|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu - część II
Cytat:
|
|
|
|
|
#2252 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak, mnie też zabija czasami hah Śmiejemy się zawsze z tżtem, że je jak świniak Ale dużo biega, nie jest gruba a raczej umięśniona, wszystko z nią zdrowotnie ok i po prostu ma takie zapotrzebowanie ![]() Cytat:
Ale jak Ci 13 kg starczy na dwa miesiące to cena nie jest taka zła |
||
|
|
|
#2253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i jak jej daje tak mało to jest głodna i piszczy o jedzenie. Radziłam się weta w tej sprawie, sprawdził ją i wszystko ok ze zdrowiem i powiedział, że skoro je tak dużo i jest w dobrej formie to nie ma przeciwwskazań, żeby tyle jadła. Ale ona się rusza bardzo, bardzo, bardzo dużo ( w końcu mieszkamy na wsi i codziennie ma kilkugodzinne spacery, plus cały dzień lata po ogrodzie, a jak się bawimy z nią to jest też mega energetyczna w zabawie) to i dużo kalorii spala. |
|
|
|
|
#2255 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przepiekny pies! (juz kiedys chyba wstawilas zdjecia ) Widzialam takiego niedawno 'na zywo' i sie zakochalam. Ale fakt, sporo je, usmialam sie z tych gruszek Bataty sa bardzo dobre, szybko sie je 'robi' - ja zwykle obieram, tne na mniejsze kawalki i sru do parowara, 20 min i gotowe. Dzieki min znaczaco ograniczylam jedzenie ziemniakow, ktore uwielbiam (talarki Ale szczerze mowiac nie pamietam, zebym w Polsce kiedykolwiek je widziala. Nigdy nie szukalam, wiec moze mi umknely. Pyszne sa, lekko slodkawe i zdrowe (tu nazywaja sie sweet potato i sa tanie jak barszcz) |
|
|
|
|
#2256 |
|
Konto usunięte
|
Lucy mi też się nigdzie bataty nie rzuciły w oczy bo pewnie bym kupiła
ale też jakoś specjalnie ich nie szukałam, dziś będę w tesco to się rozejrzę za nimi ja ziemniaki też uwielbiam, szczególnie te z działki rodziców bo mają wyjątkowo smaczną odmianę no i wiem co jem, ale staram się je jeść rozsądnie, nie łączyć z tłustymi sosami i jakoś nie robią mi krzywdy a odkąd przeszłam na dietę zakochałam się w ziemniakach gotowanych w mundurkach więc w najzdrowszej opcji (najniższy IG) |
|
|
|
#2257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A bataty wydaje mi się, że widziałam ostatnio w Kauflandzie, czasami w warzywniakach je widuję Kilka razy próbowałam i mi smakują, a w tym roku mieliśmy odmianę ziemniaków, która w smaku jest też taka lekko słodkawa i bardzo mi się z batatami kojarzyły
|
|
|
|
|
#2258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na święta jedzie na wioskę, to sobie pobiega w śniegu przez cały tydzień, o ile będzie śnieg waży tyle ile powinna, więc więcej nie ma powodu, żeby jej dawać. a jak czasem sypnie mi się na oko i jest za mało, to też zazwyczaj wieczorem chodzi i truje
|
|
|
|
|
#2259 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() nie odzywałam się, bo miałam pracowity weekend. w sobotę byliśmy na cmentarzach, potem byłam w pracy, w niedzielę byliśmy na obiedzie u moich rodziców, a potem znów do pracy szłam. Dziś i jutro mam wolne, więc mogę nadrobić Wasze posty
|
#2261 |
|
Zakorzenienie
|
A za mną chodzi bigos cygański
|
|
|
|
#2262 |
|
Konto usunięte
|
hehe a ja właśnie dumam czy nie zrobić go na piątkową imprezę afterhalołinową
![]() była przed chwilą u mnie starsza Pani, która mieszka obok naszej firmy, poprosiła o skserowanie 3 stron badań lekarskich, przyniosła w tym celu 3 kartki własnego papieru (!), chciała zapłacić za ksero a jak odmówiłam to wcisnęła mi czekoladę
|
|
|
|
#2263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro z racji urlopu jesteśmy w rozjazdach cały dzień, zjemy coś po drodze pewnie.Są jeszcze fajni ludzie, którzy nie wychodzą z założenia, że wszystko im się należy Ja miałam kiedyś 2 takie sytuacje, kiedy załatwiłam petentów w pewnej sprawie, którą mieliśmy załatwiać dopiero od początku nowego miesiąca. Dla mnie żaden problem, bo byłam już przygotowana na "nowe procedury", druki już miałam. A tak musieliby specjalnie przyjeżdżać, aż z Niemiec. Zarobiłam kawę
|
|
|
|
|
#2264 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja też nie jadłam a w ogóle mam pytanko z serii nigdy nie jadłam - teraz jest w biedrze ten tydzień włoski i kupiłam grillowane małże - bo nigdy nie jadłam i ciekawa jestem - co się z tym robi? je samo? z czymś? na ciepło/zimno?
|
|
#2265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym do takich w ogóle jeździć nie chciała. A jakby już to złożyła im tak podstępnie życzenia żeby im w pięty to wyśmiewanie poszło. Coś w stylu "zdrowia, szczęścia i umiejętności nie sprawiania innym przykrości" aż w końcu "żeby teściowa nauczyła się w końcu smacznie gotować". Ja sobie po części nie wyobrażam świąt po ślubie. TŻa rodzina jest bardzo duża (ma dwójkę rodzeństwa, łącznie mają 5 dzieciaków, rodzice, babcia) i wszyscy mieszkają blisko siebie. My z TŻ mieszkamy w tym samym mieście co moja mama. Mama mieszka z babcią, mój Tato już nie żyje, siostra mojej mamy też zmarła a reszta rodziny pod ukraińską granicą. I nie wyobrażam sobie zostawić mamy i babci samych w Wigilię a jak jeszcze za kilka lat babci zabraknie to mamy samej. Edytowane przez Miss Saeki Czas edycji: 2014-11-03 o 14:05 |
|
|
|
|
#2266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TŻ też ma liczną rodzinę, jedyna moja poza Bratem i Rodzicami mieszka za granicą i smutne to wszystko zwłaszcza w święta. Kilka dobrych lat temu żył jeszcze mój jeden dziadek, byliśmy z TŻtem przed ślubem jeszcze, okazało się że i ja i mój Brat prasujemy w niedzielę Wielkanocną, no i w sobotę wieczorem zrobiliśmy sobie wszyscy Wielkanocne śniadanie wszyscy razem. 3 dni później Dziadek już nie żył. Korzystaj ile się da, póki są, choćbyś miała pół świąt jeździć między jednymi a drugimi jeśli nie da się inaczej.
|
|
#2267 |
|
Blond forever!
|
U nas w tym roku też pierwsza wspólna małżeńska Wigilia - z racji tego, że ja będę pracować Wigilię spędzimy z rodziną TŻ, a w BN jedziemy do moich rodziców - 250km dalej. Za rok może spróbujemy odwrócić kolejność.
|
|
#2268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie mała rodzina jest nie tyle smutna co spokojna. Bo mnie nic nie irytuje tak jak rodzinne spędy, dziesiątki osób przy stole. Dlatego też średnio uśmiecha mi się jazda na święta do rodziny TŻa. Rok temu całe święta robiła siostra TŻ. Przyjechałam do niej 25 wieczorem, ale głównie ze względu na jej synka który obchodził wtedy 1 urodziny (a tego malucha uwielbiam). I widziałam, ze sama miała dość tego tłumu. Powiedziała że nigdy więcej a 2 urodziny małego będzie robić w kilku turach. Gdyby z mojej strony była spora rodzina to ja bym najchętniej spędziła święta tylko i wyłącznie z TŻem. Edytowane przez Miss Saeki Czas edycji: 2014-11-03 o 14:32 |
|
|
|
|
#2269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiem tyle - mamy 1,5 roczne dziecko, po bardzo powikłanej ciąży (co również było powodem kpin) mała intelektualnie super, gada na całego, ale nie chodzi jeszcze - od niedawna wstaje, coś tam próbuje kombinować przy meblach, od kilku dni stawia nieśmiałe pierwsze kroczki - przy każdej wizycie gadanie, że u nich w rodzinie to czegoś takiego nie było itp.itd. - nie wiem czy mam się poczuć jak jakiś genetyczny mutant czy co.... ostatnio chodziłyśmy na rehabilitację, która sporo dała, lekarka sama powiedziała, że dzieć super jak na to co przeszłyśmy i w końcu ruszy.... a na ostatniej wizycie u teściowej, że jak to jeszcze nie chodzi, mam ją postawić na ziemi ona ją w 2 minuty chodzić nauczy mam dosyć, płaczę w środku, staram się, żeby nie było widać na zewnątrz, nawet nie mam z kim o tym pogadać... zabroniłam mówić TŻtowi komukolwiek z jego rodziny, że poroniłam, bo wtedy już byłabym dla nich totalnym zerem
|
|
#2270 |
|
Zakorzenienie
|
Szczerze współczuję Ci takich teściów. I dziwię się, że w ogóle tam jeździsz a i że mąż nic im nie powie tylko broni.
Ja z pewnością dla takich osób też bym nie była miła. I dogadała coś w stylu "jakbym nie musiała robić za cyrk objazdowy to miałabym czas na nauczenie". Powikłania to też bym zwaliła "bo mam taką teściową". Ale ja wredna jestem
|
|
|
|
#2271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ciąży m.im. schudłam prawie 30 kg, bo wymiotowałam bite 9 m-cy, ale to było śmieszne........ No boki zrywać........ aaaa temat rzeka, nie bardzo na ogólne forum
|
|
#2272 |
|
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie zakupiłabym jakiś środek silnie przeczyszczający już dzisiaj. Na wigilię do barszczyku (czy tam innych wschodnich pyszności) będzie idealną przyprawą...
3maj się, bo widzę lekko nie jest i raczej nie będzie. Jakby co w klubie jest temat do narzekań. |
|
|
|
#2273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My z tżtem nie mamy problemów z jeżdżeniem, bo jego rodzina zagranicą a on nie może sobie wyjechać na kilka dni, więc Święta z moją mamą, a potem jedziemy zazwyczaj do mojej cioci albo idziemy do dziadków. W tym roku może jego ojciec będzie u nas na święta i mam szczerą nadzieję, że nie, bo jak on będzie to będzie tylko chciała siedzieć w domu
|
|
|
|
|
#2275 |
|
Konto usunięte
|
Scarlett nie przejmuj się, mój mąż też był optymistą, ale ostatnio coś w nim pękło w końcu. Teściowa jest wyjątkowo paskudnym osobnikiem bo jest niemiła i wredna nie tylko w stosunku do mnie, ale też do własnego dziecka. Całe życie poniżała go strasznie, a teraz jej syn sam z siebie do niej nie dzwoni (od 2 miesięcy), ona próbuje raz na 2 tygodnie, ale rozmowy są krótkie i suche. Nie odwiedzamy ich, plan jest taki, że na razie będzie to 2 razy do roku na święta albo wcale, bo Tz podejrzewa, że pewnie będą niemili jak zwykle... życzę Ci, żeby Twój mąż myślał bardziej o Tobie i dziecku, trzymaj się
|
|
|
|
#2276 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Scarlett współczuję, wydaje mi się że Twoi teściowie należą do tej grupy ludzi, których nic i nikt nie zmieni i tzeba ich po prostu unikać (w miarę możliwości) i skupić się bardziej na Waszej rodzinie tzn. Tobie, Tż i Waszym dziecku,szkoda zdrowia na tak toksycznych ludzi, których dostałaś w pakiecie z Tż bo sama przecież ich sobie nie wybrałaś ![]() dżizas jak ja się cieszę, że nie mam takich problemów, człowiek nigdy nie wie na kogo trafi wraz z wybrankiem życia i kto się mimochodem stanie tego życia mniej lub bardziej stałym elementem
|
|
|
|
|
#2277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2278 | |
|
Blond forever!
|
Scarlett - współczuję Ci bardzo...
Cytat:
A jak weszłam do rodziny i zaczęłam mieć własne zdanie to się okazało, że nie jestem dobrym partnerem do poważnych rozmów... I jak nie muszę to się z nimi nie widuję.
|
|
|
#2279 |
|
Konto usunięte
|
Blondi jestem z Tż 3,5roku z Jego Rodzicami widuje sie czesto, jezdzimy razem kilka razy w roku na wypoczynek i wydaje mi sie, ze poznałam ich juz na tyle ze niczym mnie nie zaskocza
z reszta widze jak sie zachowuja w stosunku do bratowej Tz, ale to naprawde złote osoby i mam wrazenie, ze gdyby mogli to nieba by nam uchylili, z reszta juz na pierwszym spotkaniu traktowali mnie jakbym juz byla czlonkiem rodziny, niesamowity szacunek i ciepło od nich bije
|
|
|
|
#2280 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za wsparcie dziewczyny!
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:20.

ale jak coś to potem jeszcze wstawię
Ja jej kupuję Brit Large, zazwyczaj od razu biorę 30 kg na raz, czasami kupuję też wysokobiałkową z Canun i mieszam z Britem.
Śmiejemy się zawsze z tżtem, że je jak świniak
ale też jakoś specjalnie ich nie szukałam, dziś będę w tesco to się rozejrzę za nimi 

na święta jedzie na wioskę, to sobie pobiega w śniegu przez cały tydzień, o ile będzie śnieg