Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-04, 09:23   #2521
sasia25
Rozeznanie

Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV

Miło, że Wam też się podoba Chętnie pomogłabym Wam w zakupie takiego, ale podejrzewam, że wysyłka pocztą to prawie koszt samego otulacza (13e) i chyba niezbyt się to opłaca.
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 09:32   #2522
madziqqq
Rozeznanie

sasia świetny ten otulacz
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 10:15   #2523
bimbunia_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
Antosia, faktycznie ten spiworek to chyba dobry wybór z rozmiarem. Wiekszt moglby byc za duzy. I teraz juz rozumiem o co chodzi, ze podwójny u mnie takich nie widziałam.

Wrzucam moj otulacz jedyny, który wpadł mi w oko
Ojej piękny, a u nas wszystkie takie same i na allegro i w sklepach, aż sobie w akcie desperacji sama uszyłam jeden rożek, wrzuce fotkę na mejla.
bimbunia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 10:19   #2524
Suqub
Zakorzenienie

Eh dosypiałam sobie i śniło mi się, że już urodziłam Gabrysie Była taka słodka, i od samego początku się uśmiechała Jedyne co mnie przeraziło, że pulpecik z Niej był i ciężko mi było ją nosić

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 10:26   #2525
alekaz1
Zakorzenienie

Witam sie o dziwo wyspana. ide sie ogarniac na 13 wizyta.
Stary 2014-11-04, 10:41   #2526
Hasiap
Rozeznanie

Antosia świetny śpiworek, kombinezon i otulacz

Trusia Twój becik i śpiworek także

I sory dziewczyny, ale Sasia Twój otulacz wymiata Jest cudny

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Witam sie o dziwo wyspana. ide sie ogarniac na 13 wizyta.
Alekaz w takim razie kciuki za wizytę Pochwal się po niej co i jak z małą

Ja po drzemce, nutelli i naleśników dalej nie mam Kulek do mleka nie mam (bo w sumie nie jadam), więc pozostanie mi chyba zjeść paróweczki, które sobie wczoraj kupiłam
Stary 2014-11-04, 10:50   #2527
Ringo6
Zadomowienie

Witam.... a ja wcinam na drugie śniadanie sałatkę jarzynową.
Po tym weekendzie, też mam ochotę na mleko. Normalnie piłam codziennie, od jakiejś połowy zeszłego miesiąca, już nie, bo chyba musiałam mieć przerwę i sporadycznie, ale wczoraj litr, a dzisiaj już pół i 1,5 litra wody i dalej mnie suszy.... Niestety, ja się nie pochwalę, bo już się powoli przeprowadzam na zimę i rzeczy dla dziecka mam u teściów.
Kopniaczki 19/40
12.12.14r. <3N<3
Ringo6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 11:06   #2528
alekaz1
Zakorzenienie

Hasiap jasne ze dam znac stresuje sie ta wizyta tylko nie wiem czemu.
Stary 2014-11-04, 11:15   #2529
aleksandra889
Rozeznanie

GG do aleksandra889

Cześć!
Co do wyprawki to mi brakuje sporo rzeczy np. Wózka, nosidełka, łóżeczka, biustonoszów, laktatora. Jakoś sie nie spinam, zeby to mieć juz na teraz ale Tz uswiadomil mnie, że nosidelko i kolyske musimy kupić w tym tyg bo jak sie Helence zapragnie wyjsc na świat to w chyba w rękach będziemy ja przewozić ze szpitala a spac będzie w dwoch złączonych fotelach (ktorych nie mamy). Pamiętam tak sie spało czasem za dzieciaka.

Mam do Was kilka pytań. Będziecie używać nawilzacza powietrza i mat monitorujący oddech?
W jakiej temperaturze pierzecie dzieciowe ubranka? Pachną Wam po wypraniu płynem?

P.S. co do mojej wydzieliny brazowej to tak jak mowilyscie jednorazowa akcja jak narazie ale mam bardzo dużo takiej bialej. Tez tak macie? Ostatnio na wizycie gin powiedzial, że to norma. Mialam lekka infekcje. Dostalam dopochwowe ale nadal są ta upławy. Bardzo to nieprzyjemne

Miałyście już badanie na bakterie w pochwie?

aleksandra889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 11:17   #2530
87agata
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sweet Olcia Pokaż wiadomość
Witam moje kochane ciężaroweczki wczoraj przez aferę wyprawkową aż się wizaż zawieszał hehe Lilunia od 3 w nocy wariuje i teraz ma czkawke :p w nocy sie przebudziłam a tz leżał obok i trzymał rękę na brzuszku i z małą sobie piątki przybijali ale mnie to rozczuliło bo na codzień to się chyba wstydzi jakoś z tatusiem spoufalać jak ja patrzę muszę się pochwalić, udało mi się wczoraj kupić nosidełko maxi cosi cabriofix za 50 zł

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
No i ja też wczoraj właśnie zakupiłam nosidełko takie samo jak Ty na ebay-u bo tylko taki mi pasuje do mojego stelaża w wózku bez żadnych adapterow wiec teraz mam wózek 3w1. No i mój tz tez cały czas trzyma rękę na brzuchu bo teraz to tak mega mocno czuć i widać ruchy
Stary 2014-11-04, 11:28   #2531
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hasiap Pokaż wiadomość
Antosia świetny śpiworek, kombinezon i otulacz

Trusia Twój becik i śpiworek także

I sory dziewczyny, ale Sasia Twój otulacz wymiata Jest cudny

Alekaz w takim razie kciuki za wizytę Pochwal się po niej co i jak z małą

Ja po drzemce, nutelli i naleśników dalej nie mam Kulek do mleka nie mam (bo w sumie nie jadam), więc pozostanie mi chyba zjeść paróweczki, które sobie wczoraj kupiłam
Właśnie zwróciłam uwagę na twój podpis - ale Ci zazdroszczę, został Ci jeszcze tydzień i już będziesz z małą razem

My z Tżem też się spinamy i mamy zamiar kupić w końcu fotelik samochodowy, nosidełko i laktator. Nosidełko znalazłam używane baby bjorna na allegro. Ale fotelik kupimy nowy. A co do laktatora - nie mogę się zdecydować. Nie chcę kupować takiego za 500 zł znalazłam laktator elektryczny baby ono za 150 zł, ale ma on różne opinie, więc sama nie wiem
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 11:35   #2532
antosia5
Rozeznanie

Ale mi narobiliscie ochity na te naleśniki:s lina:
Cytat:
Napisane przez aleksandra889 Pokaż wiadomość
Mam do Was kilka pytań. Będziecie używać nawilzacza powietrza i mat monitorujący oddech?
W jakiej temperaturze pierzecie dzieciowe ubranka? Pachną Wam po wypraniu płynem?

P.S. co do mojej wydzieliny brazowej to tak jak mowilyscie jednorazowa akcja jak narazie ale mam bardzo dużo takiej bialej. Tez tak macie? Ostatnio na wizycie gin powiedzial, że to norma. Mialam lekka infekcje. Dostalam dopochwowe ale nadal są ta upławy. Bardzo to nieprzyjemne

Ja mam problem z wilgocią w mieszkaniu, wiec raczej nie bede uzywać nawilżaczy tylko wszedzie mam te wyciągacze wilgoci
Ja piore w 40 stopniach i mi pachną ale naodmiennie chyba od większości uzywam płynu do płukania, zakupiłam taki specjalny dla dzieci z frosha

Mam wlasnie za tydzień wizytę i bede miala to badanie

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
Napisane przez 87agata Pokaż wiadomość
No i ja też wczoraj właśnie zakupiłam nosidełko takie samo jak Ty na ebay-u bo tylko taki mi pasuje do mojego stelaża w wózku bez żadnych adapterow wiec teraz mam wózek 3w1. No i mój tz tez cały czas trzyma rękę na brzuchu bo teraz to tak mega mocno czuć i widać ruchy
Cytat:
Napisane przez doloresd Pokaż wiadomość
My z Tżem też się spinamy i mamy zamiar kupić w końcu fotelik samochodowy, nosidełko i laktator. Nosidełko znalazłam używane baby bjorna na allegro. Ale fotelik kupimy nowy. A co do laktatora - nie mogę się zdecydować. Nie chcę kupować takiego za 500 zł znalazłam laktator elektryczny baby ono za 150 zł, ale ma on różne opinie, więc sama nie wiem
Trochę sie gubię mówicie o nosidełku , ale zrozumialam ze kazda z was ma ci innego na mysli, czy sie mylę
antosia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 11:40   #2533
aleksandra889
Rozeznanie

GG do aleksandra889

Antosia5 bedzie to robić lekarz czy położna? Jestem ciekawa bo ja dostalam skierowanie do szpitala w ktorym będę rodzić i podobno wykonuje to położna.

Co do laktatora to w szkole rodzenia mówili, ze taki zwykły ręczny najlepszy ale obawiam się, że w razie nawalu pokarmu to ten ręczny nie da rady z wyciaganiem chodzi o tempo wydobycia tego mleka.

Ja nosidelko to nazywam to w czym noworodka przenosi sie do samochodu i wpina w pasy ( chyba ze ma ktos ta baze isofix.) Od 0 do 13 kilo najczesciej i mozna ja za pomoca adapterow odpiąć do wozka. Fotelik to chyba juz ta pozniejsza wersja dla starszakow.

Edytowane przez aleksandra889
Czas edycji: 2014-11-04 o 11:45
aleksandra889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 11:59   #2534
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez antosia5 Pokaż wiadomość
Ale mi narobiliscie ochity na te naleśniki:s lina:

Ja mam problem z wilgocią w mieszkaniu, wiec raczej nie bede uzywać nawilżaczy tylko wszedzie mam te wyciągacze wilgoci
Ja piore w 40 stopniach i mi pachną ale naodmiennie chyba od większości uzywam płynu do płukania, zakupiłam taki specjalny dla dzieci z frosha

Mam wlasnie za tydzień wizytę i bede miala to badanie

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Trochę sie gubię mówicie o nosidełku , ale zrozumialam ze kazda z was ma ci innego na mysli, czy sie mylę
mówiąc nosidełko mam na myśli to http://www.babybjorn.com/baby-carrie...rier-original/

a ten fotelik od 0 kg nazywam fotelikiem tak zresztą, jak opisują go producenci. Ale nie wiem, która forma jest poprawna.
Stary 2014-11-04, 12:02   #2535
anuszka21
Zakorzenienie

Witam, przyjmujecie jeszcze do siebie? ;p ja mam termin na 29.11 a u nas na listopadzie juz sporo urodziło i ciąglę rodzą wiec te z końcowymi terminami nie mają co robic, a zanim do mojego terminu dojdzie to nikogo tam nie bedzie... ja pewnie przenosze na grudzien, bo pierwszą ciąże tez przenosiłam... Dzisiaj odebrałam gbs i dodatni niestety ;/

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Hasiap jasne ze dam znac stresuje sie ta wizyta tylko nie wiem czemu.
Tez widze jedziesz na dwa watki

Juz tu pewnie zżyte jestescie... trzeba bylo od poczatku na grudzien dolaczyc ;p
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 12:08   #2536
87agata
Raczkowanie

antosia mam na mysli nosidelko ale jest to rowniez tez fotelik samochodowy od 0-13 kg .ja osobiscie ten maxi cosi bede uzywac jako nosidelka np jak bede szla do przychodni itp.i bede go wpinac w stelaz wozka zamiast gondoli na jakies krotkie wyjscia, a w samochodzie mam juz na stale wpiety fotelik z Mothercare jeszcze po mojej corce i bede uzywac wlasnie tego bo mamy go od nowosci i wiem ze jest bezwypadkowy takze bede w samochodzie wozic wozek i 2 foteliki od 0-13kg i jeszcze fotelik do starszej corki na szczescie jezdze SUV-em tak ze miejca nie zabraknie
Stary 2014-11-04, 12:08   #2537
sasia25
Rozeznanie

Wczoraj w szpitalu mijałam się na schodach z gościem, który miał w ręku jeszcze puste nosidełko z doczepionym wielkim balonem mam nadzieje, ze moj tz tez wpadnie na cos takiego i kupi chociaz taki balon w sklepiku przy recepcji

Mi też się przysnęło, jak zwykle po kulkach

Hasiap widzę, że moj otulacz podbił Wasze serca będzie pasował do mojej króliczej piżamy, którą tu niedawno wrzucałam.
też zaraz będę jeść parówki

aleksandra wszystko piorę na 40, a do tego używam saszetek z żelem non bio, które wrzucam do pralki. Nie dolewam żadnego płynu. Raczej są bezzapachowe.
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 12:10   #2538
87agata
Raczkowanie

kurde sama sie w tym pogubilam bo wychodzi na to ze jedna rzecz nazywam i nosidelkiem i fotelikiem o zeszszsz!
Stary 2014-11-04, 12:14   #2539
LoLcIa123
Zakorzenienie

Hej złośniczki
Jadę dziś pooglądać wózki, ale pewnie i tak nie kupię jak zwykle .
Czy wy pijecie dużo nabiału ? ja dziennie staram się wypić 1-2 jogurty, ale już jakoś mi nie podchodzą i zastanawiam się czym tu go zastąpić

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 12:16   #2540
Trusiulandia
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć!
Co do wyprawki to mi brakuje sporo rzeczy np. Wózka, nosidełka, łóżeczka, biustonoszów, laktatora. Jakoś sie nie spinam, zeby to mieć juz na teraz ale Tz uswiadomil mnie, że nosidelko i kolyske musimy kupić w tym tyg bo jak sie Helence zapragnie wyjsc na świat to w chyba w rękach będziemy ja przewozić ze szpitala a spac będzie w dwoch złączonych fotelach (ktorych nie mamy). Pamiętam tak sie spało czasem za dzieciaka.

Nawilacz mam i używam cały czas i będę tych mat monitorujacych nie będę używać. A płynu używam Dzidziusia i mało go daję i tylko delikatnie czuć i chemii ma mało czytałam u sroki
Badanie dopiero zrobię

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Julianek 16.12.14r. 5.05!
Trusiulandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 12:19   #2541
madziqqq
Rozeznanie

na te nosidełko co Doleores wkleiła to mój mąż się napalił ostro mówi, że małego będzie tak ze sobą wszędzie zabierał ale mamy jeszcze czas żeby je kupić
Stary 2014-11-04, 12:30   #2542
Trusiulandia
Zakorzenienie

Dziewczyny z tego co czytam to pomiary z usg a urodzonych dzieci różnią się nawet o1 kg! Na listopadowkach tak było. Teraz już doskonale rozumiem dlaczego mój gin uważa ze bez sensu wagę podawać

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-11-04, 13:05   #2543
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Hej złośniczki
Jadę dziś pooglądać wózki, ale pewnie i tak nie kupię jak zwykle .
Czy wy pijecie dużo nabiału ? ja dziennie staram się wypić 1-2 jogurty, ale już jakoś mi nie podchodzą i zastanawiam się czym tu go zastąpić
ja piję mleko, w sensie spożywam je z płatkami

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
na te nosidełko co Doleores wkleiła to mój mąż się napalił ostro mówi, że małego będzie tak ze sobą wszędzie zabierał ale mamy jeszcze czas żeby je kupić
ja wiedziałam, że muszę je kupić po pokazie na szkole rodzenia, położona mnie namówiła - siła perswazji

Zmierzyłam się w pasie - 99 cm

stanęłam na wadze - 15 kg do przodu, ja się załamię.
Stary 2014-11-04, 13:10   #2544
madziqqq
Rozeznanie

mam taka zgagę, że odechciewa mi się kompletnie jedzenia i picia
mierzycie się w pasie w sensie w pępku?
Stary 2014-11-04, 13:12   #2545
bimbunia_
Raczkowanie

Dziewczyny przypomina o badaniu na GBS to jakiś paciorkowiec wredny, lekarz musi pobrać podczas badania próbkę w 35 tygodniu ciąży. Jeśli lekarz nic nie wspominał to się upomnijcie, mój szpital wymaga tego badania podczas przyjęcia na poród.
bimbunia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 13:13   #2546
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

Ja mowiac o nosidelku mialam na myśli fotelik 0-13 kg takiego na szelkach nie planuje w ogole, prędzej pomysle o chuście do noszenia
Co do plynu do prania mam mleczko lovela pachnie delikatnie ale bardzo ladnie

27.09.2014 Najszczęśliwsza żonka na świecie
Lili już jest z nami 19.12.2014
Sweet Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 13:20   #2547
Trusiulandia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mowiac o nosidelku mialam na myśli fotelik 0-13 kg takiego na szelkach nie planuje w ogole, prędzej pomysle o chuście do noszenia

Czyli dobrze zrozumialam :-D poznalam po modelu
Ja właśnie chce chustowac

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-11-04, 13:22   #2548
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
mam taka zgagę, że odechciewa mi się kompletnie jedzenia i picia
mierzycie się w pasie w sensie w pępku?
tak
Cytat:
Napisane przez bimbunia_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny przypomina o badaniu na GBS to jakiś paciorkowiec wredny, lekarz musi pobrać podczas badania próbkę w 35 tygodniu ciąży. Jeśli lekarz nic nie wspominał to się upomnijcie, mój szpital wymaga tego badania podczas przyjęcia na poród.
dobrze, że mówisz upomnę się
Cytat:

ja chciałam chustę, ale jak zobaczyłam ile z tym zabawy, z tym :chustowaniem, że najlepiej chodzić na jakieś szkolenia w tym zakresie, a poza tym było tyle wypadków z tym związanych, że zrezygnowałam. Nie mam czasu, ani ochoty na to
Stary 2014-11-04, 13:27   #2549
antosia5
Rozeznanie

To dobrze Was zrozumiałam
Ja nazywam rzeczy tak jak Dolores: fotelik i nosidelko. Nosidelko wlasnie tez mam na liście, ale postanowiliśmy ze trochę pózniej, bo chyba na poczatku nas sie nie przyda

A fotelik tez bede wpinac w stelaż jak gdzies bedziemy jechac, np na zakupy

Cytat:
Antosia5 bedzie to robić lekarz czy położna? Jestem ciekawa bo ja dostalam skierowanie do szpitala w ktorym będę rodzić i podobno wykonuje to położna.
U mnie bedzie wykonywac moj lekarz na wizycie
Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
Wczoraj w szpitalu mijałam się na schodach z gościem, który miał w ręku jeszcze puste nosidełko z doczepionym wielkim balonem mam nadzieje, ze moj tz tez wpadnie na cos takiego i kupi chociaz taki balon w sklepiku przy recepcji

Mi też się przysnęło, jak zwykle po kulkach
Lepiej mu powiedz ze takie cos bys chciała

A jeszcze kros wspomniał o matach kontrolujących oddech- planowalam je zakupic, ale stwierdziałam ze obejdę sie bez Bo spalam na stojąco jak mi o nich opowiadali na targach czy w sklepach

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:
O tym badaniu mowimy z Aleksandrą ( tz ja przynajmniej mam na mysli). W De sie robi miedzy 35 a 37 tygdniem, ale nie są obowiązkowe chyba W kazdym bądz razie muszę za nie zapalcic, bo kasa chorych nie placi, a szpital nie wymaga
antosia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 13:29   #2550
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
o widzisz dobrze, że mi przypomniałaś bo ja jutro mam wynik odebrać właśnie z tego wymazu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości