 11.03.2016
Stary 2014-11-03, 10:29   #4649
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
za 50 dni święta i dzidziuś tuż tuż

A grudniówki jeszcze chyba się trzymaja i żadna nie urodziła

Ellyunia przeciez maja jeszcZe czas;p
Stary 2014-11-03, 10:32   #4650
bajlaga
Zadomowienie

Cytat:
Ellyunia przeciez maja jeszcZe czas;p
Mają, mają, ale jak patrzę po wątkach to przeważnie są już wcześniaki miesiąc przed, a tutaj dobrze się trzymają, oby u nas też tak było
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości