![]() |
#4561 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
alliw ufff dobrze, ze sie jednak znalazla - a dla sasiadow ..
![]() ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- Cytat:
![]() dla mnie jezyk byl podstawa - pierwsze za co sie zabralam - na poczatku nawet nie moglam isc do piekarni, czy kupic znaczek pocztowy, odpowiedziec na ulicy, gdy ktos o cos pytal - takie podstawy, ale jak wazne jednak - komunikacja miedzyludzka jest chyba jedna z podstaw egzystencjalnych ![]() fryc? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4562 |
Zakorzenienie
|
Alliw
- ![]() Scarllet - jak tam u Zosi chodzenie ;-).? Ciagle 3mam kciuki. No ni Nestelle wcielo :-( Co do 1wszej strony - bo mi miglo - jesli macie jakies sugestie - walcie na Priva ![]() Tak se mysle ze zrobie "liste ibecnosi" z 2ost watkow - i na tej podtaaiwe uoisze 1strone. Jestem w Navie bllllleee - ide sie spytac ILE to jeszcze moze potrwac. Aaa i Milus mi schudl 250gram - :-/ bylam dzis z nim na wizycie - i nic nje urosl a schudl. Pewnie ta choroba tak zadzialala ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#4563 |
Zakorzenienie
|
Oliwka, Despa - duuuużo uścisków imieninowych!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() Alliw, witki opadają... kciuki za kotkę ![]() Anika, jak dziś oczka? Klemantyna, jak Kacper? Byłam dziś na wizycie. Jutro mam USG połówkowe w klinice a potem mam się zgłosić do szpitala i znów będą szyć ![]() Bosh, żeby tylko Torres nie zachorował.
![]() |
#4564 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4565 |
Zakorzenienie
|
Panika
- ![]() No dziewczyny KAMIEN Z SERCA ![]() Ciesze sie ogromniascie - bo to prawie 6.5tys co miesiac ![]() Juz nie bede musiala ogladac pieniadza - i liczyc by mi na wszystko starczylo. Do srody na koncie powinnam miec wyrowanie za ost 3miesiace - plus na koniec miesiaca zawsze kase ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#4566 | |
Zakorzenienie
|
moja mama może dopiero w środę wieczorem tu być. chłop właśnie z t. gada
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4567 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ale dobrze, ze sie udalo ![]() Cytat:
![]() moze nie na swoim terenie bedzie latwiejsza w okielznaniu ![]() kciuki mocno mocno trzymam ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Ciekawy artykul o edukacji w szkolach: http://wyborcza.pl/duzyformat/1,1411...ka_marzen.html |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4568 |
Zadomowienie
|
Dragusiu, nie sadze ze zrobili to specjalnie. Nie pomysleli (mysle ze byli wypici :/). mamy dwa koty, drugi jest rudy i wszyscy go kojarza, "bo taki piekny", Kitka jest bura zwykla, ale moja pierwsza najukochansza
![]() Pani, kciuki mocne zacisniete ![]() Kasiu, ciesze sie ogromnie :jupi Przylaczam sie do imienionowych buziakow dla Oliwki i Despy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4569 | |||||
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Co za chamidła ![]() ![]() Cytat:
Uważam, że powinny na stronie być nadał wszystkie mamusie które gościły na tym wątku. Pewnie było by im przykro, że zostały usnięte. Każda z nich była i pisała. Jedne krócej inne dłużej. Ale były. I czy to się komuś podoba lub nie są częścią tego wątku ![]() Chyba, że któraś wyraźnie sobie zażyczy żeby ją usunąć, wtedy ok. Ojoj gdyby mój teść dowiedział się, że Mimi schudł hyhy masakra ![]() ![]() ![]() Cytat:
Pani ![]() ![]() Cytat:
Kasiu ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4570 |
Zakorzenienie
|
kasia, wreszcie wyłaziłaś tą kasiorę i dobrze...
Z z chodzeniem różnie, woli na kolanach, chociaż dziś się nieco zaktywizowała. Babka na reha na koniec kazała jej jeździk/pchacz kupić.... Oby tylko nasze podłogi to przeżyły.... Wstaje bardzo dużo, chociaż coś.... Postawiła na mowę, resztę ma w d.... Zaczęłam spisywać w pewnym momencie, doszłam do 200 słów nie licząc jej własnych smerfikowych na niektóre rzeczy. Pewnie powinnam ją poprawiać, ale fajne to w sumie, zresztą część już zastąpiła normalnymi jak słyszy jak my mówimy. I jestem w szoku,, bo widzę, że ona ma coś na kształt pierwszych wspomnień - wróciliśmy z tej Warszawy, na odjezdne poszliśmy z nią do zoo, żeby padła i przespała większość drogi. Tam piorunujące wrażenie zrobił na niej niedźwiedź polarny, który wskoczył do wody, wyszedł, potem zaczął bawić się piłką. Jak gdzieś w książce zobaczy niedźwiedzia, albo nawet wisi na mieście teraz jakaś reklama czegoś z misiem to mówi "zoo, miś, plum, chlapu-chlapu, piłka!", a ostatnio jedziemy do teściów i parkujemy w okolicy, a Zocha drze się "brzozy!!!! buju - buju!!!!" myślę o co chodzi??? - rozglądamy się a uliczka zupełnie jak ta, którą co rano chodziliśmy na plac zabaw z nią, taki sam płot i jakaś zjeżdżalnia - a Zocha myślała, ze zaraz ukochana huśtawka będzie.... Żałuję, że jakoś u nas nigdzie nie widziałam podobnej - w formie takiego jak gdyby koła - płytkiego kosza, w którym leżała i była mega radość. Milowy krok to fakt, że wreszcie daje się posadzić w sklepowym wózku, a nawet zaczęło jej się to podobać.... Wreszcie jeden pojazd a nie dwa - choć opanowane miałam już prowadzenie 2 wózków naraz, to jednak z jednym wygodniej.... ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- alliw z kotami chamstwo po prostu, sąsiadkę na noc na dwór wystaw ![]() ![]() ![]() panika, kciuki!
#4571 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
achna\pytałaś, mam akie buty http://ccc.eu/pl/kids/catalog/8666/318715 super zdjęcia dziewczyny, Janek nad spaghetti ![]() ![]() alliw aaż mi się łezka zakręciła w oku, jakbyś jej nie znalazła to nie wiem ![]() ![]() Ludzie mnie przerażają, wyrzucać kota (w ciąży!) na mróz, no przecież ![]() ![]() Przymierzam się do zakupów na arosie - 34 % .... Chyba wezmę o mrówkach i szukam czegoś do czytania w twardej oprawie, jakiś pomysł? Bo mam sporo książek z małą ilością tekstu, nie chcę bajek typowych, ale coś gdzie jest coś miłęgo, wpadającego w ucho do czytania.
![]() ![]() |
![]() |
#4572 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4573 |
Rozeznanie
|
pani
kciuki! ![]() ![]() despa kiedyś polecałaś gr dla dzieci, możesz przypomnieć co to było?" Jesli pamietasz scarlet ja juz przestałam kupować książki dla siebie, pożyczam z biblioteki, a i tak jak chcę kupić coś L. to tyle kasy idzie. ale się ograniczam...
![]() |
#4574 |
Zakorzenienie
|
znalazłam na tablicy używaną kuchnię z ikei, kminię czy kupić; a jeszcze jakiś jeździkopchacz........... szkoda, że nie wiem czy i za ile będą u TŻta w pracy talony w tym roku
#4575 |
Rozeznanie
|
ja się zastanawiam co kupić na święta, myślę o jakiś klockach, ale ogólnie L. mało zainteresowana zabawkami...
U nas najlepszym pchaczem był taboret ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z w ramach klocków najchętniej buduje konstrukcje z moich książek.... po kilku wywaleniach z półek poddałam się i już nie układam ich alfabetycznie
![]() |
#4577 |
Zakorzenienie
|
cathlyn w twardej oprawie z miekkimi kartkami?
np. Przemyslaw Wechterowicz Prosze mnie przytulic http://zezuzulla.blogspot.de/2013/08...mnie-ktos.html albo Miejsce na miotle Julia Donaldson i Axel Scheffler http://ksiazkiobrazkowe.blogspot.de/...na-miotle.html albo Nawet nie wiesz jak bardzo Cie kocham Sam McBratney http://kaszkazmlekiem.wordpress.com/...zo-cie-kocham/ a moze tez seria krowa Matylda, albo Pan Brumm? albo Gruffalo? (niedawno ukazal sie tez Synek Gruffala) chyba, ze szukasz jeszzce innego typu ksiazek? |
![]() ![]() |
![]() |
#4578 |
Rozeznanie
|
moderna
chciałam z twardymi kartkami, bo l. lubi przewracać strony, matyldę mam i czeka ![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- ten mądry zamek to od jakiego wieku? moderna przeczytałam artykuł, ciekawy, ale zastanawiam się nad wykonalnościa, szczególnie w wieku 12+ ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- korzystam z chwili drzemki L. Czy któraś z Was zaczęła uczyć dzieci czytać globalnie (pamiętam, że kiedyś była o tym mowa, pani?) Właśnie czytam ksiażke o rozwoju kreatywnym dziecka, tą co dragusia polecała i się zastanawiam jak to w praktyce wygląda.
![]() |
#4579 |
Zakorzenienie
|
ahh czyli twarde kartki i wiecej tekstu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4580 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- fajne są te książki z dziurami, co wklejałam jakiś czas temu z olesiejuka - troszkę textu mają, takie krótkie wierszyki http://aros.pl/szukaj/dmitroca/0
![]() |
#4581 |
Rozeznanie
|
Mam Czereśniową
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- o dzięki ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- a czy jest jakaś książka, którą czytacie bardzo czesto dzieciom?
![]() |
#4582 | |
Zakorzenienie
|
znacie jakieś fajne aplikacje na komórkę dla dzieci? mamy sound touch, Z bardzo lubi, ale już chyba jej się ciut nudzi
---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
![]() |
#4583 | |
Wtajemniczenie
|
ja niestety od razu po pracy z wywieszonym jęzorem musialam jechać z O. do przychodni. Oczka ma mega zaropiałe, dosłownie leje jej się ta ropa
![]() jedno oczko mocno przekrwione i oba silnie podkrążone aż sine ![]() dostała neomycinum w maści i krople biodacyna jak się w tydzień nie poprawi to do okulisty ![]() ale najgorsze jest to że już widzę jaka jest jazda a aplikowaniem czegokolwiek do oka ![]() Krople przyznaję "na siłę" wkropiłam, żeby jej choć troszkę ulżyć ale co zrobię z maścią ![]() ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- no a żeby było jeszcze fajniej to bolą mnie wszystkie gnaty ![]() mam nadzieję że grypa mi odpuści ![]() ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Pani trzymam ogromne kciuki za Was ![]()
![]() |
#4584 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4585 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#4586 |
Zakorzenienie
|
https://www.youtube.com/watch?v=OCoqYafhj_Q tak to powinno wyglądać - spróbuj na sobie przed lustrem - im bliżej brzegu powieki połozysz palec tym skuteczniej to zrobisz - jak dość zdecydowanie przy samej krawędzi to nie uda Ci się zamknąć oka
czas się liczy, bo O pewnie się denerwuje próbami w nieskończoność ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- na śpiocha? ja bym się obudziła jakby mi ktoś grzebał w oku.... i pewnie bałabym się iść potem spać ![]()
#4587 |
Zakorzenienie
|
cathlyn to moze Wiersze i wierszyki dla najmlodszych z wyd. Vilga np. Tuwim czy Brzechwa
http://madrzy-rodzice.pl/2013/03/wie...-najmlodszych/ albo Strzalkowska np. Pilka, Kolory, Gdzie jest baranek, Maly duszek? (tam sa po cztery wersy na strone) albo z serii Akademia Madrego dziecka - Kto robi Hu hu, Kto sie tu ukryl?, Swieci gwiazdka http://klubmamyskierniewice.blogspot...u-dziecku.html ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- anika ojejj to bakteryjne jednak? oby szybko sie poprawilo ![]() Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-11-03 o 16:56 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4588 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4589 |
Zakorzenienie
|
nie ma za co, powodzenia, nie słuchaj ryku, przestaw się z trybu mamowego na zadaniowy
#4590 |
Wtajemniczenie
|
Scarlett - udało się na śpiocha , bez płaczu , szarpania i bez problemu
![]() swoją drogą ciekawe kiedy to cholerstwo odpuści ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:37.