|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 3
a na skurcze nie jest magnez i cos tam a feno cos tam to steryd na plucka ?
tak cos kojarze jak ta moja kolezanka lezala tez w 28tc jakos co wam pisalam ale u niej sie dobrze skonczylo, ma szew, lezy w domu i tyle juz 32tc jej leci chyba ![]() U EWY TEZ BEDZIE DOBRZE !!!
|
|
#3362 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mówi, że lekarze nic konkretnego nie mówią
Cytat:
|
|
|
|
|
#3363 |
|
Zakorzenienie
|
Moja kolezanka tez nie wstawala, potem dopiero jak kilka dni nie miala skurczy
ale co ja odpinali od kroplowki to od nowa akcje miala i rozwarcie tez Musi byc dobrze
Edytowane przez 1141655 Czas edycji: 2014-11-04 o 12:05 |
|
|
|
#3364 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#3365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurde poddenerwowalam sie nasza Ewą i juz mi bejbik daje znac, zebym sie uspokoila chyba....bo wali mnie mocno..... ide zrobie sobie meliske
|
|
|
#3366 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3367 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak, że trzymamy kciuki za naszą Ewcię, żeby tez dała radę....Madzia - ty też się porządnie wykuruj... A u mnie też dziś brokuł i kalafior na obiad - zupa krem z brokuła i kalafior do ziemniaczków na drugie (bo kalafiorowa była parę dni temu ). Tz się załami, że bez mięsa, ale trudno...ja to nie mogę ciągle mięsa jeść - wolę warzywka
|
|
|
|
|
#3368 |
|
Wtajemniczenie
|
kochane ja chyba nie mam ochoty na nalesniki z jabłkami... ale może zrobię coś takiego że usmażę naleśniki z ziołami i papryka slodką i ostrą. A do tego zrobie farsz z mięsa wołowego mielonego, czerwonej fasoli, cebuli, czosnku... mogę wkroic jeszce paprykę marynowaną i rozciapać kilka pomidorów. Powinno byc dobre? Kukurydzy nie mam...
|
#3369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ile roboty, mi to by się nie chciało
|
|
|
#3370 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz o Ewie doczytalam
Bardzo mocno trzymam za nie kciuki,musi byc dobrze ! Niech tylko lezy i odpoczywa |
|
|
|
#3371 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mocno Cię trzyma przeziębienie. Ciepłe mleko z miodem mi zawsze też pomaga. Bądź dzielna.
|
||
|
|
|
#3372 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja z moją Gośką, tez leżałam od 4 miesiąca bo miałam rozwarcie no i oczywiście zakaz całkowity wstawania. Nawet siedzieć nie mogłam, tylko leżeć z nogami do góry. Non stop kroplówy. Pielęgniarki przychodziły mnie myć... Okropne wspomnienie, ale czego się nie robi dla maleństwa.. Wszyscy wróżyli, że na święta urodzę, że będzie prezent pod choinkę i co? 4 dni po terminie U Ewci tez musi być dobrze!! Kurde w końcu jest w szpitalu pod opieką!!! |
|
|
|
|
#3373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3374 |
|
Zakorzenienie
|
Jejuś Ewcia trzymamy kciuki
![]() My z córą w domu bo od wczoraj wieczora ma mega katar i kaszle. Buu zdrówka Ci życzę biedactwo Przeklete pragnienia bardzo ładny wózeczek w dobrej cenie Świetne zakupy babeczki, wczoraj oglądałam wszystko, ale gubię się w odpisywaniu. Dziękuję Wam za przyjemność oglądania Mnie znowu twardnienia wzięły bo przeszłam się z córą tylko do sklepu, ale natargałam trochę zakupów to teraz mam. Na szczęście bywało gorzej, więc zaraz może przejdzie... i jeszcze ta zgaga
|
#3375 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiulka przejdzie, położysz się, odpoczniesz i przejdzie.
Ja też dzisiaj się natargałam. Miałam iść do sklepu po brokuł i kalafior, a kupiłam jeszcze bułki, banany, winogrona...
|
|
|
|
#3376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ehh Ewciu trzymaj się dzielnie ![]() http://www.mjakmama24.pl/ciaza-i-por...5.html?&page=0 w sumie fajna stronka o przeziębieniu
|
|
#3377 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie bylabym sobą jakbym nie przemyciła tam jeszcze odrobiny korzenia pietruszki i marchwi... jak nie wyjdzie to będzie na Was ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
za to dźwiganie to Ci się należy ![]() Cytat:
|
|
#3378 |
|
Zakorzenienie
|
Ewcia musi się dzielnie trzymać
Oby w szpitalu się nią dobrze zajmowali i maleństwem ![]() Madzia - jak cię bedzie tak dlugo trzymac bez poprawy to marsz do lekarza, bo po kilku dniach leczenia domowego to powinno byc cos lepiej.... ![]() Duszona - oh przyjechalabym do ciebie na obiad u mnie dzis biednie,ale nie chce mi sie isc do sklepu wiec patrze co mam- ooo pierogi z miesem indyczym Spokoo,do tego surowka z wczoraj roboty mojej mamy: kapustka , papryka, marchewka, pomidor, nie wiem co tam jeszcze jest,ale to jest pokrojone w paski w zalewie takiej octowej, to moja ulubiona jesienna surówka ![]() a na deser jest sernik jeszcze :P mam tez mus z jablek to na kolacje moge zrobic jaglanke z musem ![]() Duszona o jeju wlasnie doczytalam o Twojej mamie i Tobie w brzuszku to musialobyc nerwow moja mama tez ze mna na podtrzymaniu byla od poczatku prawie..z moim bratem tez.... ze wzgledu na wczesniejsze operacje jamy brzusznej itd noooo i jak sie urodzilam to mnie zarazili w szpitalu gronkowcem zlocistym... tez lezalam dobre 2-3 msc zanim mnie wypuscili, tez bylo ze mna zle,ale jestem , mam sie dobrze ![]() pokaze wam jaka ja lubie zapiekanke robic trzyskladnikowa heheh http://z-pasja-przez-zycie.blogspot....-porami-w.html moja tesciowa kiedys zrobila jakie to bylo boskie
Edytowane przez 1141655 Czas edycji: 2014-11-04 o 12:51 |
|
|
|
#3379 |
|
Zakorzenienie
|
Też bym coś dobrego zjadła..
ale kto mi zrobi mama chyba jakąś zupe robi, chociaż coś ciepłego na mojego gardełko.A teraz pije lipe z miodem i cytryną... dziwnie smakuje ale dobre ![]() Jutro i tak muszę się podnieść bo mam wizytę u tej mojej gin na nfz. Ale aż się boje do przychodni jechać do tych zarazkow
|
#3380 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
no a do wózeczka kocyk i kombinezon.Cytat:
Ewciu ogromne kciuki!!!! Cytat:
jesteś dla mnie cudowna...
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2014-11-04 o 13:29 |
||||
|
|
|
#3381 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz patrzyłam i Ewa ma termin na ostatniego stycznia
Moja zupka już się gotuje ![]() ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Duszona musiałaś być silnym dzieciaczkiem
|
|
#3382 |
|
Rozeznanie
|
Ale się uśmiałam
przeglądam właśnie pudła z moimi szpargałami, bo chcę je trochę "uszczuplić" i m.in. są tam różne kartki okolicznościowe. Biorę kartkę, dla synka od mojej mamy - patrzę - a tam stówa, zachomikowałam ją razem z kartką się Mały ucieszy ale co tam dzwonię do mamy i do tz. No i podczas rozmowy z nim dalej przeglądam te kartki - i w imieninowej kartce dla siebie też znalazłam stówę Tz się uśmiał i mówi, żebym dalej szukała to może na meble nazbieram
|
|
|
|
#3383 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#3384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jakbym tak miała stówke znaleźć to już w ogóle Zbieraj zbieraj
|
|
#3385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może dzisiaj w totka zagraj skoro tak Ci los sprzyja?
|
|
|
#3386 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ty widzę, tez nie miałaś łatwo i Twoja mama rownież. Ale cieszę się, ze jesteśmy zdrowe ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale wiecie co jest jeszcze większym cudem? To, że po ciąży ze mną moja mama leczyła się 10 lat w CZMP z Łodzi bo nie mogła mieć dzieci. Ma na piśmie że już nigdy nie zajdzie w ciążę po 10 latach badań, leczeń i starań. No po prostu nie ma tekiej mozliwości i co? I mam braci bliźniaków
|
|
#3387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Robiłam rozliczenie co musze jeszcze kupić i tak: -allegro ( listopad) -apteka ( listopad) - wózek ( styczeń - musimy odłożyć jeszcze kesz ... bo póki co żadna strona nie zaproponowała pomocy) pampersów i chusteczek nawilżanych mam zapas. Ubranek mam sporo, a jeszcze czekam na rzeczy od siostry, także ewentualnie w styczniu dokupię parę drobiazgów A rzeczy typu Mata, karuzela do łóżeczka i leżaczek, zażyczyłam sobie od rodzeństwa w prezencie na chrzest/urodzenie czy co tam chcą Cały czas nie wiem co z mebelkami... mam łóżeczko i komodę, ale wydaje mi się, że w komodzie za mało miejsca mam. I tak myślę o szafie jakiejś?
|
|
#3388 |
|
Zakorzenienie
|
Duszona myślę, że dziecko to po prostu cud i dar od Boga a nie tylko sama biologia
|
|
#3389 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Twoja mama też miała przezycia już od początku. A ta zapiekanka musi być dobra. Jest por, a por to afrodyzjak. Mój tż szalałby
|
|||
|
|
|
#3390 |
|
Rozeznanie
|
A bo los lubi płatać takie figle...Moja koleżanka też przez 10 lat się starała o dziecko, kiedy już w końcu odpuścili wiedząc, że nie mogą mieć dzieci...zaszła w ciążę i urodziła synka. A ile to razy ludzie poddają się, adoptują dzieci, bo na 100 procent nie będę mogli mieć własnych i też nagle okazuje się, że jednak mogą...Takie małe cuda
![]() A co do mnie i totolotka to tz stwierdził to samo - że muszę koniecznie zagrać . A w szpargałach znalazłam jeszcze jakieś materiały ze szkoły rodzenia sprzed 6 lat
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:53.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

no i nos...
tak, że trzymamy kciuki za naszą Ewcię, żeby tez dała radę....

mocno Cię trzyma przeziębienie. Ciepłe mleko z miodem mi zawsze też pomaga. Bądź dzielna.

Ewciu ogromne kciuki!!!!