|
|
#4771 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VI
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
super ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4772 |
|
Zadomowienie
|
A gdzieś kiedyś pisali, że higieniczniej jest się pocałować z drugą osobą niż wymienić uścisk dłoni
![]() A ja Wam powiem, że niedaleko mnie mieszka taki pewien facet, samotny 30letni, biedny, chory, ale nie jest bezdomny, mieszka z ojcem i jak mnie widzi to podchodzi i całuje w rękę i aż mi głupio, bo od razu myślę o tym, by tą rękę umyć... ale jak to powiedziała kiedys moja ciocia, że ci bogatsi to większe niedomytki niż ci biedni...
Edytowane przez bajlaga Czas edycji: 2014-11-03 o 13:25 |
|
|
|
#4773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jest jeszcze cos pośrodku? ![]() ja nie mam zamiaru latać ze ściereczką/płynem dezynfekującym itp za dzieckiem ale to nie znaczy że będę złą matką czy że "lubie brud". |
|
|
|
|
#4775 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale niektóre rzeczy naprawdę mnie obrzydzają
|
|
|
|
|
#4776 | |
|
Zakorzenienie
|
zmieniając temat... chciałabym kupić na początek jedną zabawkę dla malucha, myślałam o takiej "gąsienicy"- sprężynie na łóżeczko..doświadczone mamy, myślicie, że dla dziecka jest to interesujące? sprawdza się w realu?
---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
![]() a tak z mojego dzieciństwa, moja babka (tak o niej mówię bo wyjątkowo jej nie trawię) zawsze jak przyjeżdżała do nas to łapała nas uściskiem zapaśnika i całowała nas (mnie i brata) prosto w usta takim obleśnym całusem.... |
|
|
|
|
#4777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardziej będzie cyca i mleka wypatrywal hihi
|
|
#4778 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4779 |
|
Zadomowienie
|
to ja bym musiała ciągle myć ręce. bo mój pies jak podchodzi do mnie to ja zawsze się schylę i ją pogłaszczę, poklepie. tylko jak się bawimy jakąś zabawką i ta mnie cała oślini to wtedy muszę się umyć bo się kleję. Lizać mnie nie liżę bo nie jest czegoś takiego nauczona. ja ją tylko całuję od nosa w górę, ona tylko umie się tulić. jak jej wymieniam wodę w misce czy daję jedzenie to nie myję po tym rąk. i fakt faktem mój pies jest o wiele czystszy niż niektórzy ludzie. przechodzi regularne badania, ma wszystkie szczepienia i może śmiało wąchać kupy a później spać ze mną w łóżku.
|
|
|
|
#4780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie lubić brudu to po prostu sprzątać i dbać o higienę a nie było mowy o przesadzie;d zreszta kazda bedzie miała swoje dziecko to bedzie mogła robic co chce ;p |
|
|
|
|
#4781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet pokoju dla siebie nie będzie miał tylko zmuszony będzie spać z nami to zastanowię się jeszcze w takim razie, może faktycznie warto z tym poczekac. Penwie to bardziej cieszy oko dorosłych niż dzieci
|
|
|
|
|
#4782 |
|
Zakorzenienie
|
Asia pocieszę Cie ze tez nie mam żadnej zabawki i ze Mała bedzie z nami w pokoju
|
|
|
|
#4783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Np.niektore zabawki mają, że od 6 miesiąca a mloda np.zainteresowala się dopiero po pierwszych urodzinach także z tym to nie trzeba się spieszyc
|
|
#4784 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w takim razie odpuszczam, zwłaszcza, że od poczatku nie byłam przekonana, zabawkę dookupie jak dziecko zacznie się interesować czymś innym niz moja mleczarnia
|
|
|
|
|
#4786 |
|
Zakorzenienie
|
AsiaW bujaczki leżaczki jakieś to tak
grzechotki itp na razie są bez sensu Jeszcze wrócę do tematu Żyrafki Sophie. Bardzo fajna zabawka,raz mi zginęła to musialam kupić druga później nie wiem co się z nią stało ale jest trochę za bardzo rozreklamowana ...i cena trochę powala rzeczywiście - szczególnie w Polsce. Więc nie wiem czy się na nią jeszcze raz zdecyduje. Zobaczymy.
|
#4787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiem ci ze położna w SR mówiła, ze powinno się pozwolić psu powachac maleństwo żeby pies nie był zazdrosny oraz wiadomo, ze będą się razem wychowywac w tym samym otoczeniu. ja bokserce pozwolę wachac mała.
|
|
#4788 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dbać o higienę to jedno, ale nie można popadać w paranoję. |
|
|
|
|
#4789 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Okropna noc za mną
nie moglam sie ułożyć do spania, co 5 min się budzilam z tego wszystkiego. Usnelam na dobre chyba kolo 6 rano :/ Ellyunia , Alb gratki na te 8 miesiecy Tak piszecie o bakteriach, czystosci itd.ja za malego lubialam strasznie jeść rzeczy z podlogi, szczegolnie ponoc resztki jedzenia z kosza i zdrowa jak rydz jestem.kto tam w dawnych czasach o sterylizacji myślał. Nie popadajmy w paranoje.Kinga Twój w domu, a ja mam wolne. Co to dla nas 300 postow Kinga czyżbyś zajadala sie magic star ? Uwielbiam Tylko coca cola orginalna ! Pepsi nie trawie Bajlaga ja mojemu menagerowi bym reki nie podala bo ponoć po wyjsciu z wc rak nie myje hahhaha. I zawsze jak z nim gadam to o tym mysle ![]() U mnie po wyjsciu z ubikacji rece myte, przed robieniem obiadu, przed jedzeniem. Po myciu naczyń tez przejade z domku to wyniosłam :P A ja bym zjadla gofry , ale nasze polskie aaaaaa Justyna o jak dobrze Cie rozumiem jesli chodzi o spanie z psiakiem. Razem tez z mojego talerza jadlysmy , ale na zasadzie ze psina talerza nie tknela tylkoja jej dawalam.za to mój bratanek uwielbiał jak mial 2 lata zjadać pokarm dla psów z jednej michy oczywiście. Miske nawet chowalismy przed nim , ale i tak sobie radzil hahha Asia mysle ze zabawkę kupie tylko wlasnie ta sprezynke choc wiem ze mala nawet nie bedzie sie nia interesowala. Ale niech ma dziolcha no i bedzie mata
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud |
|
|
|
#4790 |
|
Zakorzenienie
|
Mmgi ja też wychowałam się ze zwierzętami od urodzenia.
|
#4791 |
|
Zakorzenienie
|
Nie czytam Was, bo ślinka mi cieknie na samą myśl... A propo pijecie Cole w ciąży? Ja mam cały czas taką ochotę na Pepsi, ale staram się omijać ją szerokim łukiem tak jak inne napoje gazowane, bo ponoć są niewskazane w ciąży, no i boję się
A tak w temacie dzieci i sterylnych warunków, mój Synek też będzie się wychowywał w towarzystwie psa, Yorka. Mamy go już kilka lat i jest on traktowany jako członek rodziny, więc nie wyobrażam sobie, żeby spróbować go jakoś odseparować od dziecka. Chyba serce by mu pękło Pozatym jest regularnie kąpany, obcinany, szczepiony, odrobaczany i robiony spotem, więc nie sądzę, żeby w jakikolwiek sposób mógł zaszkodzić dziecku.
|
|
|
|
#4792 |
|
Zakorzenienie
|
Odnośnie zabawek to mi się podobają te z Ikei, są dla starszych dzieci ale mi się podobają. Ostatnio widziałam w ikei wilka który zjada babcie a później wyciagalo się ją z brzucha.
|
#4793 |
|
<3 <3 <3
|
Ale jestem załamana
![]() Chciałam się umówić na wizytę do mojego lekarza (chodzę do Medicover) i co się okazało? Że już tam nie przyjmuje
|
#4794 |
|
Zakorzenienie
|
Dla każdego co innego jest paranoja
|
|
|
|
#4795 |
|
Buc
|
póki pies jest regularnie odrobaczany przy małym dziecku to jest git.
![]() ja swojego raczej też nie będę wyparzać.
|
#4796 |
|
Zakorzenienie
|
Kleo raz na jakis czas chlupne sobie coli.
Karoloo moze przeniósł się do innej placówki ? Mam nadzieje ze dowiesz się wiecej jak zadryndasz do niego
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud |
|
|
|
#4797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ikea mnie "czasem" rozwala
Edytowane przez kleo111 Czas edycji: 2014-11-03 o 14:17 |
|
|
|
|
#4798 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez jestem z tych co nie wymieniam się ubraniami, brzydze sie pic z publicznych kubków, nie dawałam "gryza" jabłka w szkole itd.
Jak malutki sie urodził to tez dbałam o czystość, potem coraz mniej. Potem zaczęliśmy chodzić na play grupy i jak zobaczyłam, jakimi czarnymi i oklejonymi jedzeniem zabawkami te dzieci sie bawią, to z jednej ucieklam po godzinie ![]() Ale nadal chodze w takie miejsca bo dziecko kontakt z rówieśnikami musi miec, i wcale nie żałuję, ze go wychowuje w nie sterylnych warunkach, tylko normalnych, inaczej chyba po kazdej takiej sesji bylby chory. Ja dbam o czystość w domu, myjemy rece itd ale juz za reszte otoczenia nie jestem taka pewna. grunt to znaleźć balans w tym wszystkim.
Edytowane przez Katerina_00 Czas edycji: 2014-11-03 o 14:28 |
|
|
|
#4799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4800 |
|
Zakorzenienie
|
Katerina mam tu jedną koleżankę z ktora potrafila bym jedna łyżka jeść. Ale to tylko jedna osoba .
Aaa w pracy mam chłopaka. Ty jesz , a ten czub sie drapie po pryszczach aaaaaaa. Normalnie odruch wymiotny. A zwróć mu uwagę to hoho .
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.

piję, piję, piję... już trochę mi ta woda bokiem wychodzi
jak napiję sie pepsi czy soku to od razu muszę i tak zapić wodą 

ale jak to powiedziała kiedys moja ciocia, że ci bogatsi to większe niedomytki niż ci biedni...

w takim razie odpuszczam, zwłaszcza, że od poczatku nie byłam przekonana, zabawkę dookupie jak dziecko zacznie się interesować czymś innym niz moja mleczarnia
nie moglam sie ułożyć do spania, co 5 min się budzilam z tego wszystkiego. Usnelam na dobre chyba kolo 6 rano :/ 
Pozatym jest regularnie kąpany, obcinany, szczepiony, odrobaczany i robiony spotem, więc nie sądzę, żeby w jakikolwiek sposób mógł zaszkodzić dziecku.