Styczniowe mamusie 2015, cz. VI - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-03, 13:21   #4771
AsiaW**
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VI

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Przeciez tylko sie wypowiadamy,nikt nikogo nieobraza-spokojnie .
Cytat:
Dopiero zacznie sie po porodzie jak jeden bedzie juz siedział a druga bedzie mówiła ze to niemożliwe itp takze forum po to jest by dyskutować.
Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
Każda z nas jest inna i ma inne spojrzenie na różne tematy. Ja tam lubię nasze dyskusje
zgadzam się

Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość
Kurczę, ja nigdzie nie widziałam wanienki po 18 zł... najtańszą widziałam po 30 zł

Dziewczyny, czy Was też tak suszy ciągle? piję, piję, piję... już trochę mi ta woda bokiem wychodzi jak napiję sie pepsi czy soku to od razu muszę i tak zapić wodą

smerfetka
położę się zaraz to dobiję do 10 ruchów, liczę tylko te mocniejsze, bo te lekkie to nie wiem...

wiecie co, kopniaki Małego mnie gilają ciekawe kiedy gilanie zmieni się na ból
mnie tez, bardzo, piję głównie wode niegazowaną i herabtę zieloną, nigdy nie lubiłam słodkich napojów, a gazowanych to już wogóle. A uwielbiam sok pomidorowy i soki z czarnej porzeczki i z winogron produkcji mojej mamy
Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość
siostra tż niedawno rodziła i położna, która ich odwiedza, kazała myć ręce po przyjściu z podwórka, jak ktoś dzidziusia chce dotykać.
a to rozumiem, i dla mnie tez normalną rzecza jest umycie rąk po zabawie ze zwierzakiem/skorzystaniu z wc czy przyjściu z podwórka, ale mycie rąk co 5 min po wyjściu po "cokolwiek" do 2 pokoju i przy przekładaniu sobie dziecka z rąk do rąk (o tym pisałam) dla mnie jest chore.

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny - chyba mi katar zaczął mijać.
super

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Pamiętajcie aby po skorzystaniu z bankomatu potraktować się żelem antybakteryjnym

AsiaW** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 13:21   #4772
bajlaga
Zadomowienie

A gdzieś kiedyś pisali, że higieniczniej jest się pocałować z drugą osobą niż wymienić uścisk dłoni

A ja Wam powiem, że niedaleko mnie mieszka taki pewien facet, samotny 30letni, biedny, chory, ale nie jest bezdomny, mieszka z ojcem i jak mnie widzi to podchodzi i całuje w rękę i aż mi głupio, bo od razu myślę o tym, by tą rękę umyć... ale jak to powiedziała kiedys moja ciocia, że ci bogatsi to większe niedomytki niż ci biedni...

Edytowane przez bajlaga
Czas edycji: 2014-11-03 o 13:25
bajlaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 13:24   #4773
Kinqaa
Zakorzenienie

Cytat:
A gdzieś kiedyś pisali, że higieniczniej jest się pocałować z drugą osobą niż wymienić uścisk dłoni

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 13:24   #4774
AsiaW**
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem po co te złośliwości ,jedno lubią brud a inni nie i tyle. Wiesz kto to dotykał przed Tobą?a potem dziwota jak cos zamieszka w naszym organizmie jakis dodatkowy obywatel ;p zreszta i tak ponoć większość ma w sobie pasożyty tylko o tym nie wie ;p

a jest jeszcze cos pośrodku?
ja nie mam zamiaru latać ze ściereczką/płynem dezynfekującym itp za dzieckiem ale to nie znaczy że będę złą matką czy że "lubie brud".

Stary 2014-11-03, 13:27   #4775
bajlaga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AsiaW** Pokaż wiadomość
ja nie mam zamiaru latać ze ściereczką/płynem dezynfekującym itp za dzieckiem ale to nie znaczy że będę złą matką czy że "lubie brud".
Ja też nie mam zamiaru ani myć rączek co minutę ani być zasyfiona jak nie wiem ale niektóre rzeczy naprawdę mnie obrzydzają
bajlaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 13:29   #4776
AsiaW**
Zakorzenienie

zmieniając temat... chciałabym kupić na początek jedną zabawkę dla malucha, myślałam o takiej "gąsienicy"- sprężynie na łóżeczko..doświadczone mamy, myślicie, że dla dziecka jest to interesujące? sprawdza się w realu?

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
Ja też nie mam zamiaru ani myć rączek co minutę ani być zasyfiona jak nie wiem ale niektóre rzeczy naprawdę mnie obrzydzają
bo najważniejszy to umiar i złoty środek we wszystkim

a tak z mojego dzieciństwa, moja babka (tak o niej mówię bo wyjątkowo jej nie trawię) zawsze jak przyjeżdżała do nas to łapała nas uściskiem zapaśnika i całowała nas (mnie i brata) prosto w usta takim obleśnym całusem....masa kra do dziś mam dreszcze obrzydzenia jak sobie to przypomne.

Stary 2014-11-03, 13:30   #4777
Kinqaa
Zakorzenienie

Cytat:
zmieniając temat... chciałabym kupić na początek jedną zabawkę dla malucha, myślałam o takiej "gąsienicy"- sprężynie na łóżeczko..doświadczone mamy, myślicie, że dla dziecka jest to interesujące? sprawdza się w realu?
Na początku to mało się będzie interesował zabawkami raczej bardziej będzie cyca i mleka wypatrywal hihi

you have lost a diamond

Stary 2014-11-03, 13:30   #4778
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Dusiolka bardziej złośliwy był Twój tekst o plastikowych zużytych łyżeczkach do ALB.
Tyle w temacie mam do napisania

Sama mówiła ze przygarnie to co byłam miła i zaproponowałam ;d
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 13:32   #4779
justynalyp
Zadomowienie

to ja bym musiała ciągle myć ręce. bo mój pies jak podchodzi do mnie to ja zawsze się schylę i ją pogłaszczę, poklepie. tylko jak się bawimy jakąś zabawką i ta mnie cała oślini to wtedy muszę się umyć bo się kleję. Lizać mnie nie liżę bo nie jest czegoś takiego nauczona. ja ją tylko całuję od nosa w górę, ona tylko umie się tulić. jak jej wymieniam wodę w misce czy daję jedzenie to nie myję po tym rąk. i fakt faktem mój pies jest o wiele czystszy niż niektórzy ludzie. przechodzi regularne badania, ma wszystkie szczepienia i może śmiało wąchać kupy a później spać ze mną w łóżku.
justynalyp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 13:32   #4780
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:

Nie lubić brudu to po prostu sprzątać i dbać o higienę a nie było mowy o przesadzie;d zreszta kazda bedzie miała swoje dziecko to bedzie mogła robic co chce ;p
Stary 2014-11-03, 13:33   #4781
AsiaW**
Zakorzenienie

Cytat:
Na początku to mało się będzie interesował zabawkami raczej bardziej będzie cyca i mleka wypatrywal hihi
tak też myslałam, ale czuję się trochę wyrodna matka bo nic opróc zjednego misia na zamówienie dziecku nie kupiłam nawet pokoju dla siebie nie będzie miał tylko zmuszony będzie spać z namito zastanowię się jeszcze w takim razie, może faktycznie warto z tym poczekac. Penwie to bardziej cieszy oko dorosłych niż dzieci

Stary 2014-11-03, 13:34   #4782
dusiolka
Zakorzenienie

Asia pocieszę Cie ze tez nie mam żadnej zabawki i ze Mała bedzie z nami w pokoju
Stary 2014-11-03, 13:36   #4783
Kinqaa
Zakorzenienie

Cytat:
tak też myslałam, ale czuję się trochę wyrodna matka bo nic opróc zjednego misia na zamówienie dziecku nie kupiłam nawet pokoju dla siebie nie będzie miał tylko zmuszony będzie spać z namito zastanowię się jeszcze w takim razie, może faktycznie warto z tym poczekac. Penwie to bardziej cieszy oko dorosłych niż dzieci
Na początku tak :P bardziej dorosłym oko cieszą takie rzeczy
Np.niektore zabawki mają, że od 6 miesiąca a mloda np.zainteresowala się dopiero po pierwszych urodzinach także z tym to nie trzeba się spieszyc

you have lost a diamond

Stary 2014-11-03, 13:36   #4784
alb
Zadomowienie

Cytat:
To samo miałam napisać, że na początku to tylko mleko interesuje dzieci
alb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 13:40   #4785
AsiaW**
Zakorzenienie

Cytat:
Na początku tak :P bardziej dorosłym oko cieszą takie rzeczy
Np.niektore zabawki mają, że od 6 miesiąca a mloda np.zainteresowala się dopiero po pierwszych urodzinach także z tym to nie trzeba się spieszyc
Cytat:
Napisane przez alb Pokaż wiadomość
To samo miałam napisać, że na początku to tylko mleko interesuje dzieci
dzięki dziewczyny w takim razie odpuszczam, zwłaszcza, że od poczatku nie byłam przekonana, zabawkę dookupie jak dziecko zacznie się interesować czymś innym niz moja mleczarnia

Stary 2014-11-03, 13:43   #4786
Kinqaa
Zakorzenienie

AsiaW bujaczki leżaczki jakieś to tak grzechotki itp na razie są bez sensu

Jeszcze wrócę do tematu Żyrafki Sophie. Bardzo fajna zabawka,raz mi zginęła to musialam kupić druga później nie wiem co się z nią stało ale jest trochę za bardzo rozreklamowana ...i cena trochę powala rzeczywiście - szczególnie w Polsce. Więc nie wiem czy się na nią jeszcze raz zdecyduje. Zobaczymy.

you have lost a diamond

Stary 2014-11-03, 13:49   #4787
simonee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynalyp Pokaż wiadomość
a wiecie ja was czytam siedząc z psem na kanapie i jemy razem ciastka korzenne z lidla te na święta. kurde będę pewnie wyrodną matką, bo za rok będziemy we trzy jadły z jednego talerza. mój pies jest w domu od zawsze, śpi ze mną w jednym łóżku na swojej poduszce i nie wyobrażam sobie popadać w paranoje po urodzeniu dziecka i wyparzać psa. dalej będzie spała ze mną w łóżku i z dzieckiem. a że chodzi na dwór i wachą kupy to normalne, moje dziecko też będzie chodziło po dworze i wąchało kupy.

powiem ci ze położna w SR mówiła, ze powinno się pozwolić psu powachac maleństwo żeby pies nie był zazdrosny oraz wiadomo, ze będą się razem wychowywac w tym samym otoczeniu.
ja bokserce pozwolę wachac mała.
Stary 2014-11-03, 13:53   #4788
mmgi
Zadomowienie

Cytat:
[/B]

powiem ci ze położna w SR mówiła, ze powinno się pozwolić psu powachac maleństwo żeby pies nie był zazdrosny oraz wiadomo, ze będą się razem wychowywac w tym samym otoczeniu.
ja bokserce pozwolę wachac mała.
Też pozwolę psu wąchać małą. Ja myje ręce za każdym razem jak głaszcze psa albo kota, ale wiadomo, że nie pozbędę się wszystkich bakterii, bo przecież jak siedzą u mnie na kolanach to to wszystko zostaje na ubraniach, poza tym kot śpi w salonie na sofie, więc tam też jakieś bakterie zostają. Dziecko się będzie wychowywać w takim środowisku i myślę, że nic mu nie będzie, też wychowywałam się w domu ze zwierzętami.
Dbać o higienę to jedno, ale nie można popadać w paranoję.
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 13:55   #4789
Brawurka_29
Zakorzenienie

Dzień dobry. Okropna noc za mną nie moglam sie ułożyć do spania, co 5 min się budzilam z tego wszystkiego. Usnelam na dobre chyba kolo 6 rano :/

Ellyunia , Alb gratki na te 8 miesiecy

Tak piszecie o bakteriach, czystosci itd.ja za malego lubialam strasznie jeść rzeczy z podlogi, szczegolnie ponoc resztki jedzenia z kosza i zdrowa jak rydz jestem.kto tam w dawnych czasach o sterylizacji myślał. Nie popadajmy w paranoje.

Kinga Twój w domu, a ja mam wolne. Co to dla nas 300 postow

Kinga czyżbyś zajadala sie magic star ? Uwielbiam

Tylko coca cola orginalna ! Pepsi nie trawie

Bajlaga ja mojemu menagerowi bym reki nie podala bo ponoć po wyjsciu z wc rak nie myje hahhaha. I zawsze jak z nim gadam to o tym mysle
U mnie po wyjsciu z ubikacji rece myte, przed robieniem obiadu, przed jedzeniem. Po myciu naczyń tez przejade z domku to wyniosłam :P

A ja bym zjadla gofry , ale nasze polskie aaaaaa

Justyna o jak dobrze Cie rozumiem jesli chodzi o spanie z psiakiem. Razem tez z mojego talerza jadlysmy , ale na zasadzie ze psina talerza nie tknela tylkoja jej dawalam.za to mój bratanek uwielbiał jak mial 2 lata zjadać pokarm dla psów z jednej michy oczywiście. Miske nawet chowalismy przed nim , ale i tak sobie radzil hahha

Asia mysle ze zabawkę kupie tylko wlasnie ta sprezynke choc wiem ze mala nawet nie bedzie sie nia interesowala. Ale niech ma dziolcha no i bedzie mata

11.05.09 żegnaj kruszynko
17.03.10 żegnaj kruszynko
wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę
07.05.13 ciąża pozamaciczna
04.05.14 - II kreseczki
20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud córeczka Hannah

Brawurka_29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 13:57   #4790
simonee
Zakorzenienie

Mmgi ja też wychowałam się ze zwierzętami od urodzenia.
Stary 2014-11-03, 13:57   #4791
kleo111
Zakorzenienie

Nie czytam Was, bo ślinka mi cieknie na samą myśl... A propo pijecie Cole w ciąży? Ja mam cały czas taką ochotę na Pepsi, ale staram się omijać ją szerokim łukiem tak jak inne napoje gazowane, bo ponoć są niewskazane w ciąży, no i boję się

A tak w temacie dzieci i sterylnych warunków, mój Synek też będzie się wychowywał w towarzystwie psa, Yorka. Mamy go już kilka lat i jest on traktowany jako członek rodziny, więc nie wyobrażam sobie, żeby spróbować go jakoś odseparować od dziecka. Chyba serce by mu pękło Pozatym jest regularnie kąpany, obcinany, szczepiony, odrobaczany i robiony spotem, więc nie sądzę, żeby w jakikolwiek sposób mógł zaszkodzić dziecku. Nie ma co popadać w paranoje

Instagram
kleo111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 14:03   #4792
simonee
Zakorzenienie

Odnośnie zabawek to mi się podobają te z Ikei, są dla starszych dzieci ale mi się podobają. Ostatnio widziałam w ikei wilka który zjada babcie a później wyciagalo się ją z brzucha.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg lufsig-pluszak__0185582_PE337578_S4.jpg (38,1 KB, 10 załadowań)
Stary 2014-11-03, 14:03   #4793
Karoloo
<3 <3 <3

Ale jestem załamana

Chciałam się umówić na wizytę do mojego lekarza (chodzę do Medicover) i co się okazało? Że już tam nie przyjmuje szkoda, że mi nic nie powiedział jak tydzień temu u niego byłam ok. 15 będę do niego dzwonić to się dowiem co teraz ze mną będzie

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 14:05   #4794
dusiolka
Zakorzenienie

Dla każdego co innego jest paranoja
Stary 2014-11-03, 14:09   #4795
suszarka
Buc

póki pies jest regularnie odrobaczany przy małym dziecku to jest git.
ja swojego raczej też nie będę wyparzać.
Stary 2014-11-03, 14:14   #4796
Brawurka_29
Zakorzenienie

Kleo raz na jakis czas chlupne sobie coli.

Karoloo moze przeniósł się do innej placówki ? Mam nadzieje ze dowiesz się wiecej jak zadryndasz do niego

04.05.14 - II kreseczki

Stary 2014-11-03, 14:16   #4797
kleo111
Zakorzenienie

Cytat:
Odnośnie zabawek to mi się podobają te z Ikei, są dla starszych dzieci ale mi się podobają. Ostatnio widziałam w ikei wilka który zjada babcie a później wyciagalo się ją z brzucha.
Ikea mnie "czasem" rozwala Ja nie rozumiem fenomenu np. aktualnie dostępnych świń lub innych tym podobnych maskotek. Dziwię się, że ludzie to wogóle kupują

Instagram

Edytowane przez kleo111
Czas edycji: 2014-11-03 o 14:17
kleo111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 14:24   #4798
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

ja tez jestem z tych co nie wymieniam się ubraniami, brzydze sie pic z publicznych kubków, nie dawałam "gryza" jabłka w szkole itd.
Jak malutki sie urodził to tez dbałam o czystość, potem coraz mniej.
Potem zaczęliśmy chodzić na play grupy i jak zobaczyłam, jakimi czarnymi i oklejonymi jedzeniem zabawkami te dzieci sie bawią, to z jednej ucieklam po godzinie
Ale nadal chodze w takie miejsca bo dziecko kontakt z rówieśnikami musi miec, i wcale nie żałuję, ze go wychowuje w nie sterylnych warunkach, tylko normalnych, inaczej chyba po kazdej takiej sesji bylby chory.
Ja dbam o czystość w domu, myjemy rece itd ale juz za reszte otoczenia nie jestem taka pewna. grunt to znaleźć balans w tym wszystkim.

Edytowane przez Katerina_00
Czas edycji: 2014-11-03 o 14:28
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 14:25   #4799
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
u nas jak młody miał chyba z miesiąc to karuzelkę na łózeczko dostał ale go nie interesowała. tak z pół roku miał to dopiero zabawki. jak miał 4-5 miesięcy to lubił trzymać w buzi te zabawki z lamaze własnie bo one szeleszczą

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 14:27   #4800
Brawurka_29
Zakorzenienie

Katerina mam tu jedną koleżankę z ktora potrafila bym jedna łyżka jeść. Ale to tylko jedna osoba .
Aaa w pracy mam chłopaka. Ty jesz , a ten czub sie drapie po pryszczach aaaaaaa. Normalnie odruch wymiotny. A zwróć mu uwagę to hoho .

04.05.14 - II kreseczki

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości