![]() |
#2911 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015!! cz. 2
Cytat:
![]() ![]() widziałam że jesteś z Katowic będziesz rodzić w Kat?
Kruszynek Edytowane przez Lily ofthe Valley Czas edycji: 2014-11-03 o 12:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2912 |
Raczkowanie
|
![]()
Hej Mamuski
![]() Ja dzisiaj juz 14 tc zaczynam ![]() ![]() Tez musze zaczac myslec o szkole rodzenia i o szpitalu w ktorym chce rodzic i w ogole o porodzie ![]() ![]() Jak tak was czytam to mi lepiej ze ja tez moge juz kupowac ubranka dla maluszka bo gdybym byz tym sama w zyciu bym tak wczesnie sie na to nie zdecydowa ![]() Trzymam kciuki za wizyty ![]()
![]() ![]() 30.04.2015r. godz.9:44 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2913 |
Zadomowienie
|
A ja jeszcze nie kupiłam nic a nic, myślę ,że taką pierwszą rzecz dla dziecinki kupię w styczniu dopiero albo pod choinkę
![]()
#2914 |
Zakorzenienie
|
jestem złem wcielonym ![]() ja pewnie w tym tygodniu dostane swoje zdobycze ![]()
#2915 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2916 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2917 |
Konto usunięte
|
ważne zeby sobie chociaz humor poprawic. a wiadomo ze się kupi i standardowe i troszkę większe
|
![]() ![]() |
![]() |
#2918 |
Zakorzenienie
|
mną absolutnie proszę się nie sugerować
![]() moje zakupy to odwrócenie mojej uwagi od krwiaka i leżenia...
#2919 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2920 |
Konto usunięte
|
ja jutro bd w Radomiu to znów pograsuję za kolejnymi bodziakami.
przeciez to nic złego.. a tza nie bd przy mnie to będzie miał jajo do gadania.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2921 |
Wtajemniczenie
|
Ja kupowałam po woli i na poczatku unisexy. Tak od 6 to już szły zakupy. Na 56 nie ma się co rozprędzać i warto poczekać do końca wtedy lekarz jest w stanie mniejw iecej określić jakie dziecko bedzie. Mi wychodziło ze synek będzie mały to dokupiłam 2 komplety na 56.
Własie mały mnie wgzyzł w palec. Chciałam mu posmarowac dziąslo bo ida mu 2 górne jedynki i wszytko bierze do buzi. Aż trze zabawkami. A 2 dolne jedynki już spore. A że nie lubi za bardzo tego żelu to mnei ugzył, ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2922 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2923 |
Konto usunięte
|
no cóż, lubię takie porywy serducha
szkoda tylko ze nie znam płci |
![]() ![]() |
![]() |
#2924 |
Raczkowanie
|
Mi tam płeć nie robi różnicy jeśli chodzi o ciuszki, raczej dopytam, czy opłaca się kupować mniejsze rozmiary niż 62, a jeśli tak to jak dużo, jak szybko dziecko rośnie w pierwszych tygodniach etc. Ale to jeszcze mam na to czas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2925 |
Konto usunięte
|
uważam, ze warto się zaopatrzyć zarówno w mniejsze ciuszki jak i większe.. nie wiadomo nigdy jak to będzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2926 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- po pierwsze dlatego że nie wyobrażam sobie siebie toczącej się z wielkim brzuchem po sklepach - a po drugie, wolę finansowo sobie rozłożyć wyprawkę na kilka miesięcy a nie kupować wszystko naraz, mniej trzepnie po kieszeni Kiedy się tak naprawdę zaczyna "realna potrzeba" na kompletowanie wyprawki? ![]() ![]()
II kreseczki - 11.09.2014r. ![]() 26 lipca - kolejny rok razem! ![]() Julek - 10.05.2015r. 21:40 ![]() pierogowamama.com |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2927 |
Raczkowanie
|
No widzisz, ja akurat nie jestem zwolenniczką kupowania na "boanóżwidelec się przyda". Wolę sobie to wszystko zaplanować. Ja żona inżyniera jestem, to powinno tłumaczyć
![]() Żeby nie trzepło po kieszeni to co miesiąc odkładam. A zakupy i tak zamierzam robić w internecie, co się da kupić używane, ale w dobrym stanie (oprócz wiadomych rzeczy jak pieluchy wielorazowe czy materacyk, to będzie nowe ![]() Edytowane przez Opulka Czas edycji: 2014-11-03 o 13:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2928 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() dziewczyny absolutnie nie chciałam nikogo straszyć ani nic w tym stylu! sama nienawidzę reklam szczepionek wszelakich w tv, bo moim zdaniem mają one na celu tylko i wyłącznie wywołanie wyrzutów sumienia rodziców i wywołanie w nich poczucia, że są źli/nieodpowiedzialni czy coś w tym stylu. Znalazłam wywiad z babką odpowiedzialną za ten program (wydaje mi się nie przesadzony w sformułowaniach) -> http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod..._konflikt.html chciałabym zaznaczyć, że wklejam to w celach czysto informacyjnych ![]() ![]() Ja skorzystałam, ale ja mam skrzywienie psychiczne na punkcie krwi (ze względu na chorobę...) ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
wiem, że to brzmi pod wieloma względami bez sensu (nie, nie jestem szczególnie przesądna ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2929 |
Konto usunięte
|
ja tez się boję, ze potem nie bd miała sił latać po sklepach. i też właśnie tak na raty myślę będę wyprawkę szykować. na razie neutralne ciuszki [ ale nieduzo, bo jeszcze ma mi szwagierka zbierac ] .
a po połówkowym usg myślę, że rozejrzymy się za resztą. nosidełko też mamy odziedziczyć, łóżeczko też, materacyk to wiadomo że kupi się nowy. w każdym razie poczekam tak do 20 tyg i wtedy sobie listę zrobię i będę powolutku się zaopatrzać i odhaczać co juz mam a co nie ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- fakt, miejsca to tez za wiele nie mam.. ![]() w tym miesiącu wreszcie nowe wyrko kupujemy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2930 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, możecie podesłać link ze stanikami sportowymi z allegro, któraś z Was zamawiała;>
![]()
#2931 |
Konto usunięte
|
https://www.facebook.com/mamusie/pho...type=1&theater
święta prawda ![]() ja jeszcze nie zamawiałam tych staników, to tez się podczepiam pod pytanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2932 | |
Zakorzenienie
|
Nie no, planowanie zakupu kilku ciuszków dla dziecka nie jest zbyt wielkim wyczynem nawet dla nie-żon inżynierów
![]() Ja wychodzę z założenia że całej wyprawki w necie nie kupię, jednak są rzeczy które wolałabym pomacać, a co do zakupów "boanóżwidelec się przyda" wiem dokładnie już teraz co chcę kupić i co mi będzie potrzebne więc też raczej uniknę ![]() Co do wybierania szkoły rodzenia i szpitala, wolę zrobić to teraz niż obudzić się z ręką w nocniku bo coś się poprzesuwa czy pójdzie nie tak - i nie odczuwam tego jako żaden poryw serca, wolę mieć coś jak najszybciej załatwione niż żeby wisiało nade mną do ostatniej chwili. Wiadomo jak wiele rzeczy w ciąży kwestia indywidualna, co kto lubi. ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
II kreseczki - 11.09.2014r. ![]() 26 lipca - kolejny rok razem! ![]() Julek - 10.05.2015r. 21:40 ![]() pierogowamama.com |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2933 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Natomiast wybór szpitala jest raczej z tych priorytetowych ![]() ![]() ![]() ![]() i uprzedzając ewentualne uwagi - wiem, że odsyłanie rodzących z IP nie jest częstą praktyką (ale w wawie słyszałam o wielu takich przypadkach, więc warto się na taką ewentualność przygotować czyli zrobić listę 3-ch szpitali najlepiej dość blisko siebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2934 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A no właśnie ja i tak szpital pewnie dopiero wybiorę po 28 stycznia bo wtedy mam wizytę u okulisty która mnie zakwalifikuje lub nie do porodu SN ale juz teraz sie interesuje i czytam opinie o oddziałach i personelu ![]() Wlasnie tego odesłania sie boje, pewnie jak wiele rodzących w W-wie najchętniej wybrałabym Żelazna a tam podobno z ulicy trudno sie dostać, jak juz bede wiedzieć co z moim porodem to wykupie tam położna ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
![]() ![]() |
![]() |
#2935 |
BAN stały
|
Ale mnie zmulilo.Normalnie w jednej minucie tak mi sie slabo i spiaco zrobilo ze musialam sie polozyc.Jeszcze mnie mdlic zaczelo ;/
Na szczescie polezalam i przeszlo. Tz dzisiaj wraca wczesniej zeby pojsc ze mna do tej szkoly.Gotuje wlasnie makaron zeby miec z glowy i powoli bede sie brac za siebie zeby wygladac dobrze przy innych mamuskach. Wydaje mi sie ze bede najmlodsza ze wszystkich.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2936 | |||
Zakorzenienie
|
czesc
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() nie pytajcie do której ja dziś spałam ![]() ach... Oleńko ![]() gratuluję Ci i zazdroszczę wspaniałego faceta ![]() Cytat:
![]() ![]() *dla mnie ten film o Agacie strasznie smętny ... jakiś taki rozciągnięty jak flaki z olejem, historia smutna wiadomo i też coś tam mi poleciało jak umarła , ale film słaby wg mnie ![]() *z tego co patrzyłam u mnie same płatne takie szkoły ![]() a rzeczywiście szkoła rodzenia to taka fajna rzecz?? ![]() Mdłości z pomieszaną zgagą od rana... nie chce mi się nigdzie wychodzić przez to ![]()
![]() |
#2937 |
Zakorzenienie
|
w końcu się zmobilizowałam i zaklepałam położna
![]() mój dobry duszek kazał mi dzwonić , pytać jakby były problemy czy cokolwiek, a w marcu mam przyjść i zameldować juz do szpitala... bo wcześniej podpisać trzeba umowę i wypełnić dokumenty zeby w trakcie porodu i skurczów nie wypełniać papierologi
![]() |
#2938 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja raczej jestem z tych co planuja i ukłądaj wszytko i nie lubie zostawiac wszytkiego na ostatnią chwile wiec wsyztko było przygotowane wczesniej czy to na kartce czy potem kupowłam. Warto teraz jak macie siły pochodzić po sklepach popytać sie Później zbieranie wyprawki pójdzie szybciej ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
Chyba w sasiedniej miejscowości też tak to działa. Popytaj moze znajdziesz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2939 |
Zakorzenienie
|
A ja podam dwa przypadki oczywiście nikomu nic takiego nie życząc. Jak byłam na patologi ciąży to były dwie dziewczyny jedna w ósmym a druga w siódmym miesiącu. Ta co była w ósmym już dwa miesiące leżała i do końca miała leżeć widziałybyście panikę jej męża jak się dowiedział, że ma wyprawkę skompletować
![]() Druga przyszła z krwawieniem i włożyli jej krążek na skracającą się szyjkę. Ja już wyszłam ze szpitala ale spotkałam się z nia na mieście i zdziwienie bo brzucha nie ma ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2940 |
Zakorzenienie
|
Ja czekam tylko aż poznam płeć
![]() nic nie będę kupowała, bo masę ciuszków dostanę... koleżanki i kuzynki już się zapowiadają że mają kartony ciuszków które odziedziczę, zarówno na chłopców jak i dziewczynki, łóżeczko, kuzynka wózek ma dla mnie nawet, więc myślę że jakoś to będzie ![]() ja teraz raczej muszę kupić dla siebie tę cholerną kurtkę ![]() ![]() nie mogę ogarnąć tego jakim jestem słoniem i w nic sie nie mieszczę ![]() ![]() wybaczcie ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:46.