|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 3
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#3242 |
|
Zakorzenienie
|
Inco nie ma co się martwić, mogł się inaczej położyć albo śpi, dzisiaj coś czułaś w ogóle ?
|
#3243 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie śpię kochana na płasko, śpię prwie na siedząco Nie panikuj. Najważniejsze, że się rusza,a że mniej, hmm ma już coraz mniej miejsca więc nie będzie fikołków robił. |
|
|
|
|
#3244 |
|
Zakorzenienie
|
Incognito spokojnie, jesteś jeszcze za mną także jak tylko cokolwiek czujesz to problemu nie ma. Mój gin mówił, że do 28 tyg po prostu codziennie powinnam czuć. A jak coś to zjedz coś słodkiego i obserwuj ruchy... moja też miewa dni , gdzie się mniej rusza, ale wtedy mocniej szaleje w nocy, albo w innych h niż do tej pory.
|
#3245 |
|
Wtajemniczenie
|
Mel rumianek to raczej nie pomoże, koperek włoski. A że ma intensywny zapach i smak to dla tego wolę mieszankę
![]() ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- A te krople to jak działają? Rozrzedzają wydzielinę i wszystko wypływa i wystarczy umyć uszko na zewnątrz, czy jak? |
|
|
|
#3246 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Dziewczyny, trochę mnie pocieszyłyście. Codziennie czuję jakieś ruchy, ale nie są tak intensywne jak wcześniej - wtedy to mi brzuch falował. Macie pewnie jednak rację - mały się może inaczej ułożył.
Ehhh, byle do soboty i wizyty u gina! |
|
|
|
#3247 |
|
Zakorzenienie
|
Incognito, dzisiaj mojego malca prawie nie czuję. Wcześniej był bardzo ruchliwy, a dziś od rana cisza. Może odpoczywa, śpi
położe się do lóżka, wyciszę się...zobaczymy, może kopnie. Bądź dobrej myśli Przed chwilą wypiłam koktajl, truskawka, banan, kiwi, maślanka...pycha !
Edytowane przez Ollllciaaa Czas edycji: 2014-11-03 o 21:16 |
|
|
|
#3248 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() O rany, zapomniałam będąc w piątek na zakupach wejść do Iceland. Mają lody Grycana |
||
|
|
|
#3249 |
|
Wtajemniczenie
|
Na moją pannicę coca cola działa jak nie wiem co
Tak mi wczoraj smaka na fryty narobiłyście, że dziś na obiad sobie zrobiłam i tak się obrzarłam że kolacji już nie jadłam.
|
|
|
|
#3250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo u mnie widze, że jak leże na płasko to chyba drażnie Małą, bo brzuch się robi mniejszy, jej pewnie się robi ciasno , ma mało miejsca i wtedy czuję rozpychanie, jakby mi chciała powiedzieć "mamo, wracaj do poprzedniej pozycji bo mi ciasno"
|
|
#3251 |
|
Rozeznanie
|
Inco ja też myślę tak jak Dziewczyny...moja mała też ma różne dni - raz szaleje cały dzień po brzuchu, a innym razem cisza tylko od czasu do czasu coś puknie delikatnie...zresztą jak każdy człowiek
my też mamy różne dni, raz byśmy zdobywały szczyty, a raz nie wychodziły spod kołdry...
|
|
|
|
#3252 |
|
Raczkowanie
|
http://bankimion.pl/rankings/index zobaczcie fajna stronka o imionach i trendach na przestrzeni 100lat
|
|
|
|
#3253 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Olcia ale mi zrobiłaś smaka teraz... mąż się mnie pyta co chcę do herbaty a ja na to: sok z marchwi, jabłka, kiwi i banana. On takie oczy i: ale do herbaty?? A ja, że nie, że obok herbaty I wiecie co powiedział??? Masz wybór tylko miedzy miodem, malinami i pigwą... uhhhh!Wróciłaz z tych zakupów. W rossmanie jest Bepanthen 100ml na dużej promocji! No i kupiłam lovelę płyn do prania i plyn do plukania. A w Kauflandzie kupiłam 2 pary skarpetek z froty grubych za chyba 4 czy 5 zł i 6 par stopek na lato za 10 zł! I wiecie co? I nie zaliczyłam Maca. I jestem z tego dumna bo mi lzy za nim nie leciały
|
|
#3254 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za maca jestem z Ciebie dumna
|
|
#3255 |
|
Rozeznanie
|
A ja dziś jadłam frytki i Mc Flurry...jakoś nie mogłam się powstrzymać krążąc po centrum...
|
|
|
|
#3256 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ja lubię jak ten wizaż świruje
|
#3257 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Duszona, jutro zrób sobie koktajl widzisz, dobrze, ze ciąża trwa 9 miesięcy, bo inaczej Twój mąż by przy Tobie oszalał ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
Ale na szczęście w moim otoczeniu mało jest Kubusiów
|
||
|
|
|
#3258 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3259 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I brawo za Maca. Do mnie niespodziewanie Mc Donald przyjechal po poludniu Ja juz nawet chodzic do niego nie musze Cytat:
taka ciekawostka![]() Cytat:
![]() Imię jest ładne, szczególnie w formie Jakub mi się podoba,ale mi się przejadło przyznaję własnie w pracy ![]() Uffffffffff wieczór minął. Mężuś wrócił i sobie z nim trochę posiedziałam, a teraz juz wykapana leze, a on poszedl pograc na Xboxie niech gra poki moze
|
|
|
#3260 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj jakby do mnie Mac przyjeżdżał to bym już niczym innym nie żyła... Ja nie wiem co my tak strasznie w nim uwielbiamy. Jutro rano mąż wstawia pościel i kocyki do prania... Wywiesze koło domu i na wietrze szybko wyschnie a ten tydzień ma być ładny. Kupiłam też dzisiaj te kwasy dha. Aj idę spać... Może mi się uda usnąć...
|
#3261 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 Edytowane przez 201704210903 Czas edycji: 2014-11-04 o 02:03 |
|
|
|
|
#3262 |
|
Wtajemniczenie
|
Inco ja już jakieś 3 tygodnie temu to przerabiałam. Też mi to po głowie chodziło. Aktywna mała, nie było tak że w nocy jak się przebudziłam mała się nie ruszyła, a z dnia na dzień cisza. W dzień też aktywność spadła. I tak ok 3 tygodni, a teraz już się przyzwyczaiłam do słabszego rytmu dnia małej. A wszystko jest dobrze
Wiecie że ja w Macu jadłam tylko 2 razy do początku ciąży ![]() Dzień dobry. Ale mi się pierdoły śnią po nocach. Wczoraj romans M, dzisiaj jakiś facet nie wiem skąd się wziął i kim był ale byliśmy razem na pikniku, pijany chciał nasze auto prowadzić. Zabrał nam kluczyki i zniknął jak mu nie pozwoliliśmy, pracowałam w Warszawie, w zwykłej fabryce za 1200 zł a dojeżdżałam 200 km i jeszcze Zuzkę w Warszawie zgubiłam
|
#3263 |
|
Zadomowienie
|
Ja o moich snach w ciągu ostatnich trzech dni to nawet nie chce publicznie pisać
![]() My mamy Mc na przeciwko mieszkania, wiec codziennie trzeba ćwiczyć silna wole ![]() Dzień dobry
|
|
|
|
#3264 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jakoś z Maca lubię głównie frytki i lody :d także nie szaleje za nim. Ale od paru dni chodzi za mną pizza z kurczakiem
mniam mniam ogólnie to znów mam problemy brzuszkowe - trawieniowe ... okropnie się czuję. Przed ciążą nie miałam żadnych problemów, a teraz już mało co pomaga i czuję się tak okropnie ciężko ...
|
#3265 |
|
Wtajemniczenie
|
Maciejka u mnie w ciąży jest znacznie lepiej, na początku było masakrycznie a teraz to od czasu do czasu tylko mi się zdarzają odskocznie.
|
#3266 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale tylko raz byłam w mc w ciąży na lodzie Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#3267 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie narazie przerobiony Turnau I Umer. Cytat:
jeszcze mamy czas na w miare regularne ruchy. Pamietaj ze maluszek ma jeszcze troche miejsca, dwa ze nie kazdy ruch czujemy, a moze nawet malo ktory I trzy ze to nie mala maszynka tylko male swiadome dupeczki ktore juz pomalu wyrabiaja sobie wlasny rytm, I juz ich ruchy nie sa takie chaotyczne I niekontrolowane jak na poczatku. Wiem ze to moze stresowac, ostatnio tez mialam przez to stres, ale moj to nic sie nie ruszal kompletnie, wiec jak twoja dzidzia daje znac o sobie to luzik :-*Cytat:
|
|||
|
|
|
#3268 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieńdoberek dziewczęta
![]() Ja ani razu nie byłam w MC ale cieszę się, że nie mam u siebie burger kinga bo burgery tam mi mega smakują i frytki mniam,mniam... A że nie ma to nie zajadam się. Dziś już lepiej odrobinkę się spało. Nie jadłam nic 3 h przed snem i i tak mnie zgaga budziła dziś obudziłam się z obolałym brzuchem. ![]() A choroby to ja teraz chyba też nie uniknę mąż chodzi i kaszle,mówi że coś go bierze. Córa smarka.. Kurde! Jak tu się uchronić? ![]() ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Hope I rennie i ranigast można brać. Mój gin powiedział, że mogę brać wszystko co jest dostępne na zgagę, tylko że ja mam od samego początku ciąży i już wszystko brałam i niestety nie działają już
|
|
|
|
#3269 |
|
Raczkowanie
|
Dziendoberek
)Dziewczyny piszecie, że malenstwa zmniejszyły swoją aktywność i chyba cos w tym musi być. Tak jak napisałaś Hope - to już całkiem świadome dupeczki U mnie w ciągu dnia mało co czuję, czasem tylko jak znajdę chwilkę poleżeć, albo chociaż posiedzieć dłużej. Ale wieczorem i nad ranem mała nadrabia podwójnie... Wczoraj np. dostałam takiego kopniaka w pęcherz, że świeczki w oczach stają.Maciejka nie przejmuj się, u mnie to samo...przed ciążą zero problemów z brzuchem, a teraz mimo że z zaparciami walczyć nie muszę, ale wzdęcia, uczucie pełności - to moja zmora.... Alunia i Hope Rennie napewno można stosować, ja od czasu do czasu stosuję, jak już kompletnie sobie nie radzę... mmm ale narobiłyście mi ochotę na Mc'a Taaaki kurczakburger mi się marzy![]() Miłego dnia dla Was
|
#3270 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Mamuśki
![]() Na 12 jestem umówiona na odbiór glukometru, także intensywny poranek przede mną, bo jakoś ten czas szybko z rana leci :P Ja o swoich snach już się chyba nie wypowiadam, bo nic się w tej kwestii nie zmieniło :P Z moją Siostrą nie jest dobrze, chyba skończy się wycięciem woreczka, także czeka mnie stres... Wczoraj na poprawę humoru przed snem zakupiłam dla mojej niuni łóżeczko, o takie: http://arus.pl/lozeczko-z-szuflada-t...ika-biala.html i oczywiście materac na allegro, który tu polecałyście. Ale jak mój Tato usłyszał, że on kosztuje 50 zł, to wpadł w panikę i stwierdził, że jego wnununia na tym spać nie będzie. Tato ma kota na punkcie kręgosłupa, bo sam jest po operacji i chyba dlatego się tak zmartwil jego ceną:P Także oczekuje y jego przyjazdu i zakupu materaca może w Ikei, aczkolwiek chyba trochę szkoda mi kasy. Zobaczymy. Dobra dziołchy, lecę się ogarniać, miłego dnia kochane
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:10.

Przyszła chusta do noszenia - ta co wygrałam na warsztatach 

położe się do lóżka, wyciszę się...zobaczymy, może kopnie. Bądź dobrej myśli 

. Nie mogę się zebrać, aby kupić nowy płaszcz. Czekam na wypłatę

za maca
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
i czuję się tak okropnie ciężko ...