Jestem singielką, jest nas więcej :)? 25 + - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-03, 14:09   #1651
koralik124
Zakorzenienie

GG do koralik124
Dot.: Jestem singielką, jest nas więcej :)? 25 +

Ja myśle że dwa tygodnie to za mało czasu na jakie kolwiek deklaracje i odpowiedziałabym pewnie tak samo jak ta dziewczyna. jak bedziesz nie miły to też pewnie nic z tego.nie wyjdzie
koralik124 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 14:21   #1652
mq3a
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez koralik124 Pokaż wiadomość
Ja myśle że dwa tygodnie to za mało czasu na jakie kolwiek deklaracje i odpowiedziałabym pewnie tak samo jak ta dziewczyna. jak bedziesz nie miły to też pewnie nic z tego.nie wyjdzie
Ale czy jest jeszcze jakas szansa zeby cos z tego wyszlo?

Powiedziala ze potrzebuje troche wiecej czasu. Po jakim czasie zaproponowac jej spotkanie?
mq3a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 14:42   #1653
Kirenne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mq3a Pokaż wiadomość
Ale czy jest jeszcze jakas szansa zeby cos z tego wyszlo?

Powiedziala ze potrzebuje troche wiecej czasu. Po jakim czasie zaproponowac jej spotkanie?
U każdego to kwestia indywidualna. Na razie poczekaj, żeby się nie zraziła. W międzyczasie wszystko wyniknie. Ewentualnie wywnioskujesz z rozmowy co i jak. Cierpliwości
Kirenne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 18:12   #1654
kaylla
Zakorzenienie

Ja też mam konto na sympatii, i nie tylko
Ale szczerze mówiąc ostatnio coraz rzadziej tam bywam - znudziły mnie rozmowy, które do niczego nie prowadzą, znudziły mnie spotkania, z których nic nie wynika, bo jakoś nie mogę poczuć tego czegoś.

Teraz wchodzę tam raz na jakiś czas, pogadam sobie z kimś, jak ktoś zagada, ale tracę wiarę w to, ze poznam tam kogoś sensownego:/
kaylla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 19:13   #1655
kakamaka
Raczkowanie

Czy Wy też macie wrażenie, że wszyscy dookoła są już zajęci? Czasami czuję się jakbym była jedyną singielką na tej planecie Już naprawdę nie wiem gdzie można kogoś poznać.. Na studiach mi się nie udało, potem myślałam, że może w pracy, ale nie. Zarówno w poprzedniej jak i w obecnej pracy spotkałam samych zajętych, żonatych i dzieciatych... Zawsze wzbraniałam się przed poznawaniem przez internet, bo wolę kontakt bezpośredni, od razu wiadomo czy jest to "coś", ale chyba nie mam wyjścia ;/
kakamaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 19:26   #1656
guerlainkowa
Raczkowanie

Cześć!

Jutro mam... spotkanie (randką tego nazwać nie mogę, chyba lepiej 'spotkanie zapoznawcze') z chłopakiem z internetu. Całkiem fajny, dobrze nam się pisze (rozmowa przez tel też wypadła miło), jest nić porozumienia, wspólne tematy, jakoś tam mi nawet imponuje (zdał egzamin adwokacki - czyli dobrze rokuje, a ja w przyszłym roku zdaje na aplikację). Zgrzyta mi tu jedna rzecz - on ma generalnie mało czasu, wychodzi z pracy ok. 20, chociaż powtarza, że gdyby miał motywację (czyli partnerkę) to lepiej organizowałby sobie czas. No i plus za to, że... w profilu przez pomyłkę zaznaczyłam, że... mam dziecko (a nie mam!) i on przez 2 tyg pisania ze mną był przekonany, że to dziecko mam, jestem samotną matką i mimo to chciał mnie poznać :P chociaż w pewnym momencie przestało mu się coś zgadzać i o to zapytał wprost (na tamtym portalu założyłam konto właśnie 2 tyg temu i dziwiłam się czemu nikt do mnie nie pisze;p - chociaż portal raczej niszowy).
Na zdjęciach... hmm... wygląda nie za ładnie - tak ponuro, chociaż on twierdzi, że na żywo dużo lepiej.

Generalnie mam już jakieś głupie schizy co do jutra i chyba trochę się denerwuję. Idziemy do restauracji, którą dobrze znam. Poza tym nie wiem czemu ale wkręciłam sobie jak załatwić sprawę z rachunkiem, czy od razu zaproponować 2 rachunki czy poczekać i w ogóle

pomocy
guerlainkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 19:42   #1657
kakamaka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez guerlainkowa Pokaż wiadomość
Cześć!

Jutro mam... spotkanie (randką tego nazwać nie mogę, chyba lepiej 'spotkanie zapoznawcze') z chłopakiem z internetu. Całkiem fajny, dobrze nam się pisze (rozmowa przez tel też wypadła miło), jest nić porozumienia, wspólne tematy, jakoś tam mi nawet imponuje (zdał egzamin adwokacki - czyli dobrze rokuje, a ja w przyszłym roku zdaje na aplikację). Zgrzyta mi tu jedna rzecz - on ma generalnie mało czasu, wychodzi z pracy ok. 20, chociaż powtarza, że gdyby miał motywację (czyli partnerkę) to lepiej organizowałby sobie czas. No i plus za to, że... w profilu przez pomyłkę zaznaczyłam, że... mam dziecko (a nie mam!) i on przez 2 tyg pisania ze mną był przekonany, że to dziecko mam, jestem samotną matką i mimo to chciał mnie poznać :P chociaż w pewnym momencie przestało mu się coś zgadzać i o to zapytał wprost (na tamtym portalu założyłam konto właśnie 2 tyg temu i dziwiłam się czemu nikt do mnie nie pisze;p - chociaż portal raczej niszowy).
Na zdjęciach... hmm... wygląda nie za ładnie - tak ponuro, chociaż on twierdzi, że na żywo dużo lepiej.

Generalnie mam już jakieś głupie schizy co do jutra i chyba trochę się denerwuję. Idziemy do restauracji, którą dobrze znam. Poza tym nie wiem czemu ale wkręciłam sobie jak załatwić sprawę z rachunkiem, czy od razu zaproponować 2 rachunki czy poczekać i w ogóle

pomocy
Jeśli on Cię zaprosił to powinien zapłacić ale myślę, że nie ma się czym denerwować, ja bym poczekała po prostu na jego reakcję PS. jaki to portal?
kakamaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 19:54   #1658
20160901857
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kakamaka Pokaż wiadomość
Czy Wy też macie wrażenie, że wszyscy dookoła są już zajęci? Czasami czuję się jakbym była jedyną singielką na tej planecie Już naprawdę nie wiem gdzie można kogoś poznać.. Na studiach mi się nie udało, potem myślałam, że może w pracy, ale nie. Zarówno w poprzedniej jak i w obecnej pracy spotkałam samych zajętych, żonatych i dzieciatych... Zawsze wzbraniałam się przed poznawaniem przez internet, bo wolę kontakt bezpośredni, od razu wiadomo czy jest to "coś", ale chyba nie mam wyjścia ;/
Całe studia byłam w związku (poznałam eksa na I roku w listopadzie, a rozstaliśmy się na V), więc po studiach i po rozstaniu przeżyłam szok, bo będąc w związku nie zwracałam tak bardzo uwagi na to, ilu ludzi zdążyło się wtedy sparować. Teraz jednak spotykam sporo singli, dużo ludzi podobnie jak ja pokończyło wieloletnie związki i próbują od nowa, więc nie mam za bardzo wrażenia, że tylko ja jestem sama.
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 19:54   #1659
kaylla
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli on Cię zaprosił to powinien zapłacić ale myślę, że nie ma się czym denerwować, ja bym poczekała po prostu na jego reakcję PS. jaki to portal?
O 2 rachunki nie proś, bo to trochę głupio Ja po prostu zawsze na takich spotkaniach, jak przychodzi do płacenia, mówię, że zapłacę za siebie. Jak facet mówi, że nie, to nie upieram się na siłę.
Stary 2014-11-03, 20:07   #1660
guerlainkowa
Raczkowanie

Cytat:
Mydwoje.pl - mam opcję bezpłatną. Idea portalu jest niezła, chociaż masz więcej możliwości mając oczywiście konto płatne - z drugiej strony nie opłaca się za bardzo, bo mały wybór panów (sporo rolników w średnim wieku...)

Niby zaprosił, niby tak samo z siebie wyszło... oczywiście to dla mnie żaden problem, ale dobrze wiemy, że to nie o to chodzi, prawda?

Nie wiem jak mam do tego podejść i w ogóle... on poza tym jest taki trochę... gapowaty. I zastanawiam się czy to ma sens... no nic, nie przekonam się jak go nie poznam...

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:
Napisane przez kaylla Pokaż wiadomość
O 2 rachunki nie proś, bo to trochę głupio Ja po prostu zawsze na takich spotkaniach, jak przychodzi do płacenia, mówię, że zapłacę za siebie. Jak facet mówi, że nie, to nie upieram się na siłę.
Jak jestem z dobrym kumplem, z którym lubimy łazić po fajnych knajpach to bez problemu raz ja płacę, a innym razem on albo bierzemy od razu 2 rachunki - ale to inna sytuacja a tutaj to chyba tak zrobię, że odczekam i zaproponuję uiszczenie swojej części (problem w tym, że ja często płacę kartą - wybiorę się wcześniej do bankomatu na wszelki wypadek;P).
Miło byłoby gdyby jednak zaproponował zapłacenie całego rachunku (nie ma to nic wspólnego z tym, że chcę nie płacić, tylko o sam fakt )
Stary 2014-11-03, 20:18   #1661
kaylla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez guerlainkowa Pokaż wiadomość
Mydwoje.pl - mam opcję bezpłatną. Idea portalu jest niezła, chociaż masz więcej możliwości mając oczywiście konto płatne - z drugiej strony nie opłaca się za bardzo, bo mały wybór panów (sporo rolników w średnim wieku...)

Niby zaprosił, niby tak samo z siebie wyszło... oczywiście to dla mnie żaden problem, ale dobrze wiemy, że to nie o to chodzi, prawda?

Nie wiem jak mam do tego podejść i w ogóle... on poza tym jest taki trochę... gapowaty. I zastanawiam się czy to ma sens... no nic, nie przekonam się jak go nie poznam...

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Jak jestem z dobrym kumplem, z którym lubimy łazić po fajnych knajpach to bez problemu raz ja płacę, a innym razem on albo bierzemy od razu 2 rachunki - ale to inna sytuacja a tutaj to chyba tak zrobię, że odczekam i zaproponuję uiszczenie swojej części (problem w tym, że ja często płacę kartą - wybiorę się wcześniej do bankomatu na wszelki wypadek;P).
Miło byłoby gdyby jednak zaproponował zapłacenie całego rachunku (nie ma to nic wspólnego z tym, że chcę nie płacić, tylko o sam fakt )
Ja też to doceniam NIe wymagam oczywiście, i nie stanowi to dla mnie problemu, że mam za siebie zapłacić, ale z drugiej strony to taki miły gest
Stary 2014-11-03, 20:49   #1662
guerlainkowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaylla Pokaż wiadomość
Ja też to doceniam NIe wymagam oczywiście, i nie stanowi to dla mnie problemu, że mam za siebie zapłacić, ale z drugiej strony to taki miły gest
Właśnie, miły gest
przyznam, że trochę się przyzwyczaiłam, że nie płacę... mimo, że zaliczyłam sporo dziwnych "randek" to praktycznie na żadnej nie płaciłam i nie miałam z tego powodu wyrzutów sumienia (kiedyś takie coś miałam!), tylko wychodziłam z założenia, że przynajmniej nie jestem stratna finansowo Tylko to były koszty max. 20 zł. Tutaj wchodzi w grę restauracja (którą bardzo lubię), gdzie ceny są co prawda wg mnie normalne jak na takie miejsce i pyszne jedzenie ale powiedzmy minimum 30 zł już.
Ok, nie ma co się martwić, zobaczymy jak to wyjdzie

Bardziej się obawiam takiego ogólnego rozczarowania... że tutaj fajnie fajnie, a na żywo okaże się, że niefajnie :/
Stary 2014-11-03, 21:03   #1663
kropkawkropke
Raczkowanie

ehh, a ja powoli zaczynam myśleć czy ze mna nie jest cos nie tak...pisze z kolesiem, niby wszystko ok, szalu nie ma ale jest sympatyczny...mamy się spotkać w przyszłym tygodniu jak wrócę do miasta, ale razi mnie to że on czasami popełnia błędy ortograficzne...i od razu odrzuca...
zaczynam mysleć czy nie szukam pretekstów na siłę...
kropkawkropke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 21:20   #1664
kaylla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropkawkropke Pokaż wiadomość
ehh, a ja powoli zaczynam myśleć czy ze mna nie jest cos nie tak...pisze z kolesiem, niby wszystko ok, szalu nie ma ale jest sympatyczny...mamy się spotkać w przyszłym tygodniu jak wrócę do miasta, ale razi mnie to że on czasami popełnia błędy ortograficzne...i od razu odrzuca...
Mnie szczerze mówiąc też to przeważnie odrzuca. Oczywiście zależy jeszcze ile tych błędów jest i jakie. Bo jak widzę np. słowo "kture:, to mi się słabo robi i od razu wymiękam. Podobnie jak w przypadku facetów, którzy mają masę błędów w opisie o sobie na portalu, bo o ile rozumiem, że w trakcie rozmowy na bieżąco, to czasami coś się pomyli, o tyle, w opisie, to już ktoś mógłby sobie sprawdzić, zanim go opublikuje
Stary 2014-11-03, 21:26   #1665
guerlainkowa
Raczkowanie

Cytat:
rozumiem Cię wczoraj totalnie spontanicznie spotkałam się z facetem 30-letnim na spacer. Miły, sympatycznie, ale taki bardziej w kategorii "kolega", więc spotkanie miało raczej charakter koleżeński. Ale... facet skłamał odnośnie wzrostu - to po pierwsze. No sorry, ale jak mam 174 cm to chyba zauważę różnicę facet napisał, że ma 185 cm wzrostu, a był minimalnie wyższy (miałam płaskie buty). A potem wyznał, że on studiów żadnych nie ma, bo po co skoro i tak ma swoją firmę i nikt nigdy nie sprawdzał jego wykształcenia. Po czym dodał, że w sumie mógłby zrobić jakieś studia, ale najpierw musiałby skończyć liceum... facet nie ma nawet matury :/ wykształcenie podstawowe... tak, tak, wiem - to się niby nie liczy, ale dla mnie jest ważne skoro ktoś nie jest w stanie zrobić nawet matury to sorry, o czymś to świadczy - przede wszystkim o lenistwie (u niego to jest właśnie przyczyną) i o tym, że taka osoba po prostu nie chce się postarać - i to może przelać się na inne dziedziny życia.

Ajajaj, boję się jutra
Stary 2014-11-04, 01:01   #1666
Gregorius_
BAN stały

Cytat:
Nie szukasz. Nie jestem grammar nazi, ale jak dziewczyna w dwóch zdaniach wali dwa orty to mam dość

Po prostu jestem przyzwyczajony do obcowania z ludźmi, którzy okej, mają jakieś wady, w czymś są lepsi, w czymś gorsi, ale akurat żaden z nich nie ma problemu, aby sklecić 2-3 zdania względnie poprawnie. Okej, rozumiem, internet, telefony - czasem się pisze bez polskich liter, czasem gdzieś przecinek zniknie. No ale jak ktoś wali takiego "chamskiego" orta to wiem, że z tego nic nie będzie. Ja chyba podświadomie klasyfikuję takie osoby jako "poniżej mnie" i już wtedy ... nie jestem zainteresowany.

Nie wiem, śmiesznie to brzmi, ale serio, dla mnie to jest ważne. Poza tym, to jest też trochę problem internetu. przy konwencjonalnym spotkaniu, poszedłbym na jedno, drugie, trzecie spotkanie, może bym się wkręcił. I potem jakby mi wysłała SMS z jakimiś ortami to może bym to przeżył no ale jak w pierwszej rozmowie przez net, konstrukcja zdań leży, ort na orcie , to naprawdę wtedy nic nie pomoże.
Gregorius_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 01:21   #1667
rachuciachu
Rozeznanie

Uff, cieszę się, że nie jestem jedyną osobą, którą rażą błędy!
Jakiś czas temu założyłam konto na jednym z portali- w sumie, czysto z ciekawości bo nie mam parcia na posiadanie faceta. Jeden (dosłownie jeden) był w stanie napisać do mnie kilka sensownych zdań- pozostali Panowie chyba nie lubią interpunkcji czy ortografii. Myślę, że sposób w jaki człowiek pisze ma duże znaczenie- nawet już nie chodzi o te błędy ortograficzne, co o połączenie ich z brakiem interpunkcji oraz brakiem jakiegokolwiek sensu w napisanym zdaniu... -_-
Do tego wiadomości ewidentnie napisane metodą "kopiuj-wklej", bez jakiegokolwiek zapoznania się z profilem. Nie chcę być złośliwa, ale czasem nie mogę się powstrzymać od wysłania kąśliwej odpowiedzi na taką twórczość...

rachuciachu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 06:39   #1668
justka89
Zakorzenienie

GG do justka89

guerlainkowa jakbym czytała o jednym z moich byłych. Tez mi takie teksty walił
04.01.2019 r.
13.06.2020 r.

Pisząc z telefonu nie mam opcji cytowania. Jeżeli przekręcę jakiś nick to przepraszam.
justka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 08:09   #1669
koralik124
Zakorzenienie

GG do koralik124

Moja koleżanka polonistka mi kiedyś powiedziała że chciałaby żeby jej facet czytał książki a teraz wystarczy jej jak będzie pisał bez błędów

A co do rozmów na portalach to niestety ale wiekszość panów potrafi tylko napisać "co robisz na codzień" i "jak mija dzień" a potem zaczynają się zdania "co mi jeszcze powiesz ciekawego" czyli ciągnięcie rozmowy na siłę

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

A co do wykształcenia to mój były był po gimnazjum o czym dowiedziałam się pod koniec naszego związku (jedno z wielu kłamstw). I tak z perspektywy czasu mogę stwierdzić że nie mieliśmy wspolnych tematów
Stary 2014-11-04, 08:48   #1670
guerlainkowa
Raczkowanie

Mój ex, "wielka miłość" niby skończył studia licencjackie, ale bez napisania i obrony pracy licencjackiej, bo mu się pod koniec "znudziło". Drażniło mnie to trochę, bo ja prawie podwójny mgr... ale przymknęłam na to oko, bo stwierdziałam, że to o niczym nie świadczy i może za dużo "wymagam". Namawiałam go chociaż na dokończenie tamtych studiów aby miał dyplom, bo może kiedyś się przypadać, a on, że mu niepotrzebne, po co, że teraz każdy może mieć dyplom i on jest ponad to itp. Skończyło się na tym, że w pewnym momencie go oświeciło i postanowił rozpocząć zupełnie nowe studia od początku, co mnie nawet ucieszyło... facet 27letni rozpoczął studia dzienne (prywatnie) i życie studenckie bardzo mu się spodobało. Oraz dużo młodsze koleżanki chyba również. Zostawił mnie w paskudny sposób, ale to już za mną i historia W każdym razie mam "nauczkę", że wolę takiego już wykształconego

A dzisiaj spotkanie!
Stary 2014-11-04, 09:42   #1671
koralik124
Zakorzenienie

GG do koralik124

Mój były też był ponad to tylko u niego skończyło się na gimnazjum Stwierdziłże edukacja mu się do niczego nie przyda a jak stracił robote o nie mógł znaleźć to siedział na rybach i miał do mnie pretensje że idę do pracy
Stary 2014-11-04, 10:25   #1672
20160901857
Konto usunięte

Marze o tym aby mój chłop czytał. Niekoniecznie książki, niech to bedą czasopisma, artykuły w necie, no cokolwiek.

Nieśmiertelne "co mi jeszcze powiesz?" tez juz przerabiałam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-11-04, 10:28   #1673
koralik124
Zakorzenienie

GG do koralik124

Jeszcze zamiennie stosują "co tam ciekawego porabiasz" a już do szłu mnie doprowadza jak zaczynają pisać do mnie zdrobnieniami. Na przykład filmik zamiast film
Stary 2014-11-04, 10:50   #1674
20160901857
Konto usunięte

Ja kiedyś paru odpisałam po prostu "a co ty ciekawego porabiasz?"

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-11-04, 11:27   #1675
guerlainkowa
Raczkowanie

albo "co tam?"

Teraz nie wiem czy jak spotkam się z tym kolesiem, to w razie czego, jak będę wcześniej - mam czekać w środku knajpy?;p albo jak on będzie wcześniej to wejdzie od razu do środka i tam poczeka? rozkminy... zaproponowałam miejsce zbiórki, ale on stwierdził, że przecież trafi jakoś (akurat nie o to chodziło;p).
Stary 2014-11-04, 12:23   #1676
koralik124
Zakorzenienie

GG do koralik124

Kurde nie wiem ja bym chyba poczekała nie lubię wchodzić sama i się rozglądać i szukać
Stary 2014-11-04, 12:40   #1677
Kirenne
Zadomowienie

Jeżeli będzie niezła pogoda to można poczekać. W razie czego można zarezerwować stolik na nazwisko Kowalsky i wtedy nie będziecie musieli się szukać
Kirenne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 13:30   #1678
guerlainkowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kirenne Pokaż wiadomość
Jeżeli będzie niezła pogoda to można poczekać. W razie czego można zarezerwować stolik na nazwisko Kowalsky i wtedy nie będziecie musieli się szukać

Dobra, będzie co będzie I tak pewnie te 5 min "muszę" się spóźnić;p jak go nie zobaczę przed wejściem, to po prostu wejdę, zajmę stolik i poczekam/albo on już tam będzie siedział...

A teraz kolejna schiza - stresuję sie, że on mi się wizualnie nie spodoba, będzie mnie irytował czymś tam itp. :P
Stary 2014-11-04, 13:36   #1679
koralik124
Zakorzenienie

GG do koralik124

Nie stresuj się co ma być to będzie a może wejdziesz i Cie rzuci na kolana i stwierdzisz że w takim gościu to się możesz zakochać
Stary 2014-11-04, 13:41   #1680
guerlainkowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez koralik124 Pokaż wiadomość
Nie stresuj się co ma być to będzie a może wejdziesz i Cie rzuci na kolana i stwierdzisz że w takim gościu to się możesz zakochać

Na zdjęciach szału nie było taki trochę ponurak wizualny;p ale on to tłumaczy tym, że jest niefotogeniczny i nie lubi zdjęć... ehh. No zobaczymy.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości