Niepewny zwi±zek i pragnienie dziecka - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2014-11-04, 08:20   #1
gosiaczek12z
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 47
Niepewny zwi±zek i pragnienie dziecka

To co napiszê mo¿e wydaæ siê dziwne i niezrozumia³e, ale sama siê w tym wszystkim gubiê.. Liczê tylko na zrozumienie i empatiê, choæ wiem, ¿e bez krytyki siê nie obêdzie. A wiêc mam 21 lat, studiujê i w tym roku piszê licencjat. Z jednej strony chcê siê dalej uczyæ, zrobiæ magistra, ale z drugiej od ponad tygodnia stale my¶lê o dziecku.. chcia³abym mieæ maluszka i czujê siê na to gotowa, ¿e poradzi³abym sobie ze wszystkim, bior±c rok wolnego od studiów po licencjacie. Mój partner jest 10 lat starszy i ju¿ chcia³by za³o¿yæ rodzinê. Problem pojawia siê tu, ¿e jest obcokrajowcem, s³abo mówi po polsku i nie wyobra¿am sobie jaki¶ spotkañ rodzinnych, gdy z nikim nie móg³by siê porozumieæ. Dodatkowo wiek i trudno¶ci w porozumieniu siê i znalezieniu wspólnych tematów z moimi znajomymi.. Ja jestem z nim szczê¶liwa, dba o mnie, troszczy siê, daje mi du¿o uczuæ. Nie wyobra¿am sobie ¿ycia bez niego, ale mam te¿ trudno¶ci w wypowiadaniu tego co czuje do niego. On otwarcie mówi co czuje do mnie, a ja mam jakby jak±¶ blokadê.. Nie jest mega przystojniakiem i bojê siê te¿ opinii ludzi, gdy go poznaj±. Mi osobi¶cie nie przeszkadza w nim, ¿e ma lekki brzuszek, ale ludzie potrafi± oceniæ powierzchownie..Wiem, ¿e opinia ludzi nie powinna mnie interesowaæ, ale jednak ocena spo³eczna potrafi odebraæ pewno¶æ siebie.. nie wiem ju¿ co o tym my¶leæ..z jednej strony chcia³abym mieæ z nim dziecko, a z drugiej mam tyle obaw..
gosiaczek12z jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-11-04, 08:38   #2
paula78
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 34 839
Dot.: Niepewny zwi±zek i pragnienie dziecka

Jestes bardzo m³oda to raz. Jakies plany zawodowe na przyszlosc? z czego sie utrzymujesz gdzie mieszkasz?

dwa- jestes w zwiazku, czy mam rozumieæ, ¿e twoj partner nie zna sie z twoja rodzina, znajomymi? ile jestescie razem? bylas kiedykolwiek sama w doroslym zyciu? znasz siebie? czy od zawsze musisz i¶c na kompromisy, ktore sa w zwiazku?

trzy- jezyka mozna sie nauczyæ. Nie wiem te¿ dlaczego nie mialby znale¿c wspolnych tematów ze znajomymi, mowi w jakims narzeczu czy co?
Przez jezyk zamkniesz siê w domu bo chlop nie mowi po polsku?

4- wydaje mi sie, ¿e szukasz jakie¶ pewno¶ci i wymysli³a¶, ¿e dziecko da ci te pewnosc/stalosc/ cos pewnego, a tak nie jest - maj±c dziecko mo¿esz sobie planowac idealn± cia¿ê, zdrowe bobo, nie choruj±ce, robisz rok przerwy,a potem jak w serialu wracasz na rynek zawodowy i dostajesz super prace.

5- dziecko nie rozwiaze twoich problemów i nie rozwieje obaw...inwestuj w siebie

Edytowane przez paula78
Czas edycji: 2014-11-04 o 08:44
paula78 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-11-04, 08:41   #3
cholernarejestracja
Copyraptor

Wiadomo¶ci: 21 283

Uspokój swoje hormony i u¶wiadom sobie, ¿e skoro martwisz siê i oceniasz partnera pod k±tem "co ludzie powiedz±", to albo znaczy, ¿e jeste¶ jeszcze niedojrza³a emocjonalnie (co wyklucza gotowo¶æ na dziecko, nawet, je¿eli wydaje Ci siê, ¿e powinna¶ ju¿, teraz, koniecznie), albo, ¿e jeste¶ z nieodpowiednim partnerem.
cholernarejestracja jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-11-04, 08:44   #4
Niebieskooka arystokratka
Marsza³kini II RP

Avatar Niebieskooka arystokratka

Wiadomo¶ci: 5 547

My¶lê, ¿e powinna¶ skupiæ siê na nauce i ewentualnie szukaniu pracy. Widaæ, ¿e nie jeste¶ jeszcze zbyt dojrza³a emocjonalnie (co ludzie powiedz± na temat faceta) wiêc zachodzenie w ci±¿ê w tym przypadku uwa¿am za skrajn± nieodpowiedzialno¶æ.
Niebieskooka arystokratka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-11-04, 08:49   #5
Nameria
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 508

Dziewczyno, nigdy ale to nigdy nie mo¿na braæ zdania znajomych je¶li chodzi o wybór partnera. Wszystko zale¿y od znajomych ale nie ka¿dy bêdzie kierowa³ siê Twoim szczê¶ciem. Tu radzê Ci odp¶ciæ.
Zreszt± chyba u was trochê za wczê¶nie na dziecko, skoro masz tyle w±tpliwo¶ci a zdanie znajomych jest wa¿niejsze ni¿ Twoje.
Pracujesz?, on pacuje? z czego by¶cie ¿yli?
Nameria jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-11-04, 09:02   #6
_ema_
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 980

Cytat:
Napisane przez gosiaczek12z Poka¿ wiadomo¶æ
To co napiszê mo¿e wydaæ siê dziwne i niezrozumia³e, ale sama siê w tym wszystkim gubiê.. Liczê tylko na zrozumienie i empatiê, choæ wiem, ¿e bez krytyki siê nie obêdzie. A wiêc mam 21 lat, studiujê i w tym roku piszê licencjat. Z jednej strony chcê siê dalej uczyæ, zrobiæ magistra, ale z drugiej od ponad tygodnia stale my¶lê o dziecku.. chcia³abym mieæ maluszka i czujê siê na to gotowa, ¿e poradzi³abym sobie ze wszystkim, bior±c rok wolnego od studiów po licencjacie. Mój partner jest 10 lat starszy i ju¿ chcia³by za³o¿yæ rodzinê. Problem pojawia siê tu, ¿e jest obcokrajowcem, s³abo mówi po polsku i nie wyobra¿am sobie jaki¶ spotkañ rodzinnych, gdy z nikim nie móg³by siê porozumieæ. Dodatkowo wiek i trudno¶ci w porozumieniu siê i znalezieniu wspólnych tematów z moimi znajomymi.. Ja jestem z nim szczê¶liwa, dba o mnie, troszczy siê, daje mi du¿o uczuæ. Nie wyobra¿am sobie ¿ycia bez niego, ale mam te¿ trudno¶ci w wypowiadaniu tego co czuje do niego. On otwarcie mówi co czuje do mnie, a ja mam jakby jak±¶ blokadê.. Nie jest mega przystojniakiem i bojê siê te¿ opinii ludzi, gdy go poznaj±. Mi osobi¶cie nie przeszkadza w nim, ¿e ma lekki brzuszek, ale ludzie potrafi± oceniæ powierzchownie..Wiem, ¿e opinia ludzi nie powinna mnie interesowaæ, ale jednak ocena spo³eczna potrafi odebraæ pewno¶æ siebie.. nie wiem ju¿ co o tym my¶leæ..z jednej strony chcia³abym mieæ z nim dziecko, a z drugiej mam tyle obaw..
Wiele kobiet w tym wieku przechodzi nag³y przyp³yw instynktu macierzyñskiego. Za kilka lat ciesz± siê, ¿e go nie pos³ucha³y
Mnóstwo wiza¿anek Ci to potwierdzi, temat wa³kowany by³ nie raz i wiêkszo¶æ tak mia³a.
_ema_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-11-04, 09:10   #7
mpt
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 346

Cytat:
Napisane przez _ema_ Poka¿ wiadomo¶æ
Wiele kobiet w tym wieku przechodzi nag³y przyp³yw instynktu macierzyñskiego. Za kilka lat ciesz± siê, ¿e go nie pos³ucha³y
Mnóstwo wiza¿anek Ci to potwierdzi, temat wa³kowany by³ nie raz i wiêkszo¶æ tak mia³a.
Potwierdzam!
Autorko, kieruj± Tob± z³e motywy - dziecko ma siê z cz³owiekiem, którego siê kocha, a nie "chcê maluszka, a facet to tam piku¶, nie wiem, co do niego czujê". Dziecko siê robi z mi³o¶ci, a nie z chcenia (chyba ¿e jest siê dojrza³± kobiet±, która wszystko dok³adnie przemysla³a, ale ta opcja Ciê nie dotyczy ).

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2014-11-04, 09:12   #8
gosiaczek12z
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 47

Cytat:
Napisane przez paula78 Poka¿ wiadomo¶æ
Jestes bardzo m³oda to raz. Jakies plany zawodowe na przyszlosc? z czego sie utrzymujesz gdzie mieszkasz?

dwa- jestes w zwiazku, czy mam rozumieæ, ¿e twoj partner nie zna sie z twoja rodzina, znajomymi? ile jestescie razem? bylas kiedykolwiek sama w doroslym zyciu? znasz siebie? czy od zawsze musisz i¶c na kompromisy, ktore sa w zwiazku?

trzy- jezyka mozna sie nauczyæ. Nie wiem te¿ dlaczego nie mialby znale¿c wspolnych tematów ze znajomymi, mowi w jakims narzeczu czy co?
Przez jezyk zamkniesz siê w domu bo chlop nie mowi po polsku?

4- wydaje mi sie, ¿e szukasz jakie¶ pewno¶ci i wymysli³a¶, ¿e dziecko da ci te pewnosc/stalosc/ cos pewnego, a tak nie jest - maj±c dziecko mo¿esz sobie planowac idealn± cia¿ê, zdrowe bobo, nie choruj±ce, robisz rok przerwy,a potem jak w serialu wracasz na rynek zawodowy i dostajesz super prace.

5- dziecko nie rozwiaze twoich problemów i nie rozwieje obaw...inwestuj w siebie
Obecnie studiujê i utrzymuje siê ze stypendium, a on pracuje, ma swoje firmy wiêc warunki bytowe, mieszkaniowe to ¿aden problem. Do biednych nie nale¿y.

Mój partner zna jedynie mojego brata, nikogo poza tym, ze wzglêdu na te wszystkie trudno¶ci o których pisa³am.. a razem jeste¶my 3 miesi±ce. Wiem, ¿e to krótko tylko ciê¿ko mi zwalczyæ t± chêæ posiadania dziecka, stale my¶lê tylko o tym..
gosiaczek12z jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-11-04, 09:17   #9
paula78
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 34 839

Cytat:
Obecnie studiujê i utrzymuje siê ze stypendium, a on pracuje, ma swoje firmy wiêc warunki bytowe, mieszkaniowe to ¿aden problem. Do biednych nie nale¿y

Mój partner zna jedynie mojego brata, nikogo poza tym, ze wzglêdu na te wszystkie trudno¶ci o których pisa³am.. a razem jeste¶my 3 miesi±ce. Wiem, ¿e to krótko tylko ciê¿ko mi zwalczyæ t± chêæ posiadania dziecka, stale my¶lê tylko o tym..

Nie mam pytañ, dziewczyno to powazna jestes?

Masz stypendium i faceta od 3 miesiecy i zastanawiasz sie nad dzieckiem?
Chore.

paula78 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-11-04, 09:21   #10
201803290936
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 43 642

Cytat:
Obecnie studiujê i utrzymuje siê ze stypendium, a on pracuje, ma swoje firmy wiêc warunki bytowe, mieszkaniowe to ¿aden problem. Do biednych nie nale¿y.

Nie powinno siê mieæ dziecka z kim¶, kogo siê nie zna (po 3 miesi±cach nie mo¿esz powiedzieæ, ¿e nie wiadomo co ze sob± ju¿ przeszli¶cie i ¿e dziêki temu go dobrze pozna³a¶), z kim¶, o kim nie my¶limy jako o rodzinie, kim¶ najbli¿szym. Na razie to po prostu Twój ch³opak - trafi³ siê, jutro mo¿e go nie byæ. Uwa¿am, ¿e rok intensywnego zwi±zku, z poznawaniem faceta w ró¿nych sytuacjach, to minimum, aby my¶leæ o mieszkaniu z nim, a co dopiero o zachodzeniu z nim w ci±¿ê. Niestety z tego, co na razie piszesz, jawisz siê jako kto¶ jeszcze ma³o dojrza³y, kto wszed³ zwi±zek z kim¶ starszym.
201803290936 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-11-04, 09:23   #11
mpt
Zakorzenienie

Cytat:

Nie ma, ¿e cie¿ko. Hormony Ci pad³y na racjonaln± ocenê sytuacji. Jesli nie chcesz zostaæ z dzieckiem i problemami - daj sobie co najmniej rok na przemyslenie. Od¿ywiaj siê w tym czasie zdrowo, poznaj jego rodzinê i znajomych i zamieszkajcie razem jak najszybciej.

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-04, 09:23   #12
Karena 73
Kobieta z klas±

Wiadomo¶ci: 3 058

troll , a¿ tak skrajnie i beznadziejnie ... naiwnych dziewczyn nie ma.
Stary 2014-11-04, 09:25   #13
201701121500
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 664

Cytat:
Napisane przez Karena 73 Poka¿ wiadomo¶æ
troll , a¿ tak skrajnie i beznadziejnie ... naiwnych dziewczyn nie ma.
Raczysz ¿artowaæ?
201701121500 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-11-04, 09:26   #14
mary_poppins
sissy that walk

Wiadomo¶ci: 10 668

Cytat:

Dziecko to naprawdê idiotyczny pomys³ w tym momencie. Jeste¶ z facetem 3 miesi±ce, wiêc na jego warunki bytowe nie patrz, bo nie wiadomo czy Wy do koñca ci±¿y ze sob± by¶cie przetrwali. Na razie jeszcze siê klaruje, co w ogóle o sobie s±dzicie i czy Wam ze sob± po drodze. No i jakie¶ pierwsze spiny ju¿ s±, przynajmniej z Twojej strony, w temacie "co ludzie powiedz±". A ze stypendium i alimentów siebie i dziecka nie utrzymasz. Masz 21 lat i mnóstwo czasu na decyzjê o dziecku, zadbaj najpierw o podstawy - sta³y, stabilny zwi±zek z mi³o¶ci±, klarown± sytuacjê materialn±, wszystko co siê wi±¿e z tym ¿eby maj±c dziecko móc sobie poradziæ bez "jako¶ to bêdzie", bo to mocno zgubne my¶lenie. Dziecko to w tym momencie fanaberia - szukasz jakiego¶ zajêcia dla siebie, czego¶ "sta³ego" w ¿yciu, mo¿e mi³o¶ci której nie czujesz ze strony bliskich. Poza tym trwa to raptem tydzieñ, wiêc za tydzieñ mo¿e Ci ju¿ przej¶æ. Nie pali siê, zd±¿ysz, 3 miesi±ce zwi±zku z facetem co do którego nie jeste¶ przekonana czy to w³a¶ciwy wybór, i studia w toku, to nie jest czas na dziecko.
mary_poppins jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-11-04, 09:34   #15
cholernarejestracja
Copyraptor

Wiadomo¶ci: 21 283

Cytat:

Ooooookej.
cholernarejestracja jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-11-04, 09:38   #16
Nameria
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 508

Dziewczyno, jeste¶ m³oda, zamiast cieszyæ siê ¿yciem, nowym zwi±zkiem, poznawaæ partnera, mieæ motylki w brzuchu, Ty chcesz pakowaæ siê w pieluchy.
Pocz±tki zwi±zku s± takie piêkne, nie warto w imiê czegokolwiek ich marnowaæ.
Uspokój hormony i ciesz sie zwi±zkiem
Nameria jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-11-04, 09:55   #17
bernikula
mOLDerator

Wiadomo¶ci: 10 392

Dziecko w tej sytuacji to jak dla mnie pomys³ bardzo nieodpowiedzialny. Po trzech miesi±cach znajomo¶ci chcesz mieæ dziecko, a pó¼niej po narodzeniu stwierdzisz, ¿e jednak mo¿e nie, bo co¶ siê nie u³o¿y³o, bo by³a¶ niepewna? Dziecko to nie zabawka.

Insta
bernikula jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-11-04, 10:05   #18
madana
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 17 071

3 miesi±ce razem to pocz±tki pocz±tków zwi±zku- nie masz na razie nawet szansy poznaæ go, jak reaguje, gdy s± problemy, gdy co¶ nie wychodzi (i dodam: dla mnie "testem" jest np. to, jak kto¶ reaguje, gdy s± k³opoty, gdy jest wkurzony). Planowanie dziecka po tak krótkiej znajomo¶ci- jest niepowa¿ne.

Cytat:
poradzi³abym sobie ze wszystkim, bior±c rok wolnego od studiów po licencjacie.
- ale po "roku wolnego" jest ci±g dalszy ¿ycia, wiêc nie rozumiem tego "poradzi³abym sobie ze wszystkim".
Nie wiem, jedyna chyba sensowna rada: doro¶nij, a raczej: dojrzej.
madana jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-11-04, 10:16   #19
mpt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madana Poka¿ wiadomo¶æ
[...]- ale po "roku wolnego" jest ci±g dalszy ¿ycia, wiêc nie rozumiem tego "poradzi³abym sobie ze wszystkim". [...]
Dziadkowie siê zajm±, przecie¿ autorka pisze o "maluszku", a nie o wychowywaniu przez pó³ ¿ycia

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-04, 10:22   #20
madana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mpt Poka¿ wiadomo¶æ
Dziadkowie siê zajm±, przecie¿ autorka pisze o "maluszku", a nie o wychowywaniu przez pó³ ¿ycia
- ale o ile pragnienie dziecka w ogóle jest czym¶ normalnym, bo wiele kobiet dzieci mieæ chce (chocia¿ ja w tym wieku o dzieciach nawet nie pomy¶la³am na serio, ot- wiedzia³am, ¿e kiedy¶ to chcia³abym) , ale motywacja , jak± podaje , jest skrajnie niedojrza³a: pan, którego zna 3 miesi±ce, ale przez pryzmat jego kasy/firmy/mieszkania po 90 dniach bycia razem robi projekt "poradzi³abym sobie ze wszystkim".
Bo co sensownego da siê powiedzieæ o tak krótkim zwi±zku, gdy ona nie ma pojêcia jak starszy od niej o 10 lat facet reaguje , gdy s± problemy, co¶ nie wy³azi lub zwyczajnie, jak wypadnie, gdy siê pok³óc±, CO mo¿na zaplanowaæ na serio , gdy kto¶ jest w fazie "jest piêknie i cudnie i marzê o maluszku"?
Stary 2014-11-04, 10:22   #21
Chatul
ma zielone pojêcie

Wiadomo¶ci: 40 401

Dopóki zwi±zek jest niepewny, dopóty brak starañ o dziecko powinien byæ pewny

Gosiaczek12z, jeste¶ z facetem krótko, w Waszym zwi±zku ju¿ s± problemy, dodatkowo nie masz stabilnej sytuacji finansowej. To nie s± warunki do powo³ywania nowego cz³owieka na ¶wiat.
Skup siê na zwi±zku i na rozwi±zaniu problemów, które w nim s±. Kszta³æ siê dalej, szukaj pracy… A jak koniecznie chcesz spêdzaæ czas z dzieckiem, to zawsze mo¿esz zaoferowaæ swoj± pomoc jakim¶ rodzicom
Stary 2014-11-04, 10:30   #22
201708160922
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 10 444

Cytat:

Id¼ na jogê czy zacznij biegaæ, bo hormony ci siê na mózg rzuci³y.

Cytat:
Napisane przez mpt Poka¿ wiadomo¶æ
201708160922 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-11-04, 10:35   #23
201803290936
Konto usuniête

Przede wszystkim to przez pierwsze miesi±ce jest zauroczenie. Potem ono opada i mo¿na mieæ zonka, ¿e siê w tym czasie hajtnê³o / zrobi³o dziecko z kim¶, kto nam po prostu nie odpowiada i na d³u¿sz± metê kogo nie kochamy, a czêsto nawet nie lubimy. Na pocz±tku to nawet osoba kompletnie do nas nie pasuj±ca mo¿e siê wydawaæ "wow, chyba facet mojego ¿ycia".
Stary 2014-11-04, 10:35   #24
skazana_na_bluesa
.

Wiadomo¶ci: 28 112

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Poka¿ wiadomo¶æ
Uspokój swoje hormony i u¶wiadom sobie, ¿e skoro martwisz siê i oceniasz partnera pod k±tem "co ludzie powiedz±", to albo znaczy, ¿e jeste¶ jeszcze niedojrza³a emocjonalnie (co wyklucza gotowo¶æ na dziecko, nawet, je¿eli wydaje Ci siê, ¿e powinna¶ ju¿, teraz, koniecznie), albo, ¿e jeste¶ z nieodpowiednim partnerem.
zgadzam siê.

Cytat:
a razem jeste¶my 3 miesi±ce.
na g³owê upad³a¶?!

skazana_na_bluesa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-11-04, 10:51   #25
_ema_
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 980

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Poka¿ wiadomo¶æ
DA ze stypendium i alimentów siebie i dziecka nie utrzymasz.
Kochana, z jakiego stypendium? Dziekanka = brak stypendium. Wiêc albo studiuje i ma pieni±¿ki, albo nie studiuje i pieni±zków te¿ nie ma
_ema_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-11-04, 10:57   #26
cukier_bialy2
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 134

Nie chcê siê wtr±caæ, ale to czy to ten sam o którym pisa³a¶ miesi±c temu ¿e "Drugiego pa¼dziernika od mnie zostawi³, a kiedy posz³am do jego mieszkania, by jeszcze porozmawiaæ zasta³am go z prostytutk±"?
cukier_bialy2 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-11-04, 11:08   #27
madzia0007
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 736

Skrajny egoizm. Nawet nie wiesz czy ten zwiazek wam wyjdzie i co z tego ze ma kasê? Skoro juz na samym poczatku masz w stosunku do niego w±tpliwo¶ci to czarno widzê wasza przysz³o¶æ razem. A ty mimo wszystko radosnie planujesz z nim dzidziusia ty powazna jestes? Czy pomy¶la³as o tym ze dziecko to nie tylko twoja zabaweczka do kochania i wola³oby miec pe³na rodzine a nie tatusia za granica ktory odwiedzi go raz na pare miesiêcy w razie gdyby wam nie wysz³o? Jeste¶ skrajnie nieodpowiedzialna. I ta postawa "co ludzie powiedz±". Moj facet tez jest obcokrajowcem i niewiele mnie interesuje jak sie dogada z rodzina i co ludzie powiedz±. Ze mna bedzie ¿y³ a nie z nimi.
madzia0007 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-11-04, 11:11   #28
Minna
Zielona Driada

Wiadomo¶ci: 3 514

Proponujê wstrzymaæ siê z dzieckiem i dorosn±æ.

"To fakt. A fakty to najbardziej uparta rzecz pod s³oñcem."
Minna jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-11-04, 11:14   #29
madana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cukier_bialy2 Poka¿ wiadomo¶æ
Nie chcê siê wtr±caæ, ale to czy to ten sam o którym pisa³a¶ miesi±c temu ¿e "Drugiego pa¼dziernika od mnie zostawi³, a kiedy posz³am do jego mieszkania, by jeszcze porozmawiaæ zasta³am go z prostytutk±"?
- o matko . Serio z takim facetem mo¿na planowaæ "maluszka"???
Stary 2014-11-04, 11:21   #30
201803290936
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez cukier_bialy2 Poka¿ wiadomo¶æ
FBI Wiza¿ rz±dzi.

Czyli troll.
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-11-05 15:40:25

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.