|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne w łóżkach dalej działają, inne na porodówkę powoli się zbierają - cz. VI
Co tu taka cisza się zrobiła?
U mnie sie fajnie zapowiadało, mała dzisiaj nie chciała wcale spać, wiec na pewno szybko padnie a tu tż zadzwonił ze mamy nie czekać na Niego bo wróci dzisiaj późno szkoda. Miałam ochotę sie poprzytulać, moze jakaś wspólna kąpiel |
|
|
|
#1832 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne w łóżkach dalej działają, inne na porodówkę powoli się zbierają - cz. VI
Cytat:
![]() Przepraszam ze nic nie piszę, ale mam ostatnio kiepski nastrój ale podczytuję i jestem na bierząco. Wogule jak @ przyjdzie to 12 idę powtórzyć badania żeby mieć aktualne i zobaczymy co dalej
|
|
|
#1833 |
|
Wtajemniczenie
|
nono to czekamy
ja tak namieszalam ze az masakra
|
#1834 |
|
Wtajemniczenie
|
india - i jak?
|
|
|
|
#1835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak Aniu. U mnie jest takie laboratorium typowo bakteryjne i tam jest babka. Musi byc albo polozna albo ginekolog do pobrania
|
|
#1836 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1837 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kiedy ostatnio byłaś u Starego? ![]() Ewunia - współczuję...ja ostatnio miałam ochotę, ale trochę popękałam znowu na dole i musiałam się obejść smakiem...tylko o męża zadbałam, żeby marudny nie był ![]() Dorotka - widzę apetyt dopisuje ![]() ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Cytat:
![]() Dziewczyny - ile płacicie za zrobienie pazurków i co robicie, żel czy hybrydę?
|
|
#1838 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nawet krótkimi. No i potem tyle czasu bym musiała doprowadzać te pazury do porządku...
|
|
|
|
|
#1839 |
|
Zakorzenienie
|
Ja robie żele I płace 70-80 zł bo dolicza sobie 10 zł za dojazd
|
#1840 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo ładne Żanetka
Ja znowu nie wyobrażam sobie jak bym mogła ich nie mieć i zajmować się noworodkiem. Naturalne paznokcie są cienkie, można zadrapać, albo gdzieś się zadrą i zahaczą o maluszka Ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia, ja mam żele od 3,5 roku, teraz mam zamiar zrobić krótsze przy dziecku. Takimi nie podrapię, nie mam zamiaru też doprowadzać swoich do ładu, bo mam nadzieję zawsze takie mieć.Płacę 60zł mniej więcej co miesiąc.
|
#1841 |
|
Zakorzenienie
|
No ja właśnie na ślub zrobiłam sobie hybrydę i teraz też pokusiłam się na hybrydę jeszcze raz i trzyma mi się już prawie 3 tygodnie, tylko na wskazujących i kciukach ciut popękała ale nie odpadła na szczęście i się zastanawiam czy robić znowu... Wygodne to, bo miesiąc nie muszę malować pazurów, ale znowu za każdym razem 50zł to się trochę uzbiera...
|
#1842 |
|
Wtajemniczenie
|
Nati bylam w czerwcu, pozniej bylam u dr W., ale to na szybko jak mialam tą nietypową @
Teraz zrobię badania i idę do niego, albo niech mnie kładzie na stół, albo juz nie wiem. Okres jak w zegarku, pęcherzyki są, jajowody drozne, juz nie mam pomysłu co moze jeszcze nie działać no chyba że moja głowa
|
|
#1843 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1844 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a swoje mam króciutkie bo mi się łamią zaraz wiec zadrapać nie ma szans no z dwójka takich maluchów to nie mam szans chodzić regularnie, a weekendy wole poświecić mężowi i dzieciom niż latać na pazury
|
|
|
|
|
#1845 |
|
Raczkowanie
|
Ja place za zel 30euro. W polsce jak robie zawsze 100zl z tym ze ja robie troche dluzsze i moze od tego taka cena.
|
#1846 |
|
Wtajemniczenie
|
ale żeście naskrobaly
kocurku nie przejmuj się - ja też w sumie teraz mam dość jak przychodzą znajomi i cały czas o dziecku gadają i o ciążach mimo że jestem bo wiem że komuś kto się stara a nie może może być głupio i czasami fajnie się wyluzować a nie nawijać o dzieciach kordelka gratulacje ![]() moja koleżanka miała dwóch synów i zaszła w ciąże i okazało się ze znów syn i każdy jej mówił: o jej przykro mi ![]() ja natomiast się wkurzam bo jak każdy pyta który to miesiąc i mówię że 5 to każdy mówi: o jej a wszystko z dzieckiem w porządku ![]() ja dzisiaj miałam cały dzień ta nową laskę ja to pamiętam jak szłam do pracy to się przejmowałam wszystkim a to przyszło takie nie wiadomo co po studiach i mi mówi że bez sensu i jej sie nudzi ![]() wogóle to inaczej sobie to wyobrażałam bo jaki kiedyś uczyłam koleżankę z którą teraz pracuje to ona taka ambitna była wszystko się pytała wyglądała na zainteresowaną a ta nic nawet nie pisze nie pyta tylko siedzi jak na tureckim kazaniu i wydaje jej się że to wykład i po 2 h pójdzie do domu ![]() jestem wciekła na dyra że wybrał takiego graślaka młodego i nie skonsultował to z nami. Jak sobie pomyśle że mam jutro jej znów gadać przez cały dzień to aż mi się odechciewa. Juz nie mam wyrzutów sumienia ze niebawem idę na L4 , powiem więcej nie mogę się doeczkać ![]() dla wszystkich ciężaróweczek buziak żeby wszelkie dolegliwości przeszły, a dla staraczek równiez buziak na lepsze samopoczucie ![]() PS. Foto dodane
|
|
|
|
#1847 |
|
Wtajemniczenie
|
ja przez ciąże mam super paznokcie
może mi tak zostanie a tak to trzymam nie za dlugie nie za krotkie robione miałam raz w zyciu kocurek bardzo ładne
|
#1848 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale pierścionek przepiękny Meliska teraz młode takie są, żeby zarobić a się nie narobić. Powiem szczerze, że ja w pracy nie mam za dużo obowiązków i przez to się męczę niestety wolałabym mieć więcej zajęcia 14 idę do okulistty
|
|
#1849 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz mam lepsze niż przed ciaza ale nie takie super jak w pierwszej. |
|
|
|
|
#1850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1851 |
|
Zadomowienie
|
Meliska dlatego ja nie chcę za bardzo u siebie praktykantek i stażystek
|
|
|
|
#1852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam że już w przedszkolu tak miałam, ale dlaczego tak jest to nie wiem A znowu swoje takie zawsze słabe, że aż szkoda gadać ![]() U mnie mąż jest częściej w domu przez godz pracy, a tak myślę że po urodzeniu to będzie chociaż chwila odpoczynku od małego Chociaż jak wyjdzie to się dopiero okaże ![]() Przy dwójce maluszków i jeszcze pracującym codziennie w tyg mężem chyba też bym nie dała rady... Melisko współczuję Ci nauki takiej... nie wiadomo co ![]() Ale nie stresuj się, bo dzidziuś to czuje, a już niedługo L4 Pfu, pfu żeby nie zapeszyć ale nadal zgagi nie mam Można jeść co się chce i wogóle
|
|
#1853 |
|
Zadomowienie
|
Ciekawe jak tam nasza Aniutka po dzisiejszej wizycie?
|
|
|
|
#1854 |
|
Wtajemniczenie
|
Wlasnie o niej pomyślałam i tez mialam napisać
|
|
#1855 |
|
Zakorzenienie
|
Meliska,współczuję też nienawidzę jak takie cwoki przychodzą...
A co do głupich komentarzy to też tak mam,nic się nie przejmuj,ja zawsze odpowiadam że w swoim czasie wyskoczy i tyle
|
#1856 | |||||
|
Zakorzenienie
|
czesc kochane!
Mnie to chyba jakieś przesilenie jesienne dopadło. Jestem bez energii, w pracy się nie mogłam skupić, a po pracy spałam prawie 3h, a miało byc 15 min Przepraszam, ale niestety nawet nie mam siły obejrzeć brzuszków. Ale to nadrobię ![]() Cytat:
![]() Kochana, ale przecież możesz sobie wybrać za to dzień wolny Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
aniutka daj znać kordelka gratulacje kochana Dzwoniłam do gina z info, że znowu się nie udało. Jutro chce mnie widzieć, więc mam wizyte na 9
|
|
#1857 |
|
Zakorzenienie
|
Melisko ja na szczęście nie miałam okazji jeszcze nikogo uczyć chyba że jakiś drobnych rzeczy. Niestety chyba tłumaczenie ciężko mi idzie :-P
Malinka dziękuję tez mi się podoba :-P Guerka no to czekamy na twoje testowanie. India super ze gin kazał przyjść. Może wprowadzi jakąś receptę jak działać może jakieś badanie każe zrobić. Jutro się okaże :-P
|
#1858 |
|
Zakorzenienie
|
Coś mi wizaż wariuje. Cytuję, a on mi nie wyswietla tekstu.
Kocurko na receptę nie liczę, bo chyba biorę już wszystkie możliwe leki ![]() No więc jestem ciekawa co wymysli. On rozważa zrobienie drożności. A ja bym chyba wolała jeszcze przynajmniej jeden cykl poczekać
|
#1859 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Marta gratuluje!!! Aniutka czekamy na relacje A dzis ja sie wam troszke pozale: tzn od kilku dni wieczorem i popludniu mam mega wzdecia... normalnie brzuch mam jakbym byla w 5 miesiacu albo dalej...co sprawia ze mam samopoczucie do d... do tego cos mi weszlo w lewy posladek i chodze kulejac i kazdy klient pytal "co mpani jest" a mnie brala kur....... no i jeszcze pol dnia krecilo mi sie co chwila w glowie i robilo sie slabo ze juz kilka razy myslalam ze padne... a na koniec jeszcze szefowa mi zrobila wyklad na temat l4 i wogole ( wiedzielam ze to nie bylo zbyt piekne zeby bylo prawdziwe ze tak dobrze przyjela info o ciazy) wiec koniec koncow siedze w domu mam dola jest mi smutno i mam wyzuty sumienia z powodu mojego jutrzejszego l4 ktore najprawdopodobniej dostane... no to sie wygadalam.... Dobranoc trzymajcie kciuki za jutrzejsza wizyte
|
#1860 |
|
Rozeznanie
|
Marta super, ze egzamin zdany!Aniu indio paskudna @ Nati ale upolowalas promocje na wozek, super Aniu annasar mam nadzije, ze sie nie wystresowalas za bardzo...Aniu ksuwko nie martw sie, nie bedziesz sama ze staraniami, bo ja tu jestem badz silna kochana ![]() Agus trzymam mocno, moooooocno kciuki, zeby w kon Ci sie udalo ![]() Jak milo, ze o mnie myslalyscie, kochane moje ![]() Dopiero teraz pisze, bo wizyta na 18, w rejestracji nas przetrzepali troche wizyta dluga, powrot dlugasny, wiec zeszlo...Lekarz jak na pierwsze wrazenie super. Mily, wszystko tlumaczy i w ogole. Robil mi usg, zeby ogladnac macice i jajniki. Powiedzial, ze moje policyjne jajcory nie sa zle, a moja rezerwa jajnikowa bardzo pozytywna Meza hormony srednio satysfakcjonujace. Niepokoi go fsh, bo jest sporo podwyzszone, a to moze decydowac czy w ogole plemniki sa produkowane... ale najgorsza ta prolaktyna. I w zyciu bym sie nie spodziewala jaki jest nasz kolejny krok w leczeniu... uwaga! Maz musi zrobic rezonans magnetyczny przysadki mozgowej, zeby zobaczyc czy nie ma tam jakiegos guzka, ktory powoduje ta hiperprolaktynemie. To jest najwazniejsze teraz a po wynikach powie co dalej. Zalezy co wyjdzie. Moze byc tylko zbicie prolaktyny i wszystko wroci do normy, a moze nie na razie o tym nie mysle.Ogolnie z wizyty jestesmy bardzo zadowoleni lekarz nie powiedzial ani jednym slowem, ze nie ma szans na ciaze i to mnie trzyma na razie Troche niepokoi mnie wizja tego guza, ale nie martwie sie na zapas... rezonans prywatnie, bo na nfz to chyba ze 3 miechy by czekal. Nie chce nawet myslec ile bedzie kosztowal... mam nadzieje, ze w 500 sie zamknie. Ale trudno, trza spiac posladki i dac rade Buziaki dla wszystkich
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.

szkoda. Miałam ochotę sie poprzytulać, moze jakaś wspólna kąpiel 

ale podczytuję i jestem na bierząco. Wogule jak @ przyjdzie to 12 idę powtórzyć badania żeby mieć aktualne i zobaczymy co dalej 
ja tak namieszalam ze az

paskudna @
na razie o tym nie mysle.