|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Październikowa już kończy się porodówka, zaraz się rozpakuje ostatnia ciążówka.
Ja właśnie usłyszałam od córci, że kocha braciszka bardziej niż mnie. Nie wiem czy się cieszyć, czy płakać? ![]() Dziś ciężki dzień przede mną. Mąż pojechał na cały dzień do pracy, nie wiadomo kiedy wróci, a ja sama z dwójką dzieci. Łucja ciągle smarka i do p-la nie poszła. Dobrze, że mam obiad z wczoraj... |
|
|
|
|
#962 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Październikowa już kończy się porodówka, zaraz się rozpakuje ostatnia ciążówka.
Ever, Dariuska Serdeczne gratulacje za szybkie akcje!!! W koncu maleństwa z Wami ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
Moj juz 8 tyg ten czas zasuwa strasznie.Tez sie zastanawiam co z chrzcinami... Od dwoch nocy Mały daje tak czadu ze ja prawie nie śpię... Karmie co 1,5h, a potem walczę by zasnął. Wyglądam jak zombie, nie mam juz sił, bo naprawdę nie wiem o co mu chodzi. Najedzony, przebrany a płacze przeokrutnie, przy czym to nie kolki bo sie nie pręży. Macie jakiś pomysł?
Skarb 06.09.2014 14:42 2230g 50cm |
|
|
|
|
|
#963 | |
|
Rozeznanie
|
Dariuska, Ever - gratulacje
![]() Nie chcę zapeszać, ale mój syneczek chyba zaczyna odróżniać dzień od nocy Od kiedy go spowijam na noc (według tej metody Karpa, którą tu dziewczyny zachwalały), śpi bardzo ładnie. Pierwszej nocy mieliśmy przerwy między karmieniami 4 i 3 godziny (same karmienia trwają około 40 min plus przewijanie, ale ich nie wliczam do tych czasów), drugiej nocy 4 i 5 godzin, a dzisiaj w nocy spał od 22 od 4, aż go sama obudziłam bo stwierdziłam że może 6h bez jedzenia to jednak za dużo. Potem spał już tylko 2h - myślę ze to dlatego że jak zasypiał o 5 to już było jasno... Co ciekawe w dzień ta metoda ze spowijaniem nie działa (nie ważne czy jest jasno czy ciemno) i mamy naprawdę niezły hardcore... Dobrze że mąż jest ze mną w domu jeszcze do 11 listopada. Ale wieczorem kąpiel, cycek, chwila usypiania ("szumię" mu) i błogo śpi przez kilka godzin. Cytat:
Jak troszkę przysypia przy piersi i jakiś czas ssie na śpiąco to co kilka minut się wybudza właśnie takimi drgawkami. Trwa to może 2 sekundy.
|
|
|
|
|
|
#964 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje Wam za odpowiedzi tutaj i pw
powodzenia wszystkim zycze
|
|
#965 |
|
Raczkowanie
|
Wielkie gratulacje!
Pozdrawiam. K86
|
|
#966 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje!!!
|
|
#967 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki! Witam się WYSPANA! Wieczorem po karmieniu pospałam i potem mała obudziła się na 24h na karmienie i padła po 1..i 2 kupach
Nie wierzyliśmy za bardzo, że pośpi, ale spała do 5:30, więc kolejne karmienie z zasypianiem do 7 rano, a potem moja mama wstała, więc zostawiłam ją i poszłam spać znowu. Także siły i energii mam sporo. Mąż do pracki wrócił, nie bierze ojcowskiego teraz, dopiero w wakacje - także normalnie pospał. Mała sobie podsypia i czuwa teraz - dam jej jeszcze chwile bo wyczuwam tam kupę i będzie pora na jedzenie nadal dokarmiamy niestety i to się chyba juz nie zmieni, na cyckach mi wisi godzinę....półtorej i za chwilę jest głodna dalej Cytat:
Cytat:
Cytat:
w dużej mierze mamy w rodzinie i znajomych niewierzących niestetyGratulacje Kruszynka Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#968 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ever Gratuluję !!! W końcu się doczekałaś ![]() Ja planuję chrzciny na luty, teraz przed świętami mi się nie chce, w styczniu nie ma mojej mamy, także wyszło, że luty.. właśnie wczoraj przeglądałam na allegro ubranka na chrzest, ale żadne mi się nie podoba, na dziewczynki są ładne, a na chłopców takie garniturki okropne, jak stary maleńki... nie wiem w co ubierzemy naszego Wikulka, może Wy macie jakieś pomysły
|
|
|
|
#969 |
|
Rozeznanie
|
Dariuska i ever serdeczne gratulacje!
klaski:A macie już problemy z kolkami? U nas już się zaczęły
|
|
#970 |
|
Zadomowienie
|
Dariuska gratki
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Kasia u nas wzdecia ale chyba jeszcze nie kolki... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#971 |
|
Rozeznanie
|
No właśnie bo czym właściwie różnią się wzdęcia od kolek?
|
|
#972 |
|
Wtajemniczenie
|
Ever brawo
na reszcie masz niunie przy sobie! Ogromne gratulacje !! Witaj Emily na swiecieDzieki za odp co do chrzcin..my chcielismy na swieta teraz ale 2 msc maly bedzie mial...troszke malo...i chyba na wielkanoc dopiero. Co do ubioru to mi sie te garniturki nie podobają... widzialam gdzieś na allegro body w kratke albo paseczki, z bialym kolnierzykiem. Do tego jakies fajne spodenki. Zmartwil mnie dzis pepuszek. Wczoraj po kapieli ladnie wygladal. A dzis troche krwi bylo.. jutro ide do lekarza bo dzis tylko dzieci chore orzyjmuje. Mam nadzieje ze to nic powaznego... Dzis planuje nskrobac krótki opis mojego cc..
|
|
#973 | |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry dziewczyny
Cytat:
![]() Jejku ale fajnie że masz już Emily przy piersi, wielkie gratki dla szczęśliwej mamusi ![]() poczwarkah ja bym mu nie dała tak długo spać, mały powinien jeść co minimum 3 godziny żeby Ci z wagi nie spadł (tak to się u nas skończyło..) Z fajnych wieści to była u nas położna i zważyła młodego i przytył jakieś 460 gram w tydzień Położna zanim go zważyła, to już stwierdziła że przytył bo zmieniła mu się buźka, a nie widziała go cały tydzień. Tak się cieszę ![]() No i wczoraj pierwszy raz byliśmy na dworze, w sensie postawiliśmy wózek na taras. Dzisiaj powtórka
|
|
|
#974 |
|
Raczkowanie
|
No to jeszcze PedzacaSkarpeta i OkoPani - kciuki dla Was!
![]() Kamila, Monic - obstawiam, że Wy już po Odezwijcie się jak będziecie mogły. A jeśli jednak jeszcze przed to kciuki również dla Was
|
|
#975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ekspresowy poród pozazdrościć tylko można ![]() |
|
|
|
|
|
#976 |
|
Raczkowanie
|
Poczwarko, mi też położna kazała karmić maks. co 3 godziny z jedną przerwą 4 godzinną na dobę. Dodatkowo uczulala, by sprawdzać, jak dziecko bedzie jak dlugo spało, czy mu cukier nie spadł, tj. podchodzić i np. głaskać czy dotykać po buzi i patrzeć czy reaguje, bo ponoć takie małe dzieci mają tendencje do spadków cukru.
Purblanko, jeśli pepek nie smierdzi i nie jest czerwony to pewnie nic takiego sie nie dzieje. Nam krew leciała chyba przez tydzien zanim całkiem odpadł i jeszcze tydzien po, jak sie ta dziurka goila. Przemywalam patyczkami do uszu nasaczonymi octaniseptem i psikalam dwa razy dziennie. Jak mi krew zakleila pepek to najpierw przemywalam gazikiem z solą fizjologiczna. U mnie z chrzcinami jest problem. Ja chce chrzcic na wiosnę, a rodzina TZ upiera sie, ze za pozno i nie wypada, bo Młoda bedzie miala 6-7 miesięcy. Ale ja nie wyobrażam sobie brac ja do zimnego kościoła, pełnego chorych ludzi i jeszcze, zeby jej np. w grudniu polewali glowe zimna woda. Malo tej wody, ale jednak włoski sa mokre. A ze bedzie duża? Trudno. Nawet sie spielam z TZ, ze sama ja ochrzcze z wody, jak mnie wkurza ![]() Pozdrawiam. K86
|
|
#977 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w dwupaku ciągle
![]() Chciałam pogratulować dziewczynom nowych maluszków Ostatnio trochę jestem do tyłu z forum, ale mam mamę w domu teraz więc i czasu troszkę mniej ![]() U mnie do wczoraj nic się nie działo, dziś rano zauważyłam śluz z krwią więc w końcu się coś ruszyło ![]() Trzymam kciuki za niedobitki ![]() i za wszystkie potrzebujące
|
|
#978 |
|
Rozeznanie
|
Dariuska i Ever gratulacje! Tyle się naczekalyscie
Pur trochę krwi to nic zlego, u nas tez trochę było. Koralinka ja też chcę dopiero na wiosnę chrzcic. My dziś byliśmy u pediatry, mały waży juz 5 kg ![]() Ale mamy podejrzenie skazy bialkowej mam przez 5 dni nie pić mleka i obserwować. Nie zapytałam czy jajko tez musze odstawić, jak myślicie? Ogólnie jestem trochę przerażona bo bardzo chce kp a nie wiem czy dam radę na takiej diecie długo bo mleko jest w zasadzie wszędzie ![]() A z bardziej optymistycznych rzeczy to Czaruś ma dzisiaj imieniny ![]() Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#979 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To już pewnie dziś - jutro? ![]() My po spacerze w parku, byla też położna. Trochę się podłamałam, bo w przychodni gdzie jest zapisana już nie ma miejsc na szczepienia oczywiście Ktoś miał jeszcze Medicover? Wiem, że Poczwarkah. Zapisujecie malucha? U nas z pracy jest opcja pakiet rodzinny, ale nie wiem czy takiego malucha to obejmuje I czy są w tym szczepienia. Mogłaby mieć od grudnia, a do 10.12 musi być zaszczepiona. Gubię się w tym...
|
|
|
|
|
|
#980 |
|
Rozeznanie
|
O pędzaca skarpeta swietujesz z czarkiem
wszystkiego najlepszego i oby to było to ![]() Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#981 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#982 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny. Pępek nie śmierdzi wiec chyba nie mam sie co martwic. Jutro go pediatra obejrzy
pedzacaskarpeta no to kciuki. Ogromniaste!! oby szybki i bezboleśnie ![]() Ciekawe jak nowa sobie radzi... Nie chce jej smsami meczyc. W ogole sporo dziewczyn się nie odzywa. Nie dziwie sie,dzidzia na orawde absorbuje. .Ja tylko znad cyca pisze. A gdzie zakupy,obisd,sprzatanie? Nie wiem co bym zrobila gdybym nie mieszkala z rodzicami... Na prawde podziwiam Was za to ze ogarniacie wszystko same. A jeszcze jak ktos ma starszaka? Podziw...
|
|
#983 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, czy dajecie smoczki?
Ktoś pisał (Agatka?) o noszeniu w chuście, czy macie jakieś opisy w Internecie, jak się za to zabrać? Mój chce być cały czas blisko, nie mogę nic zrobić. Wypożyczyłam dziś chustę i chcę się nauczyć wiązać to cudo. |
|
|
|
|
#984 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja używam smoczusia. Jak już mały sie bardzo wkurza. ..ale często go wypluwa
|
|
#985 |
|
Zadomowienie
|
Tak wreszcie mam Emily przy sobie huraaa
![]() O 23 lekkie skurcze, ale byly co ok 6min i trwaly po minucie. Coraz krotsze i o 3.30 bylismy w szpitalu a tu rozwarcie 7 cm i mowili, ze nie wygladam na rodzaca przy 7 cm. Zaraz dostalismy sale porodowa, nie moglam rodzic w wannie cisnienie za wysokie. Ale ciagle chodzilam, na parte tylko weszlam na boczek na lozko z noga do gory i 4 parte, ryk jak goryl na partych (wczesniej tylko oddychalam odpowiednio), kazali mi energie z krzyczenia na parcie wziac, wiec sie posluchalam Tz byl non stop i pepowine przecial- a umowa byla inna, ze na parte mial wyjsc. Ale i tak zrobie dokladniejszy opis porodu, bo to cos pieknego ![]() ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- My chrzcimy za rok albo 2 i w innym kosciele niz nasz polski- bo my nie praktykujacy i wiele rzeczy w katolickim nam sie nie podoba
|
|
#986 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A odnośnie ubioru tez nie lubię tych śmiesznych garniturków.. wolałabym jakaś super koszulę z muszką i do tego jakieś stylowe spodnie Mi połozna powiedziała odnośnie pępuszka że jak troszkę krwią podejdzie to żeby sie nie martwić.. nam przed samym odpadnięciem podchodził krwią ja czyściłam regularnie i dzis odpadł ![]() Cytat:
za przyrost wagowy!!!!!! ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- PędzącaSkarpeta kciukaski ogromniaste oby akcja była szybka i bezbolesna!!!! A co do smoczka ja nie używam.
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|||
|
|
|
|
#987 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
A mi się jednak udało umówić na szczepienie......ufff, co prawda do innej pediatry niż nasza, ale mówi się trudno - pani z okienka kazała brać co dają, bo jak będziemy czekać aż nasza coś załatwi to możemy zostać bez terminu. Ręce opadają po prostu! Prawdę wyczytałam kiedyś, że nasz rząd bardziej dba o zycie nienarodzone niz narodzone! Ciekawe co ze szkołą będzie - może też miejsc braknie? Bo na przedszkole to nawet nie liczymy...
Cytat:
![]() U mnie troche ogarnia mama, głównie zakupy; mąż sprzątanie, pranie, prasowanie. Ja obiady robię dla siebie i ogólnie gotuję i robię sobie jedzenie, bo mama nie umie i jakby mi miala gotować to bym na kurczaku i marchewce była W ogóle to wczoraj mi ktos dziecko podmienił - je i śpi jak normalny noworodek Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Cytat:
Ile wypija Ci po cycu? Bo nam tak z 50-60ml mm, po godzinie, półtorej na cyckach. Próbujesz cos robić jeszcze z tą laktacją? Bo u nas opcja nie dawania mm odpada....dziecko wieczorem takim rykiem przy cyckach się zanosilo, że bezsilni dawaliśmy jej tą puszkę.....co zrobić
Edytowane przez CoffeeMonster Czas edycji: 2014-11-03 o 16:50 |
||||
|
|
|
|
#988 |
|
Zadomowienie
|
Ever, Dariuska, serdeczne gratulacje!
Ja tylko czytam ho na poważne mnie wzięło, hylam u dr i mam antybiotyk- jaki mialas Daszna? Ogolnie jestem do d,upy Ale synek osluchowo czysty, więc jedna hieda mniej.
|
|
|
|
|
#989 |
|
Zadomowienie
|
Wodaqua dicillin ale to dunski lek. Dzisiaj koncze i juz ok
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Ever super akcja :-D dzielny tz ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#990 |
|
Zadomowienie
|
Oj, ja zapomniałam, że Ty w Danii... Oprócz antybiotyku coś jeszcze robiłaś? Kapusta? Okłady? Kiedy poczułaś, że jest lepiej? Mnie tak boli, że ledwo ręką ruszam, paracetamol pomaga.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:28.

sn. Wlasnie ssie piers 

23.06.2011
01.06.2013
nadal dokarmiamy niestety i to się chyba juz nie zmieni, na cyckach mi wisi godzinę....półtorej i za chwilę jest głodna dalej
w dużej mierze mamy w rodzinie i znajomych niewierzących niestety

klaski:

mam przez 5 dni nie pić mleka i obserwować. Nie zapytałam czy jajko tez musze odstawić, jak myślicie? Ogólnie jestem trochę przerażona bo bardzo chce kp a nie wiem czy dam radę na takiej diecie długo bo mleko jest w zasadzie wszędzie