|
|
#2461 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV
Cytat:
Przecież dziś poniedziałek, a na cc mam we wtorek Ot jak mózg sam sobie przyspiesza Cytat:
Edytowane przez Hasiap Czas edycji: 2014-11-03 o 19:54 |
||
|
|
|
#2462 |
|
Rozeznanie
|
Saśka sprawczyni całego zamieszania co żeś sie nie pochwaliła jak tam było po skanie?Ile twoja "pyza" waży?
A Inka ja tak czułam od początku jak zdjęcia twoje zobaczyłam, ze ty wredna i złośliwa jesteś tylko się dobrze ukrywasz ![]() :brzyda l: hahah a teraz już na poważnie więc ja mąkę daję jaką mam nawet uwagi nie przywiązuję do tego a z tym remontem szpitala to współczuję ale może dziecka nie pomylą
|
|
|
|
#2463 |
|
Rozeznanie
|
Ale Ci Hasiap zazdroszczę... ja się już grudnia doczekać nie mogę!
|
#2464 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się "grudnia" doczekać nie mogę
![]() Ja do pizzy daje zwykła i pół na pół woda z.mlekiem lyzeczka soli i.cukru + droższe ![]() No i odpowiednia kolejność
|
#2465 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziqqq to dobrze ze mnie w blondzie nie widzialas bo wtedy ponoć wygladalam na rasową ....
Ja tez hasiapowej zazdraszczam !! Aczkolwiek od paru dni mam dziwne bóle krzyżowe boli w ch*olere ale tylko parę sekund i zaraz mija,tylko jak ma mnie tak cały poród bolec to trochę się cykam
|
#2466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2467 |
|
Rozeznanie
|
Hello
Gratuluje wsyztskim udanych wizyt A ja sie pochwalę ze dzis dokupiłam wsyztsko czego mi jeszcze brakowalo i juz koniec z zakupami ![]() Wreszcie znalazłam i spiworek podwojny do spania jaki chciałam i w dobrej cene i otulacz, i kolezanka mi wyslala pieluchy do owijania, wiec plan spełniony A od dzis sie wziełam za pranie i nawet przyniosłam z pralni suszarke z rzeczami do domu, bo zapach mi sie podoba A ciuszki wystarczy jak teraz raz przepiorę, czy drugi raz jeszcze potem trzeba Bo teoretycznie do teminu mam jeszcze 1,5 miesiąca![]() A i kupilam soibie to cos z nuka co myslalam ze podobne do tego aniball, ale sie okazalo ze to co innego, do cwiczen juz po porodzie No nic- ogranicze sie do masazu z olejkiem![]() Kurcze, wykrylam od czego mam zgagę Po tych suszonych daktylach i zurawinie
|
|
|
|
#2468 |
|
Rozeznanie
|
Moja pyza waży 2,5 kg
wszystko dobrze, nast wizyta za 2 tyg Dzisiaj pani kazała mi zsunąć leginsy tak mocno, że zastanawiałam się czy mam zdjąć majtki ![]() antosia Pokazesz spiworek i otulacz? ja też kupiłam dzisiaj to drugie zrezygnowałam na te chwile ze spiworka, bo jak moj tz zobaczył w sklepie, to stwierdził, że dokupimy po porodzie jak zobaczymy jak duza bedzie mała smiesznie to brzmi. Ja prałam ubranka raz i wiecej nie zamierzam. Edytowane przez sasia25 Czas edycji: 2014-11-03 o 20:17 |
|
|
|
#2469 |
|
Rozeznanie
|
agata- wspolczuje, ale musiałas sie najeść strachu
i ludzie dookoła też :P Dobrz ze juz wszystko okej no z tą mąka to wazna rzecz bo tak zachwalacie ten przepis to chyba wszystko musi byc zrobione tak jak napisane, żeby wyszło takie dobre Ja w srode będę robić mniam mniam. Hasiap- fajnie sie masz, jeszcze tylko tydzień!! ![]() tak mi się przypomniało, główka Kubunia ma teraz 8cm i lekarz pow. ze jakby miał się teraz rodzić to bez problemu powinien ze mnie wyjść, skoro rozwarcie ma 10cm ale moze niech jeszcze tydzien, dwa posiedzi w brzuchu
|
|
|
|
#2470 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2471 |
|
Wtajemniczenie
|
Trusia nie leże juz cały czas
ale tez nie biegam po imprezach xD powiedzmy ze staram się pamiętać ze jestem w ciąży Sasia Twój TŻ ma mistrza
|
#2472 |
|
Rozeznanie
|
A w ogóle to nie wiem czy Wam pisałam, czy nie, ale ostatnio po wizycie u gina kupiłam mega gruby zeszyt (ponad 300 kartek jakoś). I zamierzam w nim najpierw od początku ciąży powklejać zdjęcia z usg (mam ich mnóstwo) i po urodzeniu zapisywać w nim "przemyślenia" ze wspólnego życia z małą
Jak już będzie większa to dostanie ten zeszyt ode mnie na pamiątkę
|
#2473 |
|
Wtajemniczenie
|
Hasiap Ja prowadzenia "Pamiętnik ciąży" i tez są tam głownie moje przemyślenia
|
#2474 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja co prawda z czasów ciąży to tylko wpiszę te ważniejsze wydarzenia, wizyty i wkleję zdjęcia z usg bo raczej nie jestem w stanie sobie przypomnieć przemyśleń Ale po porodzie mam nadzieję już pilnie zapisywać co jakiś czas te ważniejsze wydarzenia
|
|
#2475 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja nawet zaszalałam i kupilam spiworek 50-56 (na tym etapie u nas jest podwojna rozmiarowka), jakos wieksze mi sie wydały za duże i za luźne (pani tez mi doradziła ze lepiej tak bo nie dobrze jak za duzy na początek), a chcę zobaczyc jak maluch bedzie sie w tym czuł i w czym mu bedzie wygodniej spać
|
|
|
|
|
#2476 |
|
Rozeznanie
|
Chwalę się dzisiejszymi prezentami dla małej
|
#2477 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Sasia chodziło mi o komentarz z psychiatrą. To uważam za nietaktowne.
Cytat:
jak na złość, gdyby nie mogli poczekać do nowego roku :P Cytat:
A na necie nic nie wyczytałaś ? Cytat:
Cytat:
Pomylone dziecko to był mój największy stres. Ale jak urodziłam, poszła położna po tżta z ciuszkami i potem to on już jej pilnował Cytat:
Boshhhhhh ale mi się chce dobrego ciasta upiekłam po obiedzie rogaliki z ciasta francuskiego i dżemu - już ich nie ma. na szczęście to nie tylko ja winna temu :P
|
|
#2478 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dlatego ja sie wstrzymam, ale Ty daj znac jak już Twoj synek zacznie w nim spac Babcia szaleje?
|
|
|
|
|
#2479 |
|
Rozeznanie
|
|
#2480 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A mowilam ze zapomnialam o rękawiczkach,a dzis zauwazylam ze do kombinezonu mam zalaczony i szalik i rękawiczki Jejku jestem jak głupia podniecona tym praniem i prasowaniem i przygotowaniem itd, jakbym w lotka wygrala Już nie mogę sie doczekac grudnia![]() A ogole gadalam z tesciową i mowie jej ze maly po skonczonym 33 tygodniu ma 2 kg, a ta do mnie ze taki duzy już to pewnie ponad 4 kg sie urodzi Kurcze nie wiem jak szybko rosną dzieci w ostatnich tygodniach, ale sie waga wydaje być dobra jak na ten wiek ciąży, więc zła jestem na nią ze mnie straszy
|
|
|
|
|
#2481 |
|
Zadomowienie
|
witam, bardzo dobrze, ze zareagowali, bo przynajmniej mozna sie jakos bezpieczniej w takiej sytuacji. Mamy prawo poczuc sie zle, bo przeciez lekko nie mamy. Trusia, ty masz remont, a ja tam gdzie myslalam, ze bede rodzic (bo moj lekarz tam pracuje) to mi oddzial zlikwidowali w lipcu. I teraz sie zdecydowac nie moge.
|
#2482 |
|
Rozeznanie
|
Powiem że mi pizza wyszła
i właśnie ją wcinam A większą zrobiłam dla tż i sobie upiecze jak z pracy wróci Dałam mąki pół na pół tortowej i zwykłej.Sasia- Mała tak nisko że już się do wyjścia szykuje ![]() Hasiap - Cudny ten komplet Bardzo lubi motywy z Kubusia PuchatkaKaro - zrobiłam tak jak na pudełku pisało, rozpuściłam w gorącej wodzie i wlałam do pralki, ale jak się połączyło z zimną to się wszystko zbrylowało i zostało w komorze zamiast do bębna polecieć. Ja tylko ciuszki do szpitala, pieluchy i rożek prałam. Resztę to już w proszku dziecięcym i dobrze bo bym zwariowała. |
|
|
|
#2483 |
|
Zadomowienie
|
przestaje się mieścić w spodnie ciążowe...
w dresach to już tego pasa nie naciągne na brzuch:/ a spodnie w biodrach ciasne.... |
|
|
|
#2484 |
|
Raczkowanie
|
Kurczę pieczonę, szkoda że urwał się bardzo ciekawy dla mnie temat czyli koszt wyprawki. Sama chciałam to poruszyć tylko czekałam aż będzie bliżej końca jak już będziemy obkupione. Może nawet nie tyle koszt wyprawki ale całego przedsięwzięcia czyli ciąża+wyprawka dla dziecka i mamy (wizyty, ubrania ciążowe, meble, poród (położna czy osobny pokój poporodowy),wózek, leki, kocyki itd). Ja całość oceniam na ok 10 tysięcy. Niezależnie kto za co płaci, czyli ja mam wózek od teściowej ale też wliczam to w koszt wyprawki jak gdybym płaciła sama.
I właśnie bardzo mnie ciekawi ile wydała Linka, która sobie poszalała z zakupami z jednej strony a z drugiej ile wydała Roksape, która pomijając warunki finansowe to rodzi 3 dziecko i po prostu wie co jej potrzebne. Myślę że każda z nas za pierwszym dzieckiem kupi część rzeczy niepotrzebnie a część ważnych pominie. Jak któraś ma ochotę jeszcze się podsumować to ja chętnie posłucham
|
|
|
|
#2485 |
|
Rozeznanie
|
Baska, jeszcze troche, dasz rade
A spodnie dresowe z pasem masz z h&m? jakis czas temu mierzyłam, ale dla mnie s były jakby akurat, a m już na większą du.e, która aż tak mi nie urosła no ale podobno te ubrania rosną z nami, to nie wiem jak to rozumieć Chemisette, mała niech jeszcze się tak tu nie spieszy wciąż czekamy na dom i nikt nie wie ile to jeszcze potrwa
|
|
|
|
#2486 |
|
Zadomowienie
|
dres jakiś nie markowy z lumpa. zwykłe spodnie materiałki mam z hm. pocieszam się że mają prawo być ciasne bo to 34...
ale nawet moja trenerka dzisiaj stwierdziła że mi się urosło od zeszłego czwartku....w pasie 110cm... |
|
|
|
#2487 |
|
Rozeznanie
|
110cm? ja mialam 100 juz dawno więc mnie nie strasz
nawet juz nie bede sie mierzyc.To co Ty jesz, że od czwartku urosłaś? który masz już tc?
|
|
|
|
#2488 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wózka nie kupowaliśmy, mało brakło a musielibyśmy, bo przygotowywałam się do sprzedania by jak coś kupić nowszy model, żeby w razie dłużej posłużył. Ten co mamy jest po dwójce dzieciaczków plus moja córa, jest w bardzo dobrym stanie, ale myślałam kiedyś by mieć trójkę, ale to kolejne już za łaaadnych kilka lat jakby się udało ![]() no nie ważne, wrócę do setna sprawy. Napiszę co musiałam kupić. pieluchy tetrowe, butelka, nowe nakładki na sutki(stwierdziłam, że nie duży koszt, a wolę nowe mieć dla drugiego dziecka), szczotka plus grzebyk, wiadomo środki higieniczne/kosmetyki/pampersy, torba do wózka bo tą co miałam od wózka dałam komuś, ręczniczki, kosmetyki/środki higieniczne dla mnie. Doszły by jeszcze ubranka, bo nie tak dużo zostało po córce, część oddałam, ale co się okazało, wróciły do mnie i jeszcze dostałam 4 razy tyle. No i matę edukacyjną bądź coś tego typu, ale też dostałam od bratowej mojej mamy. więc tutaj moja ogromna wdzięczność, że nie musiałam. Wszystko inne miałam po pierwszym dziecku. Jeszcze można by było się skusić np o nowy materacyk do łóżeczka. ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- Cytat:
|
|
#2489 |
|
Zadomowienie
|
nabijam 35tydz..
co jem?ostatnio obiady mi średnio wchodzą za to potrafię zjeść dziennie 2-3 jabłka, banana, mandarynkę i do tego jakieś czekoladki czy ciastka owsiane. prawie codziennie wciągam jogurt i ostatnio mam ciągłą fazę na naleśniki... |
|
|
|
#2490 |
|
Rozeznanie
|
10 tys? Nigdy by mnie na dziecko nie bulo stac
ciąza na nfz,teraz tylko platne badania oczu musze zrobic,porod tez bedzie za darmo. Rzeczy mam pozyczone albo kupione na allegro. W sumie to moze ok 1 tys wyszlo. Z pierwszym dzieckiem bylo podobnie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:15.

Przecież dziś poniedziałek, a na cc mam we wtorek 
ale może dziecka nie pomylą
Bo teoretycznie do teminu mam jeszcze 1,5 miesiąca
Po tych suszonych daktylach i zurawinie

i ludzie dookoła też :P Dobrz ze juz wszystko okej