Czerwcowe Mamusie 2015 :) - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-04, 11:06   #3091
cowie
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015 :)

Dzień dobry

Co do Waszych wczorajszych dyskusji o ZUSie. Ja w zeszłym roku siedziałam pół roku na l4 i wiem jak to ygląda "z pierwszej ręki", bo miałam 3 komisje.
A więc:

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
no ale niech kontrolują, to ich święte prawo a ja sie nie mam czego bać:
w ciąży jestem faktycznie, moge im dokumenty przedstawić, w mojej pracy pracuje od 7 lat i nie jest tak ze przyjełam sie chwile przed ciążą, w czasie ciąży nie wykonuje zadnej innej pracy zarobkowej. na wakacje sie nigdzie nie wybieram, a na l4 nie mam napisane ze musze leżeć. a jeśli lekarz uważa że mam wskazania do l4 to zaden orzecznik tego nie może podważyć.

jeśli wszytsko jest ok i nie kombinuje na boku to nie ma sie czego obawiać
Niestety może. Od tego właśnie jest lekarz orzecznik, żeby Cię zbadać i ewentualnie podważyć docyzję Twojego lekarza

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
żeby wstrzymać zasiłek musieli mieć do tego jakąś podstawę.

Jak ktoś nie może pracować w ciąży, to nie znaczy, że ma się położyć na 9 miesięcy i siedzieć non stop w domu. Znasz szczegóły tych kontroli? bo dla mnie takie historie, że jakaś ciotka, kuzynka czy koleżanka nie są do końca wiarygodne.

Jedyne co zus podważa dosyć często, to zatrudnienie u kogoś z rodziny, a potem po miesiącu l4 z powodu ciąży. Czyli wszystkie lewe zatrudnienia itp. a nie same fakty, że kobiety w domu nie było
Obecnie ZUS nie tylko podważa to czy się pracuje od dawna i "można" sobie iść na zwolnienie, czy się zatrudniło tylko po to, żeby pójść na zwolnienie i żeby państwo płaciło.
Jak orzecznik uzna, że jesteś zdolna do pracy, to może cofnąć zwolnienie.
Nawet jeśli pracujesz w jednej firmie od x lat i nie ma mowy o zatrudnianiu się na czarno czy na szybko.

A tak poza tym super, że niektórym z Was mijają już mdłości
Ja się niestety wciąż męczę

18.05.2015
Leoś
cowie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 11:18   #3092
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Ale ja nie mówię o porodówce

aaaa....no wtedy to tak. Ale przecież najgorsze są pierwsze doby po porodzie, to wtedy jest najtrudniej, czyli jeszcze w szpitalu

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 11:20   #3093
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
aaaa....no wtedy to tak. Ale przecież najgorsze są pierwsze doby po porodzie, to wtedy jest najtrudniej, czyli jeszcze w szpitalu
Czy ja wiem..? Mi było najtrudniej w domu, po pewnym czasie. Jak wszyscy poszli do pracy, ja byłam sama i miałam doła. W szpitalu to pielęgniarki większość robiły, ja tylko przewijałam i przystawiałam do cycka.
I o dole pisałyśmy

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 11:22   #3094
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cowie Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Co do Waszych wczorajszych dyskusji o ZUSie. Ja w zeszłym roku siedziałam pół roku na l4 i wiem jak to ygląda "z pierwszej ręki", bo miałam 3 komisje.
A więc:

Niestety może. Od tego właśnie jest lekarz orzecznik, żeby Cię zbadać i ewentualnie podważyć docyzję Twojego lekarza

Obecnie ZUS nie tylko podważa to czy się pracuje od dawna i "można" sobie iść na zwolnienie, czy się zatrudniło tylko po to, żeby pójść na zwolnienie i żeby państwo płaciło.
Jak orzecznik uzna, że jesteś zdolna do pracy, to może cofnąć zwolnienie.
Nawet jeśli pracujesz w jednej firmie od x lat i nie ma mowy o zatrudnianiu się na czarno czy na szybko.

A tak poza tym super, że niektórym z Was mijają już mdłości
Ja się niestety wciąż męczę
to, że zus często wzywa na komisje "normalne" zwolnienia to wiadomo i częśto słyszę o takich przypadkach. Słyszałam też o kontrolach zatrudnienia ciężarnych. Ale nigdy nie słyszałam o wzywaniu ciężarnej na komisję, przynajmniej u mnie

Do zdolność do pracy to jedno, ale jak ktoś ma pracę, której nie wolno wykonywać w ciąży to drugie. Mogę być zdrowa, zdolna do pracy, ale swojej pracy wykonywać nie mogę i jak oni mi to mogą podważyć?

Stary 2014-11-04, 11:23   #3095
myboyismine
Zakorzenienie

ciekawe czy jak kobieta ma pracę fizyczną, źle sie czuje w ciąży, czy też mogą cofnąc zwolnienie
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 11:28   #3096
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Czy ja wiem..? Mi było najtrudniej w domu, po pewnym czasie. Jak wszyscy poszli do pracy, ja byłam sama i miałam doła. W szpitalu to pielęgniarki większość robiły, ja tylko przewijałam i przystawiałam do cycka.
I o dole pisałyśmy
ale mowa była o cesarce
No a co innego do roboty? przewijanie i karmienie tylko ale do przewinięcia trzeba wstać i o tym wstawaniu po cc mowa
ja w ogóle pomocy nie potrzebowałam, radziłam sobie od początku, położne tylko przychodziły i pytały czy coś potrzebuję. Nawet dwa piętra niżej sobie do apteki zeszłam, bo mi się nie chciało na tż czekać

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Tż przez pierwszy tydzień był na tacierzyńskim, więc pomagałam, a potem to już śmigałam na spacerki i się powoli ogarniałam w nowej sytuacji

Stary 2014-11-04, 11:30   #3097
myimmortalsoul
Przyczajenie

Cześć Mamusie!
Czy może orientuje się któraś z Was czy jeśli mam umowę o pracę na czas określony (do marca 2016) Jeśli przedstawię pracodawcy zaświadczenie o ciąży czy może mnie zwolnić? nie chce na razie dawać l4 bo to dopiero 7 tydzień i nie wiem czy lekarze dają tak wcześnie a męczy mnie ta praca, nie dość, że stres to ciągle pracuje od 16 do 2 w nocy :/
myimmortalsoul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 11:32   #3098
gabisun
Zakorzenienie

Kaja my tu w sumie tak gdybamy, a obie po sn

może niech dziewczyny po cc się wypowiedzą mi się wydaje, że przy takim cięciu to najgorzej na początku, a potem się człowiek już rozrusza i rana boli mniej

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
Napisane przez myimmortalsoul Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie!
Czy może orientuje się któraś z Was czy jeśli mam umowę o pracę na czas określony (do marca 2016) Jeśli przedstawię pracodawcy zaświadczenie o ciąży czy może mnie zwolnić? nie chce na razie dawać l4 bo to dopiero 7 tydzień i nie wiem czy lekarze dają tak wcześnie a męczy mnie ta praca, nie dość, że stres to ciągle pracuje od 16 do 2 w nocy :/
nie może Cie zwolnić

Stary 2014-11-04, 11:33   #3099
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
to, że zus często wzywa na komisje "normalne" zwolnienia to wiadomo i częśto słyszę o takich przypadkach. Słyszałam też o kontrolach zatrudnienia ciężarnych. Ale nigdy nie słyszałam o wzywaniu ciężarnej na komisję, przynajmniej u mnie

Do zdolność do pracy to jedno, ale jak ktoś ma pracę, której nie wolno wykonywać w ciąży to drugie. Mogę być zdrowa, zdolna do pracy, ale swojej pracy wykonywać nie mogę i jak oni mi to mogą podważyć?
Kurde teraz to nie wiadomo z tym ZUSem. Szuka wszędzie kasy i wszystko próbuje podważać
No ja siedziałam najpierw w ciąży dwa miesiące na zwolnieniu, później je przedłużałam jako nie-ciążowe i zaraz po otrzymaniu nie-ciążowego zwolnienia dostałam wezwanie. Faktycznie w ciąży jak byłam to nie przysłali, ale kto wie co by było jakbym była dłużej?
Niestety to trochę chu...ki są.
Moja znajoma była w ciąży na komisji, bo ZUS uznał, że jej lekarz za dużo zwolnień wypisuje, więc pewnie są "lewe". I sprawdzali czy faktycznie zasadnie siedzi na zwolnieniu.

Ogólnie oby żadna z Was nie dostała wezwania, ale piszę, żebyście wiedziały, że to co powie Wasz lekarz niestety nie jest święte i orzecznik ma prawo podważać

18.05.2015
Leoś
Stary 2014-11-04, 11:34   #3100
ankaya
Raczkowanie

GG do ankaya

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Dziewczyny, muszę zapytać bo nie daje mi to spokoju. Jak się ma wasze libido?

U mnie kiepsko, jestem strasznie nerwowa
Ja jestem strasznie rozstrojona, w pierwszej ciąży tak nie miałam... na miejscu męża miałabym siebie dosyć...

witamyNowe mamusie !

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Hej
Jestem po wizycie wszystko przebiega prawidłowo maluch ma 2,5 cm i słuchałam dzisiaj serducho. Widać też było jak rusza łapkami
Brawo
Cytat:
Ja długo miałam idealny model rodziny 2+1
Ale potem stwierdziłam że moje dziecie jest samotne
Mam to samo, jak nas kiedyś braknie chciałabym zeby Kuba miał rodzeństwo na które będzie mógł liczyć a nie zostałby sam bo ja miałam opory
Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Jestem na SOR. Dostałam mega duszności i trudno mi złapać oddech. Fasolke juz zbadali i jest wszystko w normie. A ja ledwo co oddycham
Zdrówka ! mam nadzieję ze dzisiaj już lepiej !
Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Ja się boję porodu i późniejszej opieki nad noworodkiem, mimo ogromnej chęci posiadania dziecka. Boję się, bo dziecię będzie takie małe i kruche... Przeraża mnie to. Zazdroszczę dziewczynom, które wiedzą co je czeka.
Tyle kobiet dało radę to i Ty musisz czasem lepiej nie wiedzieć co Cię czeka a poza tym każdy poród i każde dziecko jest inne Ja byłam gotowa na sn a potem płakałam ponad godzinę, że muszę mieć cesarkę tak mi nerwy puściły... A opieki mimo tego że 2,5 roku temu miałam takiego małego szkraba to też się boję "obsługi" drugi raz małej kruszynki

Edytowane przez ankaya
Czas edycji: 2014-11-04 o 11:35
ankaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 11:34   #3101
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Mamusie!

nie może Cię zwolnić a jaką masz pracę?
Stary 2014-11-04, 11:37   #3102
myimmortalsoul
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
nie może Cię zwolnić a jaką masz pracę?

fizyczną :/
Stary 2014-11-04, 11:39   #3103
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:

Niestety ZUs potrafi wezwać ciężarną również do siebie na komisję, mieliśmy teraz taki przypadek u nas w pracy, dziewczyna ma tp na grudzien a w październiku była na kontroli zusowskiej :/

Cytat:
Cześć Mamusie!
Nie martw się na zapas, z tego co mi wiadomo to umowa przedłuża sie automatycznie do dnia porodu

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 11:42   #3104
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
ale mowa była o cesarce
No a co innego do roboty? przewijanie i karmienie tylko ale do przewinięcia trzeba wstać i o tym wstawaniu po cc mowa
ja w ogóle pomocy nie potrzebowałam, radziłam sobie od początku, położne tylko przychodziły i pytały czy coś potrzebuję. Nawet dwa piętra niżej sobie do apteki zeszłam, bo mi się nie chciało na tż czekać

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Tż przez pierwszy tydzień był na tacierzyńskim, więc pomagałam, a potem to już śmigałam na spacerki i się powoli ogarniałam w nowej sytuacji
Nie no mowa była o ogólnym takim dołku, o tym że w pewnym momencie można nie wytrzymać. Ja odniosłam sie do tego, a nie do tego że po CC.

Lena
Stary 2014-11-04, 11:42   #3105
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
Niestety ZUs potrafi wezwać ciężarną również do siebie na komisję, mieliśmy teraz taki przypadek u nas w pracy, dziewczyna ma tp na grudzien a w październiku była na kontroli zusowskiej :/

Nie martw się na zapas, z tego co mi wiadomo to umowa przedłuża sie automatycznie do dnia porodu
ale w tym przypadku umowa nie kończy się przed 3 miesiącem czy tam przed porodem, tak że nie musi byc przedłużona, bo jest do 2016

dzisiaj coś czytałam na necie że jak ma się wezwanie na komisę to nie tzreba przyjść i że wystarczy przesłać dokumenty ale ja się nie znam
Stary 2014-11-04, 11:43   #3106
myimmortalsoul
Przyczajenie

O to się akurat nie martwię bo umowę mam do 2016 roku
Tylko słyszałam od paru osób, że jeśli nie jest skończony 3 miesiąć ciąży to nie ma się ochrony i może Cię pracodawca zwolnić ;/
Stary 2014-11-04, 11:44   #3107
ankaya
Raczkowanie

GG do ankaya

Cytat:
Kaja my tu w sumie tak gdybamy, a obie po sn

może niech dziewczyny po cc się wypowiedzą mi się wydaje, że przy takim cięciu to najgorzej na początku, a potem się człowiek już rozrusza i rana boli mniej
Ja miałam cc, byłam gotowa na sn i nie brałam cc wogóle pod uwagę. Nic o nim nie wiedziałam. Jak postęp porodu się zatrzymał i nic mnie nie ruszało, to lekarz stwierdził że ze względu na zbyt dojrzałe łożysko lepsze byłoby cc. Ryczałam ponad godzinę, jak mi wkłuwali igłę ze znieczuleniem, i jak rozcinali to łzy jak grochy płynęły po policzkach - nerwy mi puściły i odreagowywałam stres tak chyba Najgorsze jest to leżenie po cc, i brak pokarmu - ja dostałam dopiero w 3 dobie. Problem był ze wstaniem ale rehablitant krok po kroku wszystko tłumaczył, co mogę robić a co nie. I tak w 4 dobie Kubuś płakał to zaczęłam klocka 4kg nosić.... coś mi tam się naciągnęło i niestety prawie 3 miesiace potem z łóżka w domu pomagał mi wstać mój mąż. Dlatego uprzedzam po cc nie przeciążajcie się, bo tak może też się zdarzyć. Chociaż w otoczeniu nikt nie miał takiego "szczęścia" jak ja odpukać Chciałabym urodzić naturalnie teraz, szczególnie ze względu na opiekę nad maluszkiem i Kubusiem bo teraz mam dwa skarby wymagające opieki jak wszystko będzie dobrze
Stary 2014-11-04, 11:45   #3108
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko słyszałam od paru osób, że jeśli nie jest skończony 3 miesiąć ciąży to nie ma się ochrony i może Cię pracodawca zwolnić ;/
ja wyczytałam, że jak nie ma 3 miesiąca a przed nim kończy się umowa, to nie muszą Ci jej przedlużyć. Natomiast jak umowa kończy ci sie po 3 miesiącu, to juz musza przedłużyc do dnia porodu
Stary 2014-11-04, 11:47   #3109
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Cześć Mamusie!

Cytat:

Nie nie, to nie chodzi o to. Chroniona jestes od poczatku ciazy.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 11:49   #3110
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Info z pierwszej ręki:

W poprzedniej ciąży, z tydzień po zrobieniu testu ciążowego, mój pracodawca uznał, że nie ma pieniędzy na mój etat i chcieli mnie zwolnić.
Ciąża bardzo świeża. Ja wiem? 5-6 tydzień?
Nie mogli mnie zwolnić. Więc spokojnie

18.05.2015
Leoś
Stary 2014-11-04, 11:50   #3111
myimmortalsoul
Przyczajenie

Dziękuje za odpowiedzi!
Stary 2014-11-04, 12:07   #3112
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no mowa była o ogólnym takim dołku, o tym że w pewnym momencie można nie wytrzymać. Ja odniosłam sie do tego, a nie do tego że po CC.
to my chyba całkiem inne posty komentujemy Zaraz znajdę to o czym ja pisałam...

Cytat:
Napisane przez ankaya Pokaż wiadomość
Ja miałam cc, byłam gotowa na sn i nie brałam cc wogóle pod uwagę. Nic o nim nie wiedziałam. Jak postęp porodu się zatrzymał i nic mnie nie ruszało, to lekarz stwierdził że ze względu na zbyt dojrzałe łożysko lepsze byłoby cc. Ryczałam ponad godzinę, jak mi wkłuwali igłę ze znieczuleniem, i jak rozcinali to łzy jak grochy płynęły po policzkach - nerwy mi puściły i odreagowywałam stres tak chyba Najgorsze jest to leżenie po cc, i brak pokarmu - ja dostałam dopiero w 3 dobie. Problem był ze wstaniem ale rehablitant krok po kroku wszystko tłumaczył, co mogę robić a co nie. I tak w 4 dobie Kubuś płakał to zaczęłam klocka 4kg nosić.... coś mi tam się naciągnęło i niestety prawie 3 miesiace potem z łóżka w domu pomagał mi wstać mój mąż. Dlatego uprzedzam po cc nie przeciążajcie się, bo tak może też się zdarzyć. Chociaż w otoczeniu nikt nie miał takiego "szczęścia" jak ja odpukać Chciałabym urodzić naturalnie teraz, szczególnie ze względu na opiekę nad maluszkiem i Kubusiem bo teraz mam dwa skarby wymagające opieki jak wszystko będzie dobrze
ojjjj no to przeszłaś....A teraz jaki poród będziesz mieć?

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
Napisane przez silk_a Pokaż wiadomość
Tamto juz jest. Ludzie z zazdrości potrafią robić i mowić rożne rzeczy a ich zachowanie bywa mało rozsądne.

Co do porodu to ha miałam cesarkę. Teraz lekarz powiedział ze zobaczymy. Bo może bede mogła normalnie rodzic. Po cesarkę to jest dopiero ból. Ja ponad tydzień odchodziłam do siebie w szpitalu nie mogąc wstać z łóżka a inne dziewczyny po normalnym porodzie juz na drugi dzień śmigaly..,,
Kaja, ja odnoszę się cały czas do stwierdzenia Silki
ty odpisałaś, że tż może pomóc, a ja cały czas pisałam o tych pierwszych dobach po cc kiedy wstawać nie można

Edytowane przez gabisun
Czas edycji: 2014-11-04 o 12:08
Stary 2014-11-04, 12:08   #3113
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
rybka no ja tez... boje sie, ze nie bede miala cierliwosci, ze po paru nieprzespanych nocach bede chciala uciec i zostawic wszystko...
Gabisun, ja odniosłam się do tego posta
Nie pisałam nic o CC

Zacytowałas mojego posta odnośnie mojej odpowiedzi na post Poldzika.

Lena

Edytowane przez k a j a
Czas edycji: 2014-11-04 o 12:09
Stary 2014-11-04, 12:11   #3114
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Gabisun, ja odniosłam się do tego posta
Nie pisałam nic o CC

Zacytowałas mojego posta odnośnie mojej odpowiedzi na post Poldzika.
to my o całkiem innych rzeczach piszemy
ale mój błąd, bo dopiero teraz zobaczyłam, że ty pisałaś do poldzika
Tośmy się dogadały
nie wiem czemu ubzdurało mi się, że ty komentujesz Silkę ...

Stary 2014-11-04, 12:12   #3115
ankaya
Raczkowanie

GG do ankaya

Gabisun - jaki poród w sensie czego?
Stary 2014-11-04, 12:12   #3116
201710041131
Konto usunięte

Czerwcowe Mamusie 2015 :)

To sie dogadalyście

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 12:18   #3117
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
to my o całkiem innych rzeczach piszemy
ale mój błąd, bo dopiero teraz zobaczyłam, że ty pisałaś do poldzika
Tośmy się dogadały
nie wiem czemu ubzdurało mi się, że ty komentujesz Silkę ...

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Wczoraj pisała którąs o jakichś herbatkach w puszce. to ta?
http://sklep.babyandmamamed.com/mies...obre-trawienie

Lena
Stary 2014-11-04, 12:21   #3118
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Wczoraj pisała którąs o jakichś herbatkach w puszce. to ta?
http://sklep.babyandmamamed.com/mies...obre-trawienie
Tak,to te. Dziękuję

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 12:21   #3119
siniaa2
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez barbaritka84 Pokaż wiadomość
Czesc dziewzyny,,,moze kolejny raz mnie nie wyrzuci z wątku bo po raz kolejny chce cos napisac i nie moge!!!

Tassia- jak się czujesz? Odezwij sie!

Poldzik- gratuluje serduszka, ,mam nadzieje że i ja wkoncu swoją fasolke uslysze w czwartek

Siniaa- ja też bede mamą po raz 3... mam juz syna 12 lat i córcie 6 lat

Jezeli chodzi o zwolnienie to ja juz jestem od m- ca bo u mnie w pracy sami kaza isc, zbyt duze ryzyko, praca na 3 zmiany i fizyczna

Co do libido to nie ma tragedii, tz sie nie boi, tylko te mdlosci i zmeczenie przeszkadza, ale jak sie dobrze czuje to jak najbardziej przytulanki

A no i witam nowe mamusie
Barbaritka - ale sie ciesze! myslalam ze tylko ja bede mama numer 3 he he! Jak sie czujesz? czy 3-cia ciaza przebiega u Ciebie inaczej? Moje dwie byly super!!!!!! a ta przechodze ciezko mdli mnie i ogolnie nie mam na nic sily i glowy! dzis jest ten lepszy dzien i wzielam sie za pranie ,sprzat.... itd..... wreszcie! Pozdrawiam
siniaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 12:23   #3120
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Tak,to te. Dziękuję
Prosze Wyskoczyły mi na BBF
i chyba sama zakupię 'szczęśliwą ciążę'

Lena
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości