Styczniowe mamusie 2015, cz. VII - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-04, 09:27   #31
Karoloo
<3 <3 <3

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VII

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
Karoloo, oki super dzięki
po soku mam zgagę no ale może mi się uda

Simonee, ja też to uwielbiam bo to cudowne uczucie ale czasami tak jak mówisz, boli jak nie wiem...

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

heffitka, najgorsze pierwsze dni
Chociaż tak po dłuższym zastanowieniu się bez sensu byłoby branie na czczo mam przepisaną dawkę 3x1 i tylko rano mogę być na czczo, później już nie ma takiej opcji

A tutaj o popijaniu sokiem:
Cytat:
Wchłanianie żelaza ułatwia: witamina C, witamina B6, kwas foliowy, laktoferyna. Dlatego preparaty żelaza dobrze jest popijać kwaśnym sokiem.

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 09:27   #32
Myszunia19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
Myszunia mimo wszystko trzeba być dobrej myśli.
Moja znajoma tak straciła dziecko, dzień przed porodem. Obecnie ma dwoje dzieci i chyba na tym nie koniec
staram się być dobrej myśli. Tylko te historie mnie przerażają. Teraz się tym bardziej strasznie pilnuje jak mam te problemy z brzuchem
Myszunia19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 09:29   #33
TOMORROW
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fashionaddicted Pokaż wiadomość
Czy mężowie/partnerzy mówią teraz w ciąży do Was jakos inaczej, chodzi mi o pieszczotliwe zwroty?
mój mówi do mnie w liczbie mnogiej "chodźcie DRUŻYNO"
Cytat:
Napisane przez kleo111 Pokaż wiadomość
Bo mam już 1 sztukę i nie wiem czy jeszcze kupić jedną, czy dwie?
ja mam 3 i się zastanawiam, czy to nie za mało do szpitala
Cytat:
Napisane przez Myszunia19 Pokaż wiadomość
co do kopniaków to mój TZ ręka na brzuchu, Karol kopnal dośc mocno a TZ do mnie : czułaś? czułaś to?!
ja : no skąd..... (wtf)

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
A zapomniałam wczoraj napisać, że też byłam u endo. Wszystko ok, dawka niezmienna, dopiero po porodzie mam zmniejszyć do 25ug.
a jaką dawkę teraz stosujesz? Ja moją też o to pytałam i mi powiedziała, że po porodzie zmniejszymy o połowę

zastanawiam się, czy skoro był brany euthyrox, dziecko należy po porodzie jakoś zbadać na tarczycę?

wstałam dziś o 7.20, bo i tak już od 2 h nie spałam i czekam na tego kuriera z paczką allegrową, mógłby zadzwonić o której będzie, bo miałam wyjść...a tak tylko wiem, że pakę z magazynu odebrał
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 09:41   #34
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
a własnie dziś mi się zaczyna 31 tydzień jeszcze 9 tygodni ( lepiej brzmi niż 2 miesiące)

Biedulko taka noc

Cytat:
Napisane przez TOMORROW Pokaż wiadomość
mój mówi do mnie w liczbie mnogiej "chodźcie DRUŻYNO"

ja mam 3 i się zastanawiam, czy to nie za mało do szpitala

a jaką dawkę teraz stosujesz? Ja moją też o to pytałam i mi powiedziała, że po porodzie zmniejszymy o połowę

zastanawiam się, czy skoro był brany euthyrox, dziecko należy po porodzie jakoś zbadać na tarczycę?

wstałam dziś o 7.20, bo i tak już od 2 h nie spałam i czekam na tego kuriera z paczką allegrową, mógłby zadzwonić o której będzie, bo miałam wyjść...a tak tylko wiem, że pakę z magazynu odebrał
fajnie do Was mówi

Teraz mam dawkę 37,5 ug mam brać także jod (ale kobitka sprawdziła, ze jest w moich witaminach), po porodzie dalej jod i euthyrox (o ile będę karmić piersią) Powiedziała, że dziecko co miało zabrać już wzięło i teraz mam zbierać siły na poród

Nic mi nt badań dziecka na tarczycę nie mówiła

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Stary 2014-11-04, 09:42   #35
simonee
Zakorzenienie

Myszunia jesteśmy bliżej końca i naszych malenstw wszystko będzie ok musimy myśleć pozytywnie
Szybko reagujesz jesteś pod opieką dbasz o siebie wiec musi być ok
Stary 2014-11-04, 09:43   #36
fashionaddicted
Zakorzenienie

Tak myślałam, że będzie nowa część jak się obudzę
Dzień dobry witam się

Kochane trzymajcie dzisiaj kciuki popołudniu, mąż ma egzamin i się denerwuję jak głupia, aż spać nie mogłam

Kinga Ty zboczuchu:P - nie za zachowanie tylko jak Ty to fajnie napisałaś w poprzedniej części
Stary 2014-11-04, 09:55   #37
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Dzień dobry witam się

Kochane trzymajcie dzisiaj kciuki popołudniu, mąż ma egzamin i się denerwuję jak głupia, aż spać nie mogłam

Kinga Ty zboczuchu:P - nie za zachowanie tylko jak Ty to fajnie napisałaś w poprzedniej części
hej

za TŻ

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Stary 2014-11-04, 09:57   #38
fashionaddicted
Zakorzenienie

Cytat:
apropo prezentu to mój tz: " mam kupić Karolowi prezent pod choinkę?"
ja: możesz kupić
tz: ale jak się urodzi 23 to zdąże coś mu kupić
ja : a jak 24?
TZ: o no to będzie mi głupio to może jednak tak czy siak kupię
no padam przy jego mądrościach.
Tak samo lezy wczoraj tuli sie do brzucha i mówi " ja już niedługo będę tu tulił mojego synusia a za jakis czas potem będzie córeczka tatusia"
ja : a co jak będzie drugi syn?
chwila ciszy
ja: tego nie brałes pod uwagę?
Tz: no nie....

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

mnie to juz wszystko jedno byle wszystko było dobrze i oby nie przenosić.
Mam ostatnio złe myśli i boję się że coś będzie nie tak...
w sumie to przypadkiem słyszałam jak mama rozmawia z TZem że mieli kobietę która bardzo długo starała się o dziecko i w końcu udało sie jej zajść. termin miała na 2 stycznia a drugiego dnia świąt przyjechała do szpitala i się okazało że dziecko nie ma już tętna.... i jakoś tak strasznie sie boję
Jajciu ale masz słodkiego tż-ta

Nie martw się, a przynajmniej staraj... Ja też ciągle mam złe myśli, najgorzej przed snem jak leżę i myślę. Musimy czuwać na tyle na ile możemy, pilnować ruchów, chodzić na wizyty i być dobrej myśli, bo na dzieciątko też to na pewno dobrze wpływa
Stary 2014-11-04, 10:02   #39
justynalyp
Zadomowienie

dzień dobry,
dziewczyny to normalne, że czym bliżej porodu tym bardziej się denerwujemy i przejmujemy. Coraz więcej mamy obaw i lęków.
Ja jadę za jakiś czas ściągnąć szwy z tyłka mojego psa.
A po 15 jadę po mamę i jedziemy kupić wózek. Ciągle się zastanawiam nad kolorem. Na 80% będę brała czerwony skórzany. 20% biało-czarny, ojcu mojego dziecka podoba się takie połączenie koloru. Ale znając życie mogę wyjść z niebieskim wózkiem :P
justynalyp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 10:07   #40
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justynalyp Pokaż wiadomość
dzień dobry,
dziewczyny to normalne, że czym bliżej porodu tym bardziej się denerwujemy i przejmujemy. Coraz więcej mamy obaw i lęków.
Ja jadę za jakiś czas ściągnąć szwy z tyłka mojego psa.
A po 15 jadę po mamę i jedziemy kupić wózek. Ciągle się zastanawiam nad kolorem. Na 80% będę brała czerwony skórzany. 20% biało-czarny, ojcu mojego dziecka podoba się takie połączenie koloru. Ale znając życie mogę wyjść z niebieskim wózkiem :P
Po zakupie koniecznie napisz co wybrałaś

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 10:13   #41
teja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez heffitka84 Pokaż wiadomość
Teja a tak w ogóle to skąd ci sie wzięło na naukę migowego? :-P
Pracuję z dziećmi, często w przedszkolach lub szkołach integracyjnych, chciałabym jakoś podnosić kompetencje zawodowe
Już drugi rok się wybieram na kurs tylko do tej pory w mocno napiętym grafiku ciężko mi było wpasować dodatkowe 10h zajęć tygodniowo

Cytat:
Napisane przez heffitka84
Teja, jestem tlumaczem języka migowego na uczelni ;-)

ja wczoraj się zapisałam na ten kurs.
Mam nadzieję, że dam radę pod koniec kursu i nadrobię, jakby mój mały postanowił się pojawić wcześniej, albo gdyby moje samopoczucie jakoś gwałtownie spadło, bo egzamin właśnie wtedy jest.

Robiłaś kurs w jakiejś fundacji, miałaś w ramach studiów czy jakoś inaczej to u Ciebie wyglądało?
Stary 2014-11-04, 10:13   #42
fashionaddicted
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ellyunia Pokaż wiadomość

9 to moja liczba wiec może to moje sie wykluje w 9 części
MOja też
Ale moja to też 7 a siódmą właśnie zaczęłysmy
Stary 2014-11-04, 10:13   #43
AsiaW**
Zakorzenienie

Witam się i ja, misja wykonana mocz do badania oddany

ale miałam dzisiaj sytuację. Podjeżdżam pod szpital, jeżdżę po parkingach...ani jendego maluteńkiego pustego miejsca...więc myślę skoro ja tylko na minutę to postawię na tą minutę blisko wejścia i zastawiłam jeden samochód.
Leciałam w 2 strony jak głupia żeby szybko poszło. Wracam dosłownie po 5 min i widzę wściekłego właścieciela zastawionego przeze mnie samochodu...darł na mnie japę jak głupi z daleka. Jak się zbliżyłam i zobaczył, że jestem w ciąży...to zacżał mnie przepraszać i tłumaczyć. Mówi, faktycznie nie ma nawet gdzie stanąć, spokojnie ja mam czas itp...ciąża działa cuda;D

AsiaW** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 10:23   #44
ellyunia
Wtajemniczenie

Cytat:
i dziecko nie przezylo? ale w tym wypadku to matka może mieć pretesje sama do siebie
nie przeżyło i ma na pewno, ale my musimy myśleć pozytywnie

Cytat:
co do kopniaków to mój TZ ręka na brzuchu, Karol kopnal dośc mocno a TZ do mnie : czułaś? czułaś to?!
ja : no skąd..... (wtf)
skąd ja to znam

Fashion mój mówi: "jak tam się mają moje dziewczyny", na mnie mówi Balbińcia, a na malutka czasami mówimy Pysia (ja na mojego M. mówię czasami Pysiu lub Rysiu )
Szurnięta rodzinka... Rysiu, Pysia i Balbińcia

Byłam z rana upuścić krople krwi, ciekawe jak tam moja morfo
Poza tym miałam fatalna noc, obudziłam sie o 3 i nie mogłam spać do 5 dostałam mega kataru i brzuch mi się napinał i bolało

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
Napisane przez AsiaW** Pokaż wiadomość

ale miałam dzisiaj sytuację. Podjeżdżam pod szpital, jeżdżę po parkingach...ani jendego maluteńkiego pustego miejsca...więc myślę skoro ja tylko na minutę to postawię na tą minutę blisko wejścia i zastawiłam jeden samochód.
Leciałam w 2 strony jak głupia żeby szybko poszło. Wracam dosłownie po 5 min i widzę wściekłego właścieciela zastawionego przeze mnie samochodu...darł na mnie japę jak głupi z daleka. Jak się zbliżyłam i zobaczył, że jestem w ciąży...to zacżał mnie przepraszać i tłumaczyć. Mówi, faktycznie nie ma nawet gdzie stanąć, spokojnie ja mam czas itp...ciąża działa cuda;D
dobrze sie opanował w czas. Na brak miejsca na parkingu tez mam sposób, u nas to standard że brak miejsc a poza tym od bramy gł. do laboratorium strasznie daleko, więc wjechałam na teren szpitala i nawet nie musiałam negocjować bo jakaś ciężarówka wyjeżdżała

Cytat:
MOja też
nie no 2 miesiące to zdecydowanie za wcześnie. Ty lepiej mocno nogi zaciskaj

ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 10:28   #45
bajlaga
Zadomowienie

Witam się w nowym wątku

Eirene u mnie też niechętnie czytano bajki, ale coś tam pamiętam bardzo byłam ciekawa o co chodzi w kolorowych obrazkach więc musieli mi opowiedzieć

Szczeperka dla mnie takie zdjęcia na fb czy na innym czymś są obrzydliwe...albo pisanie o każdej kupce itp. Ludzie są dziwni

dusiolka ja pamiętam jak piłam pokrzywę to miałam wysoką hemoglobinę

Karoloo praktycznie wszystkie te słowa z joemonstera już usłyszałam, prócz ostatniego

smerfetka gratuluję łóżeczka! suuuper

teja te stożki wyglądają jak cycki czy mi się wydaje

lilijka super, że u endo wszystko ok

ma.ko ale ładny przybornik na łóżeczko, takiego szukam można podkraść sprzedawcę? a te kulki świecące są piękne... kuszą mnie okropnie! Gdzie je będziecie wieszać?
bajlaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 10:29   #46
mmgi
Zadomowienie

Hej, hej w nowej części

Współczuję dziewczyny problemów ze snem. Ja odpukać nie narzekam, kładę się koło północy, nad ranem wstaje na siku i znów do łóżka i śpię do 9 Ale żeby nie było tak kolorowo, co wieczór boli mnie tak kręgosłup i spojenie łonowe, że ledwo chodzę, ciężko mi się przewrócić na łóżku z boku na bok. Brzuch mam w sumie nie duży i nie spodziewałam się, że będę aż tak źle fizycznie znosić ciążę

Cytat:

Trzymam kciuki nie denerwuj się

Cytat:
MOja też
Moja to 8, mąż cały czas ma przeczucie, że urodzę w grudniu, ja przeczuć nie mam, ale liczę na styczeń

Montanka, ale fajny pomysł z granatowym łóżeczkiem na pewno fajnie by to wyglądało.

Ma.ko super rzeczy do pokoiku masz wybrane, na pewno będzie śliczny mam nadzieję, że się pochwalisz efektem końcowym?

Robię dziś na obiad makaron z kurczakiem i brokułami z Twojego przepisu
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 10:38   #47
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:

No niestety te miejsca parkingowe
Ale sytuacja mega śmieszna

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Stary 2014-11-04, 10:40   #48
AsiaW**
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry witam się

kciuki za męża

Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku

Eirene u mnie też niechętnie czytano bajki, ale coś tam pamiętam bardzo byłam ciekawa o co chodzi w kolorowych obrazkach więc musieli mi opowiedzieć

Szczeperka dla mnie takie zdjęcia na fb czy na innym czymś są obrzydliwe...albo pisanie o każdej kupce itp. Ludzie są dziwni

dusiolka ja pamiętam jak piłam pokrzywę to miałam wysoką hemoglobinę

Karoloo praktycznie wszystkie te słowa z joemonstera już usłyszałam, prócz ostatniego

smerfetka gratuluję łóżeczka! suuuper

teja te stożki wyglądają jak cycki czy mi się wydaje

lilijka super, że u endo wszystko ok

ma.ko ale ładny przybornik na łóżeczko, takiego szukam można podkraść sprzedawcę? a te kulki świecące są piękne... kuszą mnie okropnie! Gdzie je będziecie wieszać?

zgadzam się z [pogrubionym

co do tych kul, weszłam na strone i już chyba jej nie opuszczę dopóki nie zamówię, strasznie mi się podobają.

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Hej, hej w nowej części

Współczuję dziewczyny problemów ze snem. Ja odpukać nie narzekam, kładę się koło północy, nad ranem wstaje na siku i znów do łóżka i śpię do 9 Ale żeby nie było tak kolorowo, co wieczór boli mnie tak kręgosłup i spojenie łonowe, że ledwo chodzę, ciężko mi się przewrócić na łóżku z boku na bok. Brzuch mam w sumie nie duży i nie spodziewałam się, że będę aż tak źle fizycznie znosić ciążę

Trzymam kciuki nie denerwuj się

Moja to 8, mąż cały czas ma przeczucie, że urodzę w grudniu, ja przeczuć nie mam, ale liczę na styczeń

Montanka, ale fajny pomysł z granatowym łóżeczkiem na pewno fajnie by to wyglądało.

Ma.ko super rzeczy do pokoiku masz wybrane, na pewno będzie śliczny mam nadzieję, że się pochwalisz efektem końcowym?

Robię dziś na obiad makaron z kurczakiem i brokułami z Twojego przepisu
jakbym czytała o sobie, śpię całkiem ok, ale często się przewracam z boku na bok, wtedy czuję okropny ból pachwiny i spojenia

AsiaW** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 10:40   #49
Kinqaa
Zakorzenienie

AsiaW mam nadzieję, ze ciąża i u mnie podziala... bo utknelam właśnie w korku a za 10min mamy wizytę w szpitalu z młodą.

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 10:41   #50
Myszunia19
Zakorzenienie

Cytat:
Jajciu ale masz słodkiego tż-ta

Nie martw się, a przynajmniej staraj... Ja też ciągle mam złe myśli, najgorzej przed snem jak leżę i myślę. Musimy czuwać na tyle na ile możemy, pilnować ruchów, chodzić na wizyty i być dobrej myśli, bo na dzieciątko też to na pewno dobrze wpływa
no czasem mu się udaje być słodkim szczegolnie jeśli chodzi o Karola
Co do strachu to myśle że najbardziej jest on spowodowany tym że mama pracuje z tym i widzi co się dzieje i jest przewrażliwiona. Ona boi się że ja zrobie pokoik a potem się coś stanie....

Cytat:
Myszunia jesteśmy bliżej końca i naszych malenstw wszystko będzie ok musimy myśleć pozytywnie
Szybko reagujesz jesteś pod opieką dbasz o siebie wiec musi być ok
no ja dostaje schizy jak się mały za długo nie odzywa.. czasem sie zastanawiam czy nie jestem przewrazliwiona- często mu tam pukam:P
Cytat:

Biedulko taka noc

fajnie do Was mówi

Teraz mam dawkę 37,5 ug mam brać także jod (ale kobitka sprawdziła, ze jest w moich witaminach), po porodzie dalej jod i euthyrox (o ile będę karmić piersią) Powiedziała, że dziecko co miało zabrać już wzięło i teraz mam zbierać siły na poród

Nic mi nt badań dziecka na tarczycę nie mówiła
marzy mi sie sen a tu mam faceta co robi mi z oknami w mieszkaniu i sie nie da:/

Cytat:

udało Ci się bo nie na każdego ciąża tak wpływa. ludzie patrzą na koniec własnego nosa.
Stary 2014-11-04, 10:50   #51
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:

marzy mi sie sen a tu mam faceta co robi mi z oknami w mieszkaniu i sie nie da:/
A przystojny chociaż

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Stary 2014-11-04, 10:51   #52
simonee
Zakorzenienie

Myszunia daj dziecku spać
obserwuj w jakiej porze dnia bywa aktywny może łatwiej ci będzie oceniać czy wszystko ok
Stary 2014-11-04, 10:52   #53
allgoodthings
Zadomowienie

witam się w nowej części.
dziś jadę odebrać torbę na wózek i się cieszę
Stary 2014-11-04, 10:56   #54
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
Chociaż tak po dłuższym zastanowieniu się bez sensu byłoby branie na czczo mam przepisaną dawkę 3x1 i tylko rano mogę być na czczo, później już nie ma takiej opcji

A tutaj o popijaniu sokiem:
acha no ja póki co mam 1x1 ale jak Ty masz 3x1 no to faktycznie bezsensu bo cały dzień musiałabyś nic nie jeść

Cytat:
Dzień dobry witam się

za mężulka

Cytat:

dobre to

Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość
B]ma.ko[/B] ale ładny przybornik na łóżeczko, takiego szukam można podkraść sprzedawcę? a te kulki świecące są piękne... kuszą mnie okropnie! Gdzie je będziecie wieszać?
a te świecące kule można samemu w latwy sposób zrobić

Edytowane przez smerfetka2808
Czas edycji: 2014-11-04 o 11:00
smerfetka2808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 10:56   #55
Karoloo
<3 <3 <3

Smerfetka mam info od siostry:
Sis: zelazo na czczo popite kwasnym sokiem,
Ja: a jak biore 3x1 to jak mam te 2 tabsy brac na czczo?

Sis: to wtedy 1 h po posiłku lub 30 min przed

ale w miare na pusty zoladek

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Stary 2014-11-04, 11:01   #56
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
Smerfetka mam info od siostry:
Sis: zelazo na czczo popite kwasnym sokiem,
Ja: a jak biore 3x1 to jak mam te 2 tabsy brac na czczo?

Sis: to wtedy 1 h po posiłku lub 30 min przed

ale w miare na pusty zoladek
o wielkie dzięki Ci Pani za info czyli jednak dobrze usłyszałam a sok pomarańczowy już kupiłam

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

teja, Ty jesteś szalona
Stary 2014-11-04, 11:05   #57
Myszunia19
Zakorzenienie

Cytat:
A przystojny chociaż

Jakby był przystojny to może nie chciałoby mi się tak spać Pan chyba po hmmm 50?
Cytat:
Myszunia daj dziecku spać
obserwuj w jakiej porze dnia bywa aktywny może łatwiej ci będzie oceniać czy wszystko ok
własnie zwrocilam uwage ze ranoo jak wstane jest aktywny i wieczor jak sie kłade. aczkolwiek w sobote to myslalam ze jakiś tunel wykopuje w moim brzuchu przez cały dzień tak kopał
Stary 2014-11-04, 11:13   #58
bajlaga
Zadomowienie

Cytat:
A przystojny chociaż

Recht !

smerfetka ja się nie nadaję do robienia czegoś własnoręcznie zapewne wyszłyby ładne trójkąty
bajlaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 11:13   #59
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Jakby był przystojny to może nie chciałoby mi się tak spać Pan chyba po hmmm 50?

własnie zwrocilam uwage ze ranoo jak wstane jest aktywny i wieczor jak sie kłade. aczkolwiek w sobote to myslalam ze jakiś tunel wykopuje w moim brzuchu przez cały dzień tak kopał
ehhh to nie fajnie

Super uczucie jak maluszek kopie

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Stary 2014-11-04, 11:16   #60
allgoodthings
Zadomowienie

ale jestem zadowolona właśnie listonosz przyniósł 400ml płynu Emolium z wizażu dostałam, zawsze biorę we wszystkim udział i się udało

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości