|
|
#4561 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
alliw ufff dobrze, ze sie jednak znalazla - a dla sasiadow ..
![]() ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- Cytat:
dla mnie jezyk byl podstawa - pierwsze za co sie zabralam - na poczatku nawet nie moglam isc do piekarni, czy kupic znaczek pocztowy, odpowiedziec na ulicy, gdy ktos o cos pytal - takie podstawy, ale jak wazne jednak - komunikacja miedzyludzka jest chyba jedna z podstaw egzystencjalnych fryc? (pochodze z innych regionow )
|
|
|
|
|
#4562 |
|
Zakorzenienie
|
Alliw
- Scarllet - jak tam u Zosi chodzenie ;-).? Ciagle 3mam kciuki. No ni Nestelle wcielo :-( Co do 1wszej strony - bo mi miglo - jesli macie jakies sugestie - walcie na Priva ![]() Tak se mysle ze zrobie "liste ibecnosi" z 2ost watkow - i na tej podtaaiwe uoisze 1strone. Jestem w Navie bllllleee - ide sie spytac ILE to jeszcze moze potrwac. Aaa i Milus mi schudl 250gram - :-/ bylam dzis z nim na wizycie - i nic nje urosl a schudl. Pewnie ta choroba tak zadzialala ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#4563 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwka, Despa - duuuużo uścisków imieninowych!!!!
Alliw, witki opadają... kciuki za kotkę Anika, jak dziś oczka? Klemantyna, jak Kacper? Byłam dziś na wizycie. Jutro mam USG połówkowe w klinice a potem mam się zgłosić do szpitala i znów będą szyć ![]() Bosh, żeby tylko Torres nie zachorował.
|
|
#4564 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4565 |
|
Zakorzenienie
|
Panika
- ogromniaste ...! No dziewczyny KAMIEN Z SERCA Ciesze sie ogromniascie - bo to prawie 6.5tys co miesiac Juz nie bede musiala ogladac pieniadza - i liczyc by mi na wszystko starczylo. Do srody na koncie powinnam miec wyrowanie za ost 3miesiace - plus na koniec miesiaca zawsze kase Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#4566 | |
|
Zakorzenienie
|
moja mama może dopiero w środę wieczorem tu być. chłop właśnie z t. gada
![]() Cytat:
|
|
|
#4567 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ale dobrze, ze sie udalo ![]() Cytat:
![]() moze nie na swoim terenie bedzie latwiejsza w okielznaniu ![]() kciuki mocno mocno trzymam ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Ciekawy artykul o edukacji w szkolach: http://wyborcza.pl/duzyformat/1,1411...ka_marzen.html |
||
|
|
|
#4568 |
|
Zadomowienie
|
Dragusiu, nie sadze ze zrobili to specjalnie. Nie pomysleli (mysle ze byli wypici :/). mamy dwa koty, drugi jest rudy i wszyscy go kojarza, "bo taki piekny", Kitka jest bura zwykla, ale moja pierwsza najukochansza
Pani, kciuki mocne zacisniete Kasiu, ciesze sie ogromnie :jupi Przylaczam sie do imienionowych buziakow dla Oliwki i Despy |
|
|
|
#4569 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Cytat:
Co za chamidła Cytat:
Uważam, że powinny na stronie być nadał wszystkie mamusie które gościły na tym wątku. Pewnie było by im przykro, że zostały usnięte. Każda z nich była i pisała. Jedne krócej inne dłużej. Ale były. I czy to się komuś podoba lub nie są częścią tego wątku Chyba, że któraś wyraźnie sobie zażyczy żeby ją usunąć, wtedy ok. Ojoj gdyby mój teść dowiedział się, że Mimi schudł hyhy masakra strach sie bać;P Pewnie opiekę społeczną miałabym na głowie Cytat:
Pani mocne Cytat:
Kasiu ![]() Cytat:
|
|
#4570 |
|
Zakorzenienie
|
kasia, wreszcie wyłaziłaś tą kasiorę i dobrze...
Z z chodzeniem różnie, woli na kolanach, chociaż dziś się nieco zaktywizowała. Babka na reha na koniec kazała jej jeździk/pchacz kupić.... Oby tylko nasze podłogi to przeżyły.... Wstaje bardzo dużo, chociaż coś.... Postawiła na mowę, resztę ma w d.... Zaczęłam spisywać w pewnym momencie, doszłam do 200 słów nie licząc jej własnych smerfikowych na niektóre rzeczy. Pewnie powinnam ją poprawiać, ale fajne to w sumie, zresztą część już zastąpiła normalnymi jak słyszy jak my mówimy. I jestem w szoku,, bo widzę, że ona ma coś na kształt pierwszych wspomnień - wróciliśmy z tej Warszawy, na odjezdne poszliśmy z nią do zoo, żeby padła i przespała większość drogi. Tam piorunujące wrażenie zrobił na niej niedźwiedź polarny, który wskoczył do wody, wyszedł, potem zaczął bawić się piłką. Jak gdzieś w książce zobaczy niedźwiedzia, albo nawet wisi na mieście teraz jakaś reklama czegoś z misiem to mówi "zoo, miś, plum, chlapu-chlapu, piłka!", a ostatnio jedziemy do teściów i parkujemy w okolicy, a Zocha drze się "brzozy!!!! buju - buju!!!!" myślę o co chodzi??? - rozglądamy się a uliczka zupełnie jak ta, którą co rano chodziliśmy na plac zabaw z nią, taki sam płot i jakaś zjeżdżalnia - a Zocha myślała, ze zaraz ukochana huśtawka będzie.... Żałuję, że jakoś u nas nigdzie nie widziałam podobnej - w formie takiego jak gdyby koła - płytkiego kosza, w którym leżała i była mega radość. Milowy krok to fakt, że wreszcie daje się posadzić w sklepowym wózku, a nawet zaczęło jej się to podobać.... Wreszcie jeden pojazd a nie dwa - choć opanowane miałam już prowadzenie 2 wózków naraz, to jednak z jednym wygodniej.... ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- alliw z kotami chamstwo po prostu, sąsiadkę na noc na dwór wystaw ![]() ![]() ![]() panika, kciuki!
|
#4571 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
achna\pytałaś, mam akie buty http://ccc.eu/pl/kids/catalog/8666/318715 super zdjęcia dziewczyny, Janek nad spaghetti Miluś wałkujący ciasto, Oliwka łobuziara ![]() alliw aaż mi się łezka zakręciła w oku, jakbyś jej nie znalazła to nie wiem ![]() oby z nóżką było dobrze!Ludzie mnie przerażają, wyrzucać kota (w ciąży!) na mróz, no przecież ![]() ![]() Przymierzam się do zakupów na arosie - 34 % .... Chyba wezmę o mrówkach i szukam czegoś do czytania w twardej oprawie, jakiś pomysł? Bo mam sporo książek z małą ilością tekstu, nie chcę bajek typowych, ale coś gdzie jest coś miłęgo, wpadającego w ucho do czytania.
|
|
|
#4572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4573 |
|
Rozeznanie
|
pani
kciuki! despa kiedyś polecałaś gr dla dzieci, możesz przypomnieć co to było?" Jesli pamietasz scarlet ja juz przestałam kupować książki dla siebie, pożyczam z biblioteki, a i tak jak chcę kupić coś L. to tyle kasy idzie. ale się ograniczam...
|
|
#4574 |
|
Zakorzenienie
|
znalazłam na tablicy używaną kuchnię z ikei, kminię czy kupić; a jeszcze jakiś jeździkopchacz........... szkoda, że nie wiem czy i za ile będą u TŻta w pracy talony w tym roku
|
#4575 |
|
Rozeznanie
|
ja się zastanawiam co kupić na święta, myślę o jakiś klockach, ale ogólnie L. mało zainteresowana zabawkami...
U nas najlepszym pchaczem był taboret
|
|
#4576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z w ramach klocków najchętniej buduje konstrukcje z moich książek.... po kilku wywaleniach z półek poddałam się i już nie układam ich alfabetycznie
|
|
#4577 |
|
Zakorzenienie
|
cathlyn w twardej oprawie z miekkimi kartkami?
np. Przemyslaw Wechterowicz Prosze mnie przytulic http://zezuzulla.blogspot.de/2013/08...mnie-ktos.html albo Miejsce na miotle Julia Donaldson i Axel Scheffler http://ksiazkiobrazkowe.blogspot.de/...na-miotle.html albo Nawet nie wiesz jak bardzo Cie kocham Sam McBratney http://kaszkazmlekiem.wordpress.com/...zo-cie-kocham/ a moze tez seria krowa Matylda, albo Pan Brumm? albo Gruffalo? (niedawno ukazal sie tez Synek Gruffala) chyba, ze szukasz jeszzce innego typu ksiazek? |
|
|
|
#4578 |
|
Rozeznanie
|
moderna
chciałam z twardymi kartkami, bo l. lubi przewracać strony, matyldę mam i czeka ![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- ten mądry zamek to od jakiego wieku? moderna przeczytałam artykuł, ciekawy, ale zastanawiam się nad wykonalnościa, szczególnie w wieku 12+ ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- korzystam z chwili drzemki L. Czy któraś z Was zaczęła uczyć dzieci czytać globalnie (pamiętam, że kiedyś była o tym mowa, pani?) Właśnie czytam ksiażke o rozwoju kreatywnym dziecka, tą co dragusia polecała i się zastanawiam jak to w praktyce wygląda.
|
|
#4579 |
|
Zakorzenienie
|
ahh czyli twarde kartki i wiecej tekstu
poszukam w biblioteczce
|
|
|
|
#4580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- fajne są te książki z dziurami, co wklejałam jakiś czas temu z olesiejuka - troszkę textu mają, takie krótkie wierszyki http://aros.pl/szukaj/dmitroca/0
|
|
#4581 |
|
Rozeznanie
|
Mam Czereśniową
L. uwielbia, tylko chciałabym mojej L. poczytać Mam sporo książek z twardymi kartkami, ale typu słowo plus obrazek. Albo np. szpital - Jacek lezy w szpitalu .... chodzi mi bardziej o literaturę piękną a nie same słowa + obrazek.---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- o dzięki ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- a czy jest jakaś książka, którą czytacie bardzo czesto dzieciom?
|
|
#4582 | |
|
Zakorzenienie
|
znacie jakieś fajne aplikacje na komórkę dla dzieci? mamy sound touch, Z bardzo lubi, ale już chyba jej się ciut nudzi
---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
|
|
#4583 | |
|
Wtajemniczenie
|
ja niestety od razu po pracy z wywieszonym jęzorem musialam jechać z O. do przychodni. Oczka ma mega zaropiałe, dosłownie leje jej się ta ropa
jedno oczko mocno przekrwione i oba silnie podkrążone aż sine ![]() dostała neomycinum w maści i krople biodacyna jak się w tydzień nie poprawi to do okulisty ![]() ale najgorsze jest to że już widzę jaka jest jazda a aplikowaniem czegokolwiek do oka ![]() Krople przyznaję "na siłę" wkropiłam, żeby jej choć troszkę ulżyć ale co zrobię z maścią ![]() ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- no a żeby było jeszcze fajniej to bolą mnie wszystkie gnaty mam nadzieję że grypa mi odpuści ![]() ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Pani trzymam ogromne kciuki za Was
|
|
#4584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4585 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4586 |
|
Zakorzenienie
|
https://www.youtube.com/watch?v=OCoqYafhj_Q tak to powinno wyglądać - spróbuj na sobie przed lustrem - im bliżej brzegu powieki połozysz palec tym skuteczniej to zrobisz - jak dość zdecydowanie przy samej krawędzi to nie uda Ci się zamknąć oka
czas się liczy, bo O pewnie się denerwuje próbami w nieskończoność ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- na śpiocha? ja bym się obudziła jakby mi ktoś grzebał w oku.... i pewnie bałabym się iść potem spać
|
#4587 |
|
Zakorzenienie
|
cathlyn to moze Wiersze i wierszyki dla najmlodszych z wyd. Vilga np. Tuwim czy Brzechwa
http://madrzy-rodzice.pl/2013/03/wie...-najmlodszych/ albo Strzalkowska np. Pilka, Kolory, Gdzie jest baranek, Maly duszek? (tam sa po cztery wersy na strone) albo z serii Akademia Madrego dziecka - Kto robi Hu hu, Kto sie tu ukryl?, Swieci gwiazdka http://klubmamyskierniewice.blogspot...u-dziecku.html ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- anika ojejj to bakteryjne jednak? oby szybko sie poprawilo
Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-11-03 o 17:56 |
|
|
|
#4588 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ryk pewnie będzie masakryczny...
|
|
#4589 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma za co, powodzenia, nie słuchaj ryku, przestaw się z trybu mamowego na zadaniowy
|
#4590 |
|
Wtajemniczenie
|
Scarlett - udało się na śpiocha , bez płaczu , szarpania i bez problemu
swoją drogą ciekawe kiedy to cholerstwo odpuści
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.

(pochodze z innych regionow 

oby juz powoli bylo z gorki 
ogromniaste ...!
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ryk pewnie będzie masakryczny...